Ett försenat cybercropsbidrag och äntligen är tidningen här!

Det här kortet skulle varit till en av tävlingarna under helgens cybercrop. Man skulle använda minst 3 stämplar (flickan, snöflingorna och bladen vid skylten), men kortet blev inte klart i tid.

god jul-skylt

Annars är dagens glädjeämne den numera inte alls lika försvunna tidningen! Den trillade nämligen in i min brevlåda idag - till sist! Jag har bara hunnit bläddra som hastigast, men måste säga att jag struntar i att det finns saker att förbättra, som särskrivningar och att laytouten inte är så konsekvent, det är ändå hur kul som helst med en svensk scraptidning! Första numret är ändå sååå mycket bättre än vad jag var rädd för (det hade varit så tråkigt med något riktigt uselt) och tidningen är ju verkligen fullproppad med inspiration. Tack till alla som gjort den och det ska bli jättespännande att se de kommande numren! :-)

Hoho... tidningen, var är du?

Japp, det är dags att ta på sig deckarmössan och att leta fram förstoringsglaset, för här behöver "Mysteriet med de försvunna scraptidningarna" lösas! De första lyckliga människorna fick sina tidningar redan i torsdags och det har sagts att alla prenumeranters tidningar lämnades hos posten redan i onsdags. Ändå gapar min och flera andras brevlådor fortfarande tomma.... Det känns obeskrivligt tråkigt att inte få ta del av det som hela scrapsverige väntat på så länge... :-( *snyft*

Jag har mailat tidningen, så får vi väl se vad som händer... Det är attans att det inte finns något "Presstop" här i Strängnäs, för annars hade jag rusat och köpt mig ett ex redan innan helgen vill jag lova...

Cybercropsalster....

Först måste jag säga tusen tack för era snälla ord efter mitt förra inlägg. Jag känner mig lite piggare idag, men så har jag ju några timmars lugn framför mig nu eftersom det är en måndag-onsdag-fredag-vecka på dagis. Jag ska försöka ladda ordentligt (hur man nu gör det?) så att vi får en bra eftermiddag och en bra dag imorgon. Grejen med 3,5-åringar är ju att de är alldeles fantastiska om man bara orkar... Linus pratar och funderar så mycket och det går att ha så himla roligt tillsammans med honom. Men orkar man inte så blir det bara stök och bråk av alltihop... och det känns så onödigt. (Ok, lite bråk och trots är nog alldeles nödvändigt och man måste inte vara "perfekt" bara för att man är mamma, men ändå. Det är ju bättre om de glada stunderna överväger...)

Jag blev ganska besviken på min insats i helgens cybercrop, för jag hade tänkt att jag skulle få mycket mer gjort. Hur jag tänkte då vet jag dock inte riktigt... för utifrån förutsättningarna så var det nog inte så tokigt med två layouter och ett kort ändå.

höjdhoppsstjärna
Den här sidan var till en tävling där man skulle ha med en eller flera stjärnor. Jag är jättenöjd med min stora stjärna med text i, men rätt sur på "höjdhoppstiteln"... Var på väg att måla om den flera gånger men kunde inte komma på i vilken färg. Fick förslaget mörkare beige på Scrappiz och det kanske hade varit ganska bra. Men jag var mer inne på röd eller blå förut och det var nog tur att jag aldrig gjorde allvar av det i alla fall...

kramas
Den här sidan var till en färgutmaning, där färgerna orange, grön, brun och beige skulle dominera. Jag är väldans förälskad i de stora chipboardfigurerna från fancy pants!

88643-118
Till sist ett ganska enkelt kort som jag gjorde efter en skiss. Skorna (stämpel från Magnolia) är utklippta och monterade med 3D-kuddar. Cirkeltexten har jag gjort mha WordArt i Word och fonten är CK Elsie.


En tuff vecka lider mot sitt slut...

Den här veckan har inte varit så rolig och jag hoppas verkligen att tillvaron kan ljusna lite med start nu bums. Först blev Linus sjuk förra helgen och i och med att han går så lite på dagis (varannan vecka blir det 18 timmar, uppdelat på 3 dagar och varannan vecka 12 timmar, uppdelat på 2 dagar) så blir det så himla stora luckor när han missar en dag. Han skulle gått tisdag och torsdag den här veckan men eftersom det var maskerad på dagis i fredags så fick han byta sin torsdag mot fredagen, så han var alltså hemma måndag -torsdag trots att han egentligen var frisk från och med tisdagen (men han hade lite feber på måndagskvällen så därför var han hemma dagen efter). Och som om det inte var tråkigt nog för Linus att ha en hel vecka hemma så blev jag sjuk och fick feber i torsdags och var rätt däckad både torsdag och fredag. Jag är mycket bättre nu, men känner mig ändå inte helt frisk än. Skulle egentligen ha varit på kalas idag, men bestämde mig för att stanna hemma för jag vill inte riskera att smitta den lilla bebisen som skulle vara där. 

Jag är ganska utmattad psykiskt också är jag rädd. Den här veckan var jobbig redan innan jag själv blev sjuk. Jag bestämde mig i början av veckan för att försöka få mer tid för Linus på dagis än de 15 timmarna/vecka, men det tog tvärstopp direkt och det enda som skulle kunna ge oss mer tid är om jag skulle bli sjukskriven. Jag som fått upp hoppet efter att ha hört om möjligheterna till dispens som finns i andra kommuner, men det kunde man väl ge sig attan på att det skulle vara mer komplicerat just här hos oss. :-(

Det är inte konstigt att vi är trötta. Vi har haft en himlans tuff tid där tillvaron inte varit riktigt lugn och trygg på länge. Och nu är det självklart alldeles underbart att Alva är här, men det tar på krafterna att ta hand om både busLinus och Alvagumman. (Hon somnar fortfarande inte på kvällarna så det finns ingen som helst lugn tid för bara vuxna här hemma.) Ibland känns det på något sätt löjligt att säga att vi har det värre än någon annan, för det "ska" ju vara jobbigt under småbarnsåren, men när jag tänker på tiden som gått sedan Hugo dog så har det ju ändå varit extremt jobbigt. Och det är kanske inte konstigt om det sätter sina spår. Jag har förresten känt sorgen starkare ett tag nu. Ganska länge efter att Alva var född kunde jag bara känna lättnaden över att det hade gått bra. Men nu slår sorgen till oftare igen.
 
Jaja, vi får se hur det blir med dagis och allt. Om vi bara kan få vara friska ett tag nu så kanske vi får krafterna tillbaka. Jag har varit med lite, lite på cybercropen på Scrappiz som pågår nu i helgen. Det kommer några bilder senare...
En annan sorts stämpel...

Jag har ju hittills mest stämplat med gulliga figurstämplar, så som hÄnglarna och stämplarna från Magnolia. Stämplingsvärlden är ju så enormt mycket större än så och även om jag nog aldrig blir någon riktig proffstämplare ;-) som kan varenda märklig teknik som finns, så var det jättekul att prova en vacker blomstämpel från Forma Hantverk som omväxling. Ingen färgläggning, bara att stämpla! :-)

Jag gjorde först ett kort till kortskissutmaningen på Scrappiz. Jag har nog bara varit med där en gång förut men jag blev så himla sugen på den här avlånga skissen som Sara gjort.

avlångt kort

Pappret är från My mind's eye, Bohemia collection. Himlans vackert!

Och så blev det ett till blomkort av bara farten.

grattisblomma mindre


Dagens stora besvikelse var annars att första numret av den svenska scraptidningen inte dök upp som jag hade hoppats. Posten verkar ha spritt ut leveranserna ordentligt, för alla tidningar ska ha lämnats hos posten i onsdags och en del fick ju sina tidningar igår... :-( Men jag får väl försöka att stå ut över helgen och hoppas på bättre lycka på måndag... ;-)

Jag är fortfarande lite sjuk också, men det har blivit bättre under dagen efter att ha varit riktigt eländigt imorse och jag hoppas att det inte bara är alvedonets förtjänst att det känns bättre nu. Linus fick i alla fall gå till dagis för första gången sedan förra fredagen. Det blir ju så knasigt i och med att han bara går 15 timmar/vecka på dagis och egentligen har han ju varit helt frisk sedan i tisdags och det började bli riktigt tråkigt för honom att vara hemma. Idag var det maskerad på dagis och efter en försiktig start så var det visst väldigt roligt att vara utklädd till sist. :-) Jag önskar bara att jag hade kunnat vara där och fototografera alla Batmans, prinsessor och så Robin Hood-Linus såklart.

Vad tror ni förresten om flickan som enligt Linus var utklädd till fluga, med vingar på ryggen...? =) 

Lite gnäll och glada foton

Först lite gnäll - jag har blivit sjuk. :-( Har frusit halva natten och svettats andra halvan och känner mig inte alls speciellt uppåt utan skulle helst stanna i sängen hela dagen. Det är ju då lite svårt med två barn här hemma, men jag har i alla fall pratat med en väldigt hjälpsam FK-människa som förklarade att Johan kan ta tillfällig fp för att ta hand om Linus, om det skulle behövas. Vi får väl se hur dagen blir. Jag måste i alla fall ringa och ställa in Alvas 5-månadersvaccinering som hon skulle fått idag, för till BVC orkar jag verkligen inte ta mig.

Roligare är den här glada Alvabilden... :-) 5 månader och full av skratt...

Alva

...och de här höstglada bilderna på Linus från igår...

Linuslöv 1
Linuslöv 2
Linuslöv 3

På pysselfronten väntas de juliga hÄnglarstämplarna trilla in i brevlådan idag och det är ju alltid roligt att vänta på... Sen får vi se om jag nu har någon ork över till montering och stämpling i eftermiddag. Och imorgon ska första numret av den svenska scraptidningen dyka upp och det är ju alldeles extremt och olidligt spännande!


Ett par kort till...

Jag har ju glömt att lägga upp det här kortet som är helt och hållet "stulet" i layouten från senaste numret av CK. Jag gillar alla idéer och tips man kan få under "tool time" men kommer inte så ofta ihåg att prova allt kul jag ser. Men det har var jag bara helt tvungen att testa bums... :-) Enkelt och gulligt...

julgran m hjärtan

Och så lyckades jag pyssla ihop ett till kort med de fina Magnoliastämplarna igår. Bakgrunden är också en stämpel från månadspaketet, tillsammans med Bazzinks, dvs stämpeldynor från bazzill.

snöstjärnbakgrund

Lite jul och annat...

Jag hann fantastiskt nog med att göra ett par kort i helgen. Sjuka barn kan ju ibland göra tillvaron lugnare än vanligt, till exempel i lördags när Linus låg i soffan med ganska hög feber hela dagen. Nu är han fortfarande sjuk men i princip lika pigg som vanligt, och det ger ju inte lika mycket pysseltid... ;-)

Jag fick i alla fall till ett par kort med de fina stämplarna från Magnolias månadspaket! Här är både bokstäverna och de stansade stjärnorna målade med en gul twinlings, så de glittrar fint. Stjärnorna sitter på 3D-kuddar. Och pappret är från Cherry Arte (?).

hängande julkort

Och så föll jag pladask för fernstansen som jag köpte efter förra årets ferninvasion, men i princip inte hann med att använda alls...! Den är ju verkligen underbar! :-)

julkort m fern

Linda Muhr kom med en utmaning idag, där man skulle göra kort utan ritade sömmar och chalk. Som man kan se ovan så är det inte direkt så jag brukar göra...  (Jag kan ju samtidigt passa på att tacka Linda för all inspiration hon bjuder på. ;-) Och om jag nämner henne måste jag ju tacka Lindzi också, som gör så många fantastiskt fina kort (och LOs)! ) Jag försökte hur som helst med utmaningen och det var som väntat nästan omöjligt. Lite prickar var jag bara TVUNGEN att rita dit och det är väl nästan som stygn är jag rädd...
grattis på staket

Jag får prova igen en annan gång... ;-)

Det är så kul, kul, kul att göra kort...! Men jag har gjort några som blivit riktigt fula också... och det är ju supertrist att upptäcka efter ganska lång stunds pysslande att det inte alls blev som man tänkt sig. Kanske ska samla ihop till ett "misslyckade kort-inlägg" här i bloggen så småningom. ;-) En insikt är att det ofta är när jag försöker mig på något för komplicerat upplägg som det blir knas. Enkelt, med motivet i mitten och hyggligt symmetriska dekorationer, då är det störst chans att det blir ok.

Utmaning nr 3

"Customize a ribbon border" tror jag utmaningen heter... :-) Jag flippade lite... bara för att det är en utmaning från Elsie F så ger det på något sätt mer leklust till hela projektet. Sen måste man ju ta till lite nödlösningar ibland när det inte blir som man tänkt sig. Ibland är jag glad att jag inte planerar så mycket i förväg utan mest kör på känsla och ibland önskar jag att jag hade lite bättre koll. Hursomhelst är det lite skönt att träna på att inte eftersträva perfektion...

Hur som helst, layouten handlar om Linus (och många andra barns) favoritord "varför". Jag hade verkligen aldrig någonsin kunnat föreställa mig hur många gånger det ordet skulle kunna yttras i ett och samma rum, från en och samma mun, under en och samma dag. Journalingen är väl kanske inte riktigt läsbar och slutet saknas för jag hade stora problem med att sätta ihop de scannade delarna idag och gav väl till sist upp ungefär, men höjdpunkten är i alla fall berättelsen om när Linus häromdagen ställde en fråga - jag minns inte om vad - och sen frågade han "varför?" innan Johan eller jag ens hunnit svara på den första frågan. Han förekom oss, kan man säga... =) Och varför inte, om man ändå vet vad man ska säga behöver man väl inte invänta "rätt" tidpunkt? =)

Sen har jag stavat fel på ett ord också. Hemskt irriterande att ha skrivit de tre första bokstäverna och att inse att det blev fel. Jag kom inte på något annat att göra än att fortsätta skriva, trots att det är helt galet. Vet inte vad jag ska göra åt saken, det går ju liksom inte att rädda.

varför?

Titlen här är utskriven med fonten CK Evie, som bara är konturer och lämnar tomrum i mitten. Blev jätteglad när jag kom på att den då passar utmärkt att skriva ut på olika mönstrade papper och sen klippas ut! :-) Varianter på det kommer ni nog få se mer av från mig framöver.
Nya DT-layouter...

Jag har gjort min andra omgång med DT-layouter till Minneskatten. Jätteroligt och utmanande att scrappa på det här sättet! Jag gjorde LO med ett vackert foto och en LO med rätt usla foton den här gången.... de sistnämnda har ju en tendens att bli liggande rätt länge och det här är foton från Linus första möte med tomten, förra julen. Ett roligt minne, men fotona har ändå blivit liggande eftersom de inte direkt är vackra utan snarare mörka och småsuddiga... Men nu känns det ju himla bra att ha fått in dem i albumet.

När vi i förväg frågade Linus vad han trodde att tomten skulle säga när han kom, så svarade han "hm hm, finns det snälla barn här?"... inte exakt den konventionella tomtefrasen, men på något magiskt sätt så visste tomten såklart precis vad han skulle säga när han väl dök upp... ;-) Det var lite läskigt, men nyfikenheten tog överhanden och Linus vågade sig fram till tomten för att ta emot sitt paket.

jultomten

Materialet kommer från Minneskatten:
bazzill: amethyst och cinnabar, mönstrade papper från Karen Foster: Christmas Fusion och Christmas Ribbon, Ball Chainz från Junkitz, Fluid chalk och svart penna. I övrigt har jag också använt QK och rubriken är Paige mini.

mirakel

Här har jag använt de mysiga stjärnpapprena från Karen Foster: Star Bright och Star Light. Det här fotot på Alvas fot i min hand är ett av mina absoluta favoriter.
12 bilder den 12:e

Jag har lekt ihop en layout med 12 små bilder från den 12: oktober. Jag tror att det började som en utmaning i Cathy Zielskes blogg (som nu är nedlagd, tillfälligt eller för alltid, snyft...) och nu finns det en utmaning på Scrappiz som går ut på samma sak - att dokumentera den 12:e i en månad med 12 bilder. Mitt första tips till den som vill göra en sån här sida är att faktiskt använda 12 bilder och inte bara 9... *himla med ögonen* Nu blev det ju ganska bra att klicka in några extra bilder utöver de 9 i hörnet, men jag blev lite förvånad när jag insåg mitt misstag. Får man skylla precis allt på amningshjärna, eller? De 9 bilderna och allt det gröna och texten är utskrivna på vit bazzill. Sen har jag skrivit ut 4 småbilder på riktigt fotopapper och pluppat dit. Att det blev just bilden på Alva som blev på riktigt fotopapper och som fick vit ram är mest en slump, och för att den bilden var så gosig, men designmässigt skulle det väl varit fokus på bilden i mitten, med kalendern på kanske...  "Swirlarna" är penslar designade av Rhonna Farrer.

12 bilder

Apropå gårdagens inlägg så är det nog lite bättre idag i alla fall, men jag känner att de dåliga dagarna gärna verkar komma några på en gång och inte bara en i taget, tyvärr... har liksom inte så mycket ork som jag skulle önska... men det går väl upp och ned...

Ibland är det svårt

Himmel vad det är svårt att orka ibland. Vår minsta gullunge har knappt sovit idag men skrikit desto mer. Och jag förvandlas alldeles för lätt till ett skrikande mammamonster när hon gallskriker det allra mesta hon orkar samtidigt som jag hjälper Linus med toalettbestyr, försöker hinna med ett toabesök själv, sliter till mig våra ytterkläder och rusar ut med vagnen för att få henne att tystna. Att klä på sig det sista (eller snarare alla ytterkläder utom skorna) i hissen är numera standard. Och när Linus då inte går raka vägen från badrummet till sina jympaskor, utan absolut måste hitta på en massa annat på vägen och dessutom sätter sig och ropar "jag kan inte! hjälp mig!" fast han vet att jag är upptagen och att vi har bråttom ut och fast han brukar klara det alldeles utmärkt själv... då fixar jag bara inte att vara den fantastiska supermamman som bakar bullar, planerar middagsmaten, handlar middagsmaten, lagar middagsmaten och ordnar skattjakt i lekparken - samtidigt - utan då kliver det där mammamonstret fram istället... Uschiamej...  (Annars är jag såklart nästan alltid den sär supermamman som jag beskrivit ovan... ;-)

Phu... hon somnade till sist, Alvatjejen... och Linus tittar just nu på film. Undrar just hur många avsnitt av Lille Ho som behövs för att jag ska återfå lite energi?

Imorgon blir en bättre dag. Och på torsdag kanske jag inte ska skrika något alls på mina barn, utan bara vara glad och lugn och lycklig? 

Som kompensation för att jag klagat lite på världens finaste Alva så får jag väl visa den här bilden. Det är väl tur att hon är så söt... :-)

Alva

Måste förtydliga...

...om det inte var så tydligt i mitt förförra inlägg - jag har alltså köpt färdiga ramar som Rhonna Farrer designat och det enda jag behövt göra sen är att få dem att passa ihop med mina fotografier genom att ändra storlekar och på den runda har jag själv gjort området utanför ramen vitt. Men annars är ramarna alltså färdiga och jag har inte gjort dem själv! (Önskar att jag kunde, men tyvärr... inte än i alla fall... =)

Jag har lekt lite med penslar (brushes) tidigare och då gjort egna ramar utav mindre beståndsdelar, men de har inte blivit så här snygga... Det krävs mer träning, helt klart... :-)


Scrappat digitalt...

Nu har jag verkligen bara gjort det här på skoj, för att jag inte kunde låta bli att prova. Allt på sidan är designat av Rhonna Farrer och jag har laddat ned det från 2Peas (inte gratis, tyvärr... ;-). Det är verkligen bara ihopsatt swosh swosh av färdiga delar och jag är inte ens säker på vad det franska citatet i cirkeln betyder... =) Men faktum kvarstår - vilka grymt snygga saker man skulle kunna göra om man blev lika duktig som Rhonna (fniss fniss, det kan man ju i alla fall fantisera lite om... :-) på att göra digi-grejer och sen kombinerade det med sin vanliga scrapping.

digiscrap

Tränat lite...

...fast jag har inte tränat på att fotografera utan på att bildbehandla. Det finns ju så himla mycket man kan göra! Jag var inne på Sannas blogg och blev så inspirerad att jag också var tvungen att köpa lite digitala grejor designade av Rhonna Farrer jag också (laddade ned från 2Peas). Det krävs fortfarande en hel del träning för att få till det och jag blir rätt frustrerad när jag inte behärskar bildbehandlingsprogramet och inte kan göra de ganska enkla saker jag vill få till... men de här färdiga ramarna är ju bara sååå snygga och jag ska helt klart leka mer med dem framöver!

Jag har såklart massor med fotografier som ligger och dräller i datorn och som jag inte hunnit med, men som som är värda att plocka fram. Här en bild från i vintras till exempel...

vinter
...och så finns det såklart rätt många bilder på Alva... :-)
med rund ram
Lite lek... mer kommer nog! Jag skulle aldrig vilja scrappa enbart digitalt, men jag vill jättegärna lära mig mer för att kunna blanda och utnyttja datorn mer i kombination med den vanliga scrappingen.


Feg fotograf...

Jag har kommit på att jag är alldeles för feg för att bli en bra fotograf och att det måste till lite ändring... :-) Det händer ofta att jag har med mig kameran ut när jag är ute och promenerar, men det är inte så ofta jag får några foton tagna. Jag som vill fota naturen, fina föremål, fula föremål... ja, jag skulle vilja kunna hitta de där speciella motiven som en bra fotograf kan leta upp i vardagen. Det är som att jag tänker att jag gör anspråk på att vara något jag inte är om jag tar fram kameran för att fota när jag är ute och går. Speciellt om jag är ute själv. Som om jag låtsas att jag är värsta proffsfotografen, trots att jag egentligen inte har någon koll... Urfånigt, eller hur?

Vem bryr sig om jag fotograferar? Och det är väl just det man måste göra - ta en himla massa bilder - om man ska bli en bra fotograf.

Jag tänkte börja med att lägga till kategorin "Fotografering" här i bloggen... Trots att jag inte har någon koll... ;-) Steg 1 i att börja bli lite modigare och att våga fotografera mera.

Idag var jag tvungen att springa in efter kameran när jag skulle ut och handla med Alva och Linus. Egentligen var det tungt nog med vagnen, ståbrädan och matkassarna men ett spindelnät med vattendroppar på var jag ju bara tvungen att försöka fotografera. :-) Med mina mått mätt blev det helt ok. Man skulle kanske ha  önskat sig en blå himmel eller något liknande som bakgrund, men det gick inte riktigt att ordna... och jag var rätt snabb eftersom Linus och Alva stod och väntade på mig.

spindelnät1

spindelnät2

Egentligen skulle man väl ha med sig sin egen lilla sprayflaska och fixa till de ställen som saknade droppar... =)

Randiga familjen...

Alltså, hur fort går det inte? Det är sanslöst... jag visste att det går fort och det kändes ännu mer när Alva var helt ny än när Linus var liten. Men det går ändå inte att förstå. Är det här min lilla bebis? Såklart hon fortfarande är liten, men ändå... nyfödd kan man knappast kalla henne efter fyra och en halv månad... =) Det är ju superhäftigt att hon växer och det är så underbart att hon ler och att man verkligen får kontakt och kan ha roligt och skratta tillsammans... men ändå. Hur kunde det gå så här snabbt?

randiga familjen

Jag har insett att jag gör misstaget att tro att Linus är "vuxen"... Det fattar jag inte heller hur det gått till, för den faran kände jag ju till och så skulle det såklart inte bli. Och så står jag ändå här och undrar varför Linus inte förstår än det ena, än det andra... han som är så stor... *suck* Stora lilla gullungen, det är inte lätt att vara 3,5 år... Han har verkligen kommit in i den mest fantastiska "varför"-period. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att en och samma lilla varelse skulle kunna kläcka ur sig så många varför på en och samma dag. =) Eller på en och samma kvart, för den delen...


Bokstaven B

Så är mina B-sidor klara! Scannern fick inte riktigt till det med färgerna, men jag orkar inte försöka fixa det i photoshop och det ser nääästan ut så här på riktigt också. Tror färgerna blev lite för starka, mest...

Mina B-ord blev Besatthet, Biohazard, Brevbärare och Böcker. :-)

b sid 1

B sid 2

De mönstrade papprena kommer från Scenic Route och finns hos
Minneskatten.

Det var verkligen kul att få de här sidorna gjorda. Jag tycker himlans mycket om den här utmaningen och det kommer att kännas SÅ bra när hela albumet är klart.

Jag fick testa rub ons...

SWE Scrapbook blev sponsrade med rub ons till QK-figurer och jag och några till fick vara med och testa dem. De var väldigt lättgnuggade och lite skojiga. Jag gjorde dels en lite flippad LO där det är röda rub ons på två av blommorna (och den tredje ritade jag prickar på själv). Sen lekte jag vidare över resten av layouten också...

sova

Och så blev det ett kort till en ettåring, där det slank med ett par silvriga paisley rub ons. Jag vet inte om jag gillar silver och guldvarianterna av gnuggisarna bäst direkt, men det var en ganska matt silverfärg och med lite chalk så blev det inte så framträdande, samtidigt som det ändå gjorde QK-figurerna lite skojigare.
grattis nils

Den ursöta dinostämpeln kommer från pysselmyran.


En skissutmaning

Jag har snott ihop en snabb LO efter en fin skiss som Monica på Scrapbutiken gjort. Det är första gången på evigheter som jag hunnit vara med på en utmaning där, så det känns kul. :-)

Sidan handlar om hur Linus ville ha Alva på en kudde i sitt knä när hon var alldeles ny, eftersom han fått en bok där en storebror höll sin lilla syster precis så.

på en kudde

Jag har använt papper från American Crafts, rub ons "wildflower" från Cactus Pink och så har jag stoppat bazzill-remsor i dymoapparaten och sen chalkat.

Veckans skiss

Jag har scrappat till veckans skissutmaning på SWE Scrapbook. Det är Åsa som ritat den fina skissen. Rubriken är utskuren med kniv och det gick himlans mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jag spegelvände texten och skrev ut den på baksidan av det mönstrade pappret.

din syster

Jag var faktiskt på scrapträff en stund ikväll! :-) Det blev inget alls scrappat, för jag hade med mig Alva som inte var så nöjd någon annanstans än i min famn, men det var jättetrevligt att komma ut lite. Jag ska nog lista ut något för att lyckas ta mig iväg en stund på egen hand snart...

minicybercrop

Jag hade inte en tanke på att hinna vara med på cybercropen på Scraproom, men så stack Linus och Johan ut i svampskogen i förmiddags (och kom hem med massor av trattkantareller - hurra!) och vips så hann jag få ihop i alla fall en liten LO som länge funnits i huvudet. Det skulle vara glitter på layouten och scanningen sabbar ju verkligen hela effekten. Det som ser ut som mörka fyrkanter är spegelbitar i flera färger och rubriken glittrar ordentligt i verkligheten. På de svarta bokstäverna i "mamma" har jag använt stickles (som jag nu provat för första gången!) och på resten av rubriken har jag använt ett glittrande lack från Li'l Davis som finns hos Minneskatten. Här ser det ju mest svart ut, men ni får föreställa er att det är glittrigt och fint! :-) Och bokstäverna i rubriken syns ju såklart mycket bättre i verkligheten också.  

att vara din mamma

52 utmaningar...

Elsie Flannigan har gjort en bok som heter 52 scrapbooking challenges och nu har utmaningarna från boken dragits igång på Scrappiz. Jag gillar verkligen boken, för även om en del av utmaningarna känns lite "enkla" så finns där också en hel del riktiga gobitar och dessutom älskar jag Elsies flippade scrapstil så layouterna i boken är himlans inspirerande och fyllda av glad-känslor. Jag gillar verkligen både det galna och befriande i hennes stil precis lika mycket som jag gillar det enklare och striktare som Ali E och Cathy Z håller på med.

Den första utmaningen var att skriva texten på remsor. Jag scrappade en supersnabb LO som jag ändå gillar i all sin enkelhet. Och jag är glad över att ha fått ned orden på papper. När Alva var nyfödd träffade vi en av läkarna som gjort ultraljud tidigare under graviditeten och han kunde direkt se på Alvas huvud att hon hade legat i säte. Sätesbarn får en väldigt karaktäristisk rundad huvudform, enligt honom, som försvinner några dagar efter födseln. Då tyckte vi att det var jättefascinerande och förstod inte alls hur det kunde synas, men så här i efterhand tror jag att jag förstår mer vad han menade var den speciella rundningen...

runt huvud

Jag har använt svart bazzill, papper från american crafts (det enfärgade är baksidan), knappar, snöre och pennor. Fotot är taget samma dag som Alva föddes.