Pysslat en hel del idag...

...och ändå har jag bara ett endaste litet kort att visa upp. Jag var ju tvungen att leka lite med mitt nya flourish die set som kom i brevlådan idag. Efter att nästan ha beställt det en himla massa gånger slog jag äntligen till och shoppade det plus några readies nu när QK firade födelsedag. :-) Förutom den supersnabba USA-leveransen dök även mitt lilla brev som varit på vift upp. Det tog en dryg månad, men till sist kom det fram - helt utan synbar förklaring till fördröjningen. Det var som sagt inget jättestort, men lite chipboardformer, några blommor och lite band från BG gör sig ju ändå mycket bättre hemma hos mig än ute på sightseeing i någon postleverantörs regi, eller hur?!  ;-)

Det blev väl inte världens snyggaste kort, men det var skönt att få lite pysseltid. Alva och jag har varit hemma och tagit det lugnt medan Linus och hans pappa varit på äventyr på Kolmården. Snart borde de komma hem och jag är sååå nyfiken på att få höra hur de haft det. Och inte minst ska det bli skoj att se om det fastnade några bilder i kameran... :-)

till dig

Papper från bazzill och KI memories och stämplar från hÄnglar och stÄnglar och Magnolia (jordgubbarna). Jag har målat med distresser och stansat fotohörn, flourishgrejs och Paige-bokstäver med QK. Övrigt: fluid chalk, zig writer och gelpenna. 



 

Blommor blommor blommor...

Vinsten från Pysselpunkten var en hel hög med ljuvliga blommor - tusen tack Lina! Jag fick också ett jättejättefint handgjort kort som påminde mig om att jag måste använda min glossy-grej mer (kommer inte på vad den heter, men den ger en upphöjd, hård, blank yta). Jag har dessutom bara använt den till att täcka hela detaljer (som en utklippt cirkel med en bokstav på, till exempel) och inte som på Linas fina kort på en stämplad detalj, som en del i ett större motiv. Superläckert - måste testas! Det syns ju förstås inte på fotot, men det är blankt och fint i mitten av blommorna på igelkottskortet. :-)

Vinst

I övrigt måste jag bara skriva att jag älskar mina underbara barn! (Som motvikt till att det känns som om jag bara gnäller över det som är svårt och jobbigt ibland... ) 

Är det månne dags att dammsuga...

...när Linus 3 år säger att han ska gå och leka med Skopis och dammet och det visar sig att han faktiskt skyfflar dammtussar fram och tillbaka med grävskopan Skopis? =)

Just som jag trodde att jag skulle få ångra att jag rekommenderade IdeaBooks4U så damp 52 Scrapbooking challenges till sist ned i brevlådan idag. Det tog bara 2 dagar mer än förra gången jag beställde, så det var ju ingen fara på taket, men är man expert på att oroa sig så är man... och ett helt annat global priority-kuvert från andra sidan Atlanten verkar vara totalt försvunnet, så jag är väl lite extra misstänksam just nu. Som tur var så var det inget vansinnigt värdefullt i den beställningen men det är ju fortfarande tråkigt. Det har gått en månad och brukar ta ca 1 vecka, men jag hoppas väl att mina scrapsaker bara är ute på en extra sightseeing-tur i någon annan värdsdel eller så, och till sist kommer att dyka upp. ;-)

Boken har jag knappt hunnit bläddra i, så vad jag tycker om den återkommer jag till...




Ikväll har jag scrappat...

...och tittat på friidrott (DN-galan) på en och samma gång, så vissa saker blev lite sneda eftersom jag visst hade mer än ett halvt öga på friidrotten... Alva har efter en ganska jobbig vecka blivit väldigt mycket lugnare och det är skönt att få lite stillsam tid på kvällen eftersom det är ganska mycket full fart med bus-Linusen hela dagarna. :-)

Den LO jag gjort är till stora delar en scraplift (idén med placeringen av fotot och blommor på det gröna pappret) av en LO jag hittade på
BasicGreys hemsida. Stéphanie Boittier heter scrapparen som gjort originalsidan.

trygg

Hade jag haft fler små knappar så hade jag nog kluttat dit lite fler blommor... men jag är nöjd och glad över att ha scrappat och tänker strunta i såna små detaljer just nu. :-) Det är egentligen en smal vit ram runt hela LOn. Grenen som går över fotot har jag skurit ut med kniv förresten. Nu är det väldigt snart läggdags...


Idag är jag sååå glad....

....och stolt över att ha vunnit Pysselpunktens tävling! (Se tidigare inlägg.) Extra kul att det var med en LO som jag gjorde rätt så snabbt och i väääärldens inspirationsrus. Det är alltid kul att scrappa, men sååå kul och lätt är det faktiskt inte jämt. Tusen tusen  t a c k  till alla som skrivit snälla saker. Det gör mig så glad...! :-)

Annars har jag beställt några QK-dies på den stora rean som började idag. Roligt. :-) Och jag hämtade ut ett paket med lite 8,5x11-papper som jag förbeställde hos Pappersbiten för ett tag sedan. Alvas album blir ju i den storleken och det verkade dumt att hålla på och skära ned 12x12-papper hela tiden.

Scraptid däremot, är det fortfarande deprimerande ont om. Om ni tycker att ni ser mig vid datorn oroväckande ofta så är det för att ganska mycket amning äger rum här... Lite skönt att ha något att göra samtidigt. Scrappa får jag göra en annan gång. :-)


Hemma igen...

efter ett par dagar hos barnens farmor. Lek och bus i en grönskande trädgård minskar inte direkt längtan efter ett eget hus, massor med fotograferande och ytterligare dagar utan pyssel minskar inte direkt scrappingsuget... Linus är världens härligaste, pratar oavbrutet, har så många funderingar och säger så mycket roligt. Han har också en aldrig sinande energi, trotsar hysteriskt mycket och gör saker han inte får med ett stort flin, gång på gång. Han driver oss till vansinne samtidigt som han är alldeles underbar. Det är väl så det är med barn antar jag?
 
linus

Scrappingsug....

Jag har skrivit det förut - scrapping är hysteriskt beroendeframkallande - och det behöver inte gå många dagar utan för att det ska börja kännas lite jobbigt...! Idag fick jag dessutom både Designing with type och A designer's eye for scrapbooking with patterned paper i brevlådan så inspiration finns det gott om. :-) Jag köpte båda från IdeaBooks4U och det funkade jättebra. 10 dollar i frakt/st (jag gjorde 2 separata beställningar) och de kom fram på en vecka. De skickades i Global priority-kuvert så man tar väl en liten risk att det blir skador, men båda böckerna klarade sig bra den här gången och vill man vara helt säker kan man välja ett dyrare fraktalternativ. De var snabba på att svara på mailfrågor också. Japp, rekommenderas alltså för den som vill shoppa böcker... ;-)

Vi får se när det blir något scrappat... jag har i alla fall fotat en del gulliga Linusbilder de senaste dagarna, bland annat på lekplatsen igår (se nedan). Jag måste fixa en Alva-fotosession också, hon växer ju så fort att det är läskigt! För att inte tala om att vi måste fota hela familjen, så det kan bli en bild i tidningen någon gång. 

buskille

 

Tävlingsbidrag...

Å vad det är tråkigt med en bebis med magknip. Alva har inte alls varit speciellt glad och nöjd de senaste dagarna och det är henskt att se henne plågas så utan att kunna göra något. Det började natten till igår och höll i sig nästan hela dagen innan det till sist gick över igår kväll. Det var verkligen helt underbart när hon blev sig själv igen och var lugn och vaken och avslappnad. Tyvärr kom det tillbaka i natt, om än i en något lindrigare variant, och det är mycket skrik och mycket bärande som gäller. Jag kan inte låta bli att oroa mig för att det ska vara så här (eller ännu värre) för en lång tid framöver nu... för som den pedagogiska sjuksköterskan jag ringde för att få råd sa "det kan ju hålla i sig flera månader..." :-( Förvisso sant, om det nu är någon form av den mystiska åkomman kolik... men jag är ju inte ens helt helt säker på att det är just ont i magen hon har (även om det mesta tyder på det). När Linus var ungefär 7 månader hade han "ont i magen" en hel vecka, innan vi gick till doktorn som konstaterade att det var dubbelsidig öroninflammation det handlade om. Vi vill inte gärna göra det misstaget igen...  Men hon skriker inte alls precis hela tiden och jag tycker att hon är lite lugnare nu än i morse. Kanske kan det gå över igen... Det är ju värdelöst att det bara är akuten som gäller under helgerna, så att det ska behöva kännas jobbigt att det är fredag, när man inte riktigt vet om det tänker bli bättre eller sämre. Men det var precis så här under natten till söndag och halva söndagen också, och sen var allt bra i drygt 3 dygn så förhoppningsvis är det inte ett konstant tillstånd som vi trätt in i. Vi har till exempel ett bröllop att gå på imorgon och det skulle vara så himla tråkigt om vi inte kunde åka.

Under en lugn period igår eftermiddag lyckades jag i alla fall snabbscrappa en LO till
Pysselpunktens freestyleinspirerade tävling. Jättekul att scrappa snabbt (eftersom jag brukar vara så evinnerligt trög) och jättekul att använda fantasin lite extra. :-)

din lycka

Jag har använt papper från bazzill och scenic route, knappar från american crafts(?), QK-tags, sugrör från kökslådan, rub ons från MM, zig writer...

Ett litet chatterboxkort till bröllopet har det också blivit.

all lycka








Lådbilslandet och ett litet kort...

Igår gjorde vi en utflykt till lådbilslandet i Nykvarn, ungefär en halvtimmes bilfärd hemifrån. Där får barn mellan 2 och 10 år köra både traktorer och bilar av alla möjliga slag och det var faktiskt en himla kul grej - både för den koncentrerade föraren och för föräldrarna som fick nöja sig med att vara publik... Jag blev grymt imponerad över hur snabbt Linus lärde sig att gasa och styra och det krockades inte alls lika mycket som jag förväntat mig. :-)

Vi började bland traktorerna, där det inte fanns några vägar och var lite lugnare.

traktor

Men sen vågade vi oss över till de stora vägarna och då blev det polisbil istället... Linus körde sedan också brandbil och en annan liten bil.

polislådbil

Det var helt klart en utflykt som kommer att göras om! Återigen hurra för digitalkameran förresten! Jag tog nästan 200 foton... (!) och det behövdes tyvärr nästan, för det var rätt många som blev kassa... Jag  försöker lära mig att slänga rätt många efter att ha laddat över dem till datorn, men det går sådär. ;-)

Ett enkelt litet kort är det enda pyssel jag lyckats göra sedan cybercropen och nu känner jag hur pysselabstinensen ökar för var dag som går. Varför är det så starkt beroendeframkallande? Jag har ett halvfärdigt kort som jag ska ge bort på lördag på gång också, så det bör ju bli klart senast imorgon... men nu längtar jag efter att  S C R A P P A !

ville bara säga...

Papper från basic grey och cirklarna är utklippta ur ett papper från samma serie som de andra (lollipop shoppe?). Har provat mina nya studio skinnimini för första gången. :-) Stämpeln är från Magnolia förresten, det har jag kanske glömt att skriva tidigare?


Totalt tre LOs...

...har det blivit under cropen. En till med cropkitet.... lite förvirrade tankar om mig själv, till min BoM.

vem är jag

Förutom grejer från kitet (papper från cactus pink och primablommor) har jag använt QK paige mini, zigpenna, fluid chalk och QK fyrkanter. Fotot har jag lekt lite med i photoshop... :-)

Nästa LO är inspirerad av färgerna (och formerna till viss del) på en messmörstub. Jättekul utmaning! Texten handlar om att Linus säger att han är "bara Linus" om man försöker kalla honom något annat. Och medan jag gjorde den här sa han att han är en vanlig Linus, så då var jag ju tvungen att ha med det också... :-)

bara Linus

Papper - bazzill och ki memories

Annars är det äntligen lite svalare här inne idag, med betoning på lite. Vårt hus är verkligen byggt för att bevara värmen och det funkar alldeles för bra... Alva har varit synnerligen missnöjd i mycket större utsträckning än vanligt, till och från sedan klockan ett i natt. Vi gissar förstås på ont i magen, för varför skulle bebisar annars skrika? ;-) Men egentligen har vi ingen aning och jag hoppas bara att det kan lugna sig, för det är inte kul att se henne så ledsen. Just nu har hon i alla fall somnat i min famn och förhoppningsvis kan hon (och vi) få lite ro en stund.

Trevlig söndag på er!

 


cybercrop...!

Det är cybercrop på Scrappiz i helgen! Hysteriskt kul och tidvis hysteriskt komplicerat tack vare närvaron av en 6 veckors bebis och en vild 3-åring :-) Men jag är förvånad över hur bra det ändå har gått. Jag har faktiskt gjort en färdig LO, har en som är nästan klar och en ganska mycket påbörjad. Det är väldigt mycket mer än jag trodde en stund mitt på dagen då det var som rörigast här... =) De två första layouterna är gjorda med material från cybercropkitet från Pysselpunkten. Det är verkligen jätteskoj och inspirerande att scrappa med material som någon annan valt, men också lite svårt förstås... Tidsbristen bidrar nog till att det blir lite enklare LOs gjorda här hos mig... Fast egentligen misstänker jag att jag nog halkat in på det enklare spåret mer eller mindre för gott nu... har inspirerats så av Cathy Zielskes båda böcker de senaste månaderna. Och jag längtar efter Ali Edwards nya bok. Men det gör vi väl alla? =)

Grattis till Pysselpunkten förresten! Det är ju en 2-årsdag vi firar med denna crop! :-) 

Jag älskar det här fotot på en stackars sjuk Linus i sommarvärmen... 
feber 

Och ja, jag har precis lärt mig att stoppa in länkar i inläggen... ;-)

Nu är det semester...!

Japp, nu börjar semestern! Inget jobb och inget dagis förrän den 7 augusti... Vi har inga stora planer, utan snarare en lista med idéer om dagsutflykter och mindre projekt. Johan har lovat Linus att åka till Kolmården och nu pratar han om giraffer och elefanter hela tiden... ;-) så det är väl något vi absolut måste se till att göra.

Det lär inte bli några ohyggliga mängder pyssel gjort, men desto fler fina sommarfoton hoppas jag på att få fylla kameran med. Idag har jag i alla fall städat lite bland scrapsakerna, så att det inte ska vara lika krångligt att få något gjort om det nu uppenbarar sig små luckor av tid här och där. Och i helgen ska jag absolut försöka vara med på ett hörn på cybercropen på Scrappiz.

Mitt i städningen pysslade jag ihop det här kortet... Inte alltför olikt det förra och med inspiration från flera olika cirklar jag sett på finfina kort på sistone!

hej-kort




Jag som just...

...hade skrivit ett långt och smart inlägg om värme och svett, husdrömmar, behovet av inhyrda organiseringsexperter i en viss lägenhet i Strängnäs och dessutom lite om scrapping... och så går det och  f ö r s v i n n e r  mitt framför ögonen på mig... *snyft*

I korta drag - jag vill ha ett hus! Och jag vill att någon berättar för mig hur vi ska organisera tillvaron här hemma till dess att vi skaffar ett hus (och kanske sen också)! Jag vet nämligen inte i vilken ände jag ska börja eftersom varje hög som ska rensas kräver att något annat utrymme först rensas, så att jag har plats för grejorna som nu ligger i högen... Det finns alltså ingenstans att starta... Ni hör, jag behöver verkligen en expert. ;-) Och så har jag gjort en liten Alva-LO idag...

gäsp

med papper och expoxysticker från autumn leaves (och de matchar förstås i färg egentligen) och chipboardbokstäver från cactus pink.

Ja happ, så blev det med det... och det var just när jag upptäckt att jag råkat byta plats på två av fotona (aj aj aj vad irriterande!) som inlägget kraschade och försvann... men den här gången ska det väl gå bra? Och fotona får nog allt sitta kvar sådär, om jag inte ska skriva ut nya förstås...

Glad sommar...

fast framför allt en svettig sådan har det varit här idag... 25 minuters promenad vid 11-tiden, hela vägen i uppförsbacke och stekande sol... det tog på krafterna... Syftet med promenaden var en BVC-tid för att väga Alva och nu är hon nästan 6 veckor gammal och 3750 g tung. Hon går upp jättebra i vikt och det syns ju på henne att det händer saker, så jag var inte direkt orolig... :-)

Det här kortet med den urgulliga Magnolia-stämpeln blev jag bara nästan nöjd med. Ordet "glad" drunknar lite, fast faktum är att det ser bättre ut på datorskärmen än i verkligheten. =) Knasigt... Dessutom har jag redan gjort om det en gång, eftersom jag klistrade dit bokstäverna  h e l t  galet först.... så jag orkar verkligen inte göra en ny version. Det får bli nya tag med nästa kort istället...

De gröna papprena är förresten fram- och baksida av samma KI Memories Color theory-cardstock... en ny förälskelse, helt klart!

glad sommar

Till höger och högst upp är det egentligen en vit kant som syns lite dåligt...

Lite distress är bra för magen...

...eller i alla fall kan man ju inbilla sig det ifall man råkar ställa kaffemuggen och penselvattnet på ungefär samma ställe när man färglägger stämpelmotiv och dricker kaffe samtidigt... ;-) Jag vet att det är jättetråkigt om man spiller mitt i pysslet, men med tanke på hur sällan jag har tid för kaffe nu (för jag spiller hellre på mina papper än på Alva) så gäller det att passa på. Resultatet av färgläggandet det får dock ni se en annan dag, för jag blir såklart aldrig klar med något speciellt snabbt. Överhuvudtaget är det rätt få av mina stämplade motiv som kommer så långt som till att bli färdiga kort och det känns lite tråkigt. Jag behöver kanske hoppa på utmaningar av olika slag, som Linas 3 i ett utmaning,  för att få den där extra skjutsen som behövs?
 
Förresten - jag har glömt att säga  T A C K  till er som tittat in här och lämnat kommentarer. :-) Roligt att ha er på besök. :-)

Som tur är har jag ju ett litet lager av saker jag gjorde under sjukhusveckorna i våras, så här kommer en sån LO. Den handlar om när Linus ganska nyss flyttat till eget rum och vaknade åt fel håll i sängen på morgonen. Han blev alldeles förundrad och utbrast  "baklänges, jag sovde baklänges!" :-)

baklänges