Kortskiss, utlottning, död symaskin...


Blandade saker...

#1
Tusen tack för era kommentarer om minialbumet! Det var verkligen jättekul att göra!

#2
Det har blivit dags för kortskiss nr 100! Kila iväg till
bloggen och kolla in skissen och de fina korten. Om du själv är med och tolkar skissen har du möjlighet att vara med i en utlottning med priser från Designat, Arkivet och Papermaze!

#3
Min symaskin har dött! Det är definitivt fel på sladden, för den var nära att börja brinna, men jag vet inte om det även är fel på själva symaskinen och om det var det som orsakde felet på sladden, eller om det bara är den gamla slitna sladden (som glappat ett tag) som är problemet. Det är en gammal Bernina och jag har väl inte riktigt servat den som jag borde ha gjort... *harkel*

Precis som med alla andra prylar nuförtiden så är ju det där med symaskiner en riktig djungel så om jag ska köpa en ny så vet jag inte alls vad jag ska göra. Den rekommendation som de flesta som inte syr jätteavancerade saker får är ju att köpa en gammal begagnad och det är ju en sån jag redan har! Bernina verkar vara ett poppis och pålitligt märke. Jag har surfat och googlat och läst och tänkt och jag blir inte klok på vad som är bäst att göra. OM det bara är sladden som det är fel på så borde jag förstås köpa en ny. Det verkar om inte annat gå att beställa från USA, för cirkus 300 kr. Den måste ju byggas om i kontakten, men annars borde den väl kunna funka. Jag har inte hittat någon återförsäljare av reservdelar till så här gamla maskiner här i Sverige. Det kanske är värt att prova det, men om det visar sig att själva maskinen är paj så blir det värre för nya motorer verkar DYRT. Bland nya maskiner kollade jag bland annat på Pfaff Select 3.0 men jag har inte en aning egentligen.

Och FÖRSTÅS så har jag plötsligt 1000 syprojekt jag vill göra - förutom alla sömmar jag saknar i scrapbookingen, jag har ju nästan inte gjort en layout på evigheter utan symaskinssöm och abstinensen är svår - och jag vill inte göra dem snart utan jag vill göra dem NU! ;-) Faktum är att jag köpte ett mönster till en barnklänning samma dag som den attans sladden började lukta illa... och för ett par veckor sedan fick jag tag i ett ursött mönster till en liten väska som jag hade planer på att sy snart. Och jag har två prickiga vaxdukshögar som behöver fållas till dukar!

#4
Idag är faktiskt första lediga dagen för mig! Jag ska vara hemma i åtta veckor! J jobbar tyvärr den här veckan också, men snart så får vi semester allihopa... Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men planen är att vi ska ha det myyyysigt och slappt... =)

#5
Jag har lust att kladda med färg!

-----------------------------------------------------------------------------------

And a shorter version in English... =)

#1
Thank you for the comments about the mini album! It was so much fun to put together!

#2
Check out Card sketch no 100...! To celebrate, there is a giveaway and a chance to win prizes, if you play along!

#3
My sewing machine died! I know the cord is not working, because it almost set on fire. But I don't know if the mahcine caused it, or if everything is ok except for the cord. It's an old Bernina and it seems like it's possible to get a new cord from the US, but I can't seem to find it here in Sweden. I don't know what I should do. A new machine is tempting, but it is a complete djungle and impossible to know which one to choose and how much money to spend. At the same time these old machines seem popular and if changing the cord would do the trick, that would definately be the best thing to do.

Of course I have a 1000 of sewing projects that I want to do RIGHT NOW...

#4
This is my first official day off. I get to stay at home for 8 weeks this summer and it feels sooo good! J is working this week, but then he'll be off too. I don't know what we'll do today, but hopefully we'll have a really good time, taking it slow and having fun. :)

#5
I really feel like playing with paint!

And because it's more fun with a photo... =)
Minialbum...


De här toksnygga "bokomslagen" från 7gypsies följde med junikitet från
Cocoa Daisy och jag gjorde ett litet minialbum om mig själv. Jag använde digitala mallar designade av Karla Dudley (http://www.thedigichick.com) och superfina papper gjorda av Katie Pertiet (http://www.designerdigitals.com). Jag samlade ihop en hel hög med självporträtt och lekte lite med actions och textures från Michelle Black (http://www.thephotoprofessional.com) och stoppade sen in fotona och papprena i mallarna och skrev ut på fotopapper. Sen lade jag till bokstavsstickers, rub ons och min text och hela albumet fixade jag ihop med hjälp av band som jag limmade in mellan två foton.Hoppas ni hade en toppenbra midsommar...!


Det hade vi!

Jag går just nu en online-kurs med den väldigt begåvade 
Kara Haupt. Det är sååå inspirerande och jag har bland annat lekt med kameran i motljus. En bild såg ni igår och här kommer en som jag tog idag.

-------------------------------------------------------------------------------

Right now I'm taking an online class with the very talented Kara Haput. I am sooo inspired by the class and among other things I've been playing with the camera and lensflare. I posted one photo yesterday and here is another one, that I took today.
Jag testade lite mer macro idag också... Ringblomma som snart slår ut.

-------------------------------------------------------------------------------

I was also playing with my macro lens today. This is marigold(?), soon about to bloom.Semester...!


Ooooo nu ska jag vara ledig (föräldraledighet + semester) i åtta veckor! Jag har inte riktigt fattat det än, men snart kommer det att kännas riktigt, riktigt bra. :) Speciellt som de 14 timmarna på tåg de här senaste 4 dagarna inte var så där kalaskul direkt. Bara nu SJ håller tidsplanen och är färdiga med banarbetet precis innan jag ska börja jobba igen, som de har sagt.

Jag har fotat lite i motljus nu ikväll och jag gillar den här bilden. Alldeles ophotoshoppad är den, för ovanlighetens skull. :)
Kortskiss nr 99

Kolla in skissen och alla fina kort här!

Mitt blidde så här... det syns lite dåligt, men jag har sytt sömmar tvärs över overlayen från Hambly, som delar in den stora rutan i 9 små... :)


Pladder och en layout...!


Idag har jag varit ute och sprungit för första gången på flera år! Fast jag gick ju mest förstås. =) Men det gör inget... jag är nöjd och glad ändå.  Man måste ju börja någonstans. :) Och rundan var visst nästan 4,4 km vilket var mer än jag trodde. Om det blir någon fortsättning visar sig. Jag vägrar att lova mig själv en massa saker och nöjer mig med att tänka att det var skönt och att det vore bra om jag gav mig ut igen snart.

Imorgon är första dagen av fyra med riktigt eländig pendling för min del. Jag är vansinnigt lyckligt lottad jämfört med alla som måste jobba stora delar av sommaren, det är jag väldigt medveten om. Men jag måste ändå få gnälla lite över att jag kommer att åka från Strängnäs 10 minuter tidigare än vanligt imorgon bitti och komma fram till Stockholm en hel timme senare än vanligt (om allt går som det ska). Pust. Och det var bara morgonens pendling det. Pust igen. Jag skulle ha jobbat veckan efter midsommar också men efter att ha stirrat bra länge på den hemska tidtabellen så fick jag den briljanta idéen att ta ut ytterligare en veckas föräldrarledighet. Det var inte dumt det och jag är så glad över att det funkade! Så nu är det bara sista rycket och sen är det dags för lååång ledighet!  :)

Här kommer en liten Alva-layout, gjord med junikitet från Cocoa Daisy. Jag älskar verkligen det här pappret från October Afternoon. Det var en dag i förra veckan som Alva tittade bekymrat på mig och sa att hon inte vet vem hon ska gifta sig med. :) Sötnosen. Vi har ju förut försökt reda ut det där med att man inte kan gifta sig med sin mamma. Bokstavsstämplarna jag använt kommer från Purple Onion Designs och sprayfärgen är Glimmer Mist Graphite.I have been out running today, for the first time in years! I mostly walked actually. =) But it doesn't matter, I'm still very happy about it. I hope I'll do it again, but we'll see... I refuse to promise myself a bunch of things that I'm not sure I'll be able to keep. I'm trying to just think that I enjoyed it and that it would be great if I did it again soon. =)

Tomorrow is the first out of 4 days of miserable travelling to work. They are working on the railway and therefore it'll take me 70 minutes extra to get to Stockholm. And that's just in the morning. It'll be something similar on the way home. I know I should be really happy that I'm able to take most of the summer off. A lot of people have to work for several weeks while this is going on, and I only have these upcoming 4 days left before my vacation...! Yay! But obviously I still feel the urge to complain just a little... =)

I made this layout using the June kit from Cocoa Daisy. I love the OA paper..! The title says "I don't know who I am going to marry" and that is something Alva said to me, with a very concerned look upon her face, sometime this week. She is so sweet. We've been talking about the fact that you can't marry your Mom before and I know that it's something that troubles her. :) The letter stamps I used are from Purple Onion Designs and the Glimmer Mist is Graphite.


Busy busy...


Det har varit ett par hektiska dagar här och imorgon är jag upptagen med skojsiga saker hela dagen. Huvudet kryllar dock av scrapbooking och pysseltankar, så jag hoppas att det snart... snart... dyker upp fler såna saker här i bloggen också. :)

Jag hoppas att ni har en bra fredagskväll och att ni får en toppenhelg!

Här kommer en liten tjuvtitt på julikitet från Cocoa Daisy, som landade i min brevlåda igår!Fyndat...


Jag sprang på en oväntad REA på MQ på vägen till jobbet idag. Så när klockan var 8.20 imorse var jag shoppad och klar och redo för en ny dag... :) 

Jag hittade bland annat en jättesöt klänning.


Kortskiss nr 98


Kortskiss nr 100 närmar sig med stormsteg...! Håll utkik, för det blir såklart firande med utlottning när det är dags för nr 100...!

Jag gjorde tre kort till Linus lärare, efter skiss nr 98. Kolla in alla andra fina tolkningar
här! Det var svårt att fota alla tre ihop, men jag har i alla fall använt vita Prima-blommor som jag sprayat med Glimmer mist och Maya mist. Jag stansade ut bokstäverna till "tack" ur papper som var färgat med samma sprayfärger. Jag limmade också fast några yttepyttesmå gula pärlor på blommorna.

---------------------------------------------------------------------

Cardsketch no 100 is getting closer...! Check out the blog, because the will be a giweaway to celebrate card no 100!

I made three cards after sketch no 98, for Linus' teachers. I used beautiful white flowers from Prima and colored them with Glimmer mist and Maya mist. I made the word "tack" (=thank you) using my cuttlebug and cardstock that I colored using the sprays. I also glued down a few tiny yellow beads onto the flowers.
 

Jag försökte låta bli...


...men jag kunde inte hålla mig borta och i sista stund anmälde jag mig till
Célines onlinekurs som börjde i fredags. =)

Nu är jag förstås glad att jag hängde på och är är den första layouten jag gjort, efter en skiss av Céline. Den ser lite sned ut här, men det är bara mitt taskiga fotande som ställt till det.

--------------------------------------------------------------------------------

I tried to stay away, but I couldn't... and last minute I signed up for Céline's online class that started this Friday. =)

Of course I'm happy now that I decided to join in, and here is the first layout I've created, based on a sketch by Céline. It's looking a little crooked here, but it was only me making a mistake when taking the photo...
I layered a couple of ribbons and used my sewing machine on top of them. I LOVE that pink transparency from Hambly! The butterflies were colored with Maya mist and I used a stamp from Purple Onion Designs on top.


Pyssel, pyssel...


Det stooora pysselsuget har börjat vakna till liv. Känner mig verkligen mer inspirerad än på länge och har massor med idéer..! Det är så kul!

Här är två layouter med glada färger och en glad Alva. :)  

--------------------------------------------------------------------------------
 
I am starting to feel soooo very inspired to scrap again! I suddenly have so many ideas and it's so much fun! Love this feeling!

I've been playing with happy colors on these two layouts, to match the happy girl in the photos. :) 


Man kan tro att hon boxas på den här bilden, men det var nog snarare en glad dans faktiskt... i fina sommarklänningen som hon fick av farmor på födelsedagen.

--------------------------------------------------------------------------------

It looks like she's into boxing, but actually it was more of a happy dance... in the lovely summer dress her grandmoter gave her for her birthday.

Rödögd...


Jag scrappade nyligen den här till en
utmaning hos SWE Scrapbook.I recently made this for a challenge over at SWE Scrapbook.

Skolavslutning


Idag hade den här killen avslutning med förskoleklassen! Det är galet vad fort det här året har gått. Jag är så glad över att han trivts så bra och att första året i skolan varit ett bra år.

Jag har fortfarande två veckor kvar att jobba, men sen blir det sommarlov på riktigt...!Today was the last day of Linus' first year at school...! This year went by sooo fast. I am so happy that he has enjoyed his time at school and that this first year has been a good one! I still have 2 more weeks of work, but then it's 'summertime' for real...!

Shabby? Me?


I don't think anyone would describe my scrapbooking style as shabby. =) But since I love to try different things I think I am actually heading slightly in that direction every now and then and even if it might not ever get shabby shabby... at least I consider this "shabby enough" to be entered in Challenge #12 over at
Let's get Shabby. =)

The challenge is to create a project with emphasis on paint, chipboard and lace, and so I did. I used some book pages, gorgeous Hambly rub ons, white paint, a little fabric and lot's of lace. The bird, the frame and the title are made of chipboard, painted in white with some golden glimmer mist on top. I also added some of the white paint on top of the fabric.

The photo was cut out from a digital template designed by Karla Dudley.

I hope you'll all have a fab weekend...!

Ännu mer photoshop-lek...


Man kan väl inte bara låta fotona vara, alldeles som de är? =)

Nej, det får bli så här istället.Eller så här kanske? Lite slarvigt gjort, men kul. :)


Inget speciellt...


Jag har varit ute och slagits med myggen en stund och nu kliar det som sjutton på alla möjliga håll och kanter. Hua. Gillar inte mygg! Hade annars kunnat ägna mig åt trädgården en stund till tror jag, för det var skönt att få vara ute en stund i lugn och ro. Hoppas på att få lite gjort i helgen. Det är så mycket som är fint, men det är ju synd när det fina nästan är övervuxet av gräs och ogräs... ;-) Och det finns en hel hög med växter som väntar på att få komma ut och vänja sig vid livet där ute + en hel del frön som borde komma ned i marken också!

Men pga myggen gick jag in och lekte i photoshop istället... =) Action + texture kommer från
Michelle Black.En liten trädgårdshistoria förresten... ;-) Jag trodde förra veckan att vi haft påhälsning av något djur som ätit upp delar av ett par av jordgubbsplantorna som står lite avsides från resten av jordgubbslandet. Förra året var det närmligen någon (rådjur?) som kalasade i sig det allra mesta av jordgubbsplantorna i landet - ve och fasa - och jag har tänkt att vi borde ordna något bra skydd så att samma sak inte händer i år. "Stora" landet var dock inte rört nu, utan det var bara två av plantorna som står avsides. De hade haft ganska mycket blommor, men såg plötsligt så kala och konstiga ut.

Dagen efter när vi satt och åt började Alva plötsligt prata om när hon och en kompis lekte i lekstugan dagen innan. Jag kom ihåg att de hade bjudit in till fest, men maten var precis klar och leken blev avbruten innan vi hann komma dit och hälsa på. Nu berättade Alva hur fint de hade gjort och att L (kompisen) hade plockat blommor.... Åh... plockat blommor? Jag anade genast oråd, för de massakrerade jordgubbsplantorna växer nämligen precis utanför lekstugan. =)

Japp så var det! Jordgubbsblommorna blev till fina festdekorationer i lekstugan. Fast när jag hittade dem där var de redan väldigt vissna. :) Risken att ett hungrigt rådjur kommer hit lär ju kvarstå och det finns väl fler som gillar jordgubbar så något sorts skydd borde vi verkligen ordna. Men jag hoppas i alla fall att barnen kan hålla sig till att plocka maskrosorna hädanefter. :)


More from Cubicle...


Here are another 2 layouts that I made using the
June Cocoa Daisy kit - Cubicle.

I love this photo of the kids, waiting in the sofa, for me to come and read them a good night-story.
I colored the Jillibean canvas flower using Color Wash spray.
A little sewing around the photo...I also attached the pleated ribbon to the layout by sewing on top of the already existing seam.
Linus as a Super Hero. :) The title says "You never know in which direction a real super hero is going".  I LOVE these letter stickers..!