Halloj hej...


Det är inte så gott om uppdateringar här... men snart kommer det att ramla in en del saker gjorda med Cocoa Daisy's superunderbara novemberkit. :)

Jag har hela munnen full med blåsor och det är hemskt jobbigt. :( Hittade i alla fall en liten hjälp idag i och med att J åkte till apoteket och köpte 
Aftex. Det funkar inte perfekt, men det är otroligt mycket bättre med än utan!

Vi hade en galen kväll. Linus var tvungen att ta medicin. 5 stackars ml av en inte speciellt otäck medicin, men han bara bestämde sig för att han tänkte vägra. Det blev alltså en tuff kamp här hemma. En låååång och tuff kamp. Middagen blev en timme sen och alla blev tokhungriga och skrek och var allmänt galna. Pust. Till sist tog han medicinen frivilligt och det gick jättebra. Håller tummarna hårt att han minns att det till och med var ganska gott när han ska ta den igen imorgon bitti...

Jag har pärlpysslat lite för första gången på evigheter. Jag virkar en del också... lite allmänt pyssel här och där. Hoppas bara att jag kan få känna mig frisk igen snart också! Ikväll kollar jag på hockey och slappar. Är toktrött!

Här är en länk till en vansinnigt snygg sida förresten.... som gör mig väldigt sugen på att skvätta med färg. =)
Inte gjort mycket idag...


...för jag är hemma med huvudvärk och lite allmän urk-känsla i kroppen. Det är nog inte så dumt att J och de höstlovslediga barnen är i Grebo, för jag har kunnat vila väldigt mycket mer än vad jag kunnat göra om de varit hemma och härjat. Jag har från säkra källor hört att de haft det riktigt bra på äventyrsbad i Lkpg idag. J och Alva åkte tydligen vattenrutschkana med en väldig fart och tyckte att det var himla kul. :)

Jag orkade i alla fall plocka fram målarpenslarna och kladda lite idag.
Dina Wakley har precis dragit igång en ny Art Journaling-kurs hos Get It Scrapped och det fanns bara ingen möjlighet att motstå den. Dina är en av mina stora idoler och hennes kurser är sååå kul. Jag hoppas att jag kommer att få tid till att hänga med ordentligt genom hela den här kursen.


Mer Mykonos...


Här är en länk till all information....! Det är också en tjuvtitt på hur den nya Cocoa Daisy-sidan som snart lanseras kommer att se ut...!


Destination MykonosOm ni är sugna på en fantastisk resa till Grekland nästa höst.... så har det blivit dags att anmäla sig! Kurser med Ali Edwards, Jenni Bowlin och Karen Russel... underbar miljö och massor med god mat...! Kan det bli bättre?

För prenumeranter hos
Cocoa Daisy startar anmälningarna vid midnatt CST, i natt. För icke-prenumeranter dröjer det ytterligare ett dygn innan man kan anmäla sig.

Och hur blir det nu med CST... tidsskillnaden är 7 timmar, men de är kvar på sommartid, så det måste ju innebära att skillnaden är 6 timmar nu... och då borde det alltså vara klockan 6 imorgon bitti som anmälningarna startar. Tidszoner är spännande... :)
Ny inspirerande kortskiss...


Veckans kortskiss, ritad av Carina, är superfin och jag gjorde ett kort som viks ihop som ett kuvert och stängs med magneter.

--------------------------------------------------------------------------------

The cardsketch is so much fun this week (sketch made by Carina) and I made a card having the shape of an envelope, with magnets for closing.
Färgade stämpeldynor...


Använd dina färgade stämpeldynor! Så lyder utmaningen hos
SWE Scrapbook idag. Jag gjorde en layout med foton från lådbilslandet och stämplade i gult, rött och grönt. Scallops-stämplarna kommer från Purple Onion Designs.
Tjuvtitt...


En liten tjuvtitt på något av det jag gjort med
Cocoa Daisys novemberkit...!


Cardalicious


Har ni sett bloggen
Cardalicious...? Om inte, kila genast dit! Där finns jätteskoj utmaningar och massor med inspiration för ditt kortmakeri...! :)

Den senaste utmaningen handlar om att använda endast tre saker på sitt kort och jag använde cardstock, stämplar och band. Stämplarna kommer från Purple Onion Designs.

---------------------------------------------------------------------------------

Have you discovered the Cardalicious blog...? If not, you need to jump over to the blog and check out the fun challenges and the great inspiration for your card making! :)

The last challenge was to create a card using only three items and I used cardstock, stamps and ribbon. The stamps are from Purple Onion Designs.


Kolla in veckans kortskiss...!


Skissen och de fina tolkningarna hittar ni
här...!

Jag har haft en bra helg med full fart. Städade en hel massa och fick också tid att umgås med både vänner och familj. Scraptiden har dock varit begränsad, så nu är jag supersugen. :)

Kombinationen


Jag har gjort en layout till kombinationsutmaningen hos SWE Scrapbook. Det är en utmaning där du får tre saker givna, som måste vara med på ditt alster. Den här gången är det filt, korsstygn och färgpennor som gäller och så här blev min layout. :) Kika in i
SWE-bloggen på de snygga sakerna de andra i teamet gjort...!

Jag använde "masks" från Heidi Swapp som mall för min filtbit och ramen jag ritade och färglade med färgpennor.

---------------------------------------------------------------------------------

I've created this layout for a combination challenge at SWE Scrapbook. Three things were given and had to be included on the layout: felt, cross stitches and coloured pens. Check out the SWE Scrapbook blog to see other layouts from the team...!

I used my masks from Heidi Swapp as a template when cutting the felt and drawing the frame.


Utlottning hos Cocoa Daisy


Kika in i bloggen hos
Cocoa Daisy och ta chansen att vinna utlottningen av härliga Cosmo Cricket-papper genom att lämna en kommentar...! Kolla också in det superfina novemberkitet...! Jag går och pillar på sakerna här hemma och undrar om jag ska våga skära lite i något papper snart kanske... :)

You need to check out the Cocoa Daisy blog to see the beautiful November kit and take the chance to win a Cosmo Cricket paper pad....! Just make sure you leave a comment!


Ett nytt härligt kit...!


Idag är jag gladare... jag fick nämligen novemberkitet från
Cocoa Daisy med posten idag och oiiiiiiiii vad det är fint...! Det är inte så tokigt att få känna sig som ett barn på julafton en gång i månaden. :) Jag kunde inte hålla tassarna borta från ett par av add ons:en heller, så det var ett riktigt välfyllt och alldeles ljuvligt paket som damp ned här idag.

(Till skillnad från FedEx-paketet som inte dimpt ned någonstans alls, utan fortfarande är kvar hos FedEx. Jag hann aldrig ringa dem idag.)

En sneakpeak på kitet kommer att dyka upp på forumet hos Cocoa Daisy någon gång idag eller i natt eller imorgon bitti. Tricia har också hintat om att det möjligen, kanske, eventuellt kan finnas någon utlottning att kolla in också, i samband med tjuvtitten. ;-)

Mer info om scrapträffen i Grekland nästa höst kommer också att dyka upp någon gång under morgondagen!

Ibland undrar man vad det är för fel...


Jag måste bara få beklaga mig. Egentligen är jag rätt förbannad, faktiskt. På FedEx. De är så vitt jag förstår en av världens största budfirmor, fast det har säkert något finare namn än budfirma kan jag tänka mig. De har ett paket som är mitt. De har försökt leverera paketet, men det gick inte för jag var inte hemma. Vad gjorde de då tror ni?

Ingenting, verkar det som.

När jag började undra varför paketet aldrig kom fram och avsändaren verkligen började undra varför paketet inte kommit fram eftersom hon anlitat en av världens största budfirmor för att vara säker på snabb och smidig leverans, fick hon till svar från FedEx i Grekland att de inte kunnat nå mig för att de inte hade mitt telefonnummer.
Men de hade mitt namn och min adress och så vitt jag förstår hade de till och med ringt på min dörrklocka när jag inte var hemma... Hm... borde inte en budfirma känna till hitta.se och eniro.se? Eller åtminstone kunna lämna en lapp i brevlådan om att de varit här?

Hur som helst så kontaktade jag dem igår, för att försöka reda ut hur jag skulle få tag i mitt paket. Det gick inte alls speciellt bra. De levererar nämligen paket mellan 9-18. Någon gång mellan 9-18. Det finns ingen som helst möjlighet för dem att precisera sig bara lite, lite grann. Jag behöver en adress där jag är mellan 9-18. Eftersom jag vanliga vardagar åker hemifrån före 7 och kommer hem igen framåt 17 så funkar det inte speciellt bra. Jag skulle behöva ta en hel dag ledigt, för att ta emot mitt paket.

Jag har funderat på om någon annan än jag kan ta emot paketet, men det är inte många som är hemma precis varenda sekund mellan 9-18. Jag tänkte en kort stund på receptionen på mitt jobb, men det går inte, för den stänger 16.40. Det är 9-18 som gäller och ingenting annat.

Om jag inte kan hitta en person som är villig att stanna hemma en hel dag mellan 9-18 för att vänta på FedEx, så är den enda lösningen som FedEx kan tänka ut att jag skriver en fullmakt och klistrar upp på utsidan av min ytterdörr, så att de kan lämna paketet utomhus på trappen. Hur länge det får ligga där kan ingen veta, för ingen har förstås en aning om ifall FedEx kommer farande klockan 9.00, 10.30 eller möjligen 11.45. Någon gång mellan 9-18.

En av världens största budfirmor verkar vara synnerligen kassa på att leverera paket, om ni frågar mig.

Jag ska prova att ringa dem imorgon igen med ett nytt förslag. Kanske har de trots att de inte känner till hitta.se och eniro.se i alla fall med sig en telefon när de är ute och åker? Kanske kan de faktiskt ringa till min sambo när de närmar sig vårt hus, när de är vid vårt hus eller när de precis varit vid vårt hus? Då får vi sätta upp den där himlans fullmakten på dörren så att de kan bli av med paketet så fort som möjligt och slipper stå och vänta, men så kan i alla fall J åka hem och ta hand om paketet så fort han har möjlighet att komma från jobbet, så slipper det ligga på trappen en hel dag och bara vänta på att bli stulet eller vandaliserat. Risken för det är kanske liten, men ändå... jag vill helst inte ta några risker med Elinas circle journal.

Jag har aldrig varit med om att göra circle journals förut, men nu har vi dragit igång flera grupper hos
Cocoa Daisy. Det är jättespännande och jag ser väldigt fram emot att få tillbaka min journal, som jag vet har gjort sitt första stopp i Skottland och nu är på väg vidare därifrån. Ni vet att man är varmt välkommen på forumet hos Cocoa Daisy även om man inte prenumererar på kiten, eller hur? Och visst har jag nämnt att vi har en superduper skoj crop på gång, 13-15 november. :)
Kortskiss...!


Det är ju inte klokt vad fort det går - vips så är det måndag igen! Jag har bloggat lite dåligt, men det har liksom bara varit fullt upp. Idag är det i alla fall dags att kolla in
kortskissen. Mitt kort för den här veckan ser ut så här:
Rosa kjolen...


Jag har inte sytt något mer efter den här kjolen. Tiden räcker helt enkelt inte till, tyvärr. Men Alva blev ju glad över kjolen i alla fall och som ni har sett så har jag ju virkat en del istället... Det är en syssla som är lättare att ta med sig på tåget eller till tv-soffan. :)


Stämplar från
Purple Onion Designs: fanciful labels, vintage blank ticket och skinny dip alpha.


Nya kort...


Kolla in de underbara korten gjorda efter
veckans kortskiss. Jag hade inte riktigt någon pysselro i kroppen förra veckan så det blidde inget kort för min del, men jag hoppas på att få lite scrapping gjord idag. Linus och jag är hemma och tar det lugnt i ett par dagar till innan han ska få komma tillbaka till skolan igen.


Virkat...


Jag är sååå stolt över mig själv. =) De ser inte precis ut som originalen enligt
den här fantastiska beskrivningen, men man får väl kalla deras små egenheter för "personlighet"... Låt mig presentera: Toad och Toadette...!

Värst var att sy ihop alla delar. Virkandet går ganska bra, men jag är ingen stjärna på att sy för hand. Jag hoppas att de i alla fall håller ihop hyggligt. =)

-------------------------------------------------------------------------------

I am sooo proud of myself. =) They don't exactly look like the originals according to this fabulous pattern but I guess you could say than they have "personality"... Let me introduce: Toad and Toadette...! 

The worst part was sewing all the parts together. The crocheting goes ok, but I'm really not very good at sewing by hand. At least I hope they won't fall apart right away... =) 


World Card Making Day


Sugen på lite inspiration...? Cocoa Daisy ordnar
Blog Hop idag, missa inte det! :)

Tusen tack för era kommentarer, både om scrappandet, om Linus operation och om min bror...! Linus verkar superpigg idag och det känns sååå skönt. Jag vet att det är en operation som är jättevanlig och "liten" men fy vad det ändå var jobbigt.

Vi har inga stora planer för helgen utan ska mest småpyssla här hemma. Det finns förstås alltid en massa tvätt och disk och saker som ska fixas. Jag har börjat flytta in växter som ska räddas undan frosten. Jag lyckades ju med min första lilla övervintring (en dahliaknöl, en pelargon och en fuschia) förra vintern och jag har ganska mycket mer att pyssla om i år. Jag chansar lite och håller tummarna... :)

-------------------------------------------------------------------

Don't miss the Cocoa Daisy Blog Hop today...!

Thank you so much for your comments - about my scrapping, Linus' surgery and about my brother! They mean a lot to me...! L seems to be so full of energy today. I know having parts of your tonsils removed isn't a huge surgery, but it was still soooo difficult for me. I'm so happy that it is over...!


And I do scrap too...


Så bra det känns att äntligen kunna visa något scrappat igen! :)
Oktobers kit från Cocoa Daisy är sååå härligt. Kolla in de bruna bokstäverna från Prima... de är sååå fina! Helt klart en ny favorit. Jag kunde förstås inte motstå att köpa några add ons... det blev både "In Stitches", "Trunk Show" och "Haute Couture".

Här vad jag scrappat så här långt. Jag känner på mig att det kommer att bli mer. :)


--------------------------------------------------------------------------------------

It feels really good to be able to show you something that I created again, after all these posts - most of them in Swedish only ;-) - about my brother and about Linus surgery (he had half of his tonsils removed this Wednesday).

I just LOVE the October kit from Cocoa Daisy. Those brown Prima alpha stickers are my new favourite! Of course I couldn't resist the add ons and I got three of them: "In Stitches", "Trunk Show" and "Haute Couture".

Here are my layouts so far. I have a feeling there is more to come. :)Made using the main kit and my new favourite alpha stickers. :) It looks like someone ate a lot of blueberries, using the whole face... =)


I used my sewing machine around the journaling spot and i also added some stitches to the right edge.


Made using the main kit and the add ons "Haute Couture" (the scalloped paper and the Hambly paper from which I cut the journaling spot) and "Trunk Show" (the beautiful letters I used for my title). The photos were taken last winter at Hugo's grave. I wrote a little about the Santa doll that we bought the very first Christmas after loosing Hugo.


Again, I couldn't resist using my sewing machine.


About me not knowing what is my "style" when it comes to fashion and clothes. =) The alpha I used for my title is from the "Trunk Show" add on and the 7gypsies tape is from the "In stitches" add on.
Made using the main kit only. It's fascinating how certain toys never gets seems to get boring even if the kids are growing... The kids still fight over this "playing thing", even at 6 and 3 years old. =)

I might actually sleep tonight...


I am so proud of
him and happy that he is now in my house. A Swedish article with a short interview can be read here and I can't stop myself form whispering "hey, I took that photo..." =) An article in English can be found here.

Good night!
Linus är hemma och min bror är i Sverige...


Linus mår bra och är hemma igen. Det känns otroligt skönt! Han åt 7 mackor till frukost i morse. Ganska små, men ändå! Stannde i magen gjorde de också... :) Nu bygger han lego för fulla muggar.

Det är också fantastiskt skönt att Per är hemma i Sverige igen och enligt planen ska han komma hit senare idag. Och sova ut, skulle jag gissa. Det ska också bli intressant att höra hela storyn.