Mums...!!!!
Apor...


Gibbonaporna är så himla söta. Den här layouten är gjord med
Paper Trunks senaste serie - Wrangler - och jag blir ofta förvånad över vilka foton som passar till vilka papper (eller tvärt om då - vilka papper som passar till vilka foton ;-). Jag ser det ofta inte i förväg, men helt plötsligt står jag där och har hittat något foto som passar bra. Jag hade nog inte alls föreställt mig Wrangler som gibbonapor-på-zoo-papper, men det funkade ju utmärkt. :)

(Mindre viktigt - just precis nu fick jag vääärldens jättehicka - så att det nästan gör ont och hela jag hoppar. Hualigen...)----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I really love the cute Gibbons...!!! This layout was made with the new collection from Paper Trunk - wrangler. I didn't think of it as a cute-animals-on-the-zoo-type of collection when I first saw it, but I suddenly found myself putting these photos onto these papers and I think it turned out really good!

Ett kort igen...


...för
kortskissen!I made this card - and the sketch - for the card sketch blog kortskissen...

Kan inte låta bli...


...att scrappa trots värmen och sommarvädret. Jag har i alla fall valt väldigt glada och somriga färger. :)Jag skulle ha satt ett enfärgat papper bakom fotot ser jag, för när jag ställde upp layouten så här så lyser overlayen igenom lite och Alva ser ut att vara prickig i ansiktet. Det är hon förstås inte på riktigt. :) "Mimmi..." heter layouten och det är mitt senaste namn. Alva ropar oooootroligt mycket på mamma dagarna i ända och nu har det hetat "mimmi" allt som oftast på sistone. Jag har broderat ett par cirklar och en liten grej ovanför fotot. Journalinglappen är glittrig och fin, från MM.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I can't stop myself from doing some scrapping even though it's summer and the weather is fabulous. But I did choose really happy colors... with summer feeling. =) I did some sewing by hand, a couple of circles and another "shape" above the photo.  I realized when I saw this photo of the layout that I should have put a sheet of white cardstock behind the picture of Alva because the overlay shines through. The title of the layout is "mimmi" and that's my new name. Alva is calling for me a million times each day and most often it's "mimmi" she is calling for these days. =)

Badat idag...


Jag har doppat mig på riktigt i en sjö för första gången på... 3? år. Jag har blivit en sån himla badkruka och har haft så många olika bra ursäkter för att inte bada de senaste åren, så det var otroligt skönt att faktiskt lyckas med att hoppa i plurret idag. Det måste ju ha varit väääldigt varmt i vattnet... så det hade väl varit rätt bedrövligt om jag inte badat. =) Barnen är inte så väldigt vattenvana heller, men idag plaskade vi i alla fall runt ganska mycket och det var himla kul och mysigt. :)

Jag inser att det säkert är helt normalt med alla getingar. Det var bara en sån chock - från noll till MASSOR! Jag får väl se det positivt, för jag får ju många chanser att träna bort min getingskräck. ;-)

Getinginvasion...!


Jag vet inte var de bor - vi har inte hittat något getingbo på tomten - men helt plötsligt är vi invaderade av getingar...! Det började så smått i förrgår och på riktigt igår. Vi har inte fått in en enda geting tidigare i sommar och nu har vi haft minst 7 inne i huset sedan igår. Och många fler än så ute på tomten. Och de är närgångna också... flyger inte bara förbi och kikar och sen iväg igen, utan de håller sig liksom kvar. Det känns inte så kul när de är så nära barnen... (och jag är inte speciellt bra på att umgås med getingar själv heller - men försöker för barnens skull hålla mig lugn ändå).

Det känns ju helknasigt om vi ska hindras från att vara ute hur vi vill, pga getingarna. :( Hoppas att någon hittar ett getingbo på tomten (alla grannar är ju inte hemma, så de kanske inte har haft en chans att bli upptäckta) snart och gör sig av med det. Hur långt flyger getingar egentligen? Borde de bo nära, eller kan det vara långt bort? Eller är det bara en allmän getingexplosion nu?

Scrapjacked...!


Å jag lekte ihop en layout till
Scrapjacked igår kväll. Debee Campos layout är fullkomligt fantastisk och det var så kul att göra den här. Jag använde en målad bakgrund och sydde en tankebubbla på symaskinen. Texten handlar om hur svårt det är att vara närvarande i nuet. Färg, rub ons, symaskin, handutskuren titel (ja bara halva då ;-), lite hambly... Superkul! :)---------------------------------------------------------------------------------------------------
I made this layout yesterday, for the Scrapjacked challenge. I loooove the layout by Debee Campos and this was so fun to create. I used a painted background and made a "thought bubble" by using the sewing machine. Some rub ons, a lot of paint, a little hambly... lots of fun...!!!


Kortskissen...!


Har ni kollat in hos
kortskissen...? Jag blev så glad när jag såg alla fina tolkningar av min skiss idag...!

Mitt kort blev så här:Och till förra veckan såg det ut så här:---------------------------------------------------------------------------
I've made these two cards for Kortskissen - get over there and check out all the other gorgeous creations...!!!

Full rulle...


Vi håller ääääntligen - ett år efter att vi provmålade och köpte färg - på att måla om i sovrummet...! Det ska bli så skönt att få det gjort och att slippa ha mörkblåa väggar med en stor blaffa beige/grått mitt på den ena. =) Vi har också varit på Skansen och tittat på fina kossor och stora björnar. Lite bilkörning hann vi också med, vissa av oss.Den här långhåriga killen på sista bilden har också fått håret klippt - till sist...! Visst blev han fin...!?--------------------------------------------------------------------------
There's so much going on right now. We're finally - one year after trying out the color and buying the paint - painting the walls in our bedroom. It's going to be so nice when it's ready and the walls no longer are dark blue with a splash of light beige/grey on them... =)

We got to see some lovely animals a few days ago... like cute cows and huge bears. L also got do drive a little. And we managed to get his hair cut...!!! It sure was about time...!

Cybercrop...


Det är cybercrop hos
The Nook från och med NU och till och med söndag. Det kommer att dyka upp massor med roliga utmaningar och det finns många fina priser att vinna...! Ta chansen och häng på vettja...!!!

Min första utmaning handlar om att använda färg och jag gjorde den här layouten som exempel. Kika in på forumet för mer info...!------------------------------------------------------
There's a Virtual Crop at the Nook this weekend. It has already started and my first challenge is all about paint and I made this layout as an example. Check out the rest of the info at the message board. Come on - join us for this fun weekend...!!!!

Den nya kollektionen från Paper Trunk...!


...heter ju Wrangler och den är superhärlig. Jag blev verkligen positivt överraskad när den kom hem och jag fick se den IRL. Färgerna är riktigt mysiga och jag gillar ju cirklar, så flera av papprena tilltalar mig väldigt tack vare sina cirkelmönster.

Har ni förresten sett att man kan få tag i Paper Trunks papper (JellyBean och 1974 collections) hos
Brunkullan?

Kolla in nyhetsbrevet för att få en närmare presentation av kollektionen. Mina layouter kommer här:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Check out the July newsletter from Paper Trunk, where you get a closer look at the new Wrangler collection. I love these colors and patterns...!

Förresten - tack...!


Stort tack för alla kommentarer...!!! Ni gör mig så glad! Och tack till Zarah för att du såg att jag vann fina stämplar från Tinkering Ink....!!!

http://tinkeringink.com/blog/2008/jul/11/winners/ 

Det är ju rätt så ofta man kan vara med i utlottningar i olika bloggar och jag har tänkt på att det verkligen inte är säkert att jag kommer ihåg att kika in igen, för att se om jag vann... Jag är inte så strukturerad i mitt bloggsurfande. ;-)

Och tusen tack till Linn för den fina "awarden"...!!!

Minialbum...


Jag gjorde ett litet minialbum till min farmor som fyllde år i helgen... Färg, papper från ett tidigare Cocoa Daisy kit, några få dekorationer. Och så Bind-it-all. Det spelar ingen roll om den är fasligt onödig - det är en himla skoj mackapär. =)Linus ville vara med på ett hörn också... =)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I made this minialbum for my grandmother who had her birthday this past weekend. Simple... some paint, papers from a past Cocoa Daisy kit, a few decorations and the fun Bind-It-All... And as you can see Linus wanted to be a part of this too... =)

Inte på topp...


Man kan inte alltid vara på topp! Alva har i princip slutat sova middag (i alla fall här hemma - hon vägrar oavsett om hon är trött eller inte) och det är egentligen lite för tidigt, för hon får ofta minst en rejäl svacka då allt är rätt jobbigt... men det funkar hyggligt ändå och det underlättar åtminstone läggningen på kvällarna lite grann.-----------------------------------------------------------------------------------
You can't always be in a good mood... ;-) Alva has almost quit taking her naps during the days - at least when we're at home, she refuses to fall asleep even if she's really tired - and that often leads to a period when she's waaay too tired, usually in the afternoon. But at least it makes falling asleep in the evenings a little easier... =)

Det växer ute i trädgården...


...som tur är får ogräset sällskap av lite trevligare saker också...

De här äpplena ser så fina ut. Tänk jag minns inte alls när de till sist var mogna och goda förra året...


Luktärterna verkar som om de faktiskt tänker blomma snart - till sist...!


Spritärterna växer och blommar...


Körsbären - som inte blev något alls förra året - är faktiskt ganska många i år och mumsiga är de också!


Salladen växer jättebra!


Plommonen har ett tag kvar innan de är mogna... =)


----------------------------------------------------------------------------
A few photos from our garden. =) We have a lot of "unwanted" plants all over, but luckily we have beautiful and yummy things growing there too...!!!

OLW #30


Ordet är NOW - The word is NOW.
One Little Word.

Bandet är från Basic Grey, "papperspetsen" är baksidan på en självhäftande filtspets från Prima. Jag har trätt några orange pärlor på bommulstråd och använt ett notpapper från en gammal bok. Åsså lite färg och rub ons.

Bakgrundspappret är från Paper Trunks nya kollektion - Wrangler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

The ribbon is from Basic Grey, the "paper lace" is the backing of an adhesive felt lace from Prima. I added some orange beads to a cotton string and I used a music sheet from an old book. And I used some paint and rub ons...

The background paper is from Paper Trunk's new collection - Wrangler.

Ytterligare en med the Nooks julikit...


...har jag ju gjort.Another one made with the July kit from
My Scrapbook Nook.


Regn, regn...


Det är fasligt vad det regnar mycket idag...! Jag har lite ont i huvudet och är trött som bara den idag, men tänkte berätta om något roligt... vi har köpt biljetter till REMs konsert i Stockholm i September... jippieeee...!!!! Ett av förbanden - The Disciplines - är också väldigt väldigt bra, så dem ser jag också fram emot. Nu måste vi bara fixa barnvakt. ;-)

Jag har också fått bekräftat att ett litet minialbum jag gjort är med i augustinumret av CK...! Jag har inte sett det själv än, så jag är såååå nyfiken. :)Timjan...


Varför har man inte obegränsat med tid, till exempel till att leka med Photoshop? Men det är skönt med semester i alla fall. Igår jobbade även J sista dagen (förutom något lite gästspel i nästa vecka) så nu är det semester på riktigt. =)


ännu mer med Julikitet...


...från
the Nook.

Barnen på väg från bilen på Skavsta flygplats, när vi skulle flyga till Holland. Sååå förväntasfulla och fina.Och så tokbarnen med solbrillor från Happy Meal... På bilden längst ned försöker Alva göra samma knasiga grimas som storebror. Hur gulligt som helst. =)----------------------------------------------------------------------------------------------------
Another couple of layouts made with the July kit from My Scrapbook Nook. On the first one we are on our way from the car to the airport, when we were going to Holland. The kids were really excited about flying and the looked so cute together.

On the second layout the kids were playing with their new sun glasses, from their Happy Meals... =) In the photo at the bottom Alva is trying to make the same funny face as her big brother... =)

Juli med the Nook...


Hur bra kan det bli...? Vi har just varit på vår första utlandsresa på evigheter och så kommer det ett kit från
the Nook som är fullproppat med MM passport collection och dimper ned här hemma. =)Could it get more perfect? We've just been on our first trip in ages, flying and everything... and I get this fabulous July kit from the Nook, filled with stuff from the MM Passport collection. =)

Firandet är i full gång...


Ja, födelsedagsfirandet hos
Paper Trunk alltså!!! Flera utmaningar finns redan att hitta i bloggen, en del med deadline först på söndag så ni har gott om tid, och priserna är verkligen inte fy skam. :)

Min utmaning handlar om stämplar och som inspiration gjorde jag den här layouten om vår knasiga katt Zoega. Papprena är från 1974 collection och jag har använt border stamps från gigi collection och stämplat vågiga linjer.Join in on the celebration at the Paper Trunk blog!!! I posted a challenge about using stamps and I made this layout for inspiration. Go check it out!!! Several of the challenges are due Sunday 6th, so you have plenty of time. And again - the prizes are fab!

For this layout I used the 1974 collection (love those orange and green colors!) and I used one of the border stamps from the gigi collection and stamped wavy lines.

Happy birthday Paper Trunk...!!!!


Idag fyller Paper Trunk ett år och det kommer massor med roliga utmaningar med fantastiska priser i
bloggen. Se till att ta chansen att vara med....! :) Det hela drar igång kl 17 svensk tid, med nya utmaningar en gång i timmen. Men kika in redan nu för det har minsann tjuvstartat lite redan...!Today is Paper Trunk's very first birthday...!!! We're having a huge party in the blog. Be sure to stop buy and check out the challenges that will pop up during the day. There are some really great prizes...!!!!