Kortskiss och Cocoa Daisy


Kolla in veckans skiss hos
Kortskissen. Här är mitt kort:Cocoa Daisy's crop som var nu i helgen var verkligen otroligt rolig och de andra i design teamet överträffade sig själv gång på gång, med utmaningar, tutorials och fantastiska layouter. Ni måste kolla in layouterna som Christine, Ronda och Emily gjorde till min annonsutmaning...!

Den här layouten gjorde jag själv till Anjas TV-utmaning.Titeln är stämplad med alfabetet skinny dip från purple onion designs, och sedan färglagd med akrylfärg. Det övriga materialet kommer från Cocoa Daisy's april-kit.

Och apropå kit så kommer här en liten tjuvkik på vad jag gjort med maj månads kit..! Det är förstås alldeles underbart...!!!!Glöm inte att deadline för cropen inte är förren 1 maj, så ni kan fortfarande hänga på i utmaningarna...!


Rosa sandaler...


Cropen hos
Cocoa Daisy fortsätter...! Jag har just lagt upp min utmaning som är en annonsutmaning. Kila över och kolla! :) Deadline för alla utmaningar är 1 maj, så det är gott om tid kvar. :)

Den här layouten gjorde jag till min egen utmaning, med inspiration från en av två olika annonser som man kan välja mellan. Om Alvas nya, rosa sandaler... Hon är galen i rosa nu. Jag tror verkligen inte att det är genetiskt, men jag har också insett att det bara blir löjligt om vi kämpar emot. Det går att balansera, men jag tänker inte driva någon extrem anti-rosa-kampanj.


Gul som solen...


Här är layouten som jag gjorde till min egen utmaning hos
Paper Trunk. Det är full fart i scrapvärlden den här helgen, med alla utmaningar och all inspiration runt om. :) Det är många som är på Scrap Event också - hoppas ni har det kalasbra!


Nu drar det snart igång...


...hos
Cocoa Daisy....! Ni är väl redo allihopa...? Och ni som inte är redo hinner hänga på ändå, för deadline för alla utmaningar är den 1 maj, så det är gott om tid...! Men det finns anledning att börja hänga på forumet redan nu för vi kommer att ha det så skoj med lekar och prat och en och annan RAK. :)

Sen måste jag ju rekommendera att ni kikar in hos Simply Handmade för då kan ni ladda ned ett elektroniskt exemplar av idéboken Mini Albums. Titta gärna på sidorna 56-57. :)

Första Paper Trunk-utmaningen är uppe...!


...jag har precis publicerat den första utmaningen på
Paper Trunks blogg. Rusa över dit och kolla in den... lätt som en plätt... Layouter laddas upp i Showcase senast den 2 maj. Kolla dessutom in cropens första inlägg - där finns chans att vinna ett presentkort på 25 dollar.

För att delta i Paper Trunks blog crop behöver man inte - till skillnad från i tävlingen jag skrev om igår - använda några som helst produkter från Paper Trunk. Det är fritt fram att använda vilket material man vill!

Skynda, skynda, scrappa, scrappa... =)

En bra anledning att shoppa...


...om nu någon behöver en bra anledning att shoppa scrapsaker, så kan jag gladeligen hjälpa till. =) Det är nämligen så att PubCalls - bloggen där man kunde hitta en otrolig mängd tävlingar och calls av alla de slag - har gjorts om och i samband med premiären för
Scrapbook calls så är Paper Trunk med och sponsrar en tävling. Läs allt om tävlingen här och se sedan till att rusa iväg (om så bara med hjälp av tangentbord och mus) och shoppa lite härliga Paper Trunk-produkter. :)

Man kan till exempel göra det hos Brunkullan. Det rekommenderas varmt. :)

Tjohooo...!


Jag blev en av de lyckliga vinnarna i en pärltävling på Pyssel.net...! Det var lottdragning som gällde, men det spelar ju ingen roll - ett pris från
Pagoni är ju superduperspännande att gå och vänta på..! :)

Så här blev mitt armband... jag är sååå suge på att pärlpyssla mer, men jag har inte haft tid på ett tag.Man kan ju tro att jag inte scrappar nästan något alls, så lite som jag har att visa upp här i bloggen. Det beror dels på förberedelser inför helgens roliga crop hos Cocoa Daisy (ni har väl registrerat er!), inför blogcropen hos Paper Trunk och dessutom beror det på ett annat jätteskojsigt litet uppdrag som jag än så länge inte kan berätta om. Men snart...! :)

Det går sakta framåt...


Så här såg det ut förra helgen......och så här långt har vi kommit nu...Vårt första försök till att fixa i ordning en ordentlig rabatt på vår ogräsbevuxna tomt. Pionen ska få sällskap, har jag tänkt... :) Det finns fler såna här projekt i mitt huvud, för vi har några stackars perenner som borde räddas både här och där, men det är så svårt att hinna. Helgerna tar slut för fort (och för den delen orken i min kropp också - är rejält trött efter allt grävande nu). Men det känns väldigt bra att ha börjat! :)

Min mamma fick leka i en fotostudio...


...ja, det minns ni väl att jag fick göra i höstas. :) Och här har det blivit en layout med ett av fotona. Jag har använt deluxe label från
Purple Onion Deigns - en sååå användbar stämpel som jag verkligen älskar - och för att kunna stämpla med det bruna inuti (en av stämplarna från Ornamentals set) så stämplade jag en extra gång med label-stämpeln och skar ut "innehållet" för att använda det som blev kvar som en mask.

Mina labels sydde jag sedan fast på layouten med hjälp av symaskinen. Den gråa färgen är glimmer mist, så det glittrar fint IRL. Bakgrunden är en bling cardstock också, men det funkar ju sådär att fota.


Nästa helg...!


Jag fortsätter helt fräckt att göra reklam för cropen hos
Cocoa Daisy nästa helg...! :) Schemat är alldeles fullproppat med fantastiska saker...! :) Alla tider är EST och det betyder att vi ligger 6 timmar före. Söndagens chat med Ali Edwards kommer till exempel att äga rum vid midnatt, svensk tid. Lite sent, men det kanske kan vara värt att hålla sig vaken. :)

Tiderna för alla utmaningar och inspirerande projekt anger när de publiceras och de finns förstås tillgängliga även efter den tiden.Ni måste förresten kolla in hos Anja - jag tror att hennes "class" blir kalasbra...!

Som om det inte vore nog med spännande saker så är det även läge att hålla ögonen öppna för vad som kommer att hända på Paper Trunks blogg...!!! Det gäller att ni har mycket scraptid framöver, kära vänner...! :) Och den om inte har tid rekommenderas ändå att kika in både hos Cocoa Daisy och hos Paper Trunk, för inspiration och bra idéer kan man ju alltid samla på sig för att använda senare. :)----------------------------------------------------------------------------------------------------

Short version in English - it's a really good idea to go to the Cocoa Daisy message board and register today, because the crop that's coming up next weekend is going to be a blast and you don't want to miss it...!

You should also keep an eye on the Paper Trunk blog, because some really awesome things are soon to happen there...!

Idag har jag kört massor med bil...


...och det är ju bra träning för mig, som är lite ovan bilförare. Fast just nu känner jag mig som proffs. ;-) Jag började med att åka till Eskilstuna i morse och sen tillbaka till Strängnäs och vidare till Uppsala. Sen åkte jag hem från Uppsala igen, med en liten extra sväng in i Enköping på vägen. Bra träning, men jag är hysteriskt trött. Ska sova som en stock väldigt snart, hoppa jag.

Mer scrapsnack kommer det någon dag väldigt snart... imorgon... kanske... eller senare under helgen. :) Men jag rekommenderar fortfarande att alla springer iväg till
Cocoa Daisy och registrerar sig på forumet för nästa helg blir det så väldigt mycket inspirerande skoj just där. :)

Den här gjorde jag för över ett år sedan...


...som ett bidrag till fashionistatävlingen på Scrap In Style TV. Jag använde så många olika prylar från köket som jag kunde komma på, både "verktyg" och material. Bland annat stämplade jag med smörgåsrån, blåste färg genom en sil, använde grillpinnar, stämplade (journalingrutan) med botten av en mango chutney-flaska, använde ett vitlöksnät som jag målade svart... mm...

Jag hade verkligen såååå roligt när jag gjorde den här: :) Som titeln säger... jag bara lekte allt vad jag orkade...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I made this layout over a year ago, for he Fashionista search at Scrap In Style TV. I used as many things from the kitchen as I could possibly come up with, both as tools and as materials for the layout. Among other things I stampled with a cracker (the pink grids), blew paint through a strainer, stamped (the journaling spot) with a bottle of chutney, used a net I got with the garlic (painted black)... etc... 

I really had sooo much fun creating this layout.... :) As the title says... I was totally playing...


Har inte tid att blogga...


Igår hjälpte jag till med flyttpackning hela dagen, så oj vad skönt det var att äntligen få komma ut i trädgården idag. Vi var ute större delen av dagen och det var sååå härligt. Vi har hur mycket som helst att göra och idag var det mest tråkjobb - packa undan alla grenar som legat och väntat i några veckor sedan trädbeskärningen. Men strunt i det... det var ändå härligt att vara ute! 

Linus hann också med lite korsord i jakt på påskäggen......och så här såg världens sötaste påskprinsessa ut  i onsdags (för det är väl prinsessa man klär ut sig till när det är påsk?)... =)


Visst är det kul med cybercrop...???


Häng med på det här - det kommer att bli såååå mycket kul och såååå proppfullt med spännande projekt och inspiration...!!! Det är nog ingen dum idé att du kilar iväg till
forumet och registrerar dig bums, så att du är redo! :)


Det händer mycket hos Cocoa Daisy nu...!


Förutom att
april-kitet som vanligt är ett alldeles uuuuunderbart kit - Tricia är makalös på att kombinera många olika tillverkare och få till det så fantastiskt bra - så är det massor med spännande saker på gång hos Cocoa Daisy.  Forumet bubblar av aktivitet och det är flera olika utmaningar och tävlingar på gång. Man behöver inte alls prenumerera på kitet för att kunna hänga med på forumet, så kika in där vettja...!

Alla förändringar som är på G är inte genomförda ännu, men jag tror att resultatet kommer att bli väldigt, väldigt bra!

Bland alla saker som är nya så kan man genom att delta i olika utmaningar under månaden (och man behöver inte använda material från kiten för att vara med) samla ihop lotter och i slutet av månaden lottas fina priser ut...! Man kan läsa om det - Cocoa Daisy Rewards - här...! Och som man ser om man läser om hur det funkar med "rewards" så är det både utmaningar, tävlingar och "daily prompts" på gång. Det finns alltså massor med inspiration att hämta. :)

Dessutom finns det anledning att boka in helgen 24-26:e april...! Då blir det alldeles fantastiskt mycket skoj hos Cocoa Daisy. :)

När vi åkte till Idre gjorde jag en liten "dagbok" som jag tog med mig. Jag skar helt enkelt till ett gäng sidor, utifrån Cocoa Daisys mars-kit, som jag gjorde hål i med min Bind-it-all, men utan att binda ihop dem. Sen tog jag med mig sidorna och kunde skriva dagbok under tiden som vi var i Idre. Linus ritade flera fina teckningar om vad vi var med om under semestern och när jag kom hem printade jag ut några foton och satte in. Några foton hamnade på tomma sidor och några foton gjorde jag hål i med bind-it-all-maskinen. Det var ett superenkelt sätt att få till ett minialbum så och jag är sååå nöjd med resultatet. Nästa semester ska jag helt klart prova ett liknande koncept igen för jag kan inte tänka mig något snabbare och enklare sätt att få ihop text och bilder i ett litet album.

Vårblommor och tårta...


Det är full fart med kalasande hela helgen! :)

Vi har - i alla fall tillfälligt, jag såg att någon käkat upp hälften av tulpanerna - krokus som blommar i trädgården!
Årets första tussilago...!
Och så tårtan... mums... och imorgon blir det ännu mer tårta... :)


Missa inte chansen att vinna...


...fina dekorationspaket från Kortskissens sponsorer. Var med och tolka veckans skiss och skicka in ditt bidrag senast imorgon så är du med i utlottningen...! Alla som deltar har chans att vinna...! All info finns
här.

6 år idag...!


Tänk att det har gått 6 år redan...! :) Mumsiga våfflor fick det bli till kvällsmat.


Cocoa Daisy April


Färgerna i det här kitet är underbara och dekorationerna är superfina...! Dessutom finns det add-ons som är alldeles superduper. :) Kolla in hos
Cocoa Daisy, för det är dessutom massor med skoj saker på gång i forumet. Om det finns tid till scrap helgen 24-26 april är det en extra bra idé att hälsa på oss på forumet. =) Mer info kommer senare!Den krämfärgade sammetsblomman (från Maya Road) kommer från en av alla fina add-ons (Lucky Duck) och de små bokstäverna till titeln kommer från ett tidigare kit. Övrigt material är från huvudkitet. Rub ons-swirlarna blev en klar favorit - superhärliga!


Knapparna kommer från en add-on: Pheasant dreams, men övrigt material är från huvudkitet. Blomman är från något som heter "blue daisy lace" - sååå fin!


Knapparna från samma add-on som ovan, bokstavsstickers från ett tidigare kit - övrigt material är från huvudkitet. Den är pippifågeln är så söt..! :)


Knappar och tags från add-ons (tagsen är från Lucky Duck) och övrigt material från huvudkitet. Här ser ni mer av den fina blomspetsen...!


En layout med mycket journaling - det händer inte så ofta nuförtiden... :) Den röda detaljen under fotot är en chipboardstickers från en add-on (Pheasant dreams). Övrigt material är från huvudkitet. Bokstäverna brevid och ovan fotot är stämplade med en clear-stämpel från Prima (ingår i huvudkitet).

Passa på att fynda...!Det är rea hos
Purple Onion Designs...! Massor av stämplar som är nedsatta till halva priset och vissa är rabatterade ännu mer....!

---------------------------------------------------------------------------------

Overstock sale at Purple Onion Designs...!!! Lot's of stamps are 50% off and some are discounted even more...! Don't miss out on this great opportunity....!

---------------------------------------------------------------------------------

Annars då - solen skiner och det är så härligt...! Flera av fröna som jag sådde i lördags hade grott redan i måndags -snabba småttingar...!  I morgon blir Linus 6 år...! Han är ingen liten småtting längre. ;-) Det är verkligen inte klokt att det redan gått 6 år...!  

Det kommer att komma Cocoa Daisy-layouter här i bloggen ikväll. Jag är verkligen kär i april-kitet och det är dessutom massor med roligt på G hos Cocoa Daisy den närmaste tiden, så jag rekommenderar starkt att ni registrerar er på forumet och hänger med...! Man behöver inte vara prenumerant för att vara med på tävlingar och annat skoj vi hittar på.

Nu är det kaffedags! :) Jag hoppas att ni har det bra i vårsolen!

Jag har förresten hela tiden tänkt att jag inte kan gå på Syfestivalen den här gången, eftersom vi ska ha kalas hela helgen, men nu lutar det åt att jag åker dit en sväng på fredag eftermiddag ändå. Det ska bli kul...!!!