Happy New Year...!!!


Gott Nytt År och Happy New Year till er alla...!!!!


Mina 10 favoritlayouter 2010


Här kommer de - inte i någon speciell ordning alls - mina 10 favoriter från 2010!

Här är de gamla favoriterna från
2009, 2008, 2007 och 2006! :)

---------------------------------------------------------------------------------------

Here they are - in no particular order - my 10 favourite layouts from 2010!

And the old favourites, from 2009, 2008, 2007, 2006! :)

Och som en liten bonus... ett par minialbum som jag är väldigt förtjust i... =)

----------------------------------------------------------------------------------------

And as a bonus, a couple of mini albums that I'm really happy with... =)
Jag hoppas att alla...


...haft en riktigt bra jul..! Vi har haft det toppen. Det var nära att vi blev kvar hemma istället för att besöka släkten, för Alva blev plötsligt sjuk natten till i onsdags. I torsdags visste vi inte riktigt om det skulle bli plan B - att åka på julaftons morgon istället för på torsdagsmorgonen - eller plan C - att stanna hemma - som skulle bli aktuell, så vi panikhandlade lite mat (knytis är bra, men det hade blivit lite konstigt med nästan bara ost och öl på julbordet =) och packade samtidigt, för att ha beredskap för alla alternativ. Som tur var var det en kort sjuka och vi kunde ge oss av i fredags morse. Sen åkte vi hem igen redan i lördags och fick då gäster hit istället. Vi har ätit, pysslat, spelat TV-spel, byggt lego, spelat andra spel... ja, haft det riktigt jullovsbra helt enkelt.

Här är lite bilder på ett album som jag gav bort i julklapp. Det är ett album från Maya Road som jag målat med akrylfärg och sen dekorerat ytterst sparsamt. Det är ju liksom fotografierna som är huvudsaken. Ursäkta de något kassa bilderna... men ljuset var inte det bästa när jag fotograferade.

-------------------------------------------------------------------------------------

I hope everyone had a lovely Christmas...! We had a great time! Alva suddenly got ill a couple of days before Christmas and we weren't sure if we'd have to follow plan B - travel but one day later than originally planned - or plan C - stay at home - so we had to cover both options by both packing and doing some grocery shopping on the 23rd. =) Luckily we were able to leave on the morning of the 24th and the kids had a lot of fun with their grandmother, their uncles, aunts and their little cousin. They were happy that we were bringing the cheese as planned (and a few other things as well) and we were happy we weren't eating only cheese for Christmas. =)

Above is a mini album I made as a Christmas present. The chipboard album is from Maya Road and I painted it and added some patterned papers and photos. I just love those different scallops and it was so much fun to pick some of my favourite photos from 2010. Sorry about the quality of these pictures... it was a bit dark and I had to get the wrapping done and couldn't wait for daylight...
En julhälsning...


Jag hoppas att ni alla får en mysig och härlig jul...!


Merry Christmas, everyone...!

Most of the material is from designer digitals (photo mask, worn edges, ATC used for background). The letters are from 2peas.

Full fart...


Lite presenttillverkning pågår så här i sista minuten... :) Dessutom har vi en del shopping kvar att göra, lite mat att laga och julgodis att fixa. Det är full fart!

Granen fick vi i alla fall upp idag och jag tror aldrig vi haft gran så här många dagar innan julafton förut. :)
Blommor var det ju...


Om man söker på Tattered Florals på You Tube trillar man över massor med instruktionsvideor där man kan lära sig att göra egna blommor! Man behöver inte alls utgå från Tim Holtz die tattered florals, men shoppingsugen som jag blir ibland så kunde jag inte låta bli att skaffa mig just den ändå. Det går ju lite snabbare än att klippa för hand, men egentligen borde det kunna gå toppenbra att rita sig en egen blomma med sex blad - det är ju helt ok om den är lite sned och ojämn - och klippa ut.

Hur som helst, det är såååå kul att göra blommor! Det förvånade mig hur lätt det var att få till ett riktigt bra resultat.

Bland annat gjorde jag de här igår och varje blomma är gjord av tre stycken utstansade blommor. Jag har använt distresss ink, glimmer mist och lite stickles.Jag använde mestadels material från
Cocoa Daisys decemberkit och fixade ihop en liten tack-present till dagis.


Inte juligt alls...


Jag gjorde en layout förra veckan, i glada sommarfärger. Jag tror jag blev lite trött på allt juligt som jag tänker att jag ska göra men aldrig gör. =) Fast idag har jag faktiskt gjort en tack-grej till dagis och den blev klar så här lagom ca 30 min innan jag ska ge mig iväg och hämta hem Alva till jullov. Perfekt framförhållning. =) Linus går i skolan som vanligt på måndag och har avslutning på tisdag förmiddag och sen blir det julledigt för oss allihop. Men dagisgrejen får ni vänta till imorgon med att se... Jag kan dock avslöja redan nu att jag gjort egna blommor! Galet roligt att man kan få så bra resultat så pass enkelt.

Hur som helst - här kommer layouten, med foton från stugan vi hyrde på Öland i somras. Barnen lekte och lekte och lekte och det är verkligen toppen när de kommer in i en sån där period då det bara funkar och där de har så himla stor glädje av varandra!

Jag har använt supersöta papper från Sassafras Lass.Jag vet att det har gjorts förut, men nu har jag äntligen provat alco inks för första gången och de här fina bladen känner väl alla igen från kesolocket. :)Söt liten robot. :)Ännu en decemberlayout...


...för Cocoa Daisy. Det finns fortfarande chans att beställa kitet
Winter Magpie.Jag har använt min favorit bland glimmer mists - graphite. Jag har också lyckats använda stickles än en gång, på kanten runt fjärilen. :)Jag vill passa på igen att säga tack för alla gratulationer! De gör mig väldigt glad...! :)

Luciafirande


Det är ju hopplöst att ta bra foton under luciafirandet på dagis. Eller jag kan i alla fall inte. Personalen brukar säga till i förväg om att man gärna får spara fotandet till efteråt, för det blir så störande för barnen med alla blixtar medan de sjunger. I år sa de dock ingenting och det blixtrade hej vilt när barnen gjorde entré och under stora delar av framträdandet. Jag ville inte riktigt vara med och blixtra jag också, men mot slutet drog jag ändå hastigt upp kameran och tog EN bild. Den blev förstås inte så bra. :) Men men... jag visste ju att det skulle vara så.

Efteråt fångade jag Alva och en kompis på bild och det är väl i såna här lägen man ska fokusera på känslan. Även om Alva är jättesuddig (hennes kompis var faktiskt skarp innan jag blurrade ut hennes ansikte ;) så går det ju inte att ta miste på att hon var sprudlande glad och jag tycker att det är en häääärlig bild, även om den är kass rent fototekniskt. =)


O så sööööt...!


Hittade den här fantastiska
butiken via blog partyt jag skrev om nyss. Konstnären heter Gemma Correll. Den här väskan var såååå galet söt. :)


Scissor Quirk Blog Party


Michelle har ett skojsigt blog party på sin blog
Scisson Quirk. Massor med utlottningar och rolig inspiration...!


December daily...


Tack igen...! Jag blir så glad för era gulliga kommentarer...! 12 veckor har passerats nu och i början av veckan mådde jag MER illa än i slutet av förra veckan. Igår kändes det dock mycket bättre så nu hoppas jag verkligen att det är på väg att ge sig helt och hållet.

Jag fick i allra sista stund för mig att jag skulle göra ett "December daily"-album. Knäppa jag... Nu är jag i alla fall igång och jag tänkte visa de första sidorna. Fotade i förskräckligt dåligt ljus tyvärr. Jag kör på samma format som AliE och jag använder overlays och templates som hon designat (från designerdigitals.com). Jag tycker också att det är så snyggt med transparencies, så jag har petat in en sån mellan varje sida, precis som hon gjort i sitt album. Mina är väl inte alltid så juliga, för jag tog vad jag hade hemma, men det kändes ju ganska bra att faktiskt använda en hel del av lagret av Hambly-transparencies som jag samlat på mig. =) Sen har jag inte hunnit med att peta in så mycket extra dekorationer och grejor i albumet. Vi får väl se hur det blir i slutändan. Det är ju ändå fotona och texten som är det viktiga.

Här är första uppslaget, tillsammans med min skugga... ;) 
Det blir SÅ snyggt med stora foton som det till vänster här nere. Det måste bli fler såna...! Här hade jag också perfekt plats för text längst ned på fotot.
Jag tror det är första gången...


...jag är med i en bloggcandy-utlottning, men jag är så Tim Holtz-inspirerad just nu att jag bara inte kan missa att ta en lott hos Hobby och Hantverk. Du hittar utlottningen
här. Det här fina priset kommer någon att vinna:
Tusen tack...!!!!


Tusen tack för alla gratulationer och lyckönskningar...! Era ord gör mig alldeles varm inombords...!

Idag har jag lagt upp en beskrivning på Cocoa Daisy och visat hur jag gjort den här lilla granen. Kika gärna in
här. 

 

Underbart...


Jag var med om något underbart igår. Jag fick kika in hos den här lill* filuren, som bor i min mage. :) Inte världens bästa bild, men ändå... en bild... och det var full fart med sprattel. Alldeles, alldeles ljuvligt att få se...!Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli några fler barn i den här familjen. Många av er som läser här vet nog att vi förlorade vår son Hugo i samband med förlossningen, i maj 2005. Anledningen var att min livmoder brast under värkarbetet och det var med väldigt låga förhoppningar jag frågade min läkare om vi skulle kunna få fler barn. Till min förvåning svarade hon ändå ja och ganska precis ett år efter Hugo föddes Alva.

Det var förstås en jättejobbig graviditet, men jag har ändå hela tiden tyckt att det gick bättre än jag trodde att det skulle göra. Även om vi var jätterädda och oroliga och nervösa, så var vi också glada och förväntansfulla. Jag var inlagd på sjukhuset de sista 4-5 veckorna innan Alva föddes och de plockade ut henne med ett planerat snitt i v. 35+5. Allt gick bra och hon mådde toppen! Även om vi hade några år där som var ordentligt jobbiga så innehöll de samtidigt så mycket bra... Det är väl så livet är, en ständig mix av gott och ont.

Men där trodde jag verkligen att vi var färdiga... väldigt länge trodde jag det... När vi plötsligt insåg att vi ganska länge hade funderat på om det kanske ändå inte var så, pratade vi återigen med läkarna för att se vad de skulle säga. Hade de sagt att det var en väldigt dålig idé hade vi förstås aldrig gett oss in på det här. Men nu sa de inte det.

Det finns förstås risker. Jag är förstås orolig. Men jag är också väldigt glad och förväntansfull. Det är ganska förvirrat känslomässigt får jag väl erkänna... Förhoppningen är att allt ska gå till ungefär som när Alva föddes. Jag kommer att bli inlagd så småningom och bebisen ska plockas ut några veckor tidigt. Ultraljudet igår var det tredje och jag känner mig väldigt väl omhändertagen. Jag är jätteorolig, men inte hela tiden. Jag är väldigt glad. Och nervös. Förrvirrad. :)

Det har snart gått 12 veckor och jag har mått så galet illa att jag egentligen mest hunnit med att tänka på det hittills. Illamåendet är långt ifrån borta, men det har ändå blivit mycket bättre de sista dagarna, och det är otroligt skönt att inte behöva tillbringa precis all tid på soffan längre...

Japp, så är det. Det var den hemlisen det... :)


Ett par julkort...!


Jag har gjort ett par julkort, med
Cocoa Daisys decemberkit. Jag tänkte först bara göra ett, men så såg jag resterna från det jag stansat ut till kort nr 1 och insåg att jag redan hade de flesta delar till ett till kort, så det var bara att göra ett till. :)Scalloped-ramen sitter på 3D-kuddar och jag har sytt en söm runt insidan av den och runt ytterkanten av script-pappret.Resten som blev över när jag stansade ut scalloped-ramen använde jag som ram till mitt kort nr 2, tillsammans med cirkeln jag tidigare stansat ut ur scriptpappret. Här är det cirkeln och stjärnan som sitter på 3D-kuddar.Efter att jag fotat korten kom jag på att jag skulle se till att använda en av mina små gulliga Stickles-flaskor, som oftast mest bara står där på hyllan och är just gulliga. Jag tänker ofta att jag borde använda dem, men så blir det visst inte av ändå.

Men nu så! Lite glittriga kanter på för att definiera stjärnorna blev det.
Juldekorationer...


Jag gjorde också några söta filtstjärnor med
Cocoa Daisys decemberkit. Filten hade jag själv här hemma och jag använde dies från Spellbinders och Cuttlebuggen för att stansa sex stycken filtstjärnor. Jag stansade sedan mindre stjärnor av mönstrat papper och den underbara "flocked transparency" från Fancy Pants. Med hjälp av symaskinen sydde jag fast papper och transparency på filtstjärnorna, sakta, sakta sydde jag... :) Sen sydde jag ihop stjärnorna två och två - det var lite knepigt att undvika att knöla till dem i spetsarna - och gjorde hål för snöre.

Jag har också gjort den här layouten, med foton från i våras då en mycket stolt Alva var ute och körde lilla kusinen i vagnen. :)