Cocoa Daisy Feb Reveal and Jan layouts


I've made another couple of layouts using mostly stuff from the Jan kit and add ons. And if you're awake, don't miss out on the February kit reveal activities going on at the
Cocoa Daisy message board tonight.


Edit: I actually mixed the Jan and the Feb kit on this layout. :)

I made both layouts at the crop in Ärla yesterday! The layout above was made for a challenge that was supposed to be an 1-hour-challenge, but since I arrived late I only had about 15-20 minutes! It was a good way to get started...! :) But I have to admit that I added some of details afterwards... I felt it wasn't finished. :)



Time is moving so fast and they are growing so much...!


Oj, har det redan varit helg....?


Hur kan tiden gå så fort...?! Jag hade en jättebra dag igår. Först brummade jag iväg till Ärla på en jätteskoj scrapträff och sen brummade jag hem igen och käkade middag med ett gäng andra mysiga tjejer på kvällen. Idag var Johan och Alva ute och åkte och jag och Linus tvättade, spelade New Super Mario, skrev shoppinglista och åkte iväg på Linus tennisträning. Sen följde Linus med en kompis hem och jag passade på att fylla några kassar med mat på Willys under tiden. Jag hann precis packa upp maten, tömma en tvättmaskin och sen sitta ned i en kvart, innan det var dags att hämta hem Linus igen. Nu är jag TRÖTT. Jag kom inte i säng så himla sent igår, men någon ganska liten person sprattlade väldigt mycket, väldigt nära inpå mig, ungefär hela natten. Det känns inte riktigt bra att det redan är dags för en ny jobbvecka igen! Söndagsångest, heter det visst.

Här är lite foton från den gångna veckan.

27 januari, jag har äntligen plockat fram groddburken igen - mums!


28 januari, jag kunde inte låta bli att ta kort på tåget som hade såna intressanta isbildningar efter den väldigt snöiga och kalla resan. Jag associcerar av någon konstig anledning till snor. :)


29 januari, fredagströtta åt vi fredagsgoda mackor och drack fredagsgott vin


30 januari, jag har ju redan visat den här snöiga bilden


31 januari, Linus föreställer ett King Boo-spöke i New Super Mario


Därmed är heeela januari avklarat...! Tjoho! Inspirationen går upp och ned och nu har det väl varit mest ned, denna sista trötta vecka. Men jag känner att inspirationen finns där inne i mig. Jag skulle bara behöva en allmän energipåfyllning, så skulle allting bli roligare och lättare. :)

Stackars kommande vintrar...


Kommande vintrar har lite att leva upp till...! Jag undrar när vi får se så här mycket snö nästa gång. Och jag undrar hur länge den kommer att ligga kvar egentligen...!

De här bilderna är inte så där jättebra. Jag måste lära mig hur man gör när man fotograferar snö. Men man ser i alla fall att vi inte har barmark. =)










Card*a*licious 33


Kolla in den nya utmaningen hos
Card*a*licious...! Mitt kort blev så här:



Jag har egentligen massor av saker jag vill blogga om men jag är helt galet trött...!!!! Det får bli en annan dag!

Projekt 365, 25-26 januari


25 jan, här är skorna jag har tjatat så mycket om. :)



26 jan, idag har jag varit hemma med Alva och bland annat har vi "degat"...


Försenad trettioårskris?


Jag har målat naglarna också, för första gången på jag-vet-inte-hur-många år. Det kanske är en lite försenad trettioårskris? Hur länge tror ni lacket sitter? En halvtimme?

Förövrigt känns det ganska bra med klackarna nu. I alla fall hemma i hallen. Skorna är förstås dagens foto från igår, så håll utkik så kommer de här så småningom. :)



Basic Grey - Basics Line


En av favoriterna från CHA kommer från Basic Grey. Det är sjukt hur mycket nytt det släpps vid varje sån här mässa. Det känns på något sätt som om det är mer överväldigande än vanligt i år, men det kanske bara är inbillning?

Hur som helst - kolla in Basic Line
här.

Jag är hemma med Alva idag. Sitter med nya skorna på fötterna och har fortfarande beslutsångest. :) Dags för mer kaffe!


Veckans kortskiss


Veckans snygga kortskiss och alla underbara tolkningar hittar ni
här! Så här blev mitt kort:




Och sen en lång utläggning och dagens i-landsproblem: Jag har köpt ett par sååå snygga skor, men jag vet inte om jag ska behålla dem. De har nämligen lite klack och jag är van att gå i så gott som helt platta skor. Det är ingen jättehög klack och den är dessutom ganska bred. Tjejen i butiken sa något i stil med att "neeeeej, den där märker du ju inte" men jag måste bestämt protestera mot det påståendet. =) Hon kanske inte skulle märka av den, men det gör jag. Jag känner mig bestämt lite vinglig och orolig. ;) Men man kanske kan lära sig? Eller är det dumt att ens tänka tanken? Kommer de stå där i garderoben och vara gräsligt snygga, men alldeles oanvända?

Jag är ingen skofanatiker. När jag hittar ett par skor som jag gillar brukar jag gå i dem tills de fullständigt rasar sönder och sen måste jag ju motvilligt hitta nya. Det är ungefär vad som har hänt nu också, för mina kängor/stövlar har börjat läcka och nu har jag inga snygga skor alls som funkar så här års, utan enbart vinterskorna från Ecco. Som förvisso är jättebra i snö och slask, men de går faktiskt inte att använda till kjol. Eller ens till en snygg kappa. Men det som är lite ovant nu är att jag känner ett sug efter skor. Det skulle till och med vara kul att ha flera par skor. Att kunna variera sig. :)

Jaja vi får se. Jag ska prova skorna här hemma ett tag till och se vad jag kommer fram till. Problemet är ju att det är en helt annan grej att gå "på riktigt", ute på stan, jämfört med att försiktigt trippa runt hemma i hallen.




Projekt 365, 23-24 januari


23 januari, ett foto från gårdagens korvgrillning.


24 januari, idag var jag visst inte så inspirerad eftersom det här var det bästa jag kunde hitta på. :) Men maten var god i alla fall. Det är nog bara att välja bild och gå vidare även de dagar minneskortet inte innehåller något jättespännande, för annars blir det outhärdligt krångligt. :)

Vit krans


Den här var läcker...!


Från:
The Purl Bee

Simskola, grillat korv, sneak peak...


I morse var jag och Alva på simskolan med Linus medan J spelade tennis och sen har vi allihop varit ute i det underbara vädret och grillat korv till lunch. Supermysigt!






Det är snart februari och här kommer en liten smygtitt på de layouter jag hittills gjort med februarikitet från
Cocoa Daisy! J ska iväg på fest ikväll, så min plan är att tillbringa kvällen vid scrapbordet och det ska bli riktigt trevligt. :)


Projekt 365, 19-22 januari

19 januari, L har en kompis på besök efter skolan och de har väldigt roligt med New Super Mario. Alva var så söt som satt i mitten och tittade. Bilden är ju sådär, framför allt eftersom jag suddat det enda som var skarpt... ;) men jag gillar den ändå.


20 januari, jag var och scrappade med tjejgänget plus Elias.


21 januari, barnen fick svininfluensaspruta nr 2.


22 januari, jag är hemma och vabbar med Alva som fått feber efter sprutan


Projekt 365 - vecka 1 och 2


Det är rätt kul att se bilderna sammanställda så här. Försöker komma på bra strategier för att det ska gå snabbt och smidigt och inte bli för jobbigt... :)









Mall från
Designer Digitals (Katie Pertiet), bakgrund från 2Peas (Erica Hernandez) och scalloped-kant från 2Peas (Betsy Tuma).

Utmaning hos Cocoa Daisy


Idag är jag hemma och vabbar med Alva, som har lite feber efter vaccination nr 2 mot svininfluensan som hon fick igår. Hon var inte alls speciellt rädd inför sprutan för det gick väldigt bra förra gången, men den här gången gjorde det visst ONT. Stackarn... hon såg rätt chockad ut och grät och grät och grät. För L var det tvärt om. Han var jätterädd innan (både den här och förra gången) men jag tror det kändes betydligt mindre den här gången och han var mest lättad över att det var gjort efteråt.

Jag har gjort en layout till 
Anjas utmaning hos Cocoa Daisy. Utmaningen går ut på att använda en bild från en tidning eller en katalog eller något liknande och att skriva sin journaling i form av en lista. Häng gärna på...! Man får använda precis vilket material man vill och behöver inte alls vara prenumerant hos CD.

Jag hittade den här fina symaskinen i en inredningstidning och gjorde en layout om alla hobbies som jag önskar att jag hade mer tid till... Materialet kommer från januarikitet. Knappen med testen "the revolution is being handmade" hittade jag i samma tidning. :)


Använd tårtpapper


Materialutmaningen hos
SWE Scrapbook lyder: använd tårtpapper...! Jag har haft en hög rektangulära tårtpapper liggandes i scraprummet rätt länge och nu fick jag äntligen ett bra tillfälle att faktiskt använda dem. Jag skrynklade ihop ett av dem till en fyrkantig fotomatta och sydde fast fotot i tårtpappret. Jag använde en bit cardstock bakom tårtpappret, för att stabilisera lite.



Layouten handlar om Alvas små fötter som kommer tassande in till oss varje natt... Jag önskar att hon kunde börja sova hela nätterna i sin egen säng, men samtidigt inser jag att jag säkert kommer att sakna de tassande små fötterna så småningom... de blir stora så förfärligt snabbt, barnen...!

Projekt 365, 15-18 januari

15 januari, trött och onyttig fredag...


16 januari, farmor kom på besök och hade med sig ett gäng små skatter till barnen


17 januari, jag tänkte att jag själv skulle vara med i projektet också...


18 januari, jag tillbringar alldeles för mycket tid här...

Cardalicious...!


Ännu en blog drar igång igen... kolla in den nya utmaningen hos
Cardalicious...! Jag är så stolt och glad över att få vara med!




kortskiss, Cocoa Daisy, bio, hotell...


Kortskissen är igång igen efter juluppehållet...!!! Kolla in skissen (gjord av Monnah) och alla fina kort
här. Mitt enkla kort är gjort med fina AC letterbox från januarikitet från Cocoa Daisy.



Igår gjorde jag klart en layout med det ljuuuuuvliga februarikitet.... en sneak kommer senare i veckan. :) Jag gjorde också klart mitt bidrag till en circle journal. Kolla in på Cocoa Daisys forum, för där finns massor med inspiration och skoj aktiviteter. "Weekly prompts" har dragit igång och utmaningen för januari (med en liten sneak från februarikitet) finns här och man behöver inte prenumerera på kiten för att kunna hänga på. Vi har också fullt med CHA sneaks samlade på forumet.

J och jag tillbringade lördagen i Stockholm och det var väldigt härligt att komma iväg lite utan barnen. Vi var ute och åt, drack lite belgisk öl, gick på bio (Sherlock Holmes), sov på hotell och - icke att förglömma - åt massor med frukost i lugn och ro, innan vi åkte hem igen lagom till lunchtid igår. Det enda problemet med att åka iväg är att det blir så mycket kvar som måste fixas på söndagkväll då... allt det där som man inte orkat under hela veckan och skjutit upp till helgen. Jag fick världens stressattack någon gång kring middagstid igår kväll, så den avslappnande lördagskvällen gav kanske inte direkt någon ihållande effekt... ;-) Jag lugnade i och för sig ned mig när vi fått ordning på det viktigaste och snart är det väl helg igen, med tanke på hur snabbt förra veckan gick. :)

Tyg, symaskin, stans...


En av utmaningarna hos
SWE Scrapbook heter "kombinationen" och det som ska kombineras denna gång är en bit tyg, symaskinssöm och användningen av en stans.

Jag stansade ut gröna cirklar, använde en grön och skön bit tyg (tusen tack Pernilla...!!!) som fotomatta och så sydde jag både runt och på fotot och också tvärs över alla cirklar.


Osäkerhet


Jag har gjort en layout för
SWE Scrapbook, om den osäkra hösten vi precis lagt bakom oss. Jag använde mestadels material från Cocoa Daisy's januarikit.




Jag hoppas att ni har en trevlig helg allihopa...! Det tänker jag ha...! Jag var galet trött igår kväll och jag hoppas att det inte kommer att kännas så varje fredag framöver... Idag har jag hunnit med att åka på simskola med Linus och alldeles straxt drar J och jag iväg på en liten Stockholmsutflykt.


Utlottning hos Cocoa Daisy

Kika in hos Cocoa Daisy och ta chansen att vara med i utlottningen av finfina stämplar och dekorationer från American Crafts...!




Projekt 365, 12-14 januari


Det är en helt annan sak att hänga med i ett sånt här projekt när vardagen drar igång i full fart jämfört när man är ledig och går hemma och skrotar hela dagarna! Mitt mål är att jag ska försöka ta med mig kameran mer än jag gjorde förra året, för då blev jag nämligen eländigt less på att försöka hitta något här hemma att fotografera. Det var kväll, jag var trött, det var mörkt. Dag ut och dag in. Inte världens bästa förutsättningar i längden. Men om jag flera gånger i vecka kan ta dagens foto någon annanstans än hemma, så borde ju chansen öka att jag lyckas hålla igång. Det är i alla fall vad jag intalar mig själv.

Jag behöver dessutom öva på att VÅGA ta fram kameran när jag är ute bland folk. :)

I tisdags blev det ett hemmafoto. Alva var inte på sitt allra bästa humör när vi kom hem från dagis. Är det hemskt elakt av mig att lägga ut den här bilden på internet?

12 januari



Igår var första gången som jag var riktigt nära att helt gömma bort alltihop. Jag hade planerat att jag skulle ta med mig kameran när jag åkte iväg och scrappade med ett gäng kompisar på kvällen, men det försvann fullständigt ur mitt minne när det väl var dags och när jag kom hem och plötsligt kom på det så fick ena kissemissen ställa upp som modell istället.

13 januari



Idag vågade jag stanna och ta upp kameran när jag var nästan framme vid jobbet. Jag tog två snabba kort och skyndade mig sedan därifrån. Jättefånigt. Jag måste fortsätta öva som sagt. Det är så galet vackert med all frost...! Jag önskar mig en solig och fin dag, men det ser tyvärr ut på smhi.se som om det kommer att vara rätt mulet framöver.

14 januari



ståplats, trängsel, illamående


Det var ståplats som gällde på tåget i morse. Som jag förstod det var tåget hälften så långt som det borde ha varit (pga fordonsbrist, fast någon bakomliggande förklaring till det fick vi inte) och det satt folk i trapporna på dubbeldäckaren redan när den stannade till i Strängnäs. Jag övervägde en kort stund att kliva av och vänta en kvart på nästa tåg, men det tåget går inte bara en kvart senare, utan själva resan tar också 15-20 minuter extra, så det handlar om en ganska stor tidsförlust. Alltså stod jag kvar.

När vi hade åkt ca 20 minuter ångrade jag mig gruvligt, för då blev jag plötsligt väldigt illamående. Det kändes lite bättre en kort stund när jag fokuserade på att andas och att försöka titta ut - på det lilla som gick att urskilja där ute i mörkret - men sen blev det bara värre och värre och när jag kände hur det började strama i käkarna på ett väldigt obehagligt sätt såg jag ingen annan utväg än att tigga till mig en sittplats. Kallsvettandes fick jag sätta mig ned och tack och lov så hjälpte det ganska omedelbart. Fy sjutton vilken mardröm det skulle vara att kräkas i ett proppfullt tåg.

Sen var tåget fantastiskt nog ännu snabbare än enligt tidtabellen och jag tror vi var framme i Sthlm ca 7 minuter före utsatt tid. Otroligt skönt. Men det är inte värt det. Jag fixar tydligen inte att stå hela resan så tidigt på morgonen.

Nu är jag helt ur balans. Supersömnig. Kroppen väntar på att få sova och vill inte riktigt gå med på att det inte blev något den här morgonen.


Back to work


It was time to walk up these stairs again today.

January 11

Badat i barr... eller i alla fall vadat... eller lekt lite...


Årets julgran barrade värre än någon annan gran jag någonsin träffat på. :)



På vägen ut ur huset tappade den faktiskt nästan alla barr...



Så det är väl inte så förvånande att det såg ut så här i öppningen mellan köket och hallen... Det här är dagens foto. :)



Jag kunde inte låta bli att leka lite trots att vi hade ganska bråttom att städa undan. 2010 är året och imorgon drar hela karusellen igång, med jobb och pendling och bilåkande och tågåkande och lämning och hämtning. Det finns en risk att det blir lite svårt att sova ordentligt i natt. :)



Jag har faktiskt scrappat hela 3 layouter hittills i år, som ni inte får se riktigt ännu. :) Och ett kort har jag gjort också. Det är kul med scrapping!

Idag sorterade jag in layouter i album också, fantastiskt nog. 2006, 2007 och numera också 2008 är det hygglig ordning på. Jag har en del högar med layouter där jag inte riktigt vet när fotona togs och som jag vill kolla upp. Jag har också två lådor med blandade BoM-layouter och så förstås alla layouter med foton från 2009... Men ändå. Jag har gjort framsteg. =)


Snö och kyla...


Ja jösses, det är en kall vinter det här. Runt -20 ute och inne pendlar vi mellan 15 och 18 grader ungefär. Vi slår av och på element och försöker snåla utan att frysa ihjäl... =) En ledig dag kvar och sedan drar vardagen igång för fullt. Det ska bli spännande...

9 januari - snö, snö och snö

365 foton 2010


Jag gav mig på "Projekt 365" förra året, d.v.s. att ta ett foto om dagen under hela året, men jag tappade sugen ganska snart. Redan i mars gav jag upp fullständigt, eftersom det inte var roligt längre.

Det kanske är lite dumdristigt att tro att det ska bli annorlunda i år, men jag tänkte i alla fall prova. :) Det skulle vara väldigt skoj om jag lyckades hålla ut. Det är ju inte hela världen om jag missar ett foto här eller där, men jag har tänkt att jag verkligen ska försöka fortsätta, även om det blir glapp.

Än så länge är läget i alla fall under kontroll... men då har jag inte ens börjat jobba igen ännu, utan den verkliga vardagen drar igång först på måndag.

1 januari, barnen har det mysigt hemma hos
Ulrika med familj


2 januari, Linus i bilen på väg hem från Gbg


3 januari, jag försöker städa pysselrummet


4 januari, Alvas dagiskompis med lillasyster är på besök och barnen leker tåg


5 januari, Alva och Johan spelar Roqfort


6 januari, det är kallt...!


7 januari, nyklippt Johan


Jag har lekt lite vid datorn idag också. Förra året gjorde jag en egen mall som jag tänkte använda men nu har jag använt en snygg mall från Designer Digitals (Katie Pertiet). Bakgrunden är från 2Peas (Erica Hernandez) och också scalloped-kanten är från 2Peas (Betsy Tuma). Till den här första sidan har jag också använt ett rött papper från Designer Digitals (Katie Pertiet).

Det är ju egentligen slutet av vecka 53 det handlar om, men jag har än så länge kallat den vecka 0 istället.


Väldigt söta tepåsar...

...hittade jag via Swissmiss. Är de inte urgulliga...?





Tyrannosaurus Rex


Jag har fått lite härlig scraptid denna lediga, slöa, iskalla vecka. Det har blivit ett par layouter som jag kommer att visa upp lite senare, och så den här - ännu en med
Cocoa Daisys januarikit. Jag har använt huvudkitet, plus saker från tre olika add ons: Resolution, Anticipation och Happiness. Foto från Naturhistoriska i somras.

Det är kul att scrappa och jag är sugen på ännu mer...! :)


1:a layouten för 2010


Gjord med januarikitet från
Cocoa Daisy. Fotot är från Gröna Lund i somras... :) Jag är väldigt sugen på att scrappa mer och jag har fortfarande massor med gobitar kvar från det härliga kitet...! De bokstavsstickers, ordstickers och den söta fjärlien som jag använt på den här layouten kommer förresten från en add on som heter Happiness.



Annars då? Jo, vi har haft två roliga och fartfyllda dagar med olika kompisar och kompisars barn på besök. Just nu lyssnar jag på The Sounds på Spotify. Och så tycker jag att det räcker med kyla nu, men det ska visst bli ännu värre imorgon. Kanske ska jag inte klaga på -17 som det är nu och -20 som prognosen säger inför morgondagen, när de spår -32 hos pappa i Idre på torsdag morgon. :)

Schabloner


Jag fick en fråga om vad jag använt som schablon när jag gjort mina sprayade och målade cirklar nyligen. Lite större cirklar har jag gjort (mest med akrylfärg) med en orange plastmall från Fiskars. Den är kanske tänkt att användas som mall när man skär tror jag. När jag gjort många lika stora cirklar (ganska små, men inte punchinellasmå) med både sprayfärg och akryl, så har jag använt "det som blev över" från en massa chipboardcirklar från SEI. Det var ett ark som man tryckte ut en massa små cirklar från. Jag har tyvärr ingen aning om var jag fick tag i det... Jag tror det kom hem som något pris eller någon gratisgrej på något sätt, för ett par år sedan. Den som spar han har. =)

Dina använder lite allt möjligt men jag har för mig att hon bland annat pratat om billiga schabloner från Target. Jag försöker att ha ögonen med mig och norpa åt mig saker (typ skräp) som kan funka som schabloner. Men jag vill ha fler! Satt och googlade för ett par månader sedan och det såg ut som om det kan finnas en del intressanta saker på Kreatima, har jag för mig.




Cocoa Daisy Januari 2010


2010...! Jag har inte hunnit tänka så mycket på det ännu. Gott Nytt 2010 till er alla! Även om allt egentligen är likdant idag som det var i förrgår, så är det ändå en lite speciell känsla varje gång det blir ett nytt år. Jag brukar inte avge några nyårslöften och det gör jag inte i år heller. Däremot har jag skrivit ned lite tankar kring 2010 och lite svammel om vilka förhoppningar jag har inför det nya året. Det är inte bara ett nytt år utan alldeles snart blir det mycket som blir helt nytt i vår vardag också. J börjar på ett nytt jobb som innebär att han också måste pendla (även om det är en betydligt kortare resväg än den jag har) och jag ska bli mer involverad i hämtandet av barnen på dagis och fritids. Det känns kul och spännande men det pirrar förstås lite i magen också...

Jag stoppade mina tankar om det nya året i ett av kuverten som följde med
Cocoa Daisys decemberkit och så gjorde jag en layout där övrigt material kommer från det nya årets första CD kit. Allt material förutom kuvertet kommer från huvudkitet.





Till nästa layout parade jag ihop ett foto från i somras med en text jag skrev i bloggen någon gång under hösten. Det handlade om Linus och hur han väckte mig mitt i natten för att berätta att tandfén hade varit här. Sen drömde han en mardröm och jag fick komma över och kramas lite... Bara en liten berättelse från vardagen.

Spetsen jag har använt kommer från en add on: Resolution och övrigt material kommer från huvudkitet.








Till Alva-layouten använde jag en schablon (stencil) och målade några vita cirklar. Sen sydde jag ett par sömmar över raden av cirklar och limmade fast knappar i cirklarna. Allt material kommer från huvudkitet.






Till nästa layout har jag använt ett par delar från "BG pieces", som finns i samma add on som jag nämnde ovan: Resolution. Har ni spelat Roqfort? Det är skoj och ganska klurigt och de små mössen som är spelpjäserna är hur söta som helst. :) Mössen ska samla ost och rutorna som man går på kan flyttas genom att man puttar in en bricka från sidan.... jag ska inte försöka förklara tror jag... men hur som helst betyder det att mössen ibland trillar ned och blir fångade i hålor och det är nog det roligaste med hela spelet. I alla fall om man frågar Linus. :)



Hemma igen...!


Vi är hemma igen efter ett par väldigt trevliga dagar hos
Ulrika med familj! Vi har haft det jättebra och barnen har lekt massor...! Resan hem var rätt mycket jobbigare än resan dit. Det var snöigare på vägarna och mycket mer trafik. Det tog nog nästan en timme extra, jämfört med resan i torsdags och eftersom vi kom iväg lite senare eftersom vi inte tyckte att vi hade så bråttom, så blev den här dagen mest en enda stor bilåkardag. Men det är helt ok. Det viktigaste är att vi kom hem som vi skulle. Dessutom vi ju faktiskt en hel vecka kvar av vårt jullov...! Lyx...!

Nu är min plan att jag ska sätta mig i soffan och heja på LHC...! :)