namnskylt

Min namnskylt på eventet såg förresten ut så här

image335

Hemma igen...!

Jag kom hem framåt 23 igår kväll, totalt supertrött men glad efter en jättebra helg i Helsingborg. Familjen här hemma har såklart klarat sig jättebra. De två nätterna jag var borta började med en rätt jobbig variant där både Alva och Linus var vakna en hel del och framför allt Alva var skitarg... men andra natten var Alva riktigt lugn och natten till idag sov hon hela natten i sin egen säng (jag kunde däremot inte sova speciellt bra eftersom det kändes så konstigt att hon sov inne hos sig...)! Johan var inne och klappade lite på henne en gång när hon vaknade, men i övrigt sov hon mellan 19 och 06. Helt otroligt.

Just nu är allt lite knasigt för det märks att min frånvaro och mitt uppdykande idag har förvirrat Alva en del. Till att börja med var hon nästan lite blyg för mig och ville inte släppa Johan utom synhåll (så som hon brukar vara med mig i vanliga fall) och nu när det gått en massa timmar vill hon bli konstant buren av mig (i alla fall duger inget annat om jag är i närheten). Vi bestämde oss för att sluta med amningen nu när det ändå blivit ett uppehåll på ett par dagar och det är som att Alva känner att det är något som saknas men som att hon inte riktigt kommer på vad det är...

Hur som helst - jag har haft en jättekul helg där jag träffat sååå många trevliga och roliga människor och jag är verkligen scrapinspirerad nu! 
Åsa har skrivit en så himla bra sammanfattning av alltihop och vi var ju i samma grupp på kurserna också, så kika in där och läs om alltihop! :-)

Bilder på projekten kommer säkert här så småningom... :-) men det är inget som är helt klart än. Under scrapträffen på lördagskvällen fick jag till 2 layouter men båda är bara näääästan helt färdiga eftersom jag saknade lite pryttlar som inte fått följa med i packningen.

Jag hinner inte skriva mer nu... hoppas ni har en jättebra Valborgsmässoafton!

Hej då...

Hej då alla bloggläsare! Nu ska jag ha en superbra helg i Helsingborg! :-) Jag hoppas att ni får det bra och mysigt i helgen.

Ett par layouter...

Jag har gjort en rätt hysterisk layout som inte är riktigt lika hysterisk i verkligheten, men efter en massa försök att få till rätt färger i photoshop ger jag upp. Den är inte riktigt så här skrikig på riktigt, med andra ord... :) Det är min scrapjack av Heidi Swapp...

image333
Papper från Scenic route och Basci grey. Klistermärkesremsa (orangerandig) från KI Memories, stämpel med prickar i ring 7gypsies, rub on-blomma American Crafts, crystal brads MM, chipboardblomma från Maya Road och akrylfärg från MM. Jag har skrivit "gullig" för hand och målat lite med torrchalk efteråt.

Jag har också gjort en liten layout till mitt husalbum, om de första blommorna som dök upp i vår trädgård. Marskitet från Cocoa Daisy passade ju synnerligen bra... :-) Det vita är bara bakgrund, så den översta kanten på LOn är "scalloped". Jag har sytt fast lite gröna pärlor på det röda bandet och fick användning för ett par röda A:n från några riktigt gamla bokstavsstickers. A tar ju alltid slut... "Slingorna" vid sidorna av det vänstra fotot är rub ons från American Crafts.
image334

Imorgon bitti ska jag sätta mig på tåget söderut! Jag har nästan börjat packa, men ska väl sätta fart på allvar nu snart. Uj, vad det ska bli roligt! Fast jag insåg igår när jag tänkte på själva avresan att jag nog får kämpa om jag inte ska gråta när jag ska säga hej då till familjen. Det är ju sanslöst, jag ska bara vara borta i 2,5 dygn! Det är nog på tiden att jag kommer iväg lite, eller vad säger ni... ;-)

Jag har sagt det förut...

...men jag måste nog säga det igen. Det här albumet som Ali Edwards gjort är nog något av det snyggaste jag sett! Jag är ju lycklig ägare till paketet hon satte ihop åt Cocoa Daisy och frågan är om jag inte måste göra ett album av den här typen? Bara för att det är så HIMLA snyggt! :-)

Era kommentarer gör mig så glad! Tusen tack!


En rolig sak...

Jag fick veta av Carina att jag blivit scrapliftad av en tjej som kallar sig polinka på 2Peas. Jätteskoj och smickrande!

Att använda band...

Vi blev utmanade att använda band, till SWE Scrapbook . Jag hittade en "gammal" layout som jag inte visat ännu, där jag häftat fast en massa dubbelvikta band längs en kant av ett papper.... Tänk att Alva har varit så här liten!

image330

...och så gjorde jag en ny LO där jag klippte till en vågig form i cardstock och sen häftade fast en massa band runt formen...

image331

Jag ser nu att det kan se ut som att första bokstaven i rubriken är ett "F" men det är ju ett "t" och det står ju "tandlös". Så kan det gå... ;-)


Scrapliftcupen igen...

Den här omgången blev det en snabb layout till Papirgleders scrapliftcup! Uppgiften var att ha med tyg och något blått på layouten och jag hade ju fortfarande aprilgrejorna från Cocoa Daisy liggande på skrivbordet och där fanns det ju med både en massa blått och just ett blått tyg! :-) Tyget skimrar underbart fint, men det syns såklart inte så bra på bilden:

image328

Jag sydde fast några av de små blå pärlorna på swirlarna, som är utklippta med Fancy pants biggest board som mall. Jag fastnar ofta för en viss teknik och använder den på flera layoter i rad...

Layouten är en lift av en underbar sida av Gudrun Loennecken. Hon är så himla duktig!

Bara för att ni ska få se lite bättre hur fint tyget är på riktigt... :-)
image329

Annars borde jag verkligen skriva ut listan på grejor man bör ha med sig till helgens ScrapEvent-kurser nu och börja fundera över packningen. Men det är som att jag inte riktigt har fattat att det bara är 3 dagar tills jag ska åka! Det är verkligen läskigt... men också härligt. Tänk bara... jag har flera timmars tågresa framför mig och så många timmar i lugn och ro, med möjlighet att t.ex. läsa en bok, var det rätt länge sedan jag såg skymten av! Sen kommer världens snällaste Emma och hämtar mig vid tåget och jag ser så mycket fram emot det! :-) Overkligt!


Lite Cocoa Daisy igen

Jag blev så himla inspirerad av Cocoa Daisy's mid-month challenge för april, som gick ut på att man skulle använda broderigarn på sin layout, att jag bara var tvungen att scrappa för tanken vägrade lämna huvudet... Paljetterna som jag satte fast med hjälp av broderigarnet kom med i kitet, men de blå pärlorna hade jag sedan tidigare. Texten runt fotot lyder: Det är så mycket som har förstärkts sedan du kom in i mitt liv - min kärlek, min rädsla, min glädje, min oro...

image325

Pärlorna har jag satt fast med hjälp av en tunn svart ståltråd som är fäst på baksidan. Hålen har jag gjort med silent settern. Bokstäverna är filtstickers från American Crafts och det ljusgröna mönstret på cardstocken (som är bling från bazzill) är rub ons från chatterbox.

image326

image327

Jag gillar verkligen det här fotot på Linus. Han har den där tankfulla, stillsamma minen...

Utmaning hos Minneskatten

Har ni förresten sett att det dragit igång fredagsutmaningar hos Minneskatten? :-)

Blandat pladder...

Tack för kommentarerna om min förra layout. Jag är fortfarande barnsligt förtjust i den själv... härlig känsla. :-) (Som i de fall den ens infinner sig från början oftast brukar kunna gå över efter några dagar, då jag börjar bli för självkritisk av någon anledning. Knäppt.)

Vi har tyvärr haft lite bakslag här när det gäller Alvas sömn. Bläää... :-( De senaste tre kvällarna har det fortfarande gått bra att få Alva att somna men varit betydligt värre när det kommit till att få henne att somna om igen när hon vaknat efter ca 1 timme. Hon har sovit dåligt större delen av nätterna sen också, trots att hon fått ligga brevid mig, så något verkar helt klart störa henne. Tänder, utvecklingsfas, magen...? Hoppas, hoppas, hoppas att det kan bli bättre igen snart. Speciellt som jag ska vara borta hela nästa helg. *hjälp*  Det är dags för ScrapEvent - roligt och spännande men också rätt nervöst när det gäller att vara hemifrån...

Igår köpte jag gardiner som jag är supernöjd med. Bilden är rätt kass, men ni ser ungefär i alla fall.

image324

Vi har fått rätt mycket gjort i helgen tycker jag: sått i nytt gräs i en stor rund fläck där de förra ägarna haft en pool, rensat bort en lite yttepyttedel av allt ogräs vi har på tomten, flugit drake, shoppat lite kläder (jag har köpt två par byxor på en vecka - det lär ju typ aldrig ha hänt förut eftersom jag bara brukar vara nöjd med ungefär var 1000:e par jag provar), byggt ihop skrivbord nr 2 till scraprummet (bilder kommer såsmåningom)... ja, det känns rätt ok. Fast egentligen finns det ju trettifem tusen saker till vi borde göra, men jag ska försöka att inte stressa upp mig över det. :-) 


Lekt med symaskinen...

Jag fick en bild av hur jag ville sy på maskin och chalka med torrchalk och resultatet blev inte precis som bilden i huvudet (eller så var det bara så att bilden i huvudet var rätt "suddig" och svår att efterlikna ;-) men jag är i alla fall rätt nöjd med dagens lilla skapelse. Det är en sån LYX att kunna ha symaskinen framme och inte behöva ställa undan den hela tiden. Jag tror jag kommer att använda den rätt mycket framöver...

image323

Det mesta materialet kommer från
Cocoa Daisy's marspaket. (Jag kan inte låta bli att fortsätta att göra reklam för dem... ;-) Det röda är filt som jag stansat ur cirklar i med QK. De små prickarna i mitten av tre av cirklarna är gems, från My Mind's Eye. De blänker så fint, så... :-) Det är bland annat Emma som inspirerat mig till att använda häftapparaten, för hon har gjort så himla mycket fint med häftklammer. Jag blev lite förvånad över att det kändes helt ok att använda "miracle"-kortet. Jag är inte superförtjust i saker med engelsk text på annars, men jag vet inte... det engelska språket är ju på ett sätt en så stor del av mitt liv att det kanske är helt ok att blanda in lite här och där...  Det svarta längst ned till höger är en rad med blom-rub ons från American Crafts som jag klippte itu på mitten och gnuggade fast längst ned. Det är lite chalk runt om hela kanten också, men det syns inte så bra här.

Tusen tack till Lilo för förslaget om att låtsas att lånemobilen är en Walkie Talkie. Låter lysande! =) *skratt*

Jag har hört så mycket positivt om Scrapbooking ETC, så nu har jag lyckats skaffa mig ett par av de senaste numren. Har inte hunnit kika så mycket ännu, men det ser helt klart lovande ut! Undrar däremot varför jag har en stackars prenumeration på Memory Makers... Det finns väl något i varje nummer som är bra, men helheten ligger verkligen lååångt ifrån CK och även Scrapbooking ETC, som det ser ut efter min första lilla bläddring.  

Liten sömnrapport igen...

Jag måste bara berätta det här - de två senaste kvällarna har Alva somnat liggandes i sin säng! Förvisso somnade hon i princip skrikandes, men ändå... och inte tog det lång tid heller. Nackdelen är att hon har vridit dygnet lite knasigt nu, för i morse vaknade hon (av att Linus ropade i och för sig, men ändå) vid 5.45 och det är ju lite onödigt tidigt och det gjorde också att hon var extremt toktrött redan kring kl 17 ikväll. Vi höll ändå ut ett tag, så 18.45 ungefär tror jag att hon somnade. När hon är så där trött kan hon vara glad om vi är i olika delar av huset, hon och jag. Men så fort jag kommer i närheten börjar hon gnälla och gråta...

Ikväll har hon hittills vaknat en gång sedan hon somnade för 3 timmar sedan och då var hon jätteledsen, men hon somnade ändå om ganska snart på Johans axel. Det är långt ifrån perfekt - igår vaknade hon 3 gånger mellan kl 19 och 24 och vid midnatt när hon vaknade lyfte jag över henne till vår säng - men det är ändå alldeles underbart jämfört med hur det har varit!

Två layouter till Papirgleders Scrapliftcup...

Hm... Blogg.se fick fnatt och jag blir inte av med kursiveringen. Jag har ingen aning om vad jag gjorde eller hur jag ska göra för att ändra tillbaka... Knappen här uppe funkar inte för att ta bort det...

Den här omgången var verkligen lite kämpig och jag gjorde 2 olika layouter till Scrapliftcupen på Papirgleder och är inte helt nöjd med någon av dem. Jag tror jag kände lite för stor press, eftersom det gått rätt bra hittills. Det är ju tokdumt. Bort med pressen och fram med skapargjädjen!

Så här blev i alla fall den första layouten, en lift av en (såklart) alldeles underbar LO av Gudrun Loennecken.
image321
Kriterierna var att fotografierna skulle vara tagna ute och så skulle man ha med bling av något slag. Jag gjorde en ring av crystal brads runt Linus på det största fotografiet. Jag tror jag hade blivit mer nöjd med den här om jag haft vit fotomatta runt alla de små bilderna. Så är det på Gudruns layout och det hade nog sin poäng så här i efterhand. Ordet "ny" smälter inte in lika mycket i bakgrunden på riktigt, som det gör här på bilden. Det gula runt om layouten är akrylfärg.

Den som jag valde att ha med i tävlingen är också en lift av en annan (underbar) LO av Gudrun Loennecken.
image322
Jag har till stor del använt material från Cocoa Daisy's kit för mars månad och det gröna pappret kommer från Stemma. Det är ju verkligen svårt att få bling att synas på bild. Den vita ramen glittrar och så har jag klistrat dit en rad med "gems" från My mind's eye över journalingpappret och fotografi nr 2. De mörka fyrkantiga sakerna som sticker fram under scalloped-kanten upptill är små gröna spegelbitar, så de glänser också fint och ser inte alls lika konstiga ut i verkligheten...

Det syns inte heller på den här bilden (eller det kanske går att ana?) att jag har sytt "grässtrån" i mörkgrönt (på maskin) på den bruna cardstocken nedtill....

Idag fick jag ännu mer saker från Cocoa Daisy... det uuuunderbara januarikit som Ali Edwards plockat ihop och som var det som fick mig att få upp ögonen för CD till att börja med, tillsammans med aprilkitet som är alldeles underbart blått och grönt.... Scrapsugen!

Så fantastiskt väder...

...men det vet ni ju redan allihopa... :-) Vi har förstås varit ute rätt mycket idag och vi har fått vår allra första blomma (ok, nästan för vi hade faktiskt ett par tussilago och en snödroppe mitt i gräsmattan tidigare) i trädgården! Det är ju lite spännande när man inte vet vad som kommer att dyka upp.

image317

Är det någon sorts tulpan, eller? Jag kan verkligen inte ett smack om växter, så det är fritt fram att skratta åt mig om ni vill. Jag håller på att samla foton till ett första inlägg av typen "vad är det här för något?" och det kommer kanske en trädgårdskategori snart. Eller snarare en vilse i trädgården-kategori. :-)

Alva gillar att dra av sig strumporna så fort hon får chansen och jag tyckte det här fotot blev lite mysigt även om det nog hade varit ännu bättre om stortån tittat fram också.

image318


Hon är för gullig när hon kryper på gräset. Det gick inte direkt att hålla henne i skuggan och de där skorna ramlade ju av efter fem minuter...

image319

Imorgon ska jag nog bege mig till IKEA och shoppa en hel del. Det är ju lite puckat när det är så ljuvligt väder, men det är bara på helgerna jag har möjlighet och vi behöver verkligen en massa saker för att få lite bättre ordning både här och där. Jag är lite rädd för att köra så mycket bil själv, men jag får försöka tänka att det är bra träning... Skulle vi åka hela familjen så blir det ju betydligt mindre plats för grejor i bilen och dessutom så tror jag att jag kommer att vilja stanna längre än vad de övriga 3 skulle gilla... :-)

Jag hatar att jag är så ovan när det gäller bilkörningen. Sedan vi flyttade har jag i alla fall kört några kortare turer och det var inte lika läskigt idag som första gången, så förhoppningsvis kan det kännas bättre och bättre ganska snabbt. Jag har i princip bara kört ett par korta sträckor om året under ganska många år och jag är hemskt irriterad på mig själv att jag låtit det bli så. Men det är förstås bättre att se framåt och tänka att jag ska fixa det här nu!

Om någon som läser skulle få för sig att vilja handla på Audiovideo i Strängnäs förresten - snälla gör inte det. Jag har lämnat in min mobil som jag köpte i mitten av november för andra reparationen av samma fel nu. Enligt lagen får de visst laga samma fel 3 gånger innan de måste byta ut produkten och på Audiovideo tänker de minsann inte vara en ynkans gnutta mer serviceinriktade än det minimum som lagen kräver. "Då skulle jag ju gått i konkurs för länge sedan." Det här är lånetelefonen jag kunde få under tiden...

image320

*Suck* Det är bara att hoppas att det går snabbare än de 3 veckor det tog förra gången då de gjorde det här: "Omprogrammerad, uppgraderad. Justering batterikontakt." Felet är att den inte laddar, men det funkade alltså bara i 2 månader efter första "reparationen".

Nog med gnäll... Jag har så svårt att låta bli bara... Ni får fokusera på första delen av mitt inlägg... ;-)

En liten layout...

...om det nya och spännande med att ha en trädgård... :-) Jag har använt grejor från Cocoa Daisy's marskit.

image316

Ännu mer scrap...!

Både gammalt och nytt... :-)

Den här gjorde jag klar alldeles nyss. Skratt- och busbilder på Alva och Linus. Mycket blixt och skarpa skuggor, men strunt samma. Bilderna är mysiga och glada i alla fall.

image313
Papper från Bazzill och Scenic Route *gillar*. Journalingstämpel från Autumn Leaves. Jag stämplade, klippte ut och chalkade kanterna.

Den här gjorde jag för ett tag sedan och den består ju mest av det stora fotot... :-) Formatet på layouten är liggande letter.
image314
Kvisten och stygnen är rub ons från American Crafts. A:et är en thicker, också från AC. Hörnen har jag ritat upp och klippt ut själv, pappret är från Autumn Leaves.

Den här layouten gjorde jag för ännu längre sedan. Fotot är på ett av Alvas allra första leenden.
image315
Papper från bazzill, My mind's eye, Scrapworks, KI Memories och så är jag osäker på det blå-vit-prickiga. Det kan vara SEI, men jag har något från någon annan tillverkare som är nästan exakt likadant. Journalingrutan har jag gjort själv i Word mha textboxes. Chipboard Heidi Swapp, orange rub ons från Chatterbox. Brads från MM.

Igår fick jag ÄÄÄÄÄNTLIGEN mitt marspaket från Cocoa Daisy, så nu hoppas jag att jag får lite scraptid för jag är SÅ sugen. Posten är ju inte kloka, så jag hoppas verkligen att jag slipper sån här otur i fortsättningen. Vad gjorde de egentligen när de gjorde om postsystemet? Inte rätt, i alla fall. Mitt paket var ju i Strängnäs förra veckan och hamnade sen i Örebro när någon klantade till eftersändningen. Jag hade gärna åkt den extra biten till ICA för att hämta det, istället för att vänta EN HEL VECKA TILL. I tisdags var jag ju helt säker på att paketet skulle vara framme på OKQ8 till sist, men när jag kom dit så fanns det inte där. De såg att det kommit till Strängnäs kl 9 på morgonen, men sen försvann spåren. Igår fick jag en ny avi i brevlådan och gick till macken igen. Då var paketet fortfarande inte registrerat (så jag hann bli rädd) men den tjej som letat som hastigast efter det i tisdags kläckte ur sig att "jamen jag hittade det sen igår, det är här" så det hade trots allt varit på macken redan när jag var där i tisdags. MORR och MUTTER.

Men slut på gnället nu - för nu är det ju här! :-)

Hoppas ni har en bra dag allihopa!

Jag kanske ska avsluta med en lyckolista - jag är ju så himla bra på att gnälla men inte alls lika bra på att hålla fast vid alla glädjeämnen som såklart finns även här hos mig.

Idag är jag glad för att:
det är soligt och varmt
mitt fina scrappaket är här
Alva sovit lite i sin egen säng de senaste kvällarna

Allt det där hade jag väl visst redan berättat egentligen... =)

Och igår kväll...

...somnade Alva (förvisso gallskrikandes och på Johans axel, men det gick rätt snabbt ändå) och sov nästan 3 timmar i sin egen säng innan hon vaknade och fick komma över till oss! Rekord! Hurra!

Tänk, tänk, tänk om det kunde fortsätta så här nu! Det gör mig inget om hon kommer över till vår säng senare under natten, men just att få lite lugn och ro på kvällarna skulle vara SÅ underbart. Och om hon nu kan fortsätta så här så kanske vi slappnar av så småningom också och inte som hittills - bara sitter och väntar på att hon ska vakna. =) Jag vet inte hur många gånger igår kväll jag nervöst tittade på klockan och kläckte ur mig  "men oj vad länge hon sover!"... =)

Lite glada sömnnyheter...

Det har inte skett något mirakel, men jag har i alla fall några små framsteg att berätta om! Jag har varit borta en stund ett par kvällar och det är ju helt klart att det är det som krävs för att Alva ska somna och sova i alla fall lite grann... I torsdag sov hon ca 1 timme i sin egen säng innan vi lyfte över henne till oss när hon vaknade. Då hade hon varit ordentligt jättearg i ca 45 min och till sist somnat på Johans axel. Inte på något sätt den optimala lösningen, men hon har inte sovit alls i sin egen säng sedan i juli eller något i den stilen, så för oss var det lite fantastiskt. :-) Igår var jag borta igen (och scrappade, roligt nog!) och när jag kom hem sov Alva i sin egen säng igen. Den här gången  hade hon somnat ganska snabbt (på sin pappas axel) och sen sovit ca 30 min i sin säng. Sen vaknade hon och skrek, men somnade så fort han lyfte upp henne (ja, hon sov väl i princip när hon skrek också). Först efter 50 min gick det att lägga ned henne utan att hon skrek - lite jobbigt - men sen sov hon i alla fall drygt 2 timmar i sin säng. Så vi hann gå och lägga oss utan att Alva var med. Kändes mycket underligt och jag hade såklart jättesvårt att somna utan henne...

Det är kanske superpuckat att vänja henne vid att somna på Johans axel när jag är borta... men jag förstår honom. Vad ska man göra? Om hon kan tokskrika i 45 min på Johans axel, hur länge kan hon då inte skrika i sin säng? Jag tror vi får försöka fokusera på det positiva i att det faktiskt glimtar fram lite hopp åtminstone. Att hon alls sovit i sin säng känns alldeles superbra! Jag ska ju vara borta en hel helg i slutet av april (ScrapEvent - tjoho), så då blir det två nätter och en kväll (jag kommer att komma hem seeent på söndagen) för dem att öva...

Layouter för Minneskatten

Jättetack för alla era kommentarer! Jag blir så glad av de snälla saker ni skriver! Här kommer tre layouter som jag gjorde för Minneskatten för ett par månader sedan.

Linus hade precis brutit benet då, så det blev en layout om hans stackars nygipsade ben. Pust... vad skönt det är att det där är över och att hans ben är som det ska igen!

image310
Papper från Scenic Route och band från Li'l Davis.

Nästa layout innehåller foton från en promenad i somras. Min lillebror var på besök och vi gick upp till en plats med härlig utsikt över Strängnäs.

image311
Papper från My mind's eye, blomma Heidi Swapp, metallbokstäver (promenad) från Karen Foster, stora härliga öljetter från WeR Memory keepers.

Och till sist en layout med tankar kring att jag precis var på G att fylla 30 då... :-)
image312
Papper från Piggy Tales, brads Karen Foster.

Scrappat!

Jag har scrappat två layouter med mina nya uuuunderbara papper från Tinkering Ink. Det var rätt svårt att göra något med dem, för de är så fina så nu fick jag verkligen den där "vill inte förstöra dem-känslan". Men när jag hittade de här fotona på Alva och vår ena katt så passade de ju så bra i färgerna att jag till sist vågade sätta igång. :-) Texten handlar om att katterna var tokrädda för Linus när han var nyfödd och att det märktes stor skillnad när vi kom hem med Alva. Den här gången var de inte alls lika skraja. Och Alva är ju så himla söt när katten nosar på henne och killas med morrhårren... :-)

image306


Den andra layouten handlar om att Linus nog är rätt glad över att ha två fungerande ben igen, för det är springtävling mest hela tiden och han rusar hit och dit. Det finns ju dessutom lite mer plats att springa på nu sedan vi flyttat. Ni får en skymt av vår nya hall... :-)

image307


Till sist en layout med andra papper och med en rätt hysterisk papperskombination, som jag inte riktigt hunnit smälta än...

image308
Papper från DaisyD's och 7gypsies. QK studio.

Lite rörigt då...

Jag tänkte bara visa hur det ser ut nu i scraphörnan... :-) Ulrika visade nämligen upp sin superfina och då kan jag ju visa hur mycket kaos det fortfarande är här. Jag har ett antal vägghyllor på shoppinglistan och hoppas på att det kanske kan bli ett besök hos IKEA nästa helg. :-) Måste bara hinna fundera ännu mer på vad jag behöver innan dess och det är verkligen inte lätt. (Men ett lyxigt problem.) Jag har en till skrivbordsskiva liggande här också, men benen som är beställda från IKEA blev försenade och väntas komma kring den 19:e.

image303

Annars försöker jag välja färger till vårt sovrum som ska målas om. Jag har aldrig tapetserat eller målat eller gjort något sån't, så jag är verkligen rookie. Men kan andra så borde väl jag kunna...? :-) Om jag bara lyckas välja. Det är vansinnigt svårt... men kul. De här färgkartorna där de hjälpt till och satt ihop färger som matchar var rätt fiffiga.

image304

image305

Vi får se vad det blir av det. Just nu är hela sovrum


Trött på saker som inte funkar...

Jag köpte en ny mobiltelefon i november, efter att ha haft min gamla i över 6 år. Efter ca 2 månader gick den nya plötsligt inte att ladda utan det stod bara "local mode" på displayen. Jag lämnade in den och fick tillbaka den först efter 3 veckor. Det gick inte att lista ut vad de hade gjort med den, men den funkade igen i alla fall. Nu skulle jag ladda den nyss och vad händer - jo "local mode" såklart. Så j***a irriterande. Undrar om jag kan få dem att ge mig en ny telefon, för den här är ju uppenbarligen inte som den ska och de verkar inte veta vad de ska göra för att laga den heller. Jag är inte så sugen på att skicka iväg den i flera veckor igen, men jag antar att jag inte har något val. Krånglar en pryl FÖR mycket är väl säljaren skyldig att ersätta den (?), men de får säkert försöka reparera den flera gånger innan de har den skyldigheten. Ska kanske surfa in på Konsumentverket innan jag beger mig till butiken... Typiskt sänkahumöret-händelse, hur som helst...  :-(

Jag tror jag behöver surfa in på
Lyckotjut och se om jag kan bli lite glad...

Scrapjacking...

Å jag blir så inspirerad av layouterna de väljer ut på http://scrapjacked.blogspot.com/ och den här gången blev det en sida om att Alva inte är så förtjust i mat. Men helt utan foton på Alva... :-) Karla Dudley har gjort den "kapade" layouten och hennes LO är verkligen alllllldeles underbar!

image302

Tack till Mikaela som tipsat om att det är bra att stämpla prickade cirklar med barnmatsburkar. :-)

Äter ni mycket ägg? Vi är lika dåliga på traditionellt påskfirande som på firande av de flesta andra högtider. Igår blev det vegetarisk lasagne och sen en massa tårta och fika eftersom vi hade ett försenat (och tredje!) Linuskalas. När hans farmor frågade vad han önskade sig så svarade han av någon outgrundlig anledning "en fotbollsplan" och det blev ju i princip verklighet igår eftersom han fick två små fotbollsmål till trädgården! :-) Annars var "itarren" som han nu bär med sig överallt också väldigt poppis. :-)


Glad påsk!

Jag vill bara önska glad påsk! Här ska vi fira Linus igen idag. Många kalas blir det... :-)

Igår trodde jag att jag äntligen skulle få hämta mitt efterlängtade paket från Cocoa Daisy, för jag fick nämligen en avi om ett utrikespaket i brevlådan. Avin var eftersänd med en sån där gul lapp men det stod fortfarande stämplat "hämtas på..." och så mitt gamla utlämningsställe. Jag åkte alltså glatt till ICA där jag fick veta att den gula lappen inte bara betydde att avin dirigerats om, utan den visade (tydligen) också att paketet skulle hämtas på mitt nya utlämningsställe, OKQ8. Redan där blev jag lite gnällig, men det skulle jag allt sparat på om jag vetat vad som skulle komma sen. Jag fick nämligen (som tur var) "postkassörskan" att göra en sökning på paketet och gissa var hon kom fram till att paketet befann sig...?


I Örebro!


Datumet som stod stämplat på avin var 2 april, så i måndags var paketet alltså i Strängnäs. Sen har det hamnat i Örebro igen (det verkar som om en del utrikespaket kommer in via Örebro?) och det väntas inte till OKQ8 förrän på tisdag. Stor suck.

Nu ska vi göra tårta! :-)

Ät mycket ägg och ha det bra!

Husalbum

Jag har ju pladdrat om att jag börjat på ett album om huset. Jag har tänkt mig att det ska fyllas på under lååång tid, vart efter vi bor och upplever saker här i huset. Jag har ett "gated album" från Bazzill som jag tänkt göra till husalbum. Det kom med februari-kitet från Cocoa Daisy. (Mitt mars-kit verkar för övrigt ha fastnat i tullen. Eller jag hoppas det i alla fall, för det har gått oroväckande lång tid utan att det kommit fram... :-( Det vore ju väldans trist om det var helt försvunnet.)

Hur som helst - första sidan i husalbumet:
image299

Jag sparade ned lite bilder som låg på nätet när huset var till salu, så det är därifrån jag fått de små bilderna på planlösningen som jag sen skrivit ut på fotopapper.

En sida med lite tankar om flytten och allt det nya. Vi var väldans trötta och slitna när fotot togs, så det är inte direkt någon fantastisk familjebild, men den är ju rätt sann och ärlig i alla fall... =)
image300
Klockan till vänster är från ett vellum från EK Success, som finns hos
Minneskatten.

Den här layouten visar ett foto taget efter första natten i huset, när vi hade lite samling i Linus säng på morgonen... :-) Linus sov jättegott i sin nya säng i sitt nya rum och alla ser så himla glada ut på det här fotot, så det gör mig så glad.
image301

Jag tänker inte hålla en och samma stil genom albumet och inte heller tänker jag hålla mig till matchande papper. Det blir för tråkigt i längden... och så vill jag inte ha för höga krav på mig själv, utan det ska vara hyggligt lätt att göra en sida till albumet.

Tack och en "gammal" layout

Tusen tack för alla grattis till vår stora kille och tack för alla andra gulliga kommentarer, som gör mig så glad! Vi har haft massor med bra firande av Linus och än är det inte slut... :-)

Jag kom på att jag kan visa den här layouten, som jag gjorde för ett tag sedan... Bra att komma på att det finns bortglömda grejor att lägga ut, när det nu inte produceras så vansinnigt mycket nytt för tillfället. ;-) Fast jag har faktiskt börjat lite på ett album om huset... det känns sååå kul att göra!

image298

Den här gjorde jag till en Queen&Co-tävling där man skulle använda brads. Papper från bazzill och My mind's eye och de små bradsen är alltså från Q&Co. (Jag vann inte... :-)

Idag tror jag att jag och Linus ska leka rätt mycket med hans radiostyrda bil som han fick i present igår. Det var väldigt roligt att köra, visade det sig. Vi kanske behöver skaffa en till... =)

Födelsedagskillen...

Det är ju inte förrän imorgon han fyller år på riktigt, men idag hade vi barnkalas och JÖSSES vad trött jag är. De var "bara" sex stycken, men  himmel och pannkaka vad 3-4-åringar kan härja runt. :-) Alla hade i alla fall roligt och var glada nästan hela tiden, så jag skulle tro att vi får betrakta dagen som lyckad.

image297

Skrik, kalasplaner och dagis...

Idag är dagen för Linus kalas! Han är tokuppspelt och min och Johans uppladdning har varit något skakig. Vi var såååå nära att väcka Linus för att stoppa honom i bilen och köra med Alva till akuten igår kväll, för hon skrek helt otröstligt i ungefär 2 timmar. Jag vet fortfarande inte om det var något annat fel (t.ex. magont) än bara övertrötthet, men till sist somnade hon i alla fall och natten har sen varit ganska lugn. (Fast jag har inte sovit så bra eftersom jag var rädd att hon skulle vakna och sätta igång igen.) Jösses vilken pärs! Absolut inget hjälpte. Vi bar, körde med vagnen, gick ut med vagnen, gungade i babyskyddet och bar ännu mer. Bröstet totalvägrade hon och hon vred sig som en orm och sprattlade och skrek för full hals. Det är så hemskt att inte veta vad som är fel och vad man borde göra. Skriker man verkligen i 2 timmar om man bara är för trött, när man hela tiden vaggas i en famn? Jag tror nästan att det var magen som spökade, men säker är jag ju verkligen inte. Nu på morgonen verkar hon i alla fall som vanligt, så förhoppningsvis var det bara någon engångsgrej...

Jag måste bara berätta om ett brev vi fick i fredags. Vi erbjöds dagisplats till Alva från den 15 augusti, på det dagis vi önskat (där Linus också går). Jättebra kan man ju tro - om det inte var för att det är först i januari 2008 vi vill ha plats! Jag trodde att de gjort något fel, men när jag ringde så visade det sig att de inte kan ge oss platsen vi önskar om inte någon flyttar och säger upp sin plats i precis rätt tid, så därför ville de vara snälla och erbjuda oss en plats redan i augusti. Då kunde de väl skrivit några ord om det på en liten post-it-lapp eller så, kanske?

Hur som helst - vi måste tacka nej. Och så får vi väl hoppas på ett mirakel så att Alva ändå får plats på samma dagis, så att vi slipper åka stan runt för att lämna och  hämta barn. Och så att vi slipper flytta Linus (om det ens skulle vara möjligt). Johan ska nämligen börja sin pappaledighet just i augusti och det finns ingen möjlighet för honom att börja tidigare. Enligt planen ska han ju vara hemma hela hösten och större delen av januari och vi kan ju bara inte ställa in hela hans tid hemma, bara för chansen att få precis den dagisplats vi vill ha. Men det blir jobbigt om vi inte får plats där vi önskar... :-( Hur gör folk? Har alla tur? Eller åker man runt och hämtar och lämnar på flera olika ställen?

Nu är det kalasfixardags! Städning, tårtmakande, fiskdammsförberedande... :-)