Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Monica och det var verkligen en utmaning att bita i... jag blev nämligen utmanad att skriva om och/eller fotografera mina drömmar.

Här är reglerna för utmaningen:

Fundera ut ett ämne som du vill att någon ska skriva om (eller fotografera) och skriv ned det.

Välj ut cirka fem bloggare som du tror skulle vilja skriva om ämnet och tala om att de är utmanade.


Längst ned i inlägget klistrar du in listan över tidigare ämnen.


Du som blir utmanad får skriva så långt eller kort du vill om ämnet, du kan fotografera bara eller både skriva och fotografera. Du får välja fem nya bloggare men fler eller färre går också bra. Har du blivit utmanad flera gånger får du välja det ämne du tycker är roligast om du inte vill vara med två gånger.

Jag utmanar följande personer att skriva (eller fotografera eller både skriva och fotografera) om ämnet: "Om jag skulle skriva en bok..."

Ulrika
Lina
Emma

Stéphanie


Lista över tidigare ämnen:
"Ett sommarminne", "Första gången?", "Mina drömmar..."

Jag har egentligen inte funderat så mycket över vilka drömmar jag har. De senaste två åren har allt mest gått ut på att överleva och att försöka att göra tillvaron här och nu så bra som möjligt. Framtiden är något mer diffust. Jag har självklart en bild av att jag vill att den ska bli bra, men jag har inte funderat så mycket över vilka konkreta drömmar jag har för mig och min familj. Tidigare i sommar läste jag om en utmaning på en amerikansk blogg. Den gick ut på att man varje år skulle skriva ned sina 50 livsdrömmar. Efter några år kan man se vilka drömmar som förändras (kanske uppfylls :) och vilka som finns kvar på listan och de drömmar som verkligen är det man på riktigt drömmer om, kommer att utkristallisera sig. Jag tyckte att det lät som en ganska rolig utmaning, men fick genast problem när jag började fundera över mina drömmar. FEMTIO stycken... hallå! Jag kom knappt på tjugo och då var över hälften av dem helt vanliga, genomförbara saker, som att måla om sovrummet... Ett tag undrade jag om det var något jag verkligen missat här i livet. Drömmar... borde jag ha minst 50 högtflygande drömmar som hjälper till att föra mig framåt i livet?

Eller är det så att det just nu räcker mycket bra med att försöka göra vardagen till ett ställe där jag trivs? Om ni vill får ni gärna lämna en kommentar om det här med drömmar.

Har ni många drömmar? Skriver ni ned dem, eller finns de bara i tankarna? Är det viktigt att ha många drömmar? Är det mer amerikanskt och mindre svenskt att ha så många som 50 drömmar (en tanke som slog mig efter att den första paniken över mina futtiga 20 lagt sig... ;-) ?

Tack för utmaningen Monica! Roligt och nyttigt! :)


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det beror väl lite på vad man menar med "drömmar" förstås, men jag tror inte heller att jag skulle kunna komma på 50. Dessutom, att man inte kommer på 50 kan ju bero på att man faktiskt har uppfyllt många av de drömmar man en gång haft. "Eller är det så att det just nu räcker mycket bra med att försöka göra vardagen till ett ställe där jag trivs?" tycker jag var väldigt bra skrivet - det är väl det allra viktigaste, vardagen är ju där man tillbringar ganska mycket tid trots allt ;)

Postat av: Anonym

Hi, hi. Jag fick samma utmaning som du och tyckte också att drömmar var svårt. Visst skulle jag kunna drömma om ett arkitektritat hus med sjötomt osv... Men någonstans tror jag att jag blivit så tråkig och vuxen att jag är nöjd med det jag har.
Det hela slutade med att jag skrev om de drömmar man har om nätterna. Men det satte igång en hel del tankar! Kul! För övrigt är du en kanonscrappare!!

2007-08-13 @ 12:14:50
URL: http://pillerillmittilivet.blogspot.com/
Postat av: Emma

Skulle nog också ha svårt att komma på femtio drömmar, då skulle det nog mest bli små saker som går att uppfylla ganska lätt. Gjorde en layout för någon dag sedan om mina 10 drömmar och det var nog så knivigt att komma på =)

2007-08-13 @ 15:30:22
URL: http://pysslare.blogspot.com
Postat av: Monica

Nej, jag håller med om att femtio specifika saker att drömma om är lite väl att ta i... Däremot blir jag inspirerad av att ha målsättningar och försöka beta av dem en i taget. Många av dem tar ju sin lilla tid, så det är bra att ha några stycken igång samtidigt med varandra! :-) Tack för att du tog tag i utmaningen.

2007-08-13 @ 22:51:36
URL: http://monnah.blogsome.com
Postat av: Lina

tackar för utmaningen, ska försöka hinna med den o samla mina tankar lite, är lite splittrad med jobbet nu :)
kram

2007-08-14 @ 22:04:42
URL: http://ltannerfalk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback