Valborg och chans att vinna resa till Grekland m.m.


Tricia, som driver
Cocoa Daisy, har dragit igång en stor insamling till förmån för Linda Burnasakorn, som tidigare var med i designteamet hos Cocoa Daisy. Hon blev plötsligt väldigt sjuk i höstas/vintras och kämpade för sitt liv under lång tid. Hon överlevde, men är nu tvungen att klara sig utan sina båda ben och alla sina fingrar, eftersom de var tvugna att amputeras till följd av sjukdomen. Hon verkar vara en kämpe som gör allt för att komma tillbaka till ett fungerande liv trots att tillvaron totalt vänts upp och ned. Insamlingen kommer förhoppningsvis att vara en hjälp på vägen när sjukhusvistelser, operationer och proteser ska betalas. Tricia har samlat ihop ett helt gäng med sponsorer och bland de som bidrar till insamlingen kommer ett antal väldigt fina priser att lottas ut. Förutom en plats på Cocoa Daisy's event i Grekland (med bland andra Ali Edwards, Karen Russel och Jenni Bowlin) så finns det en hel hög med fantastiska priser. Läs inlägget på Cocoa Daisy's blog för att få veta alla detaljer!

Sen vill jag också säga TACK för kommentarerna jag får! Jag blir så glad varje gång och det har varit kul att se en del nya namn dyka upp på sista tiden. Jag vet själv hur lätt det är att bara klicka sig vidare i djungeln av bloggar, utan att riktigt ta sig tid att stanna upp och kommentera. Så... stort tack! :)

Valborgsfirandet är inte speciellt storslaget här i huset. Vi kikade lite på elden, men vi gick hem innan den riktigt hade tagit sig. Barnen var trötta och inte på speciellt bra humör och dessutom småregnade det, så det kändes helt ok att bege sig hemåt tidigt. A hade ont i örat natten till idag, men har varit väldigt pigg och glad under dagen och sover ännu gott nu ikväll i alla fall. *håller tummarna för en fortsatt lugn natt* Jag var ledig idag och Alva och jag lyckades ta oss ut på en liten shoppingtur. Den gamla ljungen som stod och skämdes i krukan utanför vår ytterdörr har äntligen blivit utbytt mot glada penséer och ett par säckar med jord ligger och väntar på att komma till nytta.


Prat och layouter...


Den här veckan blev rätt konstig. Jag vab:ade med Alva tisdag-onsdag och efter att som hastigast ha besökt jobbet idag (J var hemma) så ska jag vara ledig imorgon. Skönt, men lite stressande också eftersom jag inte riktigt hade tänkt mig de där 2 vab-dagarna. Men vi har inte behövt vara hemma med sjukt barn sedan i mitten av mars, så det var väl dags. Jag har nog släppt den där svaga stresskänslan imorgon och ska se till att njuta av 3-dagarshelgen! :) En utflykt till trädgårdsbutiken skulle sitta fint imorgon!

Här kommer ytterligare ett par layouter med majkitet från
Cocoa Daisy!


Ok, jag erkänner...


jag HAR köpt ansiktsvatten... Det gick bara inte att låta bli. ;-)


Veckans skiss...!


Jag fick den stora äran att rita en skiss till Veckans skiss och
här kan ni se skissen och de underbara tolkningarna som teamet gjort...! Superkul att få se så många härliga layouter utifrån skissen!

Min layout ser ut så här:


Projekt 365, 22-25 april


22 april, leker lite med pennor


23 april, leker med smink... jag måste ju öva... fast jag tycker att det är rätt pinsamt att visa det här fotot och hade gärna förminskat bilden några snäpp... ;)


24 april, planterar om småttingar...


25 april, Alva...

Skiss nr. 91


Det är dags för
skiss nr. 91 hos Kortskissen! Den är ritad av Lindzi och så här blev mitt kort:Jag har kommit på att det kan vara bra att ha lite kort utan någon speciell text på, för då går de ju att anpassa som man behagar, när de väl ska användas. Jag skickar uppenbarligen alldeles för få grattiskort, för såna dräller det av i min låda. Jag fick leta som en tok efter ett "tack" nyligen.

Det fina trädet är en chipboardfigur från American Crafts, Dear Lizzy.


Crazy weekend...!


I'm having so much fun at the
Cocoa Daisy Spring Crop this weekend...! :) I took these photos around the house, for a 1 hour photo challenge earlier today. :)

The deadline for all the scrappy challenges is May 2nd, so you still have plenty of time if you're interesting in playing along...!Crop, crop, crop...!


Jag förvånade mig själv genom att lyckas hålla mig vaken ända tills efter kl 1 i natt och snart drar lördagens alla roligheter hos
Cocoa Daisy igång...! Missa inte det! :)

Min första utmaning lades upp igår/i natt och här är layouten jag gjorde till den.


Häng med på en crop...


...hos
Cocoa Daisy i helgen! Du behöver inte alls använda produkter från Cocoa Daisy eller vara prenumerant för att vara med, utan alla utmaningar och allt annat skoj är öppet för alla!

Här är schemat som är fullkomligt fullproppat...! Vi ligger 6 timmar före, så det drar igång vid kl 21 imorgon kväll. Deadline för utmaningarna kommer att vara någon gång efter helgen... jag inser att jag inte vet riktigt ännu, men jag undrar om man inte hade en hel vecka på sig förra gången? Hur som helst så kommer förstås den infon när det är dags! :)Här är en liten tjuvtitt på tre av "klasserna". Alla beskrivningar ligger förstås kvar i forumet även efter den tiden som själva "klassen" går.

Rondas klass blir förstås alldeles fantastisk...!Christines fåglar är hur söta som helst...!...och jag ser jättemycket fram emot att få se hela projektet som Kim kommer att visa!


Det ska bli såååå kuuuul...! :)


Projekt 365, 20-21 april


20 april, det börjar så sakta växa där ute...! (fast det känns som ett hyggligt bakslag idag den 21:e med kyla, snö och regn...)


21 april, Alva skojar och har sig vid köksbordet... Det är svårt att tro att den här goa tjejen slogs och brottades med mig för att hon inte ville hem från dagis idag, eller hur? Det är ju positivt att hon trivs, men slagsmål slipper jag helst. Tur att vi alltid blir kompisar igen. =)


Projekt 365, 12 - 19 april


12 april, det är inte bara glada miner jämt... ;-)


13 april, senaste skoinköpet... supersköna...!


14 april, Alva har fått en baddräkt.


15 april, riktigt bra för händerna... OCH från apoteket... ;-)


16 april, en ny baddräkt som sagt... och SR Knattekanalen i nya musiksystemet... :)


17 april, lilla kusinen fyller 1 år...!


18 april, efter mycket övertalning så fick vi ut en motvillig Linus på den nya cykeln och efter inte så himla mycket träning så gick det jättebra...! Han är suddig, jag vet... men strunt samma. :)


19 april, vitsippor... hurra!


Mer om inkörsportar...


Jag googlade på inkörsport och de allra flesta av de första träffarna handlar som väntat om missbruk. Men förutom "huvudräkning: en inkörsport till matematiken" så hittade jag också den väldigt roliga träffen "
Fu - Inkörsporten till Mora". =)

Jag gissar att inte speciellt många av er som läser den här bloggen förstår det roliga i det, men jag tänkte att jag kunde dela med mig ändå. *skratt*

Ni som hellre läser om scrapbooking kan ju ta och titta in hos Kortskissen och spana in Lindzis fina kiss...! Jag lyckades inte få något kort gjort i tid, men det finns förstås en hel hög med inspirerande kort från de andra i teamet...! Kortmakeri, en inkörsport till scrapbooking, kanske...?

Inkörsport...


Vi såg en inkörsport igår! Jätteroligt! Jag undrar till vad?


Är det straffbart att inte använda ansiktsvatten?


Jag bara undrar.

Jag tror jag genomgår någon sorts medelålderskris.

Den senaste tiden har jag gett mig in i shoppingdjungeln när det gäller helt andra saker än vad jag brukar bry mig om. Jag har köpt flera par skor, ett par olika väskor, en vårjacka, ett par sjalar och både nagellack och nagelvårdprodukter.

Nu har jag fått för mig att jag behöver en foundation. Efter flera år då jag tror att jag inte ens kan ha tittat mig i spegeln mer än ett ytterst flyktigt ögonkast då och då, var det ett ganska stort steg att börja använda lite kajal och mascara igen. Det händer inte riktigt varje dag, men faktiskt flera gånger i veckan. :)

Nu har jag plötsligt blivit oerhört sugen på att använda lite mer smink än så. I alla fall någon gång ibland. Jag vill jämna ut huden, utan att se alldeles sminkad ut. Naturlig... ni vet. :)

Jag har aldrig varit någon expert på det där med underlagskrämer och det känns lite konstigt att försöka lära sig att hitta rätt nu.

"Vad använder du för ansiktsvatten?" frågade hon som sminkade mig på prov på Åhlens city, där jag smet förbi på vägen hem idag.

"Öh, jag har inget ansiktsvatten."

Reaktionen var inte att leka med. Jag är lite orolig att det kanske blir någon påföljd? Finns det ansiktsvattenpoliser?

Dessutom föreslog hon en peeling och när jag nöjt berättade att jag faktiskt köpt ansiktspeeling nu i vinter för att jag insåg att jag behövde får bort lite "fnas", men att jag kanske inte varit riktigt så duktig på att använda den så ofta som jag borde, frågade hon förstås vad det var för peeling.

"Eh, någon från apoteket." svarade jag och hörde direkt hur fel det lät.

"Använder du fuktighetskräm från apoteket också?" Tonfallet avslöjade allt om vad hon hade tyckt om det.

Tack och lov köpte jag en dyr fuktighetskräm i vintras, så jag drog en lättnadens suck när jag verkade bli godkänd på den frågan. Jag berättade inte att jag inte smörjt in ansiktet överhuvudtaget, under mina ganska många år utan att titta i spegeln.

Hon var faktiskt inte speciellt trevlig den där människan.  Jag ska verkligen inte handla något av henne.

Men jag tror jag gillar hennes foundation... och den går ju att få tag på även i andra butiker. Och jag måste nog köpa ansiktsvatten också... ;)

vårkänslor och vassa knivar


Jag gillar inte riktigt vassa saker, så därför hade jag samma slitna knivblad på min hobbykniv hur länge som helst. Till sist bestämde jag mig för att det nog inte var så farligt att byta blad i alla fall och det gick ju förstås bra. Helt utan skador och skärsår lyckades jag pilla dit ett sprillans nytt och vasst blad. Det blev förstås sisådär hundra gånger lättare att använda kniven när bladet inte längre var slött och eländigt.

(Tyvärr är det inte bara rädslan för vassa föremål som håller mig borta från att använda kniven, utan jag är nog lite lat också... )

Till
april månads utmaning hos Cocoa Daisy bestämde jag mig i alla fall för att det var dags att plocka fram kniven! Utmaningen går rätt och slätt ut på att man ska använda kniv och skära ut något från ett mönstrat papper. Man kan sen antingen använda det man skurit ut eller det som "blivit över" på sin layout.

Jag använde "det som blev över"... =)Annars pågår förberedelserna för fullt inför Cocoa Daisy's Spring Crop, en 23-25:e april. Det ska bli såååå kul!

Jag vill köpa fler skor...!


Jag har aldrig varit speciellt skointresserad utan har oftast haft ett favoritpar åt gången som jag gått i jämt och ständigt, tills de gått sönder alldeles fullständigt.

Nu har jag plötsligt fått värsta rycket och köpt flera par skor under de senaste månaderna. Det är som att jag aldrig fattat förut att man kan ha skor av olika sort. Köper man lite finare skor behöver man ju faktiskt lite vardagligare skor också. Det behövs flera olika modeller och typer av skor i garderoben. Eller hur? (Håll med nu!)

*planerar nästa skoinköp*


Veckans kortskiss...


...är ritad av Lindzi och ni kan se alla fina tolkningar
här.

Mitt kort är till största delen gjort med Cocoa Daisys aprilkit och ser ut så här:


Projekt 365, 9-11 april


Helgen har varit så intensiv! Vi måste nog försöka hinna med fler "måsten" på vardagarna, för det känns som om vi alltid har alldeles för mycket tråkgöra att ta tag i på helgerna. Hur gör man? Tvätta, städa, handla... Vi har inte riktigt något flyt i allt det där. Att göra veckans shoppinglista och planera maten tar alldeles för lång tid och kostar galet mycket energi.

Jag fick i alla fall göra av med lite annan energi också, genom att vara ute och gräva lite i trädgården. Det var ganska kalla vindar som blåste, men solen värmde och det var otroligt skönt att få komma ut och jobba lite! Alva och jag hade också riktigt roligt en stund med alla fotbollar vi kunde hitta, medan L var på kalas och J beskar äppelträden. :)

Här kommer helgens foton.

9 april, pyssel pyssel...


10 april, kalasförberedelser


11 april, Alva


Jag borde ha tagit ett utomhusfoto idag istället - på trädgårdslandet där jag grävt och grävt, på Johan som beskar träd eller på Alva och fotbollarna... Men nu blidde det så här.

Den kommande veckan är rätt intensiv. Jag är inte riktigt beredd.

Projekt 365, 1-8 april


1 april, finaste påskalvan


2 april, bästa 7-åringen med nya sparkcykeln!


3 april, hur mycket vårkänsla är inte det här? Jympadojor, cykling, asfalt och jeans...


4 april, promenad


5 april, bästa brorsan


6 april, finaste barnen


7 april, tofsar hit och dit


8 april, just det... naglar var det... Jag övar. =)

Projekt 365, 24-31 mars

24 mars, mer fina blommor i köket


25 mars, här satt Alva när jag skulle hämta henne från dagis


26 mars, jag var väldigt nära att gömma dagens foto och det fick det bli så här precis innan läggdags


27 mars, Toad och Toadette ska gå på Zoo. =)


28 mars, Alva i full fart


29 mars, här är killen som börjar bli så nervös inför födelsedagen att han varken kan prata om eller tänka på något annat... =)


30 mars, Alvas fina påskmålning från dagis


31 mars, min nya besatthet... nagelpryttlarProjekt 365, 18-23 mars


Här kommer en hög med foton igen. Jag hänger med helt ok med själva fotograferandet men det är värre med uppladdningarna här.

18 mars, risotto med trattkantareller


19 mars, Alva provar mina nyinköpta skor. Mina första bruna skor på väldigt länge och 70% rea är ju inte dumt... :)


20 mars, lite vår på köksbordet. Det här fotot har jag nog redan visat.


21 mars, sovdags med Toadette och Svampen. Alva fick ben på sin säng den här dagen.


22 mars, Mario Kart


23 mars, scrapträff fast alla scrappade inte...Just nu...


...försöker vi desperat städa i ordning så att en hel hög med 6-7-åringar kan stöka till igen under eftermiddagens kalas. :)

...konstaterar vi att den laktosfria tårtbottnen sprack, men att barnen säkert inte bryr sig om ifall tårtan är lite knasig. *hoppas*

...har jag blivit besatt av nagellack.

...längtar jag efter att få scrappa. Jag säger bara Cocoa Daisy och majkitet... mums! Och den 23-25:e april är det dags för Cybercrop!

...känner jag att det är dags att se New Moon för andra gången snart. =)

...hinner jag inte riktigt med att ladda upp och redigera foton så som jag skulle vilja.

...dricker jag kaffe i hopp om att hitta lite mer dammsugningsenergi.

...är jag rätt nöjd med att vi i alla fall gjort en första sortering av de två kaotiska leksakslådorna som stått i vardagsrummet i en hel evighet och lite till.
Hockey är mycket roligare...


...om rätt lag vinner. *deppar*


Tur att solen skiner idag...


...för gårdagens snöfall kändes ju inte speciellt kul.

Idag är sista dagen på min påskledighet och jag känner mig alldeles slapp och slö och trött. Det finns ju så mycket jag skulle vilja få gjort, men jag vet inte riktigt vart energin har tagit vägen. Jag kanske vaknar till så småningom...

Så här såg det ut där ute på tomten i förrgår.
Och så här igår... inte riktigt lika kul...


Har en jättebra påskhelg...


...men tiden går förstås alldeles för snabbt...! Jag är som tur är ledig imorgon också, så det blir en kort vecka innan det är dags för helg igen. Den våriga känslan från igår försvann abrupt i och med dagens trist snöfall. Oj vad jag längtar efter vår på riktigt...!

Här är en layout som jag gjort nyligen, där det mesta av materialet kommer från tidigare 
Cocoa Daisy-kit. "Mamma inte näll!" hörs ganska ofta här hemma just nu. Hon har ett fasligt humör, sötaste Alvan. Som tur är så är hon lika glad som hon är arg, men kasten är många och tvära. :)Det mesta av materialet här kommer från Prima. Den här stora blomman är så vacker!
7 år....!


Till sist kom den.... födelsedagen...! Stort grattis min älskade Linus!
Glad påsk...!

Till sist somnade han. Killen som snart är 7 år. Det är galet hur fort tiden går! Jag kan i och för sig inte påstå att det känns som alldeles nyss. Det känns faktiskt som väldigt länge sedan... den där dagen då jag plötsligt blev mamma. Imorgon ska vi fira med paket, tårta och muffins med "frosting"... det blir nog full rulle.

Vi fick bara ett besök av påskkärringar idag. De som gjorde ett litet försök redan i tisdags fick gå härifrån tomhänta för så tidigt i veckan hade vi inte hunnit skaffa något påskgodis än. :) Men nu har vi en hel del kvar till oss själva eftersom det var så lite trafik till Blåkulla just förbi vårt hus. =)

Jag har i alla fall blivit bjuden på kaffe idag, av den allra sötaste lilla påskkärringen jag känner.
Happy mail...!


Jag hittade ett roligt mail i inboxen imorse...! Memory Makers ska ge ut
en bok och de vill publicera en layout som jag har gjort! Jippie...!

Nu - tillbaka till städandet och födelsedagsförberedelserna!

------------------------

I woke up and found a happy mail in my inbox this morning...! I am going to be published in the Memory Makers upcoming idea book! Yippee....!

Now I need to get back to the cleaning and birthday preparations...!