Purple onion...


Mitt första bidrag är uppe på
Purple Onions blog! Jag gjorde ett kort och tre layouter till deras finalomgång och först ut är det här lite spökiga kortet. Kolla in bloggen, för de andra i teamet har gjort såååå mycket fint !Check out the Purple Onion Designs blog to get some awesome Halloween inspiration...!!! I created 3 layouts and this spooky card for the final round of the creative team search... the layouts will show up here later... :)

Bra och dåligt...


På pluskontot:

- jag har scrappat ikväll, med
Cocoa Daisy's härliga novemberkit.
- båda barnen har varit friska nog att gå till dagis både måndag och tisdag...!
- Alva har dessutom haft riktigt KUL på dagis de här dagarna
- vi har idag lyckats fylla i 9 blanketter till FK och begärt tillfällig fp för en hel drös med dagar... *pust*
- vi har två nya soffor i vardagsrummet!
- med lite hjälp fick vi upp den gamla soffan till övervåningen
- Alva har äntligen fått en ny säng och slipper spjälsängen! 

Minus:

- det var is på min cykelsadel när jag skulle iväg imorse
- det var mörkt när jag cyklade hem
- det regnade när jag var ute på lunchen
- jag fick skrapa is när jag skulle köra bil hem efter att ha scrappat
- det är hysteriskt att man måste fylla i alla de där blanketterna till FK
- och ännu mer hysteriskt att jag måste fylla i barnens pappas personnummer och namn och tel till deras dagis för VARJE begäran om tillfällig fp...

Cyklande...


Det var ett riktigt fantastiskt ögonblick när J släppte taget och Linus faktiskt cyklade på riktigt för första gången. "Jag cyklar! Jag cyklar!" ropade han glädjestrålande... ibland är livet väldigt underbart. :) Jag har använt ett av mina gamla
Cocoa Daisy kit till den här layouten. Och här har jag förresten använt den där punchen igen... :)It was a pretty fabulous moment when J let go of the bike and Linus actually was riding the bike by himself for the first time! He was soooo happy...! :) I used one of my old Cocoa Daisy kits for this layout.

De fyrkantiga hålen...


Jag fick en fråga för ett litet tag sedan, som jag alldeles glömt bort att svara på (förlåt Jessica!). Det gäller de fyrkantiga hålen, på layouten om Alva som tar av sig strumporna... De är gjorda med en punch från Stampin' Up. Närmare bestämt
den här. En mycket trevlig mackapär! :)


Annars - det har varit hysteriskt fullt upp ett tag nu. Jag tror att det kanske lugnar ned sig lite nu... men det kanske bara är en illusion? Snart är det ju december och jul med allt vad det innebär. Jag hoppas i alla fall på lite mer scraptid nu snart, än vad jag har haft de senaste veckorna. 
 

Fakta om Finland


Jag har varit i Helsingfors med jobbet idag. En kollega och jag flög dit igår kväll, sov en natt på hotell, var på ett jättetrevligt möte hela dagen idag och flög hem igen. Vi lyckades få komma med ett tidigare plan hem än det vi var bokade på, så det var ju toppen. Det var skoj med en liten resa, men vi hann förstås inte turista och se oss omkring.

Jag var på en skrivarkurs i utkanten av Helsingfors någon gång när jag gick på gymnasiet och se har jag väl varit i land någon kort sväng i samband med en båtresa också, men något riktigt turistande har jag inte ägnat mig åt just i Helsingfors. Jag hade inte ens med mig kameran nu, för jag kände ju på mig att det inte riktigt var någon idé. Kanske vi skulle ta och skaffa en liten kamera också, som hade varit enkel att ta med på en sån här resa? Vår gamla, lilla digitalkamera som vi köpte när Linus föddes 2003, verkar till sist ha gett upp nu nyligen. Om inte annat hade det varit roligt att ta kort på bastun som det visade sig att jag hade på hotellrummet. =)


Söndagspladder...


Jag har varit dålig på att fota höstbilder, men den här är ganska fin tycker jag...Och så vill jag visa den här bilden också, för så här ser Alva nämligen ut rätt ofta nuförtiden. Hon vill styra och ställa över et mesta här hemma och när hon inte får som hon vill blir hon så arg så arg... =) Men när hon gör den här minen har jag väldigt svårt att hålla mig för skratt...Linus är sjuk med feber och förkylning och jag är toktrött efter att ha försökt hinna med flera veckors missade sysslor (pga att vi varit bortresta och haft så mycket för oss i några veckor nu) på en dag... jag hoppas att inte jag också ska bli sjuk. :(


Med många tårar...


En layout till
SWE Scrapbook, om när vi skulle åka hem från Delft i Holland i somras och Alva inte direkt var på topp... utan snarare sjuk, trött och ledsen... Papprena kommer från Paper Trunk.
------------------------------------------------------------------------------------------------

I made this for SWE Scrapbook, about when we were going home after our vacation in Delft, Holland this summer and Alva was sick and tirded and sad... The papers I used are made by Paper Trunk.Idag är det Linus som är sjuk. Vi har varit och hälsat på kompisar idag och vi var lite i valet och kvalet om vi skulle åka eller inte eftersom L inte var helt pigg, men det är så svårt när det är så där på gränsen... så vi åkte och L hade roligt ganska länge, men till sist blev det för mycket och han fick lite feber och blev väldigt ynklig, stackarn. Förhoppningsvis går det över snabbt.


Bellmanhistorier...


Tack igen för alla snälla kommentarer...!!!

Kika in hos
Paper Trunk, det finns ett nytt nyhetsbrev att kika på - bland annat med underbara layouter från oktober månads gästdesigner Kayla Aimee Terrell - och på hemsidan kan man också hitta den här layouten som jag gjort med Jellybean Collection. Det handlar om att Linus berättar Bellmanhistorier och skrattar som en tok åt sig själv. :) Han får med Alva på skrattandet också, och så sitter de där båda två och är rätt så galna och gulliga. =)

------------------------------------------------------------------

Again I want to say thank you for all your lovely comments...!!!!

Check out the Paper Trunk site, there is a new newsletter - with stunning layouts from Kayla Aimee Terrell who is guest designing in October - and you'll also find this layout on the site, that I made using the Jellybean collection. It's about how Linus is telling (more or less...) funny stories and then he laughs at him self, like crazy. He also gets Alva involved in the laughing and they are both pretty adroable in all their crazyness... =)


 

October mid-month challenge...


Den här månaden var det min tur att hålla i
Cocoa Daisy's mid-month challenge och det blidde en annonsutmaning eftersom jag hittade en så himla cool annons när jag bläddrade i en brittisk inredningstidning på tåget hem nyligen.

Kolla in utmaningen här.

Min layout som är gjord med inspiration från annonsen ser ut så här. "Ramen" och remsorna är fastsatta med 3D-kuddar och ett par av fotona och lace cardstocken sitter fast i ramen, dvs är upphöjda. De övriga fotona och de mönstrade papprena sitter på bakgrundspappret.

Det här var en gräsligt kul layout att göra, förövrigt. =)

Och TUSEN TACK för alla gratulationer till uppdraget hos Purple Onion...! Ni är så himla gulliga hela bunten!

----------------------------------------------------------------

It was my turn to host the mid-month challenge at Cocoa Daisy this month and when I found a very cool ad I immediately knew that was going to be my challenge.

Check out the challenge here.

This is the layout I made with inspiration from the ad. The lace cardstock and a couple of the photos are attached directly to the frame and the other photos and the patterned papers are attached to the bottom sheet of cardstock. I then used foam squares to attach the frame to the background, to obtain a 3D-effect.

Thank you soooo much for all the gratulations regarding the Purple Onion team...!!! You make me so happy!


Hurra....!!!!


Kolla
här....!!! Det ska bli så kul! Det dröjer dock en liten stund till innan jag kan visa mina "finalbidrag" här i bloggen.Idag är jag hemma med Alva som är förkyld. Hon hostade och hostade och hostade, minst halva natten, så vi har inte sovit så mycket. Hon verkar dock hyggligt pigg ändå, tack och lov.

Vill passa på och tacka för alla fina kommentarer jag får här i bloggen! Det gör mig så glad!

Jag tror också att jag har glömt att svara på frågan om skorna/stövlarna/kängorna jag köpte för ett tag sedan. De är från Wedins. Och typ 2 dagar efter att jag köpte dem hade de plötsligt 30% på hela damsortimentet, och det har de fortfarande. *suck*

--------------------------------------------------------

Today I'm very happy because of this...!!! Yay! It's going to be so much fun...!!! I'll be able to show you what I made for the final round soon. :)

I'm staying at home with Alva today, because she has a cold. She's been coughing A LOT tonight and we haven't slept very well. She seems to be pretty ok today, anyway... and that's good.

Thank you for all the nice comments you're leaving me here! I'm always so happy to find a new comment has been posted! :)

Have a great day!

Har haft en bra men intensiv helg...


...och det blir liksom lite upp och ned på det mesta när man åker bort 2 helger i rad istället för att städa, handla och tvätta... Ikväll är vi trötta och det känns lite konstigt att det redan är måndag imorgon igen. Det är snart jul för den delen, hur konstigt känns inte det?

Här är ett par av layouterna jag gjorde på scrapträffen för några veckor sedan... till sist har jag lyckats fota någorlunda...Om när Linus snubblade och slog i så att han fick blåöga.Och om Alva som sällan behåller strumporna på någon längre stund... :)"...det har hänt något ruskigt roligt...!!!!"


Igår kväll när barnen såg på Bolibompa och Johan och jag satt kvar i köket ropade Linus plötsligt "Pappa kom...!!!! Det har hänt något ruskigt roligt...!!!"

Den lösa tanden - som faktiskt inte varit lös sååå himla länge - hade lossnat! Stora killen! Linus är vansinnigt uppspelt över den tappade tanden, över att det faktiskt kom en tandfé och över att han fick en guldpeng... och så är han väldigt gullig med glugg. =)The first tooth is gone! :) Linus is soooo excited about it.

Stämpla med smörgåsrån...


Jag har gjort en liten artikel till
Scrappizbloggen, om att stämpla med smörgåsrån och akrylfärg. :) Jag älskar verkligen mönstret... =)

-------------------------------------------------------------------------------------------

I've written a small article for the Scrappiz blog (in Swedish) about stamping with a certain kind of biscuit, having a fab square pattern that I really love. =)


I used white paint when stamping on the pink squares.


I used green paint stamping across the layout.

Blandat pladder...


Det är så roligt att
Kayla Aimee Terrell kommer att gästdesigna för Paper Trunk i oktober. Det ska bli så kul att se vad hon hittar på! 

Jag har skickat in mina "finalbidrag" till Purple Onion Designs. Nu är det bara att vänta och att hålla tummarna... :)

Jag fick ett roligt scrapmail igår, om en publicering...! :)

Jag har gjort en tennislayout till SWE Scrapbook.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

I was really happy to hear that Kayla Aimee Terrell will be guest designing for Paper Trunk in October. I'm really looking forward to seeing what she will come up with! 

I finished my designs for the final round of the Purple Onion Designs creative team search. All I can do now is to wait... :) 

I got a really happy scrap-related mail yesterday! YAY! :)

I've made a layout about tennis for SWE Scrapbook.  
  
I wish you all a happy Friday..!!!!

Cocoa Daisy


Oktoberkitet är ute i
butiken...!!! Det är svart och vitt och grönt och alldels jättehärligt...!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

The October kit from Cocoa Daisy is now available...! It's black, white and green and totally fabulous!Ramarna är stämplade med en stämpel från Prima, som ingår i kitet.Väldigt snygga bilder på mig själv... =)Allt utom knappen, snöret boksidan och sprayfärgen som jag använt på den ingår i kitet.Jag sydde med symaskinen över det gröna filtbandet.