Ny kortskiss...


Mitt kort är finare IRL, men av någon anledning tycker jag att det är supersvårt att fota just kort så att det blir bra! Det är lättare med layouter, av någon anledning. Nu hade jag hur som helst taskigt ljus, så det gjorde ju inte saken bättre. Kika in hos
kortskissen! Där syns det att julen närmar sig, men jag fortsätter att göra mitt bästa för att förneka det... ;-)

Vi har i alla fall fixat i ordning paketkalendern (som barnens farmor är så himla gullig och fyller med paket, de får varsitt den 1:e och den 24:e men däremellan är det varannan dag som gäller) och fått upp ett par adventsljusstakar. Stjärnorna kanske kommer upp ikväll, om vi har tur.






Det har varit tyst här...


...men nu sitter jag framför datorn och känner mig risig och har ont i halsen och huset i övrigt är alldeles tyst och stilla, så då har jag i alla fall tid att uppdatera bloggen... ;-) Jag tror att mitt immunförsvar har flyttat till något avlägset och mycket soligare land, för jag har varit sjuk massor med gånger i höst. Det är så himla trist att bli så här orkeslös och eländig. :(

Jag kan dela med mig av en tråkig nyhet till, innan jag ska basunera ut den glada... och det är att bilen står på verkstad idag. Vi håller tummarna för att det är ett förhållandevis litet fel som "bara" hamnar på en och en halv tusenlapp i kostnad ungefär, men det känns ju alltid rätt så oroligt innan felet är konstaterat och åtgärdat...!  

Den glada nyheten då... Det känns fortfarande helt overkligt och vi har liksom fått gå omkring och påminna oss under hela helgen om att det faktiskt är sant... för i fredags eftermiddag fick vi veta att J har fått ett nytt jobb...!

Det är ju inte säkert inte en så stor nyhet för alla som följer bloggen, för ni vet kanske inte att J blir av med sitt nuvarande jobb vid årsskiftet eftersom hela verksamheten här i Strängnäs läggs ned. Vi har vetat om det ganska länge men eftersom arbetsmarknaden inte direkt bubblar och sjuder av lediga platser så har det inte funnits så där väldigt många jobb att söka. Framför allt inte jobb som ligger nära hemmet. Eftersom jag tillbringar mellan 3 och 4 timmar per dag med att pendla så såg vi inte direkt fram emot en tillvaro där vi BÅDA skulle tvingas till det. På något sätt hade det förstås gått att lösa, men nu har J fått ett riktigt bra jobb som ligger ca 35 min bort med bil. Det är fantastiskt mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på...!



Igår lyckades vi baka en hög med lussebullar. Vi läste på något märkligt sätt fel i kokboken och gjorde en helt vanlig bulldeg, men med saffran i, så då fick det bli snäckor med smör och socker i, i stället för vanliga lussekatter. De blev riktigt smaskiga, så katastrofen som ett misslyckat bak hade inneburit avvärjdes. =)

Alva var så söt när hon hjälpte mig att pensla bullarna med ägg. "Jag är nästan som en mamma! Eller som en pappa. Men jag är ju en tjej och då kan man vara en mamma."












Om Art Journaling-kurserna jag gått... och Coptic stitch...


Jenny frågade, så jag tänkte att jag skulle berätta lite om Art Journaling-kurserna jag gått. De finns hos Get it scrapped och man kan se alla fyra kurserna här. Kurserna går inte "live" nu, men man kan ta dem som "self paced classes". Det innebär att man får en länk till en PDF och den innehåller antingen allt kursmaterial, eller länkar till alla lektioner (som i så fall är i varsitt individuellt PDF-dokument). Dinas art journaling-kurser består dessutom av videolektioner, där hon demonstrerar alla tekniker. Man får också tillgång till ett forum där man kan ställa frågor till läraren och där man kan dela med sig av det man gör under kursen. Det verkar med andra ord vara precis som att gå kursen när den går "på riktigt" förutom att lektionerna då läggs ut en i taget under några veckors tid.

Jag rekommenderar det verkligen - det är superkul! (Och nej, jag är inte på något sätt sponsrad... ;-) Det finns massor med info om vad varje kurs innehåller på Get it scrapped, så kila in där och titta...!

Nästa fråga handlade om min lilla bok. Jag köpte ett kit och en tutorial från Evalicious. Jag har inte gjort boken som kom med själva kitet ännu utan båda mina böcker är gjorda av eget material, och så här i efterhand så hade jag nog nöjt mig med att köpa PDF-instruktionen. Fast kitet är i och för sig supergulligt också, med papper av olika slag. Jag gjorde en "övningsbok" innan jag gjorde den röda och den här jag visade nu senast är alltså bok nr 3. Jag tycker att de blir jättebra, med tanke på att jag är ganska ovan och instruktionerna är väldigt tydliga och utförliga. Det är någon liten pyttedetalj som är felskriven, men det klurade jag ut själv ändå.

Boken går att öppna helt och den vill inte slå igen. (Jag förstår precis vad du menar med det Jenny!) Den här ligger öppen utan problem. De olika buntarna av papper kallas signaturer. Jag har i den här boken satt notpapper som omslag kring varje signatur och så är det rutade papper inuti signaturerna. Mellan de olika signaturerna blir det ett litet mellanrum - alltså längst in mot ryggen/pärmen. Det är ca 2 mm och stör inte mig. Jag har inte riktigt klart för mig om det alltid måste bli så, eller om det beror på att jag inte drar åt tillräckligt hårt. Det är väl det som är det svåra - att veta hur hårt man ska binda. Gör man det för hårt så går boken sönder och gör man det för löst så blir den lite sladdrig.

Jag hoppas det var till någon hjälp! Fråga gärna om det är någon som undrar något mer...! :)






Bundit en liten bok...

 
Någon kanske minns att
jag band en liten bok i somras? Nu har jag gjort en till! Det gick ganska snabbt och det är så kul. Jag tycker att de blir så himla söta. :)

De här bilderna däremot, de är som de är. Det är ju trots allt november... ;-) Jag är hemma och vabbar med Alva idag. Vi har en riktigt mysig dag, men förhoppningsvis kan hon gå till dagis igen imorgon.








Måndag igen... ny kortskiss...


Kolla in skissen och alla härliga tolkningar. Det närmar sig jul, men jag förnekar det bestämt ett tag till... ;-)

Mitt kort:



Dekorationen med hjärtat hittade jag i en låda och jag gjorde den själv för ett antal år sedan! Jag stansade ut ramen i röd cardstock och täckte den med 3D-glaze. Hjärtat är stanasat i filt. Att hitta den här gjorde mig sugen på att leka mer med 3D-glaze. Problemet är mitt tålamod... jag hinner liksom tröttna under torktiden...

Bundit min art journal...


Jag har bundit min art journal! Framsidan är inte klar och inte alla sidor i boken heller, men det kändes ändå helt rätt att binda ihop den. Jag har ju inte gjort den för att den ska "bli någonting" utan för att få prova alla teknikerna i kursen och för att det var så KUL! Och nog känns det riktigt bra nu när den faktiskt är en bok, att jag gjort den helt från grunden. Skurit papper, kletat gesso, målat, sprayat, skrivit, sytt, bundit... och ännu mer. :)


Förtrollad...


Ja, det är så jag känner mig. ;-) Jag var ju och såg New Moon igår kväll. Jag förstår precis varför recensenterna ger den dåligt betyg. Skådespelarinsatserna är i de flesta fall långt ifrån lysande. Många repliker känns styltiga och timingen är lite konstig. Tempot är lågt. Robert P gör inte alls Edward rättvisa. ;-)

Men det som är så fascinerande är att det inte gjorde någonting. Jag älskade den ändå. Jag ville inte att den skulle ta slut. 2 timmar var ingenting. Jag vill se den igen. Men allra mest fick den mig att vilja läsa böckerna igen.
Förtrollad, var det... =)

Idag


Idag...

...är jag glad över att vi fick se solen för första gången på länge!

...ser jag fram emot att se New Moon ikväll...! :)

...undrar jag var älgarna jag träffade precis utanför vårt hus i torsdags håller hus just nu.

...är jag glad över att Linus och Johan hittade massor med trattkantareller i förmiddags.

...är jag lite ledsen över att Art Journaling-kursen snart är slut.

...är jag sugen på att virka klart en grej som tog ungefär en evighet längre tid att göra än jag tänkt mig.







Regn och rusk...


Idag fick jag en
rolig bok på posten. Det var förstås den fantastiska Dina som tipsade om den och det ska bli kul att testa schablonerna.

Annars var det regn, regn, regn idag och eftersom jag ändå envisas med att ta den lilla genvägen för att komma hem sisådär en 3 minuter snabbare så var det återigen också gegga, gegga, gegga... November månad är väl ändå ganska bedrövlig?

Jag tänkte visa en till sak jag gjorde till cropen hos Cocoa Daisy i helgen. Kim gjorde ett alldeles makalöst fantastiskt album i tyg med hur mycket fina detaljer och dekorationer som helst och jag gjorde ett väldigt mycket enklare litet album, bestående av tre fickor av tyg. Jag gjorde några journalingkort som jag stoppade i fickorna och jag tänkte mig att ska stoppa ned lite foton och skriva lite om årets julfirande. Jag är ju så himla dålig på att scrappa jullayouter (ja, högtidslayouter överhuvudtaget) och det här blir ett enklare sätt att ändå dokumentera julen lite.



Jag sydde fast ramen (som är av cardstock) innan jag sydde ihop de två tygbitarna till en ficka. Egentligen hade det nog inte varit så dumt att förstärka tyget eller att använda större öljetter, för jag hade lite problem med att få dem att fastna ordentligt. Men med lite envishet så... ;-)




mer art journaling...


En färdig sida, faktiskt. :) Med en dikt av Lukas Moodysson.



En annan sida som är typ klar... kanske...




Inte färdigt... men en bra bit på väg. :)





Det är så rasande kuuuuuul......!

Tjuvtitt på Cocoa Daisy's decemberkit...


Jag hann med att scrappa lite med det ljuuuuuvliga decemberkitet under helgens crop och här är en liten tjuvkik... Fler sneakpeaks finns på forumet...!



Scrappat något i helgen...?


Jag har gjort klart ytterligare ett par layouter med material från Cocoa Daisys novemberkit. Jag har förstås massor med material kvar eftersom jag inte kunde mig hålla ifrån de ljuvliga "add ons:en". :) Jag behöver mer scraptid... ;-)

Det här fotot är från Naturhistoriska i somras. Sååå söta dinobebisar... :)




Alva slog plötsligt till i augusti och började rita gubbe efter gubbe efter gubbe... Det här var nog den första, eller en av de allra första. Visst är han lik tummen? :)



De här enkla tagsen gjorde jag för ett tag sedan, också med material från novemberkitet.





Jag hoppas att ni alla haft en bra helg...! Det har jag...! Cropen pågår för fullt och jag har haft väldigt roligt. :) Borde helt klart stannat uppe lite längre och fnissat igår natt, men så trött som jag varit idag så var det kanske klokt att sova istället... :) Jag fick läsa och fnissa ikapp nu i morse istället.

Twilight...


Jag la just upp min Twilight-utmaning på
Cocoa Daisy. Det är massa roligt "croppande" kvar och glöm inte bort att deadline för alla utmaningar är 22 november, nästa söndag. :) Man behöver inte vara prenumerant eller ha ett CD-kit för att kunna vara med och tävla...!

Jag inspirerades av bokomslagen och gjorde en layout om mitt en gång i tiden svarta hår. Är jag för gammal för att ha svart hår nu? Jag färgade håret för första gången på en hel massa år för några veckor sedan och jag var allt liiiiiite sugen på svart, men fegade till sist och nöjde mig med mörkbrunt. ;-)







Lite scrappat...


Jag har scrappat idag...! Tre layouter med Cocoa Daisys decemberkit... som jag alltså inte kan visa ännu... ;-) ...men jag har också fått en layout gjord till en av utmaningarna på cropen. Det var en annonsutmaning, med en hel drös med läckra annonser att välja bland. Jag gjorde min titel till den här layouten med inspiration från en av annonserna.

Ljuset är ju tokdåligt så här dags på dygnet, så ni får stå ut med att bilderna är lång ifrån perfekta...

Layouten handlar om stentrollshuset vi byggde i somras. Linus fick ju ett ryck någon gång i våras och gjorde stentroll, på stentroll, på stentroll. Han ville sen ta in dem och jag var inte jättesugen på det, tills någon kom med denna hus-idé. Det blev ett riktigt sommarprojekt det här, för vi började i juni och var klara först i augusti. :) Jag gjorde till och med gardiner och hängde upp i fönstret, men det syns inte på den här bilden.






Den här layouten har jag gjort efter min egen skiss, som är en av utmaningarna under cropen. Kika in på forumet för att se skissen. Om du är sugen på att hänga på, så är deadline för alla utmaningar söndag 22 nov, så det är gott om tid! :)








Cocoa Daisy's Fall Crop - det är dags nu!


Jag har varit hemma och vabbat med Linus idag, men det är inte någon influensa på G än, tack och lov.

Ikväll drar höstcropen igång hos
Cocoa Daisy...! :) Dessutom har vi precis fått en sprillans ny design på hela sajten och det är såååå fint. Kika in, vettja...!

Det blir massor med projekt, minikurser och utmaningar och förstås också lekar och utlottningar och allmänt pladder. =)

Jag fick decemberkitet i brevlådan idag - eller det är ju inte alls sant för det var förstås bara avin som kom i brevlådan och paketet fanns på macken - och det är sååååå fint. Elegant och om man vill lite juligt, men har man inte lust att göra jullayouter så kan man lika gärna använda det till något helt annat. :) Ett perfekt decemberkit med andra ord...!






Mer reklam för en kalaskul helg...!


Här är en liten tjuvkik på några av de projekt och "classes" som kommer att erbjudas hos
Cocoa Daisy i helgen. Om du inte redan är registrerad på forumet så hoppa in och gör det bums, så du garanterat är insläppt i tid...!

Tiderna nedan är när projekten läggs ut på Cocoa Daisys forum. Sen finns de naturligtvis kvar så att man kan se dem senare också. Deadline för utmaningarna kommer att vara 22 nov.

1 pm EST Sunday, dvs 19.00 på söndag kväll, presenterar Christine "Stamped and Stenciled". Härliga färger!




Saturday 12 pm EST, dvs klockan 18 på lördag kväll presenterar Ronda "Loads of Layers v.2". Garanterat tokinspirerande...!




7 pm Friday, dvs klockan 1 på natten mellan fredag och lördag presenterar Aida sitt projekt, ett fantastikt fint minialbum med tygklädda pärmar. Materiallista för att kunna göra sitt eget album finns på Cocoa Daisy's forum.

 


Veckans kortskiss...


Nu har jag lugnat ned mig efter utbrottet tidigare idag. Jag hoppas bara att tågen går som de ska imorgon, för det är verkligen gräsligt vad man känner sig snodd på värdefull tid. Jag tillbringar tillräcklig mycket tid på Centralen ändå, tycker jag... 

Så här blev mitt kort efter veckans
kortskiss.




Grinig, massor med gnäll...


Jag gick två timmar tidigare från jobbet idag för att hinna hem och vara med på Linus första riktiga utvecklingssamtal i skolan. Det skulle bli så spännande och roligt!

Jag åkte onödigt tidigt till Centralen, för jag var lite osäker på precis när tunnelbanorna gick och jag ville verkligen inte ville missa tåget. 13.35 satte jag mig på perrongen och väntade på tåget som skulle gå 13.51. Efter ett tag visade skylten en ny tid: 14.00. Det var inga problem, för eftersom tågen går som de gör så hade jag 50 minuters marginal till samtalet där hemma. Fast jag frös, för det var kallt som attan och jag hade inte klätt på mig alla kläder som jag hade med mig eftersom jag inte räknat med att behöva vänta så länge. Tiden gick och när klockan var ganska precis 14.99 rullade det in ett tåg och stannade på perrongen framför oss frusna resenärer. Det var bara det att det var ett godståg. Det hördes lite spridda fniss från oss på perrongen. Skylten visade plötsligt 14.15 istället. Det var fortfarande lugnt. Alldeles för sent tog jag till sist på mig halsduken och knäppte jackan ordentligt. Brr...  

Godståget lämnade perrongen och när klockan närmade sig 14.15 rullade det in ett nytt tåg. Det var bara det att det stod Karlstad på tåget. På skyltarna stod det fortfarande att det var mitt tåg som skulle gå 14.15, men det stämde förstås inte.

Jag gick till en monitor för att se om de hade ändrat spår för mitt tåg. Då kom beskedet i högtalarsystemet. Det jävla tåget blev inställt och vi hänvisades istället till tåget som skulle gå en timme senare, 14.51.

Två timmars förlorad arbetstid, en gräslig huvudvärk, 45 minuter frysandes på perrongen och jag missade Linus första riktiga utvecklingssamtal. (Som tur var hade vi planerat in att vara med båda två, så J fick ta det själv.)

Jävla SJ.

Armband...


Jag fick lite fart nyligen och plockade fram pärlorna igen. Jag har kommit på att jag gillar armband på memory wire och att jag har svårt för att få till halsband som jag gillar. Men det är väl bara att öva vidare... =)

Här är i alla fall ett armband som jag är ganska förtjust i, som jag gjorde till höstcropen på Pyssel.net.


Cybercrop hos Cocoa Daisy


Det här vill ni inte missa...! :) Planeringen har pågått för fullt ett tag och det kommer att bli en helg proppfylld med inspirerande utmaningar och projekt...!

Att tiderna är EST betyder att man får lägga på 6 timmar om man befinner sig här i Sverige. Det hela drar alltså igång kl. 21 på fredag kväll. Deadline för utmaningarna är inte förrän en vecka senare, så det är gott om tid! :)

--------------------------------------------------------------------------------

You sure don't want to miss the Fall Crop over at Cocoa Daisy this upcoming weekend...! We've planned a whole bunch of fab challenges and projects for you...!






Mer art journaling...


Som ni minns från
det här inlägget så går jag online-kurs med Dina Wakley. Hon är fantastisk. Det är sååå kul. :)

Här är lite bilder på vad jag gjort så här långt. Det ska bli superkul att till sist sätta ihop allt och binda ihop det till en bok...!

-------------------------------------------------------------------------------

I'm taking an art journaling class with Dina Wakley. She is fabulous. It is sooo much fun...! :) Here are some photos of what I've created so far. I'm really looking forward to putting it all together and binding the journal...!












Glömt...


Jag har bestämt glömt att ladda upp den här layouten, med ett foto från min sambos brors bröllop (maskerat med namngivningscermonin för dottern). Det är en lift av en härlig layout som
Ronda gjort. Det finns fortfarande tid kvar för att hänga på lift-tävlingen på forumet för sista dagen att ladda upp är 10 november. Kolla in Rondas layout här.





Blomman är färgad med guldglittrande glimmer mist och layouten är gjord med material från Cocoa Daisys oktoberkit och add ons.





Cocoa Daisy November, del 2


Uj vad jag just nu tycker att det är jobbigt att det är mörkt och kallt och att kvällen kommer så fort! Det är väldigt snart dags för mig att krypa i säng, för jag har varit gräsligt trött på mornarna den här veckan och det är visst två gånger kvar att stiga upp tidigt, innan det blir helg.

Innan jag beger mig till sängen måste jag ju ändå ladda upp resten av mina novemberlayouter för
Cocoa Daisy.

Den här enkla gillar jag väldigt mycket. Den är delvis inspirerad av en layout som jag själv gjort tidigare, där jag målade med akrylfärg i en liknande form som här. Då använde jag ett "die cut-papper" som mall för en större ram och här har jag använt en "mask" från Heidi Swapp. Färgen är glimmer mist cinnamon (ej från kitet).

Fjärilen är utklippt ur ett underbart papper från add-on "Spiced Cider" och den ljuvliga "braden" (det blev inget bra svenskt ord ;) är från huvudkitet.




Linus bakar... kladdigt och gott...! :)




Alva i blåbärsskogen... Papper från både huvudkit och från Spiced Cider. Stämpel, brads och band från huvudkitet. Detaljer från add on "Mulled Wine". Det lilla "Vintage Findings Mini Kit Nature" från Making Memories som ingår där är helt underbart...! Lövet och journaligrutan kommer därifrån, liksom den guldfärgade fågeln och någon mer tag på layouten "magiskt" i förra inlägget.



Nu är det godnatt....!




November Cocoa Daisy, del 1


Det här kitet från
Cocoa Daisy är heeeeelt fantastiskt...! Härliga orangeröda, bruna, rosa och gröna höstfärger...! Att öppna det här paketet (som dessutom innehöll en hög med oemotståndliga add ons - igen! *ooops*) innebar riktigt stooor lycka...! :)

--------------------------------------------------------------------------------

The November kit and add ons from Cocoa Daisy are totally amaaaaazing...! It was pure happines to open up that box... =)















Roligt!


Tack söta Malin som tittade förbi och gav mig
den här länken. Jag hade inte sett blogginlägget och oj vad glad jag blev! :)

Jag mår bättre nu, tack och lov! Och Linus fick i sig all medicin!

Det är fortfarande ont om pyssel här i bloggen, men snart... snart..... :)

Jag hoppas att ni har en bra måndag!