Blandat pladder...

Jag har inte skrivit på länge och det beror väl både på att det varit fullt upp, att jag inte hunnit pyssla nästan något och att det är lite allmänt stopp på ordflödet... Vi hade en mysig jul men det blir bra när Alva blir lite större för hon tyckte inte riktigt om att vara bortrest. Fortfarande är kvällarna också extremt krångliga, så vi är rätt så trötta och konstaterar ungefär var tredje kväll att "det här går inte längre" men vi vet inte vad vi ska hitta på för att lösa problemet. Väldigt mammig är hon också, så någon annan än Johan kan absolut inte ta henne när hon inte är på humör för det resulterar bara i totalt gallskrik... Linus tyckte i alla fall att det var extremt spännande att träffa tomten och han är "öppningsexpert" och hjälpte såklart oss alla att öppna våra julklappar. =)

Lägenheten ligger ute på nätet nu och vi ska ha visning om tre veckor. Storstädningen här hemma har inte riktigt kommit igång (under fotograferingen var det rätt mycket som var "bakom kameran" så att säga, så det finns mycket att göra...) men vi har tänkt att vi har hela nästa vecka på oss också och sen får jag väl fortsätta när Johan börjar jobba igen. Igår ringde dock mäklaren och sa att det fanns de som var intresserade av att komma och titta redan nästa vecka eftersom de inte har möjlighet att vara med på den ordinarie visningen. Himmel och pannkaka vilken stressattack det orsakade!

Ändå blir inget gjort för igår träffade vi de delar av min familj som befinner sig här i landet nu över jul och idag har dagen börjat med att Linus kräktes och att Johan hade en förskräcklig huvudvärk. Linus har piggnat till och det var mest vatten han fick upp, så vi hoppas att han mest var tom i magen efter att ha ätit riktigt dåligt igår. Och så blev det kanske inte så bra när han snabbt drack upp ett stort glas vatten. Han åt både yoghurt och smörgås till frukost sen och verkar helt ok nu, så det verkar inte vara någon magsjuka i alla fall. Faktum är att Linus fortfarande aldrig varit magsjuk trots 2 år på dagis, så jag fortsätter att hoppas att vi har den där genvarianten som gör att man inte är mottaglig... =)

Den här delen av lägenheten fotograferade vi inte till presentationen på nätet:
lägenheten

Japp, där har jag mina scrapsaker, blandat med en massa viktiga papper och allt möjligt skräp! Pust... Hur ska jag få ordning på det där till på torsdag? Bordet som syns i kanten är vårt köksbord och det är nog en väldigt bra idé att försöka få ordning här eftersom det både ser trångt och tråkigt ut som det är nu... Det står en mappvagn inträngd bakom bordet också och det finns verkligen ingen plats att göra av allt egentligen. Lösningen måste vara att först och främst slänga allt SKRÄP och att sen försöka organisera det kvarvarande och till sist helt enkelt bara packa undan överflödet tillfälligt under visningen. Det är så lätt att fastna i detaljer bara, som drar ut på tiden och inte är värda att fixa nu egentligen. Himmel vad jag längtar efter mitt scraprum! Bara att kunna ha saker framme och att kunna pyssla lite då och då utan att behöva ägna en halvtimme åt att plocka undan och lika länge åt att leta efter vad det nu var jag ville använda, varje gång... vilken dröm!

Jaja, jag tänkte visa den där hemska bilden på röran bara för att sporra mig själv ännu mer. Jag ska väl förhoppningsvis kunna visa ett schysst resultat när vi fått lite ordning.

Men det där med visning... förutom att vi ska städa och fixa så ska vi ju utrymma och ta med oss både barn och katter... Jag hoppas att vi inte behöver göra det så många gånger, utan att de flesta intresserade faktiskt kan komma på den vanliga visningen!

Imorgon är det visst nyårsafton sägs det, men jag tror inte det blir så glittrigt och glamoröst här hos oss. Vi får väl se hur det blir med sjukdomar och sånt. Men så är det Alvas sömn också... hon sover ju inte på kvällarna och antingen är hon vaken och skriker eller så är jag med henne i sovrummet i flera timmar. Somnar hon och jag går upp sover hon oftast en halvtimme och sen är eländet igång igen. Det får liksom inte plats någon trerättersmiddag och en massa glada skålar mitt i det där...

Men något väldigt roligt mitt i allt gnäll.... min layout med julbarnen blev utvald att visas i Lifetime Moments veckobrev! Jag är så stolt så jag nästan spricker och det drog verkligen upp mina mungipor rejält! :-)

Undrar om någon orkade läsa ända hit? ;-)

GOTT NYTT ÅR till er alla!


God jul!

Jag fick äntligen lite tid till att scrappa igår och även om jag tyckte att det gick trögt (alla grejor har ju blivit ännu mer ihopfösta än vanligt så jag hittar ju ingenting - längtar efter mitt blivande scraprum! =) så blev jag till sist väldigt nöjd!

Jag hoppade på ScrapAddicteds tävling där man skulle använda minst 5 olika mönstrade papper. Jag blev nog mer inspirerad av Webmosterhelenes layout än jag var medveten om, såg jag när jag var klar. :-)

Imorgon bär det av till julfirandet. Vi kommer hem igen på måndag, men med den här layouten med foto på tomtebarnen önskar jag er alla en riktigt god jul!

julbarn

Material: bazzill, mönstrade papper från My mind's eye, Scrapworks och KI Memories, zig zag band, fluid chalk chestnut roan och dark brown, chipboardbokstäver från heidi swapp, fernstans, chipboardfigur från fancy pants, snöflingebrad, QK tag, snöre.


Det blev till sist tändsticksaskar

Jag har tänkt så det knakat för att komma på någon bra present till personalen på Linus dagis. Bara något litet för att visa att vi är tacksamma för jobbet de gör. Till sist blev det ett par ljus ihopbundna med ett juligt band och en scrappad tändsticksask. Tusen tack för inspirationen till ljusen Lindzi!

tändsticksaskar

Ljusen på de två yttersta askarna glänser medan det  i mitten inte gör det. Jag testade min "matte accents" för första gången, dvs som "glossy accents" fast matt och den passade jättebra till stearinlook. :-) Men det funkade ju bra med glossyvarianten också.

Papprena jag använt kommer från My mind's eye och deras Bohemia Merry-kollektion. Jag köpte hela setet och då följde det med ett försättsblad där papprena som ingår var avbildade och DE små bitarna funkade utmärkt att använda här till askarna. Kände mig väldigt fiffig... =)

Annars är idag dagen då jag skulle scrappa järnet - efter all städning inför fotograferingen och före det sista julrycket. Det går sådär kan jag ju avslöja... dels för att alla scrapsaker är i en extrem röra och ihopträngda i ett ännu mindre hörn än vanligt pga fotograferingen och dels för att jag är rätt tröööög när det nu var ett tag sedan jag scrappade på allvar. *suck* Men jag hoppas att jag kan hitta lite scraptid under julledigheten så att abstinensen inte behöver bli alltför stor.

Puts och pust...

Japp, här städar vi så mycket vi orkar fast putsat fönster har jag inte gjort sedan i lördags. Det går i alla fall framåt här hemma men lite för långsamt för att jag ska känna mig riktigt nöjd. Och den som skrev på rengöringsmedlet att kalkavlagringar och smuts försvinner utan att man behöver gnugga kunde gärna få komma hit och icke-gnugga bort våra envisa fläckar... ;-)

Jag tänkte visa en liten bild på Linus från luciaframträdandet. Han höll så fint i en pepparkaksflickas hand under hela sångstunden. :-)

tomteL

Han ser nästan lite rädd ut... och det var nog både roligt och lite läskigt alltihop.  Han lyste i alla fall upp ordentligt när de precis kommit in och han fick syn på mig och sen på sin pappa och Alva bland alla föräldrarna. Och även om han plötsligt sa "sitta i mammas knä" när det blev tyst efter en sång så stod han faktiskt kvar tills det var klart och han sjöng med så fint hela tiden. Jag tror att han hade fått syn på att en av de minsta flickorna hade blivit ledsen och just satt sig i sin mammas knä istället för att stå kvar bland barnen, när han sa det där... Vi fick inte fotografera under framträdandet, utan det var fotostund efteråt och ett liknande blixtregn har jag sällan skådat, så de stackars barnen blev nog lite chockade... :-)

De sista julkorten?

Det här kortet gjorde jag till SWE Scrapbook. Stämpeln som är designad av Åsa/Badanka finns hos Kortmakaren. De fina hjärt-bradsen har jag fått av Linda och textstämpeln är en favorit (som ni kanske märkt) från Magnolia.

badankajul


Det här julkortet kommer inte riktigt till sin rätt på fotografiet. Det är nästan det jag är mest nöjd med av alla jag gjort. I all sin enkelhet...

svart jul

Ett till superenkelt. Det fina snögubbepappret är från Basic Grey.
snögubbar

Nu slipper ni se fler kort tror jag! :-)

Jag försöke posta en hel hög julkort idag men det var proppfullt i den enda röda lådan jag hittade. Morr och mutter. Gick in på "posten" (= ICA) och där kunde man inte lämna in dem för ingen hämtade post hos dem idag... Stor suck! La dem till sist i den gula lådan, som inte töms förrän imorgon. Inte vet jag vad som händer men egentligen är det väl strunt samma om folk får sina kort först efter jul. =)

Nu har jag just putsat ett stort fönster. Vi ska ju fotografera lägenheten på onsdag, inför försäljningen (det har jag väl kanske nämn förut *ler*) och det är lite halv panik. Det känns som om det mesta är sånt som vi ändå måste göra i sista stund. Och det kommer vi ju inte hinna... Men på något sätt ska väl eländet bli sålt. Det är ju en fin lägenhet och det sägs vara en väldig brist på centrala 3:or med hiss, så kanske spelar det inte någon roll att den inte blir perfekt stylad... Jag vet inte om målgruppen (framför allt människor som är dubbelt så gamla som vi själva) är den som är mest känslig för homestyling-trenden heller?


Ännu fler julkort...

Nu är jag snart klar... men om de går iväg i tid imorgon är ju ändå inte säkert för det tar väl en stund att skriva alltihop också. Jaja, förr eller senare kommer de väl fram. :-)

Jag har torkat några apelsinskivor (inspirerad av
Lina) och hoppas att de är tillräckligt torra för att inte sabba korten så här direkt i alla fall... Hade en idé om att jag skulle lacka baksidan, men jag hade visst inte något lämpligt lack hemma och det är ju som bekant lite ont om tid. :-) Övrigt material: bazzill bling, basic grey, fluid chalk, kanelstång och rött band.

apelsinokanel


Kanelstången fick vara med här också:

snöbollokanel


Till sist ett enkelt kort med motivstämplar från Kortmakaren. (Tack till Lindzi för bandet!)

jul med tags

Idag är annars en sån där dag inför vilken jag tänkt ungefär 1000 gånger för mycket "det ska jag göra på fredag"... så hur mycket av allt jag hinner återstår att se...

Mer julkort...

Äntligen fungerar bloggen igen! Jag har gjort fler julkort och är faktiskt nääästan klar. Sen ska de ju bara skrivas och adresseras osv... =)

Först ett jätteenkelt kort som jag gillar just för att det är så enkelt. Motivstämpel från Kortmakaren och text från Magnolia.

jul5

Ett till i liknande stil...
jul8


Lite snöbollskastning från Magnolia. Mösspapper från KI Memories.

jul9

Till sist ett som går i samma stil... De är inte lika allihopa, men inte helt olika heller.

jul9a

Vi har just kommit hem från Alvas 6-månaderskontroll och allt såg bra ut. Nu är det snart dags för spännande handboll på tv och så lääängtar jag efter en kopp kaffe.

Igår såg vi ju såklart på världens gulligaste luciaframträdande. :-) Mina fotografier blev rätt kassa, men strunt i det. Upplevelsen var huvudsaken.

Lite julkort...

Ja, julen närmar sig ju med enorma kliv. När är det korten måste skickas egentligen, för att hinna fram i tid? Och när är det tänkt att man ska hinna köpa julklappar? =) Det är lite mer kaos än vanligt här, men det ska väl ordna sig på något vis till sist...

Här kommer i alla fall några julkort som blivit klara.

jul 4

Papper, tag och bokstäver från basic grey, stämpelmotiv från Magnolia. Kortstommen är bazzill bling.



jul 3

Här blev jag inspirerad av ett julkort jag såg i Scrappiz galleri. Jag har letat efter vem det var som hade gjort ett paket så här, men hittar det tyvärr inte... det rasar ju verkligen in saker i en väldig fart så det är lite många bilder att gå igenom... men TACK vem det nu var, för inspirationen. :-) Badanka-stämpel från Kortmakaren, QK-tag och så  ett litet hjärta som jag ska tacka Lindzi för!



jul 2

Mönstrat papper från KI Memories, kortbas är bazzill bling, stämplar från Magnolia.


Det här sista kortet gjorde jag för ett tag sedan och blev så missnöjd med då. Det är fortfarande inte riktigt som jag tänkt mig, men jag tycker inte lika illa om det som jag gjorde precis när det var klart... :-)
jul 1

Stämpel från Magnolia. Stjärnorna är målade med twinklings, så de glittrar fint.

Nu är det bara jättemånga kort kvar att göra... =)

Skissutmaning igen...

Jag har gjort en LO till veckans skissutmaning på SWE Scrapbook, efter Helenes fina skiss. 

tillsammans

Stämplar (både journaling och flourishes) från Autumn leaves, papper från bazzill, American Crafts och SEI. Ram från Chatterbox, floss, knapp, MM magnetstämplar ornament. Bokstavsstickers från Chatterbox.

Jag hade ganska svårt att välja papper till det här fotot. Det har liksom ingen given huvudfärg, men jag blev rätt nöjd till sist. :-)

Röjer och städar och slänger...

Japp, här är det storröjning på gång. Varför har vi inte gjort det här tidigare? Det är verkligen sant att det är bra att flytta ibland... HIMMEL vad mycket skräp vi samlat på oss! Vi är lååångt ifrån klara (en dryg vecka tills det är dags att fotografera lägenheten inför försäljningen och tack och lov inte visning än på någon månad) men har i alla fall fått iväg en hel del skräp, bland annat flera säckar med kläder som inte sett dagsljus på evigheter... Jag städade just ett skåp i badrummet och slängde bland annat parfymen jag använde i högstadiet och en bodylotion som jag bestämt minns var ljusgrön en gång i tiden och som nu var oroväckande gul... Det är ju gräsligt. Hur gör man för att det inte ska bli så här igen? Jaja, varje liten pryl som slängs känns ju som en stor lättnad. Jag hoppas bara att vi hinner så mycket att det känns någorlunda bra när det är fotograferingsdags.

Jag hoppas att ni har en bra andra advent allihopa! Här är det mer fokus på skräp än på mys... =)

Superenkelt julkort

Det tar ju sin lilla tid att pyssla ihop julkort och här gjorde jag en verkligen snabbvariant till SWE Scrapbook, där jag utnyttjar ett mönstrat papper från Junkitz. Extremt mycket snabbare än att själv stämpla och måla ett motiv... :-) Jag har inte vågat räkna efter hur många julkort jag har klara än, men det är väl dags att göra det snart för att se hur illa jag ligger till... =)

snögubbar

Tusen tack igen till Lindzi för de fina grejorna jag fick i brevlådan för ett tag sedan - en snöflingebrad kom till användning här!

En layout!

Jag har inte scrappat den här layouten nu, för min lediga tid tycks ha krymt till nästan ingen alls... och jag som har SÅ många pysselprojekt i huvudet... för att inte tala om julkort och julklappar och flyttstök! Men jag anstränger mig för att ändå njuuuta allt jag kan av att få gosa med min Alva, trots att jag blir stressad när hon vaknar "för tidigt" och av att hon inte går med på att ligga själv utan bara vill bli buren... och idag har vi dansat och pussats och kramats hela dagen lång... (inte riktigt, men det lät ju fint... ;-)

Layouten handlar för övrigt om de underbart gosiga bebiskinderna... :-) Kan man göra annat än att överösa dem med pussar?

kind

Pappret är från My mind'e eye och de flesta av dekorationerna kom med Jenni Bowlins månadspaket som jag till sist fick hem efter att det varit en vända hos tullen. Jag slapp faktiskt tull, tack och lov, men betalade såklart moms. Undrar om jag vågar mig på att beställa det fler gånger? Det var himla fina grejor hur som helst. Blommorna, knapparna, bokstäverna (thickers), spetsgnuggisarna och banden kommer från det paketet.

Hon är så fin...

Eller hur? Det var alldeles för länge sedan det kom ett Alvafoto här i bloggen. :-)

Alva o pappa

Annars har jag på allvar börjat fundera på möblering och inredning i vårt hus! :-) Jag har också konstaterat att jag är en rätt usel inredare, men jag kan ju alltid jobba för att ändra på den saken. Om jag förverkligar en fjärdedel av alla projekt som finns i huvudet just nu så blir det förmodligen jättefint hemma hos oss... :-) Bara den nya förutsättningen att vi får betydligt mer plats och slipper tränga ihop alla grejor som nu och ha tvätten i hallen och datorn i vardagsrummet och scraphörnan brevid köksbordet borde ju i alla fall generera lite minus på kaosskalan. Men sen vore det ju KUL att måla lite väggar och att shoppa lite möbler osv... om vi bara hinner och orkar.

Ett julhus

Jag har gjort ett litet julhus utifrån Theresas beskrivning i Scrapbooking mm. Jag gjorde taket öppningsbart och fyllde huset med små julsaker som en liten gå bort-present.

julhus2

Röran här hemma...

När jag skrev inlägget nedan kom jag på att jag ju gjorde en LO om den hemska röran här hemma någon gång i våras. Det var till en utmaning på Papprika och LOn är verkligen inte snygg, men dokumenterar i alla fall den ostädade sanningen. =)

mitt vackra hem

Pust... det finns ännu fler såna här röriga hörn här hemma tyvärr... men det ska väl gå att ändra på med vårt fina hus (där det såklart alltid kommer att vara välstädat... ;-) i sikte!


Bokstaven E

Mina sidor med ord på E är klara. Jag valde orden eld, energi, ensamhet och Eskilstuna. Jag är jättenöjd med fotografiet på ljuset och med att kartan matchade så himla bra i färg helt av sig självt! Slumpen är bra härlig ibland... :-) Däremot är batterifotot urtrist och fult, men jag bestämde mig för att inte haka upp mig på det.

E sid1

E sid2

Den gröna cardstocken och de mönstrade papprena (Scenic Route) kommer som vanligt från Minneskatten! :-)

Idag har vi vart på banken och fixat med handpenningen på huset. Det är fortfarande extremt overkligt, men känns väldigt bra. Vi hinner ju i alla fall vänja oss vid tanken mer och mer eftersom det är ett tag tills det är dags för själva flytten. Imorgon kommer det hit en mäklare för att värdera lägenheten. Det känns lite oöverstigligt med allt vi behöver röja undan och hitta plats för (slänga?) inför fotografering och visningar... men på något sätt ska det väl gå.

Jag gjorde en LO om röran här hemma en gång... Hm, jag gör ett nytt inlägg bara för att hålla mig till mina kategorier (som just nu känns lite onödiga och krångliga, men så får det bli). =)


Ett par julkort...

Här kommer ett par julkort som jag gjort för SWE Scrapbook som så klart har julen som månadstema.

Först Magnolias underbara luciatåg...
sankta lucia

och sen en liten snögubbe gjord av knappar... :-)

snögubbejul

Textstämpeln här är också från Magnolia.

Annars är det dåligt med julpynt här hemma, fast vi ökar på lite för varje år och nästa jul (när vi bor i hus!) får vi väl slå på stort med gran och allt... :-) En adventsstjärna och en ljusstake ska i alla fall fram imorgon. Idag hann vi inte riktigt.Hoppas ni får en fin första advent allihop!