Försökt få fotografera barnen idag...


...och det är verkligen en lite knepig period just nu där de mest säger nej, nej och nej eller gör 11 olika grimaser så snabbt att jag mest lyckas få något suddigt på bild. Men jag fångade i alla fall Linus bakom tripp trapp-stolen idag. :)




Favoritlayouter 2009


Jag är förstås tvungen att lista mina favoritlayouter från 2009. Det var ett konstigt år. Jag tror aldrig jag har gjort så mycket ANNAT pyssel som 2009 och jag tror aldrig jag haft så många och långa perioder då scrappingen känts trög och tråkig. Det är kanske ett sundhetstecken att det inte alltid är det absolut roligaste som finns. =)

Här är favoriterna från
2006, 2007 och 2008. Jag tror att 2008 är mitt favoritår överhuvudtaget, när det gäller scrappandet.

Hur som helst - här är årets favoriter:




















Vi tränar på att acceptera...


..att saker går sönder här hemma. Igår var det en så där vattenfylld snöglob som gick i golvet och orsakde väldigt många tårar. Idag var det allra första numret på den nya Kalle Anka-prenumerationen där den medföljande leksaken var en vattenfyllt litet spel. Jättebra när det är många minusgrader ute i brevlådan. *suck* Varenda prenumerant som bor i villa lär ju ha fått med en läckande liten grej in i värmen. Men det är kanske bra att öva.


blogga, twittra, facebook...


Bloggat har jag ju gjort ett tag. Periodvis nästan enbart om scrapbooking och periodvis med fler personliga inslag. På Facebook har jag börjat hänga lite mer på sistone. Mest tack vare J och det händer titt som tätt att jag blandar ihop våra konton och är inne och skriver på hans i tron att det är jag som är inloggad... =). Det är av någon anledning rätt skoj att skriva små statusuppdateringar och att på det något märkliga sättet hänga med i en massa olika människors liv.

Sen har vi då Twitter. Jag följer än så länge 7 personer som är mer eller mindre aktiva, så jag har inte så jättestor koll ännu. =) Det känns vid en första anblick väldigt likt statusraden på Facebook, men jag har ju förstått att det finns ungefär hur mycket som helst som jag ännu inte upptäckt med Twitter. Jag har själv twittrat en gång. Ganska meningslöst eftersom nästan alla av de 11 som satt upp att de vill följa mig är scrapbookingkontakter från utomlandet, och jag skrev ju min lilla rad på svenska. Men jag var lite dumt lycklig över att ha lyckats hitta in via mobilen och i brist på bättre syssla i väntan på att tåget skulle rulla ut från Centralen skickade jag iväg ett litet tweet. En liten tweet? Vad det nu heter.

Jag kanske fortsätter att twittra rätt ut i tomma intet, eller också inte. =) Twittrar du? Har du några tips?

Om jag twittrade nu skulle jag skriva: Dags att duscha. Solen skiner och jag vill gå ut.

Typ.




Blåst färg...


Jag gjorde den här bakgrunden i början av december, genom att blåsa färg på en vit bakgrund med hjälp av ett sugrör. Igår lyckades jag till sist scrappa en sida för första gången på massor av veckor och bakgrunden kom till användning. Dekorationerna och stämplarna kommer från Cocoa Daisy's decemberkit.

-------------------------------------------------------------------------------

I made this background in the beginning of December, by blowing paint on a white background (using a straw).  Yesterday I finally managed to scrap a layout for the first time in weeks...! I used the painted background and the embellies and the stamps are from the Cocoa Daisy December kit.


knepiga fonter...


Fy vad jag ofta har problem med kursiva fonter. Nu snackar vi bokstavsklistermärken, thickers och stickers och allt vad det heter. :) Det är så svårt att få det snyggt! Just nu brottas jag med ett "p" som verkligen inte ser ut ett "p". Jag tror jag använder ett uppochnedvänt "d" istället. Det går bara inte annars. Men ibland blir de där bokstäverna som ser helt galna ut i sig själva riktigt snygga, när de bara hamnar på rätt plats och sätts in på rätt sätt i ett ord. Fast jag är inte så bra på det. Idag ser det i alla fall inte ut som ett "p" hur jag än bär mig åt.


Ett album som blev en julklapp...


Hallå hej!

Det har varit så fullt upp med gäster och jul att jag inte kommit mig för att blogga något. Jag satt och redigerade lite foton igår, så det dyker kanske upp några så småningom. Vi har haft det bra! Mycket mat, många paket, många trevliga gäster. Dessutom mycket snö och ganska många minusgrader och det verkar ju bara fortsätta...! Roligaste julklappen? Helt klart New Super Mario Wii som vi köpte till hela familjen. =)

När jag höll på med min
Art Journal till kursen med Dina W passade jag på att göra sidor till ytterligare ett litet album. Det är så roligt att kladda med färg och när man ändå är igång så kan man lika gärna fortsätta att kladda på... :) De målade sidorna plockade jag fram nu straxt innan jul och av dem gjorde jag ett litet album som min pappa fick i julklapp.

Här är några av sidorna... vissa mer hysteriska än andra. Jag gillar nog framsidan allra bäst. :)










God Jul...!!!!


Tavlor...


Hur har ni det mitt i julstökandet? Jag har haft en alldeles för stressig dag och hoppas att julfriden kanske infinner sig snart... annars får det bli nästa jul. ;-)

Jag gjorde de här tavlorna för ett litet tag sedan, inspirerad efter Art Journaling-kursen med Dina W. Egentligen är de inte färdiga, men eftersom jag körde fast så här så kanske de fick bli färdiga så här ändå. Vi får se...

Jag har använt gesso, akrylfärg, glimmer mist, cuttlebug och spellbinders för att göra cirklarna och gamla boksidor (som collage på cirklarna innan jag målade med gesso över).




I lilla pulkabacken...


Det är härligt med snö...! Jag var ute och provade den nya telezoomen i förrgår. Ett stativ skulle underlätta, för jag är väldigt dålig på att hålla hela tyngden still men även om bilderna inte är helt skarpa så funkar de ju i den här storleken i alla fall. :) Och övning ger väl färdighet, hoppas jag...!






höstens virkprojekt


Jag lärde mig virka mormorsrutor tidigt i höstas och det var alldeles galet berodenframkallande. Det gick liksom inte att sluta och jag gav mig på att virka en färgglad liten bebisfilt. Det var superkul, men tog ändå längre tid än jag hade trott innan den väl blev klar... :) Men klar blev den och en ny ägare har den också fått... Barnen har nämligen fått en liten syssling/tremänning och det är vi så himla glada för...!



Jullovet är här - jag ska få vara ledig i 3 hela veckor...! Härligt....! Jag har varit rätt stressad idag, eftersom det är så mycket jag inte orkat och hunnit medan jag jobbat och varit sjuk och jobbat igen. Idag blev ju dagen D, då det var dags att sätta igång och då kändes allt plötsligt lite överväldigande och jag visste inte i vilken ände jag skulle börja. Nu känner jag mig dock lugnare. Vi har inte så himla högt ställda mål och ska inte åstadkomma några under, så det ska nog ordna sig alltihop.

Fast lite bra hade det ju varit om jag hade låtit bli att trampa snett och vricka foten i förmiddags. *suck* Jag vet inte hur det gick till, men poff sa det och så låg jag på hallgolvet och skrek alla svordomar jag kunde för usch så ont det gjorde...! Nu är det ganska ok ändå, för det blev inte så himla illa som jag först var rädd för. Jag kan stödja och gå på foten och det gör bara lite småont. Men det är nog läge att vara försiktig, så att jag inte gör om det och förvärrar det.




Brrrrrr....


Usch vilket läskigt väder det var i morse...! Jag gillar snön och det är rätt ok med kylan också, men vinden....! -8 är liksom helt hanterbart, men när det blåser så mycket att man knappt kan ta sig framåt....! Då blir det lite för kallt. Promenaden till tåget imorse var rätt uppfriskande, om man säger så.


Dagens missar...


Jag missade julpuben på jobbet för att jag skulle på Familjekväll på skolan, men så missade jag Familjekvällen på skolan för att Alva är sjuk och har feber... Så kan det gå! Linus verkade som tur var inte bli ledsen över att jag inte kunde komma. Johan tog med sig filmkameran och det var en väldigt stolt kille som stod brevid mig och bubblade och studsade, när jag fick ta mig en snabb titt på de viktigaste sekvenserna direkt när de kommit hem från skolan igen. :)

Det kom ju rätt mycket snö här igår, som på så många andra håll. Jag har inte varit hemma och kunnat fota det vackra vita medan det funnits något dagsljus, men jag testade igår och upptäckte till min förtjusning att det faktiskt gick att fota utan blixt i kvällmörkret. Det är ju förvisso en mörk bild, men det är ju en bild.



Jag tror att det snart har gått 3 veckor sedan jag scrappade en layout...! Det är väldigt olikt mig...! Jag har inte haft ork eller lust och det har nog varit jättebra med en liten paus. Nu känner jag hur suget har börjat komma tillbaka och eftersom Cocoa Daisys fina januarikit borde dyka upp vilken dag som helst, så då är det ju perfekt att jag börjar känna mig laddad igen. :) Förhoppningsvis hittar jag lite scraptid mitt i allt julstök när jag väl blir ledig på fredag...

Två jobbdagar kvar alltså. Idag kom jag längre med det som måste bli klart senast fredag än jag hade vågat hoppas på, så chanserna är goda att jag klarar av de här återstående dagarna utan total stress och panik. Det känns skönt!


Sista kortskissen för i år...


Kolla in skissen och alla fina tolkningar
här. Mitt kort blidde ett rosa julkort. Det mesta av materialet är från Cocoa Daisys decemberkit.



Jag är helt galet trött. Och det är bara måndag. Men jag ska bara behöva uthärda fyra dagar till och sen blir det jullov. Jag var ganska fokuserad idag. Om jag kan bättra på det ytterligare lite till imorgon, vore det bra. Jag vill helst inte sitta på jobbet till sena kvällen på fredag, som jag gjorde sista dagen innan julledigheten förra året...

Jag blev väckt av L straxt före 3 i natt, för han ville berätta att tandfén hade varit där. Sen hann jag nästan somna om innan jag fick springa dit igen och kramas lite, för det såg ut som om det stod en Tyrannosaurus Rex i trappen. (Och det var ju så läskigt att jag blev smått rädd själv.) Jag önskar att jag slapp tänka de desperata tankarna om att "jag måste sova!" och bara kunde njuta av att jag fortfarande kan få såna mysiga kramar.




tågprat


Det var visst bra att jag inte testade det nya direkttåget till Stockholm imorse. Jag sa till J igår kväll att jag tänkte ta mitt vanliga tåg, för att jag kände mig helt säker på att något skulle krångla med det nya snabba tåget - typ att de skulle glömma att stanna eller så... Tidigare har det gått direkt från Eskilstuna till Stockholm men från och med idag stannar det och plockar upp resenärer i Strängnäs också.

Ryktet säger nu att SJ dagen till ära - för att välkomna alla nya resenärer antar jag - firade med att sätta in ett extra kort tåg. Tjoho! Jag som var rädd att det skulle bli så fullt att det var ståplats som gällde ändå. Vi får se om jag vågar chansa och prova det någon annan dag. En restid på 37 minuter istället för 53 lockar förstås, men inte till vilket pris som helst... 


 



Ser ni gluggen?


Fjärde tanden har lossnat - den första i överkäken. Den har varit precis hur lös som helst i flera dagar nu men trots ihärdigt vickande så har den envist suttit kvar. Till sist var det frukostens knäckemacka som gjorde susen. :) Den andra framtanden är ganska lös den också så vi får väl se när det kommer ett foto på gluggarnas glugg. :)




ett trist hej då


Det var vansinnigt tråkigt att säga hej då till tre kollegor i fredags. Ledsamt för deras skull, för de ville stanna. Jättetråkigt för vår skull, för vi ville ha dem kvar. Det finns inga bra ord. Skit också, är väl det som ligger närmast till hands. Det sammanfattar egentligen det hela ganska bra.

Jag gjorde tre hambly-kort i samma enkla design, men i olika färger. Lite skumt att göra kort när anledningen är något så tråkigt. Jag trodde ett tag att jag var tvungen att göra tråkiga kort, men sen bestämde jag mig för att det var ok med starka och glada färger också.

De flesta kort jag gör hamnar i byrålådan, men nu har jag faktiskt gjort flera stycken som kommit till användning på jobbet den här hösten. Det är lite kul... :) Fast om jag får välja så vill jag helst inte göra några fler hej då-kort på ett tag förstås...










trummis...


Finaste Linusen, alldeles väldigt koncentrerad...! Vi har haft trummorna (till Wii) i några dagar bara nu och det är väldigt roligt. :)




tomtenissa...


Visst var det en söt tomtenissa jag var hemma och vabbade med för ett par veckor sedan?! :)




Har ni sett de här fantastiska....


...mössen...?!??!!

Fotografierna är helt underbara...! Scrolla några sidor och kika på de uppbyggda små scenerna....! Helt bedårande...!

------------------------------------------------------------------------------

You have to take a look at these adorable crocheted mice...!!! Make sure that you scroll back a few pages and check out the small sceneries. Totally adorable...!!!!




Årets näst sista kortskiss...


...och jag har gjort ett julkort, hör och häpna...! :) Kolla in skissen och övriga tolkningar
här.


Gamla metalldekos...


Har du gamla metalldekorationer som bara ligger och skräpar...? Leta fram dem och använd dem på en layout...! Kolla in på
SWE Scrapbook och se vad de andra hittade på.

Jag hittade gamla hängselspännen från Karen Foster som var väldigt poppis för ett antal år sedan. De är fortfarande jättefina! Jag letade också fram en jumpring och en lite större metallbrad.


Mycket av materialet kommer från Cocoa Daisys septemberkit.

Jag mår lite bättre idag, efter att ha sovit bra för första gången på en evighet! Hostar gör jag dock fortfarande och det tar nog ett tag innan jag känner mig pigg på riktigt igen. Just idag är jag hemma och vabbar med Linus, men han kan förhoppningsvis gå till skolan imorgon igen och jag kan nog äntligen åka till jobbet igen hoppas jag!

Leker i Photoshop...


Tipsy Tessie gjorde ett så fint fotocollage med hjälp av en gratis mall för ett tag sedan och nu har jag provat också. Mallen finns här.

Superkul... :) Jag skulle vilja leka mer med digitala layouter och hybridlayouter, men det tar så lång tid för mig...! Jag begriper verkligen inte hur man ska kunna hålla ordning på alla digitala pryttlar och jag tycker att det tar en hel evighet bara att att sitta och bläddra bland mappar och grejor. Jag kommer liksom ingen vart för att jag kör fast på organisationen.




Annars så hostar jag vidare... börjar bli riktigt trött på eländet... men nu är det ju helg! :) Jag hoppas fortfarande att mina nya kamerapryttlar ska dyka upp idag, men jag kanske borde ge upp hoppet. Paketet sorterades i Örebro i natt och då tycker jag ju att det borde hinna hit till idag, men det måste säkert först till det lokala sorteringsstället och sen ut till utlämningsstället och det tar säkert en extra dag. Det blir ju nästan jobbigare att kunna följa paketets väg genom landet än om jag inte hade kunnat göra det. Eftersom jag vet att det var i Örebro i natt så vet jag ju att det med all säkerhet befinner sig förbaskat nära målet, om det nu inte kommer ända fram idag. *frustrerad*

Det är förstås ingen katastrof, men ni kanske vet hur otålig man kan vara...? =)

Mer med decemberkitet från Cocoa Daisy


Jag är fortfarande hemma från jobbet. :( Jag trodde verkligen att jag skulle kunna gå idag, men hostan blev bara värre och värre under dagen igår och jag har hostat väldigt mycket och sovit alldeles för lite de senaste två nätterna. Jag har ingen feber, så jag är väl inte så himla sjuk på det sättet, men jag är ändå helt slut pga allt detta hostande.

Immunförsvaret kom igen nu...! Hjälp mig...! *ropar*  ;) Jag ringde VC och "beställde" hostmedicin också, så den kanske kan göra lite nytta i natt.

Här är i alla fall resten av de layouter jag gjort med
Cocoa Daisys decemberkit. Det är ett uuuunderbart kit! Jag älskar de små kuverten (här nedan har jag sprayat kuvertet med adirondack color wash och sen skvätt lite grön akrykfärg över) och pappret med luftballongerna (museum-layouten längst ned) är såååå fint! Det är ett kit med massor med julkänsla, men som funkar hur bra som helst till icke-julpyssel också.














Cocoa Daisy december


Cocoa Daisys decemberkit är sååå vackert...! Här kommer en första uppladdning med layouter jag gjort med kit + add ons.














Vikta fröpåsar


Jag hittade en beskrivning av hur man viker fröpåsar i en trädgårdstidning för ett tag sedan. Av Cocoa Daisys novemberkit gjorde jag de här söta påsarna.
Här hittar ni bloginlägget hos Cocoa Daisy, med beskrivningen.




Kamerasnack...


Jag har varit väldigt inställd på att jag skulle köpa en Nikon D300s så fort ekonomin tillät. Nu har tillfället kommit och då börjar jag plötsligt vela och undrar om jag inte ska köpa en D90 istället. Det finns så klart skillnader mellan kamerorna, men efter att ha läst en massa tester och funderat hit och dit så undrar jag om det verkligen går att motivera alla de extra tusenlapparna som en D300s kostar. Jag skulle istället kunna få ett riktigt schysst objektiv för mellanskillnaden. Det är bara så jobbigt att tänka om, när man siktat in sig på något riktigt bra. ;-) Fast jag vet ju att D90 också är en riktigt, riktigt bra kamera.

(Eller hur
Ulrika?)

Men ändå... jag ville ju ha en D300s... :)

Jag ska köpa ett macro-objektiv, men skulle alltså kunna få en riktigt schysst telezoom också om jag väljer D90 istället för D300s. Det låter ju onekligen lockande...

D300s är vädertätad och det kanske kan vara bra, men det är väl inte direkt så att jag längtat efter att kunna vara ute och fota i oväder. ;-) Dessutom verkar det inte vara så vanligt att objektiven är täta, men jag antar att det helt enkelt är en robustare kamera i allmänhet.

Jag tänker mig att det kanske går att utvecklas mer med en D300s, men det kan ju också vara så att jag helt enkelt aldrig skulle lära mig att utnyttja det som är extra bra med den.

Det får nog bli en D90 och så får jag slita den med kärlek och "uppgradera" någon gång längre fram i livet. låter inte det vettigast?

Fast tänk... egentligen skulle jag ju vilja ha en D700... =)