Kortskiss nr 104


Idag är jag hemma från jobbet och kurerar mig efter en jobbig febertopp igår eftermiddag och kväll. Fy vad uschligt man kan må när temperaturen i kroppen stiger...! Jag låg i soffan och frös så jag skakade och trots att tempen aldrig gick över 39 grader så mådde jag alldeles förfärligt dåligt. Jag är förresten rädd att det är jag som är den som gnäller och klagar mest när jag är sjuk, i den här familjen... ;-)

Alva hade feber i drygt 12 timmar i lördags och sen verkade hon må rätt bra igår, så jag hoppas att det blir samma snabba tillfrisknande för mig. Febern verkar borta i alla fall och det är ju steg ett, men jag känner mig rätt svag och konstig.

Kolla in hos
kortskissen, för att se den fina skissen gjord av Nenne och alla tolkningar gjorda av teamet! Själv har jag fått lite dille på att limma fast snören på sistone... :)För att svara på frågorna i förra inlägget så är det förresten det vita och svarta "stänket" som är sprayfärgen. Det gröna och blåa är akvarellfärg. Jag är ganska säker på att Debee kommer att ha fler kurser, så håll utkik om du är intresserad...! Till just den här sidan har jag använt tjockare kartong, men det funkar säkerligen på cardstock också. Lite knöligt kan det ju alltid bli av mycket färg, oavsett sort, men det brukar inte störa mig så mycket.

Sprayfärg och inspiration...


Precis som
Mahlin så gick jag en onlinekurs av och med den fantastiska Debee tidigare i sommar. Kursen var otroligt inspirerande och även om jag inte gjort så många av lektionerna ännu så känner jag hur tankarna på kursen liksom ligger och bubblar runt inuti mig och gör mig glad. :)

En sida till ett litet minialbum blev i alla fall klar till sist. Att använda "riktig" sprayfärg var galet kul och om det bara inte var så att det var liiiite bökigt och helst bör göras utomhus, eller i alla fall någonstans där ventilationen är bra, så skulle det nog bli väldigt mycket sprayat här framöver. Vi får väl se hur ofta jag plockar fram de fina sprayflaskorna som jag efter att ha jagat runt hela stan hittade på Mekonomen. =)

Ramen kring fotot är designad av Debee och utskriven på OH-plast.Både J och jag är mer eller mindre hängiga. Linus är mycket bättre, men hostar fortfarande ganska mycket. Alva som varit småförkyld nu i veckan och fick vara hemma med Linus ons-fre verkar plötsligt ha drabbats ordentligt NU och hon fick plötsligt över 39 graders feber idag. *suck* Jag hoppas att det bara är en liten chockstart på hösten och att det inte tänker fortsätta så här...

Linus var i alla fall tillräckligt frisk för att spela sin allra första lilla fotbollsmatch idag. Jättekul! Alva och jag stannade hemma (som tur var, för i morse hade hon ännu ingen feber) men J var ganska flitig med kameran så jag har fått se roliga bildbevis. :)

Vart tog sommaren vägen...?


Jag är hemma och vabbar idag också, men hoppas på att det blir dags för skola/dagis/jobb imorgon igen. :)

Den här layouten har jag gjort till materialutmaninge på
SWE Scrapbook. Utmaningen går ut på att använda plast och jag har använt en digital "stämpel" (brush, från designerdigitals.com, av K.Pertiet) som jag gjort om till en rosa färg som passade min layout och sen skrivit ut på OH-plast. Plötsligt kände jag hur det öppnade sig massor med möjligheter att använda alla de där digitala grejorna jag samlat på mig! :)

-------------------------------------------------------------------------------
I am at home with the kids for the second day this week. Linus has a terrible cold, but he seems to be a little better today and hopefully they'll be able to go back to school/daycare tomorrow.

I made this layout for a challenge over at SWE Scrapbook. It's a challenge to use some kind of plastic on a layout and I used a transparancy and printed a digital brush (from K. Pertiet, designerdigitals.com) in a color that matched my layout. Lot's of fun possibilities when it comes to using all those brushes I've been collecting...! :)


Härliga papper från Echo Park, blomma från Prima, spets från Websters, chipboardfigurer från Basic Grey (bladen) och Maya Road (fjärilen), glimmer mist (på den gula fjärilen), thickers från AC och de vackra fjärilarna på OH-plasten kommer alltså från designerdigitals.com.


Sytt ett pennfodral...


Ytterligare ett Home EC-projekt avklarat - ett pennfodral med utsida av vaxduk och insida av tyg. Det blidde inte perfekt men det var himla kul att göra, så det är inte omöjligt att jag ger mig på att sy fler. Ett lite högre fodral för penslarna kanske...?

Jag hann med att jobba två dagar och nu är jag hemma och vabbar idag. Linus är väldigt förkyld och Alva har något på gång hon också, så de fick stanna hemma båda två. En helt normal start på hösten, antar jag? :)


vitsippor...


Den här layouten gjorde jag till kombinationsutmaningen hos
SWE Scrapbook.
Veckans kortskiss

Här är mitt bidrag till veckans fina kortskiss (ritad av Peterlina)...! Jisses vad jag kämpade med det här kortet. Jag gjorde två-tre versioner som blev alldeles åt skogen fula, innan jag till sist fick till det här som jag blev riktigt nöjd med. :) Ibland är det svårt att omsätta idéerna till något som funkar. =)

---------------------------------------------------------------------

Check out the card sketch for this week (by Peterlina), and the beautiful cards made by the rest of the team!Stämplat och målat...


Den här layouten har jag gjort med spillbitar från
julikitet från Cocoa Daisy, lite gesso, en stämpel (Juli add on) och lite dekorationer.

Kolla in i bloggen hos Cocoa Daisy, för där visar jag steg för steg hur jag gjorde min layout.

Har ni förresten sett nyheterna om de nya DT-medlemmarna hos Cocoa Daisy? Det känns otroligt kul att få välkomna Lisa och Debee i gänget!

--------------------------------------------------------------------------------
I made this layout using some scraps from the July kit from Cocoa Daisy, a little gesso and a stamp from one of the July add ons. Check out the Daisy Diva blog for a step by step tutorial! :)

Have you seen the new DT members over at Cocoa Daisy? I'm so happy that Lisa and Debee are joining the team...!


Färgglatt och glädjefnatt...


Vi överraskade Linus med tv-spelet "Super Mario Galaxy 2" tidigare i sommar. Inte helt oväntat så fick det honom att stråla av glädje och bubbla av entusiasm... =) Själv var jag lite besviken (eftersom jag aldrig spelat ettan och inte hade någon koll) på att man inte har samma möjlighet att vara flera spelare samtidigt som i New Super Mario Bros. Hur som helst - spelet gjorde succé hos Linus i alla fall och jag tror att det ÄR ett roligt spel, men det är mest kul för en spelare i taget.


Första klass...!


Nu börjar skolan på riktigt...! Så spännande!Den här glada tjejen fick också smygstarta med några timmar på nya dagisavdelningen idag.Man kan nästan se på det där finurliga leendet att de är syskon, eller? =)

Spela kubb...


Ni glömmer väl inte att kika in hos
kortskissen, som drog igång igen idag. Jag har inte med något kort den här gången, men ser fram emot en inspirerande kortskisshöst!

Apropå att kika... så kommer här en liten tjuvkik på septembers kit från Cocoa Daisy. :) Vänta bara tills ni får se resten...! Jag kommer att vänta väldigt otåligt vid brevlådan i slutet av den här veckan... =)Och här är en tjuvkik på en add on:Och så var det ju kubb det skulle handla om. Här är en layout jag gjorde för ett par veckor sedan. Jag tycker att fotona på Alva som spelar kubb är så söta... :) De är tagna hos barnens farmor, i början av sommaren. Vad fort tiden har gått...! Hur kan det vara dags för skola, dagis och jobb redan?--------------------------------------------------------------------------------
And a short version in English:

Check out the card sketch blog and the new sketch for this week!

Also take a peak at the September kit from Cocoa Daisy! The first photo is showing some details from the main kit and the second photo gives you a glimpse of one of the add ons...! I am sooo looking forward to this happy kit to arrive! :)

The photos of Alva in the layout above was taken in the beginning of this summer. I can't believe how fast time has gone by. How can it be that we're soon off to work, school and daycare again?
Home EC


Det här verkar vara online-kursernas sommar för min del. Jag har scrappat och pysslat lite mindre än vanligt, men jag suger kanske i mig inspiration inför hösten? :) Det senaste är att jag bara inte kunde låta bli att hoppa på
Home EC, trots att jag faktiskt försökte kämpa emot. Det är en online sykurs för nybörjare och även om jag inte är så mycket nybörjare att jag inte vet hur man trär maskinen, så är jag faktiskt inte speciellt erfaren vid symaskinen heller. Om vi inte snackar om att sy på layouter. DET har jag övat mycket på. ;-)

Projekten i den här kursen börjar enkelt och så introduceras fler och fler tekniker allt eftersom. Vi får väl se hur det blir med mitt deltagande när jag börjar jobba nästa vecka, men jag hoppas att jag i sakta mak ska kunna hinna med att göra de flesta av projekten. Materialet finns tillgängligt via en blogg under ett helt år, så det är ingen brådska att hinna med allt bums.

Hittills har jag sytt servetter med gullig ricrac-kant och båda tygerna är inhandlade superbilligt second hand...


...en liten presentpåse... i samma tyg som jag sydde Alvas klänning i tidigare i sommar...


...och en enkelt tygväska som jag blev riktigt nöjd med. Tyget kommer från IKEA och har legat ganska länge i en låda här hemma...


Den där vågformen...


Tack för era kommentarer! Det känns bra att höra att det inte bara är vi som har barn med häftigt humör. =)

Jag fick en fråga om hur jag gör den där vågformen som jag ofta har med på mina layouter - och tänk, när jag bläddrar på datorn bland mina gamla layouter så stämmer det ju att den dyker upp både här och där. Den äldsta av de här tror jag att jag gjorde 2007 och det finns ganska många fler "vågade" layouter i gömmorna. =)

Hur som helst så är svaret att nix, jag har inte gjort någon mall. Jag ritar upp min vågform varje gång och klipper sen. Ibland blir det några försök med pennan innan jag får till det som jag vill, men oftast går det ganska bra.

---------------------------------------------------------------------------------
I got a question about how I create the wavy shape I often use on my layouts. And yep, when I looked through my layouts on my computer, I found quite a few... =) I believe the oldest one of these was made in 2007 and there are more of them too.

The answer to the question is that I just draw a curve with a pencil and then use my scissors. I don't have a template, but draw a new curve each time. Sometimes it takes a few tries, but most often it works out pretty well.
En layout...


...med mysiga, fina, arga Alva. :) Hon slåss ganska mycket för tillfället och lämnar matbordet minst en gång varje måltid. Hon räcker ut tungan och är arg, arg, arg. Stampar med foten och slår hårt i bordet. Men så är hon den allra mysigaste Alvan jag vet också. Gosar, kramas och pussas. Skrattar, skojar och fnissar. Vi har spelat ganska mycket UNO och Finns i Sjön i sommar och Alva är finurlig och rolig att spela mot. Ilska och glädje. Hon har ett hiskligt humör och är alldeles galet mysig. :)
Baklänges hybrid...


Eller helt enkelt digital? Fast med en papperslayout som bas. Hm... Hur som helst så var det så att jag satt och tittade på min fotade papperslayout på skärmen och tyckte att något saknades. Så då la jag till lite "grunge". =) Jag använde underbara fjärilar designade av Katie Pertiet och worn edges (på fotot) av Lynn Grieveson (båda från
http://www.designerdigitals.com/) och vips kändes det lite bättre. =)

Chipboardfjärilarna är från Maya Road och papprena från Lily Bee.I've been talking about a layout that I called a "backwards hybrid" but I'm not sure if that's a good name. I guess it is a digital layout, only that I used a paper layout as a base. What actually happened was that I took a photo of my layout and when I was looking at it at my screen I didn't like what I saw. Something was missing, and I decided to add some "grunge". After adding the gorgeous butterflies designed by Katie Pertiet, and the worn edges (on my photo) by Lynn Grieveson (both from http://www.designerdigitals.com/) I immediately felt better. =)

The chipboard butterflies are from Maya Road and the papers from Lily Bee.Bara en liten bild...


Jag vill bara avsluta dagen med att visa en söt liten ödla som vi träffade i helgen, under ett stopp vid en liten ICA-butik någonstans mitt i de Halländska skogarna... :)


Hemma igen...


Tusen tack för alla fina kommentarer om min målade layout! Jag är definitivt sugen på att plocka fram penslar och färg igen snarast! Överhuvudtaget är jag väldigt pysselsugen. Jag vet inte vart tiden tar vägen?

Jag vet i och för sig att vi kom hem idag, efter en intensiv och rolig helg på vift. Det har inte funnits någon tid till scrapping, men däremot har jag förstås samlat på mig ytterligare minnen och foton att scrappa framöver. Vi besökte Bjärehalvön och Torekov och det var kul att upptäcka nya delar av Sverige. Jag tror aldrig jag har varit i de trakterna förut.
Måla, måla, färg...


Ibland tar jag fram färgerna och kladdar, helt utan plan. Ibland blir det sådär, ibland blir det ganska fult och ibland blir jag alldeles väldigt nöjd. Jag har mer än ett halvfärdigt projekt, som mest bara är färg och som jag inte vet vad jag ska göra med för att jag tycker för mycket om det och är rädd att förstöra det om jag fortsätter.

Lösningen måste ju vara att måla mer! Om jag gör fina saker oftare kanske jag vågar lita på att jag kan upprepa något liknande, om det skulle gå åt pipsvängen?

Här är i alla fall en layout där jag till sist vågade ge mig på bakgrunden, trots att jag tyckte så mycket om den och egentligen inte ville täcka den med något alls. =) Jag hade den liggandes bra länge innan jag tog mod till mig. Bakgrunden är gjord med hjälp av modelling paste och akrylfärg. Det fantastiska bandet som sitter under fotot har också blivit liggandes här hemma bra länge, för att det var för fint att använda. :) På det har jag limmat fast små, små pärlor.------------------------------------------------------------------------------------------------

Sometimes I get my paints out and play, without any particular plans or goals. Sometimes the result is nothing special at all, somtimes it's pretty ugly and sometimes I just love what I've made. I have more than one project lying around that I haven't finished, because I like it too much and because I'm afraid I'll ruin it if I try to actually do something with it.

The solution has to be to paint more...! If I actually manage to create paintings that I like more often, perhaps I'll be able to trust myself that I can do something similar again, if I ruin what I'm working on?

Anyway, here is a layout where the background was lying around for quite some time, before I decided that it was time to use it and actually turn it into a layout. I used modelling paste and acrylic paint for my background and I added tiny beads to the gorgeous ribbon (that I have also saved for too long, because it is too beautiful to use...).
Sketch challenge


Ronda made an awesome sketch for the August Challenge at Cocoa Daisy. Check it out
here! You can play along using any supplies you like (no need for a kit) and the deadline is Aug 31st.

My take turned out pretty much exactly according to the sketch. :) I used some small bits and pieces from the fabulous June kit. I love the 7gypsies rub ons so much. And the BG letter stickers. And my sewing machine. :) 


Summer of Love...


Jag gick en online-kurs med Kara Haupt tidigare i sommar. Jag har inte gjort alla "lektioner" ännu, men jag har ju kvar min PDF och massor med inspiration! Det var en skoj kurs! Framsidan till mitt minialbum ser ut så här och jag blev väldans glad av att hitta bilden på
Karas blogg idag! :)