Scrapliftcup

Jag var bara tvungen att hoppa på Scrapliftcupen på Papirgleder, för jag blev så himlans inspirerad när jag kollade in i galleriet bland de layouter man ska scraplifta. Vi får väl se om jag hänger med ända till slutet. Första uppgiften var att scraplifta valfri layout eller kort från deras speciella DT Show off-galleri och att dessutom inkludera någon form av stämpeltryck och ett hjärta som är minst 2 cm stort, på layouten.

Jag valde att scraplifta en alldeles underbar och fantastisk layout gjord av Tove Svartkjønnli. Jag kopierade stora delar av hennes upplägg, med fotot uppe i högra hörnet och swirlar och blommor som sträcker sig ut från mitten av sidan.

åh vilken liten fot

Sidan är inte riktigt så här knalligt gul egentligen, bara nästan... jag hade lite problem med ihopfogningen av de scannade delarna och då blev det till sist så här...

De mönstrade papprena kommer från We R Memorykeepers, knapparna är från Autumn Leaves, rub ons från American Crafts, swirlar stämplade med clearstamps från Autumn Leaves, ramen är från Chatterbox.

Scraplifting är verkligen fantastiskt för att sätta fart på kreativiteten ibland. Den här sidan var både rolig och relativt snabb att göra. Jag har i och för sig i princip inte scrappat på en vecka heller, sedan Linus gjorde illa benet, och det sätter också lite fart på pysselsuget. Jag blir verkligen knäpp om jag inte får scrappa. Vad gör man åt det?

De krångliga kvällarna...

Tack för era snälla ord om layouten till Hugos album. Jag vet inte om det är så starkt att scrappa den. Jag hamnar oftast i något sorts avstängt tillstånd när jag skriver om Hugo och håller på med hans album, då jag inte riktigt klarar av att känna något alls. Men jag är väldigt glad att jag har gjort så mycket som jag har till hans album. Det är väldigt värdefullt och jag vet att känslorna "känns på riktigt" någon annan gång, även om det inte alltid gör det just när jag håller på.

Det här är en layout om de krångliga kvällarna med Alva. Det går lite upp och ned, men allt som oftast är det skrikkaos som gäller. Och hon är 8 månader nu! När ska det bli ordning på tillvaron? Igår och dagen före i förrgår skrek hon ganska länge medan Johan bar henne och desperat försökte roa henne på alla möjliga sätt och till sist gick hon och jag och la oss tidigare än jag tänkt mig och då somnade hon efter ytterligare lite skrik och krångel. Kvällen däremellan - i förrgår alltså - somnade hon faktiskt lättare men så fort jag lämnade hennes sida i stora sängen så vaknade hon. Första rundan sov hon nog 40 minuter, men sen vaknade hon efter bara 2-3 minuter de kommande gångerna, trots att jag låg hos henne så pass länge att jag i alla fall somnade själv innan jag gick upp igen... Så det slutade med att jag gick och la mig utan att ens ha hunnit borsta tänderna, för vaknar hon till ordentligt så kan hon kämpa sig vaken ett par timmar till trots att hon är skittrött, så det gäller att vara snabb... eländigt, får jag nog säga att jag tycker att det är.

kväll
Papper från My Mind's eye, Transparency med ram designad av Rhonna Farrer, Thickers och rub ons från American Crafts, Zig Writer från EK Success, Swirlar från Delux Designs.

Och stackars Linus får inte gå på dagis, för de har inte resurser att klara av någon som är gipsad och "vi har ju en så förmånlig sjukförsäkring här i Sverige" som möjliggör att föräldrar kan vara hemma och ta hand om sina barn när det behövs. Då syftade människan på kommunen alltså på att Johan får vara hemma och vabba och det är ju alldeles sant att FK verkar godkänna det, tack och lov, för jag kan ju inte ens ta mig ut med båda barnen utan är fast här inne. MEN... det är faktiskt inte alla som bara kan lämna jobbet hux flux och vara borta i 4 veckor! Det är klart att han KAN om han absolut måste, men varken han eller jag vill ha det så och dessutom är de mitt uppe i ett väldigt viktigt projekt som Johan i allra högsta grad är inblandad i. Jag kan bara inte säga åt honom att stanna hemma helt och hållet, även om jag gärna skulle vilja och även om jag inte riktigt klarar det här så bra som jag skulle önska. Det är svårt att förklara den förlamande känslan. Jag är trött, trött, trött och känner mest bara "jag vill inte"-känslor. Jag önskar jag kunde förklara precis hur det känns och att jag visste precis vad det beror på och vad jag ska göra åt det.

"Jag älskar blommor. Blommor är så vackra. Man kan plocka dem." Citat från en snart 4-åring med fyrkantiga ögon, som ligger i soffan och kikar på Barbapapa... Det är tur att de är så underbara, barnen... :-)


En layout till Hugos album...

Senast jag scrappade till Hugos album var i våras när jag bodde på sjukhuset och väntade på Alva. Jag kom ända fram till den sista månaden av graviditeten, men sen orkade jag inte riktigt fortsätta. Sedan Alva föddes har jag inte plockat fram albumet igen, förrän nu när Magdas Scrapbooking utlyste en tävling där man skulle scrappa en bild med stor betydelse. De här bilderna togs några timmar innan Hugo dog, när jag låg med CTG innan tillväxtultraljudet, och allting bara var bra med mig och med Hugo. De är på något sätt beviset på att ingen kunde förutsäga vad som skulle hända.

de sista lyckliga timmarna

Papper från My Mind's Eye, blomma från Prima, knapp American Crafts, hjärta Heidi Swapp - stämplat med clearstamps från Autumn Leaves, rubriken QK paige.


Lite besviken

Som om det inte var nog med att jag är lite besviken eftersom jag inte gick vidare till omgång 2 av Scrapping with the stars, så tog dessutom forumet på Coordinates collections över mitt blogg-fönster så att inlägget jag höll på att skriva försvann... *suck*

Så det här blir en något kortare variant som i alla fall går ut på att jag just fick veta att jag inte gick vidare till andra omgången. Jag är lite besviken, men långt ifrån förkrossad... ;-) det är ju så det är att tävla och jag är inte lika inspirerad av omgång 2 som jag var av omgång 1. Ali E och Elsie F har ju båda skrivit böcker som finns i min bokhylla och jag känner till båda deras stilar väldigt väl. Jag har funderat på vilka "stjärnor" som kunde dyka upp längre fram i tävlingen och med undantag av möjligen Cathy Z finns det nog ingen som jag skulle ha lika lätt att scrappa efter, utan att behöva "läsa på". Nu blev det Becky Higgins och Jennifer Ditz McGuire som blev stjärnorna i omgång 2 och det kändes väldigt mycket svårare än Ali och Elsie. Men jag hejar massor på
Helené, som kom vidare till den här omgången! Ge järnet! :-)

Mina layouter från omgång 1 såg ut så här och jag är jättenöjd med dem:
energi

ditt arga ansikte

Vi har haft en ok dag idag. Linus är rätt uttråkad efter att mest ha sett på tv, men imorgon ska vi ha lite roligare eftersom Johan inte jobbar och det känns ändå helt ok. Han har inte ont alls och det är skönt. Vi ska bland annat åka till vårt hus(!) imorgon och titta lite och mäta lite... det ska bli väldigt skoj. :-)

Ett par DT-layouter...

...som jag gjorde för rätt länge sedan nu. Den ena är jag supernöjd med - den handlar om att jag äter alldeles för mycket salt och att Linus tyvärr tagit efter och vill ha "Uppsalt" på precis allt och gärna också "mycket uppsalt"... Jag borde verkligen skärpa mig och skippa extra salt för hans skull (och för min egen hälsas skull så klart...).

Den är väldans enkel, men jag gillar fotot och är glad att jag fått ordet - som är ett av de få ord som Linus ännu har eget uttal på - och berättelsen scrappad. =)

uppsalt

Cardstock bazzill, mönstrat papper, paper frills och knappar från Doodlebug. QK Paige till rubriken.

Materialet finns hos
Minneskatten.

Den andra layouten är jag lite missnöjd med. Jag tror att det kanske är den där 2:an som känns helt fel och att det hade känts ganska ok utan den, men den går inte att få bort utan att förstöra pappret. Annars gillar jag de färgstarka pappren, knapparna och de stoora öljetterna.

till er

Hela benet gipsat...

Stackars Linus kom hem så här - med hela benet i gips. Han har en spricka på skenbenet och det var inte konstigt att han hade ont och inte ville röra sig.  :-(  Fyra hela veckor ska gipset sitta och jag har lite svårt att föreställa mig hur allt kommer att vara under den här tiden, men jag är ju förstås oändligt tacksam att det inte är värre ändå och det är skönt att veta varför han hade ont och att det kommer att bli bra igen.

Linus med gips

Kryckorna var de osäkra på om han klarar av att använda. De sa att det är precis på gränsen - är man ett år yngre går det inte alls och är man ett år äldre brukar det gå bra. Vi får väl se, men han tycker nog att de är lite spännande i alla fall...

Liten Linus-rapport...

Nu har Johan och Linus just åkt iväg till Eskilstuna igen. Linus mår bra förutom att han vägrar att räta ut eller röra på sitt högra ben och puckat nog så blev bara själva foten röntgad igår. *suck* Nu ska de till barnkliniken så att en barnläkare får undersöka ordentligt (förhoppningsvis förstår en barnläkare att man inte bara kan ta en 3-4-åring på orden när han säger att det är "i foten" det gör ont...) och så blir det förmodligen en röntgen till.

Lite eländigt var det här på morgonen eftersom vi inte överhuvudtaget kunde lyfta och flytta på Linus utan att han skrek och grät. Mycket tror jag beror på att han är rädd för att det ska göra ont och när han sitter still och inte rör benet så verkar det inte göra ont alls, men det är ju så svårt att veta hur ont det gör och hur mycket man vågar ta i...

Skönt att de är i väg i alla fall och förhoppningsvis kan benet bli ordentligt undersökt idag så att vi vet om han bara behöver vila och våga röra det, eller om det behövs något mer.

En layout, faktiskt... :-)

Jag kan faktiskt visa en layout, tro det eller ej! Skönt att ha något att pyssla med, eftersom jag sitter och väntar på att Johan och Linus ska komma hem från vårdcentralen. De var iväg och åkte stjärtlapp (eller pulka?) och Linus krockade med ett träd och nu har jag fått rapporter om att allt verkar ok förutom att han inte vill stödja på foten. Han reagerade inte när läkaren klämde och hade sig, men han vill inte prova att gå. Rädsla? Eller kan det kännas när man går men inte när man klämmer? Hur som helst är jag så innerligt tacksam att det inte verkar värre än en ond fot, för de var hemma en sväng innan de åkte till vårdcentralen och jag är inte så bra på att hantera såna här situationer. Linus blödde från trasiga och uppsvällda läppar och var alldeles blek och chockad och hulkade och såg väldigt eländig ut. Men det verkar hyggligt ok ändå, alltså... och jag känner mig fullkomligt golvad av trötthet efter den anspänningen...

För att återvända till layouten... så blev vi utmanade att göra vårt eget bakgrundspapper till SWE Scrapbook och jag använde Word och fonten CK circles and swirls och gjorde med hjälp av text boxar ett mönster i tre olika dova färger.

nyfiken

Lite allt möjligt...

Bara ett kort inlägg... eftersom jag bara scrappar till "den stora tävlingen" just nu så får ni inte se ett endaste dugg roligt pyssel här i bloggen. Desto mer kan komma längre fram... =) Jag är i alla fall nästan klar, fantastiskt nog. Det är ju några dagar kvar, så det kan ju hända att jag byter ut någon av layouterna om jag lyckas skapa något bättre ;-) men annars ska jag mest välja ut den allra bästa layouten av alla jag gjort (minus de som vunnit någon tävling, tyvärr... knasigt med en regel som inte är definitiv eftersom de missade att skriva ut den i tidningen. Men det känns ju omöjligt att välja en sån layout nu när jag ändå vet att de inte vill att det ska vara så...*liten suck*). Jag har allvarliga problem att välja den bästa, för jag hittar alltid något som inte är bra. Jag tycker att jag har en så spretig stil och att det ofta är en viss aspekt av en LO som jag är väldigt nöjd med, men tycker alltid att det saknas något annat som finns hos en annan LO, men den layouten saknar då ytterligare något annat som... ja, ni hör. Hopplöst och egentligen väldigt fånigt. =)

Tack för all tumhållning när det gäller lägenheten. Vi visade den både igår och i förrgår och det är inte klart än, men nu har vi några bud och det känns i alla fall riktigt bra! Himlans superduperjätteskönt!

Sen är jag förresten himla glad för en annan sak... men den är hemlig än så länge... =)


Försöker scrappa...

Jag försöker scrappa till den stora tävlingen som tidningen Scrapbooking m.m. utlyst, men just nu är jag bara stressad och har kört fast. Hemskt irriterande, för det ska ju vara kul att scrappa och när jag förra veckan bestämde mig för att försöka få ihop ett tävlingsbidrag visste jag ju att jag hade skitbråttom och att jag skulle få lov att scrappa snabbt och utan några större krav på mig själv. Men så tänker jag ändå att jag vill att det ska bli SÅ bra och så blir jag helt låst...

Inte blir det bättre av att vi ska visa lägenheten igen i kväll (fick jag veta alldeles nyss) och så en gång imorgon också... Det är inte några öppna visningar, utan i ena fallet vill de se lägenheten igen och i andra fallet så var den ena i paret sjuk och missade visningen i söndags. Vi måste ju ställa upp, för vår egen skull... och att sälja lägenheten är ju bra mycket viktigare än någon himlans scraptävling. Men när jag nu ställt in mig på att få ihop ett bidrag och på att jag skulle hinna scrappa nu och inte behöva ägna all tid åt städning, så kan jag inte låta bli att bli gräsligt frustrerad... och att scrappa på kvällarna går fortfarande inte pga Alva (om jag inte ligger med henne i sängen ett par timmar och sen går upp mitt i natten, men hur pigg är man då?) och nu ska Johan dessutom jobba två NÄTTER i följd, vilket han aldrig gör annars. Ser inte alls fram emot att försöka få Linus att somna om när han vaknar utan att Alva också vaknar precis samtidigt... *suck* Och städning - även om det var hur fint som helst här i söndags så lovar jag att det hänt mycket sedan dess tyvärr... :-( Vi stökar ju till kalasmycket på en kvart med alla barn och katter är jag rädd...

Fast jag borde väl egentligen ha räknat med att det skulle bli fler visningar... och det nattliga jobbandet har jag ju känt till länge. Och jag visste att jag hade skitbråttom med scrappingen och att det därmed inte kan bli riktigt så bra som jag vill.  Så det är ju bara dumma känslor av besvikelse som jag borde slå bort på något vis...

Hur som helst så var det en hel del folk här i söndags och det kommer säkert att sluta lyckligt till sist...


Nu gäller det!

Nu  hoppas vi att folk hittar hit idag och tittar på lägenheten, trots detta eländes snöoväder! Katterna, Linus och Johan är utrymda och nu är det bara jag och Alva kvar. Några små detaljer att fixa innan mäklaren kommer och sen hoppas vi att Alva och jag kommer fram med barnvagnen när vi ska ansluta hos de andra hos en vän... Pust! Hoppas innerligt att lägenheten snart är såld så att vi slipper fixa mer med visningar nu! 
 

De 2 layouterna finns att se...

Jag har laddat upp mina 2 bidrag till första omgången av "Scrapping with the stars" nu. Lite nervöst, men skoj. Det är ju inte så himla noga... ska försöka strunta i att det är en tävling och bara vara glad att jag hade så kul när jag gjorde dem. Jag får inte lägga upp dem här än, men de går att se i galleriet hos Coordinate Collections.

Annars så ska jag försöka glömma allt vad scrapbooking heter i ett par dagar nu och bara fokusera på att göra lägenheten så fin som möjligt. Jobbigt, men förhoppningsvis lönsamt... ;-)

Scrappat 2 layouter idag...

...men ni får bara se den ena här än så länge... :-) Det är mitt bidrag till en scraplifttävling hos Kickis Pyssel och de här mysiga syskonbilderna på Linus och Alva ville verkligen bli scrappade. Jag inspirerades av ursprungslayoutens fotoplacering och de stämplade swirlarna är inspirerade av ett snöre som löpte över den andra layouten. Vad skönt det är att scrappa så här enkelt för då kan till och med jag vara ganska snabb... :-)

syskonkärlek

Papprena är bazzill, SEI och My Mind's eye och mina favvo-rub ons kommer från Creative Imaginations (Gin-X).

Annars har jag mailat iväg mina 2 layouter till omgång ett av
Scrapping with the Stars idag och det var verkligen superskoj att göra dem. Det blir väldans spännande med omrösningen nästa vecka... :-)


En utmaning...

Först av allt - tack för att ni hejar på Helené, Mikaela och mig i Scrapping with the stars. :-) Jag är nästan klar med mina bidrag till omgång ett och det är jättekul!

Jag håller i en utmaning på SWE Scrapbook idag... ni får kika in där för att se vad den går ut på, men layouten som jag själv gjort kommer här och handlar om flytten och lägenheten som vi snart ska lämna... :-)

hej då

Stjärnpappret kommer från Cherry arte, stjärnknapparna har jag fått från Monica för rätt länge sedan (tusen tack igen! :-) och jag tror de kommer från Doodlebug, övriga knappar är nog från American Crafts precis som klistermärkena i rubriken. "Pilen" är ett fotohörn från MM.


Ett litet jubel...

Jag jublar lite idag också! Trillade just in på Scrapaddicteds blogg och såg att jag lyckades vinna deras tävling där man skulle använda minst 5 mönstrade papper på en LO. Tjoho och jippiehey! Priset är superfina papper från Foofala, så det ser jag fram emot. :-)

Det satt verkligen inte fel med en så rolig upptäckt, för mitt huvud gör ont och det var riktigt jobbigt och stressigt nu på förmiddagen. Visningen av lägenheten gick i alla fall bra, så nu ska vi bara försöka överleva den "riktiga" visningen på söndag då vi ska utrymma med katter och barn (bara att flytta iväg alla oss känns ju som ett jätteprojekt - det var flera år sedan vi hade katterna i transportburar senast...) och helst ha skrubbat rent i en hel del vrår som jag inte hann med idag. Är äckligt trött på att städa... tur att vi bestämt oss för att inte göra flyttstädningen själva i alla fall.

Det är en dryg timme kvar tills det är dags att hämta Linus för att sen börja stöka till här hemma igen. ;-) Inte hinner jag göra någon Ali E-inspirerad layout så fort heller. Alva är dessutom vaken. Jag ska kanske kika lite bland mina foton och försöka göra upp en plan i alla fall... :-) Eller kan man tänka på annat än scrapbooking tror ni? Jag har ju redan städat och dessutom ägnat en stund åt att räkna på föräldrardagar tidigare idag... Vi har mest kört på känsla hittills och jag har snålat och tagit ut rätt så få dagar. Det var bra att räkna efter och se att det faktiskt verkar funka så som vi tänkt - att Johan är hemma med Alva hela hösten och att hon kan kan få börja på dagis först om ett år.

Oooups, nu är det visst dags att vara föräldraledig på riktigt... blöjbytardags alltså... ;-)

Bara lite pladder...

Jag blev så inspirerad att jag i rasande fart gjorde en layout  till Scrapping with the Stars-tävlingen igår. Det får jag lida för nu eftersom jag håller på att stressa ihjäl mig med städningen. Är förmodligen mycket mer stressad än vad som är nödvändigt och liksom till och från de senaste dagarna har jag en jobbig huvudvärk på G, så det känns inte alldeles på topp just nu.

Vi är förresten tre svenskor i tävlingen, för
Helené gick också vidare men de missade att skriva ut hennes namn först.

Är så sugen på att göra min andra LO... kanske hinner jag börja efter den lilla visningen som är om knappt två timmar.

Tillbaka till städningen nu...

Tjoho - tävling

Jag såg ett tips på Scrappiz om en tävling hos www.coordinatescollections.com och skickade på vinst och förlust in 4 layouter till deras "dance off". (Inspirationen till tävlinen kommer tydligen från ett program som heter Dancing with the stars.)  Idag presenterades 21 personer som gått vidare till första omgången och jag är en av dem! Tjoho! Mikaela är också med bland de tävlande och det är ju jättekul att vi slår oss in bland amerikanskorna. Nu måste jag bara lyckas städa lägenheten (ok, jag är jättetjatig nu som skriver om städning och lägenhetsförsäljning igen och det är också så det känns med all himla städning vid det här laget...grrrrr.... att katter och barn kan stöka till så mycket att man måste städa hela tiden! Det kommer en spekulant och kollar imorgon förmiddag och sen är ju visningen äntligen på söndag.) samtidigt som jag tänker jättemycket på hur jag ska få ihop två tävlingslayouter innan söndag. Hjälp! Vill scrappa nu bums, genast. Undrar om man kan scrappa och städa samtidigt? Eller ska jag hoppas att morgondagens spekulant ser lite suddigt? =)

Hur som helst är uppgiften att göra en layout "based on the style of" Ali Edwards och en layout "based on the style of" Elsie Flannigan. Man ska fånga upp deras stil samtidigt som man behåller originalitet och kreativitet. Lite att bita i... :-) men jag älskar ju båda två och deras olika scrapstilar så det är ju väl så långt.

Måste nog sätta fart här hemma nu så att det i alla fall antingen blir städat eller scrappat!

Utan blixt

Linus blev förvisso lite suddig eftersom han hade svårt att vara helt still (konstigt, eller hur? ;-) men vad härligt det är att fotografera utan blixt. Det gör verkligen skillnad och det blir bra att våren närmar sig, så att det blir lite ljusare...

Linus o Alva

Bokstaven F

Jag har haft lite paus från A-Ö albumet, men satte fart igen igår och gjorde klart F och började på G. Mina F-ord blev familj, fotografering, franska och förlossningar.

F sid 1

F sid 2

Jag är både nöjd med fotografiet på lexikonet och fotot på mig själv som jag lyckades få hyggligt skarpt trots att jag tog det i en rätt så mörk hall utan blixt. Men med lite mixtrande med min älskade kamera så fick jag till det... :-)

De mönstrade papprena kommer från Scenic Route och finns hos
Minneskatten.

Symaskinen...

Undrar hur mycket plats jag egentligen kommer att få i pysselrummet när vi flyttat? Jag ser fantastiskt mycket fram emot att slippa scrappa vid köksbordet, så hur det än blir så blir förbättringen enorm... men en av alla frågor är om det till och med blir så bra att symaskinen alltid kan stå framme? Jag skulle verkligen vilja använda den oftare än jag gör, men det är ju lite krångel med att släpa fram den som det är nu. Förvisso är jag egentligen rädd att jag också, precis som Monica, skulle tycka att trådbyte var jobbigt nog om jag väl hade den framme... men fantisera om annat kan man ju alltid... ;-)

Jag sydde på flera layouter när jag änd hade symaskinen framme igår, men alla är inte klara och den enda ni får se nu är den till SWE Scrapbook där jag gjorde en enkel inramning med raksöm. Fotot är från BB när Alva är alldeles nyfödd.

till sist

Papper och orange rub on-grej från chatterbox, bokstavsstickers från KI Memories, epoxystickers från Autumn leaves och minibrads från American Crafts, Zig writer.

Nya DT-layouter

Det är kul att få visa upp mer scrappat här i bloggen. Här är ett par layouter jag gjort till Minneskatten, med underbara papper från My mind's eye. Den första är ganska enkel, med ett svartvitt foto som funkar bra ihop med de starka färgerna.

inte glömma

Övrigt material: bazzill, bookplate från Li'l Davis, QK studio skinni mini, stoora härliga öljetter från WeR Memory Keepers, fluid chalk, paper frills från Doodlebug och penna.

Den andra är rätt så rörig... och kanske inte det vackraste jag skapat, men jag är jättenöjd ändå. Jag har bestämt mig för att göra ett speciellt album i storleken 12x12 med Alvas första år (annars har jag ju scrappat i liggande letter till henne hittills) och en dubbel-LO för varje månad och det här är den första månaden. Jag har samlat ihop foton från hela månaden och lyckades även skriva lite text om hur allting var när hon var alldeles ny. Jag har texter på G i datorn från flera av månaderna, men tyvärr inte så mycket som här från varje månad... men jag får väl kompensera med fler foton de månader jag har mindre text. Eller så kanske jag kan göra något mindre rörigt än här... =)

Alvas första vänster

Alvas första höger

Papper från bazzill och My mind's eye, princess brads från Karen Foster, fluid chalk, QK, penna, bookplate, floss.

Allt material finns att köpa hos Minneskatten. :-)


Alltså, det krävs en vilja av stål...

...för att inte vilja ha allt nytt som dyker upp i samband med de stora mässorna där borta i USA. Jag gör som Ulrika och länkar till Lifetime moments. Där kan man bland annar kika på nyheter från Scenic Route. Oj oj oj...

Jag har scrappat idag också. Det är så kul och jag är så inspirerad just nu! Den här är superenkel med foton från lekplatsen igår och lite text om att L var sällskapssjuk och verkligen tyckte att det var dags att börja på dagis igen idag, efter julledigheten. En liten vardagsdokumentation... 

idag

Papper och bokstavsstickers från American crafts. Det är egentligen vitt nedtill också men jag orkade inte scanna i 4 delar och om jag hade scrappat noggrannare hade alla marginaler och mellanrum varit lika breda... ;-)  

Varför har jag inte bytt objektiv...

...på så länge? Oj vad glad jag blev av att fotografera lite med mycket zoom... :-) Det gör sån skillnad även om man egentligen borde kunna åstadkomma samma sak genom att kliva närmare och genom att beskära sina foton lite mer... antar jag...? Ungefär samma sak i alla fall... Hm, tänk att jag har den här fotograferingskategorin när jag inte alls vet vad jag pratar om. *skratt*

Hur som helst så blev Linus kanske inte helt skarp där han gungade:
Linus

Men Alva blev väldans söt, som vanligt... ;-)
Alva

Hihi... jag har scrappat lite till idag, fast vad det blev får ni se en annan gång. :-) Oj vad det är kul när man är så här inspirerad!!! Tusen tack för era kommentarer efter förra inlägget. Det blev inte fler multipelfotolayouter idag, men det ska bli fler framöver.

Alva har lärt sig sitta! Eller, hon ramlar fortfarande en del... men hon har blivit väldans mycket stadigare helt plötsligt! Vi hade jätteroligt idag när hon och Linus satt mittemot varandra på sängen. Bara att sitta och titta på storebror var alldeles väldans kul...

Alva sitter

Och sen kan man vara så här söt när man vält omkull...
Alva nära mindre

Det är nog dags att tömma minneskortet snart igen är jag rädd... =)

Jag har scrappat!

Å vad jag har längtat efter att få scrappa... och nu har jag äntligen snott åt mig lite tid och pysslat lite. Jag har insett att de flesta layouter jag gjort på senare tid varit med bara ett eller möjligen ett par foton. Jag har så himla mycket lättare att få till en LO jag är nöjd med då och jag är så himla impad av dem som ständigt gör skitsnygga layouter med många foton. Jag borde nog utmana mig själv lite och kanske scraplifta, för att få till flerfotolayouter jag också. Här har jag scrappat utifrån en skiss av Becky Higgins. Jag blev ganska nöjd, för fotografierna är ju härliga sommarbilder :-)  men det känns jättesvårt att dekorera när det är så fullt med foton så den blev väldigt enkel. 

kakslottet 

Sen har jag letat fram en LO jag gjorde för ett bra tag sedan - med ett foto såklart... och som jag blev rätt missnöjd med då men som jag gillar bättre nu. Den är lite söt... :-) Jag har målat med massor med akrylfärg och gjort cirklar med QK.

ser stor ut

Jag har scrappat lite mer, men det får ni se senare ;-) Skönt är det i alla fall att ha fått utlopp för lite pyssellust och mer finns på lager! Det är jobbigt att inte ha tid att scrappa alls, men när jag sen får lite tid så vill jag ju bara ha mer och mer...

Jag har förresten gjort om inställningarna så att jag måste godkänna kommentarerna nu. Det blev så trist med alla reklaminlägg som bara verkar bli fler och fler... :-(

Ett par julklappar...

Jag har ju faktiskt bilder på ett par julklappar jag snodde ihop precis innan jul. En canvastavla med ett foto på Linus och Alva som min farmor fick och en Journal Jar till min pappa. Jag tyckte jag var väldans fiffig som kallade grejorna "Ulfbok" och "Ulfburk"... =) Jag dekorerade inte så mycket, utan gjorde dem ganska enkla. Reaktionen från pappa var positiv, men vi får väl se om han svarar på några frågor... :-) 

ulfburk

tavla

Tavlan till farmor är finare i verkligheten tycker jag...

Jag har faktiskt scrappat lite idag, hör och häpna... men jag blev inte klar så ni får inte se här. Håller på med en höstlayout och fick användning för flera av sakerna i det hittills enda Jenni Bowlin-kit jag köpt (november). Väldigt fina och användbara saker och jag som inte köpt saker på det sättet förut blir mer och mer sugen på det där med kit...

Glad och gullig...

Lite roligare än lägenhetsbilder blir det kanske om jag visar den här fina på Alva? Det är som vanligt eländigt att få henne att somna, men när hon är pigg och mätt så är hon oftast väldigt glad. Det här fotot är taget nu ikväll och det är åsynen av pappa som framkallar den här glada minen. :-)

glad Alva


Pustar....

Nu har vi visat lägenheten för ett par spekulanter som inte kan vara här på den ordinarie visningen (som fortfarande är drygt 2 veckor bort i tiden) och det kändes rätt så bra. Så mycket som vi har städat så var det skönt att de i alla fall inte i min närvaro dissade lägenheten totalt... :-) Men vi får se... förhoppningsvis kan vi nu hålla hygglig ordning och ha nytta av städningen även inför den riktiga visningen. Jag kan inte låta bli att lägga in den här tämligen ointressanta bilden där man i alla fall ser rätt stor skillnad mellan första och sista bilden... :-) Mappvagnen fick stå på vinden under tiden de var här, för den tar ju rätt stor plats och är ju lite knasig att ha precis brevid köksbordet. =)

hörnan

Så här ser det ut i köket, sett från matplatsen:

kök

Nu gäller det bara att hitta alla saker vi stoppat undan i konstiga skåp i sista minuten... ;-)

Kanske, kanske, kanske kan jag få lite scraptid imorgon men det är inte alls säkert. Jag är SÅ sugen! Och jag är fortfarande helt tagen av Ali Es lilla minibok och dreglar efter det där oemotståndliga kitet. :-) Jag vet inte alls hur lång tid det kan ta innan det händer något med den där väntelistan. Jag har inte fått bekräftat att mitt mail alls kommit fram... men egentligen klarar jag mig nog väldigt bra även utan de där grejorna, så jag får väl se det som en bonus om det skulle bli ett kit till mig till sist. :-)

Kram på er och jag hoppas att ni snart får se lite scrap istället för dessa trista lägenhetsbilder här i bloggen. :-)

Vill ha, vill ha...

Ibland snubblar man över saker som man bara  v i l l   h a  väldigt mycket... (Ok, ganska ofta, men en del saker känns starkare än andra... =) Igår var det ett scrapbooking kit med innehåll utvalt av Ali Edwards som drabbade mig väldigt hårt. Tyvärr verkar det ha sålt slut mitt framför näsan på mig, men jag har skickat ett mail för att få hamna på någon sorts väntelista. *hoppas hoppas* Det funkar nämligen alldeles utmärkt på mig att locka med Ali E eftersom hon är en av mina STORA scrapbookingidoler. Det som väckte stora habegäret till liv finns att skåda här. Dessutom kan man se saker som Ali gjort utav grejorna i hennes blogg.

Alltså, kolla in det minialbum hon gjort där sidorna består av transparenta ramar från My Mind's Eye! Jag tror jag svimmar vad den människan är kreativ och fantastiskt duktig!

Det går framåt...

Det går framåt med röjning och städning. Nu är det snart mest "puts på ytan" kvar och då har vi i och för sig sagt "äsch, skit samma..." om en del saker som vi från början tänkt att göra något åt. Men det kan inte hjälpas. Lägenheten lär bli såld ändå. Det är förresten lite intressant med alla som går förbi och kikar... :-) Vi gör nog klokt i att försöka tänka på vad vi gör här inne i ljuset när det är mörkt ute, för vi har stora fönster och det har gått förbi väldigt långsamma människor som tittat väldigt noga och ibland också stått och pekat och pratat en stund flera gånger om dagen nu de senaste dagarna. =) Det är ju jättebra, för det är ju inte fel att intresset är stort. Men himmel vad skönt det blir när försäljningen är klar! (Då ska vi bara flyttpacka och flytta också... ;-)

Jag har blivit utmanad av Lilo. Jag ska lista 5 saker som jag vill ska hända under 2007. Det verkar ju gräsligt svårt...

1. Jag vill att flytten till vårt hus ska gå bra!

2. Jag vill att försäljningen av lägenheten ska gå bra! :-)

3. Jag hoppas att det kommer att funka hyggligt när jag ska börja jobba (och pendla - hjälp!) till hösten.

4. Jag hoppas att vi alla i familjen och alla runt omkring oss ska få må bra. (Stora önskningar är tillåtna, eller hur?)

5. Till sist en scraprelaterad önskning: Jag hoppas att jag hittar en balans mellan scraptid och scraplust så att jag slipper må dåligt för att jag inte hinner scrappa fast jag VILL och så att jag slipper ha dåligt samvete då jag tar mig tid för scrapping istället för att göra andra saker.

Min skräp(scrap)hörna har i alla fall gjort lite framsteg. Tror vi mest försöker att tillfälligt gömma undan allt "löst" på vinden eller så under visningarna och så får resten vara som det är. Jag tycker inte riktigt att den här bilden visar hur stor förändring som verkligen skett... men jag postar den ändå i brist på roligare saker att komma med. ;-)

skräphörnan

Och som sagt - småsakerna och kartongen på golvet ska flyttas tillfälligt inför visningen.10 favoritfoton

Först av allt - tack till alla för era snälla kommentarer om mina layouter! Jag har surfat runt lite och kollat i era bloggar och det är verkligen alldeles fantastiskt att få se så mycket fint på en och samma gång! Jag hoppas verkligen att jag snart får mer tid till att titta och också lämna kommentarer snart! Just nu har jag bara en kort stund över då och då och det är alldeles gräsligt frustrerande. Scrapsuget svämmar över, men det är bara att försöka att samla det i en burk för senare bruk. :-( (Snyftar och tycker väldigt synd om mig själv som inte hinner scrappa...)

Det har varit lite dålig aktivitet just i fotograferingskategorin sedan jag införde den, men vad kan väl passa bättre än att fortsätta med Mikaelas utmaning att välja ut tio favoritfoton från 2006? Det var jättesvårt att välja... Jag är inte alls säker på att det verkligen är förra årets 10 bästa fotografier, men det är i alla fall några av dem som jag direkt kom att tänka på och som sticker ut lite och de andra är bilder jag också tycker väldigt mycket om.

Linus i Grebo

Alva som en boll

Linus ute

alva

tangentbord

Linus sjuk

Alva med stor mössa

julkort

hand o fot

bad

Jag kunde inte låta bli att ta med tangentbordsbilden bland alla barn. :-) Jag tycker den är snygg även om jag insåg nu att jag inte hittade en enda helt skarp bokstav.

Tack för utmaningarna Mikaela!

10 favoriter 2006

Det finns en superkul utmaning i Mikaelas blogg som går ut på att man ska visa sina 10 favoritlayouter från 2006. Jag har inte årets första skapelser här på datorn, men efter att ha tittat igenom det jag har tillgängligt så valde jag (med lite vånda) ut följande:

min lycka min familj

12 bilder

höjdhopp

komma hem

julbarn

vacker

årets första cykeltur

drömmen om

feber

bästa med dig

Att välja 10 favoritfoton står näst på tur, men det är lite svårare eftersom det finns lite för många att välja bland... Återkommer förhoppningsvis med det! :-)