Baklänges hybrid...


Jag vet inte om baklänges hybrid är rätt ord, förresten... =) men jag gjorde något jag aldrig har gjort förut. Jag scrappade en papperslayout och när jag hade fotat den och satt och tittade på den på datorskärmen så gillade jag inte riktigt vad jag såg. Det saknades något. Så då la jag till lite digitala element tills jag blev nöjd. Blir det en hybrid då? Egentligen är den ju bara digital, så länge jag inte skriver ut den. För papperslayouten jag har ser ju inte alls ut som den färdiga layouten som jag blev nöjd med. Hm... Klurigt det här... =)

Det var i alla fall något helt nytt för mig att göra på det här sättet och först kändes det knäppt nog som "fusk". Men sen ångrade jag mig och konstaterade att resultatet blir ju något sorts digital-hybrid-resultat. Jag skulle ju aldrig visa den utan att berätta vad som är vad, när det gäller digi och papper. Det är ju till viss del uppenbart också, för den delen.

Ni ska få se den, men inte alldeles nu bums. :)

Projekt 365, 29 juni - 6 juli


Tack för den jättegulliga kommentaren Julia! Jag använder en Nikon D90. Innan den hade jag en Nikon D50 och jag har varit otroligt nöjd med båda kamerorna.

Fler bilder kommer här... annars kommer jag ju aldrig ifatt... =)

29 juni, mellis i kojan i trädgården - mysigt!


30 juni, Alva plockar smultron. Å vad jag älskar att ha bär i trädgården!


1 juli, nya symaskinen som jag köpte när den gamla Berninan gav upp...!


2 juli, J börjar sin semester han också och vi firar med champagne... =)


3 juli, sandig Alva i fina fägglada baddräkten...


4 juli, första gurkskörden för i år, av minigurkan Iznik... mums!


5 juli, klänningen som jag sydde till Alva har ni ju redan sett...


6 juli, ringblomma...

Projekt 365, 22 juni - 28 juni


Jag fortsätter att bomba er med foton. :) Jag har inte scrappat jättemycket - väldigt ovanligt lite för att vara jag mitt i sommaren - men en del grejor är ändå på gång och kommer att visas snart... :) Gjorde till exempel en baklänges-hybrid-layout alldeles nyss. =)  

22 juni, en ganska tråkig bild... men ändå en bild liksom...


23 juni, det var inte igår jag höll på så här... =) Till kursen "Summer of love" med Kara Haupt.


24 juni, också till Kara's kurs... övar på att fota i motljus...


25 juni, midsommarafton... nu är jag fräck och lägger upp den här bilden utan att ha frågat om lov... hoppas att det är ok Sofie...!


26 juni, nyklippt!


27 juni, Alva tjurar för att hon inte får följa med och handla...


28 juni, fina fina Linus...!

Projekt 365, 14 juni - 21 juni


14 juni, barnen och jag var lediga och vi vek roliga små pappersdjur...


15 juni, hoppa högt...!


16 juni, lek...


17 juni, nya tänder på G...!


18 juni, nya skor... nu ska de bara användas också... ;-)


19 juni, möhippa med flaggviftning till prinsessbröllop... :)


20 juni, regn...!



21 juni, självporträtt...

Projekt 365, 9 juni - 13 juni


9 juni, spelade boule med jobbet...


10 juni, ny fin grön tröja...


11 juni, skolavslutning... tänk att det snart är dags för 1:an och skola "på riktigt"!


12 juni, mums...!


13 juni, regn, regn...!

Projekt 365, 1 juni - 8 juni

1 juni, L och en kompis spelar Wii.


2 juni, det ser väldigt avslappnat ut men i verkligheten låg han väl still i si så där 2-3 sekunder... =)


3 juni, barnen leker vid gungorna


4 juni, jag fotar en layout och Alva vill vara med...


5 juni, på utflykt i Mariefred...


6 juni, ny gräsklippare!


7 juni, tvätt, tvätt och ännu mer tvätt...


8 juni, första rädisorna skördas...!

Projekt 365, 28 maj - 31 maj


28 maj, jag tror jag har visat den här förut...


29 maj, den här också kanske. Bästa kalaset!


30 maj, äppelblom...


31 maj, Linus med pilbåge... :)

Linus åker trampbåt


Ännu ett foto från Öland...


Lycka är...


...att komma hem från semestern till en blommande stockros! Jag frösådde några förra våren och den här var den enda som överlevde och nu blommar den äntligen! :)


Inspiration från bokomslag...


Innan vi åkte på Ölandssemester gjorde jag en layout till 
bloggen hos Cocoa Daisy, med inspiration från ett bokomslag. Jag letade i bokhyllan och hittade fyra olika böcker som inspirerade mig på olika sätt - kolla in dem i bloginlägget. :) Min layout är gjord med Cocoa Daisys julikit + add ons, och är inspirerad av omslaget till Jonathan Safran Foers bok Extremt högt och otroligt nära.



Jag ritade av konturen av min hand på röd cardstock och fyllde sedan i med vit gesso. Jag klippte ut handen och lämnde en smal röd kan runt och sen sydde jag en massa sömmar på symaskinen, över handen.



...och nu är jag vääääldigt scrapsugen, efter över en vecka utan pyssel...! :)

Underbart...!


Jag tror det bästa på hela semestern var när vi kom fram till stugan och gick ned till stranden första gången. Vi hade åkt bil precis hela dagen och det hade regnat rejält en stor del av tiden, men nu kikade solen fram mellan molnen och vi var nästan ensamma. Barnen var alldeles till sig - och J och jag också - och Linus sprang mellan "öarna" av sand och ropade "Vilket ställe! Vilket ställe!". Magiskt!








Hemma igen...!


Nu är vi hemma igen efter en väldigt mysig vecka på Öland...! Det blir säkert lite foton senare, men nu måste jag åka och fylla på det tomma kylskåpet. :)


Sytt en klänning...


Jag blev ju sugen på att sy ungefär 1000 olika saker när min symaskin gick sönder nyligen och illa kvickt skaffade jag mig en ny. Jag hittade
det här fina mönstret på flera olika varianter av en sommarklänning och oj så kul det var att sy med elastisk tråd. Det krävdes en del fipplande och lite sprättande innan jag fick till det, men när jag väl gjorde rätt så var det faktiskt lätt som en plätt.






Kolla här så ser ni en hel massa varianter som olika människor gjort utifrån Danas mönster. Om ni orkar scrolla ned en bra bit så är faktiskt Alva med där också! :)

Nu är bara frågan hur jag ska få tid att sy ännu mer? Det är så kul!

Inspirerad...


Jag hittade till tävlingen hos
Stellas.se via Silwerstars blogg. Hennes härligt färgsprakande layout gjorde mig nyfiken på tävlingen och bilden som man skulle inspireras av satte verkligen fart på scraplusten. Mitt bidrag blev så här och det var en riktigt rolig layout att göra:



Jag lät akrylfärg droppa över mitten av pappret och sen sydde jag en hel del med vit tråd i symaskinen. Jag limmade fast lite blåvitt snöre och avslutade med vita knappar och en vågig titel.



I found the July challenge at Stellas.se though Silwerstar's blog. Her very fabulous layout made me curious and wow - the image to be inspired by really made me wanna scrap! I let acrylic paint mixed with water drip over my page and then I used my sewing machine on top of the photos and the paint. I finished by adding some white buttons and a wavy title. Oh this was fun! I love scrapbooking so much! :)


Ett kort...


Jag trooor inte att jag har visat det här kortet, gjort efter
kortskiss nr 96. Gul overlay från Hambly, canvasblomma från Jillibean som jag färgat med Maya mist, bokstavsstickers från BG och så lite symaskinssöm.


Projekt 365, 18 maj - 27 maj

Det verkar som om J mår bättre nu, efter behandlingen av den knasiga kristallsjukan! Vi vågar inte riktigt "ropa hej" men det var i alla fall väldigt mycket bättre igår än på en hel vecka innan. Otroligt skönt!

Bombardemang var det ju... =)

18 maj, vernissage på Alvas dagis och hon visar stolt upp sin fina mask. :)


19 maj, Hugos dag...


20 maj, spirea...


21 maj, work in progress...


22 maj, kalas...!


23 juni, dans i nya sommarklänningen...


24 maj, födelsedagen....!


25 maj, jag vet inte vad som hände, men det här var vad jag lyckades fota den här dagen. =)


26 maj, Linus läser innan sovdags...


27 maj, sommarfest på Alvas dagis

Projekt 365, 9 maj - 17 maj


Jag ligger galet mycket efter med att visa mina projekt 365-bilder. Jag missade EN attans dag nu i helgen. Det är ju inte hela världen och jag har från början sagt att huvudsaken är att jag inte tvärt ger upp helt och hållet, som förra året, men det känns ändå lite surt att jag missade en dag, när jag klarat mig så himla länge. Vi får se om jag lyckas komma ikapp lite med att visa fotona nu i alla fall. Det blir väl ett smärre bombardemang med bilder... :)

Maj känns som väldigt länge sedan, när jag nu tittar på de här bilderna.

9 maj, ibland blir det inte roligare än så här. Nödlösning vid brist på fantasi...


10 maj, växtkraft...! Squashplantor är bra coola. =)


11 maj, nya fiiiina nagellack...


12 maj, kaffe... mums...!


13 maj, Alva med ny och fin keps.


14 maj, ännu en lös tand...


15 maj, det är såååå vackert...!


16 maj, tunnel... =)


17 maj, tuffing med lasersvärd...



Kristallsjuka, värme och blommor...


J har fått diagnosen kristallsjuka... det är balanssinnet som varit lite galet den senaste veckan och det har varit jättejobbigt. Nu hoppas vi att diagnos och behandling ska göra susen! *håller en tumme*

Vi har inte varit vid en endaste liten badstrand de två senaste dagarna, värmen till trots. Vi har svalkat oss med vattenspridare och glass istället, men förhoppningsvis blir det lite mer seröst plaskande någon dag snart. :)

Jag har scrappat nu ikväll, men ni får vänta lite på att se resultatet. Är sååå pysselsugen så jag hoppas det blir tid till lite mer scrap nu i veckan.

Godast hittills i trädgården: sugarsnaps och minigurka.

Finast av mina frösådder: de romantiska petuniorna.






Wow, vilken värme...!


Att sova på övervåningen i ett trähus med svart tak är ingen barnlek i denna värme. Pust. Jag tror vi måste se till att få i oss massor med vätska idag. :)

Här är en layout jag gjorde innan vi åkte iväg förra veckan. Bakgrunden är gjord med en mask från Tim Holtz och Chalkboard Glimmer Mist.




Hemma igen...


...efter några dagar på vift. Bland annat var vi på konsert i Linköping i torsdags. Det dåliga med att ta väldigt många foton är att det blir så många bilder att gå igenom efteråt... och jag är urkass på att slänga bilder. :) Men kul var det!

Tillagt:
Jag hade med mig min nya 70-200 mm zoom (Tamron AF 70-200/2.8 Di IF Macro) och det var superkul. Jag är fortfarande rätt ovan vid tyngden och har svårt att hålla kameran still, men det är väl bara att öva. Vid Lalehs konsert stod vi i och för sig rätt nära på riktigt, men när Winnerbäck spelade höll vi oss i utkanten. Vi stod en bit ut åt sidan så därför var vi i och för sig inte så himla långt bort ändå, trots att vi inte trängdes med alla 9000 andra som var där. :)




Mer orange...


Här kommer resten av mina layouter med
Cocoa Daisys julikit.

Gillar den metallicskimmrande Maya misten som finns som add on! Och knapparna från Jenni Bowlin.... det skrev jag nog sist också. =) Barnen byggde koja ute på gräset och sen låg de där ute och läste i den hemliga Gröngölingsboken. Supermysigt!






Ett bra sätt att öva på att inte vara så rädd för allt flygande - att stå med kameran i högsta hugg och försöka fota...! =)




Jag skar ut "ramar" ur det mönstrade pappret och stoppade in Alvas "se glad ut-ansikte". :)






The Color Room #13


I've been thinking about it for a while and finally I did play along with one of the challenges at
the Color Room. I don't think I'd gone for these colors without the challenge and I'd definately not come up with this design. Challenges are fun! Makes you think totally differently and glue things down in a whole new way! =)

I'm not sure if the green leaf is 'allowed' but I don't mind if I'm not fulfilling every requirement. I loved how the green reflected the green in the photo... and I just had to add it. The photo was taken when playing with lens flare for the class with Kara. Lot's of fun!







My new sewing machine has been used a lot these past days... *love*


Carnival...


...är namnet på
julikitet från Cocoa Daisy.

Här är några av layouterna som jag gjort.


Tejpen från Pink Paislee är helt underbar! Den ingår i huvudkitet, medan bakgrundspappret tillhör en add on som heter "Blue Ribbon". Jag är också helt kär i knapparna från Jenni Bowlin - de finns i en add on som heter "Merry-Go-Round".





Jag har använt gesso till de vita fjärilarna och Maya Mist (från add on Merry-Go-Round) till de orange.







Fotot är taget efter en av vinterns vaccinationer mot svininfluensa.


Ny symaskin...!


Hurra, jag har en ny symaskin! :) För att testa den så sydde jag en sån här
"gathered clutch" och med tanke på hur mycket nybörjare jag är - speciellt på det där med dragkedjan - så tycker jag den blev riktigt bra. Den har charm...  =) Men det är väl bra att det finns en förbättringspotential och att jag inte är fullärd... ;-) Förhoppningsvis ska jag ge mig på en klänning till Alva snart och det blir spännande.

Andra glada saker
- idag börjar J:s semester!
- jag verkar äntligen må helt bra efter att ha varit småkrasslig ända sedan i måndags kväll!
- vädret är underbart!




Jippie, I got myself a new sewing machine! To try it, I made a "gathered clutch" according to this tutorial. Considering that I'm very much a beginner when it comes to sewing I think it turned out great. It has a certain charm... ;-) but I guess it's a good thing that I still have much to learn since learning is fun... =) I'm hoping that the next thing I'll sew will be a dress for Alva.

Other reasons for happiness:
- J is working his last day before his vacation today!
- I'm finally feeling well after a few days of not feeling so well!
- the weather is fantastic!