Art Journaling och tävlingstips...


Å vad det är skönt med helg, men jag är så trött, så trött och skulle behöva mer än två dagar för att återhämta mig. Det har varit stressigare än vanligt på jobbet ett tag nu, men troligen lugnar det sig och blir lite mer normalt snart... Dessutom blir det ju vår och ljust och fint. Jag behöver verkligen mer energi!

Nu har jag i alla fall äntligen hunnit leka lite och testa det vi får lära oss på kursen
Art Journaling 102 med den fantastiska Dina Wakley. Det är sååå kul och jag vill bara experimentera mer och mer...! Jag har sprayat med Adirondack Color Wash, målat med akrylfärg, stämplat med stämplar från Purple Onion Designs, använt penna och kladdat med oljepastellkritor. Superduperskoj!


Jag tycker att ni ska kolla in den här tävlingen hos Cocoa Daisy, där man ska scraplifta en layout och kan vinna ett April-kit och där vinnaren också får göra en layout till nästa månads scraplift (som sen publiceras i nyhetsbrevet). Det var en lång och krånlig mening som jag inte orkar försöka formulera om. ;-) Hur som helst - sätt igång och scrappa...! Deadline är inte förrän 10:e mars, så det är gott om tid!

Äntligen en layout...


Vi får se om det inte är så att det kan bli lite mer fart på den här bloggen nu under de närmaste dagarna. :) Jag har faktiskt några layouter på lager som jag inte har hunnit med att ladda upp. Dessutom har jag ju förstås en massa "dagens foton" att komma ikapp med. Förhoppningsvis blir helgen lugn och skön. :)

Den här layouten har jag förresten gjort med hjälp av en hög av mina projekt 365-foton, och så har jag använt deluxe label från
Purple Onion Designs i två olika storlekar. Jag har sprayat med några olika glimmer mist på mina labels och använt några andra stämplar (bland annat hjärtan) från Purple Onion.Ser ni "scrollen" i hörnet på den mittersta etiketten här? Det är en superfin stämpel som heter grungy scroll.Det är många som är på scrapkryssning den här helgen tror jag. Jag hoppas att ni har en kalasbra helg! :)

Jag har förresten använt bokstavsstickers från Paper Trunk till min titel på den här layouten. Jag tror jag har glömt att berätta att Brunkullan har fått in dem + de nya härliga serierna Socialite och Maybe Baby...!


Superbra deal hos Cocoa Daisy...


Jag vill tipsa om ett erbjudande hos
Cocoa Daisy, som passar extra bra för oss lite längre bort som inte är sugna på att betala onödigt mycket för frakten över Atlanten.

Den som köper minst 5 kit får 20% rabatt på priset och dessutom kan man välja att alla kit ska skickas tillsammans, till den fasta kostnaden av 41.95 dollar. Det gör att snittpriset på ett kit, inklusive frakt, landar på endast 34.98 dollar.  

Man kan alltså gå ihop 5 stycken, om man nu har minst 4 scrapkompisar där man bor, det är ju inte alla som är så lyckliga, och välja en prenumeration på 3 eller 6 månader och då få den här rabatten under hela prenumerationen...! Enklaste sättet att göra det här på är att beställa EN prenumeration och att skriva som kommentar hur många kit man vill ha varje månad (minst 5) och att man vill ha rabatten på 20%.

Jag har varit prenumerant på Cocoa Daisys kit sedan januari 2007, innan jag fick den stora äran att designa för CD nu i somras och jag har alltid varit en väldigt nöjd kund! Tricia är superduperbra med sina kunder och det går alltid att maila henne på tricia at cocoadaisy dot com om man har några frågor.

Om ni har några frågor så kan ni antingen höra av er direkt till till Tricia, eller så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till att svara.  

Roligt, roligt, roligt...!


Å så glad jag blev över
det här idag....!!!!!

Jag har scrappat ikväll - med Cocoa Daisys härliga marskit.... Jag vill inte gå och sova, för det är så kul, men nu måste jag faktiskt trilla i säng...

Varit lite frånvarande...


Ja inte i verkligheten, men här i bloggen har det visst varit förfärligt tyst. Så kan det gå ibland. Jag är så trött, så trött och känner att det är lite svårt att formulera ord och meningar. =)

Johan och jag var på en konsert igår kväll och jag kände mig riktigt gammal och trött... ;-) Vi var ju där för musikens skull och jag hade inte riktigt funderat så mycket på att det var lördag och att folk skulle vara ute för att partaja. Vi räknade ut att det på grund av förbanden nog skulle dröja till tidigast runt 22 innan det var dags för huvudattraktionen att kliva upp på scenen (Backyard Babies) och det kändes lite jobbigt sent redan det, men ack vad vi bedrog oss... Inte förrän efter midnatt drog konserten igång och vid det laget var jag helt utmattad och hade ont i både fötter och rygg... Dessutom var det rätt bra fart på folk runt omkring och det är väl i och för sig inte så konstigt om man inte tycker att det är jättekul att bli dushad i Åbro Original, men det kändes liiite tragiskt när jag stod där  och kände hur ölen klibbade under fötterna och mest längtade hem till sängen... ;-) Som tur var höll vi ut en stund till och jag lyckades få lite lycklig konsertkänsla ut av kvällen också, innan vi ändå drog oss hemåt medan bandet fortfarande spelade.

Trots att vi inte sov så mycket i natt så har vi fått riktigt mycket gjort idag, mellan alla viktiga skidhändelser på tv:n... :) Frysen har blivit avfrostad och en  himlans massa tvätt har passerat maskinen. Jag har också burit upp en väldig massa ren tvätt som annars har en tendens att bli kvar i tvättstugan. Vi är väldigt dåliga på att faktiskt använda våra garderober och jag går oftast och plockar kläder direkt från tvättstugan när jag ska klä på mig.

Jag har också petat ner lite fler frön i jorden idag. Chiliplantorna växer så sakteliga och har äntligen fått lite extra belysning nu också. De yttepyttesmå Lobeliafrön som Alva och jag sådde förra helgen har förvandlats till yttepyttesmå gröna blad och stockrosor är det visst också på väg upp. Jag testade också att ta några sticklingar från en övervintrad fuschia som står i garaget och liten pelargonstickling hoppas jag också på. :)

Dagens foto från i fredags - mina nya supersköna tofflor:

20 februari


Zoega bryr sig inte om att det är stökigt. Det är så mysigt så med lite allt möjligt under magen. :)

21 februari


Och så min favoritbild på ett tag... stolta konstruktörer av en jättestor snögubbe... Det har snöat jättemycket och är alldeles vitt och luddigt här ute... vackert och kul med lek i snön.

22 februari

*glad*


Igår fick jag rolig post i brevlådan, nämligen senaste numret (februari/mars) av Simply Handmade (fd Paper Trends)!!!

Tack för de snälla kommentarerna om min målade Alva! Faktum är att det ser lite finare ut på fotot än IRL. =) Men jag är rätt nöjd själv ändå, med tanke på att jag verkligen inte ser mig själv som någon som kan måla. Men jag önskar verkligen att jag hade mer tid att måla och träna och testa mig fram. Det är förresten akrylfärger jag har använt och jag hade inte helt rätt penslar för att göra något så pilligt, eller helt rätt teknik. Färgen var lite för tjock och resultatet blev lite grynigt, så jag skulle nog ha spätt ut med lite vatten. Men som sagt, det var en lek och ett experiment. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
I got the best mail yesterday - the February/March issue of Simply Handmade!


18 februari

Dagens foto...


Jag fortsatte med mitt målande en stund idag. Kan jag få mer tid tack, och även ork helst, så att jag kan få göra lite mer såna här roliga experiment? Svårt, svårt... men roligt. Nu vågar jag inte måla mer, för då förstör jag nog alltihop. Jag utgick från ett foto som jag skrivit ut på vanligt skrivarpapper, men ganska snart hade jag ju målat över alltihop, så sen har jag tittat på en annan kopia av samma foto under det fortsatta målandet. Det var inte mitt mål att det skulle bli på pricken likt, utan jag behövde helt enkelt den hjälpen för att överhuvudtaget få till något rätt. =)

17 februari

Dagens foto 9/2 - 16/2


9/2: Linus ritar och ritar och ritar... Det är så roligt!


10/2: Johan


11/2: Alva i nya pyjamasen, på väg upp för att sova


12/2: läggdags


13/2: tredje tanden har lossnat...!!!


14/2: Alva och jag busar lite... :)


15/2: Så går det med håret om man leker med ballonger. :)
 

16/2: Jag mådde rätt uschligt igår kväll.


Jag har inte riktigt haft så mycket energi och inspiration till Projekt 365 som jag hade i början. Stressiga jobbdagar när jag kommer hem vid fem, det är matdags, Bolibompa och sovdags, disk och tvätt och jag är trött, trött... då är det knepigt att hinna med att plocka fram kameran och att hitta på något roligt. Men jag har inte missat någon dag än, och jag skulle tro att ju mer ljus våren kommer att komma med - desto större kommer inspirationen bli igen. :)

Skiss hos SWE Scrapbook


Kolla in alla superfina tolkningar som teamet gjort efter JennyBs skiss...!!! Till min layout har jag använt dagis- och skolfoton på min sambo. Jättekul att få hugga in på dem, vill jag lova! :)


Jag vill också...


...göra så här fantastiska saker...! :)

dj pettitt

Veckans kortskiss...


...är uppe, kolla in
här. Jag grävde i djupet av spillbitslådan och hittade det här fina med alla pippifåglar. :)OLW #45 ROLIGT


Jag kände att de här bilderna passade rätt bra in på ordet "roligt". =) Alva och jag hade en riktigt bra dag för oss själva igår, medan killarna var iväg på andra äventyr.

Jag har använt den nya Socialite Collection från
Paper Trunk till den här layouten. Den stora gröna swirlen är utklippt från ett av de mönstrade papprena och den gröna cirkeln är en die cut. Bokstäverna i just ordet "roligt" är de nya bokstavsklistermärkena från Paper Trunk.---------------------------------------------------------------------------------------------------
I created this layout for the OLW challenge and I thought these photos were pretty perfect for the word "FUN". =) Alva and I had a really fun day together yesterday, while our boys were away experiencing other adventures.

I used the new Socialite collection from Paper Trunk. I love these colors and patterns and the new alpha stickers (I used them for the word "roligt", which means fun) are great!

Inspiration...

Kolla in bilderna i den här utmaningen - inspirerande, eller hur?

Hoppas ni har en bra dag!
Jag har använt Early 1900's music background och doodle hearts set från
Purple Onion Designs.

Blandat...


Jag har fått en award, tack snälla
DesignAnnique! Jag tycker att det är så svårt att skicka såna här vidare, så jag är lite feg och tilldelar den till alla...! Det finns så himla många bloggar som jag tycker mycket om att följa!

Jag har anmält mig till Art Journaling 102. Dina Wakely är en av mina stora idoler, så det här vill jag inte missa. :) Under den förra kursen, 101, körde jag lite fast när man skulle börja göra collage och klistra in bilder. Det kändes svårt och i kombination med tidsbrist så blev tröskeln lite för hög. Men jag hoppas att jag verkligen ska ta mig tid och experimentera hela kursen ut den här gången!

Härlig inspiration inför Alla Hjärtans Dag hittar man lite överallt nu och självklart även hos Purple Onion Designs.

Min layout "köra" hamnade på Catwalken hos Scrap In Style TV den här veckan! *glad*


Kortskiss igen...


Kolla in veckans skiss och alla härliga tolkningar hos
kortskissen!

Så här blev mitt kort. Jag gillar att blanda de härligt färgglada pappren från Paper Trunk (nya Socialite Collection, ursäkta mitt tjat ;-) med de distressade och bruna ovalerna. Bakgrunden med noterna och hjärtat är båda stämplar från Purple Onion Designs. Ovalerna har jag gjort med hjälp av Cuttlebugen och nestabilites.


Dagens foto 8/2
Tack...!!!


Tack för alla gratulationer! Ni är för gulliga...! Och tusen tack till Ulrika för
det fina kortet. Igår var det full fart och idag var det full fart... Nu ikväll är jag trött, trött, trött... :)

Med den superglada och färgstarka Socialite collection från Paper Trunk har jag gjort den här layouten. Jag är superirriterad på femman - en gnuggis - och önskar att jag kunde trolla bort den, men annars gillar jag resultatet. Det känns som om den trööööga period jag haft är på väg bort. Jag har fler idéer än på länge och det kliar som vanligt i scrapfingrarna efter att få pyssla mer. :)Kolla förresten in Paper Trunks blog, för där kan du läsa om hur du kan vara med och tävla om att bli March Trunk Designer of the Month. Garanterat superkul!

Dagens foton 3-7 februari3 februari, Maria bjöd på mumsig semla


4 februari, jag säger "hej Linus" när jag kommer hem men får snabbt lära mig att det inte är Linus, utan Kung Linus som står framför mig


5 januari, det är kul att måla, men svårt...


6 februari, liten tjej som hostat hela natten men som sen var ganska pigg ändå, tack och lov


7 februari, 32 år idag


Scrapping the music


Jag har inte riktigt haft tid att hänga med på olika utmaningar hit och dit på ett tag nu, men nu när
Purple Onion Designs är med och sponsrar utmaningarna både hos Scrapping the music, OLW och hos Tag You're it så kände jag att det var läge att försöka hitta lite inspiration. Jag lyssnade på I'll be your mirror ganska många gånger igår och pillade till sist ihop den här layouten nu i morse.

Jag har använt Early 1900's Music Background, Antique Ledger Background, vintage blank label, lettera32 alfabet och scallops.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Purple Onion Designs are sponsoring the challenges at Scrapping the music, OLW and Tag You're it this week and I made this layout for the challenge at Scrapping the music. (See links above in the Swedish text. :)
Jag mår bättre idag, fast har fortfarande ont i huvudet. Alva däremot, hon har hostat som en tok hela natten, så hon och jag håller oss hemma idag. *håller tummarna för att Alvas hosta bara är något tillfälligt och inte tänker bryta ut i något värre*

Jag har massor med saker att skriva om inlägget igår, men det var det där med tiden. ;-) Alva ropar och jag ska förresten bänka mig framför tv:n och hålla tummarna att ingen skadar sig allvarligt i kombinationsstörtloppet. Men det Emma skriver i sin kommentar - om rädsla - det kan jag verkligen skriva under på. Tankar som tidigare bara swischade förbi och stänkte lite oro över mig har en tendens att bita sig fast. Jag kan spela upp långa scener i huvudet, som rör alla möjliga hemskheter som skulle kunna hända barnen. Det är som att jag i tankarna går flera steg längre än vad jag någonsin gjorde tidigare. Filmen stannar inte i tid. Men det går upp och ned. Jag känner mig just för tillfället lugnare än vad jag har gjort på ett tag och även om det kanske bara beror på att jag haft det rätt stressig med jobb och annat, så att jag inte riktigt haft tid att oroa mig, så är det skönt. :)

Nu är det störtloppsdags.

Det är så sällsynt..

...att jag använder smycken att jag var tvungen att ta kort på sensationen. ;-) Jag ska verkligen försöka att ta mig tid att göra lite mer småsaker för mig själv, så som att orka måla lite mascara eller att se till att leta fram något armband eller halsband då och då. Jag har helt prioriterat bort allt sånt som inte är nödvändigt under alldeles för många år nu. Det är på ett sätt väldigt skönt att tillåta sig att göra det. Det skönt att det är ok för mig att gå ut osminkad. Det är skönt att jag inte blir hysterisk om jag inte är perfekt. Men jag saknar att få känna mig lite fin också... och ska försöka ta ett litet steg upp... gör lite mer positiva småsaker för mig själv... :)

Jag har använt stämplar från Purple Onion Designs. Jag stämplade ramen från
doodle frame set på en bit OH-plast, skrev några bokstäver mha bokstavsstickers och fäste plasten med häftapparaten. Även de små söta blommorna och "hörndoodlarna" kommer från setet.

Det här gör mig väldigt glad...


Johan skickade mig
den här länken nyss och det gör mig så glad. Jag har följt Marcus och Jonna till och från, via deras bloggar och det gör mig alldeles varm i hjärtat att allt verkar ha gått bra idag.

Jag skriver inte så mycket om Hugo här i bloggen. Jag skriver överhuvudtaget inte lika mycket om personliga saker som jag gjorde tidigare. Det finns lite olika anledningar till det och en är något så simpelt som tidsbrist. Om jag ska skriva något som faktiskt betyder något på riktigt vill jag gärna hinna tänka igenom mina ord och ha tid att formulera mig någorlunda vettigt... :) En annan anledning är att jag står och balanserar och undrar vad som egentligen är bra. Hur personlig ska man vara på internet? Framför allt rör de funderingarna kanske sådant som jag skriver om barnen. Vad tycker de är ok om 15 år? Andra människor får gärna vara väldigt personliga på internet. Det är ju det som gör det de skriver intressant. Men borde jag? ;-)

Hur som helst... Hugo finns ständigt med oss. Vi lever vårt liv och sorgen har hittat till en ganska undanskymd plats. Mitt i kaoset med matlagning, dagislämningar, sömntrubbel och dammråttor så händer det inte längre lika ofta att sorgen tar sig fram i sin fulla styrka. Men det händer med jämna mellanrum. Det kommer alltid att vara så. Och när den gör det så är den lika stark. Det gör lika ont. Det kommer alltid att göra lika ont. Så där så att det nästan inte går att andas.

Men tiden mellan utbrotten av smärta är sorgen en annan. Den blandas med vardagen och med glädje och lycka. Vi kan prata om Hugo utan att känna smärtan. Han är en del av familjen, fast på ett annorlunda sätt. 

Erfarenheterna kommer vi alltid ha med oss och de påverkar oss på alla möjliga sätt. Nu har jag försökt ge några exempel, men raderat det jag skrivit gång på gång. Det betyder nog att jag ska försöka fixa mig lite lunch istället... =)

Jag är hemma med en gräslig huvudvärk idag. Jag har haft en förkylning på gång sedan i lördags, men den kan inte riktigt bestämma sig för om den ska bryta ut ordentligt eller inte. Det känns helt klart som om det var rätt beslut att stanna hemma och vila idag för jag är trött, trött och huvudet dunkar.

Nu ska jag fortsätta att vara glad över att Dante och Liten fått en lillebror!

Hybridscrappa...


Häng på utmaningen på
SWE Scrapbook - att hybridscrappa. Det behöver verkligen inte vara något komplicerat och de flesta har nog redan gjort det på ett eller annat sätt, utan att tänka på det som hybridscrapping.

Jag gjorde den här layouten - där jag har lagt fotot på ett digitalt papper och lagt till en ram runt fotot och sen skrivit ut hela det blocket. Den orange journalingrutan har jag också skrivit ut.Ramen och det bruna pappret tillhör kitet Color My World och är designade av Rhonna Farrer, för www.twopeasinabucket.com.  Det är Rhonna som gjort den orange journalingrutan också och den kommer från "organic big kit".

Mer om Paper Trunk...

Jag har luskat fram att Paper Trunks produkter - båda de nya serierna Socialite och Maybe Baby och dessutom de superfina alfabetsklistermärkena *phu, långt ord* - kommer att dyka upp och finnas att köpa hos Brunkullan. Bra, eller hur...???!!! Jag vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta innan grejorna finns i butiken, men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge!


Nytt från Paper Trunk...!


Jag fick ett häääärligt paket från
Paper Trunk i fredags! De nya papprena är urläckra och dessutom lanseras de allra sötaste alfabetsstickers man kan tänka sig! Snyggt typsnitt, flera färger och en jättebra storlek!

Det här arket med die cuts är inte att leka med... :)


En layout har jag också hunnit snickra ihop nu ikväll. Min kamera är inte riktigt överrens med röda/rosa färger, så det här är inte den 100%-iga sanningen när det gäller färgen. Men jag fick nästan till det genom att dra color balance hit och dit i en hel evinnerlighet... ;-)

Blommorna är utklippta ur ett av de mönstrade pappren, likaså de flesta av cirklarna. Cirkeln högst upp till vänster är dock från die cut-arket. Även den vita biten med rosa prickar på är en die cut och bokstäverna är de söta klistermärkena.--------------------------------------------------------------------------------------------------

My Paper Trunk box has arrived....!!! Yipieee! I really LOVE both of the new collections. The die cut sheets are perfect and the new alpha stickers are sooo cute! :)

Kolla igen...!


Kolla in vem som är
Guest Garden Girl på 2Peas....! Såååå kul...!!!! Stooort grattis!!!!!

Kolla här...


Jag vet att någon saknade bilderna från inlägget där jag visade mina "tre ramar" tidigare och jag glömde nog förklara att jag hade plockat bort dem med flit... för att de skulle bli publicerade
här. :)


Dagens foto 29/1 - 2/2


En liten rusch för att komma ikapp igen då... :)


29/1 Det är ur fotograferingssynpunkt väldigt bra att vara hemma och vabba... :)


30/1 små, små chiliplantor...


31/1 akrobatik på hög nivå... :)


1/2 morfar och Alva leker


2/2 den avklarade vaccinationen firas med prinsesstårta...

Februari hos Cocoa Daisy...


Februarikitet från
Cocoa Daisy är sååå härligt. Jag som klagat en hel del över att det gått trögt med scrappandet blev väldigt inspirerad och hade roligare än på länge...! Kolla in de snygga layouterna Ulrika gjorde med kitet också! Och jag är väldigt förtjust i layouterna som Vee Jennings gjort.