Superdupersnyggt att ha på väggen...

Jag har tänkt jättelänge att jag ska måla något väldigt enkelt eller försöka att på något sätt pyssla ihop något som går att ha på väggen, för nu har vi ju massor med väggar som behöver utsmyckas och vi hade inte direkt något upphängt i vår lägenhet heller för den delen... Åsas fantastiskt snygga små tavlor gjorde mig just jättesuperduperinspirerad! Kolla här!

En layout...

Jag har inte varit lika stormförtjust i majs månadspaket från Cocoa Daisy som i de tidigare, men det är fortfarande ett kit som innehåller en himla massa fina saker som passar väldigt bra ihop och jag har tänkt att det är att jag inte är sådär gräsligt förtjust i lila som ställer till det. Det är ju skoj att utmanas att använda något man har lite svårt för och faktum är att jag blev riktigt förvånad när jag insåg att jag tyckte det var himlans snyggt med lila ihop med det här gröna. Jag hade ju aldrig valt lila själv, till att börja med. Det här gröna pappret + det från Sassafrass som jag gjort de små cirklarna av + ett annat grönt papper som kom i paketet är verkligen såna papper som jag blir heeelt kär i. Jag kan lätt stå ut med att några av de andra kryllar av lila blommor och inte riktigt känns som min grej... :-) Och junis månadspaket är fullt av starka härliga färger, så det ska bli superkul att få leka med.

Den här layouten handlar egentligen om mig... :-)

image380

Tack för alla snälla kommentarer jag får i bloggen! Jag måste bara säga det igen, för ni gör mig så glad!


Scrapliftcupen igen

Jag hann i nästan sista stund göra klart min layout till åttonde omgången av Papirgleders scrapliftcup. Jag liftade en layout av Aud K Saetern.

image379

Fotot togs i söndags. :)


En layout med ett album...

Jag har äntligen, äntligen, äntligen scrappat om tiden på sjukhuset förra våren. Det är en layout till Linus album och jag fick till sist den där sparken i baken jag behövde i och med att andra deltävlingen i Scrappiz stora vår- och sommartävling hade tema "album". Jag har haft den här idén rätt länge, men inte gjort något åt saken förrän nu. Det är inte några väldigt vackra foton och jag har inte smycket med 1000 detaljer heller, men det var en himla viktigt layout som kändes bra att göra.

image375

image376

image377

image378

Det är helt otroligt att det gått ett år!

Häftigt uppvaknande imorse...

Vi blev väckta av brandlarmet straxt före 6 i morse... Jisses amalia, vilken pulshöjare! Det var som tur var ingen eld som satte igång det. Däremot låg en väldigt färsk hög med kattkräks på golvet precis under sensorn. Har någon hört talas om att ångor från kattkräks kan utlösa brandvarnare? Jag är fortfarande helt skärrad och undrar om det inte brinner någonstans ändå, men det gör det såklart inte... Trevligare uppvaknanden har jag varit med om, men vi får väl vara glada att det ändå var nästan morgon och att det inte hände klockan 3 eller så... Jag är så himla rädd för eld och bränder, så ett sånt här larm behövde jag inte.

EDIT: Nu har vi varit i kontakt med larmfirman som kunde berätta att sensorn är optisk och inte reagerar på gas, så det är med all sannolikhet så att det är damm som ställer till det, hur illa det än luktar om kattens kräks... =) De kommer och rengör och visar hur man gör lite senare idag, så jag hoppas innerligt att det inte går IGEN innan dess!

Ett till inlägg på samma dag!!!

Nu ni, händer det grejor... =) Två inlägg på samma dag och klockan är bara straxt efter 12... :-)

Det är en till layout gjord till SWE Scrapbook, efter en superhärlig skiss av Helene.

image374

Foton på hur snabbt blommorna dök upp på ett av våra träd och på Linus som älskar att lukta på blommor. :-)

Ett livstecken...

Oj oj oj, så här tråkigt tror jag inte att det har varit här i bloggen på länge. Vi har haft en bra helg, med lite mer firande av Alva och mycket lek i farmors trädgård. Det är dock rätt jobbigt att åka bort också - mycket packning att hålla ordning på, jobbiga bilresor, konstiga sovtider och brutna rutiner... men vi har väl snart återhämtat oss hoppas jag. ;-)

Den här layouten gjorde jag till
SWE Scrapbook och det är en liftning av en underbar layout av Peterlina. Min är långt ifrån lika vacker, men jag gillar den ändå. Den röda maskinsömmen syns rätt dåligt i scanningen. Tänk att det gått över ett år nu, sedan Alva var sådär liten och alldeles alldeles nyfödd!

image373

Jag hoppas på att det ska hända lite mer här i bloggen nu framöver... :-)

Kram på er allihopa!

Bloggtorka...

Ursäkta att det är så dött här... :-) Det har varit några rätt trassliga och jobbiga dagar och det lilla jag hunnit scrappa får ni inte se här riktigt ännu. I morgon fyller lillskruttan 1 år - kan ni tro att det är sant?

image372

Inspirerad av annons...

Den här layouten har jag gjort till SWE Scrapbook, utifrån en annons. Jag inspirerades av upplägget, med fyra bilder tillsammans och några cirklar.

image371
Papper bazzill och KI Memories. Stjärnorna är i plast, från Queen&Co. Chipboardbostäverna kommer från MM (och jag har fått dem av Ulrika - tack vännen!) och ordet "lek" är gjort genom att måla över med akrylfärg medan det tillfälligt satt stickers (fr AC) på layouten. Det gick sönder lite när jag drog bort dem, men det ser ni knappt va? ;-)

Tack

Tack för alla tankar till oss och till Hugo igår. Det var en konstig dag. Att avsluta den med en stark film som i sig fick tårarna att spruta (Babel) var kanske inte bara smart, eller också så var det rätt. Det är skönt att få gråta riktigt mycket ibland.

Jag har gjort den här layouten till en utmaning på
ScrapInStyleTV. Det var en Andy Warhol-inspirerad grej man skulle göra... =) Jag lekte lite... skoj skoj...

image370
Papper från Scenic Route, akrylfärg, stämplar från KI Memories (bokstäverna i "hur") och 7gypsies (prickad ring).

Glasögonen jag har på de här bilderna är förresten ett par jag funderar på att köpa. J fick ta en massa foton på mig när jag provade glasögon, för jag ser ju inte hur jag själv ser ut annars, med bara fönsterglas i brillorna. Nu ser ju inte ni så bra på de här fotona förstås =) men jag gillade de här. Tycker bara att det är lite jobbigt att köpa 1 par glasögon för över 4000 kr när man kan få typ 2-3 par för mindre pengar hos någon av lågpriskedjorna. Problemet är att de ligger i E-tuna och att jag inte hittade något jag var nöjd med när jag var där och försökte titta i förrgår. Fast det skulle kanske lyckas bättre om jag hade med mig någon som kunde hjälpa mig, eftersom jag inte ser så bra när jag provar själv... *suck* Vi åkte hela familjen, men J var inte till så mycket hjälp eftersom han var tvungen att hålla ordning på världens vildaste 4-åring. Livsfarligt att släppa in honom i en glasögonaffär... Hur som helst - jag undrar om jag inte ska köpa de dyra bara för att få det gjort. Det är ju rätt praktiskt att kunna fixa det här i Strängnäs och nu gillade jag ju de där bågarna... fast det svider lite. Det måste vara rackarns tur för optikern här i stan att det inte kommit någon lågprisbutik hit ännu. Jaja, svammel svammel... vi får se!

2 år

Hur kan det ha gått två år? Ibland känns allt så tydligt och klart, som om det var igår. Ibland känns det som en dröm, som om Hugo aldrig funnits och som om jag lever i en annan värld än den verkliga. Två år... vi ska försöka mysa och ta hand om varandra idag. Leva som vanligt, men ändå inte. Kramar på er allihopa!

Tusen miljoner tack...

för alla vänliga ord... Det är svårt att beskriva hur allt känns, för mitt i det här så pågår ju livet som vanligt. Men det känns helt klart att det är en speciell tid på året. Nästa vecka fyller Alva ett år också. Det är kanske bra att snart få fokusera på något riktigt roligt, men samtidigt så känner jag att jag behöver ge Hugo lite plats också nu. Deras födelsedagar ligger lite tätt.

Hur som helst - här är ett litet minialbum som jag gjorde till min farmor. Jag har varit jättesugen på att scrappa en pekbok ända sedan jag såg det första gången och det var verkligen hur kul som helst! Jag köpte pekboken på bokrean, bara för att ha att scrappa på. =)

image364
Så här såg boken ut från start.

image365
Det blev så härligt att limma fotot ända ut i kanten och sen fila med nagelfil för att jämna till kanterna! Papper från Scenic Route och Karen Foster (det randiga som jag stansat ut en cirkel att skriva text på ur) finns hos Minneskatten.

image366
Här skymtar papper från Piggy Tales som finns hos Minneskatten.

image367
Papper från Scenic Route och Karen Foster.

image369
Papper från Piggy Tales och Karen Foster.

Ni måste verkligen prova att göra en sån här bok om ni inte gjort det! Det var alldeles otroligt kul! :-)

Ashley Wren scrapjack - ganska känsligt...

Jag tänkte bara varna lite. Layouten jag gjorde igår är inte världens gladaste direkt. Jag är jätteglad att jag äntligen scrappat några av fotona på alla blommor vi fick när Hugo dog och att jag var knäpp nog att fota dem då. Men det blev en layout med kontraster. Jag vill inte bli missförstådd. Jag hatar inte blommorna och jag är glad att vi fick dem. Men jag hatar att vi behövde få dem. Jag har gjort min version av Ashley Wrens layout på Scrapjacked. Det var för övrigt just Ashley Wren som lämnade en kommentar på en av mina layouter igår. Tänk vad glad man kan bli för en sån sak... =)

Men annars då... på lördag är det 2 år sedan Hugo dog och det är helt otroligt att smärtan kan kännas SÅ stark fortfarande. Precis lika stark. Sådär så att det nästan inte går att andas. Jag kan inte förklara hur jag mår. Det är under kontroll, liksom. Men väldigt förvirrat.

image363
Det är ju lite spännande med nyheter...

Kolla in det nya stället Scrap In Style TV. Det är ju skoj med nyheter och det här ser lite spännande ut! :-) För inte är det så att det redan räcker med roliga saker att göra vid datorn? Och det är liiiite skoj att vara tidig (det är ju mitt i natten i USA och stället öppnade när det blev den 15:e) för då kan man råka få en kommentar från exempelvis Ashley Wren på en uppladdad layout och det är ju inte utan att det känns kul...! :-) *ler fånigt*

Ett litet hej och en liten fjäril....

Jag får ju alldeles abstinens av att inte ha något att blogga om... men det här lilla kortet kan jag ju visa. Vi fick i uppdrag av SWE Scrapbook att använda QK och jag var kanske inspirerad av Karen Foster-kursen på scrapeventet när jag gjorde den här lilla fjärilen? Fotohörn till vingar och skyltens stolpe till kropp... :-)

image362
Papper basic grey och 7gypsies och något mer (från Cocoa Daisys aprilkit). "hej" är QK stiletto.

Annars är allt ok med oss. Full rulle... :-)

Scrapliftcupen igen

Tack för era grattis! Jag blev verkligen superglad för att de valde min layout och det är svårt att förklara för någon som inte scrappar själv... så det är skönt att ni är här och lyssnar... =)

I näst sista omgången i
Papirgleders scrapliftcup valde jag att lifta en superfin layout av Hanne Kjaervik. Kriterierna var att rubriken skulle vara gjord av cardstock och att fotot inte fick föreställa människor under 18 år. Jag skrev ut min rubrik spegelvänt på baksidan av cardstocken och skar/klippte ut den. Papper från Tinkering Ink och A2Z (tusen tack till snälla Emma).

image361 

Jag låg 8:a inför den här omgången och det är de 10 första som går till finalen. Lite spännande... :-) Jag tror jag tar allt det här tävlandet lite som en ursäkt för att fortsätta att scrappa sjukt mycket. Egentligen är det ju helt oviktigt med scraptävlingar och jag lär behöva koncentrera mig mer på själva livet än på att scrappa om det, någon gång snart. Men just nu försöker jag suga ut de positiva känslorna och vara glad åt de lyckokänslor scrappingen ger mig.

På hemmafronten ska Linus alldeles straxt iväg på "tennislekis" för första gången och han har väldigt hög puls och extremt svårt att vara still... det ska nog bli ganska spännande. :-)

Jätteglad *litet tut*

Idag är jag jätteglad, för en av mina layouter har blivit utvald att vara med i Cocoa Daisys nyhetsbrev och förutom den väldigt stora äran så vann jag ett presentkort på 15 dollar. Superkul! Ni kan se det här.

En annan sak att vara jätteglad över - Alva sov hela natten i sin säng igen! Det är nästan två veckor sedan det hände första gången och det känns alldeles konstigt och fantastiskt. Dessutom vaknade hon GLAD istället för skrikandes. Snacka om ovant.

Jag hoppas ni får en bra fredag och en mysig helg!lugnare

Natten till idag var myyycket lugnare och Alva vaknade som en ny bebis idag. Sååå skönt! Jag har ganska rejält ont i halsen idag, så det kanske är det Alva har haft också.

Jag har inte haft så mycket pysseltid som ni förstår och det som är på gång kan jag inte visa riktigt ännu... så det blir bara ett sånt här litet trist inlägg nu också. ;-)

Inte öroninflammation i alla fall

Det är väl bara något litet virus eller nå't... läkaren tittade i öronen och lyssnade på andningen och så var det klart på 2 minuter. (Vi får väl se vad vi drog på oss för andra läskiga sjukdomar under de 40 minuterna i väntrummet... *suck*) Det värsta var ändå läkarens "lilla gumman vad gör du här, det är inget att oroa sig för"-attityd. Jag vet att jag oroar mig onödigt mycket och att det inte finns något alls som tyder på att Alva är väldigt sjuk, men det blir liksom inte bättre av den där inställningen hos läkaren. Jaja, nu sover hon - supertrött efter att ha sovit så väldigt lite under det senaste dygnet - och jag hoppas verkligen att hon får sova en ordentlig stund nu och att hon vaknar glad!  

Jobbig natt...

...med mycket bära och mycket skrik och lite sömn... :-( Det är säkert bara något så fånigt som att hon håller på att få en tand eller så, men jag lyckades i alla fall få en tid till VC nu på förmiddagen, så de får kolla i öronen osv trots att sköterskan egentligen tyckte vi skulle avvakta... Det jobbiga är ju att vi blir så oroliga när hon skriker helt hysteriskt, men egentligen så finns det väl inte så mycket som tyder på att det skulle vara något annat än något vanligt, simpelt litet bebisproblem. Man "ska" väl bära runt på skrikande barn på nätterna när man har småbarn?
 
Jaja, det blir skönt att få henne lite kollad i alla fall, men oron försvinner ju tyvärr inte om de inte hittar något, som t.ex. en öroninflammation. Hon beter sig lite som när L hade öroninflammation när han var liten, men han var ju inte något speciellt typiskt fall... han hade varken feber eller var speciellt förkyld och när vi träffade läkaren var han hur glad som helst, så hon blev rätt förvånad när hon kikade i öronen och konstaterade att de var tokinflammerade.

Jaja, vi får se.

nog inte farligt i alla fall...

Pust... Alva har inte somnat än men jag tror i alla fall att det är magen som spökat och hon har varit glad och nöjd i över en timme nu så jag är inte lika orolig längre. Men det är ju apjobbigt och väldigt synd om stackars henne som inte mår bra. Och så hoppas jag att J lyckas med läggningen nu, för det vore så himla trist om våra rutiner som äntligen börjat fungera lite skulle bli alldeles kaputt. Just nu är det alldeles tyst uppifrån... *hoppas* men hon skrek som en galning rätt länge... Det är i alla fall lättare att stå ut med skriket när man just sett henne alldeles glad och vanlig under en så lång stund precis innan. Imorgon är en annan dag heter det ju och då hoppas jag att vi får det lugnare!


Ledsen Alva

Usch, idag har varit en riktigt pissig dag. Alva har varit jätteledsen varvat med lugnare stunder under hela dagen, med början så tidigt som 04.30. Ett tag var jag helt säker på att det var magen som var problemet, för hon gjorde med stor möda nr 2 på eftermiddagen och blev sen lugnare, men nu vet jag inte längre. Problemet är att hon bara sovit ca mellan kl 16-17 på hela dagen och det är ju på tok för lite (jag har försökt att få henne att somna ungefär 1000 gånger under dagen, men det resulterade bara i tokskrik), så att hon nu gallskrikit större delen av tiden sedan kl 17 kan ju mycket väl bero på att hon är alldeles för trött. Hjälp, det är ju bara en dryg timme... det känns som i alla fall 3... Vi ska prova att lägga henne nu och se om det kan funka att få henne att sova. Jag är så jäkla trött på att aldrig veta vad det är som är fel... magen, öronen, trötthet... något annat... Vi väljer mellan att åka till akuten (för det är ju aldrig någonsin så här illa vid någon tidpunkt när vårdcentralen är öppen...) eller att försöka få henne att sova... Just nu väljer vi nr 2 och jag hoppas innerligt att det funkar för det här är inte kul. Vi får förstås ringa VC imorgon om det fortsätter. Blä...

Scrappiz vår- och sommartävling

Det var lite trögt att hitta inspiration till  alls första delen av vår- och sommartävlingen på Scrappiz, där man skulle använda något utstansat/utskuret/utklippt på sin layout. Men så plötsligt poffade en idé upp i huvudet och layouten blev klar ganska snabbt. Jag använde material från Cocoa Daisy's marspaket. Bokstäverna är QK studio och tävlingens andra kriterium - dold journaling - löste jag genom att skriva på en utklippt blomma.

image359

Om man plockar fram blomman:

full fart synlig

Papprena är från Sweetwater, Stemma (blommorna) och Creative Imaginations (den lilla rivna biten). Tack för titten!

Ett par layouter för Minneskatten

Här kommer ett par layouter jag gjort för Minneskatten.

Den första handlar om allt rosa som började dyka upp i och med att Alva föddes. Egentligen har vi nog inte sååå mycket, men det var ändå en helt ny färg som plötsligt dök upp... Jag sydde "stjälkar" på symaskin och den gröna tråden syns lite bättre IRL än på bilden.

image358


Den andra layouten handlar om att Linus just fyllt 4. Tiden går så fort!

image357
Jag gillar det här vellumet med klockor från EK Success! Jag klippte ut flera klockor och satte fast dem med häftapparaten.

Materialet finns hos Minneskatten där det förresten pågår en skisstävling efter en skiss som jag ritat. :-)


arg Alva

Ja inte just nu, tack och lov, nu sover hon... :-) Och igår fick jag henne att somna i sin egen säng för första gången. Det är hennes pappa som har tagit hand om det förut, men igår var han borta och ett tag trodde jag att jag hade sabbat alltihop, men till sist sov båda barnen i sina sängar! Lite magiskt... :-) Hon har inte sovit hela natten i sin säng sedan i söndags, men det är i alla fall alldeles fantastiskt att hon sover rätt gott på kvällarna, så det räcker gott än så länge.

Här är i alla fall en av layouterna jag satt och pillade med på lördagskvällen på Scrapeventet. Det känns lite bra att ha fångat den arga Alva på bild, eftersom det också är en stor del av vardagen... ;-)

image354
Papper American Crafts, bazzill, fancy pants och WeR memory keepers. Spetsen är färgad med fluid chalk och rubriken är stickers från chatterbox. Journalingcirkel från 7gypsies.

Färgerna på båden den här och layouten nedan är inspirerade från en så himla snygg annons jag såg i en tidning i vintras. Färgerna där var grönt, brunt, svart och vitt och jag har lagt till orange som accentfärg.
image355
Papper KI Memories, Scenic Route, My mind's Eye, WeR MEmory keepars, DAisyD's, FAncy Pants. Stickers chatterbox, utstansat QK Paige, BG rub on. Liten hambly journalingoverlay, metallpilar 7gypsies.

Den ser helt sned ut... så är det inte på riktigt...

Jag hoppas ni får en bra helg allihopa!

bror och syster

Det gäller att göra layouter som matchar bakgrundsfärgen nu då... ;-) Jag är inte helt nöjd med hur bloggen ser ut, men väldigt glad över att ha lyckats klura ut lite hur det funkar i alla fall. Vi får se när jag får tid att fixa mer, det får vara så här just nu i alla fall.

Den här layouten gjorde jag för rätt länge sedan när Scrapbookig mm ville ha layouter med spets på, men de nappade inte. Jag gillar den ändå. :-)

image353
Papper och "moulding corners" från Making Memories, spetsen är färgad med hjälp av en orange och en brun fluid chalkdyna, rubriken är chipboard från Heidi Swapp.

Jag vet inte riktigt vad jag gör...

...så om bloggen är konstig så är det för att jag bara chansar och inte riktigt vet vad jag håller på med! :-) Hinner inte pilla mer nu, så jag får lämna den i lite tokigt skick. Skulle väl testat på en testblogg, men jag har för lite tålamod så det blev lite live-experimenterande istället... =)