Blommor...

Jag hoppas att ni har det bra i regnvädret! (Om ni nu har regn som vi har här... ;-) Den här layouten gjorde jag för ett tag sedan, till SWE Scrapbooks månadstema "nu blommar det". Vår trädgård är rätt vildvuxen, men om man bara presenterar vissa detaljer så kan man ju få för sig att det är väldigt fint. :) Apropå trädgård så har vi just idag köpt en häcksax eller häcksåg eller vad det heter, och det ska bli spännande att se hur det går att klippa häcken så småningom... Jag har också skaffat en provburk med färg till väggarna i vårt sovrum och det skulle väl vara en bättre syssla i regnet, men det blir inte gjort idag det heller. Jag har sååå svårt att välja färg, så nu kände jag att vi får ta en och testa och se och hoppas att det blir bra.

image414

framsteg och frustration

Arg Alva som vill lära sig att gå och inte bara stå... =) Det mesta av materialet är från Kelli Crowe-kollektionen på ScrapInStyleTV. Jag har också använt lite orange glitter (MM) och 3D-lack, grön akrylfärg och 3D-kuddar till de små stjärnorna.

image413


blåsig layout

De här färgstarka papprena inbjuder verkligen till lite lekfull scrapping. Lite saker från SiSTV, lite Hambly, lite akrylfärg, tejp från SiSTV (den med gröna cirklar) och från 7gypsies (den svartvita), blompaljetter från Queen&Co, rub ons, 7gypsies-stämpel...

image412

Jag är superscrapsugen men det blir inte tillfälle nu ikväll. Kanske en stund imorgon när (om) Alva sover. Hon har bara sovit ca 1 timme/dag nu i jättemånga dar och det är helt klart för lite, för hon är helt sjukt trött på kvällen. Men det finns liksom inget att göra åt det. Vi får väl bara stå ut tills hon blir större så att det är lagom med mindre sömn...

Klagovisor utan slut... :) Det bra: vi har ätit supergod grillad mat ikväll!

Linus finurliga tankar...

Det är så härligt att höra Linus funderingar. Ibland tror jag ju att han är nästan vuxen och ibland blir jag påmind om att man är ganska liten när man är 4 år. Jag önskar att jag alltid hade tid och ork att lyssna och att vi skulle tjafsa mindre och prata mer. Men man får väl ta till vara på de guldögonblick som dyker upp och fokusera på att glädjas åt dem...

Den här layouten gjorde jag efter en skiss av Helene, till
SWE Scrapbook. Texten lyder: En liten konversation mellan Linus och hans pappa, 3 juni 2007. Linus: Vad händer om man sitter på ett körsbär? Pappa: Hm... Inget. Linus: Kläcks det då? Pappa: Hm... nja... vad skulle det komma ut då menar du? Linus: En svan!

Jag tror att vi hade läst den fula ankungen ganska nyligen och att den kan ha inspirerat lite... =)

image411

Scrappiz vår- och sommartävling #3

Jag har äntligen gjort klart min layout till tredje omgången i Scrappiz stora tävling. Temat är stämplar och det var verkligen en utmaning! Jätteskoj, men det tog lite tid...

image410

Jag har ingen aning om vilka av grejerna jag gjort som kommer att räknas som tekniker (man kan få max 10 bonuspoäng om man använder 10 tekniker) men det är ju som tur är upp till juryn... :-)

Jag har i alla fall gjort mitt eget bakgrundspapper (det som är närmast ovanpå BG-pappret) genom att utgå från ett vitt papper och knöka, använda distressdynor och refiller och vattenspruta. När det var torrt använde jag sedan fluid chalk överst, för att få den färg jag ville. Jag har också använt fluid chalk på de flesta kanter. Jag har använt magnetstämplar (stämplat "älskar" på det distressade pappret), stämplat i en akrylfärgspöl (det stora hjärtat till höger), gjort en grid (titeln), stämplat + embossat clear (de gröna hjärtana), stämplat + embossat med distresspulver (det stora hjärtat till vänster), stämplat i embossingpulver som inte stelnat (fjärilen), stämplat i cernitlera (stjärnan), stämplat - hällt på glitter - förseglat med 3D-lack, använt clearstamps (bakgrunden och bokstäverna i griden), använt foam stamps (hjärtan), stämplat med ett plastnät + akrylfärg (pappret under fotot, nätet sitter också där). Pust. Det var nog allt. =)

Jag hoppas ni hade det bra igår och att ni också har haft en bra midsommardag!

Stämplar från Easer

Jag fick det jätteroliga uppdraget att testa stämplar från Easer åt SWE Scrapbook och gjorde de här 4 layouterna. Stämplarna är jätteskoj att använda och jag är lite extra kär i den med "information" som jag använde på flyga drake-layouten.

image406
Här har jag använt en jättesnygg journalingcirkel. Det gröna pappret vet jag inte vad det kommer från men det svartvita är från Kelli Crowes kolletion för ScrapInStyle TV. Knapparna är från Autumn Leaves och det orange på fotot är små pärlor som jag trätt på en svart ståltråd.

image407
Texten här lyder: Livet är inte 100% bra eller 100% dåligt, men vissa ögonblick är det! Jag har använt de fina streckkodsstämplarna som det står 100% lycka och 100% kärlek på. Papper från Tinkering Ink. Jag satte fast mina streckkodslappar med en sån där inplastad ståltråd som leksaker brukar kunna vara fastbundna i kartonger med... :)

image408
Här är då min favorit, informationsrutan... :) Och så använde jag 100% lycka-streckkoden också. Papper från My Mind's Eye, KI Memories och Creative Imaginations.

image409
Här har jag använt en mindre journalingruta, en stämpel med ett hjärta och en skylt där det står sötnos (den färglade jag med torrchalk, klippte ut och täckte med 3D-lack) och en stämpel med hjärtan i en cirkel. Jättehärliga allihopa! Papper från Cocoa Daisy's marskit, genomskinliga knappar (favoriter på sistone... ;) från Autumn Leaves, chipboard Heidi Swapp, filt från Queen&Co, röd pil från 7gypsies.

Jag hoppas ni alla hade en bra midsommarafton! Vi tog det jättelugn och hade det riktigt mysigt. Linus vaknade inte förrän 7 imorse och Alva sov ända till 9...!!! Det är alldeles otroligt. :)

Glad midsommar!!!

Glad midsommar önskar jag och J och de här busiga barnen! :)
image405

Jag har lekt lite med "actions" och en ram, båda enligt tips från Mikaela på
SWE Scrapbook. Vet inte om just det här blev så fantastiskt, men det är kul att testa i alla fall...


*glad*

Kolla den här länken: catwalk ! De som designar för scrap in style tv väljer varje vecka ut varsin layout som hamnar på "catwalken" och en av mina layouter är där den är veckan! Blev så himla överraskad och glad! Superkul!!

Jag hoppas ni alla får en jättehärlig midsommar, om vi nu inte "hörs" innan dess!

elegantisk

Jag måste komma ihåg det här ordet. Det är så underbart när Linus säger det... det är nog gigantisk han vill säga egentligen, för det är när saker är stora. Men så fint... "den är alldeles elegantisk...!"  :-)

Knasig tös...

Ja knasig Alva, eller föräldrar som har svårt att förstå henne? Eller så är det magkrånglet som ställer till allting? Vi har fått en läkartid för att jag ringde och beklagade mig över hennes krångel med magen och häromdagen kändes det helt onödigt och jag funderade på att ringa och avboka, för det har funkat ganska bra nu när hon får lite Lactulos varje dag. Men nu tror jag nästan att hon vaknade tidigt och var ledsen för att hon hade ont i magen idag och det var väldans besvärligt innan nr2 väl var klart, så nu känns det plötsligt bra att vi har den där tiden...

Och efter att det gick så uselt att få henne att somna först efter lunch igår så gick jag och la henne redan straxt före 8 idag och japp - hon somnade. "Det är så viktigt med rutiner" säger alla, men hur ska man göra när hon själv reagerar så olika? Om hon somnar ganska lätt ena dagen och gallskriker i en timme istället  andra dagen så hjälper det ju inte om jag försöker göra likadant. Gallskriker hon istället för att sova så måste hon ju sova en annan gång istället...

Och när jag sa något om att Alva verkligen skriker extremt HÖGT för minsta lilla och visar sin vilja väldigt väldigt starkt, när jag var på BVC senast, då svarade sköterskan bara "ja, hon har väl märkt att det funkar"... och jag blir så himla trött. Det är möjligt att vi inte är de mest konsekventa föräldrarna i världen, men jag har ingen lust att gå med den där tanken i huvudet och fundera på hur vi eventuellt skämmer bort henne så att hon lär sig att skrika efter det hon vill ha. Och jag tycker verkligen inte att vi gör saker alldeles fel heller. Är bara trött och besviken på BVC just nu. De har en våg och kan ge sprutor, men så mycket annan hjälp har jag banne mig inte fått sedan Alva föddes. Nu var ju hennes höga skrik inte något jag ville ha hjälp med heller, men den där kommentaren kändes bara så onödig.

Jaja, nog med gnäll. Egentligen känner jag mig på rätt hyggligt humör idag. :) Ha en bra dag allihopa!


Svart, vitt, rosa, grått...

Jag gjorde den här layouten till en färgutmaning på SWE Scrapbook. Den känns passande just nu eftersom jag har ägnat 30 min åt att brottas med en vansinnig Alva. Ena stunden tror jag att jag har fattat - det senaste var att det nog är så att hon inte ska sova förrän vid 11-tiden jämfört med att hon tog en tidig lur redan vid 8-tiden alldeles nyligen - och nästa stund så begriper jag ingenting. Nu vette sjutton om hon var helt övertrött trots allt, eller vad som var fel. Somna ville hon i alla fall inte (trots att jag är i alla fall är helt  s ä k e r  på att hon var trött nu). Och jag undrar om hon kommer att lära sig snart att det är en dum idé att kasta sig bakåt när man sitter själv på golvet. Då faller man nämligen handlöst bakåt med huvudet ned i golvet och nu gallskrek hon i och för sig redan innan, men inte blev det bättre av det... *suck* Till sist somnade hon i vagnen, men det är ju bara när hon och jag är hemma själva som jag kan dra ut med henne så här i "halv panik". När jag har L hemma också är det ju något krångligare. Och det är så där kul att gå genom villakvarteren med en fullkomligt hysteriskt skrikande bebis...

Jaja nog med gnäll. Nu sover hon och jag hoppas verkligen att hon gör det en stund, så hon kan vara glad resten av dagen.

image404

Jag är alldeles kär i det här rosa pappret med stjärnor. Jag tror jag beställde ett till i någon annan färg, men att det var slut. Tillverkaren är Li'l Davis och jag tror bestämt att jag ska få ett till ark, eftersom jag beställt den här "kollektionen" från Scrap In Style TV. Ser väldigt mycket fram emot den!!!

Övrigt material: gråprickig papper från KI MEmories, svart tejp med blomslinga 7gypsies (älskar den också), journalingstämpel Autumn Leaves, thickars American Crafts, dymo, häftklammer, penna, fluid chalk.

Stämplar från Inkywings

Jag blev så glad över att få vara med och test stämplar från Inkywings till Scrappizbloggen och här är en av layouterna jag gjorde. Superenkel, med gulliga foton på Alva och dockan hon fick av sin farmor i ettårspresent. Hon blev verkligen superglad! Att jämföra med hur pappret varit det absolut mest spännande på alla andra paket...

image403

Jag använde pilar i flera storlekar och en journalingcirkel. En cirkel med texten 100% glädje använde jag och gjorde en knasig sol med. :-)

Har ni förresten sett jag ritat skissen till veckans
skissutmaning på SWE Scrapbook?

Kolla in tjejen...

Alva började resa sig upp igår och nu är det bara det som gäller... Hon reser sig mot allt och försökter klättra upp på det mesta. En ny tid av passning och spännande äventyr har börjat... =) Gulletjejen, vad stor hon plötsligt ser ut!

image401

Scrapjacked

Jag knåpade ihop en scrapjack-layout inspirerad av Maria Grace Abuzman igår och den blidde så här:

image400

De stora cirklarna är ritade, de små prickcirklarna är en stämpel från 7gypsies (älskar den!). Strecken i form av pricker och fyrkanter är rub ons från 7gypsies. Siffrorna är rub ons och stickers. 9:an ritade jag av från en tinkering ink-nia. Bokstäverna i ordet "panik" är KI memories clear stamps. Knapparna är från Autumn leaves och trots att det kändes som att jag använde hela förpackningen så har jag massor kvar, tack och lov. :) Gillar dem.

Hoppas ni har en bra söndag!


Min skatt

Jag har gjort en layout till One little word och den här gången var ordet "My". Linus började säga "Godnatt min lilla skatt" någon gång den här veckan, så därifrån fick jag inspiration till min rubrik. Texten lyder "Även om jag har dåligt samvete när orken tryter tänker jag att du måste känna hur älskad du är."

image399
Papper från Scenic Route, rub ons från 7gypsies, bokstavschipboard Heidi Swapp, journalingstämpel Easer.

Jag tror förresten att jag lyckats släppa tankarna på den där Clip it up-grejen nu. Ok om den hade gått att få till "usa-pris" men det blir alldeles för dyrt här i Sverige. Jag får nog se till att vara lite uppfinningsrik och tänka ut något annat istället. Jag tog faktiskt och stoppade ned en hög stickers och sån't i en liten kartong igår. Den är ganska tunn, så att det blir stadga och så låg att de sticker upp över kanten och det går att bläddra hyggligt bra. Inte perfekt, men väldigt mycket bättre än högen jag hade nyss... :-)

Clip it up

Nu har jag fått fnatt på att jag vill ha en sån här: Clip it up. Tyckte först när jag såg den inte att det verkade så bra, men nu har jag ändrat mig. :) Just stickers och rub ons och såna där tunna små saker som är omöjliga att förvara på något annat sätt än i en enda rörig hög... eller i flera utspridda megaröriga högar... Det vore nog superfiffigt med en sån där snurrmojäng. Fast den är lite dyr...

Ett nytt format

Jag har sett ett antal 6x12-layouter nu på senare tid och även en del 12x6 för den delen. Jag har så klart varit sugen på att prova och till sist kommit till skott. Det är verkligen häftigt hur annorlunda det känns, bara för att formatet är nytt! Jag vet förstås mycket väl precis hur stor ett 12x12-ark är och ändå så blev jag förvånad över hur litet det blev när jag delade det på mitten... =) Jag såg en beskrivning på ScrapInStyleTV på hur man kan sy och fixa för att anpassa en vanlig 12x12-plastficka till två avlånga layouter. Så nu ska jag bara ta mig tid till det någon gång också... :-)

Layouten är väldigt enkel, med gulliga foton på Alva som äter sin ettårstårta. Hon var så förundrad och försiktig... =)

image398

Papper och band från Kelli Crowes kollektion hos ScrapInStyle, thickers från AC, rubons (siffrorna till vänster) från 7Gypsies, häftklammer, fluid chalk, penna...

Färgglatt....

Det är mycket sprakande, starka färger nu och jag kan förstås inte motstå att hänga på. Den här layouten har jag gjort efter en skiss hos Pencil Lines. Ingen text, bara en liten dokumentation av mig just nu... (Eller snarare innan klippningen då... ;-)

image397


Lugnare...

Jag måste bara meddela att jag är lite lugnare och mindre förtvivlad nu... Båda barnen somnade i alla fall snällt för kvällen och det är bara att hoppas att Alva kan sova lite lugnt nu. De där väldigt jobbiga stunderna kommer *poff* med full kraft, men kan tack och lov också försvinna och då känns det plötsligt lite underligt att allt var så fruktansvärt hemskt nyss... Tack för att ni lyssnar på mitt svammel... :)

Jag blir tokig

Alva hade en period på kanske en månad (?) nu i vår då hon somnade vid kl 19, ganska lätt, och sen sov som en stock i alla fall i 2-3 timmar. Vi kunde till och med borra och banka och sätta upp hyllor på väggen, i rummet precis under hennes rum utan att hon vaknade. För första gången på över ett år hade vi några timmars lugn varje kväll.

Nu sover hon oroligt som sjutton på kvällarna igen. Hon somnar visserligen men hon vaknar oftast flera gånger och sover väldigt oroligt. Vi smyger för att inte störa och är hela tiden på helspänn för "när som helst" vaknar hon ju. Och framåt 22-tiden brukar det inte längre gå att söva om henne om hon vaknar, utan då måste jag gå och lägga mig och flytta över henne till vår säng. Det är enda sättet.

Det här är väl bara en period. Det går över. Men attans så jobbigt, när vi nu fått den där lilla, lilla friheten efter så lång tid av trassel.

Och så på dagarna då... som NU. Alva var supernära att somna hela vägen till Linus dagis för två timmar sedan. Hon sov i princip, men vaknade till istället för att somna till av lite guppande när vi var nästan framme och sen fanns det inte en chans att få henne att somna när L var med på hemvägen. Vi gick hem och åt mellanmål och sen försökte jag lägga Alva i vagnen. Hon låg som vanligt och var sååå nära att sova. Ögonen som smala springor som stänger sig helt då och då. Så där kan hon ligga hur länge som helst ibland. Och så precis när hon stängt ögonen en längre stund så kommer Linus och knackar på. Det är kört. Alva börjar skrika och det finns inget sätt i världen (inget ofarligt sätt i världen) att få henne att somna. Det blir ingen mer sömn innan kvällen. Just nu är hon ändå nöjd med att krypa runt och busa med L i vardagsrummet, men hon kommer bli aptrött innan det är dags att sova för kvällen. Jag blir VANSINNIG. Den känslan i kroppen när det är kört, när hon inte somnar. Istället för att jag ska få ta det lugnt och hinna ägna en stund åt Linus så blir jag bara arg, arg, arg och trött, trött, trött.

Jag fattar inte hur hon kan ha så förbannat svårt att somna!

Pust... jag börjar lugna ned mig nu. Men den där totala känslan av "jag vill inte, ta mig härifrån" som dyker upp ibland. Alldeles för ofta. Den är inte rolig. Det slutar med att Alva är trött och grinig, jag är arg och trött och grinig och leker inte med Linus, så då blir han odräglig för att få min uppmärksamhet och jag blir ännu argare och L blir ledsen och så är alla ledsna... skit, rent ut sagt.

För att skriva om något roligare... Linus kläckte ur sig en grej när vi var på väg hem. Vi mötte en kvinna med sjal på en i övrigt folktom och tyst väg. "Oj, mamma är det där en påskgumma?" säger Linus högt och tydligt. Som tur var så började kvinnan skratta, så jag skrattade också till och förklarade att man kan ha sjal även om man inte är påskgumma... gulliga barn...

Om bara Alvas sömn kunde ordna till sig lite bättre igen. Det var inte direkt så att vi hade någon perfekt situation, men det var i alla fall liiite lugnare. Och det är klart att det kommer att bli så igen, jag skulle bara vilja be om att det händer NU tack. Sömnen och rutinerna och ordningen... det är liksom grunden till allt. När det inte funkar funkar inget.

Ett tillägg... det är i alla fall J som lägger Alva på kvällarna (även om det ofta tar kortare tid än vad det gör för mig att lägga L) och det är också han som springer upp och får Alva att somna om, fram tills det inte längre går. Så det är inte jag som gör allt när det gäller Alvas sömn och jag har ju ändå mer frihet än J på kvällarna nu. Men jag är ju inte avslappnad när han springer upp och ned och får söva om henne gång på gång.

Sparka boll...

Å vad ni är snälla med alla era fina kommentarer! Tusen tack! Det är knäppt hur lätt det är att vara självkritisk.

Den här sidan, som jag ursprungligen skickade in till Scrapbooking m.m. men som till sist hamnade i
SWE Scrapbook-bloggen, var jag i alla fall väldigt nöjd med direkt när jag gjort den och jag är det fortfarande, trots att det gått flera månader sedan den kom till.

Gulliga fotbollsbilder från förra sommaren. :-)

image396

Finalen i Scrapliftcupen

Jag är inte 100% nöjd, men jag ooorkar inte hålla på och pilla mer. Man ska ju scrappa för att det är kul och inte för att man måste uppnå något som man inte ens vet riktigt vad det är... ;-) Det är inte så att jag inte gillar min layout alls, men... ja, det är väl för att det är tävling som det hela tiden känns som det kunde varit bättre.

Kriterierna i finalen var att man skulle göra en layout med sommartema, med de huvudsakliga färgerna rött, turkos och vitt. Man skulle också ha med pärlor och minst 1 fjäril på layouten.

Jag liftade en jättefin layout som Lene Solhaug gjort. Min fjäril klippte jag ut på fri hand ur en bit filt och så sydde jag med broderigarn runt kanterna. På vingarna fick fjärilen paljetter och pärlor och jag använde ståltråd och pärlor till antennerna. Jag har också använt pärlor på chipboardbokstäverna i rubriken (fäste med 3D-lack) och på journalingcirkeln högst upp till höger. Där stämplade jag en prickcirkel med en 7gypsies-stämpel och så la jag en klutt 3d-lack och en pärla på varje prick.

image392

image393

image394

image395

Nu ser jag jättemycket fram emot att få se de 9 övriga finalbidragen! :)

Tack förresten - för alla snälla kommentarer om glasögonen och håret! Det är jätteskönt att inte känna sig riktigt lika sunkig längre... =)

One little word

Jag fick scrappa lite idag. Tjoho! :) Det jobbiga är att när jag haft ett uppehåll på några dagar så här (ja det är helt otroligt, det kryper verkligen i kroppen på mig om det går några få dagar utan att jag scrappar alls) och sen får scrappa lite - då föder det bara ett ännu större sug efter MER scrap!

Jaja, förutom att jag pillade lite med bidraget till finalen i Papirgleders scrapliftcup - det går trögt tyvärr, jag lider nog av prestationsångest igen och vill att det ska bli så bra - så gjorde jag klart den här layouten. Den är inspirerad av utmaningsbloggen
One little word och ordet man skulle tolka var "stop". Det var ju lite extra praktiskt med ett ord som är så gott som likadant på svenska... så det knappt märks att jag gjort en översättning. :)

image391

Det mesta av materialet kommer från Cocoa Daisy's januaripaket, som var ihopsatt av Ali Edwards. Jag har inte riktigt kunnat förmå mig att göra något med de här sakerna tidigare, för det är bara så himla fiiiina grejor! Men jag har ju trots allt köpt dem för att använda dem. :) Jag hade lite problem med scanningen så det ser ut som att de vita bokstäverna inte syns mot bakgrunden, men de gör de i verkligheten.

Låg aktivitet...

Det fina vädret och en extrem trötthet som nog beror på en kombination av en begynnande gräsallergi och en liten förkylning gör att det inte händer så mycket på pysselfronten här. Jag är riktigt frustrerad och scrapsugen nu och just precis NU har jag för första gången på länge lite scraptid så jag ska inte bli långrandig här i bloggen... :)

Tänkte bara visa den inte ett dugg dramatiska men ändå väldigt välgörande klippningen som jag fick igår. Jag bokade en ny tid om ca 3 månader och med tanke på att jag brukar klippa mig ungefär med ungefär ett och ett halvt års mellanrum så känns det väldigt skönt att redan ha nästa gång inplanerad...

Före-bilden är rätt så gräslig, inte bara pga de 10 år gamla glasögonen och det slitna håret, utan sådär i allmänhet... men jag bjuder på det.

image389

image390

Det känns skönt att i alla fall ha tagit några små steg upp ur "inte bry mig ett dugg om hur jag ser ut-träsket".  :)

Nu ska jag bege mig till pysselbordet! Hoppas ni har en underbar helg i värmen!

Lite hysterisk layout... :)

Den här layouten är verkligen inte "jag". Ja, ni ser väl... =) men det var himla kul att göra den ändå. Jag gillar att leka med olika stilar... =) Fotografierna på L i fotbollskläder var ju inte så spännande, även om de är gulliga och han ser glad ut.

image388

Gräset nedtill är gjort av paper frills från Doodlebug, som jag klippt till lite och chalkat. Paper frills finns hos
Minneskatten. Även det gröna bandet upptill är paper frills. De svenska flaggorna har jag klippt på fri hand och bokstäverna är QK studio. Fotbollarna är också QK och jag har fått dem i någon swapp. Lite nöjd över att ha fått användning för dem. :-) De små tagsen hänger i en brad från Karen Foster.

Scrapjacked

Jag vet inte varför jag blir så himla inspirerad av Scrapjacked, men det måste väl vara så att de är väldigt duktiga på att välja ut layouter som ger nya idéer kanske. Hur som helst så är det superduktiga Anja Wade som fått äran att bli "scrapjacked" den här gången och min version av hennes layout blev så här.

image387

Papper och cirklar från Tinkering Ink och Creative Imaginations. Knappar från Netto och Autumn Leaves. Rubons Basic grey.

Testat stämplar åt Inkywings

Jag fick tillsammans med ett gäng andra tjejer uppdraget att testa några av Inkywings scrapstämplar för Scrappizbloggen. Jag har gjort flera layouter och den första av dem handlar om gullvivorna i vår trädgård.

image386

Jag gjorde en ganska enkel layout med papper från Creative Imaginations och A2Z (den röda cirkeln :). Jag använde en stor journalingstämpel från Inkywings, som jag tycker jättemycket om. Texten har jag skrivit med Dymo och "gullviva" är QK Studio skinnimini.

Katterna har fått gå ut, rabarberpaj och trädgårdsland...

Oj oj, nu är vi många som är trötta här i huset. Alva sov dåligt i natt, vi har gått upp tidigt både igår och idag och vi har varit ute och härjat stora delar av dagen. Katterna fick gå ut för första gången och till att börja med så vågade de sig så här långt ut:

image383

Båda gick ganska precis sådär långt ut varsin gång och blev sedan skrämda av något ljud och hoppade in igen... :-) Sen satt de och kikade infrån köket ganska länge innan de till sist gick och la sig och sov istället! Vi åkte och shoppade jord till trädgårdslandet och stängde då dörren en stund mitt på dagen. På eftermiddagen var vi ute i trädgården igen och då hade vi dörren öppen, men det tog bra lång tid innan katterna till sist visade sig där igen. Så mycket för all noggranhet med att hålla dörrarna stängda så att katterna inte skulle smita tidigare... =)

Jag som ett tag trodde att dagens kattäventyr skulle stanna vid lite nosande precis utanför dörren fick i alla fall se båda katterna våga sig ut på betydligt längre upptäcktsfärder till sist. Efter en himla massa nosande precis kring dörren gick båda varsin längre sväng (åt varsitt håll) och var utom synhåll en bra stund. När de till sist kom tillbaka kändes det säkrast att locka in dem (den ena skuttade in alldeles självmant och den andre kom direkt när jag hällde upp mat) så att de får ta det här med utelivet ett steg i taget. Väl inne så betedde de sig ganska underligt, Zoega reste världens ragg mot Grönstedt och lät som en borrmaskin ungefär. De låg i trappen och bevakade varandra och brummade bra länge men nu verkar de lite mer normala igen. Någon av dem kräktes upp en hel, nästan otuggad växt, så jag vet inte om det där brummandet var illamående eller om det verkligen var lite kamp om rangordningen... Kan de reagera så bara för att de varit ute och nosat lite och dragit med sig lite konstiga dofter in, kanske?

image384

Nu tänkte vi vänta tills på onsdag med att släppa ut dem igen. Det känns som en bra idé att inte gå för snabbt fram.

Trädgårdslandet har jag inget foto på, men vi har ett litet, litet på gång i ett hörn av trädgården... Själva sådden har vi inte kommit till än, men det ska väl bli lite morötter och rädisor i alla fall. Lite spännande... :-) 

Idag skördade vi för första gången lite rabarber och gjorde vår första rabarberpaj. Supermumsigt! Linus vägrade dock att ens smaka, för han hade fått för sig att han inte tyckte om. Knasiga lilla barn. Till sist smakade han - mycket motvilligt - och med det psykologiska utångsläget att det var något superäckligt han åt så fick han också kväljningar och jag tyckte riktigt synd om honom... Han gör så där rätt ofta nuförtiden - intalar sig att något är så himla himla himla äckligt att han verkligen inte KAN äta det, även om det egentligen hade varit gott om han bara hade trott på det. Vi tvingar honom aldrig att äta upp, men jag vill ju så gärna att han i alla fall ska smaka. Men när han är så där övertygad om att det är äckligt hjälper ju inte det. 

image385

Jag tyckte att det var himlans gott i alla fall... :-)
 

Nya glasögon...

Idag har jag hämtat ut mina nya glasögon! Det är lite ovant ännu, men jag tror jag trivs väldigt bra.

image382

Vänta bara en vecka... sen kommer jag och visar ny frisyr också... :-)


En till Cocoa Daisy

Den här layouten är lite inspirerad av en layout gjord av en tjej som kallar sig harpersmama. Hennes layout heter "she is so over me" och har med just ett sånt här gulligt foto på en liten tjej som kryper iväg... :-) Det här handlar förstås om att tiden går så snabbt! Jag är både jätteglad över att Alva växer och är större. Det är lättare att förstå henne och att kommunicera och hon är inte lika liten och skör... men det är också tokläskigt och obegripligt att det går så snabbt! Jag utgick från sketch #34 hos Pencil Lines. :)

image381

Allt utom rubriken, det blå pappret och de små MM-klistermärkena (oj oj) kommer från Cocoa Daisys majkit. Pilen är en chipboardpil som jag klädde med cardstock. De gröna prickarna på pappret är typ sammet (pappret heter något med velvet dots) och jag ääälskar det! :-)