Gott Nytt År....!!!!

Gott Nytt År till alla bloggläsare!!! Jag hoppas att ni får en bra dag, kväll och natt!

10 favoritlayouter från 2007

Det här var svårt, men här är mina 10 favoritlayouter från året som gått (utan inbördes rangordning).

image651
Gjord med inspiration från The Hives musikvideo, till MusicMakesThePeopleComeTogether.

image652
En layout på ordet "live" till utmaningsord nr 15 på One Little Word.

image653
Med stor inspiration från layouten Pure at heart av Corinne Dellis.

image654
Gjord till utmaning på scrapjacked, med inspiration från en layout av Maria Grace Abuzman.  

image655
Även den här gjorde jag till en utmaning på scrapjacked, och inspirationen kom från en layout av Kelli Crowe.


image656
Alvas söta tår...

image657
Enkel, i anslagstavlestil...

image658
Alva har lärt sig stå själv... =)

image659
Till scrapjacked också, inspirerad av en layout gjord av Genevieve Simmons.

image660
Jag älskar det här fotot på Alva med smör i håret... :)

Det var toksvårt att välja och imorgon hade det kanske sett annorlunda ut, men jag tänker inte göra om det förrän nästa år!


Yes!

Jag är ju inte helt opartiskt...*harkel*... men våran Alva är ju i alla fall väldigt söt. =) Och något av det  gulligaste av alla saker hon har för sig är när hon kastar eller sparkar boll och sen sträcker armarna i vädret och ropar "yes!".

image650
Jag tror att det mesta på den här layouten (utom bokstäverna i rubriken) är från Cocoa Daisy's oktoberkit. Stjärnan i mitten är gjord av filt och kommer från Fancy Pants.

Vi fick sova riktigt bra i natt, för första gången på vad som känns som en evighet eller två. Väldigt, väldigt skönt och jag hoppas att det kan bli några såna nätter till. Linus är fortfarande rätt hostig men det onda i örat verkar ha gått över, tack och lov.  

Enkelt, enkelt...

...med det ljuvliga decemberkitet från Cocoa Daisy (fast det gröna bandet har jag fått i ett tidigare CD-kit). Det går inte riktigt att göra bakgrundspappret rättvisa i bild, för det skimrar lite pärlemoaktigt i verkligheten och det syns ju tyvärr inte alls här. Fotografierna är inte riktigt sådär ljusa i verkligheten heller...
 
image649


Jag hoppas att ni har det bra och att ni får vara lediga, trots att det är vardag idag. Jag ser fram emot att det ska komma post i lådan idag. Hoppas på diverse scraptidningar och lite annat... =)

Annars är det lite sjukstuga. Linus har ont i örat och vi var vakna väldigt mycket i natt. Känner mig lagom seg och trög och trött för efter flera nätter av dålig sömn hade vi behövt lugn och ro istället för en ännu vaknare natt. :( Det är bara att hoppas att det vänder snart.

Jag är väl lite trög...

...men jag har alldeles nyligen upptäckt den här fantastiska låten: the Quiz

24 dagar till julafton

Oj vad tiden går fort, för det var ju redan en evighet sedan det var 24 dagar till julafton och nu är det i stället en lååång evighet till nästa tomtebesök. Den här layouten har jag gjort på ordet "julafton" till Swe Scrapbook.

image648


Goooood Juuuuul

image647

Är det någon som har tid att shoppa?

Såg just att det finns en hel del bra reaböcker hos IdeaBooks4U. Jag har handlat där flera gånger och kan verkligen rekommendera det!


Sötaste tomtetjejen...

Eller hur...? :)

image646


Canvastavlor... del 2 *morr och mutter*

Jag skrev ju tidigare här i bloggen om hur fina våra canvastavlor från Extrafilm blev. Well, vi beställde två till som kom här i veckan och de är vi inte lika nöjda med. De är sneda och vinda och kommer att reklameras. Supertrist men det var ju tur i oturen att vi beställt dem till oss själva och inte skulle ge bort dem i julklapp. Jag ringde Extrafilm idag, men de hade julstängt och öppnar igen den 27:e.

Om någon beställt tavlor efter att ha hört mina lovord så hoppas jag verkligen att era blev bra!

Annars... imorgon blir stora städardagen tror jag. (Förhoppningsvis ;-).

Julklappsalbum...

Man kan ju aldrig vara 100% säker, men jag tror verkligen inte att mottagarna av de här två albumen läser min blogg. :) Jag har använt ett par minialbum som jag vann i en tävling som Cocoa Daisy och Déjà Views ordnade i somras. Superpraktiskt med matchande papper och dekorationer när man inte har tid att hålla på hur många timmar som helst... Dessutom är de här papprena riktigt snygga. De är så härligt mönstrade så det blir snyggt att göra väldigt enkla layouter. Jag har fokuserat på några av mina favoritfoton från året.

image639

image640

image641

image642

image643

image644

Imorgon ska Alva hälsa på sitt dagis, där hon ska börja skolas in den 8:e januari, för första gången. Eller ja - det är samma dagis som Linus går på så hon har ju varit där massor med gånger, men hon har aldrig varit på den avdelning där hon ska börja. Det ska bli så spännande att se hur det går. Och ganska läskigt... Jag hoppas verkligen att det i alla fall kan gå ganska bra... :)

Alvas musiksmak

Alva gillar musik, men som med så mycket annat har hon väldigt väldigt väldigt bestämda åsikter om vad som duger och vad som inte duger. Sina favoritlåtar kan hon höra om och om igen massor med gånger, men passar det inte så blir det ett hejdundrande klagoläte från vår stora lill tjej redan några sekunder in på låten. Alvas favoriter på YouTube är i alla fall för tillfället föjande:

Stefan Sundström och Nina Ramsby  -  
En näve näring

Miss Li  - Oh Boy

Lars Winnerbäck  -  Stockholmskyss

Zlatansången


Julstök mm...

Det är en hel del julstök på G nu. Vi har köpt vår allra första egna julgran idag, igår slog vi in en hel del paket och vi har också bakat ett pepparkakshus här i dagarna. Jag är väldigt stolt, för jag kan inte minnas när jag senast gjorde det... någon gång när jag var rätt liten gissar jag...  =)

image638

Linus har nog upprepat samma mening typ 1000 gånger under tiden vi gjorde det här:  "Mmm vad det ska bli gott när julen är slut" och det är väl bra att man kan se fram emot att julen ska vara över också... ;-)

På pysselfronten är det mest julklapps- och julkortstillverkning för tillfället. Men jag har ett hemligt och väldigt roligt projekt på G som ni får hålla er till januari med att se också. =) Men lite julklappsalbumsbilder kommer kanske här i bloggen någon gång under de närmsta dagarna.

Vi verkar ganska friska för tillfället, men jag vågar knappt skriva det...

Julkort...

Skulle man ha skickat julkorten redan...? Jaja, de kommer väl fram förr eller senare ändå. =) Här är i alla fall årets hög. Jag köpte färdiga kortstommar + kuvert på Syfestivalen tidigare i höst och det var rätt smidigt att utgå från dem och så har jag ju skippat färgläggandet och bara embmossat med antingen clear, guld eller en glittrig variant. Jag önskar verkligen att dygnet hade fler timmar, för varje gång jag använder någon sån här teknik som jag använder rätt sällan - som att embossa - så blir jag så himla sugen på att experimentera mer och utforska vad man kan hitta på mer. Just nu är det tyst och stilla i huset och om det bara inte var så att jag behöver sömnen för att orka med morgondagen så skulle jag ju absolut kunna vara uppe och pyssla halva natten. Men det får bli en annan gång istället. Jag hoppas ni haft en mysig tredje advent!

image637

One little word #16

Det är inte ofta jag river sönder och scrappar om en layout utan jag brukar mest lägga de jag inte gillar bakom mig och snabbt gå vidare, men nu har jag faktiskt klippt isär och gjort om. Jag blev så himla missnöjd trots att jag tyckte att jag hade en bra idé och jag gillade ändå "grunden" så jag provade att göra om och det kändes jättebra!

Slutresultatet blev så här och det är en layout på ordet "hope" till
One little word. (Där förresten min layout LEV kom med bland favoriterna förra veckan! Tjoho!)
image635
Papper från American Crafts och Luxe Design, thickers från American crafts, plastblommor, akrylfärg, symaskinssöm, bazzill.

Den första versionen blev så här
image636
Rörig och ful och ofokuserad... =)

Hoppas ni får en bra helg! Barnen är friska men Johan mår inte helt bra. Jag vill ha slut på allt sjukelände NU! Idag ska vi förhoppningsvis lyckas göra ett pepparkakshus. Känns lite spännande... =)

Minialbum med favoritfoton och mycket färg...

Jag har kladdat rätt mycket med akrylfärg på sistone... Så här blev ett litet minialbum med några av mina favoritfoton från 2007. Det är så skoj att kladda... men det tar ju lite tid med all torkning mellan varven. Albumet är från Maya Road och jag har fått det i ett kit från Cocoa Daisy.

image631

image630

image632

image633

Glad lucia på er allihopa! Vi har en glad tomte här hemma...

image634

Blandat pladder...

Sjukdomsrapporten lyder: inget mer kräks från Alva och Linus är bara lite förkyld. Det var rätt lugnt hemma igår med andra ord och natten till idag innehöll väldigt mycket mer sömn än den till igår. Ändå känner jag mig väldigt sliten och det är inte utan att det känns väääldigt skönt att idag är sista arbetsdagen innan julsemestern. Jag råkade bli sittande med många fler semesterdagar än vad jag var beredd på - som jag måste ta ut innan nyår. Ett ganska ok "problem" att drabbas av. =)

Annars kan jag rapportera att posten lyckats med en sån där otroligt knasig grej igen. Jag har väntat på ett paket (med scrapsaker, såklart :) sedan slutet av förra veckan och igår kom det till sist en avi. Om att jag kunde hämta ut paketet på Ica Nära i Katrineholm. Sanslöst... Efter ett telefonsamtal till posten (där hon som svarade inte alls nappade på skämtet om att det inte alls var så nära att hämta ut paketet i Katrineholm) så ska det nu vara skickat vidare och hamnar förhoppningsvis på rätt ställe imorgon. Bara 6 dagar försenat, för avin var daterad 7:e i Katrineholm så den lappen tog sin lilla tid på sig för att komma fram till vår brevlåda också. Fascinerande hur det kan bli, eller hur?

Jag tror förresten inte att man kan bli immun mot kräksjuka men däremot finns det en viss variant av någon gen, som ca en femtedel av befolkningen har, som gör att man är mycket mindre mottaglig och eftersom vi varit förskonade så länge så har jag gått och hoppats på att vi har den där braiga genuppsättningen... Det kan väl fortfarande vara så kanske, i alla fall fortsätter jag att hoppas på det för egen del. =)

Hoppas ni har en bra dag!


Mer sjuka barn...

Jajamensan. Igår kväll var det Alva som plötsligt kräktes ned hela sin säng... Vi som fram till för en vecka sedan trodde att vi var hyggligt immuna mot kräksjuka. Där fick vi, kan man säga. Hon kräktes en gång till sen, men tack och lov så verkar det ha stannat där och hon var dessutom pigg och förhållandevis ok mellan kräkningarna. Men vi fick henne inte att somna om i sin egen säng sen (kanske inte så konstigt med tanke på att "resultatet" av sovförsök 1 och 2 var att magen vände ut och in...) så hon fick sova på en hög med handdukar och extra lakan mellan Johan och mig. Vi sov förstås inte sådär jättebra, utan låg mest och lyssnade efter mer bubbel i lilla magen hela natten. Sen vaknade dessutom Linus vid halv ett-tiden och hade feber... *suck* Men han fick medicin som tog bort febern och han var fortfarande feberfri och väldigt pigg på morgonen, så det är väl förhoppningsvis inget allvarligt.

Hoppas, hoppas, hoppas att vi blir friska till lucia allihopa!


Ett par jullayouter...

Jag är jättejättejättedålig på att scrappa julfoton. Det blir bara inte gjort. Så lite krystat kändes det allt när jag tidigare i år försökte scrappa ett par jullayouter för att skicka in till Scrapbooking mm. Jag blev inte supernöjd och layouterna blev inte heller antagna. Men på ett sätt var det väl ändå bra att jag tvingade mig själv att scrappa lite julbilder, för det är ju trist att de bara blir liggandes i högar... Jag inbillar mig att jag överhuvudtaget känner lite mer julinspiration än vanligt i år, men vi får väl se... :)

image625
Papper från My mind's eye. Jag sydde på maskin på det bruna pappret.

image626
Paljetter och glittriga stjärnor... och akrylfärg för att skapa en "journalingruta" på det mörka pappret.

image627
Jag limmade fast paljetter på swirlarna i det möstrade pappret.

image628
Papper autumn leaves och basic grey. Jag är inte så nöjd med helheten, men med vissa detaljer. :)

image629
...som pärlorna jag limmade fast på de genomskinliga knapparna...

Hoppas ni får en härlig helg!!!

Jag hade färg på händerna när jag vaknade i morse...

...för jag höll på och kladdade med akrylfärg hela kvällen igår. Idag har det inte blivit så mycket gjort, men jag kan ju visa ett par bilder från igår. Det är synnerligen ofärdigt och jag vet inte själv hur det blir när det blir klart. Men det kanske ni får se någon dag. :)

image623

image624

bokmärke

Jag har gjort ett bokmärke som någon kanske får i julklapp. :) Det var så kul att leka med färg och grejer så det måste jag verkligen ta mig tid till att göra mer. Det som är lite jobbigt är att det blir en massa torktid då man måste lägga sakerna åt sidan och det gör ju att man inte kan bli klar bums direkt.

Hur som helst - jag utgick från en kartongbit som det suttit band på. Jag har sparat den i en evighet och visste väl att jag skulle få användning för den till sist. =)

image620
Först målade jag med akrylfärg.

image621
Sen limmade jag fast en bit från en gammal kokbok (precis som på den där röriga layouten jag gjorde nyligen). När det torkat så rev jag bort det mesta, så att det bara blev lite rester kvar. Sen har jag målat och gnuggat fast rub ons...

image622
...och stämplat med en stämpel från
design by Peterlina och satt dit ett foto på mig och barnen och stämplat med lite bubbelplast och knutit fast ett band...

Gnistrande...

Jag blev så inspirerad av den nya norska utmaningsbloggen att jag var tvungen att göra en layout. Sen är ju frågan om jag har "altrat" min overlay så himla mycket, för jag har bara knölat till den och sytt fast den knölig... men, men...

image618

Närbild...
image619

Och nu ska nog alla Cocoa Daisypryttlarna till sist vara sålda i alla fall. :)

Cocoa Daisy - igen!

Jag skrev ju "om inget oförutsett händer" ...och nu hände det något oförutsett... Det innebär att dessa två add ons finns kvar om någon är intresserad. Hör i så fall av er snarast på zoegakatten[snabela]yahoo[punkt]se


1 Courtney Lee add on $29.95 -- $22.46
Innehåller bland annat saker från Karen Russels senaste Narrativeskollektion och Say It In Crystals Frames från Prima.
image616


1 Ross add on $19.50 -- $14.62
Innehåller bland annat ett chipboardalbum från 7gypsies, ett exklusivt set av "Heart Taglets 1.25" och det svarta ni ser på bilden är "Black Damask Flocked Fabric" i 30,5 x 30,5 cm. 
image617

Se fullständiga beskrivningar av innehåll
här. Frakt inom Sverige tillkommer.

Enkla julkort...

Jag kör ju på enkla julkort igår. Orkar inte lägga 1000 timmar på att färglägga motiv. Det är KUL, men jag är fortfarande lite trött på att måla efter förra årets urladdning... =)

(Ok, jag ska sluta tjata om det vilket år som helst nu... =) Här kommer ett smakprov från årets hög med kort. Jag är nog inte riktigt klar, men nästan. Och så är frågan om barnen ska se helt galna ut på fotot eller om vi ska försöka ta nya tomtekort... =)

image613
Stämplat med VersaMark (stämpel från Magnolia), embossat med glittrigt embossingpulver, sytt på maskin, använt filtband från Queen&Co.

image614
Embossat med guldfärgat embossingpulver.

image615
Stämplat med rött och embossat med clear (stämpel från Magnolia). Det bruna bakgrundspappret är samma hos båda de här två sista korten och det ser i verkligheten ut mer som det nedre än som det övre.


Norsk utmaningsblogg

Har ni sett att det startat en ny utmaningsblogg i Norge? Kolla här! Superinspirerande!

Höst

Jag har nog inte visat den här, kom jag på. Gjord efter Helenes skiss på SWE Scrapbook.

image612
Härliga höstpapper från Basic grey, filtband från Queen&co, thickers från AC, journalingruta från Heidi Swapp, band, penna.

Jag är rätt så förkyld idag och nyser och snorar, men det är lugnt på magfronten fortfarande tack och lov. Barnen sov gott i natt och Linus var väldigt pigg i morse, så jag hoppas att det håller sig så!


Cocoa Daisy - allt är bokat

Om inget oförutsett händer så är sakerna sålda. Tusen tack till er som visat intresse!

Sugen på smakprov från Cocoa Daisy?

Jag blev tillfrågad av Tricia som driver Cocoa Daisy om jag ville annonsera ut ett Novemberkit och några add ons i min blogg. Pga ett litet missförstånd så skickades det iväg dubbel upplaga av en beställning till Sverige och för att ordna till det här så tänkte vi prova att sälja sakerna med 20% rabatt, via min blogg. Frakten inom Sverige betalas av köparen, men man slipper alltså frakten från USA.

Det handlar om följande saker:

1 Novemberkit "Karen Russels favourite products" $29.95 med 20% rabatt $22.46
Innehåller bland annat produkter från 7 Gypsies, American Crafts, Prima, Autumn Leaves och Anna Griffin.
image607

1 Cardstock add on $5.50 -- $4.12
image608
1 Courtney Lee add on $29.95 -- $22.46
Innehåller bland annat saker från Karen Russels senaste Narrativeskollektion och Say It In Crystals Frames från Prima.
image609

1 Ross add on $19.50 -- $14.62
Innehåller bland annat ett chipboardalbum från 7gypsies, ett exklusivt set av "Heart Taglets 1.25" och det svarta ni ser på bilden är "Black Damask Flocked Fabric" i 30,5 x 30,5 cm. 
image610

1 Josh add on $8.00 -- $6.00
image611

En komplett beskrivning av allting hittar ni på den här länken.

Dollarna står i 6.38 just nu, så det skulle alltså innebära att huvudkitet kostar cirkus 143.30 kr...  Resten får ni räkna på själva... =)

Man får förstås köpa alltihop - det är ju färdig koordinerat och matchande - men det är inte ett måste. Frakten inom Sverige betalas som sagt av köparen och det är föredraget att man betalar via Paypal. (Det kan ev. gå att lösa med annan betalning också, men det kan jag inte lova.)

Maila mig på zoegakatten[snabela]yahoo[punkt]se om du är intresserad!

EDIT:
Jag var lite snabb med att lägga ut det här för jag kom på att jag undrar en sak till som jag måste fråga Tricia. Det är ju trots allt hennes saker... men det jag inte vet är alltså om det enbart är först till kvarn som gäller eller om den som ev. vill köpa ALLT får företräde. Hur som helst så är det ju förstås alltid bra att svara snabbt, för med ett eventuellt undantag för om någon vill ha hela paketet så är det så klart turordning som gäller... :)


mår ok...

Jag tänkte bara meddela att vi mår ok... jag känner inget konstigt ännu och Linus har inte kräkts något mer. *hoppas hoppas att det räcker så här*

Magsjuk advent...

Buuuuhääää, vi som aldrig haft magsjuka här hemma tidigare - L har varit knasig i magen några gånger men inte kräkts sedan han var liten bebis och hade dålig koll på magmunnen - men nu verkar den vara här. L kräktes på hela badrumsgolvet för en och en halv timme sedan och Johan och jag fick lite lätt panik, minst sagt. Alva satt i en stol och gallskrek och en av katterna galopperade in i badrummet, rätt genom det Linus fått upp. Jättekul...

Men nu är golvet skurat, Linus ligger i soffan och ser blek ut och får en liten klunk vatten då och då och allt är i alla fall lugnt ännu... katten har badat och J och jag tryckte i oss en massa vitpepparkorn, trots att vi inte alls tror på att det funkar.

Vad kan man göra mer? Hur lång är inkubationstiden, så när kan man "ropa hej" om man fortfarande mår ok? Jag tror jag måste surfa in på netdoktor eller liknande och läsa lite... Bara inte Alva blir sjuk också!!!

*MusicMakesThePeopleComeTogether*

Jag måste ju visa min layout också, inspirerad av månadens musikvideo... kolla på resten här! Alla andra har gjort alldeles tokläckra layouter!

image606
Hambly overlay, vit cardstock, filtband från Queen&co, zigzagband, rub ons MM och så två fina barn som poserar oväntat villigt ibland... =)

Hoppas ni får en kanonmysig första advent!!!

*MusicMakesThePeopleComeTogether*

Ni springer väl iväg och låter er inspireras av den här musikvideon idag. Och av alla layouter i inlägget nedanför.

Canvastavlorna... svar på frågor

Hoppas ni har en mysig helg allihopa! Canvastavlorna är beställda från Extrafilm och de hade ett erbjudande som tyvärr är slut nu - men det kanske kommer åter någon gång? - så man fick 2 tavlor till priset av 1.

Jag har gjort bilderna svartvita själv och jag gör egentligen på lite olika sätt. Ibland kör jag desaturate. Men oavsett hur jag gör först så försöker jag nästan alltid fixa till genom att ändra nivåer och kurvor efteråt och då brukar det bli väldigt mycket bättre. Ibland duger det bra med "autolevels" och ibland gör jag det manuellt. Om man använder desaturate bör väl knappast någon annan färg kunna bli kvar heller, tycker jag?

Hur som helst - till just de här fotona tror jag att jag har använt en s.k. "action" eller ett funktionsmacro, som jag laddade ned gratis enligt ett tips från
MikaelaSWE Scrapbook bloggen. Nu när jag testar länken så verkar den inte funka längre, tyvärr... men hon som gjort detta macro heter Michelle Black och länken till Mikaelas tips kommer här.