Min bror mår bra


Äntligen fick någon från ambassaden träffa Per och nu vet jag att han mår bra och att han kommer att flyga tillbaka till Prag i natt. Skönt!

Linus får tydligen inte behålla något han äter så här efter operationen, men förhoppningsvis lugnar det ned sig snart...!


Operationen gick bra


Efter mycket väntan och en lång dag så har i alla fall Linus operation gått bra! Jätteskönt!

Ja inte är det tråkigt i alla fall...


Livet, alltså. Linus är just nu inne för operation av halsmandlarna. Han ska få ett rör i ena örat också. Det är inga konstiga ingrepp och det går säkert jättebra, men jag sitter förstås som på nålar och väntar på att få höra något från J. Det fick bara vara en förälder närvarande och då fick det bli J för jag är för nervös, men jag hoppas på att hinna hälsa på i em... J och L ska stanna kvar över natten och så får jag åka och hämta dem imorgon.

Det andra lite väl spännande inslaget i livet just nu är att min bror har blivit stoppad när han skulle resa in i Egypten. Han jobbar som frilansjournalist och har bott där stora delar av tiden under de senaste tre åren. Han och hans flickvän kom dit vid 1-tiden natten till igår och hon blev insläppt medan de höll honom kvar. Efter väldigt mycket väntande kom det via ambassaden fram att han tydligen är "persona non grata" (dvs en icke-önskvärd person) enligt Egyptiska myndigheter och att han kommer att utvisas ur landet. Nästa plan tillbaka till Prag, där de hade mellanlandat, går nu i natt och förmodligen håller de honom kvar i väntan på det. Men det hade ju varit käckt om han hade fått möjlighet att kommunicera lite med omvärlden i väntan på det där planet...

Jag ska försöka få i mig lite lunch och sen måste jag lista ut om jag ska åka till Eskilstuna och fördriva tiden där i väntan på att operationen ska bli klar, eller om jag ska avvakta här hemma ett tag till. Pust. Dagen idag är verkligen en övning i att andas djupt och att hålla nerverna i styr. 

Här är ett par länkar förresten, där det skrivs om min bror:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-journalist-greps-i-kairo-1.963729
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/M/ML_EGYPT_SWEDEN?SITE=INLAF&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT
 


Sneak peak...


A little sneak peak of what I've made so far with the gorgeous
Cocoa Daisy October kit....


Veckans kortskiss


Ny vecka, ny kortskiss. Kolla in Carinas skiss och teamets tolkningar
här. Så här blev mitt kort. Jag gjorde det när jag var hemma och var sjuk förra veckan och det tog väl typ en hel dag eller så... det är jobbigt att vara pysselsugen när man egentligen inte orkar. ;-)

----------------------------------------------------------------------

New week, new card sketch...! Check out the sketch made by Carina and the beautiful cards made by the team. I made my card while being at home with a terrible cold last week and it took me a whole day to complete... it's tough feeling the urge to scrap when you really don't have the energy... ;-)


20 mönstrade papper


Ni får inte missa det jag skrev om Grekland lägst ned i
det förra inlägget. :)

Den här layouten har jag gjort till SWE Scrapbook. Utmaningen bestod i att använda minst 20 olika papper från spillbitshögen. Jag visste inte alls vad jag skulle göra när jag började plocka med mina spillbitar, men efter en stund kom jag på att jag skulle täcka hela min bakgrund. Resultatet blev en väldigt rörig bakgrund, men med hjälp av symaskinen och den stora titeln tycker jag ändå att jag lyckades få fotot att synas.

Känner ni igen papprena...? En del är riktigt gamla... =)

-------------------------------------------------------------------------------

I created this layout for SWE Scrapbook, for a challenge to use at least 20 different papers from your scraps. Do you recognize all the papers I used...? Some of them are really old. =)
Blåbär, trattkantareller och Grekland...


Fredag till lördag hade vi jättetrevligt besök av min bror och hans flickvän. De ska ge sig av till Egypten igen (för vilken gång i ordningen vet jag inte, för jag har tappat räkningen) imorgon och jag är så glad över att vi fick tillbringa lite tid tillsammans med dem så här precis innan de åker. Ca 7 månader planerar de att vara borta den här gången, så det dröjer innan vi ses igen.

Idag har vi varit ute i svampskogen och slagit "familjerekord". Vi hittade alltså mer svamp än vad vi i vår lilla familj någonsin gjort tidigare. Det var kul och mysigt och den som inte var så sugen på att leta trattisar kunde ju ägna sig åt att käka blåbär istället... :)Ikväll ser jag fram emot att kasta mig över oktobers månadskit från
Cocoa Daisy. Yum, yum, yum...! Det är inte så tokigt att det känns som julafton en gång i månaden, när kitet dimper ned... :)Har ni förresten läst om det här....? Det låter som en saga... såååå himla roligt... en scrapträff med Karen Russel, Jenni Bowlin och Ali Edwards... på den grekiska ön Mykonos...! Lite mer info finns här och här men framför allt så väntar vi mer info snart när Tricia kommer tillbaka från sin rekognosceringsresa. :)

Publicerade layouter


Här är ett par layouter som var med i juli/augusti-numret av Scrapbooking m.m. som jag tror jag glömt att visa. 

Det här var andra gången jag gjorde en layout med den här formen. Jag har helt enkelt tagit ut delar av cirklar ur alla fyra hörnen på ett vanligt 12x12-papper. De underbara färgglada papprena kommer från
Paper Trunk, liksom bokstäverna jag använt i titeln och den runda die cut-cirkeln.Även här har jag använt papper från Paper Trunk, plus en overlay från Hambly och bokstäver från Rose Moka. Jag klippte isär overlayen i en vågform och la den ena delen under fotot och den andra över. Sen sydde jag alltihop på plats med symaskinen.


---------------------------------------------------------------------------------
These are a couple of layouts that I had published in the July/August issue of the Swedish magazine Scrapbooking m.m. Both are made using lovely Paper Trunk prodcuts. To create the background for the first layout I simply cut out parts of circles from all four corners of a sheet of cardstock. For the second layout I cut the overlay in half, along a curved line, and I places one of the halves under the photo and the other on top of the photo. I then used my sewing machine to sew it in place.

Hello my name is Linus


Jag gjorde den här layouten på scrapträffen i Linköping för ett par veckor sedan. Målet var att klämma dit så mycket saker som möjligt... och jag vet inte vad jag tycker om det röriga resultatet, men kul var det i alla fall. =)
 Mahlin gjorde en toksnygg layout i enkel stil och lyckades bättre med sitt uppdrag än jag med mitt, tycker jag. 

Jag har använt en del riktigt gamla godingar på den här layouten... som hängselspännet från Karen Foster. :) Jag har också använt en hel hög med stämplar från Purple Onion Designs.

 

Virkat...


Jag har virkat lite igen.
En svamp var ju det första jag gjorde och nu har jag testat att göra en Bombomb också. Otroligt roligt. :) Själva virkandet går bättre och bättre. Jag har lite svårt att hitta rätt när det blir alldeles för smått, men det funkar. Däremot är jag inte så bra på att sen sy ihop delarna, men jag kanske lär mig. Håller på med en lite krångligare figur nu och jag har väl virkat 8 delar än så länge och jag har ganska många kvar, så när det blir dags att sy ihop den så får jag om inte annat öva ordentligt... =)I've been crocheting a little again. I love the patterns found here and this time I made a Bombomb. I feel it's getting easier and easier, even if I still get in trouble when things are too tiny. When finishing this little one I realized I'm not all that good at sewing the pieces together. But I guess I just have to go on practicing... =)

Ibland är det skönt att inte vara litteraturkritiker till yrket...


Jag måste bara skriva några ord om böcker... Jag har nyligen läst alla fyra böckerna i Twilight-serien och nu har jag roat mig med att läsa diverse gamla debattinlägg om Stephanie Meyers böcker. Bland annat
det här och det här. Jag ska inte ge mig in i någon lång utläggning om det hela, utan tänkte mest nöja mig med att konstatera att jag har besämt mig för att inte skämmas över att jag varit fullkomligt uppslukad. Det vore så jobbigt att låtsas att jag hatade böckerna, bara för att det på något sätt skulle kännas mer korrekt. ;-)

Jag struntar i att Meyer inte direkt är någon mästare på språkliga finesser och jag bryr mig inte om att det är mer än lovligt tramsigt ibland. Eller ganska ofta. Vampyren Edward är stark och fantastisk och hans Bella är liten och klumpig och måste bli räddad från diverse farligheter gång på gång. Strunt samma - det är nämligen spännande. Det var länge sedan jag hade så svårt att släppa en bok. Eller fyra böcker då. Av någon anledning kändes det helt rätt att kasta sig in i virrvarret av tonårskänslor och blodtörst... :)  

För lite drygt ett år sedan skrev Lena Kjersén-Edman så här i DN:  "I massor av bloggar ropar nu även vuxna läsare ut att de kärat ned sig i den bossige vampyren Edward." Så jag är väl tvungen att göra det jag också. Erkänna. Jag är förstås störtkär i Edward. =) Som tur är så har jag inga problem att skilja på fantasi och verklighet och jag har heller inga problem med att fortsätta att leva här i verkligheten.

Jag känner heller inte något behov av att gå med i facebook-gruppen "Because of Edward Cullen human boys have lost their charm". =) Jag vet inte om den finns på riktigt, men det gör den säkert. Den omnämns i en av debattartiklarna i DN.

Just nu läser jag Flyga drake. Det är förstås en helt annat sorts upplevelse. Jag är glad att jag kan hitta något att tycka om både i det som är "rätt" och i det som tydligen är "fel". Det ger ju bara mig mer att välja på. =)

Jag gillar förresten True blood på tv just nu, och om jag vågar ska jag läsa "Låt den rätte komma in" snart. Inte visste jag att det var så kul med vampyrer... =)
Sjukling...


Ny vecka - ny
kortskiss. Peterlina har ritat skissen och så här blev mitt kort:

-----------------------------------------------------------------------

New week - new cardsketch. The sketch was made by Peterlina and this is how my card turned out:
Jag mår ganska urk idag. Dunderförkyld. Barnen är hemma eftersom skola/dagis/fritids är stängt och jag hoppas att de går med på att ha en väldigt lugn dag, för något annat lär jag inte orka... Typiskt.

------------------------------------------------------------------------

I'm not feeling all that well today, having a terrible cold. The kids are at home, because school/daycare is closed today. I hope they'll accept that we won't do anything exciting today, because I just don't have the energy.


Fullt upp...


Nu har vi varit bortresta 3 helger av 4 och det känns lite skönt att den här hysteriska perioden är över... även om vi gjort roliga saker (som att vinna Rebusrallyt i Linköping igår... =) så tar det på krafterna att inte få så mycket tid hemma på helgerna. Men behöver ju liksom få en del gjort här hemma också, och där ligger vi hjälplöst efter. Stackars J är ute i "djungeln" just nu och försöker klippa lite gräs...

Jag gjorde en layout som visades på
SWE Scrapbook tidigare i veckan. Jag liftade mig själv - närmare bestämt den här layouten - och det blev väl mer eller mindre en CASE, för jag gjorde i princip en till likadan layout. =)
--------------------------------------------------------------------------------

I made this layout for SWE Scrapbook. It's a lift of one of my own layouts - this one. Or more like a CASE, because it turned out very similar to the original. =)

I've been away 3 of the last 4 weekends and even if we've had a lot of fun, it feels good that this very hectic period is over. You need to spend a little time at home too... and we're hopelessly behind on all the housework stuff... Poor J is out in the djungle in the backyard, trying to move the lawn... =)


Ännu mer Cocoa Daisy


Det blir mycket
Cocoa Daisy-prat här i bloggen. :) Här är ytterligare några layouter gjorda med septemberkitet. Den första handlar om Mario-svampen som jag virkade till Linus i somras.
Den här handlar om det lilla bildkorsordet vi gjorde till Linus i påskas. Han fick lösa det för att få en ledtråd till vart han skulle leta efter påskäggen. =)


Den här sista blev lite för personlig, så jag blurrade bort hela texten. En massa tankar bara, som jag helst håller för mig själv... :) Jag stansade ut stora cirklar ur lace-pappret och använde dem som "mask" när jag sprayade med glimmer mist.
Något annat ni inte får missa är det här...Japp, det är dags för en Cybercrop igen, 13-15 november.... boka in genast...! :) Massor med skoj utmaningar och aktiviteter kommer vi bjuda på...! Det planeras för fullt runt om i världen.

--------------------------------------------------------------------------------
Here are three more layouts that I made using the Cocoa Daisy September kit. The first one is about the crocheted Mario mushroom that I made for Linus this summer. :) The second one is about a simple crossword that we made for L this easter. He had to solve it to find out where to go search for the easter eggs. =) The third one got a little too personal, so I decided to blur the text... But you can still see how I used circles from the lace paper as a mask when applying glimmer mist. :)

Don't you just love the blinkie above? Ronda created it and I'm soooo looking forward to the Cybercrop we're having on the 13-15th November....! We're going to have so much fun...!

Fler tags med sprayfärg på...


Den här layouten gjorde jag också på scrapträffen i Linköping. Den är rätt lik den med min bror... samma färger och delvis samma papper. Fjärilsstämplarna från
Purple Onion Designs kan jag inte låta bli att använda på var och varannan layout just nu. Jag har också använt Vintage Ornate Frame och en av ramarna från Vintage Journaling Set.
Glimmer mist i Olive Vine och Cinnamon.

Det här har varit en bra helg så här långt, men jag är rätt trött idag. I fredags kväll var Johan och jag på konsert med the Disciplines i Eskilstuna. Fördelen med att gilla band som inte så många har upptäckt (ännu?) är att man kan få gå på ganska intima konserter. Lokalen var inte speciellt stor och publiken var knappast större än 40-50 pers och det var inte direkt svårt eller trångt att stå längst fram vid scenen. En ganska annorlunda men väldigt rolig konsert. :)

Igår lyckades vi trots få timmars sömn ta oss uti skogen och vi hittade både gula kantareller, trattkantareller och blåbär. Mums!


Cocoa Daisy's septemberkit


Det är obeskrivligt härligt att öppna paketet och plocka fram ett nytt kit...! :) Även om jag sett bilder och vet ungefär vad som finns i det så blir det en helt annan sak att faktiskt få se sakerna på riktigt och att få ta i dem och lukta på dem. Bilderna gör det aldrig riktigt rättvisa. :) Alla scrappare som läser (och det är väl mest bara ni som läser) förstår nog... =)

Här är mina första 2 layouter gjorda med
Cocoa Daisy's septemberkit.

Linus första skoldag. Jag tog det här fotot på morgonen och det går väl inte att missta sig på att han var väldigt glad och uppspelt över att det äntligen var dags.


Alva satt bra länge och ställde fiskar i en lång rad... sen blev det inte som hon ville, soffan var i vägen och hon blev rasande arg och välte omkull alla fiskar...Projektalbum

Har ni sett att det är full fart hos SWE Scrapbook? Igår startade en ny utmaning som heter "Projektalbum". Den här första utmaningen går ut på att göra en modern "Mina vänner"-bok. Jag gjorde ett litet album där jag tänkte låta Linus och Alva svara på samma frågor en gång om året. Det blev ett väldigt enkelt album och jag printade ut flera ex av frågorna och skrev sedan svaren för hand.

--------------------------------------------------------------------------------

There's sooo much going on over at SWE Scrapbook. Yesterday we started a new challenge, called "project album". This first challenge is to create an album with questions - for yourself, for your children or maybe for your friends. I made this very simple album about Alva and Linus, and I'm planning to ask them the same questions once a year, to see how their answers changes.Mer scrappat...


Den här gjorde jag för ett par veckor sedan och sen har jag glömt bort att visa den här. Fotot på Alvas rosa hjärta har ni ju redan sett tidigare. Superenkel design. Jag hittade min halvt om halvt bortglömda chipboardförvaring och målade de här tre rutorna rosa. Sen har jag använt rosa glimmer mist både på rutorna och på journaling-bubblorna och graphite blandat med rosa på stjärnorna (som är utstansade i chipboard med cuttlebug och Nestbilities dies).

Jag är hemma med Alva idag också, men jag gissar att hon är ok för dagis imorgon. Jag är ganska snorig själv idag, så jag hoppas att vi kan ta det rätt lugnt. 

--------------------------------------------------------------------------------

I made this a couple of weeks ago and forgot to post it. But you've seen the pink heart in Alva's hair before. :) The design is really simple. I found my box with chipboard shapes that I haven't been looking into for quite some time and painted these three squares pink. I used pink glimmer mist on the squares and in the bubbles and both pink and graphite on the stars (that I made out of chipboard using my cuttlebug and nestabilities dies). The text in the bubble means "pink pink". =)
Ny vecka...

...som inleds med höstens första vab-dag. Alva är förkyld och har lite feber. Det är inte så farligt som tur är, men helt frisk är hon ju helt klart inte.

Det finns förstås en ny skiss uppe hos
Kortskissen. Jag använde papper och blomma från Cocoa Daisy's augustikit till mitt kort. Färgerna blev lite konstiga i det här fotot... jag vet inte vad jag lyckades med.

---------------------------------------------------------------------------------

So this is the first day this autumn that I'm at home with a sick kid. Alva has a cold and a slight fever, but luckily it's doesn't seem to be very bad.

It is Monday, and that means a new sketch is up at the card sketch blog! The colors of my photo are a bit wacky, I don't know how I did it. Anyway, I used papers and a Prima flower from the Cocoa Daisy Aug kit. :)Här är en av layouterna jag gjorde i helgen. Jag köpte en hög med tags och kunde sen inte sluta att spraya dem fulla med glimmer mist. Riktigt roligt. :) Det är andra gången på kort tid som min lillebror blir scrappad förresten. Jag har använt rätt mycket material från Cocoa Daisy's aug-kit igen.  

--------------------------------------------------------------------------------

This is one of the layouts I made this weekend, during the crop. I bought a bunch of tags and then couldn't stop spraying them with glimmer mist. Lot's of fun...! :) It's the second time in a short while that I scrap a photo of my brother by the way, and again I used quite a lot of stuff from the Cocoa Daisy Aug kit. :)

Jag använde den gröna glimmer misten på mer än en layout under helgen. Den brunaktiga jag använde ovan heter förresten Cinnamon och den gröna heter Olive vine. Här nedan handlar det om våra mumsiga smultron och blåbär som barnen älskar att plocka.

--------------------------------------------------------------------------------

I used that green glimmer mist on more than one layout throughout the weekend. :) The brownish I used above is called "Cinnamon" and the green is "Olive vine". I used the green below, on a layout about our yummy blueberries and wild strawberries (wood strawberries?) that the kids love to eat.

Härlig helg i Linköping...


Nu är jag hemma efter en härlig helg på scrapträff i Linköping..! Tusen tack till hela gänget som fixade träffen! Det var supertrevligt och jag fick minsann en liten hög med layouter gjorda också. Förhoppningsvis lyckas jag fota några av dem imorgon.

-------------------------------------------------------------------

I've been to a crop all weekend and now I'm back...! I had a great time and I even got a bunch of layouts done... :) I hope to be able to take photos tomorros... :)

See you later...!

Ha en bra helg...!


Här är en av layouterna jag hade med i förra numret av Scrapbooking m.m. Tokenkel och jag gjorde den för ett bra tag sedan nu, men jag gillar den fortfarande. :)

Jag hoppas att ni får en jättebra helg! Själv tänker jag vara i Linköping och scrappa för fulla muggar i dagarna två! Det ska bli jättekul!

-------------------------------------------------------------------------------

Here is one of the layouts I had published in the last issue of the Swedish magazine Scrapbooking m.m. I made it quite some time ago, but I still like it. :)

I hope you'll have a great weekend! I'm going to a crop and I intend to get a lot of scrapping done these two days! I'm also planning to have a lot of fun...!   


Mer från Cocoa Daisys augustikit


Här kan ni få se ett smakprov på vad Ali Edwards skapat med Cocoa Daisys septemberkit...! Väl värt att kika in på...!

...och medan jag väntar på att mitt kit ska dyka upp har jag fortsatt att scrappa med augustis kit + add ons. Jag gjorde bland annat ett enkelt litet accordion-album till Linn, kusinen som fick sitt namn i helgen.
Jag har också gjort en layout som handlar om att Alva verkligen visat att hon vill göra saker precis som sin storebror, nu i sommar.Plus en layout om när vi var på lådbilslandet i somras och Alva hade väldigt kul när hon kikade på Linus när han körde. (Det blir väl en annan sida någon annan gång, om hennes äventyr i traktorlandet.)---------------------------------------------------------------------

Here you can see what Ali Edwards herself created using the Cocoa Daisy September kit...! You really need to check it out...!

...and while I'm waiting for my kit to arrive, I've continued playing with the August kit + add ons. I made a very simple accordion album for Linn, the little cousin who got her name this past weekend. I also created a couple of layouts about Alva. The first one is about how she really wanted to do everything like her big brother this summer. And the second one is from our visit to Lådbildlandet, when she really enjoyed watching L drive the little cars.

Nya SWE Scrapbook....!


Jag försöker skaka av mig de höstdeppiga känslorna och istället glädjas över den härliga nystarten för
SWE Scrapbook. Ny blogg, flera nya inspiratörer, massor med nya spännande utmaningar på gång....! Jag känner mig supersinspirerad...! 

-------------------------------------------------------------------

There is a new beginning for the inspirational blog SWE Scrapbook...! Come check it out...!