Här bor vi

Japp, så här ser vårt hus ut... :-) Bilden säger kanske inte så mycket, men den skvallrar i alla fall om att vi har lite målning att ägna oss åt under framtida somrar... ;-)

image294

Alva sitter i stolen och vinkar och ser väldans glad ut. :-)
image295

Och Linus plockade määängder av tussilago idag. :-)
image296

Det var verkligen härligt ute idag! Vi promenerade till kyrkogården och bytte ut den bruna ljungen mot vårvackra påskliljor och på vägen dit hittade Linus en lekkompis att plocka tussilago tillsammans med. Sen träffade vi en av grannarna som vi inte hälsat på förut och Linus blev bjuden på glass...

Frågan är bara vad jag ska göra med det här scrapsuuuuget...? Gömma bland tårtor, ballonger och barnkalas antagligen. :-) Jag måste komma ihåg att ladda kamerabatteriet, för det är snart tomt. Tänk om jag skulle stå utan kamera när det är kalasdags!

Scrappade lite igår...

...men nu blir det mest kalasplanering de närmsta dagarna. :-)

Den här layouten visar hur det såg ut när vi lyft iväg soffan för att flytta den till huset... =) Vi var kanske inte helt klara med packningen inför själva flyttandet, eller vad säger ni? Men faktum är att det bara var en vecka sedan jag dammsög och städade under soffan, även om det ser ut som om sakerna samlats där under flera månders tid...

image293
Papper från fancy pants och KI Memories, pilen från Scenic route. Bokstavsstickers Chatterbox, rub ons MM och Gin-X. Grafiska rub ons från 7gypsies, likaså de röda pilarna, den runda journalingcirkeln och tejpen.

Fy vad det var roligt att scrappa och vad jag blev sugen på mer! :-)

Tillbaka i den här världen... :)

Igår kunde vi äntligen koppla upp oss igen, så nu finns det internet även i vårt hus! Telia ska dock få ett långt och argt mail, för jag kan räkna upp en hel hög med förslag på förbättringar i deras kundservice och hantering av beställningar. Vi åkte till sist och hämtade ett modem i Teliabutiken i Eskilstuna igår, för hade vi inte gjort det hade vi inte fått något förrän nästa vecka pga att de ligger efter med utskicken. Hemskt irriterande...

Hur som helst - här är det bra med oss! Lite förkylningar, fortfarande väldigt mycket flyttkaos, lite okontrollerad kalasplanering eftersom Linus fyller år snart och en Alva som såklart är som vanligt när det gäller sömnen... men strunt i det! Vi har det bra. Det är häääärligt med vår och igår var det premiär för mellanmål i trädgården. Myyysigt! :)

Jag ska inte sitta lika mycket vid datorn som tidigare. Jag har inte lyckats motivera mig till att göra något åt datorberoendet förut, men nu har jag ju överlevt rätt bra nästan helt utan den i en och en halv vecka, så det är nog en bra idé att ta tillfället i akt och försöka undvika att snöa fast här igen nu. Dessutom så stod datorn mitt i lägenheten förut och var alltid på. Nu är den undanstoppad i ett eget rum (tillsammans med alla mina röriga scrapgrejor) och jag kan ju inte sitta här och uggla hela dagarna... så förhoppningsvis får ni se lite lagom mycket av mig här framöver... :-)

Den här layouten har jag lyckats knåpa ihop, trots att jag inte hittar alls bland mina scrapprylar i röran... Jag gjorde den till Scrapliftcupen på Papirgleder och hann precis få igång internet och lägga ut den innan fristen gick ut för fjärde omgången igår kväll... :) Jag har liftat en ljuvlig layout av Kjersti Bakke.

image292

Jag är verkligen scrapsugen, men vi får väl se hur mycket tid det blir framöver... Det är på måndag som Linus blir fyra år (vad tiden går!) och på söndag har vi barnkalas. Sen är det visst påsk såg vi när vi letade fram vår väggkalender och det finns som sagt en del att göra här. :) Idag kommer Ikea med en liten leverans - Alva och Linus ska få varsin garderob - och sen måste jag försöka shoppa lite hyllor till väggarna här i scraprummet också. Och vi behöver en stege, fler taklampor, en dörrmatta, en sekatör, mer gardiner och kanske lite färg på en del väggar... och ... ja... fullt upp! :)



En kort rapport om nya livet...

Äntligen har jag hittat till en dator med internet! :-) Vi flyttade för precis en vecka sedan och jag har aldrig varit med om värre kaos. Men det är ju ett roooligt kaos! Det känns jättebra. Väldigt konstigt. Vuxet. Som om det bara är på låtsas... Det är svårt att förstå att huset är VÅRT. Vi har fått en del grejor i ordning, men mycket är fortfarande i kartonger och sopsäckar och en hel del av det vi packat upp har bara tryckts in i något skåp eller på nån hylla för att komma undan, så det tar nog lååång tid innan var sak finns på sin plats. (Händer det någonsin?) Vi har inte belysning i alla rum än och några av rummen håller vi stängda så att katterna inte ska få ha alltför kul med kartonger och grejor som vi inte packat upp än. Men tänk vilken lyx att vi har så stort att vi kan göra så! Trädgården har vi inte hunnit med att undersöka så mycket och vädret har inte direkt varit inbjudande heller. Men det kommer kanske foton sen med frågor som "vad är det här?" och "vad ska vi göra med det här?". Vi är inte direkt experter... =)
Igår försökte jag faktiskt scrappa lite i röran, men det funkade inte speciellt bra. Som tur är känns det helt ok att det får vila lite. Jag har ju att göra ändå, minst sagt. Förhoppningsvis kommer vårt internet igång i veckan som kommer. Men jag pratade med Telia igår och de är ju inte kloka. Eventuellt kommer uppkopplingen igång på onsdag, men det är inte säkert att vi får vårt modem i tid för det ligger de efter med. Det händer ju bara för att de inte började behandla min beställning förrän telefonen var flyttad i måndags. Jag gjorde ju beställningen den 12 februari, så modemet hade de ju egentligen kunnat skicka redan då. De ska minsann få ett ganska långt klagomål så småningom...

Jag har förstås hur mycket som helst att berätta egentligen, men det får räcka för nu. Jag hoppas att ni alla mår bra. Det gör vi! :-)

Tack till er som kommit med sömnråd förresten. Vi ska ta tag i det där snart... men Alvas rum är inte riktigt i ordningställt ännu.

So this is goodbye...

...för några dagar i alla fall... Tack för era kommentarer igår. Vi har ju tyvärr ingen familj på nära håll och jag är inte så sugen på att släppa iväg Alva 2,5 timmars bilresa bort, så det finns inte så mycket hjälp att få på det sättet tyvärr. Vi har ju inte haft någon barnvakt alls till henne än, så det känns som ett lite för stort steg att börja med...

Hoppas ni alla får en bra helg! Jag hoppas jag kan höra av mig om några dagar... :)

Om Alvas sömn igen...

Om inte vi får någon ordning på Alvas sömn snart efter flytten kommer jag att bli galen. På riktigt. Det här går inte mer. Men jag tror inte att vi kan genomföra 5-minutersmetoden, för jag tror inte att vi klarar det. Jag la mig nyss brevid Alva i vår säng och 2 minuter stod jag ut innan jag lyfte upp henne. Hon skriker - trots att jag ligger där brevid henne - så att jag på riktigt tror att hon ska dö. Eller i alla fall kräkas. Eller svälja tungan. Om man nu kan det när man skriker.

Så vad i hela friden ska vi göra? Jag begriper det bara inte, men nu är jag så ledsen och trött så jag tror jag blir knäpp, knäppare, knäppast. Vi borde packa mer, för det finns lösa grejer överallt. Men det får väl ordna sig med flyttandet i morgon ändå.

...och jag är rädd att...

...när jag nu tänker att "vi får aldrig mer ha det så här stökigt och oordnat" så känner jag igen den tanken... Jag har nog tänkt så vid varje flytt är jag rädd... Aldrig lär man sig. ;-)

Fy vilken tid det tar!

Nu känns det som att det är FÖR mycket smågrejer kvar. Vi blir aaaaaldrig klara... :( Fast det är såklart inte sant. Men det är verkligen de sista svåra sakerna som är värst. Vi är så less på det här och det går väldigt trögt. Blä. Men vi har väl ganska gott om tid på oss i morgon och på söndag egentligen. Tror jag. Tyvärr har vi fyllt alla kartonger igen och vi måste åka till huset och plocka ur lite grejor för att få lös något att packa i. Det blir lite väl mycket kaos när vi bara ställer ut grejor i högar på golvet. Redan på tisdag ska jag ju vara själv hemma med båda barnen, till sent på kvällen till råga på allt. Det kan ju bli lite jobbigt om det ligger höga med saker överallt... (är inte era barn nyfikna och pillar på allt?) Vi får hoppas på fortsatt fint väder så att vi kan vara ute i trädgården mycket! :-)



Lite foton från kaoset...

Ena stunden känns det som att vi aldrig kommer att bli klara med flytten och ibland känns det riktigt lugnt... Klara blir vi såklart, men hur mycket jobb som är kvar är lite svårt att överblicka. Pust. Det är i alla fall rätt jobbigt att flytta. Jag hoppas att det dröjer lääänge till nästa gång.

Vi har i alla fall packat en av de viktigaste sakerna ;-)
image288

Vi har kört iväg en massa kartonger till huset och packat upp ganska många av dem (i högar på golvet, eftersom vi inte har en enda möbel där ännu) för att sen ta tillbaka de tomma kartongerna och packa dem igen. Uträkningen som vi gjorde någonstans på nätet som sa att vi behövde 100 flyttkartonger var tack och lov inte helt sann, men fler än de vi har behövs i alla fall... Men det ordnar sig. Sååå mycket saker är det inte kvar nu och det är kanske ok att det blir lite mer panikpackning på slutet än i början.

Gullig bild på Alva på upptäcktsfärd... Hon tar sig fram så himla bra nu och det är jättekul, men inte bara praktiskt. Fast det är sååå häftigt att se hur nöjd hon blir när hon hittar något nytt och spännande ställe att utforska. :-) Första tanden har förresten kommit fram lite nu! Hon har varit sååå ledsen och det är fortfarande svullet som tusan och det syns ju att det är fler på G, men det känns som att det hjälpte lite mot de sista dagarnas gnällighet att det till sist gick hål så att det sticker fram en liten vass gadd.

image290


Linus i nya lekstugan... =)
image291

Roligare än så blir det inte från mig nu. Jag börjar bli scrapsugen och det är ju lite jobbigt eftersom det nog dröjer ett gäng dagar till innan det kan bli aktuellt. Men ett skrivbord till scraprummet har levererats från IKEA idag (eller snarare 2 skrivbordsskivor men än så länge bara en uppsättning ben, de andra kommer senare), så jag får väl se till att bygga ihop det snart... ;-)


nytt överdrag till IKEA-soffa

Har ni sett Bemz, ett ställe där man kan köpa nya överdrag till de vanligaste IKEA-sofforna? Kanske kan vara något för oss, för vår soffa har utgått från IKEA och överdraget har fått stå ut med lite om man säger så... :-)

J***a Telia

Om man lägger en beställning på bredband den 12/2 och skriver att man vill ha det från den 19/3 när det står att det är 10 dagars leveranstid och man sen inte hör något mer förutom den automatiska orderbekräftelsen, då kan man ju vara nöjd och glad och tro att det kanske kan gå rätt smidigt att flytta ändå, även på bredbandsfronten. Eftersom vi inte hört något mer ringde jag idag för att kolla hur det egentligen går till och jag har ju god lust att sparka sönder något eller i alla fall kasta lite saker omkring mig. Vi flyttar ju telefonen den 19:e också och då är de så j***a puckade att de inte ens börjar behandla bredbandsordern förrän den 20:e, så 8-10 dagar efter det kan vi förvänta oss att det ska kunna vara igång. Morr, mutter, grrr och nästan storlip.

Nu är ju jag så gravt internetberoende att det förmodligen vore alldeles fantastiskt nyttigt att leva helt utan internet i ett par veckor. Men jag är inte riktigt redo... :-( Och HELT utan...! Ve och fasa. Jag lär få bli stammis på biblioteket för att i alla fall kunna kolla mailen.

Snyft. Jag måste ringa igen. De får ju i alla fall se till att skriva sina villkor lite tydligare så att det framgår att det inte är vilka 10 arbetsdagar som helst som är leveranstiden!

En till insikt...

Jag kom på en grej till som kommer att hända alldeles automagiskt när vi flyttat klart... vi kommer såklart att börja laga en massa roliga och spännande mat! Eller hur?

/Anna som just packat ned en massa spännande köksattiraljer, som visst inte alls behövs när man mest äter korv med bröd... =)

Måste gnälla lite också förresten - natten var BEDRÖVLIG! Alva vaknade säkert ungefär 2548 gånger och känslan när jag tittade på klockan efter ungefär tusen uppvaknanden och såg att den inte ens passerat midnatt var inte "oj vad det är skönt med natt" direkt... Sen fortsatte det sådär hela natten och jag har bara längtat efter morgonen... *snyft* Jag har ont i hela kroppen efter att ha legat obekvämt och jag känner mig verkligen snurrig och seg idag.

Så, åter till de spännande köksgrejorna. :-)

Kissemissarna fick en ny kompis...

En sån himla tur jag har som får visa den här layouten jag gjort till SWE Scrapbook, när jag nu inte kan scrappa något nytt eftersom allt är nedpackat. :) Fotot är taget när vi körde den allra första omgången med tvättmaskinen när den var ny och katterna var så himla söta där de satte sig brevid varandra för att kolla in underverket. =)

image287
Papper från 7gypsies. Tagsen och papprena kom i ett kit från Jenni Bowlin. Hjärtat har jag stansat ut ur filt med QK och i titeln finns rub ons från MM.

Tack för lyckönskningarna inför flytten! Vi har kört en omgång kartonger med bilen idag och den andra lasten håller på att packas just nu. (Det sker alldeles av sig självt, såklart... ;-) Det är sååå overkligt och konstigt... och roligt! :) Fast jag är toktrött. Jag har kanske varit mer spänd inför avslutandet av affären idag än vad jag trodde. Jag önskar att vi kunde få en lugn kväll istället för det vanliga Alvakrånglet och jag önskar att jag kunde få sova som en stock och slippa bli väckt tusen gånger. Vi får se om det kan bli lite fotograferat under veckan, så att jag i alla fall kan visa lite bilder på stöket... :)

Visst är det så...

...att när vi väl flyttat till vårt hus så kommer vi aldrig ha det stökigt eller dammigt mer? Allt kommer väl att ligga så fint på sin plats så att man hittar det när man vill ha det? Visst kommer tvätten alltid vara nytvättad och fint ihopvikt och förmodligen kommer barnen alltid vara snälla och lugna också? Eller?  =)

Söndagskramar från
Anna som tvättat typ 12 maskiner idag... bäst att passa på att utnyttja föreningens tvättstuga till max så här i sista rycket :)

Rörigt, minst sagt...

Det blir bara mer och mer rörigt här hemma, men som tur är så försvinner ju en hel saker del ned i kartongerna även om det inte direkt ser tomt ut i lägenheten ännu. Stackars Alva tar sig ständigt fram till jättespännande saker bara för att bli av med dem i samma stund som hon äntligen nått dem... Jag tror vi måste städa undan lite idag, så att det inte ligger lika mycket spännande grejor, grus och skräp överallt.

Tänk att vi verkligen får nycklarna imorgon! Vad härligt det ska bli att åka till huset och vara där helt själva och försöka förstå att det är vårt...
 
Jag började packa ned scrapgrejorna igår. Trist, men det blir desto roligare att packa upp dem i scraprummet sen. Jag måste ju få jubla ganska mycket över att jag fick vara med på
Scrapjackeds slide show förresten. :-) Superkul!

Igår köpte vi ett par lampor och en barngrind. Vi kom plötsligt på att lamporna vi har i lägenheten såklart inte räcker för att få ljus i alla rum i huset. :-) Linus fick en fotbollsplafond och Alva en orange tyglampa. Linus har redan bestämt att han ska bo i rummet som har racerbilar på väggarna (det är typ terracottafärgat med en bård med bilar...) och det gör ju att Alva hamnar i det gröna rummet med hästar på bården. Lite typiskt, men vi lär nog inte orka göra om de rummen i första hand. Då känns det som att det jätteblå sovrummet vi ska bo i får gå före. :-)

Hm... dags att ta tag i dagen nu! Hoppas ni har det bra och att vädret är lika soligt och vårigt hos er som det är här!

Två snabba...

Jag har scrapliftat 2 av Jamie Waters layouter i senaste CK. Ingen av mina är något speciellt, men det är skönt att bara scrappa utan att ha så höga krav på sig själv ibland. Och så här snabbt får jag ju sällan 2 sidor gjorda annars.

Den första är bilderna från Alvas första bad i badbaljan. Inte så vackra foton och inte så vacker layout, men ändå. :-)
image285
Papper KI Memories och bazzill, band chatterbox och okänt, fluid chalk, chipboard heidi swapp, laben sticker 7gypsies.

Och den andra är gulliga foton på IndianLinus med Alva i knät. :-)
image286
Bazzill, KI Memories, stickers AC, blommor Q&Co.

Den här sista tycker jag ser helt ok ut IRL. Verkligen inget speciellt, men ändå ok. Men så här på skärmen ser den sååå mycket tråkigare ut. Hur kommer det sig? Är det för att man tittar på så mycket fint som andra gjort på skärmen så att kraven blir högre på hur man vill att det ska se ut? Jaja, strunt samma. :-) Apropå en diskussion på Scrappiz om varför man scrappar så känns det just nu skönt att jag är nöjd och glad med att ha gjort 2 helt ofantastiska layouter... :-)

Nu blir det nog inte så mycket mer scrappat innan flytten är jag rädd. Förhoppningsvis är jag väl så sysselsatt att jag inte hinner med att känna abstinensen. Vi ska i alla fall inte packa ihop datorn ännu på ungefär en vecka, så jag finns kvar i cyberspace ett tag till...

Måste bara visa...

...det här fotot på Alva. Hon ser så stor ut när kindernas bebispluffs inte syns... :-)

image284

Gå hem...

Här kommer layouten jag gjorde tidigare idag. Jag köpte lite nya BG-papper när Jane hade erbjudande om fraktfritt i helgen och så blev jag inspirerad att scrappa med de gamla istället... =)

image283
Blev rätt missnöjd med rubriken, men strunt samma. :-) Bazzill, BG Hang 10, fluid chalk, rub ons AC, thickers AC, stickers Arctic Frog, band, ram chatterbox, floss och loopy brads Karen Foster.

Det börjar gå undan nu...

Alva kryper fortfarande inte "vanligt" men  hon tar sig framåt nu, med ena foten kvar framför sig. Det har hänt massor på bara några dagar och plötsligt börjar hon ta sikte på saker som det inte alls är meningen att hon ska få tag i och VIPS så är hon där och rycker och drar! Vi har ju liksom halkat ifrån att ha barnsäkrat precis överallt och ordentligt undanplockat kan man inte heller påstå att vi har det... så nu gäller det att se upp! :-) Superroligt, men jag fattar inte riktigt hur man klarar att hålla alla farliga småsaker undan från henne? När Linus var i den här åldern så fanns det ju ingen som spred en massa grejor omkring sig på det sätt som han nu gör.

Vi har varit dåliga på att städa undan leksaker hittills och det beror ganska mycket på att Linus inte har någon vettig förvaring för grejorna i sitt rum. Det är ju rätt svårt att städa om man inte har någonstans att lägga sakerna.... Nu ska det bli ändring på det - vi har ju beställt en hel del grejor från IKEA som ska komma nästa vecka - och jag hoppas att vi kan lyckas införa någon bra städrutin. Och så är det väl plocka, plocka och kolla, kolla som gäller för att skydda Alva från farligheterna, antar jag.

image281
På väg till den roliga dammsugaren...

image282

Linus är på dagis idag och det är SÅ skönt att hans ben fungerar så bra nu! Jag har gjort en LO idag, med foton från när vi gick hem från dagis den 1 november. Inget speciellt tillfälle alls egentligen, men det känns så mycket mer speciellt nu - när jag är så väldigt medveten om att det inte alls är självklart att han kan gå, hoppa och springa... och när han har fått kämpa så för att överhuvudtaget ta sig fram. Jag har inte scannat layouten än och den är inte så himla rolig heller... vi får se om den kommer här sen...

Det som är sig likt är att dagarna går väldigt snabbt! Det är snart dags att hämta på dagis! :-) Det regnar inte just nu även om det är väldigt regngrått ute och jag hoppas verkligen att vi slipper bli alldeles blöta under vår lilla promenad.


Testat lite grejor...

Vi fick lite grejor från Anna Scrapbooking att testa till SWE Scrapbook och jag har gjort ett minialbum om Linus favoriter just nu. Det var jätteskoj att jobba med ett så litet format och färgerna som såg avskräckande grälla ut när jag först fick materialet, blev färgstarka och glada när jag pysslat med det en stund. :-)

image273
Minialbumet och pilen är utstansat med QK Revolution och jag har haft på 3D-lack på pilen.

image274
Om favoritleken "att skörda"...

image275
Linus plastdjur...

image276
Klädfavoriter...

image280
Åka skidor på datorn, Alva och Mamma Mu-böckerna... :-)

Jag har också gjort ett par kort med såna här minialbumssidor som bas.
image278

image279

Idag är Linus på dagis igen. Planen är att scrappa lite och sen försöka packa ned en massa saker i kartonger. Det är inte klokt vad overkligt det känns att vi flyttar snart!


Lite tokigheter från Linus

En layout som ska fyllas på lite... Vi har i princip gjort det till rutin att kalla varandra knasiga saker här hemma. Framför allt vid läggdags och när vi säger hej då tycker Linus att det är hysteriskt roligt att säga "god natt lilla grävling" - eller vad det nu må vara han råkar komma på - istället för "god natt mamma". Svarar man och kallar honom något annat än Linus blir allting ÄNNU roligare... =)

Jag tänkte alltså fylla på med saker som Linus säger, för det stod förstås helt still i huvudet just när jag skulle skriva och även om jag antagligen skulle pricka rätt om jag tog vad jag ser omkring mig (bord måste jag skriva dit!) så känns det bättre att ta ord jag vet att han faktiskt sagt än att bara hitta på...

image272
Papper bazzill och American Crafts, stämplar Autumn leaves, filtstickers AC, rub ons MM.


Pladder...

Det är kanske inte vem som helst som kan se på de här bilderna att det är just pladdrar Alva gör, men så var det i alla fall... :-) Hon är så himla söt med sitt "da da da" och allt vad hon nu säger.

Jag har gjort den här efter Helenes skiss på
SWE Scrapbook. Den blidde superenkel. :) Den där växt-grejen är en gnuggis från 7gypsies. *gillar*
image271
Papper från basic grey (bakgrunden) och KI Memories. Bokstavsstickers från KI och AC. 

Det är förresten den här layouten som jag gjorde av papper från mitt kit jag satte ihop och pladdrade om tidigare och den här är egentligen inte alls typisk för hur jag tänkte mig kitet, för det skulle vara mer vanlig grön. Vi får se om jag fixar ihop något mer med de andra pryttlarna, för de ligger fortfarande ihop.

Alva är en glad tjej

Ja, faktum är att Alva är en väldans glad tjej så länge det inte är kväll...

image270

Enkelt, enkelt med bazzill, KI Memories color theory, foam thickers från AC, fluid chalk och Zig Millenium.

Jag har varit dålig på att använda mina color theory-papper, trots att jag älskar dem. Har fått en spark i baken av andra som lyckats använda dem nyligen - ÅsaF och Ethel bland andra. Tack för det. :-)

Idag har jag och Alva hämtat Linus på dagis för första gången på över 5 veckor! Det var sååå skönt att komma ut på den där promenaden (i skönt väder, till och med) och Alva har som sista 9-månadersbebis i världen (?) fått åka sittvagn för första gången och därmed sett sig omkring mer än någonsin tidigare. Linus satte vi upp jättetidigt - innan han egentligen kunde sitta - för annars vägrade han att åka vagn. Alva har sovit så gott i sin ligginsats att jag inte VÅGAT byta ut den. Jag är lite nervös nu också, tänk om vi har "förstört" vagnen som sovplats. Då är vi stekta, vill jag lova. Men förhoppningsvis kan det funka ändå. Jag hade hur som helst inte hjärta att gömma världen för henne längre och det var så mysigt att se henne sitta där och titta sig omkring... =)

Utmanad

Jag har blivit "tagen" av Monica och theValkyria!


REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag är född i Paris och bodde mina två första år där. Båda mina föräldrar är från Sverige, men pappa jobbade på IBM i Paris under den perioden. När jag åkte för att plugga franska i Aix-en-Provence våren 1998 hoppades jag att det franska språket skulle gömma sig någonstans långt in i min hjärna och att det skulle väckas till liv lätt som en plätt och ploppa fram när jag hamnade i rätt omgivning. Tyvärr var det inte så enkelt... ;-)

2. Jag har varit utklädd till dinosaurie med taggar på ryggen och träskor med långa klor på i ungefär två veckor i streck. Japp, det var en del av arrangemanget kring nolleperioden när jag pluggade i Linköping.

3. Jag är inte vegetarian, men äter väldigt mycket vegetarisk mat hemma eftersom min sambo är det.

4. Jag tror jag i alla fall delvis har kvar den där reflexen som gör att man kan dra ned små bebisar under vattnet när man babysimmar, för jag får svårt att andas i kraftig motvind. Det slår liksom "lock" och jag måste vrida på huvudet för att komma undan vinden, för att få det att släppa. Jag trodde absolut att det var så för alla men så började jag någon gång prata om att "det är så jobbigt när det blåser så här mycket för det är så jobbigt att andas" och alla som var i rummet stirrade oförstående på mig.

5. Jag är lite besatt av att torka av köksbordet. Det är nog inte så konstigt egentligen för om man lägger ihop småbarn med att jag scrappar vid köksbordet, så förstår nog alla...

6. Jag har bott 9 år i en liten by i Dalarna och när jag gick i fyran var vi bara 11 barn på hela skolan - från ettan till sexan.

Jag utmanar (nu blir jag knäpp på länkarna nedan, Sannas och Annas blir samma hur jag än gör... ni får hitta rätt ändå ;-):
Sanna
Anna

Ethel
Ulrika
Lina
ÅsaF




Scrapjack igen - Kelli Crowe

Jag gillar Scrapjacked! De väljer ut layouter som kräver lite nytt tänkande för att liftas och de gör suveräna och inspirerande tolkningar själva. Min version av Kelli Crowes blev väldans enkel och jag fick tänka ett tag innan jag fick någon idé som kändes kul. Nu måste jag shoppa fler knappar... ;-)

scrapjack Kelli Crowe

Texten lyder "Ibland är det svårt att hålla ordning på alla delar av sig själv".

Jag har gjort ett par layouter till cybercropen på Scrappiz i helgen, men jag hinner inte ladda upp dem nu. Jag var inte sådär superinspirerad, men det var ändå kul att hinna vara med på ett hörn.

Och något jättekul - Linus går superbra nu! Inte helt som vanligt, men faktiskt inte alls långt ifrån!

Scrapliftcupen

Här kommer då layouten till Papirgleder. Jag har liftat en jättefin LO av Lene Solhaug. Kriterierna var att man skulle skriva för hand och att man skulle göra en vit kant runt fotot på något sätt. Jag har målat med vit akrylfärg runt fotot. Sen lekte jag lite till och skvätte droppar av svart akrylfärg (utspädd med lite vatten) över också. Jag täckte över mitten av fotot med en pappersbit under tiden. Jätteskoj, men lite kladdigt... =)

kaos

Tack för titten! :)

Lite allt möjligt...

Igår var en skitdag på alla möjliga sätt, men idag är det tack och lov bättre. Dels har jag fått en massa saker gjorda idag och sen har Linus varit på dagis och där fått sån fart att han nu går bättre än på hela tiden sedan gipset togs bort. Igår gick han inte alls, så det är en stor lättnad med dagens framsteg. Han har börjat gå på hela foten och inte bara på tå och han gick själv från bilen och in när Johan skjutsade hem honom och Linus (och jag och Johan också) var såååå stolt och glad. :-)

Vi har också gjort en rätt stor IKEA-beställning idag. Linus ska få en ny säng bland annat. Jag har också beställt 2 stycken 1,5-meters bänkskivor som jag ska ha i scraprummet. Sååå skönt med utrymme. :-) Hyllor och liknande får jag skaffa sen. Det blir nog lättare att planera när jag har rummet där på riktigt och inte bara ritningen... Vi har också beställt varsin garderob till barnen (deras stackars kläder har ingen bra plats alls nu) och en hylla för leksaksförvaring till Linus rum och lite annat. Härligt, härligt. :-)

Jag har också gjort något jag funderat på rätt länge - fixat någon att gå och prata med. Kontakten med kuratorn vi hade tidigare bröts tvärt när Alva föddes och jag har känt att jag behöver lite hjälp med tillvaron... Nu var det såklart lite väntetid, men gissningsvis inte mer än ca 2 månader. Det blir nog bra och det känns i alla fall skönt att ha tagit steget.

Jag har scrappat idag också - en layout till omgång tre av Papirgleders scrapliftcup. Det verkar inte gå att ladda upp några bilder här, så ni får vänta med att se den...

Hoppas ni får en bra helg, alla bloggläsare! :-)