Deltävling 4, Scrappiz vår- och sommartävling

Jag som låg rätt bra till efter 2 omgångar rasade som en sten i totala listan efter omgång 3 i Scrappiz stora tävling. Synd på de fina dyra maskinerna som jag gärna skulle vinna, men det är väl knappast därför jag scrappar... ;-) Jag hade jättekul när jag gjorde mitt 4:e och sista bidrag, på temat "jag". Jag valde att göra en layout om mig idag, med en salig blandning av rena fakta och tankar om allt möjligt. Mycket kretsar förstås kring att jag snart ska tillbaka till jobbet efter lång tid hemma.

image459

Jag använde en smårutig overlay från Hambly och täckte hela mitt mönstrade papper (Tinkering Ink) med den. På ett par ställen klippte jag ut rutor i det mönstrade pappret. Ett foto la jag under overlayen och de andra 2 över. Jag klippte ut swirlen som sitter ovanför rubriken på fri hand medan de två nedre "figurerna" (blå och grön) är die cuts eller cut outs, eller vad sjutton det heter. :) Jag har använt ett par små snuttar från ett måttband (siffrorna 30), en liten journalingruta från Jenni Bowlin, en större journalinggrej från Autumn Leaves, massor med blingstenar i olika färger, dymo, gem, en nål från MM, jumprings, häftklammer, en knapp, crystal brads, sytt på maskin och för hand och knutit med band. Rubriken är QK studio och den fäste jag med akrylfärgen under och 3D-lacket som bokstäverna är täckta med.

Tack för titten! :)

Semestern är slut...

och jag är också rätt slut efter att ha varit själv med barnen för första gången på länge... :) Semestern gick tokfort och vi gjorde inte så mycket speciellt. Vädret hindrade några av våra tänkta utflykter, men huset och tomten gjorde ju å andra sidan att vi hade det rätt bra ändå. Vi hade en lugn start på semestern och en proppfull avslutning med ganska många roliga besök.

Alva var supergnällig en vecka och hon hade lite feber ett par dagar, så det var väl något litet som spökade. Nu är hon sig själv igen, vilket i och för sig också innebär en hel del gnäll, men man får väl lov att vara lite orolig när man utvecklas så rasande mycket och till exempel håller på att lära sig att gå. Hon har inte gått något själv än, men det är inte långt borta. Förmodligen upprepar hon det Linus gjorde och tar sina första steg samma dag jag börjar jobba...

Ja, att semestern är slut betyder alltså att J gått tillbaka till jobbet, men det är bara tillfälligt för den 16 augusti börjar han sin föräldrarledighet och då är det dags för mig att åka till jobbet istället. Jag ska börja på 50% och hoppas att det ska kunna fungera. Jag behöver verkligen komma hemifrån och det känns rätt bra att det är dags nu. Lite läskigt, men ändå bra... håll tummarna för mig, är ni snälla.

Angående Alvas sömn som jag skrivit så mycket om tidigare så fungerar det faktiskt bra nu! Hon somnar oftast ganska lätt vid 19-tiden och med undantag för några kortare jobbiga perioder då hon vaknat till jätteofta på kvällarna så sover hon oftast ganska lugnt fram till i alla fall 22-24 någonting. Då brukar vi lyfta över henne till vår säng och sen sover hon bra där. Hon vaknar rätt tidigt ibland, men på det hela taget så funkar det fantastiskt bra nu jämfört med tidigare. (Hur blir det nu ikväll, när jag skriver så positiva saker...?) ;-)

Precis som Mikaela tipsat om på
SWE Scrapbook så satte vi en kamera i händerna på Linus förra veckan. Jag har lovat honom för länge sedan att han skulle få ta kort med vår gamla digitalkamera, men vi hittade den inte efter flytten förrän nu... Linus hade jättekul med kameran och det är verkligen skoj att se hans bilder. Ett annat perspektiv på tillvaron liksom... och en del bilder blev dessutom riktigt bra. Jättekul! J och jag är ju annars inte på bild tillsammans så speciellt ofta...  :)

image457

Jag har pysslat med mitt bidrag till fjärde deltävlingen i Scrappiz stora tävling i några dagar nu. Hoppas på att visa det här senare ikväll... vet inte vad jag tycker om resultatet, men jag har haft kul i alla fall. :)

Vad bra det är...

...när man kan få visa en layout som är gjord för ett tag sedan. Det passar bra med en layout gjord för SWE Scrapbook när jag nu inte scrappat på ett tag. Det känns som det var JÄTTELÄNGE sedan och på riktigt är det säkert en hel vecka, eller så... ;-) Vi har haft Ulrika med familj på besök ons-fre och det var superskoj. Det var ett och ett halvt år sedan vi träffade Otto och Einar fick vi alltså se för första gången. Ikväll hoppas jag på att få lite scraptid, för jag är så himla sugen.

Den här gjordes till utmaningen "scrappa en anslagstavla" och handlar om att jag ska komma ihåg att ta det lugnt och att det t.ex. nästan aldrig är bråttom hem från dagis osv... Tänk om man bara kunde vara lugn och avslappnad jämt. Vad mycket bättre men skulle må.
image456
Jag har använt bazzill, linjerat papper från Scenic Route, bokstavsstickers från MM, vita brads, en nål från MM och bokstavsstämplar från Forma Hantverk (kom ihåg).

Och så måste jag säga igen att era kommentarer gör mig så glad! Jag har varit dålig på att bloggsurfa på sistone, men hoppas att jag hinner titta in till er alla snart!


Annonsutmaning

Kolla in annonsutmaningen på SWE Scrapbook. Jag gillar verkligen hur olika utmaningar kan få igång nya idéer och infallsvinklar. Min layout är ganska lik annonsen och det är kul att scrappa så här rent och avskalat ibland.

image455
Cirklarna är stansade med QK och journalingstämpeln kommer från Easer.

Tänk den här texten skrev jag för snart en månad sedan och det är bara att konstatera att Linus trotsighet inte lugnat sig. Det är värre än någonsin och nu tänker jag istället att "det gör oss nog gott att komma igång med dagis och vardag igen".... *suck* Vi ORKAR helt enkelt inte mer trots. Det går inte. Vi blir knäppa. Vad gör man?

Står ut och hoppas att det ändå blir bättre snart, antar jag... :-) Eller? Någon som har några tips? Hur gör ni?

Vet ni vad som är väldigt kul? Ulrika och hennes familj är på väg hit och jag ser sååå mycket fram emot att få träffa dem!

En layout...

Jag tror inte att jag har visat den här förut, eller hur? Om Alvas jättestora, mysiga nalle som hon fick när hon fyllde ett år... Den är nästan större än hon själv är.

 image454

SWE Scrapbook

Jag har gjort ett par layouter till SWE Scrapbook. En på månadstemat vatten och det passar väl bra med en layout om sommarregn, just den här sommaren? Den ser lite sned ut, men det är nog jag som missat i fotograferingen/bildbehandlingen.

image452
Papper: bazzill, love elsie (det lila med struktur), creative imaginations och så tror jag det rosa är Autumn Leaves.

Den andra layouten är gjord efter Helenes härliga skiss.
image453
Färgglatt papper från KI Memories, genomskinliga knappar från Autumn Leaves där jag målat gult på baksidan, swirl från fancy pants.

Jag och Alva har precis blivit lämnade själva hemma och J och L gör en liten utflykt till barnens farmor. Alva har varit lite sjuk, gnisslig och väldigt missnöjd i en vecka ungefär men uppvisade en enorm skillnad i humöret idag, tack och lov. Nu sover hon och jag får en lugn stund alldeles för mig själv - SKÖNT!

Hoppas ni har det bra i regnet...

Scrappat om fötter och skor...

För att läsa texten får ni gå till scrappizbloggen, men de 3 layouter jag gjorde till artikeln om att scrappa till sin BoM om skor och fötter kan ni få se här. :)

Den första handlar om ett par skor som jag köpte en gång för länge sedan och som nästan aldrig blev använda. De säger en del om vem jag önskade att jag var just då, men jag var lite för feg för att använda dem mer än någon enstaka gång... :)

image449
Papper från Love Elsie och overlay från Hambly. Bland knapparna finns också "blingstenar" men det syns ju som vanligt dåligt här. Den fina nålen uppe till vänster har jag fått från Ulrikaulrika, tusen tack. :)

Den andra layouten handlar om mina 4 månader i Frankrike, våren -98. Fotot visar mina fötter och medelhavet...
image450

Den sista layouten handlar om att jag ska börja jobba igen för första gången på länge, nu i höst. Jag ritade av min fot med blyerts, fyllde i med svart penna och målade sen massor med akrylfärg. Det blev verkligen inte precis som jag tänkt mig från början, men det var kul ändå. :)  I  vänsterkanten sitter en bit mönstrat papper och en "trasig" overlay från Hambly (därav det konstiga blänket som syns där).
image451

Jag hoppas ni har en mysig helg!


Rockin' Girl Blogger

Det här har börjat ploppa upp ordentligt här i Sverige nu de senaste dagarna och jag har blivit "taggad" av Lilo och av Simone. Tusen tack till er två för era snälla ord!

image448

Jag har inte riktigt koll på vad det här handlar om, men jag googlade lite och det verkar som att det startade hos Roberta och att det har blivit något som det inte riktigt var från början. :) Strunt samma, jag skickar ändå vidare till dessa underbara tjejer som inspirerar mig så mycket:

Monica
ÅsaF
Ulrikaulrika
EmmaB
Ethel

scrapjacked

Jag har "scrapjackat" en layout av Wendy Bretz. Det blev en 6x12-layout istället för en dubbel. Jättekul att utmanas med ett så annorlunda upplägg. Jag gillar verkligen Wendys layout massor.

image447
Stämpeln med "information" kommer från Easer. Jag har använt lite dymo, rub ons från 7gypsies och bokstavsstickers från American Crafts. Minns inte varifrån det blå pappret kommer, men jag gillar det skarpt.


Layouter för Minneskatten

Här är ytterligare ett par av de sista layouterna jag gjorde för Minneskatten. Båda är rätt enkla och på den första har jag ett gammalt foto på mig och Linus. Fotot fick mig att inse hur lite jag faktiskt kommer ihåg av hur allt var då, när Linus var 1 år. Man glömmer så ruskigt fort och det är lite läskigt.

image444
Blommorna är från Prima.

På den andra layouten har jag använt härliga papper från Tinkering Ink. Jag gillar fotona på Alva... :)
image445
Bokstäverna i rubriken är också från Tinkering Ink, journaling rutan är en rub on från Hambly och kedjan kommer från Karen Foster. Öljetterna är från WeR Memory Keepers. Allt finns hos Minneskatten.

Man kan ju förresten se på de här layouterna att barnen inte är helt olika varandra... =)

Om du vill läsa om att scrappa om skor och fötter så kika in på Scrappiz idag! :)

Ok, nu svimmar jag nästan... ;-)

Har ni sett det nya från KI Memories, titta i bloggen. Jag tror jag dööör, vad snyggt!!!

Pencil Lines

Jag är verkligen sååå förtjust i de två senaste skisserna hos Pencil Lines. Den första är gjord av Karla Dudley och ni hittar den här. Jag är inte lika nöjd med min layout efter skissen, men jag är som vanligt för lat för att göra om. Det är framför allt rubriken som inte riktigt blev som den skulle, eller som jag tänkt mig.

image442

Veckans skiss kommer från någon som heter Cath, från Little book of sketches. Så här hade jag aldrig någonsin kommit på att göra med fotona själv, men jag gillar upplägget så mycket att jag nästan tror att jag måste göra en layout till efter skissen. :)
image443
Här har jag använt ett Chatterboxpapper för första gången på evigheter, bandet är från Basic Grey och bling-stenarna från Sis TV.

Gungar

Jag har ju som sagt blivit totalt kitberoende. Red Velvet Kit Club är rätt skoj och jag har köpt ett par kit därifrån. Lite annorlunda och roliga saker. Fast jag ska inte ge mig på julis projektkit och brodera något...

Fotot på den här layouten är så himla gulligt. Alva ÄLSKAR att gunga... :)
image441
Bokstäverna i rubrien (stickers från SR) kommer inte från kitet och inte heller stenen i mitten av blomman, men resten är därifrån. Gillar verkligen det här blåvita AC-pappret!

"hela världen är så vacker"

Jag påbörjade den här layouten för ganska länge sedan, men körde sen totalt fast. Nu blev den till sist klar och det känns skönt att jag blev ganska nöjd, när det var så segt ett tag... Linus gillar verkligen blommor och beundrade några av våra blommor här hemma tidigare i sommar. Först sa han att de var så vackra och sen kläckte han ur sig att  "jag tycker att hela världen är så vacker". Så fantastiskt gulligt sagt, men jag blir lite sorgsen också, för jag önskar så att han hade rätt...

image440
Journalingstämpel från Easer, Swirl från Fancy Pants som jag målat, hällt glitter på och lackat med 3D-lack, overlay Hambly, mönstrat papper Tinkering Ink, chipboardbokstäver Heidi Swapp, WeR Memory keepers och MM.

Äntligen lite sommar igen...

...och vi har varit ute i trädgården hela dagen nästan och det var sååå skönt med lite sol och värme!

image437

image438

Jag har använt "actions" på de här fotografierna, enligt Mikaelas tips på SWE Scrapbook för ett tag sedan. Det verkar som om hon som gjort dem (funktionsmacro är tydligen ett svenskare ord) heter Michelle Black och man hittar dem
här. Superkul och ett enkelt sätt att förbättra/förändra sina foton!

Vad gillar ni Alvas frisyr, förresten? Med lite smör i håret kommer man långt... =)

Scrappa utan papper...

Jag vet inte hur det kommer sig, men Scrap In Style svämmar verkligen över av saker som inspirerar mig. Nu senast är det Ashley Wren's utmaning att scrappa utan cardstock eller mönstrade papper som får min hjärna att jobba.

Jag gjorde den här tyglayouten med akrylfärg på igår och är helt klart sugen på att göra fler grejor till den här utmaningen! Ashleys egna exempel med bland annat tidningspapper som bakgrund är så klart superkreativa och inspirerande.

image436
Det är ju svårt att se, men under fotot är det varvat svarta, blanka "stenar" och små glänsande spegelbitar. Den vita färgen under "enkelt" maskerar egentligen ett fel, men det blev ju rätt ok så... :)

Det här är också mitt bidrag till One Little Word #5.

Glad layout... :)

Ibland fastnar jag i saker jag "borde" scrappa av olika anledningar. Superdumt och väldigt inspirationshämmande. Nu gjorde jag den här istället för alla saker jag "borde" och det var så kul och befriande! :)

image435
Mönstrade papper från Creative Imaginations, Scenic Route och Making memories. Filtblommor från Queen&Co, band och glänsande stenar från månadspaketen från Scrap In Style. 1:an kommer också därifrån.

Kryllar av nytt och fint igen....

CHA närmar sig och det kryllar av "sneak peaks" överallt igen. Har ni sett Scenic Routes nya serier? Såååå fina!

Vill tacka igen, för allt snällt ni skriver i kommentarerna! Jag blir så glad! Camilla har undrat om det finns något hemligt scraptjack, men det är snarare tvärt om... jag skulle behöva ett "anti-scraptjack" för att få plats med lite annat än pyssel i huvudet också, så säg till om ni hittar något sån't!

Saker från köket...

Monica har utmanat oss (och alla andra) på SWE Scrapbook och utmaningen innebär att man ska använda någto från köket i sin scrapping. Jag gjorde två layouter med "kökssaker" och hade jätteskoj. 
 
På den första hjälper Linus till att kratta ut jord i trädgården och sugrören har verkligen inget med saken att göra, men de var färgglada och roliga i alla fall. =)
image433
Papper från Kelli Crowes kollektion för Scrap In Style TV. Även de små svarta stenarna kommer därifrån. Rubriken är chipboard från AC, tejpen 7gypsies och det sick-sackiga är rub ons från AC.

På den andra layouten har jag använt sånt där platsnät som vitlöken ligger i ibland. Jag har målat det med grön akrylfärg och fäst det på layouten med häftapparaten. Väldigt roligt att använda! :)
image434
Papper från Kelli Crowes kollektion, rub ons från Hambly, gul och grön akrylfärg (MM), thickers AC och en liten liten bit av ett zebrarandigt band.

Ikväll är jag helt supertrött, för vi tillbringade eftermiddagen på Parken Zoo. Det räckte gott med en halvdag, för det tar på krafterna att hålla ordning på Linusbuset. Alva satt förvisso fastspänd i vagnen, men jag tror att hon trots selen stod upp mer än hon satt ned och även om hon inte kunde trilla ur så känns det som att man ska ha lite koll på henne när hon klättrar så där. Hon var i alla fall rätt så fascinerad av allt att titta på (både människor och djur :) och vi blev alla impade av den stora lejonhanens mäktiga rytande. Väldigt häftigt, faktiskt... :)


Genomskinligt album

Det går ju förstås inte att motstå den nya transparenta trenden och jag var bara tvungen att prova att göra ett clear-album. Jag gjorde mina albumblad av laminerade A4-ark som jag delade på mitten ungefär. Det mesta av materialet i övrigt kommer från Scrap In Style TV och deras "The shabby rock star collection". :) Det finns verkligen ofantligt mycket härlig inspiration på det stället, för övrigt.

image430

image431

image432

Det här är ganska snabbt och enkelt gjort. Men OJ vad kul det var. Och det känns ju helt klart som något som går att göra väldigt mycker mer av. Mer akrylfärg, mer stämplar... ja jisses... jag är som vanligt proppfull av scraplust. :)


grattiskort

Det här är det första kortet jag har gjort på eeeevigheter. Jag såg de här små rosa "scalloped"-bitarna ligga på skrivbordet igår och fick plötsligt lust att pyssla ihop ett snabbt kort. Vill ha meeeer pysseltid. Det kliar i fingrarna hela tiden. Vart kan man åka på avgiftning?

image429

Det mesta materialet här kommer från Cocoa Daisys juni-kit. Pappret är Sassafrass och fågeln från Prima är ju så söt. Den sitter fast med 3D-kuddar, men det syns ju inte här. Grattis-cirkeln har jag ritat själv. Använde först en sticker från 7gypsies, men pennan kletade ut sig så då gjorde jag en egen som blev nästan likadan.

Hoppas ni har en bra helg!

Jätteglad :)

Jag måste ju skriva ett jätteglatt inlägg om min plats bland de 25 i "finalen" av Scrapmästare 2007-tävlingen i Scrapbooking mm. :-) Tokmycket grattis till de 3 topplacerade - UllisÖ, Marie och Smulan. Ni är sååå värda det! Och grattis till alla er andra också. Jag är dessutom extra glad över att jag fått några andra layouter publicerade också, så jag hade hela 6 stycken med i det nya numret av tidningen. Superkul!!!  :-) Så det kanske inte gör något att det går toktrögt att försöka scrappa jul inför tisdagens deadline för layouter till nov/dec-numret. ;-)

image428


Layouter för Minneskatten

Här är några layouter jag gjorde för Minneskatten för ett tag sedan. Jag har slutat i designteamet (tusen tack för den här tiden Mikia!) men har några layouter kvar som inte visats ännu. Designjobbet har varit jättekul, men det kändes rätt att ta lite paus från det nu.

Den här är lite knasig och handlar om hur L vill ha sina pannkakor. Jag är inte bara nöjd med leken med pennan, men jag försöker att inte vara så pjoskig... :) Det känns kul att ha scrappat det här, för jag har tänkt på det ett tag. Det finns så många vardagssaker som är så roliga att minnas.
image424

Nästa layout är mest ett gulligt foto och lite lek med de mönstrade papprena och symaskinen.
image425

Den här blev inte riiiktigt så lyckad som jag tänkt mig, men jag gillar färgerna och fotot. :) Sömmarna skulle inte vara perfekta, men blev kanske lite  f ö r  "busiga"...
image426

Och så den här, om att sluta amma. Det var både nödvändigt (eftersom Alva var så hysteriskt mammig och vägrade sova utan mig) och skönt men så klart rätt sorgligt också...
image427

Tack för titten! :)

Ny kategori...

Jag har svamlat jättemycket om att jag ska göra en trädgårdskategori, men inte tagit mig tid. Nu är det väl ändå dags och efter dagens stordåd då vi med mycket möda producerat en (1) hel liten burk med svart vinbärsgelé, som eventuellt är för sur för att kallas ätlig, passar väl kategorinamnet "Vilse i trädgården" alldeles ypperligt. :) Det sista skrapet som var kvar i kastrullen efter att den stackars burken var fylld smakade faktiskt riktigt gott och såg dessutom ganska geléaktigt ut, så jag hoppas i alla fall lite grann att vi faktiskt gjort en (1) burk god gelé. Annars är teorin att vi nog fick med för många omogna bär... vi får väl se. Förhoppningsvis orkar vi prova igen och kanske göra lite mer... =)

image417

image418

image420

Vi har i alla fall jättegoda rädisor i vårt lilla trädgårdsland.
image421

Morötterna kanske kan bli något?
image422

Vi har ju en del fina saker på tomten också. Till exempel de här gula. Är det någon som vet vad de heter?
image423

om mig

Jag har gjort junis "mid-month challenge" på Cocoa Daisy, som gick ut på att göra en freestyle-layout med 5 fakta om sig själv. Jag har kanske gjort en "freestyle-light". :)

image416
Jag målade med akrylfärg i bakgrunden och sydde med orange tråd, för att göra en ram. Mina 5 fakta skrev jag direkt på fotot och rubriken är rub ons från 7gyspies. Till vänster om rubriken sitter några glittriga stenar och så har jag ritat lite med penna. Det gjorde jag på det utklippta hjärtat också.

Tusen tack för era toksnälla kommentarer!!! Och jag blev sååå glad över att se min layout på Catwalken den här veckan.

Nu är häcken klippt, skröfset kört till tippen och gräset nyklippt... Vi har en lååååång lista på saker som vore bra att fixa, men jag försöker att glädjas åt varje grej som bockas av snarare än att bli stressad över att listan är lång... :) De svarta vinbären ser mogna ut, så det verkar som om det är dags att lära sig hur man kokar gelé. =)

Jag hoppas att ni har det bra, allihopa!

Cool kille :)

Det här fotot på Linus blev så härligt. :) Jag har mest använt grejor från Cocoa Daisy's juni kit (knapparna, pärlorna och bokstäverna till rubriken är inte därifrån). Jag är verkligen helt fast i kit-träsket. Det är sååå kul att få en kartong med fina saker som är matchade och klara och det är ju alltid med grejor som man inte hade hittat själv och som är skoj att prova. Tagen här är en chipboardtag från My Mind's Eye som har ett svagt strukturerat mönster av en krona på sig. Säger man att den är embossad? Relief? Jag har i alla fall målat hela tagen grön och sen limmat dit små pärlor på kronans spetsar. Det syns lite bättre IRL än här. De genomskinliga knapparna har jag målat med gul akrylfärg på baksidan.

image415

Annars är i alla fall delar av häcken klippt nu! Och vi har satt upp två hyllor till i pysselrummet (sen tog skruvarna slut... jag har fler som ska upp). Men några små saker händer i alla fall här hemma... :)