Hemlisen...

Jag tycker det är så trist att hålla hemligheter för mig själv, så nu är det ingen hemlis längre - vi har köpt hus! Det var ju kanske inte så svårt att lista ut eftersom jag pladdrat en del om husletarvåndor tidigare... ;-)men nu behöver vi inte leta mer! Inflyttning blir i mitten av mars eller senast i början av april och det känns HELT overkligt! Huset ligger här i Strängnäs, längre bort från centrum och järnvägsstationen än vi bor nu, men ändå på helt ok avstånd. 7 rum och kök gör det möjligt att både ha ett gästrum (otroligt bra för oss med släkt och många vänner ganska långt bort) och ett pysselrum (mina scrapsaker jublar!). Och vi som inte är så sugna på att tokrenovera uppskattar att köket fixades 2000 och det stora badrummet 2001... Nästan hela huset är för den delen renoverat vid den tiden, så även om ett hus alltid är jättemycket jobb (hur mycket har vi nog inte klart för oss ännu...;-) så är det i alla fall inte något jättestort och absolut nödvändigt renoveringsprojekt vi ska behöva dra igång det första vi gör.

Även om man alltid har mer prylar än man tror så har vi inte direkt möbler till 7 rum... Så nu ska här skrivas listor, inte bara på allt som måste fixas inför föräljningen av lägenheten, utan också på alla möbler och grejor som vi vill skaffa till huset. Det blir nog ett långtidsprojekt att komma iordning... :-)

Japp, så var det... Det känns härligt att få bubbla ur sig glädjen! :-)

Nya saker för Minneskatten

Jag har fått prova roliga metallark från EK Success för Minneskatten och det finns nog ungefär hur mycket som helst att hitta på med dem. Hela min lilla text kan ni läsa här men några smakprov är t.ex. en gran där jag klippt ut tre olika trianglar och sen klippt fransar i dem

guldgran

och ett julkort med stämplade och utklippta julkulor (stämpel från Magnolia och pappret och röda paper frills finns hos Minneskatten).

julkulor

Jag har också använt metallen till fotomatta på en layout. Jag skrynklade till en bit av ett svart metallark och klippte lite jack i kanterna här och där. Både metallen och fotot är fästa med tjocka gluedots för att få 3D-känsla på alltihop.

lycka

Papper från bazzill och Doodlebug finns också hos Minneskatten. De små "fastenergrejorna" är utstansade med QK ur metallen. Det orange vid fotot och dekorationerna på bokstäverna är paper frills från Doodlebug.

Till sist en sommar-LO så här när julen närmar sig. Lite tokig och knasig blev den allt... :-)

sommar

Papper från bazzill och doodlebug, paper frills, floss från Karen Foster, blomma från heidi swapp, fluid chalk. Rubriken har jag skrivit ut på datorn och sen klippt och skurit ut.

Ikväll eller imorgon fm kommer jag troligen att betätta en (icke scrapbooking-relaterad) hemlis här i bloggen... Det är så många som har viskat om hemlisar hit och dit hela hösten tycker jag, så då kan väl jag också få vara lite så där jobbigt hemlighetsfull...?! ;-) Fast jag tänker ju inte vara det så länge, utan berättar ganska snart... :-)


Tack

Tusen tack för alla snälla ord om min layout i tidningen! :-) Och grattis från mig till alla andra som fått sina fina skapelser publicerade. Det blir ju verkligen något speciellt att se en egen LO i tryck!

Vi var bortresta över helgen och mer eller mindre förkylda är vi allihopa. Igår kväll var vi supertrötta och då passade det ju utmärkt att Linus aldrig ville somna eftersom det inte gick att hålla honom vaken i bilen på vägen hem och att Alva bestämde sig för att vakna och skrika tokmycket flera gånger, fram till klockan ett ungefär. En stund kände jag mig rätt övertygad om att hon hade ont i öronen, för hon betedde sig precis som Linus gjorde när han hade öroninflammation... men sen har hon sovit rätt lugnt resten av natten så jag vet inte vad det var... Hoppas på bättre nätter framöver, för man blir lite knäpp när man blir väckt efter 10 minuters sömn gång på gång... Natten mellan lördag och söndag, när vi var bortresta, var en riktigt bra natt. Då ammade jag Alva när vi somnade vid 22 och straxt innan jag gick upp vid 7 och däremellan "bara" tre gånger... och det var alltså en riktigt bra natt. Jag längtar verkligen efter en hel natts obruten sömn, men det känns som om det ligger låååångt fram i tiden.

Ja, det hade ju ingenting med scrapping att göra. :-) Jag kom som tur är på att jag inte har visat den här LOn som jag gjorde förra veckan. De är ju inte bara besvärliga barnen, även om jag klagar hejdlöst mycket...  utan tack och lov väldigt underbara också!

Alvaopappa

Måste ju få jubla lite...

...över att min layout "Lämna spår" är med i det nya numret av den svenska scraptidningen Scrapbooking m m.... :-) Jag har inte hunnit bläddra i tidningen mer än fram till just den sidan, för att se hur den såg ut i tryck. Snacka om ego... =) Här i bloggen dröjer det ännu ett par månader innan jag kan visa den men den innehåller i alla fall ett foto på ett fotavtryck som Linus gjorde i snön i vintras och som legat länge innan rätt tillfälle kom att scrappa det.

I övrigt är vi inte helt friska här hemma. Usch vad det är trist med novemberförkylningar!!! :-( Och vad det vore UNDERBART med en hel natts sömn som omväxling... man förstod inte hur mycket man borde uppskatta det på den tiden då det var vardagsmat att sova i lugn och ro... ;-) Den här natten var helt sjuk. Alva sov mellan 19.20 och 20.00 och sen somnade hon inte förrän 23.45 trots att hon och jag låg i sängen från 21 med ett litet avbrott vid halv tio-tio. Precis exakt när Alva till sist somnade så vaknade Linus och kom in i vårt rum. Johan följde då med honom till hans säng och stannade där (för annars kommer han bara igen och igen). Tre kvart senare, dvs halv ett, vaknade Linus för då hade blöjan läckt kiss och dessutom så skrek han halvsovande som han var att han hade jättejätteont i örat. Vi somnade till sist på riktigt vid 2 ungefär och så blev det morgon kl 6. Linus verkar i alla fall inte ha ont i örat idag, så jag hoppas innerligt att det var något tillfälligt eller till och med mest en dröm och att det inte upprepar sig i natt och är en öroninflammation på riktigt. Det är lite svårt att veta vad av allt som kommer ur Ls mun som är sant och vad som inte är det...  Jag har jätteont i halsen men är inte alldeles toktrött. Om natten som kommer liknar den som var så lär jag dock vara det imorgon...

Nog med gnäll! De är väldigt gulliga också de små barnen, som tur är... :-)

Förresten - lite mer gnäll. Det är något knas med vårt internet. Vissa sidor funkar utmärkt och andra (till exempel min yahoo-mail) kommer jag inte alls åt. Så om någon försöker maila mig och inte får svar så är det för att jag inte kommer in... :-( Vet inte vad jag ska hitta på för att få det att funka igen. Vet inte ens om jag kan göra något eller om det bara är att vänta.

NU ska jag sluta gnälla, det här var ju egentligen tänkt som ett jublande inlägg... =)

Bokstaven D

Jag gjorde färdigt mina D-sidor igår. Jag skulle egentligen vilja ha texten "pefekt", vad det nu innebär... men hur som helst är jag nog rätt självkritisk när det gäller texten och därför går det inte så snabbt framåt med A-Ö-projektet. Dessutom tycker jag inte att orden flyter på så bra just nu. Det går ju lite i vågor det där... och inte blir det kanske bättre av att jag sällan har så mycket sammanhängande tid utan allting blir uppblandat med lite bebisprat, blöjbyten och sånt. :-) Men nu fick de bli klara. Jag ska försöka att inte tänka så mycket när jag ska skriva om E-orden...

bokstaven D sid 1

bokstaven D sid 2

De mönstrade papprena kommer från Scenic Route och finns hos Minneskatten.

Det är snyggt med närbilder! Damm-bilden blev kanske inte så lyckad, men sådär ser det ut i fotänden av vår säng för där har det nämligen legat en katt och sovit...! Vet inte om jag tycker att det är så kul att behöva dammsuga sängen innan läggdags... ;-) men det är i alla fall lugnare på nätterna sedan vi tillät katterna att vara även i sovrummet. De jamade periodvis ganska mycket utanför dörren tidigare... och det kan man kanske förstå, men jag trodde faktiskt att de skulle vänja sig. Jaja, undrar om jag skulle ha skrivit just det här istället för svamlet jag nu skrev under "damm"? =) Det jag skulle komma till är att jag är nöjd med bilden på tangentbordet. Och då har jag inte gjort något speciellt alls, utan bara fotat det på "närbildsinställningen" rätt upp och ned. Närbilder är snyggt, helt enkelt.

En gammal LO

Jag gjorde en LO till Helenes skiss i första numret av Scrapbooking m m och jag har nästan glömt bort den sedan jag skickade in den. Det blev väl inget mästerverk direkt, men jag gillar de mysiga fotona på Alva och texten är en inblick hur livet med henne var just när hon var 3 månader.  

3 månader

Papper från Basic grey, LilyKate.

Alvas första klänning... :-)

Det är ju gräsligt opraktiskt med klänningar till människor som är så små att de bara ligger ned. Det blir inte lika bra "fall" på tyget då, om man säger så... :-) Ändå var det ju en speciell känsla att ta på Alva hennes första jättefina klänning, det går ju inte att komma ifrån...

Den här layouten påbörjade jag också för länge sedan och så gjorde jag den "klar" igår, dvs jag gjorde nästan ingenting och sitter nu och funderar på om jag borde göra något mer för att få den klar eller om den ska vara så här. Pappret är ju så fantastiskt vackert (My mind's eye) att det inte behövs så mycket mer och jag är rädd att förstöra det enkla och fina. Men stämplandet uppe i hörnet blev inte så bra (för vid första försöket funkade inte dynan jag använde på fotot - snopet och jag är som sagt inte stämpelexpert =) och den känns ändå inte riktigt klar...

klänning

Jag vill dock försöka undvika att stirra på samma LO i hundra evigheter eftersom jag inte har hundra evigheter att lägga på varje LO längre.... Jag har en teori om att stämpla lite med magnetstämplarna, men det är ju ett typskt riskfyllt projekt som kan sabba alltihop om det blir fel...

Tänk förresten att Alva var drygt 3 månader på de här fotona och nu är hon nästan 6 månader! Hur gick det till?

En layout!

Det trodde ni väl aldrig - att det faktiskt skulle dyka upp lite scrap här i bloggen igen... :-) Den här sidan påbörjade jag för en halv evighet sedan när jag gjorde en LO till veckans skissutmaning på SWE Scrapbook. Jag tyckte då att den här versionen spårade ur lite för mycket från skissen, så därför la jag den åt sidan och gjorde en annan tolkning, som man kan se HÄR.

Nu plockade jag äntligen fram den här igen och fick den färdig. Den är väldans enkel, men jag tycker om de glada färgerna och älskar fotot på Linus när han klättrar i nätet. 

modig

 Titeln är utskriven på datorn och utklippt/skuren och texten på lapparna är handskriven. Papper från bazzill och American Craft.

Till er som håller tummarna - tack, ni får gärna fortsätta en stund till... ;-)

Ett litet pyssel...

När jag hade gjort layouten om ståbrädan till SWE Scrapbook lyckades jag slänga ihop ett litet grattiskort med lite av spillpappret. Jag gillade färgkombinationen. Papper från bazzill, basic grey och ki memories.

grönorange grattis

Annars är tillvaron inte exakt så pysselfri som den verkar, men jag kan inte visa det jag gjort den här veckan ännu... :-)

Och så kan ni ju få hålla en tumme för att vi får flytta i vår... ;-)

Rullar runt

Så här ligger Alva i köket just nu... :-)

glad Alva

Hon vände sig från rygg till mage för första gången i helgen och nu har hon vänt sig några gånger på rad och verkar trivas väldans bra med den nya förmågan. :-) Det blir spännande att se vad som händer framöver för Linus rullade sig ju fram under många månader. Vi får se om Alva tänker bli en rullbebis hon också eller om hon nöjer sig med halva varv och ålar och kryper istället. Jag har en teori om att våra hala golv försvårar ålning/krypande och främjar rullning... men vi får väl se. ;-)

Ritat en skiss...

Jag blev tillfrågad om jag ville rita en skiss till SWE Scrapbook och det var jag ju tvungen att prova även om det kändes lite läskigt... Faktum är att jag aldrig någonsin ritat en skiss tidigare och jag gör inte alls så när jag scrappar annars (men jag vet ju att en del andra alltid skissar först) utan då chansar jag mest hej vilt och så blir det vad det blir... =) Om jag inte utgår från någon annans skiss förstås, men det är inte så jätteofta. Men det var KUL att rita skiss och kanske skulle jag ta och prova det oftare? Det gäller bara att inte bli för låst av skissen sen, utan att våga avvika och följa impulserna som dyker upp.

Så här blev skissen:
skiss2

och det var ju hur roligt som helst att få se tolkningarna som de andra tjejerna gjort till bloggen!

Min egen version blev så här:

ståbräda

Papper från KI Memories (de gröna) och basic grey. Den runda journalingstämpeln är från autumn leaves *gillar* och fotohörnen och de orange ringarna är QK. Den lilla rubriken är bokstavsstickers från MM och det var Ulrikaulrika som gjorde en sån fin LO och inspirerade mig att plocka fram dem ur gömmorna..

Komma hem...

Månadens tema på SWE Scrapbook är "hem ljuva hem" och jag gjorde en sida om hur det kändes att komma hem efter de nästan sex veckorna på sjukhus i våras. Det var verkligen en märklig känsla och jag blev förvånad över hur fint jag tyckte att vi hade det trots den inte helt perfekta ytan... Jag la märke till alla små detaljer som man inte ser i vardagen och såg till exempel färger på golv och väggar. Det kändes som att kliva in i helt nya rum, fast ändå hemma... lurigt... :-)

komma hem

Det börjar dock kännas lite trångt här hemma... och vi är visst trångbodda enligt den officiella definitionen också, eftersom vi bara har en 3:a och Linus och Alva inte kan få varsitt rum. Det var ett par husvisningar idag som vi eventuellt hade tänkt att gå på, men efter att ha svängt förbi bestämde vi oss snabbt för att strunta i det. Det är synd att det ska vara så besvärligt att köpa hus... jag skulle önska att det kunde gå snabbt och lätt. Det blir nog en visning nu i veckan som kommer i alla fall. Kanske kan det vara "vårt" hus?

Bokstaven C

Det tog lite lång tid att bli klar med de här sidorna eftersom jag var tvungen att masa mig ut till cykelförrådet och fotografera min övergivna stackars cykel. Men till sist så! :-) Mina ord på C blev chips, citationstecken, Cure och cykel. Jag älskar verkligen att göra det här albumet...! Fast det är ju en och annan bokstav kvar, innan vi tagit oss ända till Ö... :-)

bokstaven C sid 1


c sid 2

De mönstrade papprena kommer från Scenic Route och finns hos
Minneskatten.

Bling bling

Äntligen får jag lägga ut något scrappat också! (Även om det var ett tag sedan jag gjorde den... :-)

Vi fick i uppdrag att göra sidor på temat "bling bling" till SWE Scrapbook och här har jag skurit/klippt ut en swirlmojäng från svart cardstock (med fancy pants biggest board som mall) och öst på glitterlim (stickles) på den. Chipboardbokstäverna från Heidi Swapp har fått samma behandling. :-)

älskad från första stund

Papper från bazzill och basic grey. QK hjärta, crystal brads från MM.


Fått utökad tid...

Idag fick vi besked om att vi får utökad tid på dagis för Linus. Han kommer att gå 24 timmar i veckan nu i fyra månader framöver. Det känns... konstigt och skönt... Jag tror att vi alla kommer att må lite bättre. Tusen tack till er som orkat läsa och som lämnat vänliga ord.

Fortfarande inget pyssel...

...men det kanske kommer imorgon? Vi får se... Helgen har varit fylld av kalas eftersom Johan fyller år idag. Alva är fortfarande lite knasig i magen, men mår annars bra och det är otroligt skönt att vara av med den där värsta rädslan som kastade sig över oss förra veckan. Jag hoppas att den kan få hålla sig borta ett tag nu.

Ett glatt foto är allt jag har att bjuda på så länge... :-)

Anna o Alva

Ont om pyssel...

Det blir inte mycket pyssel gjort här hemma just nu. Familjen tar all tid och vi var redan ganska trötta och slitna när Alva också blev lite sjuk här i veckan. Hon verkar egentligen inte så sjuk, men förmodligen är det någon liten infektion som satt sig i magen, för i onsdags kväll gjorde hon världens kaskadkräkning och skrämde sen livet ur oss fullständigt genom att somna/svimma en kort stund direkt efteråt. Hon var helt likblek och slapp och även om det bara var en väldigt kort stund så hann vi bli fruktansvärt rädda och det tar nog tid innan skräcken släpper helt. Igår var hon dock helt som vanligt, förutom ett par timmar mellan 22-00 i natt, då hon skrek och skrek och inte somnade trots att hon var exakt hur trött som helst. Förmodligen var det magen som krånglade för hon har fyllt blöjan rätt många gånger nu på morgonen och förmiddagen och när det var lite blodstrimmor i en av blöjorna idag så bestämde vi oss för att åka in till barnkliniken för säkerhets skull.

Så nu är hon klämd och tittad på av en barnläkare och han lanserade inte helt oväntat förkylningsteorin och sa att det inte verkade vara någon fara alls med henne. Varken kräkningen, "svimningen" eller blodstrimmorna är något konstigt och det är jättevanligt att olika virusinfektioner sätter sig mer i magen än i näsan på de små.

Pust, jag känner mig ganska lugn just nu men också väldigt trött. Det har verkligen varit mycket nu. Och i helgen ska Johans födelsedag firas med besök här både på lördag och på söndag. Jag hoppas att vi kan få en lugn kväll ikväll, utan sådär mycket skrik som igår, så att vi känner att vi har läget under någorlunda kontroll imorgon. Och på ett sätt underlättar det ju att få besök också, för då får Linus fler människor att kidnappa med sig in i sitt rum. :-) Det gäller bara att vi inser att gästerna förmodligen klarar av lite dammtussar och allmänt kaos, så att vi slipper få total städpanik (för om målet skulle vara att få verkligt fint här hemma skulle det behövas rätt mycket panikstädning... ).

Ett par bilder på Alva från idag. Ser inte så sjuk ut, eller hur?

2 Alva

Om jag hade orkat...

...hade jag gett mig ut på jakt efter frostiga och snöiga motiv att fota. Igår var det för attans otäckt i snöblåsten och idag var inte en dag för utflykter tyvärr, trots solsken och blå himmel.

Ett litet löv fångade jag ändå igår, liksom i förbifarten... och jag känner pressen att göra ett inlägg i min fotokategori, när jag nu skapade en sån... ;-)

snöigt löv

Tusen tack för allt stöd!

Riktigt ruskväder, dagistider och sån't...

Hualigen vilket otäckt väder. Jag har redan varit ute i eländet med Alva en gång idag, eftersom hon skulle ha sin andra vaccination och snart måste jag gå ut igen, för det börjar bli dags att hämta Linus. Fast det ser ut som om det har slutat snöa och mest stormar nu, så det kanske börjar ordna upp sig lite. Men jag kände plötsligt hur "det vore inte så dumt med två bilar"-tankarna vaknade till liv idag... vi som redan kör ganska lite med den vi har nu...

Förutom att vaccinera Alva så lyckades jag få träffa en läkare som ska skriva ett intyg om att Linus behöver gå mer än 15 timmar/vecka på dagis. Det första beskedet jag fick var ju att jag skulle behöva bli sjukskriven för att få utökad tid, men nu verkar det gå att ordna den här vägen. Jag är så tacksam för att det finns snälla människor som orkar engagera sig och hjälpa till, för jag tycker att det här är urjobbigt. Så jag gråter över att jag gråter mig till ett intyg på att Linus inte mår bra här hemma... och det är väl inte konstigt att det får självförtroendet att svaja... Det är ju långt ifrån klart ännu, men läkaren skulle skriva att vi vill ha 4x6 timmar i veckan, dvs 24 timmar i veckan istället för 15 timmar i veckan och en hel dag hemma per vecka istället för 2 hela dagar varannan vecka och 3 varannan. 

Men herregud, i Stockholms kommun får storasyskon gå 30 timmar i veckan på dagis utan att mammorna behöver gråta något alls... (kanske på fler ställen, men det är Stockholm jag känner till) så halva jag inser att det kommer att bli bättre för alla om det här går igenom. Och att det inte är något jag ska ha dåligt samvete för. Linus kommer att få mer utrymme för lek och kompisar och jag och Alva kommer att få mer tid och lugn och ro. Och förhoppningsvis kan det göra att jag orkar ta till vara den tid vi ändå får tillsammans alla tre bättre än jag gör nu.

Men nog är det svårt... svårt att känna att man inte orkar och svårt att be om hjälp.

Nu är det dags att leta fram ett par varmare skor. "Slip-in"-modeller är inte så bra i snö upptäckte jag under min förra promenad...  ;-)