En liten present...


Jag gjorde ett litet album som present till min bror, som befinner sig alldeles för långt bort alldeles för ofta...


Stämplar från Purple Onion Designs:
deluxe label och ornamentals set.




Stämplar: doodle hearts och siffrorna från antique ledger background.


Stämplar - doodle frame set


Stämplar - deluxe label och doodle hearts



Återigen - doodle hearts och även arctic breeze

Tusen tack till Susanne som hjälpte till att fota oss när vi gick ihop ett gäng och hyrde en fotostudio i höstas!  :) Det var superkul och vi kommer definitivt att göra det igen!

Projekt 365 har blivit lite åsidosatt...


...när jag haft några stressiga och trötta dagar... Resultatet är rätt kass bilder, men jag har minsann inte missat någon dag helt än i alla fall. =)

Bättre än så här blev det inte i måndags. Alva leker med en ballong i form av en uppblåst plasthandske. Men det framgår ju inte direkt av bilden... Fart och fläkt förvisso, men jag gillar inte blixten och skuggorna den ger.



I tisdags fotade jag Johan när han spelade Guitar Hero. Utan blixt i väldigt dåligt ljus. Det gryniga resultatet är ju i och för sig lite dramatiskt, men det hade kanske varit bättre om man hade sett gitarren...? ;-)



Och så igår kväll... Alva matar vovven med äppeljuice... Gräsligt grynigt och eländigt, men annars gillar jag den här bilden just pga ögonblicket jag fångade.


Om jag har räknat rätt på tidszonerna...


...så har ni fortfarande en knapp timme på er att hänga med på utlottningen av en massa nya, härliga Paper Trunk-grejor...!!! Kolla in
bloggen nu genast, bums!

Sjukstuga...


Det blev ingen öronkontroll för Linus idag, för han har feber och har varit hemma med pappa. :( Alva har varit på dagis, men nu ikväll har hon hostat hon som sjutton. Jag hoppas det lugnar sig snart, för det är så jobbigt att lyssna på! Linus skulle dessutom fått sin spruta hos BVC imorgon. Den har redan blivit uppskjuten en gång på grund av vattkopporna. Det är kanske ingen idé att vi bokar någon ny tid förrän i maj eller så? ;-)

En ny vecka, en ny kortskiss...


Skissen är ritad av Peterlina och alla härliga tolkningar hittar ni
här.


Komma ikapp...


Jag ligger ju lite efter när det gäller att blogga bilderna från projekt 365... så här kommer en hel drös med bilder.


Linus fick en ny skjorta och blev så glad att jag fick en stor kram!


Sushilunch...


En julklapp från Kairo...


Mormor på besök...


Supertrevlig tjejkväll igår...


Februarikitet från Cocoa Daisy blev äntligen utspritt över hela skrivbordet...


Sammanfattningen av veckan...

Barnen är rätt så hostiga och förkylda och jag kan inte förstå hur det redan kan vara söndag kväll. Imorgon ska Linus till örondoktorn för att kolla hur det står till med eventuell vätska bakom öronen - hoppas förkylningen inte ställer till det för hörselkontrollen.

Mer blommor...


Min längtan efter vår och sommar och blommor och grönt visar sig igen... :) Jag har scrappat efter
Pencil Lines skiss 118, gjord av den fantastiska Åsa.


Såååå inspirerande...


Vill bara tipsa om
den här bloggen... en källa till stor inspiration...!!! Jag är så sugen på att prova att måla på ett foto. Behöver en tidsmaskin, inte för att resa i tiden utan en som trollar fram mer tid! :) 

Glad fredag på er allihop! Jag har inte glömt bort mina dagliga foton, men jag har bara inte haft tid att ladda in dem i datorn... :) 

Inte oövervinnerlig...


Den här layouten handlar om att Linus alltid varit väldigt orädd och oblyg i många sammanhang, men att jag faktiskt har misstagit mig vid ett par tillfällen på sistone och trott att han aldrig är rädd för något. En påminnelse till mig själv om att han inte bara är väldigt stor, utan fortfarande ganska liten också. :)

Jag har använt stämplar från Purple Onion Designs -
antique ledger background, stems and grass set, lettera32 alpha, och blommor från doodle frame set. Bakgrunden består av gamla boksidor, gesso och akrylfärg.


Socialite Collection


Jag tror att det här är min absoluta Paper Trunk-favorit hittills och jag ser sååå mycket fram emot att få sätta saxen i den! Kolla in hos
Paper Trunk för att se mer.




19 januari


Jag har äntligen burit hem julklappen från jobbet... Ljuset är ju som det är efter fem på kvällen, så det blir lite mörk och lagom mystisk mysstämning... :)



Och här är sammanfattningen av förra veckan. Jag skrev några små korta meningar om några av bilderna i den högra cirkeln.



Jag vet inte alls om någon är intresserad, men jag kom på att jag förstås kan dela med mig av den här mallen om det är någon som vill ha den. Lämna en kommentar här och se till att ange din mailadress så kan jag skicka över den.

Jag köpte tidningen Foto idag och läste om äventyr på Arktis... jag är inte ett dugg sugen på att ligga platt på magen i alldeles för många minusgrader, dag ut och dag in under flera månader. Men uj vilka häftiga bilder det går att ta och vilken tillfredsställelse det måste vara att ha fångat de där bilderna efter alla de där månaderna platt på mage i de alldeles för många minusgraderna.

Även om jag inte har några polarexpeditioner på gång så blir jag sannerligen sugen på att ge mig ut på mindre långväga (och väldigt mycket mindre livsfarliga) fotoäventyr. Jag skulle verkligen vilja bli bättre på att bära kameran med mig och fota ute "bland folk".

Kortskissen


Ni kollar väl in den senaste 
kortskissen och alla fina tolkningar idag?!

Ett litet litet bevis...


...på att jag faktiskt tillbringar kvällen vid pysselbordet. Här har jag lekt med en bakgrundsstämpel från
Purple Onion Designs och en Nestabilities die från Spellbinders som jag är väldigt förtjust i. :)



Det här med att det snart är måndag morgon vill jag inte riktigt gå med på... Kan man förhindra det på något sätt? Fast egentligen har jag väldigt intressanta saker att bita tag i på jobbet imorgon, så det är inte så hemskt på riktigt, som det känns just nu. =) Dessutom måste jag gå hem rätt tidigt, för jag ska hem och hämta barnen på dagis. Eftersom jag pendlar så långt så gör jag ju nästan aldrig det, så det är nästan ett litet äventyr i sig att få hem barnen. =)

Slö helg...


Vi har inte haft speciellt mycket ork den här helgen och jag vet inte riktigt varför. Vi har gjort det nödvändiga - storhandlat, tvättat lite och i övrigt mest slappat. Om man nu kan kalla det slappa när man har en snart 3-åring och en snart 6-åring i huset. =) Vi har förstås hejat på diverse olika svenskar i diverse olika vinteridrotter. Heja Anja sa vi mer än en gång idag, när hon vann störtloppet. =)

Dagens foto från igår, 17 januari.


18 januari, jag åkte till trädgårdshandlaren igår och kom hem med helt andra saker än vad jag hade tänkt mig... de här små sticklingarna av fuschia och engelsk pelargon. :) Förra året när trädgårdsintresset började vakna till liv kände jag mig rätt osäker på om det skulle hålla i sig. Så är det väl egentligen fortfarande, men jag känner i alla fall hur det kliar i fingrarna och hur jag längtar efter vår och sommar... Vi får väl se om de här små rackarna överlever... :)


Man kan ju tro att jag slutat scrappa om man följer den här bloggen och väntar på nya layouter... =) Men det dröjer inte så länge nu, jag lovar... och det är inte så att jag övergett scrapbordet, utan det är bara så att ni får vänta lite med att se vad jag pysslar med.

Mer Maybe baby...


Nu är det dags att kolla in hos
Paper Trunk för nu finns den nya kollektionen Maybe baby att beskåda...! Jag ger er den här bilden, men för att se resten får ni klicka er vidare... ;-)


Liten tjuvkik i väntan på mer...


En första liten sneak peak på de nya produkterna som kommer från
Paper Trunk nu i vinter!

Bokstavsstickers....!


Maybe Baybe collection...!



Och den väldigt färgglada och härliga Socialite collection!


--------------------------------------------------------------------------------

These are the first sneak peaks of the awesome news from Paper Trunk this winter...! Be sure to check out the Paper Trunk blog for more.... soon very soon...! :)

Det är fredag, 16 januari...


...och man är trött efter en vecka på dagis... Fotat inomhus utan blixt i väldigt dåligt ljus. ISO 800 och väldigt grynigt, men jag tycker om bilden ändå. :) Ibland tror jag nästan att han är vuxen, Linusen... så det är bra att påminna sig om att han ändå är rätt liten fortfarande. Liten och stor. :)


Nu är det inte långt kvar...


...innan det kommer att dyka upp sneak peaks hos
Paper Trunk. Ni vill inte missa det här, så mycket kan jag avslöja... =)

Det är kul att välta torn... dagens foto 15/1


Busig tjej... det blir mycket Alvafoton eftersom vi varit hemma och vabbat så mycket. Men imorgon ska hon få gå till dagis igen och det tror jag hon kommer att tycka blir jättekul! :)


Några auktioner...


Jag har för första gången på evigheter lagt upp en bunt auktioner på Tradera.... jag har inte sålt något där på flera år, men däremot har jag ju samlat på mig saker jag tänkt sälja under ganska lång tid... Vi får se hur mycket jag orkar lägga upp och jag har egentligen inte så bra koll på hur saker och ting funkar på Tradera nuförtiden... :) Men jag testar så får vi se.

Titta gärna
här och se om ni hittar något av intresse. :)

Tack!


Tusen tack till snälla
Marie, för den fina awarden! Jag är så dålig på att skicka såna här vidare, för det finns så himla många att väja bland...! Så jag sprider den lite lagom rättvist till alla jag känner och brukar hälsa på i bloggvärlden! :)

Jag har glömt att berätta...


...att Cocoa Daisy tog "ledigt" nu i januari och hoppade över en månad för huvudkitet. Det är nog många som har nog med pryttlar ändå därhemma, som det är bra att få fart och försöka använda. ;-) Men helt kit-lös är månaden inte ändå, utan Christine, Mou och Kim har satt ihop varsitt superfint projektkit.
Kika in här så får ni se!!!

Det är också nära, nära att det dyker upp en sneak peak av det superhärliga februarikitet i forumet.

På vattkoppsfronten är det nog äntligen dags för Alva att gå tillbaka till dagis imorgon. Jag jobbade igår men är hemma idag igen och vi ska åka och hämta Linus nu. Det blev verkligen en låååångsam återgång till arbetet efter julledigheten i år. Imorgon ska jag jobba, men då är det ju fredag. Jag kommer att få en chock när det drar igång på allvar nästa vecka med fem hela arbetsdagar. =)

(Sa hon, som säkert drabbas av inflensa eller kräksjuka eller något annat härligt, precis när som helst... ;-)

Blommor...


Ja, nu längtar jag verkligen efter våren och sommaren och efter att få se blommor och grönsaker gro och växa...!!! Layouten är gjord efter skiss 117 från
Pencil Lines och den blev kanske liiiite mer hysterisk än jag tänkt mig. =)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

This was made after sketch 117 from Pencil LInes. I really long for spring and summer and watching flowers grow and blossom!!!!


13 och 14 januari...

Igår klädde vi av julgranen, Alva och jag. Den väntar fortfarande på att bli utslängd men det kommer, det kommer... :)



...och idag var det dags för mig att börja jobba igen efter julledighet och vabbande...



----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yesterday Alva and I took down all the ornaments from our Christmas tree. The tradition here in Sweden is to keep the tree a bit longer than what is common in other parts of the world. On the other hand we didn't put the tree up until december 23rd... :)

The photo from today is of the building where I work. I went back to work today after the holidays and after staying at home with Alva because of the Chickenpox.

Dagens foto från igår... 12/1


Bekännelse: Jag har väldigt svårt att bygga med lego om jag måste blanda alla färger hej vilt... nej, färgmatchat ska det vara... =) Antingen varannan i en färg och varannan i en annan, eller något annat mönster på något sätt. Eller också enfärgat så långt det räcker och när bitarna är slut så får det bli enfärgat av en annan färg. Men allt blandat i en enda röra...? Nej då är det inte lika kul att bygga... =)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Confession: I have a really hard time playing with lego if I have to mix all the colors... I like to keep them matched in some way - creating patterns or using one color at the time... =)  It's really not as much fun if I have to mix them all.... =)



Kameran är tillbaka...!!!


Tjohoooo! Jag behövde inte ens vänta på att posten skulle komma med en avi, utan Schenker kom och ringde på dörren. Hurra, jag är med kamera igen! :)

Då kan jag äntligen visa en layout jag gjorde förra veckan.... efter att den värsta blocken släppt.  Fast bakgrunden gjorde jag någon i oktober-november tror jag. Jag har använt papper från gamla böcker, silkespapper, gesso och akrylfärg. Vi fick så hysteriskt mycket äpplen 2008...

Å, kom just på att någon frågade om gesso för ett tag sedan. Ursäkta att jag är så usel på att svara snabbt på saker. Det är ett grundningsmedium (eller vad det kan heta) som man använder för att grunda ytor som ska målas med akrylfärg. Men jag använder det rätt mycket som vit färg (den har mindre pigment än riktig vit färg) för det är mycket billigare i längden. Jag använde det inte egentligen för att hindra syran att nå fotona när jag scrappade barnboken, men jag gissar att det kan funka lite så också. Fast just när jag scrappade boken täckte jag inte alla sidor med färgen, utan jag använde bara gesso på utsidorna.

Man kan också använda gesso för att få lite struktur på det man målar. Det är inte så värst tjockt, men om man ändå tar ett lite tjockare lager kan man göra mönster i det innan det torkar. Mycket användbart. :) Jag köpte en stor burk på Kreatima någon gång i höstas.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yippie...! My camera came back today! I didn't even have to wait until the mail man arrived, but instead it was delivered to my door this morning. *happy*

I can finally show you this layout that I made last week. I made the background in October or November I believe... using pages from an old book, gesso, tissue paper and acrylic paint.

We had sooo many appels on our trees 2008. Crazy...


Vecka 2...


Så här blev då vecka 2 när jag petat in bilderna i mallen. Inga mönstrade papper fick plats den här gången. Sen passade jag på att spara över och förstöra min mall så att jag var tvungen att göra om den.... Grrr...! Den blev ungefär likadan men inte på pricken lika.

Alva har somnat ganska snällt ett tag nu. Sen har hon fortfarande haft perioder där hon har varit extremt krånglig senare på kvällen och natten, men det har gått lite upp och ned och emellanåt har det också varit hyggligt lugnt. Hon kommer alltid över till vår säng och det oftast ganska tidigt, men de gånger hon direkt somnar om och sen sover ok så känns det ändå som en riktigt bra natt, även om man sprungit upp och hämtat henne eller diverse viktiga prylar från hennes rum.

Men nu har hon haft 2 katastrofala kvällar då  hon verkligen inte velat sova. Mycket stök och bök och skrik... och oj vad man direkt blir sänkt. Det har varit så krångligt i nästan 3 år, så det behövs inte mycket strul för att man ska känna den stora hopplösheten. Men jag tror att det kommer att ordna sig nu under våren. Hon kommer förmodligen att sluta sova middag på dagis någon gång i vår och kanske var hon helt enkelt inte tillräckligt trött igår och nu ikväll, efter lugna och lite tråkiga dagar hemma och dessutom lite sovmorgon på mornarna. Jag hoppas i alla fall på att det är nu i vår det vänder och blir lugnt och bra på riktigt.

Vattkopporna är förresten mycket bättre även om hon inte är frisk och färdig med att vara smittsam ännu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

These are my photos from week 2 of Project 365. I really miss my camera and hope I will get it back tomorrow! I ruined my template after using it today so I had to redo it. Really annoying... but hopefully I learned something. ;-)


Låt den komma imorgon...!


Ja, kameran alltså. ;-)


10 januari - badrummet är enda stället med stark belysning om man kommer på så här på kvällskvisten att man glömt att ta kort...


11 januari - årets första fröer är nedpetade i lite jord, hur jag ska få plats med allt jag vill så är en gåta...

Det var värre än jag trodde...


...ja, bilderna från kameran som finns i min mobil alltså... Som tur är så tyckte jag mig kunna tyda från informationen jag fick i ett mail från Nikon igår att kameran är på väg tillbaka till mig och borde kunna dyka upp här på måndag, för usch vad jag saknar den!

Dagens bild från i förrgår...



och från igår där man kan se vilken smutsig badrumsspegel vi hade...



Alva ser ju i alla fall väldigt glad ut, trots alla vattkopporna. Natten till idag var faktiskt väldigt lugn till sist, efter en väldigt stökig kväll. Hoppas på att det kan vara lugnt hela vägen i kväll och i natt. Fast jag vet inte om jag riktigt tror på det, för hon är fortfarande väldigt prickig. Fast så ser det ju verkligen inte ut på de här bilderna... mobilkameran klarar inte såna detaljer... ;-) Sen är det i och för sig värst på ställen som inte syns också. Hon har till och med en vattkoppa under foten idag, så imorse vägrade hon att gå för att det gjorde ont...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
I have sent my camera away for cleaning and boy do I miss it...!!!!???? These are photos from my cell phone, and they are even worse than I imagined. Luckily I believe I should get my camera back on Monday. *fingers crossed*

These are the photos from yesterday and the day before that. Alva looks pretty happy despite the chickenpox. :)

Frustrerad


Jag vet inte hur många olika försök jag gjorde att komma igång med en layout idag, innan jag till sist gjorde den här. Det har varit väldigt trögt på sistone och det är säkert inte så konstigt med tanke på hur december var och alla sjukdomar och all sömnbrist osv. Men det är ju inte så att jag inte VILL, utan jag är ju sååå sugen på att scrappa och blir därför så himla frustrerad när saker blir pannkaka gång på gång.

Hur som helst så blev jag till sist rätt nöjd med den här. =) Som handlar just om frustrationen.

-----------------------------------------------------------------------

I've been having some serious problems with finding my mojo lately. It's probably totally normal considering how crazy December was, but it's still been very frustrating. Today I started over and over several times until I finally came up with this one - called "frustrated". I like how it turned out, so perhaps there is still hope... ;-)


Ni som är trädgårdskunniga... :)


Vi har ju lite kaos i trädgården och det går väldigt sakta framåt med små, små steg i taget. Där våra löjtnatshjärtan växer kryllar det av otäcka tistlar och jag är rätt sugen på att bara gräva upp rubbet och göra om fullständigt, för annars går det väl aldrig att bli av med tistlarna. Skulle vilja göra en riktig rabatt, istället för att bara ha en ynklig liten plätt med lite fina blommor blandat med ogräs, mellan gräsmattan och förrådet....

Frågan är nu - måste man göra en sån sak på hösten? Det är väl egentligen då man ska flytta och greja med sina perenner? Kan man göra något åt det här på våren/sommaren? Det skulle kännas lite synd att gräva upp och göra om så pass att vi inte ens sparar de blommor som ändå finns här i trädgården från början, så jag vill gärna ha kvar mina löjtnatshjärtan...

Jag beställde lite fröer i helgen som damp ned i brevlådan idag. Jag har inte planerat så himla noga - det är mest grönsker och sommarblommor - för jag känner att om jag ska planera in i minsta detalj innan jag sätter igång och GÖR så kommer det aldrig bli av överhuvudtaget. Jag känner mig själv lite grann i alla fall. ;-) Men egentligen borde vi ju satsa på att bygga upp grunden med tåliga och fina perenner. Och försöka få bort de värsta ogräshädarna och rädda de växter vi vill behålla. Har på en annan plats bondpioner som nog skulle behöva lite omvårdnad och där man skulle kunna utöka och lägga till fler växter som sällskap. Men jag vet liksom inte i vilken ände jag ska börja och hur jag ska göra. :)

Det ska hur som helst bli kul med vår och sommar och att få börja så lite grejor snart. :)


I brist på nya bilder...


...för min mobilkamera är komplett värdelös - ska ändå försöka lyckas ladda in bilderna i datorn sen, men det är knappt värt det är jag rädd- så får jag väl visa en bild från i förrgår. Photshopbehandlad med bland annat Urban Acid. =)



Det är lite synd om Alva nu... feber och kliande vattkoppor mest överallt. Vi fick inte mycket sömn alls i natt, utan det var mest stök och bök. Men det är som sagt skönt att få det överstökat! Linus är på dagis för första gången efter jullovet idag och jag är säker på att han har det väldigt kul.

Dagens foto 7 januari


Jag tog ju förstås dagens foto innan jag packade in kameran i massor med bubbelplast. Vi var ute och lekte i snön och följde harspår och spelade fotboll. För mer snö än att det funkar att sparka boll är det ju inte... och det är för kallt för att göra snögubbar.

Men kasta upp snö i luften kan man göra... =)



Alva har fått fler och fler prickar under dagen och hon hade väldigt svårt att komma till ro och somna. Det blir lite spännande att se hur natten blir...

Å så tomt...


Nu är kameran ivägskickad på rengöring. Suck, så tomt det känns... :( Håll tummarna för att de är snabba på att skicka tillbaka den! =)

Mer kamerafunderingar... Det är nog så att jag borde nöja mig med den kamera jag har så länge den håller. (Om jag inte vinner på lotto och det verkar ju osannolikt eftersom jag aldrig spelar på lotto.) Det är kanske smartare att lägga eventuella pengar som jag har lust att lägga på fotohobbyn på bra tillbehör (jag vill t.ex. ha en extern blixt och ett macroobjektiv) som kan funka även med en ny kamera någon gång längre fram, när den nuvarande till sist ger upp?

Eller hur ska man tänka?

Prickar!


Precis efter att jag skrivit förra inlägget gick jag och bytte om på Alva. Och nu har hon några prickar! Ni kanske tycker att jag borde kopplat ihop de där vakna timmarna i natt med att något var på gång, men hon har haft ganska precis en sån där orolig natt per vecka nu under hela ledigheten (och det är inte helt ovanligt annars heller...) och förra veckan sa hon att hon hade ont i benet (växtvärk) och i natt sa hon vid något tillfälle att hon hade ont i magen, så det var verkligen inte självklart.

Jag är inte helt 100% säker på att det verkligen är vattkoppor, men nästan. Det är ju dessutom rätt rimligt att de dyker upp...


Hemma idag också


Det är planeringsdag på dagis, så jag får vara hemma med barnen idag också. Sen drar hela baletten igång igen. Sjukt fort har det gått, som vanligt när man är ledig. :) Jag går och spanar efter prickar på Alva. Det har nu gått knappt två veckor sedan Linus var som mest smittsam (dvs precis innan det bröt ut hos honom). Det känns ju helt omöjligt att Alva skulle ha klarat sig! Speciellt som vi var hemma allihop under hela tiden, så hon måste ju verkligen ha utsatts för smittan. Det kan ta upp till tre veckor innan det bryter ut har jag läst, så det är väl bara att fortsätta att vänta... Jag hoppas att det kommer, för det vore ju så skönt att ha det avklarat.

Jag vet inte riktigt vad vi ska roa oss med idag. Alva var vaken ca 2 timmar mitt i natten (jag vill ha täcke, jag vill inte ha täcke, jag måste dricka, jag vill ha täcke, jag vill inte ha täcke, jag måste dricka, osv....) så jag hoppas att jag inte blir en alltför trött och sur mamma idag.

Idag ska kameran får åka iväg på rengöring. Det ingick gratis när jag köpte kameran och det är sista rycket nu, innan det är försent 3 år efter inköpet. Jag kommer att sakna den sååååå... *snyft* Förhoppningsvis tar det inte så lång tid.

Solen skiner i alla fall ute! Det gör mig glad!

Många foton blir det...


Jag har länge varit nyfiken på hur många foton jag tagit sedan vi köpte vår kära Nikon D50. Jag har kompisar med Canon som verkar kunna se på ett enkelt sätt hur många bilder de tagit, men jag har inte hittat någon sån funktion på min kamera. Efter lite googlande idag så hittade jag till sist ett program (jag har inte kvar länken! *klantigt* Men jag hittade den i forumet på fotosidan.se och programet heter Panda IEXIF 2, om någon är intresserad av att leta upp det) som kan läsa informationen som finns i bildfilerna och till exempel berätta "total number of shutter releases for camera". Vi har haft kameran nästan exakt 3 år nu. Hur många foton tror ni att vi (det är nästan så att det är ok att skriva "jag" här faktiskt) har tagit?

Nu var jag nästan inne på att anordna en gissningstävling här, men det är kanske inte så kul.... =)

Så jag avslöjar det direkt istället - runt 24500 bilder. Ca 8000 bilder/år alltså. Det är rätt kul att veta, för jag har verkligen inte vågat gissa tidigare. Man kan ju se hur många foton det finns i olika mappar på datorn och lägga ihop, men eftersom jag alltid gör en massa dubbletter när jag redigerar foton och kopierar hit och dit, så är det svårt att få ut något vettigt av det. Men nu vet jag. =)

Jag hade hört att livslängden för en sån här kamera skulle kunna vara ca 15 000 foton. Det lät ju lite hemskt för jag kände mig ganska säker på att jag tagit så många bilder och förmodligen fler där till, men under googlandet idag stötte jag på den ungefärliga siffran 50 000 istället, vilket ju lät lite trevligare. Det stod också att det förstås bara är någon sorts uppskattning och att slutaren kan ge upp efter 10 000 bilder likväl som efter 100 000.

Jag är mer sugen på att äga något i stil med en Nikon D300 än vad som kanske är rimligt. =) Det kanske bara är om man fotar i alla fall lite halvprofessionellt som det är berättigat med en sån kamera? Om den står det i alla fall hos Cyberphoto.se att den ska tåla 150 000 bilder och att det är mycket bra. *drömmer* Men om vår D50 nu kan hålla i 3 år till så borde jag kanske nöja mig och spara drömmarna till senare. =)

Dagens bild...


...får bli den här, där Alva säger att det finns "aaaawar" i skogen. Jag är inte helt säker på stavningen. ;-) Det är i alla fall vargar hon menar och hon trodde att de kanske ville äta upp oss. När hon sen sa att det fanns vargar och något mer som jag inte förstod, där ute i skogen, så blev hon i vanlig ordning jättearg. Hon gillar INTE när vi inte förstår vad hon säger och hon vill INTE upprepa sig utan det blir oftast bara ett väldigt argt och irriterat "aaaaaaääääääää" till svar om jag frågar om. Den som chansar eller gissar fel ligger också väldigt risigt till... ;-)



Om man nu verkligen ska prata fotografering så känns det ju som om skärpedjupet blev lite väl kort när bara ena ögat är skarpt, eller? Jag stör mig ganska mycket på att det vänstra ögat är suddigt. Men strunt samma, det är inte så att jag inte tycker om bilden pga det.  ;-)

Angående mallen jag stoppade in första veckans foton i igår - japp, jag har gjort den själv. *inte så lite stolt över att jag fixade det*  =)

Papprena som jag använde har jag hittat hos
www.designerdigitals.com. I deras galleri (har jag för mig att det är) delar de ut gratissaker varje vecka i samband med sina utmaningar. Det går att hitta gamla utmaningar och gamla gratisgrejor där någonstans.

Så här då...


Bilderna från vecka 1 instoppade i en liten mall... Digitala mönstrade papper från
www.designerdigitals.com, designade av Jesse Edwards. Det finns så mycket fina gratisgrejor att få tag på där ute! :) Vi får se om jag fortsätter så här och om jag sen skriver ut de här sidorna eller inte. Det får framtiden utvisa. =)


Jag skrattar för mig själv...


...åt dagens foto... Jag ser så många fina foton runt om överallt nu, till exempel
det som Marie tog idag, och så har jag själv ett foto på pasta och korv. *ha ha ha* Men det finns faktiskt flera saker att berätta med den här bilden. Dels äter vi pasta och korv alldeles för ofta här hemma och har så gjort ett tag. Om vi pratar om vad vi ska göra för mat kommer Alva alltid och ropar att hon vill ha pasta. Alltid. Hon är tokig i pasta och det ska gärna vara korv till. Linus äter nästan inget annat än pasta, korv och köttbullar nuförtiden, så det bidrar väl också till att vårt måltidsval alltför ofta drar åt korv- och pastahållet. *suckar*

Den andra delen av berättelsen handlar om högen med groddar som jag faktiskt har på min tallrik också. Ni vet den där groddburken jag pladdrade så lyckligt om för ett tag sedan - den är faktiskt flitigt använd för tillfället. :) Det är ju lite lättare att komma ihåg att grodda och fixa nu när vi är hemma hela dagarna och mums vad det är gott!



Credits: Lynn Grieveson, Worn Photo edges, www.designerdigitals.com

Kortskissen


Veckans kortskiss är uppe! Kolla in skissen och alla snygga tolkningar
här. På mitt kort har jag använt riktigt gamla spillbitar. :)
------------------------------------------------------------

The new cardsketch is up. Check out the sketch and all the beautiful cards here. I used some really old paper scraps for my card. :)



Projekt 365...


Jag vet inte om jag själv tror på det här till 100%, att ta minst ett foto om dagen under hela 2009, men jag kan ju prova. :) Kameran ska nog bli ivägskickad på rengöring nästa vecka, så jag får kanske hålla till godo med den inte speciellt dugliga mobilkameran under några dagar, men det kan väl ha sin charm det också. Det är knappast någon katastrof om någon dag blir missad heller.

Målet är att ha kul, att få en skojig radda foton som dokumenterar vårt år och att jag ska lära mig mer om att fotografera. Men jag kan ju inte ha som mål att ta fantastiska bilder varje dag, för då får jag väl läggas in på stressklinik redan i februari eller så... =)

Här kommer de fyra första bilderna... Jag är inte säker på att jag kommer att blogga alla, men jag börjar så smått i alla fall, så får vi se hur det slutar.


1 januari


2 januari


3 januari


4 januari


Det här med digitala mallar osv...


Jag har blivit så inspirerad av bland andra
Tipsy Tessie som gjort så mycket snyggt med hjälp av digitala mallar. Om photoshop finns ju ständigt mer att lära, men jag måste säga att (den för mig väldigt nya) insikten om hur såna här mallar funkar var ett av de största lyften på länge! I senaste CK använder också Jessica Sprague en mall och jag kikade på en liten film av henne (finns på CK:s hemsida) och kände att jag plötsligt blev ooootroligt photoshopleksugen. =)

Det här collaget med foton från igår gjorde jag mha en egenkonstruerad liten mall. Jag har använt digitala "papper" från www.designerdigitals.com, designade av  Andrea Victoria.




Sen skrev jag ut det hela på ett fotopapper i A4 och gjorde en superduperenkel layout!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I got so inspired seeing what Tipsy Tessie and others have made with different digital templates. There are always something new to learn when it comes to Photoshop, but this thing - how to use digital templates - was definately the coolest thing in a while for me! I watched a video by Jessica Sprague (found at the CK website) and suddenly I knew how they work. I can even create my own templates! =)

So I made this little collage with photos from yesterday, using a simple template I created by myself. I also used digital patterned papers from www.designerdigitals.com, designed by Andrea Victoria.

Then I printed it and created a very simple layout about all the sewing we did yesterday! :)

Det var inte mycket snö som kom idag...


...men det var i alla fall snö! Och då kan man ju åka pulka! :)

-------------------------------------------------------------------------------

We didn't get much snow today, but it DID snow and it was definately enough for us to get out and play! :)




Publicerad layout...


Den här layouten var med i november/decembernumret av Scrapbooking m.m. tillsammans med en hel hög härliga liftar av layouten som var jättekul att se. Fotona är från sommaren 2007 när vi var på Lådbilslandet i Nykvarn. Jag har använt papper från
Paper Trunk (1974 collection) och journalingcirkeln ritade jag själv. Jag har sytt med symaskin och använt 3D-kuddar för att fästa några av de små cirklarna.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This was published in the November/December issue of the Swedish magazine Scrapbooking m.m.. There were also a bunch of lifts of this layout in that issue (and a couple in the Jan/Feb issue as well) and I really loved seeing them! These photos are from 2007 when we visited a place called "Lådbilslandet". Linus really enjoyed himself as you can see... :) I used the 1974 collection from Paper Trunk for this layout. Some of the smallest circles are attached with foam squares.



Ont i fingrarna...


Kommer ni ihåg att jag började sy en mjukisraket någon gång innan jul? Planen var förstås att det skulle bli en julklapp, men den blidde visst klar först idag. Jag har övat rätt mycket på att sy idag, skulle man kunna säga. Jag är verkligen kass på att sy snygga sömmar förhand och jag vet inte om det är brist på träning, brist på talang eler att jag helt enkelt inte kan knepen som är problemet. Men strunt samma. Jag tycker att resultatet är riktigt gulligt ändå och det tycker som tur är mina barn också. =)

Raketen har Alva fått. Mönstret hittade jag
här, fast jag gjorde den lätta varianten utan någon öppning för en gubbe.



Och den här bolibompafärgade musen (som ska få nos, ögon och t-shirt också så småningom...) har jag gjort till Linus. Det var han själv som hittade mönstret på utbildningsradions hemsida för ett tag sedan.



----------------------------------------------------------------------------------------------------
I'm really not very good at sewing and my fingers are hurting a lot now, after a whole lot of practicing today. ;-) The rocket was supposed to be a christmas gift but I didn't finish it until today. I found the pattern here, but I choose the simple way and didn't make a pouch. I really don't know how to handstich and make the stitching look good. The reason might be lack of training, lack of talent or maybe I just don't know the right tricks...? Luckily I'm still happy with the result and so are my kids. =) I guess that's what matters.

The green and yellow mouse is for Linus and I plan to add eyes, a nose and a t-shirt tomorrow. :) Linus found the pattern for this one here.

Tusen tack...!!!!


Jag blev den fantastisk lyckliga vinnaren av en hel hög med tyg när
Pernilla hade utlottning i sin blogg. Det var som en riktigt bra julklapp att få riva upp bubbelkuvertet i tisdags och gräva fram alla mysiga tyger! Tusen tusen tack...!!!!


Vi klär vår gran...


...fast med foton från förra året. Vår första egna julgran! :)







Jag har använt stämplar från
Purple Onion Designs - damask och deluxe label. Damaskmotiven har jag stämplat med clear och embossat med clear. På den vita bakgrunden (de små bitarna som sticker fram bakom det röda) har jag stämplat med rött och embossat med clear. (Jag borde kanske skriva att jag embossat med genomskinligt pulver istället för att blanda engelska och svenska så här, men ni får stå ut med mig. ;-)

Jag har rivit kanten på den röda cardstocken med sax och sen sytt runt om med symaskinen.

I måndags fick jag också ett nytt härligt kuvert med stämplar från PO. Bland annat de jättefina kalenderstämplarna som går att kombinera ihop så att de räcker i en herrans massa år framöver. Och kolla... nu har jag de där underbara vintage-snöflingorna här hemma. :)





Gott Nytt År till alla bloggläsare...!!!!! Jag hoppas att ni hade det festligt, tokroligt eller bara mysigt igår kväll! :) Här vaknade Alva straxt innan midnatt så jag la mig brevid henne i sängen och hoppades att hon skulle somna om. Det gjorde hon också men så fort jag försökte röra mig därifrån så vaknade hon igen och när fyrverkerierna tog fart på allvar precis innan tolvslaget slog Alva till sist upp ögonen, satte händerna för öronen och undrade vad det var som lät. Då fick hon föja med upp ur sängen och så stod vi i ett fönster och kollade på alla fyrverkerier och hade det riktigt mysigt. :) Linus har hittills alltid sovit som en stock förbi tolvslaget så han har fortfarande den där spännande upplevelsen kvar till ett annat år. =)