Jobbig natt...


Det har allt varit en rätt stökig natt. Det började straxt före kl 21 igår kväll när Linus vaknade och var ledsen första gången. Alva vaknade också och ägnade sig åt hysteriskt skrikande i en halvtimme eller mer. Linus har varit jätteorolig hela natten och framför allt är det kopporna i munnen som verkar plåga honom. Det gör ont att sväja... Alva vaknade ett par gånger till och efter en herrans massa skrikande klämde hon till sist ur sig att hon hade ont i ena benet. Jag vet inte om det kanske kan ha varit en attack av växtvärk? Hur som helst så fick hon en panodil någon gång vid 2-3-tiden och sen sov hon faktiskt bra. Linus däremot fortsatte att vara orolig hela natten och jag tycker sååå synd om honom. Med hjälp av panodil och mycket peptalk så fick vi i alla fall i honom en skvätt yoghurt, lite mjölk och lite juice till frukost. Jag tror att vi får jobba lite på att få i honom många små skvättar yoghurt idag, så att han inte blir alldeles uttorkad och utsvulten. Han är så smal redan från början, skrutten.

Jag har liksom haft bilden av att vattkoppor kan vara väldigt jobbigt för att det kliar så mycket, men att många barn annars är pigga "som vanligt" och så är det verkligen inte här hemma än så länge. :( Men jag hoppas att det vänder idag! Jag tror inte att han fått så många nya koppor under natten så håll tummarna för att det räcker nu! Febern verkar förresten ha gett med sig också.

Som om inte båda barnens krångliga nattsömn vore nog så for Johan upp av att något pep vid halv fyra i natt också. Jag vaknade nog snarare av att Johan var på väg ned för trappen men hann ändå precis höra lite av pipandet jag också innan det slutade. Det måste ha kommit utifrån kom vi fram till för vi har inte ens något här hemma som kan pipa på det sättet, men oj vad pulsen går upp när man blir väckt sådär!!!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Usch, stackars liten! När mina tjejer hade vattkoppor hade de massor av koppor, och lilla tjejen hade hög feber i två omgångar medan stora knappt hade någon feber alls. Det kliade inte så mycket på dem, men båda var ganska små och det ska ju vara lindrigare när de är små, kanske är det just kliandet som är lindrigare, för mängden koppor var det då inte... Hoppas det snart blir bättre!

Postat av: Sannasmamma

Nää, uscha =(

Mina hade inte problem alls med sina, tack och lov!!

Hoppas att det blir bättre för er så att ni får vara pigg och kry inför det nya året =)



Kramar!!

2008-12-29 @ 12:40:09
URL: http://skeppar.blogspot.com
Postat av: Petra

Tråkigt att han fått vattkoppor =(

Om han lider mycket så finns det ju klådstillande (Tavegyl) som BVC kan skriva ut om man ringer dit. Linda hade det till Ida och det funkade bra.



När Vilma hade det (alla skorporna har fortfarande inte trillat av..) så upptäckte jag första pricken en tisdag och jag upplevde det som att kulmen var någonstans söndag/måndag innan det vände. Det kommer ju koppor Dag:1-6 tror jag att dom säger.



Hoppas att han snart blir bättre och att ni får en härlig nyårsafton imorgon!

Passar även på att önska GOTT NYTT ÅR!

Kram Petra

2008-12-30 @ 11:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback