Gott Nytt År...!!!!


Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År...!!!!



Vattkoppskillen mår mycket bättre! Natten till igår var plötsligt lugn och redan igår var han väldigt mycket piggare än tidigare. Idag verkar det fortsätta åt samma håll och det känns väldigt skönt!

Kram på er!!

10 favoritlayouter...


Jag måste ju förstås haka på
Mikaelas utmaning och välja ut mina 10 favoritlayouter från 2008. Här är favoriterna från 2007 och från 2006 också.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

I had to join in on Mikaela's yearly challenge. These are my 10 favourites from 2008! :) This challenge is a tradition by now and here are my favourites from 2007 and from 2006.






















Jobbig natt...


Det har allt varit en rätt stökig natt. Det började straxt före kl 21 igår kväll när Linus vaknade och var ledsen första gången. Alva vaknade också och ägnade sig åt hysteriskt skrikande i en halvtimme eller mer. Linus har varit jätteorolig hela natten och framför allt är det kopporna i munnen som verkar plåga honom. Det gör ont att sväja... Alva vaknade ett par gånger till och efter en herrans massa skrikande klämde hon till sist ur sig att hon hade ont i ena benet. Jag vet inte om det kanske kan ha varit en attack av växtvärk? Hur som helst så fick hon en panodil någon gång vid 2-3-tiden och sen sov hon faktiskt bra. Linus däremot fortsatte att vara orolig hela natten och jag tycker sååå synd om honom. Med hjälp av panodil och mycket peptalk så fick vi i alla fall i honom en skvätt yoghurt, lite mjölk och lite juice till frukost. Jag tror att vi får jobba lite på att få i honom många små skvättar yoghurt idag, så att han inte blir alldeles uttorkad och utsvulten. Han är så smal redan från början, skrutten.

Jag har liksom haft bilden av att vattkoppor kan vara väldigt jobbigt för att det kliar så mycket, men att många barn annars är pigga "som vanligt" och så är det verkligen inte här hemma än så länge. :( Men jag hoppas att det vänder idag! Jag tror inte att han fått så många nya koppor under natten så håll tummarna för att det räcker nu! Febern verkar förresten ha gett med sig också.

Som om inte båda barnens krångliga nattsömn vore nog så for Johan upp av att något pep vid halv fyra i natt också. Jag vaknade nog snarare av att Johan var på väg ned för trappen men hann ändå precis höra lite av pipandet jag också innan det slutade. Det måste ha kommit utifrån kom vi fram till för vi har inte ens något här hemma som kan pipa på det sättet, men oj vad pulsen går upp när man blir väckt sådär!!!

Ett av julklappsalbumen...


Här är ett av julklappsalbumen jag gjorde i år. Det är en barnbok som genomgått make-over med hjälp av gesso, papper och foton. Jag gjorde det väääldigt enkelt, men fick dit några små journalingrutor efter att fotona togs.

---------------------------------------------------------------------------

This is one of the albums I made as Christmas gifts this year. It's very simple. I started out with a childs book and decorated it with gesso, papers and photos. I added a few journaling spots after these photos were taken, but other than that I kept it very simple.


Jag tänkte skriva...


..."årets första layout" som rubrik på det här inlägget, men det har ju inte ens blivit något nytt år ännu... *snurrig* Hur som helst är det den första layouten jag gjort på ett tag nu, eftersom det var lite sjuk- jobb- julstresskaos här precis innan jul. Och sen var det ju jul. Den här har jag hållt på och pillat med i tre dagar och det har varit jättetrevligt. Jag är lite trött på den superenkla och "tomma" stil som de flesta av mina layouter har haft ett tag nu. Men den här är väl egentligen rätt enkel den också, även om jag har pysslat med den ett tag och även om den inte domineras av tomma ytor.

Jag älskar det här blåa pappret från Pink Paislees Vintage Moon! I bakgrunden har jag använt en
ledger-stämpel från Purple Onion Designs och så rotade jag fram rätt så gamla Heidi Swapp chippisar till rubriken.

Layouten handlar om våran charmiga Alva. Hon säger jätteofta - nästan någon gång varje dag just nu - "jag har redan sagt det till min låtsaskompis!". Och så ser hon så här arg ut och oftast hötter hon supergulligt med pekfingret också. Det dyker upp lite då och då, i de allra konstigaste sammanhang. =) När den här bilden togs var det något annat hon var arg på, men de arga ögonbrynen är de samma... Gullungen....



Linus har fortfarande feber, men är ännu inte speciellt plågad av kopporna. Jag vet inte om det är först när de börjar torka ihop som de börjar klia eller om vi har tur....? *fortsätter att hålla tummarna* Däremot har aptiten inte direkt varit på topp, febern är fortfarande ganska hög och han klagade över att det gjorde ont i halsen att sväja när han försökte äta kvällsmat. Stackars prickiga kille.

Vattkoppor...


Japp, nu är vattkopporna här. Linus fick plötsligt feber nu på eftermiddagen och några timmar senare fick jag plötsligt syn på en röd prick på hans rygg. Det behövdes inte så himla mycket vidare undersökning för att inse att han har flera vätskefyllda blåsor på överkroppen och i ansiktet - vattkoppor! Det har cirkulerat på dagis stora delar av hösten. Det har inte blivit någon sån där dunderspridning så att alla blivit sjuka, men det har varit någon här och någon där som varit hemma och varit prickig, så på ett sätt är det ju bara skönt att det till sist är dags här hemma också. Men lite nervös är jag allt, eftersom det verkar så himla olika hur hårt de drabbar olika barn och eftersom jag inte har någon erfarenhet av att pyssla om barn med vattkoppor.... Däremot har jag ett ärr på magen som påminner om när jag själv kliade och kliade. Det är väl bara att hoppas att Linus (och Alva - hur stor är chansen att hon inte smittas?) klarar sig med en hyggligt lindrig variant. 

Det var ju i alla fall väldigt skönt att han slapp få den här febertoppen ett par dygn tidigare!

Vi hann till och med gå på bio idag innan vi förstod att något var fel. Linus och jag såg Madagaskar 2 i Strängnäs alldeles nyinvigda (ja bara smyginvigda, för riktig premiär ska det visst bli längre fram) biograf. Vi har varit utan bio ganska länge så det är ju jättekul att man kan gå och se film här igen. Och kanske var det tur för omgivningen att det inte var så många där för då kanske han ändå klarade sig från att smitta någon eftersom vi satt så glest...

Edit: Ja, det är nog lika bra att Alva blir smittad hon också när vi nu ändå håller på. Det tycker jag nog också, samtidigt som jag är lite rädd för det....  =)

-----------------------------------------------------

Chickenpox...!!! Linus got a fever this afternoon and a few hours later I found them... the little red dots... and there is no doubt that it's suddenly our turn to handle the chickenpox. I hope it won't be that bad... but we can only wait and see. I'm so glad it happened today and not a couple of days ago - in the middle of our Christmas.

We even managed to go to the movies before we understood that something was wrong with him today. Linus and I ate a lot of popcorn and watched Madagascar 2. We had a good time and maybe it was a good thing we were pretty alone in the cinema since he was probably very contagious....

Vi har haft det bra...


Det har varit spännande, intensivt, tröttande, roligt, mysigt... och oj vad tiden gick snabbt! (Fast det tyckte nog inte Linus där på julafton... i väntan på tomten.... Hur ser era traditioner ut? När kommer tomten och när öppnar ni paket? Här var det paketdags efter Kalle Anka...)

Det känns som om vi alldeles nyss gick och väntade på att gästerna skulle komma och så vips så åkte de hem igen idag.

Jag har scrappat lite, lite ikväll. Det ligger en halvfärdig layout på skrivbordet och det är skönt att inte ha bråttom... :) Jag har spelat Guitar Hero också, så att armen gör ont. Väldigt beroendeframkallande... =) 

Jag hoppas att ni alla får det fortsatt mysigt och bra!
 


Gooood Juuuul!


God jul till alla som kikar in! Det ska bli spännande att se hur natten blir, för Linus har varit superorolig de 2 senaste nätterna. Det är lite FÖÖÖR spännande med jul... ;-) Vi vuxna har ägnat kvällen åt att spela Guitar Hero, för vi fick vår julklapp lite före julafton... otroligt roligt. =)

God Juuuuuuul!!!!

Merry Christmas...!!!!

Phew....


...paketen är inslagna, maten är lagad (våra gäster tar med sig väldigt mycket, så vi har egentligen bara gjort ett par vegetariska rätter och så ska jag baka bröd imorgon har jag tänkt), huset är i alla fall delvis städat (gästerna kommer imorgon em, så vi har några timmar på oss imorgon också) och nu är jag väldig trött!

Jag gillar det här fotot från andra advent. Det är ett smörpaket i vägen och en massa krafs runt omkring på bordet. Precis så stökigt som det så gott som alltid är här hos oss, i verkligheten. :) Jag har använt stämplar från Purple Onion Designs igen.
Ornament set innehåller så mycket fint och jag har även använt det urläckra franska datumsetet. Kolla förresten in "vintage snowflake" på samma sida som datumsetet. Är de inte fantaaaaastiskt fina....???!!!!


Kortskiss...


Kolla in alla fina kort gjorda efter årets sista skiss (ritad av Carina).

Mitt blev så här... (och det står tyvärr kvar här hemma i hallen i väntan på att bli ivägskickat... ) De små prickarna är distress stickles som jag köpte en liten flaska av för att prova. Vill såklart genast ha fler! =) Stjärnorna är nestabilities, körda genom Cuttlebug.




Idag har jag inte mycket till röst kvar och jag är fortfarande inte helt pigg, men ändå alldeles ok... J har flängt runt och shoppat och jag har försökt städa så mycket som jag bara orkat. Två små julklappsalbum som jag påbörjade igår är faktiskt nästan färdiga (foton kommer senare).


Om man är ute i god tid...


...kan man ju alltid börja göra sina pysslade julklappar idag... *tänk dig en smiley som himlar med ögonen här*


Jag mår i alla fall mycket bättre! Det gör ont som tusan att hosta och jag hostar rätt mycket, men det är ändå väldigt mycket bättre än igår. Julen kanske kommer hit också, trots allt... (om vi överlever morgondagen, som vi trots allt har en rätt lång att-göra-lista för...) =) Johan och Linus åkte och köpte en jättefin julgran idag och imorgon ska de sista julklapparna förhoppningsvis hittas. (Det värsta är att det nästan är de första också... men vi ska inte köpa sååå många, så det ska nog ordna sig...)


Julkort med Purple Onion...


Jag har gjort några julkort där jag använt stämplar från
Purple Onion Designs. Det här första är det jag själv gillar allra bäst. Jag har använt en swirl-stämpel från Ornament set och den fina Deluxe label.



Här har jag använt en två och lika stämplar från Ornament set, swirlen och till granarna, och vintage label.



Och så till sist den här söta pingvinen som Michelle Clement har designat. Det var evigheter sedan jag färglade stämplade motiv, så det var lite ovant minst sagt, men jag tycker hur som helst att den här pingvinen är väldigt söt. :) Jag har också använt den stora varianten av deluxe label.


Det är lite bättre idag...


Förkylningen verkar ha lugnat sig lite idag...!!! Hurra...!!!! Men jag har fortfarande en massa blåsor. Det är inte så illa att jag inte kan äta alls, men det mesta smakar konstigt och gör mer eller mindre ont att äta. Choklad har av någon anledning visat sig vara det allra värsta - det funkar inte alls. Men även om frukostmackorna skavde en del så fick jag i alla fall ned dem och det är nog bäst att passa på att vara glad över! :)

Alvas öron verkar också ha blivit bättre. Hon klagade över ont i öronen under några dagar nu i veckan och sov väldigt oroligt på nätterna, men det blev aldrig någon riktigt elak öroninflammation med skrik- och panikont. Hon var förvisso småstökig i natt också, men jag tycker ändå att det verkar som att det värsta passera. *håller tummarna*

Nu kommer Alva och visar stolt upp sina "älilala-offsar" med "ärttor" på. Vad det betyder? Fjärilstofsar med hjärtan på såklart... =)

Jag har faktiskt några julkort att blogga, men det får bli senare under dagen.


Oduglig...


Japp, oduglig är precis vad jag är idag. Jag har noll ork och mår riktigt kasst. Det känns såååå tråkigt, för det är så mycket vi vill göra så här precis innan jul. Jag vet att man inte måste nästan något alls, men det är ju en svårare uppgift att bortse från att man kanske vill... Jag bara hoppas att jag mår bättre väldigt snart.

Det här kortet är väldigt mycket vintrigare än det regniga mörkret utanför huset... Den vita bakgrunden är bazzill bling, men hur fint det glittrar syns ju inte på den här bilden. Papprena kommer från My Mind's Eye och är minst ett år gamla, kanske mer...  :)


Jullov...!!!


Hjälp vilka otroligt jobbiga veckor jag haft på jobbet nu precis innan jul...! Idag trodde jag när jag åkte till jobbet att jag skulle kunna gå straxt efter lunch efter att ha fixat iväg det sista som var tvunget att bli klart, handla lite julklappar på vägen hem och ändå komma hem rätt tidigt. Tji fick jag, kan man säga. De allra flesta hann gå hem innan jag till sist kunde ge mig av och jag var inte hemma förrän straxt före 19, utan några julklappar handlade på vägen. Är vansinnigt förkyld och hostig och inte bra i halsen än och just nu känns det som om jag skulle behöva sova de här dryga 2 veckorna jag ska vara ledig...

Men det kanske går över. Förhoppningsvis kvicknar jag till efter ett par dagar och kan snart börja njuta av ledigheten! Och det är nästan 3 veckor jag ska vara ledig, om man nu ska försöka se saker så positivt som möjligt.

Jag hoppas ni har en bra fredagskväll där ute! Själv ska jag nog försöka trilla i säng så tidigt som möjligt.

Maja Design från Hobbyhuset...


Jag fick äran att scrappa med härliga svenska papper från Maja Design när Hobbyhuset sponsrade
Scrappizbloggen. Jättehärliga papper och det är ju superduperkul att inte alla produkter måste komma från andra sidan den stora pölen.










Annars är läget på sjukfronten det att halsen är liiiite, liiiite bättre idag. Istället har näsan börjat rinna som bara den, men det har jag lite lättare att stå ut med. Och halsen är ju inte bra, det kan jag inte påstå... men det känns i alla fall inte konstant som om jag käkat en halv burk finmalen svartpeppar och det är ju helt klart värt att glädjas över. =) Alla måsten på jobbet inför jul är näääästan avklarade, så jag hoppas innerligt att jag faktiskt ska kunna gå hem lite tidigare imorgon så att jag hinner trängas med alla andra och köpa ett par julklappar på vägen hem...

Tusen tack för era kramar, de värmer! :)

Höstblåsor...


Jag är ganska säker på att det är höstblåsor jag har. :( Det är inte ett dugg kul. Det svider och irriterar som sjutton. Och jag måste ändå jobba. Och jag har punka på cykeln. Och Alva verkar ha lite ont i ett öra. Och jag sov väldigt väldigt lite i natt. Och ja, jag är väldigt gnällig.

Bara 2 dagar kvar nu.


Tillagt: Höstblåsor är förresten ett virus som brukar försvinna av sig självt efter 1-2 veckor. Jag hoppas det räcker med en vecka, eller ännu mindre, för just nu är jag rätt ynklig.


Pust...


Det är visst sista veckan innan jul! Jag har haft det väldigt stressigt på jobbet här på slutet och är inte riktigt van vid det. Ska försöka hålla ut de här sista 4 dagarna och förhoppningsvis ro mina sista "måsten" inför julen i land... pust... Det svider oroväckande konstigt i halsen. Jag har nog aldrig haft ont i halsen på det här sättet förut - det känns mest som om jag ätit väldigt mycket peppar eller så. Mycket skumt. Men det spelar ingen roll, för jag har faktiskt inte tid att vara sjuk nu.



Julklappar...


Jag har slagit in ett par paket i brunt papper som jag fått som "utfyllnad" i kartongen i samband med någon scrapbeställning. Återvinning är bra, vettja. :) Jag gjorde också remsor av samma papper, stämplade två olika motiv (
damask och arctic breeze) med röd stämpeldyna och embossade med genomskinligt pulver. Längs kanterna på den ena remsan sydde jag med symaskinen och på båda inkade jag kanterna innan jag fäste dem runt paketen. Till etiketterna har jag använt stämpeln delux labels.

Kika in hos Purple Onion Designs för att se vad några av de andra i teamet gjort. Det har också dykt upp en hög riktigt snygga julkort i ett tidigare inlägg!





I made these gift wrappings using some kraft paper that I got as filling in the box when ordering scrap supplies. Yay for recycling! :) I used the stamps damask and arctic breeze and clear embossed them on strips of the same paper. On one of the strips I used the sewing machine along the edge and I inked the edges before attaching the strip to the package. The labels are made using the deluxe labels. I've sprayed them with golden glimmer mist, but it's not really showing in this photo.

Check out what some of the other team members did, over at Purple Onion Designs. They have also done a whole bunch of fabulous christmas cards. And be sure to check out the gift wrapping challenge! :)

Veckans ord...


...på
SWE Scrapbook är kaffe.... Jag har inte skvätt kaffe över hela layouten, men däremot sprayat med Color Wash i färgen Espresso. Vi har en allt annat än flashig kaffebryggare, men den är bra på att göra gott kaffe. ;-)

Jag känner mig fortfarande lite "ur slag" när det kommer till kreativa sysslor (den här gjorde jag för ett par veckor sedan) och jag tror att det har mycket med allmän trötthet att göra också. Förkylningar som kommer och går och aldrig helt släpper taget, för mycket mörker, lite för mycket jobbrelaterad stress, för lite sömn och dessutom pysseltidsbrist... det är väl inte helt optimalt helt enkelt. ;-) Men nu ska jag göra ett pysselförsök. Om jag kan koppla bort att det verkar gå rätt dåligt för J där uppe, där han försöker få en trilskande Alva att somna...



This was made for the SWE Scrapbook blog, on the word "Coffee".

Purple Onion Designs...


Du kan vinna urfina kalenderstämplar om du tittar in hos
Purple Onion Designs. Missa inte den chansen! :)

Här är en layout jag gjort där jag använt stämplar från Ornament set och även de här fina bokstäverna, Lettra32. Jag skrynklade silkespapper och målade med vit gesso, för att göra min bakgrund, sydde lite på symaskinen och stämplade.



You need to check out the new calendar stamps from Purple Onion Designs...! And make sure that you enter the giveaway through leaving a comment!

I made this layout using stamps from the Ornament set and the alpha Lettra32. I just love them both. I created my background using tissue paper and gesso. The title says "Sometimes you actually do look a little angry."

Jag brukar inte ha problem med...


...varför jag scrappar. Det finns så många anledningar till att jag scrappar. Det handlar både om att det är så fantastiskt kul och att jag älskar själva pysslandet - målandet, kladdandet, experimenterandet, pillandet - och att jag tycker om att berätta små historier om vårt liv. Jag ser det inte som livsviktigt att varje layout representerar något speciellt minne och jag känner inte att jag måste skriva några betydelsefulla ord på varje layout. Det är helt ok att leka fram layouter bara för lekandets skull. Men det är ju samtidigt en väldigt viktig bonus kunna berätta om allt knasigt och tokigt som händer i ett hem där det bor barn och att faktiskt dokumentera hur vårt liv ser ut - två flugor i samma smäll liksom. ;-)

Jag har scrappat otroligt mycket olika uppdrag hit och dit på sistone och det känns lite som om det gick över någon sorts gräns. Istället för att känna mig utmanad och sporrad så har jag känt mig ganska låst på sistone. Det är bara inte möjligt att tänka ut någon ny spännande teknik för varje layout och börjar man ställa såna krav på sig själv så är det väl inte så konstigt om det blir lite trögt att scrappa...  

Jag har inte sagt upp mig från något uppdrag, för jag tror (hoppas) att det är en kortvarig "svacka" det handlar om. Lite brist på motivation, ork och idéer måste ju bara vara naturligt ibland. =)

Det jag däremot gjode var att jag tog mig tid att scrappa två layouter bara för att jag hade lust. Bara för att jag ville berätta just de här två små historierna. Helt utan uppdrag och utan press. Och det kändes rätt skönt. Förhoppningsvis kan inspirationen komma bubblande tillbaka snart. Jag kände en liten tendens till att bra idéer kom farande igår... =)

Linus träffade ju Bolibompa-Johan tidigare i höst. Jag tycker att det här fotot är så roligt och det är så kul att L var så tuff och tog för sig och la armen om honom när J skulle fota. :)




Den här handlar om Linus låtsaskompis Oskar. L är förstås väldigt medveten om att han inte finns. Men han hittar på ganska mycket om honom. Just här har jag skrivit ned en liten monolog om låtsaskompisen och som avslutades med att "han har också en låtsaskompis, som är ännu osynligare". Det var så gulligt, tyckte jag... :)



Yahoo verkar kanske ha skärpt till sig nu. Men jag är fortfarande sur på dem. Jag fick ett svar från supporten idag och de låtsas inte om ett endaste dugg att de känner till att de haft problem. Och ändå verkar alla jag känner som har yahoo-konton ha upplevt samma sak. Jaja, om det funkar från och med nu så kan jag kanske tänka mig att förlåta dem trots allt...

Yahoo är väldigt nära att förlora mig...


...men det är ju inte jättekul om jag tvingas byta mailadress. Det är rätt krångligt när man haft samma i flera år...! Men det är så mycket trubbel för tillfället att jag blir galen och det värsta är att de tiger om det. Det finns ingen som helst info om att det strular och de har inte svarat på mina mail jag skickat igår och idag. (De kommer väl inte fram ;-)

Om ni vill maila mig något viktigt så är rekommendationen att skicka det sisådär en 4 gånger, för det verkar vara ca 1 på 4 som kommer fram. Dessutom får avsändaren inte alltid meddelande om att det inte gått fram, så mail kan verkligen "försvinna" eftersom jag aldrig vet att de skickats och avsändaren inte vet att det inte gått fram.

Grrrrr...  är min kommentar till det. Ett stort grrrrrr....

Och så blev det december...


Är det inte konstigt att tiden alltid går så snabbt? Utom när man försöker åka tåg till jobbet på måndag morgon och banverket inte blivit klara i tid med planerat jobb som skulle utföras under helgen... *himlar med ögonen* Eller hur blir det nu, tiden gick ju förresten ganska snabbt medan tåget inte alls gick snabbt. En timme försent kom jag till jobbet.

Decemberkitet från
Cocoa Daisy är förstås underbart som vanligt!

Kolla här...


Och mina layouter...








Och så har jag gjort ett litet decemberalbum, som det är dags att börja skriva i! :) Den här vita cardstocken som jag använde till pärmen är verkligen sååååå fin!





Här kan ni se vad alla andra i teamet gjorde med kitet.

Jag har förresten STORA problem med min yahoo-mail för tillfället. Mail studsar tillbaka och ibland verkar de bara strunta i att dyka upp, utan att studsa också. :( Superirriterande.