Blandat...


Nu glömmer ni inte att kika på
stämpelerbjudandet från Purple Onion, som jag skrev om nyss...! :)

Vilket fantastiskt väder det har varit nu i helgen...!!! Heeeelt otroligt...! Kan man få semester nu bums, eller måste det verkligen bli måndag imorgon?

Igår åkte vi en sväng till Indianbyn som finns här utanför Strängnäs. Alva tyckte att det var ganska läskigt när de dansade... men jag tyckte det var kul att titta en stund.
Åsså ett par blombilder från idag...

Det blir sakta, sakta lite finare på vår tomt, men egentligen har vi inte gjort några större insatser nu i helgen. Jo förresten, Johan tog kantklipparen och gick runt på utsidan av häcken och klippte nu i eftermiddags - men det var ju inte så jobbigt för mig. ;-) Jag har mest skolat om en massa växter och planterat ut en del stackare som kommer att bli ganska ledsna om det skulle få för sig att bli kallt på nätterna snart. *hoppas på värme och är redo med fiberduken* I grönsakslandet växer två sorters sallad, två sorters morötter, spenat, rädisor och sockerärtor. Men allt är väldigt smått än så länge. Det är salladen som kommit längst.

Jag gjorde ett halsband i fredags. Eventuellt skulle jag vilja få dit en liten pärla till... men vi får se. :) Det är inte något jättebra foto, så ni ser inte hur det egentligen ser ut, men det är ganska långt och ni ser i alla fall den där stora pärlan som jag är alldeles kär i... :)
Jag måste förresten visa er den här bilden också - Alva vinner nog tävligen "mest elektriskt hår"... :) Vi är jättetaskiga föräldrar och låter dem (i alla fall inte ännu) hoppa på studsmattan samtidigt, men de har suttit där och läst böcker tillsammans och då blev Alvas hår så här. :)Sugen på stämplar...?

Jag fick ett mail från superhyggliga Michele, som driver Purple Onion Designs. Hon har satt ihop "grab bags" med stämplar till kalasbra pris. Informationen kommer här nedan och jag lovar att det är ett toppenerbjudande!

Limited quantity of grab bags are now available. They contain around 25 stamps of different styles & sizes. $15.00 includes domestic shipping.  International orders will run around $22.00.  I will need your address for the exact total.

The grab bags are all very similar so there would be lots of duplicates if ordering more than one.  However, they make great gifts or break them apart to send out RAKS to friends.

The grab bags are not on the website.  If you would like to order them please:

-Email me at: michele@purpleoniondesigns.com
-Indicate quantity you would like to order
-Full name & shipping address
-Method of payment:  check, money order or Paypal (please include Paypal email address)

O så glad..!


Malin gjorde mig just uppmärksam på
det här - tack Malin...! Ibland sitter det fint med glada överraskningar! Jag är trött och ser fram emot en väldigt solig och somrig och härlig helg! Bara en dag till att jobba först...!

Sommarfest, middag, tennis, utvecklingssamtal, BVC...


Den här veckan är helt fullproppad med aktiviteter och idag började det med mysig sommarfest på Linus dagis. Picknick, vilda barn och fina sånger... :)

Nu är det lääääänge tills plommonträdet blommar nästa gång... Det är så vackert, men det går över så fort...! Jag har använt 4 olika stämplar från
Purple Onion Designs, till den  här layouten. På den röda cirkeln stämplade jag med versamark och clear embossade.
Åsså tänkte jag påminna igen om scraplift-tävlingen hos Cocoa Daisy. Deadline är först 10 juni, så det är gott om tid...! Visst vill du vinna ett superduperfint Cocoa Daisy kit????!!!

Här är en liten tjuvkik på ett par av layouterna jag gjort med det kalashärliga juni-kitet...
Treårskalas...!

Vi har haft treårskalasande för oss hela helgen! Det är inte klokt vad stor hon är nu, lilla tjejen. Och efter att ha sett henne sitta i soffan med sin nya lilla kusin i famnen - andäktigt stilla och försiktigt klappande - så känns hon ju förstås ännu större.

Grattis på treårsdagen Alva...!"Jag är inte Alva! Jag är prinsessa!" får ni föreställa er att hon svarar... =)

Brunkullan igen...


Här är de två sista layouterna som jag gjorde för
Brunkullan. Tusen tack för det roliga uppdraget...!


Här har jag använt Maybe baby collection från Paper Trunk. Chipboardvingarna chalkade jag först med fluid chalk. Det blev alldeles för mycket färg, så jag målade över med ett lager vit gesso och då blev det precis som jag ville ha det.


Till kalaslayouten har jag använt den härligt färgsprakande Socialite collection från Paper Trunk.

Vinn ett kit från Cocoa Daisy...!


Häng med och tävla med
Cocoa Daisy! Scraplifta Christines layout och tävla om ett Cocoa Daisy kit....! Om du vinner får du också göra en tolkning av nästa månads scraplift och blir med den publicerad i Cocoa Daisys nyhetsbrev!

Här finns info. Deadline är 10 juni och på forumet finns en länk till en PDF med Christines layout. Man behöver absolut inte använda produkter från Cocoa Daisy's kit för att vara med och tävla...! Det är fritt fram för alla...!

påskprinsessa


Här är en layout som jag gjort för
Purple Onion Designs. Ni minns kanske att Alva sa att hon var prinsessa, när hon hade påskkärringsutstyrseln på. :)

Jag har använt stämplarna vintage blank ticket, harlequins och en av stämplarna från ornamentals set. (Jag återkommer ofta till den sistnämnda... gillar verkligen det setet!)Jag fick förresten ett härligt Hambly-paket tidigare i veckan. Tusen tack OLW och tusen tack Hambly...!----------------------------------------------------------------------------------------------------
The layout above is called "easter princess". Alva dressed up as an "Easter witch" - a tradition we have here in Sweden - but she said she was a princess. :) I used a bunch of great stamps from Purple Onion Designs (they are specified with links above).

Earlier this week I got a great package from Hambly that made me very happy....! Thank you so much OLW and thank you so much Hambly! :)

Igår var en speciell dag...


Vår Hugo skulle ha fyllt 4 år igår. Vi var lediga och tillbringade dagen tillsammans. Det var en bra dag med ballonger och tårta och invigning av vår stora nya klumpeduns där ute i trådgården. En familjebild lyckades vi ta också. :) Jag känner inte sorgen så starkt just nu. Jag har haft tyngre perioder tidigare i år och just nu ville inte känslorna ända upp till ytan. Det känns lite konstigt, men ok. Jag kan inte göra så mycket annat än att ta det som det kommer. Det var ändå väldigt skönt att få vara hemma med familjen på Hugos dag.

----------------------------------------------------------------------------
Yesterday was a special day. Our son Hugo should have been 4. We spent the day at home, together. We had some ballons and a cake and we got to try our new trampoline for the first time. We even managed to take a family photo of the four of us. It was a good day.


Brunkullan och Paper Trunk


Jag tänkte jag skulle visa layouterna jag gjorde för
Brunkullan, med papper från Paper Trunk och härliga dekorationer som finns i Brunkullans butik.


Alva försöker se arg ut...


Vårkänsla på fönsterbrädan.... De små tagsen med glassar är verkligen helt fantastiska och hittas här...


25 saker om mig...

Den galna veckan är över...


...och det känns skönt...! Jag har haft det bra, men av de senaste 7 nätterna har jag sovit borta 4 och dessutom kommit hem väldigt sent 1 kväll, så det känns nästan som om jag inte varit hemma alls på en vecka.

Helgen ska innehålla mycket umgänge med familjen, förhoppningsvis en hel del arbete i trädgården och dessutom allmänt slappande... =)

Tjohoo... här är jag...!


Först var vi bortresta hela helgen och sen åkte jag bort med jobbet i måndags och kom hem sent igår kväll. Det är en rolig men lite väl intensiv vecka det här, för imorgon ska jag iväg och sova borta med jobbet igen...! Det blir skönt när det blir helg...

Hur som helst har allt det här flängandet och packandet och uppackandet av väskor gjort att jag inte hunnit med att jubla över
det här... min lilla hemlis som jag fått hålla för mig själv ett tag... ett gästdesignuppdrag för Brunkullan. Jag fick ett alldeles kalashärligt paket med roliga dekorationer och papper från Paper Trunk.

Kika in i Brunkullans blogg. De första tre layouterna är uppladdade där och så kommer det ett par till så småningom... :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This is a crazy week. We were away all weekend and then I travelled to Copenhagen with my job Monday-Tuesday. I got home late yesterday evening, worked as usual today and tomorrow I'll go and stay the night away with my job again. I usually don't travel much at all and I don't know why all this had to happen the same week... =)

Anyway - I was very honored when the Swedish store Brunkullan asked me if I wanted to guest design for them. They sent me a fabulous package full of goodies and I created a few layouts for them, using Paper Trunk papers. You can see the three first layouts here and a couple of more will show up later on... :)

Hektisk helg...


Vi har varit bortresta i helgen och haft det jättebra...! :) Men det är lite konstigt att det betyder att det plötsligt blev söndag kväll... och jag längtar ganska mycket efter nästa helg då jag får fortsätta att gräva och greja i trädgården. Hela den här veckan kommer att vara otroligt intensiv, så förmodligen går tiden fort i alla fall.

På återseende...! :)

Mer Cocoa Daisy


Ni kollar väl in veckans nya
kortskiss och alla fina tolkningar...!!!

Här kommer ytterligare tre layouter gjorda med maj månads kit från Cocoa Daisy. Jag har jättemycket material kvar och önskar att jag orkade scrappa istället för att sitta och tycka synd om mig själv och min onda hals... *gnäll gnäll*

Det blir förhoppningsvis bättre imorgon och jag ska verkligen försöka att komma i säng tidigt.---------------------------------------------------------------------------------------------------

Check out the new card sketch of the week and the fabulous cards made by the team...!!!

These 3 layout above were all made using the wonderful May kit from Cocoa Daisy. I still have a ton of stuff left from the kit and I really wish I had the energy to scrap. Instead, I'm just sitting here feeling tired and having a very soar throat... :(

I think I'll go to bed early and hope for a better day tomorrow...!

Stentroll...


Linus gjorde för ganska länge sedan (i höstas?) ett stentroll på dagis. Nu idag fick han för sig att han skulle göra ett till. Och sen ville han göra ett till. Och ett till. Och ett till. Det tog aldrig slut och nu har vi jättemånga stentroll...! =)---------------------------------------------------------------------------------------------------
Linus made one of these in preschool several months ago. Today he decided that he wanted to do another one at home. And then he wanted to do one more. And one more. And one more.... He never wanted to stop. We have a lot of these "stone trolls" now...! =)

Rea och utlottning...


...hos
Purple Onion Designs. Kolla in i bloggen...! Michele har satt ned ALLA alfabeten med 40% och ett gäng andra stämplar är rabatterade med 40-60%....! Rean gäller idag och imorgon, så skynda skynda...! :)

Här är en layout från Linus 6-årsdag. Jag har använt vintage journal label , diesel number set, harlequins, small broken 15 alpha (40% rabatt nu!!!) och french vintage postage set. Alla stämplar är från Purple Onion.


Strawberry Lemonade...


...är namnet på
Cocoa Daisy's maj-kit. Det är förstås alldeles fullproppat med saker som är så härliga att man vill sätta igång att scrappa bums...!

Här är ett par av layouterna som jag gjort med kitet. Först en väldigt enkel om att jag gillar att sortera saker efter färg... =)...och sen en om när Linus klädde ut sig till tomte, mitt i sommaren...----------------------------------------------------------------------------------------------------

Check out the May kit from Cocoa Daisy...! It's fabulous - as always - and here are two of the layout I made. The first one is really simple - about how I like to sort things after color... =) The second one is about when Linus dressed up as a Santa, in the middle of summer. (I know that's not strange all over our world... but for me Santa = winter...)