OLW #15 och en massa kladdande

Ok, jag vet inte ens var jag ska börja... men jag är så vansinnigt inspirerad av alla kreativa människor som det dräller av på till exmepel Scrap In Style TV och jag är så vansinnigt imponerad av folk som klarar av att göra så himla häftiga "collage-aktiga" grejor med både färg och stämplar och lager på lager och jag vet inte allt. Det är art journals och det är canvastavlor och art cards och altrade grejer och jag vet inte allt. Jag vet inte ens vad det heter eller precis vad det är jag vill göra, men jag har hur som helst länge haft den här känslan av vad det är jag vill åstadkomma och av att vilja prova något helt nytt. Jag är ju rätt schizofren när det gäller scrapstil och gillar både clean&simple och... ja, typ allt annat också. =)

Hur som helst, nu har jag då limmat, rivit bort, målat, gnuggat fast rub ons, stämplat med bubbelplast, gnuggat mer gnuggisar, stämplat med stämplar från
design by Peterlina, målat med pensel, filat med nagelfil och säkert något mer som jag glömt... Det var superduperkul och jag vill verkligen utforska det här - som jag inte ens vet vad det är - mer!

Resultatet blev en layout till One Little Word #15, och ordet "live". Min layout handlar om att jag borde leva mer i nuet och vara närvarande här och nu.

image604
Papper från Basic Grey, stämplar från design by Peterlina, Thickers från AC, gnuggisar från 7gypsies, färg MM, bubbelplast, penna, fluid chalk. Och en gammal sida från en kokbok... som jag limmade fast och sen drog bort det mesta av... :)

Så här såg det ut nere i hörnet av layouten tidigare idag...
image605

Jag hade hela tiden den där känslan av att jag skulle göra för mycket så att jag skulle förstöra något som var på väg att bli bra. Jag vet inte... jag är ganska nöjd men känner som sagt att det här måste jag leka och prova och testa mycket mer! Mer akrylfärg, mer kladd och mer mojs. =)


Canvastavlorna...

Vi har precis hängt upp canvastavlorna och jag tänkte visa en liten bild. Jag hade vääärldens ångest över vilka foton jag skulle välja och jag är väl inte övertygad om att de här var de 2 allra, allra bästa fotona vi hade, men nu blev det i alla fall så här och jag är jättenöjd. Fast jag vill ha fler... Både på barnen och på blommor och på allt möjligt fint... =)

image603

Tavlorna kom monterade och klara, med ståltråd att hänga upp dem i och allt. Måtten är 30x45 cm.

Nu önskar jag mig bara en snyggare tapet bakom ;-) men med tanke på hur snabbt vårt "måla om i sovrum-projekt" går (jag köpte färgen i juli och vi har fortfarande bara provmålat på en bit av en vägg) så är det nog bara att glömma så länge. Det är ju i alla fall neutralt i vardagsrummet, men jag gillar det inte ändå.



Vet du vad en fisksug är?

Straxt innan Linus somnade igår kväll frågade han mig det här:
-Vet du vad en fisksug är?
-Neeeeej.... svarade jag, för jag hade aldrig hört ordet förut och blev ganska nyfiken.
-Det är en grej som suger in fisk och så kommer fisken ut på andra sidan, till den som har den. Så kan man steka fisken så den blir riktig fisk och om man har tur kan man få jättemånga fiskar på en gång.

Det kommer en del gulligheter precis innan läggdags. Eller ja, de kommer vid en himlans massa andra tillfällen också och det är tyvärr alldeles för svårt att komma ihåg dem länge nog för att hinna skriva ned dem.

Men jag minns att Linus sa en annan rolig sak en kväll nyligen. Han hade nästan somnat och han började också snarka ganska snart efteråt, men plötsligt vände han sig mot mig och sa "Mamma, lova att du går och kissar om du är kissnödig, mamma." Jag svarade att det lovade jag och då vände han sig om och somnade. Kanske kan man ana att vi tjatar en del om de där toalettbesöken? 



 

Vita julkort...

Det var lite roligt för precis innan jag somnade igår kväll låg jag och tänkte på att jag borde testa att göra vita julkort. Jag hade nämligen julkortsmakarkväll i måndags och precis enligt planen så gjorde jag en bunt väldigt enkla julkort, utan färglagda motiv. Jag ooooorkar bara inte lägga så otroligt mycket tid på julkorten som jag gjorde förra året. I år ska det gå snabbt. :) Så kom jag då på igår kväll (hjärnan upphör ju aldrig att tänka på pysslandet) att jag skulle stämpla ett enkelt motiv med VersaMark och embossa med glitter och göra vita kort...

Och vad får jag se i SWE Scrapbook-bloggen idag? Jo, tre superfina vita alster som kommit in efter min utmaning förra veckan och ett av dem är ett underbart julkort! Kolla
här. Superkul att ni inspirerades att göra så fina saker!

Jag har nu testat och eftersom det ska gå snabbt och vara enkelt så blev det långt ifrån lika snyggt som Helenas kort. Men det känns helt ok ändå. :)

image601

image602

Annars är dagens glädjeämne att vi fick hem två canvastavlor som vi beställde utifrån fotografier förra veckan. ExtraFilm hade nämligen ett erbjudande där man fick 2 tavlor till priset för 1. Hade vi vetat hur bra det skulle bli - för de är superduperfina - så hade vi garanterat beställt fler än de två som det blev. Det är bara att hoppas på att erbjudandet kommer åter...!

Oj, oj, oj nu måste jag sova.... god natt!

shoppingtips - pennor

Ibland (ofta) känner man sig mer än lovligt nördig och insnöad på den här hobbyn... eller hur?  =) Som när jag testade att beställa några pennor från USA förra veckan... Jag skrev nämligen en recension av en vit Uniball Signo för Scrappizbloggen och den pennan hade jag fått i ett amerikanskt månadspaket. Jag har aldrig sett just den pennan (UM-153) i någon svensk butik och jag har till och med för mig att jag läste på SiSTV att de är svåra att få tag på. Men när jag skrev recensionen testade jag att googla på pennans namn och då hittade jag flera amerikanska butiker som hade den. Bland annat fanns den på JetPens och jag var bara tvungen att testa att beställa några stycken för att se om det funkade bra. Igår kom de i brevlådan och jag kan alltså varmt rekommendera butiken! Snabb leverans och nu har jag ingen brist på vita Uniball Signo längre. =) Jag bara undrar varför jag inte beställde alla andra färger också (jag köpte i alla fall 2 svarta + några vita) och dessutom tål förmodligen den där butikens utbud att granskas lite närmare. Det finns säkert fler pennor och grejor man "måste" ha, tror ni inte?

Jag har varit lite "trashy"...

Inspirerad av den fantastiska Ashley WrenScrap In Style TV har jag gjort det här "skräpiga" lilla minialbumet. Ashley gjorde ett album med hjälp av cellofanpåsarna som hon fått diverse scrapdekorationer i och jag rotade fram ett gäng kartongbitar - de där som brukar ligga i cellofanpåsarna tillsammans med dekorationerna - och gjorde ett album av. De hade redan hål i sig och en av kartongbitarna hade också en fin vågig kant. Jag målade med akrykfärg och klädde in i papper och foton. Jättekul!


image595
Här är mina 3 kartongbitar, delvis målade med akrylfärg.

image596
Här har jag kommit en lite längre bit på väg.

image598
Och så här blev det till sist.

image599
Den fina vågiga kanten, bara målad med vit akrylfärg och så en lite hambly gnuggis. Den svarta flärpen ("bandet") på bakersta sidan är förresten ett sån't där styvt plastband som sitter runt paket ibland.

image600
Jag klämde in en liten spillbit från en overlay också.

Det var verkligen superkul att göra! :) Inte för att jag behöver göra egna minialbum egentligen, för jag har flera stycken liggande som jag fått i olika månadskit, men det här var så skoj att pyssla med och skoj är ju alltid bra att ha, eller hur?

Hoppas ni haft en bra helg och att veckan börjar bra! :)

För lite drygt ett år sedan...

Det är inte klokt vad snabbt tiden går. Jag har just gjort en layout om Alvas första smakportion. Hon var inte så där vansinnigt förtjust i mat och det var egentligen först framåt maj-juni i våras som hon började äta lite mer. Det är jättekonstigt att det bara gått ett år samtidigt som det är helt underligt att det redan gått ett år. =)

image594
Utskuren snirklig ram från
design by Peterlina, papper från Cocoa Daisy's Novemberkit, stickers från Scenic Route, dymo, brads, knappar, fluid chalk, maskinsöm, penna...


Lite hemfixande...

Tusen tack för alla kommentarer om den vita layouten. Jag hoppas att ni är många som hoppar på utmaningen, för det var verkligen superkul att göra. Jag är sugen på att scrappa monokromatiskt i andra färger också... vi får se om jag tar mig tid... :)

Idag har vi tagit ytterligare några små steg framåt när det gäller att göra fint här hemma. Vi är rätt usla på heminredning. Vi orkar inte riktigt prioritera det och har rätt svårt för att bestämma oss för vad vi gillar. Jag känner själv att jag tycker om så många olika stilar och jag skulle behöva köpa alla saker samtidigt för att få dem matchade och planerade för att passa ihop för annars har jag svårt att se vilka saker som funkar tillsammans. Så därför köper jag inget och gör inget istället... ungefär... :) Dessutom har vi väl inte lust att lägga hur mycket pengar som helst på dyra möbler och det känns inte heller som någon idé att köpa en massa dyrbara saker som vi måste vara rädda om, så länge barnen är så här små. Hur som helst - idag överraskade vi oss själva genom att köpa en röd matta till vardagsrummet. Ett nytt soffbord (ett billigt Lack från IKEA) blev det också och även om soffan plötsligt såg ännu lite sunkigare ut när det kom in nya saker brevid den så kändes det ändå som ett litet lyft för vardagsrummet.

Före:
image592

Efter:
image593

Vi har också fått upp en ny  lampa i hallen, vilket betydde att vi kunde flytta den som hittills hängt där och hänga den i hallen ovanför trappen där det varit väldigt mörkt på sistone... Vi såg ju vilka lampor vi behövde när vi flyttade in i våras, men sen glömde vi liksom bort det under den ljusare delen av året. :) Vi har köpt en vägglampa att ha i trappen också, men den har vi inte fått upp än.

Det är väl nästan alltid med blandade känslor man kommer hem från IKEA förresten? Vi har ett stort behov av någonting att ställa skrivare och scanner på, för de står på golvet här inne brevid datorn. Efter en hel del klurande, mätande och tänkande så kom vi på att en BESTÅ hylla skulle vara den perfekta lösningen. Förutom att vi skulle få upp skrivaren och datorn från golvet så sväljer den rätt mycket övriga pryttlar också och vi har fortfarande fyra flyttkartonger stående här inne (i pyssel- och datorrummet) så det verkar ju som om vi behöver förvaring. ;-) Men så var den SLUT, slut, slut, jätteslut. Och det dröjer många månader innan den kommer in igen. Tidigast i mars nästa år. Kanske inte förrän i augusti. Vad säger man? Skit också, sa jag. Och så blev jag rätt tjurig.

Men jag är glad över mattan och bordet och lamporna och de andra småpryttlarna vi fick med oss.

Nu ikväll har jag försökt städa lite här i pysselrummet. Jag har gott om plats och väldigt bra förutsättningar att få ett organiserat och fint scraprum, men OJ vad jag istället mest ägnar mig åt att förvara skräp i stora kaotiska högar. Det är väl helt enkelt så att det är himla himla mycket roligare att scrappa än att städa och organisera. :) Men några små framsteg har jag såklart gjort i alla fall.

Pladder, pladder... jag är sjukt trött och borde se till att komma i säng snart. God natt på er!

Utmaning på SWE Scrapbook...

Jag blev så vansinnigt inspirerad av en av Corinne Delis underbara layouter och utifrån den har jag gjort veckans utmaning på SWE Scrapbook. Kolla in den! Och kika på Corinnes layouter, för hon gör så himla mycket fint.

Min layout till utmaningen blev så här - jag älskar verkligen det här fotot på Alvapalvan.

image591
Papper bazzill, overlay hambly, paper frills från doodlebug (som jag målade vita med akrylfärg), filtband queen&co, blommor Magdas, band/spets MM, genomskinliga bokstäver och hjärta Heidi Swapp, thickers AC, paljetter och pärlemoknappar från månadspaket från Jenni Bowlin.

mumsig efterrätt...

Den här layouten har jag gjort till hemlisarna på SWE Scrapbook. Vet inte om jag tycker att fotona blev så bra, men det ÄR i alla fall ruggigt smaskigt... :)

image590

Jag är helt sjukt trött idag. Har en liten förkylning i kroppen och det gör kanske sitt till. Brrr... november är inte den roligaste månaden direkt. I morse när jag cyklade till tåget var det -2 grader och en ordentlig dimma. Det var som att cykla genom is... Men något som är lite roligt(?) är att julen känns lite mer lockande än vanligt. Jag vet inte om det är för att jag ser fram emot att göra lite juligt, ljust och fint här hemma eller vad det handlar om. Jag har i alla fall gått och tittat på alla julsaker i Åhlens lilla hemmabutik som jag passerar på vägen hem från jobbet och vill köpa ljusslingor och adventsstjärnor så det står härliga till. :) Men vi får väl se... Vi brukar inte vara så bra på att julpynta, så det visar sig hur det blir till sist. :)

Tiden går så snabbt...

Japp, tiden går snabbt. Både om man ser till ett mindre perspektiv - dagarna flyger fram - och om man tar ett litet kliv bakåt och kikar på tillvaron i stort. Alva är så himla stor och hon utvecklas så himla mycket hela tiden. Och Linus, han är också jättestor. Har jag verkligen varit mamma i 4,5 år redan?

En väldans enkel layout gjord till
SWE Scrapbook, som handlar just om tid.

image589
Material från ett kit från Cocoa Daisy.

Första snön...

Den här scrappade jag på mindre än en timme igår kväll. Den är ju inte direkt avancerad - inte det allra minsta faktiskt -  men jag är ändå så förvånad över att det kan gå så snabbt ibland nuförtiden. Jag var en så vansinnigt långsam scrappare tidigare. :)

image587
Papper My mind's Eye, spets, blingstenar, filtband Queen&co, chipboard thickers AC, penna.

Hoppas ni får en bra helg!!!

Lekt med filt...

Jag kan inte hjälpa det... jag trillar dit på alla nya trender. Jag fick förstås hem ett gäng lace cardstock häromdagen och på min senaste layout har jag lekt med de populära filtbanden. Jag vill inte vara så himla lätt att få på fall, men det är svårt, svårt, svårt att stå emot. ;-) Framför allt när de gör så himla läckra saker som pop culture-grejorna och alla filtsaker som finns nu. Egentligen vill jag sparka bakut, sluta shoppa och bara använda allt jag redan har och som duger mycket väl. Egentligen kommer man ju väldigt långt med bara cardstock och färg och lite enkla grejor.

Men det kanske är ok att ge sig hän åt och frossa i nyheter också? Eller? Det ÄR kul med nya saker, men det vore ju trist om det blev en förutsättning för att scrappa.

Hur som helst - en layout om Alva och hennes kärlek till mössor har det blivit. Hon har varit jätteduktig på att ta på sig mössor själv bra länge nu och hon ser rolig ut i det mesta, men den här stora mössan med reklam för någon typ av skogsmaskin på, tog ju bara priset. =)

image586

Jag har använt en journalingruta (tankebubbla) från
design by Peterlina, tjock filt (cirkeln), filtband från Queen&Co, thickers AC, overlay fr Hambly, frills från doodlebug och dymo. Jag lät skyddspappret sitta kvar på de delar av filtbanden som sticker utanför layouten och jag har sytt en sicksacksöm på maskin runt filtcirkeln.

Hoppas solen skiner hos er också och att ni har en bra dag!





En sån där liten igen...

Jag har gjort en till liten minilayout till min kalender. Inte så speciell, men kul att bära med sig.

image585


Sömn är överskattat...

Det är bättre att ligga och brottas halva natten med en förkyld 1,5-åring... Mer än en timme i sträck behöver man väl inte sova? Och visst är det bara kul och skoj när man sen får hämta 4,5-åringar från dagis för att de har jätteont i magen?

Tack och lov säger rapporterna hemifrån att L inte verkar speciellt plågad nu, även om han säger då och då att han har ont. :(

Hemligt god macka... :)

Jag kände mig alldeles tom i huvudet när vi fick uppgiften att scrappa vårt favoritrecept till SWE Scrapbook... Matlagning var roligt en gång i tiden och det glimtar till positiva vibbar då och då nu också, men det är alldeles för sällan. Vi äter alldeles för mycket korv och hamburgare och färdiga pastasåser... och det saknas både tid, ork och inspiration. Dessutom säger Linus blä nästan varje gång vi ska äta och framför allt när vi gör mat som Johan och jag faktiskt gillar på riktigt.

Men så satt jag plötsligt där en kväll, med något väldigt gott framför mig på tallriken och insåg att det var just det här jag skulle scrappa om. Enkelt att göra, sagolikt gott och något vi gör rätt ofta när vi är sugna på något riktigt mumsigt... =)

image583


Rymden nästa...

Jag har precis fått en ny kontorsstol att prova på jobbet. Jösses! Det känns som om det gäller att passa sig, trycker man på fel knapp åker man nog iväg ut i rymden... =) Den har till och med två rattar som sticker ut bakåt precis som om de vore avgasrör. De syns inte så bra på den här bilden, men man anar det ena till höger bakom/nedanför sitsen. =)

image582

Tycker ni att det är lite för lite pyssel här i bloggen...? Jag ska i alla fall scrappa ikväll, men vi får se om det blir något som jag kan visa eller om det bara ska bli hemlisar gjorda...

Konserten och barnvaktandet...

Konserten var förstås jättebra! Johan och jag såg LasseW tillsammans första gången vintern -96, innan vi ens var tillsammans, så det är liksom lite speciellt... :) Om jag fick önska skulle jag vilja höra fler låtar från förr... men besviken är jag inte för jag vet ju att det inte blir så. Och det var ändå en rätt schysst blandning av låtar, tycker jag allt. Han avslutade med "den vackraste stunden i livet..." och det var förstås väldigt häftigt. Han påstod att han hade tänkt låta den låten vila under den här turnén men att den plötsligt kom till honom ändå igår kväll... =)

Och barnen.... jösses...!!! Vi åkte hemifrån 18.45 och parkerade ganska precis samtidigt som det kom ett sms, 19.15. Då sov båda barnen. Alva hade somnat utan protester på ca 2 minuter. Det brukar aldrig ta mindre än 20 för oss att få henne att somna. Hon var väl skräckslagen, kanske... men hon verkade inte det allra minsta arg i morse och hon sov lugnt i natt, så det var väl väldigt lyckat med barnvakteriet, helt enkelt!

Det finns hopp om att det inte ska behöva gå 2 år mellan Johans och mina utflykter på egen hand, i fortsättningen...

Mer vinterlek och konsertdags

Idag har jag spenderat MASSOR med pengar. För en gångs skull inte på scrapsaker... utan på riktiga vinterskor och en ny vinterjacka. Passade på att skaffa en varm fleecetröja och en ny mössa också, när jag ändå var igång. Det funkar nämligen inte så bra med skor av "slip-in-modell" när det är snö ute... =) Jag har för mig att jag skrev om det i bloggen förra året också. Det är inte klokt men det är samma skor jag gått i ända till nu och det är nog egentligen dags att slänga dem i soptunnan för jag har haft dem i evigheter. Jag tror jag köpte dem när Linus var nyfödd...

Hur som helst så möjliggjorde de nya kläderna (och ett par gamla täckbyxor som tack och lov passade fortfarande) en massa lek ute i snön idag!

image581

Och nu snart, snart får ni önska oss lycka till. Alva ska bli barnvaktad för första gången och Johan och jag ska åka till Eskilstuna på Lars Winnerbäck-konsert. Det ska bli jättekul, fast just nu är jag mest trött och frusen och har lust att sova... ;-) Linus har inga problem med att bli barnvaktad utan har tvärt om sett fram emot det jättemycket. Alva däremot är ju rätt så mammig... men det kommer säkert gå kalasbra. Eller, jag hoppas ju det i alla fall!

Och så blev det vinter!!!

Ni anar inte vad skönt det är att jag inte är ensam om att irritera mig över folk som breder ut sig!!! =) Tack för era kommentarer, nu som alltid gör de mig så glad!

Idag blev det ju plötsligt vinter!!! Linus spärrade verkligen upp ögonen i morse när J sa "har du sett att det kommit massa snö?" för han var allt lite besviken i onsdags när det kom lite lite snö, som snabbt försvann ingen. Nu verkar det ju inte som att vi får behålla det här vita längre än tills imorgon eller på måndag, men ändå. Linus fick en stunds lycka idag i alla fall... =)

image580

Jag är fullkomligt slut efter en dag full med gäster, städning, matlagning och fikande... så nu ska jag sova! God natt!

Dagens oviktighet...

När man åker tunnelbana får man ofta stå ut med att alla står tätt packade och att man kommer alldeles för nära inpå en massa främmande människor. Det är ju bara så det är, så man står ut. I alla fall så länge man inte hamnar för nära någon med alltför avvikande lukt eller beteende...

På tåget som jag åker mellan Stockholm och Strängnäs däremot, finns det mer utrymme. Speciellt nu när jag undviker att åka i den allra värsta rusningen. Det händer ganska ofta att jag får sitta själv, utan någon på sätet brevid. Jag uppskattar verkligen att få ha den här lilla bubblan av "eget utrymme". Jag kan läsa vad jag vill utan att någon kikar på vad jag läser. Jag kan rita skisser till layouter utan att någon undrar vad jag håller på med eller till och med skriva dagboksanteckningar utan att någon ser vad jag skriver. Pendlandet blir när det är som allra bäst en värdefull stund med egentid innan kaoset bryter ut när jag kommer hem. :-)

Men ibland, framför allt på morgonen när det ändå faktiskt är ganska mycket folk på tåget, så får jag sällskap av någon på sätet brevid. Det är oftast helt ok, framför allt just på vägen till jobbet, när jag ofta ändå är så trött att jag sover större delen av resan.

Eftersom det nu är så pass mycket utrymme på tåget, att man inte behöver ha den där närkontakten med främlingar som man accepterar i tunnelbanan, så blir jag tokig av irritation när någon sätter sig brevid mig och breder ut sig!

...och om den irritationen handlar hela det här fåniga lilla blogginlägget... =)

Det finns ju ett armstöd mellan de två sätena. Det är två säten och ett armstöd. Om jag sitter brevid någon jag inte känner brukar jag betrakta armstödet som gränsen. Armstödet delar av utrymmet i min sida och den andra sidan. Armstödet går därmed inte att använda som armstöd, för då inkräktar man på den andra sidan. De allra flesta som sätter sig brevid mig verkar uppfatta armstödet på ungefär samma sätt - som gränsen. Men då och då dyker det upp någon som bestämt att armstödet faktiskt är ett armstöd. Det är av någon anledning nästan alltid män med ganska många fler år än jag på nacken. De betraktar inte bara armstödet som ett armstöd utan de tycker också att det är självklart att det är just de och inte jag, som har rätt till att ha armen på det här enda armstödet som våra två tågsäten delar på. Följden blir att de breder ut sig och att jag som inte är ett enda dugg sugen på att sitta så nära att vi nuddar varandra - eftersom det egentligen finns så mycket plats att det inte behövs - sitter ihopkrupen mot fönstret och blir irriterad.

Senast igår råkade jag ut för en sån här herre. Han läste Metro. Istället för att vika ihop tidningen och titta på en sida i taget, som de allra flesta människor gör när de läser en tidning på tåget,  så satt han med armen på armstödet och med tidningen helt utfälld så att han tittade på ett helt uppslag i taget. Det tog jättestor plats och jag var superirriterad.

Och ja, jag har tagit hänsyn till att de här männen är större än jag. De skulle få plats på sin sida gränsen ändå, om de bara ville.

Om det inte var en så attans oviktig fråga egentligen =) skulle jag säga ifrån. Men inkräktandet på "mitt utrymme" är väl ändå inte tillräckligt stort eller tydligt för att jag ska våga höja rösten. Jag tycker bara att det är så fascinerande med människor som har så annorlunda uppfattning om hur mycket utrymme det är ok att ta för sig.

Peterlinas stämplar

Jag har fått göra layouter med några av design by Peterlinas underbara clearstamps!!! Jag är tokförälskad i de här första, som heter blommor 2.

image577

Jag stämplade i olika rosa nyanser och de här stämplarna har jag fler planer för... :) Nyklippt, förresten... det syns kanske inte så bra här men på det lilla fotot har Alva en hårslinga som når ned till ögat. Den klippte jag bort för ett tag sedan och det blev en så himla stor förändring med den lilla, lilla bortklippta tofsen. Det syns ju inte heller här förstås, men jag minns i alla fall... =)

Sen gjorde jag en rätt galen layout om Linus tennislekis. Han har så härlig stil på de här fotona, tycker jag.

image578

De här stämplarna heter doodlingramar och man kan koppla ihop en flera rutor av olika storlekar. Här valde jag att använda den minsta ramen och att placera dekorationer i de stämplade rutorna.

Den tredje layouten blev verkligen inte det allra minsta lik vad jag tänkt mig. Är rätt sur på den fortfarande... =) Men det var ju verkligen inte stämplarnas fel, utan de här kometrutorna är ju superläckra och jag ska minsann ge mig på den där bilden jag har i huvudet igen snart och se om det kan bli som jag tänker mig...

image579

Hela layouten nu då...

Jag blidde klar ikväll! Nu är det alldeles straxt dags att sova, men jag tänkte bara ladda upp den här först...

image576

Hon är verkligen en mystjej, Alva. Gillar att kramas och gosa... :)

God natt!!!

Så här mycket snö var det...

...tidigare idag... Nu är det bara regn och 2 plusgrader. Riktigt eländigt...

image574

Och så här mycket snö var det när Linus och hans pappa var ute och hade ett litet, litet snöbollskrig... :)

image575

Så någon riktigt vinter har vi inte fått än, direkt.

I brist på annat...

...får ni se en liten bild på en del av en inte riktigt klar layout...

image573

Jag har fotat lite roliga saker idag, inför kommande scrapprojekt och då passade jag på att fota layouten när jag ändå hade kameran uppe... =)  Jag fick några foton på barnen ute i första snön idag också. Det var inte så mycket vitt att skryta med direkt, men Linus och Johan hann allt kasta lite snöbollar på varandra och Alva tyckte det såg väldigt roligt ut. Jag har haft semester idag, för jag insåg plötsligt att jag har för många dagar kvar, som jag måste ta ut innan nyår. Ett ganska ok "problem", får jag ju säga... :)

Kram på er och tack för alla gulliga kommentarer!!!

Ganska mycket om FK...

Jag HAR scrappat en hel del på sistone men inget dyker upp här i bloggen än... Det är det tråkiga med uppdrag, att det kan bli lite tomt på saker att visa ibland. ;-)

Igår var jag på möte med en rehabiliteringshandläggare på FK. Jag har lyckats undvika att skriva världens längsta inlägg om FK här i bloggen, även om det varit ruggigt nära flera gånger. Just nu är allt helt ok. Handläggaren jag träffade igår verkar bra och hennes uppgift är ju bara att se till att min återgång till arbetet blir så bra som möjligt. Jag hade däremot en hel del problem för några veckor sedan, för FK bestämde sig nämligen för att avslå min ansökan om sjukpenning. De hörde inte av sig till mig för att fråga något och de pratade aldrig med min läkare. Det bara bestämde sig för att avslå. Poff. Det spelade ingen roll vad jag varit med om, hur länge sedan det var jag jobbade eller att min läkare bedömt att jag inte kan jobba 100%.

Man har ändå möjlighet vid ett avslag att komma in med kompletteringar och efter att min läkare skrivit ett lååångt och utförligt nytt sjukintyg så var det tack och lov inte något snack längre. Jag får min sjukpenning.

Men det var två veckors helvete innan det väl var beslutat. Det var hemskt att känna hur dåligt jag kunde må. Det var hemskt att höra någon säga att det gått så lång tid nu, sedan Hugo dog. Det var hemskt att läsa på papper att det verkade som att jag "inte kunnat bearbeta inträffade händelser". Jag förstår fortfarande inte hur det sistnämnda skulle påverka min arbetsförmåga positivt. Eller så menade försäkringsläkaren som skrev det att jag borde straffas lite eftersom jag inte bearbetat händelserna snabbt nog?

Ja ni hör, så där snurrade tankarna oavbrutet under två veckors tid. Tänk om FK istället börjat med att vända sig till läkaren och bett om kompletterande upplysningar. Då hade de fått det , kunnat besluta att allt var ok och sen meddelat mig om att de fått en komplettering och att allt var bra. Det hade besparat mig och min familj de där två veckornas katastroftillstånd.

Det värsta är att jag tyckte att mitt första läkarintyg var rätt BRA. Jag har sett några stycken vid det här laget... Bland annat stod det att jag nu succesivt ska återgå i arbete. Det fanns en plan. Jag var på väg tillbaka. Men ändå bestämde de sig för att det inte dög. Med resultatet att de fullständigt ryckte undan marken under mina fötter.

Tack och lov har det vänt ganska snabbt efter det positiva beskedet som till sist kom. Det känns ganska bra nu igen. Jag ÄR på väg tillbaka. Men jag har större kunskap om hur sårbar jag är...

Ett kort och liten syfestvalrapport

Jag har pysslat ihop ett kort som vi ska ge till vänner som ska flytta utomlands nästa vecka.

image572

Spetsen köpte jag på syfestivalen igår. :) Det var jättetrevligt att träffa så många glada scrappare (och det är klart du inte skrämdes med kramen, Lilo!!!) och även om det var hysteriskt varmt, svettigt och syrefattigt så är jag jätteglad för timmarna jag fick vara där. Skulle vilja åka dit idag igen... men plånboken säger bestämt ifrån. =)

Prickarna och strecken på kortet är starkt inspirerade av
Helene, för det var så härligt att få kika närmare på layouterna som hon hängt upp i Scrapbooking mm:s monter. Det är verkligen en helt annan sak att se dem IRL och jag är superscrapsugen och inspirerad efter allt drällande bland montrarna och kikande på fina prylar. Jag fick med mig en del saker hem, som jag säkert behövde väldigt mycket allihop. :)


Syfestivalen...

Snart, snart, snart ska jag leta upp ett pendeltåg mot Sollentuna och åka på mässa!!! Det ska bli superskoj. Hoppas att jag får träffa några av er där!!

Svar till Catharina om Cocoa Daisy - jag prenumererar och har blivit väldigt nöjd så gott som varje gång. Det är nog bara ett enda kit som inte varit min grej och som jag hade valt bort om jag kunnat. Sen är inte alla lika fantastiska som de allra bästa, men ändå... jag är väldigt nöjd. Jag har köpt add ons ibland, men gör det absolut inte varje gång. Som prenumerant får man möjlighet att skicka ett mail om vilka add ons man vill ha, lite innan de släpps i butiken.

Hoppas ni alla får en bra helg!