Finfina erbjudanden och en utmaning...


Kolla in hos
Kortskissen...! Var med och fira och passa på att göra ett kort efter utmaningsskissen och ta chansen att vina finna priser....!

Missa inte 1-årsfirandet...


...hos
Kortskissen imorgon...! :)

Det växer


Jag har en hel massa olika frösådder på gång. Jag har lite extra belysning, men inte till alla växter och det syns ju på en del som är väldigt ynkliga och långsmala... Vi får väl se om de går att rädda eller om det inte blir något av dem. Den här chiliplantan har i alla fall fått extra lysrörsljus och den ser glad och välmående ut, tycker jag (även om fotot är rätt kasst). =)

Andra saker som har grott och växer så sakteliga är vit lobelia, blomstertobak, månadssmultron och basilika. Zinnia, echinacea och rosenskära sådde jag igår. Jag har massor med fröpåsar kvar som väntar på sin tur... Det här med när man egentligen kan börja så utomhus har jag inte fattat. På många av grönsakerna står det att man kan så "tidigt, så snart jorden går att bruka" men vad innebär egentligen det? De kan väl ändå inte klara frost, efter att de grott? Eller gör de det?

Jag ska surfa lite efter tips och råd och klokskaper, tror jag... :)


Flätor


Idag har jag klippt Alva, så nu får vi nog vänta ett tag innan vi kan göra flätor igen (såååå korthårig är hon inte, men jag klippte ändå bort en bit). Till den här layouten har jag använt material från ett gammalt
Cocoa Daisy-kit som jag fortfarande tycker så himla mycket om och jag har också använt stämplar från Purple Onion Designs.


Häng med ...


Häng med och tävla om ett superduperhärligt kit från
Cocoa Daisy...!!! Vinnaren av mars månads scraplifttävling får ett gratis majkit och får dessutom skapa en layout som kommer att visas upp i nyhetsbrevet. Läs mer om tävlingen här och ladda sen upp ditt bidrag i galleriet hos Cocoa Daisy. Man behöver inte vara prenumerant eller använda material från Cocoa Daisys kit, för att kunna vara med i tävlingen.

Jag har scrappat lite med det superhärliga aprilkitet idag och här kommer några tjuvkikar... :)


Ok, det blir ett gnäll till...


...vad hände med våren??? Vi har ju varit på skidsemester nu, så nu är jag färdig med snön. Hit med sol och värme, tack!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
What ever happend to spring time...????? I'm ready for sunny and warm weather now...! Please...???!!!!


Irritation...


Jag har inte gnällt här i bloggen på ett tag, så jag kan väl få skriva några irriterade ord idag. ;-) I slutet av förra veckan fick jag ett brev från Försäkringskassan, för när Alva hade vattkoppor i januari så var hon visst sjuk i 8 dagar. Vi begärde tillfällig föräldrapenning för 6 av de dagarna (det var en helg mitt i) och hade inte en TANKE på att man måste ha ett läkarintyg om barnet är sjukt mer än 7 dagar i rad. *stor suck* Nu får jag alltså ingen ersättning för den sista dagen om jag inte kan komma in med ett intyg senast den 1 april att hon faktiskt var sjuk/smittsam även den sista dagen.

Jag får väl ringa VC och/eller BVC på måndag (vi har ju varit bortresta och idag kom jag på det här långt efter att den lilla telefontiden var över) och se om det går att skaka fram ett intyg i efterhand, men jag tycker att det är SÅ irriterande...! Om man läser på t.ex. Vårdguiden står det klart och tydligt att de flesta barn brukar vara smittfria efter 7-10 dagar, så det är ju inte direkt onormalt att vara sjuk i 8 dagar och vattkoppor är ju en sån sak som man INTE ska till BVC eller VC med, just eftersom det är så attans smittsamt. Dubbelsuck.

Jag ringde FK och hade väl inte direkt några förhoppningar om att de skulle gå ifrån sina regler, men ville ändå kolla... det visade sig (föga förvånande) att de får rätt många såna här samtal, men regler är regler. Förstås. Krångel, krångel.

Så, nu har jag gnällt färdigt för idag hoppas jag. =)

Det här är vad vi har gjort...


...de senaste dagarna...! Vi har haft det superduperbra...! Jag ska berätta lite mer imorgon, nu är jag så trött, så trött. :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
This is what we've been doing the past few days. We've had a great time....! I'll tell you more about it tomorrow, right now I'm really tired... :)


Lite färg...


Lite färg, lite symaskinssöm, härliga stämplar från
Purple Onion Designs (bladen, blommor, label, bokstäverna till titeln) och fina somriga foton... :) Titeln syns bättre i verkligheten. Jag har stämplat den på OH-plast och fyllt i bokstäverna med akrylfärg.Jag har då och då fått frågor om hur det är att beställa från Purple Onion. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig gjort en vanlig beställning därifrån, men Michele är verkligen toppen att ha att göra med...! För internationella ordrar skickar hon ut ett mail med den slutliga summan inklusive frakten (och hon tar bara betalt för den faktiska frakten, från ungefär 4 dollar om man inte beställer så mycket) inom 24 timmar från lagd beställning. Man betalar via Paypal och får en "invoice" i mailet med den slutliga summan. Inom 48 timmar från lagd beställning brukar stämplarna skicka iväg. :)

Trevlig helg på er alla...!!!


Ett par kort...


...gjorda med
Cocoa Daisy's mars-kit. Hoppas ni mår bra allihopa! :) Här är det full rulle. Lite snuviga barn, men de klarade sig från feber och elände den här gången i alla fall. Våren är på väg, men uj vilka isande vindar det blåste där ute idag. Tulpaner och andra lökväxter är i alla fall på väg upp och delar av min promenadväg från tåget var rensopad från grus! Vårkänsla!
Fullt upp...!!!


...och vart tar kvällarna vägen...?

Jag fick ett superduperfin scrappost igår... och jag tänker berätta mer om den lite senare... ;-)

Cocoa Daisys fantastiskt fina
aprilkit - det ser ok ut på bild men är alldeles otroligt fint IRL - ligger utspritt över mitt scrapbord. :)

Jag lyckades få tid över att göra det här armbandet när jag var hemma och vabbade igår... och jag kan inte sluta tänka på pärlor. =)


Veckans kortskiss...


...dök ju upp igår och kan beskådas
här. Jag använde musikbakgrunden från Purple Onion Designs som jag tycker så mycket om, och så stansade jag ut några fina fjärilar och använde symaskinen.

Alva kör vagn...


Jag har scrappat idag! Ibland kommer perioder då jag bara vill och vill och vill men ändå inte får något gjort. Jag tror att det oftast handlar om trötthet. Jag orkar inte, men vill och försöker ändå - ofta med resultatet att allt blir skräp. Det är trist och det vore nog bättre om jag helt enkelt lät bli såna dagar..! (Eller kvällar, det är väl det som är grejen - rätt många vardagskvällar känner jag mig mer död än levande.)

Hur som helst - idag var det kul att scrappa! :) Jag har gjort en layout med papper från kollektionen Maybe Baby, från
Paper Trunk. Jag kan inte alls minnas om jag redan tipsat om att Brunkullan fått in Paper Trunks två senaste kollektioner + de supersöta bokstavsklistermärkena så därför gör jag det nu igen(?) för att vara helt säker på att ni inte missat det. =)

Jag hoppas att ni haft en mysig och bra helg!


En hel hög med foton...


Jag har inte varit så flitig med fotandet på sistone, utan hittills har jag missat massor med dagar i mars. Eller hoppat över, ska jag kanske säga, för det har absolut varit medvetet flera av dagarna. Har man absolut ingen lust och är det dessutom kolmörkt och tråkigt, så är det ju liksom ingen idé att tvinga fram ett kasst "dagens foto" bara för att.

1 mars, den här bilden tycker jag väldigt mycket om!


2 mars: verktyg...


4 mars: testar den nya tv:n...


7 mars: "han som bara heter Johan" bygger lego med barnen, dvs en kompis som heter Johan precis som pappa, men som inte heter "Pappa Johan" utan så klart "bara Johan". =) Helt logiskt.


8 mars: Alva och pappa Johan dansar...


12 mars: jag börjar bli besatt... det är livsfarligt...


13 mars: packade väskor för att kunna gå på fest och sova hos kompisar i Stockholm en natt


14 mars: spelade fiskspel med frusen Alva...


15 mars: trädbeskärning... många grenar blir det...


En till layout...


...med stämplar från
Purple Onion Designs. Lite färg också... målade svagt med vitt över en sån där dotted cardstock, där prickarna alltså är upphöjda.Huvudet är annars proppfullt av pärlpyssel just nu. Jag skulle ju inte trilla dit. ;-) Men det är FÖR kul, så jag kan inte låta bli.

White space...


...kallas det, eller hur? :) Jag gillar verkligen den här stämpeln från
Purple Onion Designs...! Jag klistrade fast små, små pärlor längs med innerkanterna på cirklarna.
Ska du scrappa ikväll...?


I så fall tycker jag att du ska lifta den superfina layouten som Aida från Cocoa Daisy's design team gjort, och hänga på scraplift-tävlingen som har deadline imorgon, den 10:e. Du kan vinna ett superduperfint Cocoa Daisy-kit...!

Kika in
här!

Veckans kortskiss...


Kolla in veckans kortskiss och de snygga tolkningarna
här...!

Mitt kort blev så här, väldigt inspirerat av all art journaling jag håller på med just nu... =)Jag måste också passa på att säga TACK igen! TACK för alla fina kommentarer jag får. Jag önskar jag hade trippelt upp med tid varje dygn, minst, så att jag kunde surfa runt och återgälda alla kommentarer. Jag försöker bättra mig, men det går lite upp och ned med hur flitig jag är med att lämna avtryck. För kikar i era bloggar gör jag ju och suuuuger åt mig inspiration gör jag också! Tack för att ni finns!

ännu mer art journaling...


Den här veckan handlar
kursen om "layers" och det var otroligt kul att verkligen ta i och lägga på mer och mer och mer och mer på den här sidan... Tycker nog att slutresultatet blev lite väl kaotiskt... men det passar kanske bra. =)
En kalender...


Jag har gjort en kalender med de kalasfina kalenderstämplarna från
Purple Onion Designs. Det är en "evighetskalender" som funkar år efter år om man bara pusslar på rätt sätt. För själva årtalet följer det med stämplar fram till och med 2025, men sen får man pussla ihop årtalet själv efter det. ;-)

Själva basen till kalendern gjorde jag av kartong, som jag klippte ut med en sida från ett minialbum (från October Afternoon tror jag) som mall. Sen har jag använt min Bind it all till att sätta ihop kalendern, efter att ha målat och dekorerat sidorna. Jag har använt massor av andra stämplar från Purple Onion också, förutom kalenderstämplarna.

Ni får se några av mina "favoritmånader" som enskilda bilder, men resten har jag klumpat ihop. :) Jag har använt ganska mycket glimmer mist, men det är ju lite svårt att se på bilderna. Jag har också använt tyg till de små rutorna som jag använder på de flesta av kalenderns sidor....ytterligare ett par Cocoa Daisy-layouter...


Här kommer ytterligare ett par layouter med det härliga mars-kitet! Kika in hos
Cocoa Daisy för att se vad resten av teamet hittade på och missa absolut inte layouterna som gästdesignern Kelli Crowe gjorde! :)
Mer art journaling...

...från kursen med Dina Wakley... Jag skulle göra om både det ena och det andra om jag började om... men strunt samma, det är otroligt kul. =)


Cocoa Daisy....


Tack för era snälla kommentarer om mina art journalingsidor. Dina är verkligen en superbra lärare och det är sååå kul att få kladda och experimentera...!

Mars-kitet från
Cocoa Daisy är verkligen underbart! Ett par av mina layouter kommer här:Glöm inte att kolla in tävlingen jag skrev om längst ned i mitt förra inlägg. Den 10:e mars är deadline, så det är massor med tid kvar och man behöver inte använda produkter från Cocoa Daisy för att kunna delta.

Jag vill också påminna om det braiga erbjudandet med 20% rabatt som man kan få om man beställer minst 5 kit som kan fraktas tillsammans. Jag skrev om det här. Som om inte det här erbjudandet vore kalasbra redan så kommer det när som helst dyka upp info på Cocoa Daisy's blog om ett fantastiskt pris innehållande produkter från American Crafts, som kommer att lottas ut bland de som tecknar sig för en prenumeration under mars månad. Priset är värt 500 dollar och är verkligen alldeles fantastiskt storslaget! Jag såg att Tricia inte skrivit om det på bloggen ännu, men det dyker nog upp här under natten skulle jag tro. :)