Barnen är hos farmor...


...och vi var ute och käkade middag igår kväll. Väldigt trevligt....! :) L sa vid matbordet i förrgår att jag och J skulle få "minnas hur det var innan vi fanns! Och så kommer det bli alldeles tyst och lugnt!".

Lite självinsikt har han alltså... =) Jag längtar förstås efter bustrollen, men det är en väldigt välbehövlig paus från att konstant bara vara mamma. Vi har inte barnvakt speciellt ofta och förutom vid BB-vistelser när Hugo och Alva föddes så har J och jag bara varit borta EN hel natt från Linus tidigare (!).

Nu har vi en dag till för oss själva och så får vi hem barnen imorgon igen och det kommer nog att kännas väldigt bra. :) Jag hoppas att ni har det bra i solen och värmen!


Det var en canvas...


...som jag höll på med igår och limmade fast en massa pärlor på. Jag har mestadels använt material från två av Juni månads add ons från
Cocoa Daisy och kika in på utmaningen att göra en egen canvas kan man göra här - deadline är om 2 veckor, 13 juli.






Cocoa Daisy Juli, del 1


Jag är sååå kär i
Cocoa Daisys julikit och önskar att jag hade all tid i världen för jag skulle säkert kunna göra 20 layouter till... Jag kunde inte motstå att köpa ett par add ons också och de är inte mindre härliga de... =)

Här är ett par av mina layouter, fler kommer senare:


De här pippifåglarna är ju sötast i världen... :)




Jag har använt glimmer mist till bakgrunden. Hon kan en del knasiga miner, finaste Alvan. :)

Sen är det ju så här att det pågår ett DT-call hos Cocoa Daisy. Det är lätt som en plätt, man behöver inte göra några layouter speciellt för det här, utan det går bra att ladda upp gamla layouter. Kika in här för att läsa mer. Jag är fantastiskt lycklig över att få designa för Tricia, för hon är superduper...! Och kiten är fantastiska. Tricia är otroligt duktig på att kombinera papper och andra produkter från många olika tillverkare.

Om DT-callet inte känns som något för dig så kanske du är sugen på en skissutmaning istället? Kika in här. Deadline är 10 juli och man måste absolut inte använda kit från CD för att kunna delta!

Vi har dessutom en ny utmaning på forumet varje måndag, som man sedan har 2 veckor på sig att genomföra. Imorgon är det min tur att bjuda på utmaningen och jag har bland annat ägnat mig åt att limma fast små, små pärlor idag... :) Kika in imorgon för mer information. ;-)

Två layouter...


Den första layouten har jag gjort till
Cocoa Daisy's "Daily Prompt" för idag - scrappa något om dagen idag. Det kan vara om hela dagen, eller en del av dagen. Vad som helst...! Jag gjorde en layout om min dag i torsdags. Bara en liten ögonblicksbild av mitt liv.


Jag har använt Cocoa Daisy's junikit. Bakgrunden har jag skvätt vit akrylfärg på.


Jag tror inte att jag har visat de här fotona på Alva här i bloggen. Hon tog i alldeles väldigt när hon skulle blåsa ut ljusen på sin födelsedagstårta. :)


Material från Cocoa Daisy's junikit. Rub ons från en "add on".

Svar på ett par frågor....


...varav jag fullkomligt glömt bort den ena trots att den ställdes för ett tag sedan... sorry! Idag fick jag i alla fall frågan om jag slutat ta ett foto om dagen och svaret är japp. Det höll inte. Jag var så vansinnigt duktig i ett par månader, men sen tröt både ork och inspiration och jag gav upp. Ganska mycket foton tar jag allt ändå, men det hade förstås varit kul att verkligen fullfölja ett 365-projekt. En annan gång kanske. :)

Den andra frågan handlade också om foton, närmare bestämt var jag framkallar. Jag skriver ut de allra flesta själv, på semi-gloss fotopapper från Canon. Det funkar bra och jag är för lat för att samla ihop stora beställningar, även om det vore både bra och kul egentligen. Det är ju härligt att få hem en sån där hög med foton... :)


Det är inte så ofta jag är med...


...på bild här, men nu är det visst andra gången på kort tid...



Idag vaknade jag med huvudvärk. Idag var näst sista dagen på jobbet innan semestern! Idag har jag scrappat lite och det är så KUL just nu. Idag är jag väldigt gräsallergisk - ögonen känns svullna och det kliar i både näsa, ögon och svalg. Idag är jag lättad för att det bara är en dag kvar, men ändå lite stressad över allt jag måste hinna imorgon. Idag är det fantastiskt väder!

Allium...


Våra Allium är faktiskt bland de första egenplanterade blommorna i trädgården. Det finns många planer, men händer inte så mycket... :) Hur som helst så njöt jag verkligen av de fina "bollarna". Humlorna gillade dem också. :)





Jag har använt några av mina absoluta favoriter från
Purple Onion Designs, Early 1900's music background och deluxe labels.
 
En liten tjuvikik på julikitet från Cocoa Daisy ska ni få också... Jag har så himla roligt med de glada färgerna!


Ingen SingStar...


Jösses, det här är en lite pinsam layout. =) Sång är verkligen inte min starka sida. Jag har gladeligen sjungit rätt mycket för barnen ändå och när jag är själv i bilen så är det hög volym och väldigt högljudd sång som gäller... men det är nog inte så många toner som är rätt egentligen... Så att konfronteras med Singstar var förknippat med ganska mycket ångest, även om det var i vänners sällskap... Det var kul, men jag skulle hellre öva helt för mig själv när ingen annan hörde. :)

Jag har gjort layouten inspirerad av en av utmaningarna hos
Cocoa Daisy. Det gällde att blanda handskriven text med annat, så som stickers och stämplar. Vi har en ny utmaning varje vecka, så kolla in det om du är sugen på inspiration!




Kolla också in Juni månads scraplifttävling som den här gången faktiskt är en skisstävling istället. Kim har gjort en fantastisk skiss och en fantastisk layout. Deadline är 10 juli och informationen finns i den här tråden.


Scrappeli, scrapp...


Jag har en förfärlig nackspärr, men har ändå lyckats scrappa lite nu ikväll. Det är julikitet från Cocoa Daisy som gäller just nu och det är sååååå härligt... :)

Imorgon börjar sista arbetsveckan innan semestern.... pust. Försöker ladda upp, men oroar mig lite för hur det ska gå att sitta framför en dator hela dagen imorgon, med den här onda nacken.

DT-call, Ali Edwards och rea...


Det är full rulle hos Cocoa Daisy. Kika in i
bloggen och läs om ett design team call du inte vill missa, om ett kommande kit med Ali Edwards favoritprodukter och om rea på tidigare kit....! 

Jag hoppas att ni haft en kalasbra midsommar. Vädret har verkligen varit precis som man tänker sig, ena stunden sol och nästa stund hysteriskt mycket regn...

Vi hörs igen snart...! :)



Glad Midsommar...!!!


Idag gick L sin allra sista dag på dagis... det är ju inte klokt...! Han verkar inte så tagen av det hela själv - och det är väl bra - men vi andra är lite skakade och rörda. Tänk vad snabbt det går och vad spännande det ska bli med skolan!

Jag ska jobba nästa vecka också, men sen får även jag sommarlov och i åtta långa veckor, dessutom... oj vad jag längtar!

Vi lämnade över små presenter till dagis igår och jag pysslade tags till paketen. Jag har använt gesso, glimmer mist och stämplar från
Purple Onion Designs. Till bakgrunderna använde jag den toksnygga Early 1900's Music Background och den väldigt användbara Grungy scroll. Sen har jag använt deluxe labels till båda tagsen.

Glad midsommar på er allihopa...!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

L had his very last day at preschool today...! It's really strange how fast time flies...! He didn't say all that much about it himself, but we (me and his dad) are pretty touched by the fact that he has grown up so fast. School is going to be very exciting...!

I'm working next week too, but then I'll get to join the rest of the family. It won't feel all that good getting up and going away next week, when the other 3 get to stay at home, but hopefully the week will be over before I know it. Then I have 8 weeks of vacation.... YAY...!

We brought presents for the kids' teachers yesterday and I made a couple of tags, using stamps from Purple Onion Designs.

I hope you'll all have a great weekend! Ours has already begun, since tomorrow is Midsummer - a public holiday.








Enkla layouter med lite 3D...


Jag höll i en utmaning hos
Cocoa Daisy i söndags, där man skulle göra en layout i enkel stil, där någonting fästes med 3D-foam eller 3D-kuddar. Jag gjorde ett par exempel och det var riktigt roligt att försöka hålla layouterna så enkla som möjligt. Inte för att jag nu brukar scrappa så hemskt detaljrika layouter... men ändå... ;-)






Klubbpizzerian är förstås pizzerian där de alltid skickar med en klubba till barnen...





Det mesta av materialet kommer från Cocoa Daisy's junikit.

Tänk att det bara blir bättre och bättre...


Varje månad tänker jag att "det här är väl ändå favoriten hittills!!!" och så tror jag att det inte kan bli bättre... och ändå så blir det just ännu bättre, nästa månad igen...!

Men den här gången har Tricia verkligen överträffat sig själv. Det kan väl ändå inte bli bättre? Julikitet från
Cocoa Daisy sprakar av färg och lekfullhet och det är bara sååååå underbart!


Väldigt stolt och glad...!


Gissa om jag blev både stolt och glad och generad, när jag fick frågan från
Marie om jag kunde tänka mig att ställa upp och bli intervjuad som hennes "scrapidol"...!?! Tusen tack Marie...!

Kolla in Söndagsbilagan hos Allt om Scrap...!


Ingen Top 20 för min del...


...men kolla in de fantastiska tjejerna som gick vidare hos
2sketches4you - det är inte mycket att deppa över att ha blivit slagen av dem...! :) Stort grattis till alla som gick vidare!

Är du scrapsugen så här på söndagskvällen? Kika in hos Cocoa Daisy! Jag har just lagt upp min utmaning till kvällens Summer Soiree. Det kommer att hända fler skojsigheter i ett par timmar till och deadline för min utmaning (och en annan skojsig utmaning som presenteras om 20 min) är först på tisdag (eller snarare - klockan 6 på onsdag morgon, svensk tid). Så häng på vettja!

För den som är sugen på snabbpyssel så kommer det också en tidsbegränsad utmaning klockan 21.30. Man har 30 minuter på sig att göra och ladda upp ett kort.

En liten tjuvkik på min utmaning...






Vad gör ni imorgon kväll...?


Vi ska ha en skojsig minicrop hos
Cocoa Daisy, så jag rekommenderar att ni kikar in mellan 18-22 imorgon kväll...!!!


Nästa kort...


Jag har gjort mitt kort efter Top 30-skissen hos 
2sketches4you...! Ni måste faktiskt kika in på länken och kolla in skissen och alla fantastiska bidrag. Det var väldans skojigt att få vara med så här långt och nu är det bara att hålla tummarna...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

This is my card made after the Top 30 sketch at 2sketches4you...! All the other cards are sooooo fabulous and you really need to check the gallery out...! I am very honored to have come this far and I wish everyone good luck...!!!! :)







Materials: cardstock bazzill, patterned paper My Mind's Eye, stamps Purple Onion Designs, Ranger's distress ink, fabric, rhinestones from Kaiser Scrapbook, the backing of a die cut felt strip from Prima, letter  stickers from Carolee´s Creations.


 


Attans rådjur...


Tack för alla grattis och lyckönskningar...! Jag har tänkt mig att jag ska ge mig på kortskapandet imorgon kväll, så vi får väl hoppas att inspirationen flödar då. :)

Just nu är jag rätt sur och putt, så här precis innan läggdags. Jag skrev igår hos
Ulrika att jag hade missat att få se världens sötaste rådjurskid i trädgården igår morse och nu ikväll när jag gick ut och plötsligt stod öga mot öga med ett större rådjur tyckte jag fortfarande mest att det var fascinerande.

Det var innan jag insåg att de käkat upp VÄLDIGT mycket av våra jordgubbsplantor... :(

Förra året var det egentligen bara en gång de hade ett ordentligt kalas och käkade upp i princip all sallad och ganska mycket av bönorna och sockerärterna. Men om de redan nu är igång så här så känns det ju som om vi inte kommer att få ha en enda grönsak i fred. :( Allt utom jordgubbarna är ännu under fiberduk, så än så länge är salladen och sockerärterna ok, men så kan vi ju inte ha dem för alltid.

Finns det något som funkar för att hålla rådjur borta egentligen? Jag måste nog börja testa några knep... Nog för att de är gulliga, men de får hellre käka på häcken än på grönsakerna och jordgubbarna...!

Top 30


Å en så himla trevlig överraskning så här på söndagskvällen....! *jätteglad*

2 sketches 4 you

Jag måste ju tacka Carina så väldigt mycket, eftersom det var via hennes blogg jag hittade dit. Nu måste hjärnan sätta fart och tänka ut hur jag ska ta mig an nästa skiss...! :)

Yes


En layout gjord till
OLW-utmaningen. Ordet denna gång är "yes". Jag gjorde min rubrik på engelska, bara för att det kändes bra av någon anledning jag inte kan förklara. Jag har skrivit lite journaling på baksidan av layouten.

Om man är med och tävlar hos OLW kan man denna gång vinna kitet Strawberry Lemonade från Cocoa Daisy och jag har framför allt använt material från ett par olika add ons till just det kitet. Det är ett underbart kit...!


Extra bra saker på G hos Cocoa Daisy


Den som är prenumerant hos
Cocoa Daisy den 15:e juni kommer inte bara att få extra, unika journaling spots med sitt junikit, utan får även en lott i en utlottning. Vinsten är oemotståndligt kalasbra - nämligen 3 månader av Christines Project kits (juni, juli och augusti).

Dessutom kan du vinna ett pris värt $50 om du kikar in i bloggen och delar med dig av ditt bästa miljötips..! 15 juni är sista dagen att vara med och tävla.

Har ni kikat in i galleriet förresten? De andra team-medlemmarnas layouter med junikitet är förstås kalasbra och superinspirerande som vanligt...!

-----------------------------------------------------------------------------------
There are some great specials going on at Cocoa Daisy this month. Subscribers on record as of June 15th will not only receive extra, exclusive journaling spots with their kits, they will also be entered to win a summer of Christine's Project kits! That's a free one for June, July and August - a fabulous prize...!!!

You also need to check out the blog - share your best green tip with us and you could win a $50 prize package!!

And the June gallery is the place to go if you feel like being inspired...!!! So many beautiful layouts...!

Luktar man som en elefant då?


Våra barn gillar inte att tvätta håret, så jag försöker förstås köpa så roliga schampon som möjligt. Idag hittade jag det här på apoteket och Linus kommentar var "Luktar man som en elefant då?". =) Kanske, vi får väl prova... ;-)


Knåpat ihop ett kort...


Jag fick tips om en tävling i
Carinas blogg och trots att jag mår rätt kasst idag har jag nu (det tog bara totalt 5-6 timmar inklusive vilopauser... ;-) till sist lyckats knåpa ihop ett bidrag till kortskisstävlingen hos 2 sketches 4 you. Jag tror att jag möjligen inspirerades lite för mycket (?) av ett av DT-medlemmarnas fantastiska kort men strunt samma, det är långt ifrån på pricken likt och fjärilar förekommer ju överallt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I got the link to 2 sketches 4 you from Carina's blog and I was so inspired that I had to play along in their 1st Annual Ultimate Card Showdown.

I realised when I was finished that I might have been a little too inspired by one of fabulous cards made by the DT members (?) but on the other hand, butterflies are all over and white is a fabulous color to use... :)

Thank you so much for the great sketch and the inspiration!


Mer från Cocoa Daisy Juni


En layout med härliga gungbilder... Jag använde en stor "mask" från en av månadens add ons och målade vit färg inuti masken. Det syns bättre IRL än vad det gör på den  här bilden. Sen sydde jag ett par varv med symaskinen, en bit in i det målade. På fjärilarna (de kommer från ett fantastiskt vackert die cut papper som ingår i kitet) har jag ritat en tunn svart linje, runt kanten, för att göra dem mer framträdande. De vita "bollarna" kommer från en pom pom trim, men jag klippte bort snuttarna mellan bollarna. :)





Den här är alldeles vansinnigt enkel....


Och så en cool bild på en cool kille... :)

Cocoa Daisy's Junikit

Här kommer ett par av mina layouter för Cocoa Daisy, med det hääärliga Junikitet. Jag kunde inte låta bli att köpa ett par add ons den här månaden också...! :)


Linus underbart söta stentroll...


Här har jag använt en "mask" som föjde med kitet. Jag använde först en liten stämpeldyna som också kom med kitet och la "masken" på tre olika ställen och duttade färg runt om. Sen la jag ut "masken" en fjärde gång och sprejade med Adirondack Colorwash över.


Det är så härligt när det växer i trädgården...!