Första layouten från träffen...


...handlar om när Alva somnade framför datorn nyligen. Hon lyssnade på Emilsånger på YouTube och vi pratade med varandra ca 30 sekunder tidigare. När sången tog slut så väntade jag på att hon skulle be om "en till" men det hände liksom inget... och då vände jag mig om och hittade henne så här!

Det mesta av materialet kommer från ett av mina tidigare kit från
Cocoa Daisy.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

This is one of the layouts I made at the crop yesterday. Alva fell asleep while listening to music on YouTube. We talked about 30 seconds earlier and when the song ended I waited for her to say "one more" but nothing happened. So I turned around and found her like this...

Most of the material is from one of my previous Cocoa Daisy kits.
Jag impulsshoppade ett par skor på vägen hem från jobbet idag. Eller impuls och impuls... jag har kikat på dem i skyltfönstret ett tag. Men jag hade lite bråttom, så jag var garanterat inte inne i affären mer än 5 minuter, utan testade bara att foten fick plats och gick sen och betalade. Jag tänkte att jag får prova dem mer här hemma. Jag kan ju bara inte hänga på höstmodet med höga stövlar, för mina vader är för breda. Och högre klackar än så här klarar jag inte av. =) Jag tror jag ska behålla dem... måste bara känna efter lite till. :)I bought these today... I was in a hurry for the train so I only made sure that my foot wasn't too large and then I brought them home and thought that I'd try them more carefully at home. I'm not able to wear the high boots that everyone has and I can't manage higher heels than these... =) I think I'll keep them... I just have to think about it a liiiittle longer. :)

Kortskissen...


...tar en liten paus, men innan dess preseteras en ny skiss idag. Kolla in
alla underbara tolkningar. Min version blev så här... gul och grön och lite orange... Över cirkeln har jag använt en av mina kära sprayflaskor och sprayat med en fjäril som "mask".Kortskissen is going to take a little break and be back later on this year. But before the break - a final sketch. Check out all the wonderful cards that the team made!

Rolig dag...!


Jag har haft en jätterolig scrapdag! Fick ganska mycket gjort dessutom, trots att jag kom sent och gick innan de stängde (av SJ-tekniska skäl, skulle man kunna säga). Jag ska ju snart tillbaka till i princip samma plats, eftersom jag jobbar vid Karlaplan och träffen var i Fältöversten... så det känns skönt att få vara hemma några timmar innan det är dags att åka igen. :)

Magen känns ok... det är nog mest oro i huvudet kvar nu, för så där ont vill jag inte ha igen.

De flesta layouter har någon liten detalj kvar som jag vill fixa till här hemma, men jag hoppas jag hinner fota eller scanna snart. Ikväll orkar jag bara inte...

----------------------------------------------------

I've been at a crop today, and I had a really great day! I was quite producitve as well... surprisingly enough... =) The crop was held very close to where I work, so I'm soon going back there again... I could have stayed and scrapped for another couple of hours, but since it's an hour by train to get home it felt good to leave a little earlier.

I hope to take photos or scan my layouts soon, but I'm just too tired to do it tonight! :)

kaffeabstinens, magknip och scrapträff...


Jag är inte riktigt på topp för tillfället. Till viss del hänger det nog ihop med kaffeabstinens och sömnbrist... Jag fick nämligen väääärldens magknip, eller vad det nu var, natten mellan torsdag och fredag. Det gjorde gräsligt ont och höll i sig i bra många timmar. Om man summerar torsdagens intag av tokmycket kaffe, pannkakor till middag och som avslutning på dagen tre vindruvor och lite chips... så låter det ju rätt troligt att det helt enkelt var min stackars mage som till sist fått nog av eländet såg sig nödd att protestera...

Jag har därför inte vågat dricka en endaste droppe kaffe sedan dess och det är kanske inte så konstigt om det i sig vänder upp och ned på mig. Om det bara var sviter efter den hemska natten tycker jag att jag borde återhämtat mig mer till idag än vad jag har gjort. Jag har varit våldsamt trött och haft rätt så ont i huvudet och om man räknar in kaffeabstinens i det hela också, så kanske det bara är logiskt.

Nu har jag i alla fall inhandlat diverse magmediciner (sjukvårdsrådgivningen frågade "är du säker på att du inte har något liggandes i någon gömma någonstans" och det var jag ju tyvärr...) och ska försöka vara lite snäll mot magen i fortsättningen.

Imorgon är det scrapträff i Stockholm som gäller och jag har fortfarande nästan inte packat någonting. Jag vet inte hur det ska gå. Jag får väl trycka ned så mycket som får plats och så får det bli som det blir... :) Jag kommer säkert bara prata bort tiden ändå. =)

redan torsdag?


Är det verkligen torsdag redan? Jag är hemma och vabbar idag, för Linus hade över 39 graders feber när Johan hämtade honom på dagis igår. Stackarn... :( Det är betydligt lugnare med febern idag, så det kanske inte behöver bli så långvarigt i alla fall.

Man kan tro att jag inte scrappar alls, men så är det inte även om tiden i och för sig varit lite begränsad också. Jag är precis klar med oktoberlayouterna till
Cocoa Daisy.
 
Och så jobbar hjärnan för fullt med finalbidragen till Purple Onion Designs. Jag tycker jättemycket om stämplarna, men det känns allt lite nervöst så här, innan jag fått något bidrag klart.

Jag borde också försöka packa i ordning så mycket som möjligt inför söndagens scrapträff i Stockholm! Vet inte hur jag ska lyckas begränsa packningen så jag får allt med mig. :)

Ni kan i alla fall få se en layout... jag påbörjade den för jättelänge sen och gjorde klart den för någon vecka sen. Den känns lite tråkig, men strunt i det. Linus hade i alla fall ätit glass och fått blå tunga. :)-------------------------------------------------------------------------------------------------

Is it really Thursday already? I am not working today, but got to stay at home with Linus, because he's sick again. :( But he's a lot better today than yesterday, so hopefully it won't last that long.

From reading this blog one could conclude that I'm not scrapping at all for the moment, but that's not true. =) Among other things I've been working on my October layouts for Cocoa Daisy. And right now my mind is really busy with thinking about the projects for the creative team final at Purple Onion Desings. I love the stamps that I was sent...! And hopefully I'll be able to come up with something fabulous... =)

This Sunday I'm going to a crop in Stockholm and I really ought to start packing. I don't know how I'm supposed to manage... :)

I have one old layout to show you. I started it several months ago decided that it was finished a couple of weeks ago. Not that exciting... but L had eaten a blue ice cream and his tounge was blue from it. :)

Plockade lite svamp igår


Vi tog en liten cykeltur ut i skogen igår och plockade lite trattkantareller. Det var jättemysigt, om än lite myggigt. Jag fick ett myggbett mellan två fingrar som fortfarande gör ont! Knasigt... Det var jag som hittade de första trattkantarellerna. Eftersom jag inte är så väldans van svampplockare blev jag förstås mäkta stolt över det. =) Linus som straxt innan hade gnällt och ville hem sa plötsligt istället att "det här är den bästa dagen nånsin...!". Han är för go. Alva pekade på alla svampar hon såg (uppifrån Johans famn, där hon ville var den mesta tiden - vi behöver verkligen gå ut i skogen mer med henne, ja det skulle vi må bra av allihop) och ropade "svamp!!!" och så fick J berätta att det inte var en sån svamp vi ville ha.

Smyckeskurs...


Vi var ett gäng tjejer som var på smyckeskurs igår eftermiddag. Det var sååååå roligt och förstås också alldeles livsfarligt eftersom jag bara vill göra mer och mer... =) Jag tror vi kände så allihopa. En del var supersnabba och hann göra flera halsband, armband och örhängen. Jag bestämde mig förstås för att jag skulle ha tokmånga pärlor och grejor på mitt stackars halsband, så jag hann inte mer än att precis bli färdig med det. Men oj så kul det var.Så även om jag nu aaaaaabsolut inte ska börja göra smycken var och varannan dag... för det har jag varken tid eller råd med... =) så måste jag ju bara fråga om någon har något bra tips på pärlprylbutiker...??? Inte för att jag ska shoppa något. Nädå... absolut inte. =) Men ändå. Det kan ju vara kul att veta.

Kolla här...!


Det är en sån ära och väldigt spännande... att vara med på
den här listan! =)  Jag har inte fått hem mina "finalstämplar" ännu... men väntar med spänning!

Jag såg förresten att PaperMaze fått in stämplar från just Purple Onion Designs nyligen.-----------------------------------------------------------

It's such an honor and very very exciting to be on this list! =)  I haven't recieved the stamps I'm using for the final round yet, but I'm anxiously waiting for them and looking forward to getting started. :)

I also noticed that one of the Swedish webshops, PaperMaze, recently became a retailer for Purple Onion Designs.

Nyhetsbrevet från Paper Trunk...


...med de nya snygga journalingspotsen "Jots" kan ni hitta
här. Eftersom temat för nyhetsbrevet var journaling altrade jag en skrivbok, med papper från den senaste serien Wrangler.

-----------------------------------------------------------------------------------------

The latest newsletter from Paper Trunk is up, featuring the new Jots...! To stick with the journaling theme, I altered a journal using the Wrangler collection.


I've totally forgotten.......to say a big thank you... .

..to the wonderful
Christine who was kind enough to nominate my blog. Thank you...!!!

You really ought to check out Christine's blog! She creates the most beautiful layouts and I just love these photos of the Memory makers master's package she got the other week. =) I can't even imagine how much fun it must have been to open...!!!

Jag har faktiskt scrappat lite...


...lite, lite... men det är bara ännu så länge hemliga saker så jag kan tyvärr inte visa något här i bloggen just nu. :) Jag är bland annat i full fart med
Cocoa Daisy's oktoberkit. Tricia lade ut en bild i forumet häromdagen... och det är förstås ett superhärligt kit som vanligt! Annars började veckan med fortsatt vab... men sedan i onsdags är hör och häpna båda barnen på dagis och båda föräldrarna på jobbet! *ta i trä och allt vad det heter* Håll tummarna för att det kan fortsätta så ett tag nu...!!!!

Alva sover dock superoroligt fortfarande, så kvällarna är inte roliga. Barnen somnar mellan 19.30 coh 20.00 och vid vid 21-tiden vaknar Alva och så är kvällen slut. Hon är arg, arg, arg och hittills har inget annat än att jag går och lägger mig med henne funkat, och knappt ens det, ibland tar det lååång tid innan hon somnar om. Jag fixar inte att ha så lite tid för alla miljoner saker jag både borde och vill göra och dessutom är det så himla stressande den där timmen när vi bara väntar på att hon ska vakna, så det blir ju ingen avkoppling då heller... Ursäkta gnället men det tär något otroligt när sovandet krånglar. Jag vet inte hur vi ska komma ur det, för det började ju i och med att hon blev sjuk nu senast och hon är rätt så orolig och väldigt kramig och trygghetssökande, antagligen på grund av dagis, så det känns svårt att vara "hård" mot henne också. Dels var hon ju ledig från dagis väldigt länge i somras, men så har de också gjort en stor omorganisering som lett till att ingenting är precis så som det var före sommaren. Jag tror att det ställer till det en del för henne att det är så annorlunda. Hon är väldigt tyst, försiktig och iakttagande på dagis så även om hon inte är ledsen så är hon verkligen inte sig själv. Hemma är det full fart och konstant pladder.

Det kommer förstås att ordna sig. Kanske snart, till och med. Men det är väl just maktlösheten, att det är så svårt att hantera situationen och att se till att förändra den, som gör att det känns så hopplöst och som att det kommer att vara "för alltid". Men så är det ju förstås inte. 

Positiva saker istället - hurra det är fredag! Imorgon ska jag och Sofie ordna tjejfest och det ska bli så skoj! :)  

-------------------------------------------------------------------------------

I have been doing some scrapping, but nothing that I'm able to show you right now.... so this will be another boring post. :) Among other things I'm working on the Cocoa Daisy kit for October. Tricia posted the sneak peak yesterday... it's a fab kit, as usual...!!!

We had to stay at home with Alva for a couple of days at the beginning of the week, but since Wednesday both kids have been at daycare and both parents have been working.... believe it or not! Please keep your fingers crossed that we'll all stay healthy for a while now...!!!

Nyligen gjorde ...


Nyligen gjorde
Lucy en så himla snygg layout med skrynklig, målad tejp, så jag var tvungen att prova jag också. Den här masken lekte barnen med när vi var hos vänner i Holland i början av sommaren och L är så himla skojig när han klär ut sig för det är fortfarande på gränsen att han tror att vi verkligen inte förstår att det är han. Så "det är bara jag" är en ganska vanlig fras som dyker upp när förklädnaden tas av... :)

Det var superkul med tejpen... :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Lucy made this really cool layout recently, with a background made out of wrinkled tape and paint. I just had to try it for myself and it was really fun...! Our kids were playing with this mask when we visited friends in the Netherlands earlier this summer and Linus is so funny because he aaaalmost believes that we really can't see who is behind the mask. So the title of the layout is "it's only me!".


Och så kan ni få ett första - väldigt litet - smakprov på vad man kan göra med sprayfärgerna. Här har jag helt enkelt bara sprayat lite lätt på en cirkel av vit cardstock. Sen har Ulrika gjort massor med snyggt och en hel del med sprayfärg på sistone också, om ni är nyfikna!

---------------------------------------------------------------------------------------------------
The other layout - a really quick and simple one - is a first example of how I used the Color wash spray ink from Ranger that I got last week.  I simply sprayed some color on the white cardstock circle. Sooo fun! :) Ulrika has done several fab layouts lately too, using spray color, if you're curious..!


Tycker ni måhända...


...att bloggen är lite tråkig och att det är förfärligt ont om spraymålade och scrappade pryttlar att kika på? Pust. Det tycker i alla fall jag. Men en sjuk Alva (feber för 3:e gången på 3 veckor och däremellan har ju Linus hunnit med en gång också) som inte sover på kvällarna om inte jag ligger brevid... och knappt då heller... har liksom låst mig lite. Jag har tvingats i säng vid halv nio - nio tre kvällar i rad nu och det hade ju kanske varit riktigt bra, om det åtminstone hade inneburit att jag faktiskt fick sova. *suck*

Men sprayfärgerna är jättekul! :) Så mycket har jag i alla fall lyckats komma fram till, men något riktigt resultat får ni allt ge er till tåls ett tag till innan ni får se.

Just ikväll hostar Alva alldeles vansinnigt mycket. Hon har sovit i 20 minuter utan att vakna av hostattackerna än så länge och det är väl bara att hålla tummarna.

För att kompensera för allt gnäll - hon är förfärligt gullig när hon kastar armarna om halsen på mig och säger "min mamma" med mycket tryck i just ordet "min". Pussas gör hon också väldigt mycket. Och skrattar och busar. Hon säger inte bara "min mamma" förresten, hon säger "stora min mamma" också... Det har liksom blivit så efter att jag sagt "lilla" om henne. Ibland säger jag nog också "stora lilla Alva" eftersom hon är så väldigt stor och liten på en gång och det varierar förresten också om hon själv vill bli kallad stor eller liten. "Jag är liten!" eller "Jag är stor!" Hur som helst så är i alla fall jag stor, i jämförelse. Helt klart. =)

Här ska det sprayas...


....för idag fick jag mina fina sprayflaskor från PaperMaze! Tusen tack netha...!!!!Idag var jag faktiskt på jobbet - fortfarande förkyld men det funkade. Ska bara försöka komma ihåg att man inte går ut och äter lunch när man är så här hostig och snorig. Fick förstås världens hostattack som höll i sig halva lunchen... och om man nu betalar 110 spänn för sin lunch så kan det ju vara kul om man kan njuta i alla fall lite av den istället för att hosta, snora och gråta... ;-)

Så snorig, så snorig...


Å jag är så förkyld, så förkyld. Har varit hemma från jobbet två dagar nu och måste nog gå dit i morgon även om en till vilodag inte hade varit alldeles dumt egentligen. Stannade hemma från scrappingen idag (vi är några som brukar ses på tisdagskvällarna) för att jag inte orkade - gör nu en mental anteckning om att det är mycket jobbigare att lägga barn än att åka och scrappa... *suck*

Hoppas på ett roligare inlägg någon annan dag. :) Den här hösten började lite tufft med alla sjuka barn och sjuka mammor och trötta pappor. Och envisa Alvor. Hon gjorde förresten sitt första(?) bus på dagis igår och det tar jag på något sätt ändå som ett gott tecken - att hon är trygg nog att våga. Hon slängde iväg sin macka och gömde osten under tallriken, för att hon ville ha en till utan att behöva äta upp... ingen såg när det hände men hon blev avslöjad ändå... =)

Boken om mig...


Marie har dragit igång nya BoM-utmaningar på SWE Scrapbook. Kolla in dem och häng på!


En canvas...


Jag tyckte det var så otroligt roligt att göra
den här, att jag genast började med flera canvasprojekt på en gång. Inte ett enda av dem har blivit slutfört, förrän den här lilla canvasen då, nu idag. :) Jag tror att jag inte riktigt vågade göra klart... Ställde för höga krav på vad det skulle bli av det och körde fast eftersom jag egentligen inte hade någon idé om vad jag skulle göra utan bara tyckte att det var så kul... Och det är ju det som är poängen, att det ska vara kul. Det ska inte vara så himla viktigt vad det blir av det. Röd och gul akrylfärg, grön akrylfärg som stämplats med smörgåsrån, rub ons från 7gypsies, felt thickers och så en fjäril där jag använt en Heidi Swapp-fjäril som mall.

Det där med smörgåsrånet gjorde jag också första gången i januari/februari och jag blev helt förälskad. Tycker det är en sååå rolig teknik och mönstret blir så snyggt. :)--------------------------------------------------------------------------------------------------
I had so much fun doing this canvas back in Jan/Feb and I immediately started several other canvas projects. None of them have been finished, until today when I finally made this. I think I forgot along the way that I'm doing this because it's FUN and not because I'm going to create something fabulous. And I really didn't have any ideas for my canvases, I just wanted to do them because it was so much fun. And today I finally managed to have some fun with this again. :)

I used acrylic paint, stamped the green patterns with a biscuit :), rub ons from 7gypsies, thickers... I used a Heidi Swapp butterly as a template when creating this out of Rose Moka paper. The word "idag" means today.


Såååååå väldigt ...


Såååååå väldigt inspirerad av
Dina Wakely... hennes fantastiska layouter har fått mig att beställa sprayfärg. Supersnälla netha på PaperMaze skulle försöka leta fram dem trots att hela butiken var nedpackad inför mässan i Göteborg.

Jag är också väldigt inspirerad av Claudine Hellmuth just nu. Jag skulle vilja äga alla tänkbara konstnärsmaterial och lära mig alla roliga tekniker... =)

Annars - förkylda barn och förkylda föräldrar... :( Jag hoppas att viruschocken här efter dagisstarten ger med sig snart! På de här 2 första veckorna är vi uppe i 6,5 vab-dagar och 5 stycken roliga blanketter från FK för dagis att fylla i. Sanslöst...

------------------------------------------------------------------------------

I'm so very inspired by Dina Wakely and her fabulous art...! I ordered some spray paint yesterday because of her. =) And I'm also very inspired by Claudine Hellmuth. I want to own ever art supply there is... and I want to learn every possible technique...! :)

Besides that we're having a big cold here at our house... :( I really hope this explosion of viruses we've had after going back to daycare last week will calm down...!!! We've had to stay at home with one of the kids 6.5 of these 10 days...!!! Crazy!

Använda symaskinen...


Jag kan inte låta bli att använda symaskinen hela tiden nuförtiden... det är så kul och blir så fint. Kolla in i
Scrappizbloggen idag för att se vilka snygga layouter Malena gjort, där hon använt symaskinen. Hon har bland annat gjort ett grymt snyggt träd.

Min layout blev lite hysterisk. Den var omöjlig att fota på något vettigt sätt också så den är inte fullt så galen i verkligheten... Ibland vill färgerna bara inte bli återgivna så som de ser ut. Men hur som helst... *host* ... jag har i alla fall använt symaskinen en hel del. =) Jag sydde runt cirklarna i det mönstrade pappret. Och så lite här och där...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I'm using the sewing machine A LOT lately. I really love it. I made this layout for the Scrappiz blog. It's sort of hysterial... but it's not quite as crazy IRL, the camera didn't really do what I wanted it to this time... Anyway... I used the sewing machine quite a lot... sewing in the circles of the patterned paper. And I added some more sewing here and there...

Creative therapy...


Jag har gjort en layout till utmaningen hos
Creative Therapy, att scrappa om sina rädslor. Blomstämpel från design by Peterlina, färg, symaskin, spets...I made this for catalyst twenty-five at Creative Therapy. I used one of my all time favourite stamps, from design by Peterlina.

Cocoa Daisy September...!


Härliga sommarfärger för sommarens alla foton... är det inte lite hemskt att hösten är på väg? Eller vad tycker du, gillar du hösten? Jag kan inte låta bli att önska mig mer sommar och skulle gärna få åka och bada och vara ute i solen... :) Hösten kan vara ok också, färgerna är vackra och luften kan vara så frisk och skön, men jag är inte riktigt beredd och sugen på kyla och mörker än i alla fall...

Här är mina layouter med
Cocoa Daisys septemberkit.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

This kit is so bright and happy and perfect for all the summer photos. I can't believe fall is already here. I'm not quite ready for the world to turn dark and cold... but I do appreciate the wonderful colors of fall, the fresh air and ok... it can be very cosy being inside... but if I got to choose I'd be totally ok with going to the beach and spending some more time out in the sun...!

This is what I made with the Cocoa Daisy September kit.