Mer Carribean Bliss...


Oj oj oj, nu är det spännande hockey på tv:n... :) Heja LHC!

Här är ytterligare ett par layouter som jag gjort med aprilkitet från
Cocoa Daisy.

Fotografierna är från en liten utflykt barnen och jag gjorde i somras. Det är så enkelt att ge sig ut och upptäcka världen och det måste vi göra oftare. Vi hänger alldeles för mycket här hemma. Jag gillar den här overlayen från Hambly väldigt mycket!


"Snigelfis" säger barnen på uppmaning av fotografen som brukar fota dem på dagis. =) Hysteriskt roligt och man ser ganska glad ut när man säger det. Prova själv, vettja! :)
Carribean Bliss


Aprils månadskit från
Cocoa Daisy damp ned här i fredags och ooooooo vad jag var glad över att jag fick det innan helgen! Faktum är att jag hade fått det redan i torsdags om jag hade varit hemma, men eftersom jag var på jobbet när de ringde på dörren så fick jag en lapp i brevlådan om att jag kunde hämta det hos posten. Men lappen kom först på fredagen. Varför gör de så? Varför lämnade de inte en lapp när de var här och sökte mig i torsdags, så att jag kunde hämta det i torsdags kväll?

Jaja, det var ju stor lycka att få det innan helgen i alla fall, så jag ska väl kanske inte klaga. :) Jag har inte haft en massa ostörd scraptid, men har lyckats smita in här och klippa och fixa då och då. Här är ett par av layouterna jag gjorde.


cardalicious


Här är mitt senaste kort till
Cardalicious. Utmaningen går ut på att använda en tag, ett klistermärke och en blomma på sitt kort.Idag är en sån där dag då jag försöker göra allting på en gång... städa, scrappa med aprilkitet från Cocoa Daisy som till min förtjusning dök upp igår, tvätta, plantera om växter, peta ned nya frön i jorden... Karin hade förresten helt rätt i att katalogen jag inspirerats av i förra inlägget var Impecta. Jag har inte beställt några frön just därifrån i år, men det är så kul att bläddra och drömma... Hur som helst så är "idag" än så länge en ganska behaglig dag. Linus berättade just för J som åkte för att handla lite att han skulle se till att köpa presenter till den kommande födelsedagen. "Sen väntar ni tills jag har somnat och då bär ni in presenterna och gömmer dem." Jag undrar om han alls kommer att kunna somna på torsdag kväll...? =)


Man kan bli inspirerad av sånt som inte är så snyggt också...


Jag tycker i alla fall inte att omslaget till frökatalogen som jag inspirerades av när jag gjorde den här layouten - med marskitet från Cocoa Daisy - är så himla snyggt. Men efter att katalogen legat där på pysselbordet ganska länge så kom jag plötsligt på att layoutdesignen ändå var intressant och inspirerande. Så kan det gå!

Kika in hos
Cocoa Daisy för att se omslaget. Layouten med stackars sjuklingen kommer här:Nu har de faktiskt varit friska i snart två veckor, de stora små barnen och det är väldigt skönt! Jag försöker komma ihåg att vara glad och tacksam över att det kan vara så också. :) Igår trodde jag och för sig att det var kört igen för Alva var väldigt orolig på kvällen (och halva natten) och Linus började också hosta lite i sömnen igår kväll. Tack och lov var de ändå friska och pigga imorse, men båda var rätt så ordentligt slitna nu på eftermiddagen så om de inte är på väg att bli sjuka så är de i alla fall ganska tröttkörda. Förhoppningsvis klarar de morgondagen också och hinner vila upp sig lite under helgen... 

Linus räknar ned till födelsedagen nästa fredag och är lite orolig att vi inte ska hinna köpa presenter. =) 

Alva pladdrade innan hon skulle sova om vad hon ska ha på sig när vi ska på fest den 7:e augusti. Det gäller att planera i tid. ;-) 

Själv är jag också trött. Jag tror ofta att jag ska gå och lägga mig extra tidigt, men det lyckas nästan aldrig. Kanske ikväll?

Ägg, ägg, ägg...!


Ni måste kolla in de här underbara små
äggen....!  Hur underbar är inte Bentley till exmepel. Eller kycklingen i badkaret...! :)  

Projekt 365, 8 - 17 mars


8 mars, sommaren känns långt bort men plötsligt kommer semesterlappen från dagis. Dags att lista ut när vi ska vara lediga....!


9 mars, jag hämtar Alva på dagis


10 mars, Alva är hemma och är sjuk


11 mars, jag gillar de här färgglada klossarna så himla mycket!


12 mars, mjölkmustaschen... :)


13 mars, precis hemkommen från simskolan


14 mars, äntligen är fåret Shaun färdig...! Jag skulle ha virkat klart honom i tid till jul, men hann inte och sen blev han liggande väldigt länge innan jag till sist fick honom färdig.


15 mars, min arbetskompis Nora. Det var sista dagen i vårt förra rum, nu har vi flyttat till en ny korridor...


16 mars, jag fick lite roliga fröer i brevlådan...


17 mars, en del av nya rummet på jobbet...

 


Det är vår på mitt köksbord...


och där ute ser vi plötsligt gräsmattan lite här och där! Härligt!


Man vet att det har varit vinter länge...


...när barnen ropar "Å nej! Jag hatar snö!" när de kommer ut på morgonen och ser snön som fallit på bilen under natten. :)

Men det var roligt med snö häromdagen, när J var ute och byggde igloo med barnen. Den blev bra mycket större än så här, men jag hann tyvärr inte få något foto av den innan den brakade ihop. :)
--------------------------------------------------------------------------------------

You know that the winter has been long when the kids are yelling "Oh no! I hate snow!" when you step out of the door in the morning and see the snow that has fallen on the car during the night. :) There is snow everywhere, but the tiny amount that came last night really didn't make a difference, other than on the car.

But we did have fun a few days ago, when J was outside building a igloo together with the kids. It got much larger than this, but unfortunately I didn't get a photo of it before it collapsed... :)

Tappad tand...


Numera är båda framtänderna i överkäken borta, men här är en layout om när den första av dem lossnade. :) Jag har använt glada, härliga papper från Sassafras. :)


Städa där ute...


Tänk att det snöade idag. Så himla onödigt! Jag som njöt av att kunna ta av mig jackan när jag var ute och städade lite på altanen i söndags. Det var minusgrader ute, men i solen mot husväggen där det var alldeles vindstilla så blev det sååå skönt!

Nu vill jag att snön ska försvinna så jag kan fortsätta med vårstädningen. Har en massa synder från förra året att ta hand om och de som fortfarande är begravda under snön är ju svåra att ta tag i... :)
Stamping, stamping and some more stamping...


I love stamping...! There are times when I'm too lazy to bring out the ink and the stamps, but when I do.... it's so much fun!

I have created an inspirational tutorial for Cocoa Daisy, showcasing some of the gorgeous Cocoa Daisy stamps. Of course I used the
dress form stamp designed by Kim Watson for CD March kit! You can find the tutorial here, on the CD message board. Check it out!

Besides a very messy desk and a whole lot of fun... this was the result... :)
Fasen, ibland är det svårt...


Vi ska köpa en ny dammsugare. Via internet. Och när jag nu skulle skicka iväg beställningen tänkte jag att "Ja just ja, jag vill ju ha en stavmixer också. Jag kanske ska passa på och slänga med en sån i beställningen." Lätt som en plätt trodde jag, men tji fick jag. Jösses. Det är en djungel. De är dyra. De avancerade. Det är alldeles för svårt att välja. Tänk vilka problem man kan drabbas av... =)

Jag tror jag går och kollar på friidrott istället, så får jag klura på det där senare... :)
Projekt 365, 1 mars - 7 mars


Jag ligger visst ett par veckor efter med att lägga upp mina bilder här.

1 mars, Linus hade halsfluss och också namnsdag (Albin). Han fick "Fotbollsmysteriet" i namnsdagspresent.


2 mars, så här tar man Kåvepenin enligt Linus. Mjölk med sugrör för att sköja ned och så en After Eight till belöning efteråt. :) Det gick så bra med medicinen så vi lyckades till och med krångla oss ifrån att ha belöning varenda gång. :)


3 mars, Linus läste ut hela fotbollsmysteriet alldeles själv...! Han har kunnat läsa ett tag men jag tror nästan att det här var den första "riktiga" bok som han läste alldeles själv från början till slut. Superkul!


4 mars, jag började plötsligt tänka på sommar och trädgård och bli intresserad av frösådder igen...


5 mars, trött familj kollar på Bolibompa...


6 mars, fantastiskt väder och så kul att leka i snön!


7 mars, Alva har mest tittat på när Linus spelat New Super Mario och man kan nog nästan kalla henne expert på spelet, trots att hon knappt spelat själv. ;) Den här dagen ville hon i alla fall prova lite själv igen och det gick ganska bra och var väldigt kul!
I väntan på våren...


...har jag beställt alldeles för många fröer. De här små påsarna köpte jag och Alva igår. Det som egentligen behövs i vår trädgård är en herrans massa grundarbete. Röjning, rensning, grävande och fixande. Vi behöver ta bort en massa ogräs, gräva bort gamla rabatter och allmänna ogräsansamlingar och anlägga nya. Men det är ju mycket roligare att så fröer... =) Förra året blev jag lite besviken på att så få av de "större" sakerna jag ville göra blev gjorda. Risken är väl att det blir likadant i år, för jag vill så mycket, så mycket... :) Jag försökte också hävda nyligen att jag inte skulle så lika mycket olika saker i år. Men det går ju inte att låta bli! Det är så himla häftigt att se frön gro och de små plantorna börja växa!


Mjölkmustasch...Bara för att...


...jag suttit och redigerat lite foton idag... Jag har varit hemma med Alva igen. Hennes mage är inte riktigt ok ännu. De här senaste 3 veckorna har varit helt galna. Nu vore det bra om vi fick vara friska! Alva har i alla fall varit pigg och glad större delen av tiden. När hon inte blir arg på mig för att hon måste gå och tvätta händerna efter maten och kallar mig "tråk-mamma!"... =)

Så här glad var hon redan i onsdags, trots en natt med kräks. Det är väldigt svårt att ta foton utan konstiga miner och hon är väldigt bra på att skoja och busa och skratta, finaste Alvan. :)
SWE Scrapbook, Scraplagret.se, Cosmo Cricket och Prima


Det blir en himlans trevlig kombination det! :) Butiken
Scraplagret.se sponsrar SWE Scrapbook nu i mars och jag fick ett superhärligt paket som var alldeles proppfullt av inspirerande material.

Jag har skrivit lite mer om hur jag gjorde layouterna i SWE bloggen.

Här är Alva med en dagiskompis och hans lillasyster, och så Linus. Det var full rulle och roligt att leka tåg. :)


Lite tankar om mig själv, just nu. Är lite kär i de glada, glada primablommorna.Den här vintern är ju helt galen! Nästa år kommer barnen undra varför det bara är gegga och slask och hur mycket jag än vill att snön ska försvinna nu så kommer jag sakna allt det vackra.Linus ser lite arg ut på den här bilden, men jag gillar fotot. :)Det här wellpapphjärtat är sååå fint! Och Prima är liksom alltid rätt. Både spetsen och blommorna är Prima.


Vabbar igen...


Är det inte lite eländigt? Efter en så lång sjukdom som vi drogs med alldeles nyss hann Alva vara på dagis 2 dagar innan hon började kräkas i natt. Det var inte så himla mycket, men tre "små" gånger och det har inte hänt något mer sedan klockan 3 i natt, tack och lov. Hon har lite feber och har inte ätit så himla mycket, men hon är ändå förhållandevis pigg. Pust. Jag hoppas på en frisk vår efter att det här är avklarat!

Det är i alla fall ganska fantastiskt att se solen, den blå himlen och droppet från taket!


Dumma tåg och ett roligt besked...


Dagar kan börja bättre än vad den här dagen gjorde. Jag levde i någon sorts illusion om att snökaoset var över vid det här laget och jag kollade inte ens på SJ:s hemsida inför morgonens tågresa. Det var förstås oerhört dumt.

SJ verkar fortfarande ha en gräslig tågbrist och mitt 06.58-tåg var alldeles inställt. Det ersattes med en buss, där inte alls alla som ville med fick plats. Även nästa tåg, som ska gå 07.16 var inställt. Det är för övrigt inställt hela den här veckan har jag sett, nu när jag tittat på SJ:s hemsida. 07.16-tåget ersattes också med buss, men det dröjde ända till straxt före halv åtta innan det dök upp två bussar och eftersom det faktiskt gick ett tåg 07.34 kändes det dumt att sätta sig på en buss som skulle ge sig in i trafikkaoset in till Stockholm...!

Det var bara det att det var ett extra kort tåg som kom. Som om det inte hade blivit ståplats även med ett långt tåg en morgon som den här... Fast jag var faktiskt oerhört målmedveten den här gången och lyckades klämma ned mig på ett trappsteg i trappen upp till 1:a klass, så att jag fick sitta. Jag fasar verkligen för att så upp och bli så där illamående som jag blev en gång tidigare i vinter.

Jag kom till jobbet ganska precis en timme för sent.

Sen blev dagen bara bättre, tack och lov. Solen sken, det var verkligen varmt och vårigt i luften och jag fick den roliga nyheten att jag vann
Designats februaritävling med min layout med Alvas grimaser! Tusen tack till Camilla och hennes team!

Dessutom har Linus varit i skolan och Alva på dagis och både J och jag har jobbat. Inte tokigt alls! :)

Sticka och insydd spets...


Tack för era kommentarer...! :) Jag blir så glad!

Här är läget just nu lite hysteriskt och det märks på barnen att det råkade bli hela 2 veckor hemma... Linus längtar tillbaka till skolan jättemycket och det är ju skönt att det verkar bli dags att gå dit igen nu på måndag. Alva fick väldigt mycket hosta när vi var ute och lekte idag, så inte vet jag... men förhoppningsvis hinner hon väl bli ännu lite friskare innan måndag.

Jag har nog redan skrivit det, men tabletterna till Linus var verkligen en succé. Han sväljer dem i ett huj och det är inga problem alls med medicinen. Fantastiskt skönt med tanke på hur vansinnigt krångligt det kunde varit annars...

Jag har gjort ytterligare en layout med marskitet från
Cocoa Daisy. Det följde med en sån härlig bit spets som jag fick för mig att så in i min cardstockbakgrund. Jag delade cardstocken, sydde fast spetsen och sen tog jag bort så mycket cardstock som behövdes för att bakgrunden skulle bli 12x12 igen.

Det här är mitt första stickprojekt på år och dar... Jag har nog inte stickat sedan syslöjden i skolan. Precis som med virkningen infann sig ändå en känsla av att "ja just det, så här gör man ju" när jag satte igång och resultatet blev en sjal som faktiskt är färdig redan. Jag hittade ett väldigt enkelt mönster som passade mig bra, nybörjare som jag är... Mönstret finns här. Det är sjalen en bit ned till vänster, som heter "Frost".


Ha ha ha...


Jag har förstås gråtit mig igenom hela OS. Det bara blir så när någon vinner. Oavsett vem och i vad, tror jag. Ikväll grät jag till och med en skvätt till På spårets eftertexter. Ha ha ha... jag är konstig. :)

Ozzie & Harriet del 2


Här är ytterligare 2 layouter som jag gjort med
marskitet + add ons, från Cocoa Daisy.

Den första handlar om lite olika funderingar som Linus har. Det är inte alltid lätt att bli större och att lära sig mer om världen.
Om att jag nyligen målade naglarna för första gången på sisådär 7 år... :) Sedan dess har naglarna gått sönder och sönder och sönder, så det har inte blivit något mer lackande. Förhoppningsvis dröjer det väl ändå inte 7 år till nästa gång igen. ;)
På sjukfronten så är det faktiskt så att båda barnen är lite piggare idag! Tjoho! Ingen har haft en temp över 38 så här långt, men båda hostar fortfarande massor och är hesa och har rätt dålig aptit. Det tar nog ett tag att komma i form igen, men det känns skönt att den höga febern verkar ha gett med sig. Läkaren hade kanske rätt om Alva... :) Linus är dessutom kalasbra på att svälja tabletterna har det visat sig. Nu har han nästan tjatat om att ta dagens sista dos, så det känns som om vi kommer att klara de här 10 dagarna bra! :)

Försenad kortskiss...


Jag gjorde ju ett kort till
veckans kortskiss - skiss av Nenne - men så glömde jag att skicka iväg det i tid!Projekt 365, 27-28 februari

Tjoho, ännu en månad är avslutad utan en enda missad bild. Det blir lite sisådär med uppfinningsrikedomen ibland. Den här bilden är ju till exempel inte så kul:

27 februari, det snöar tokstora snöflingor


Men strunt samma. Det var ju så det var den dagen. :)

28 februari, J tar en paus i skottningen av garagetaket...

Framsteg...


Båda barnen är lite varmare igen nu ikväll, men Alva har faktiskt varit piggare än på länge större delen av dagen så det känns ändå bättre än igår. När det gäller Linus så höll vi andan, övertalade, lockade, försökte säga smarta saker, blev lite arga, höll andan en stund till och trixade och knixade och TILL SIST fick han faktiskt i sig sina 2 första tabletter. Pust. Och alldeles nyss fick efter ytterligare en stunds övertalning, ångest, rädsla, gråt och peppning i sig tablett nr 3 och 4 också. Nu är det bara 54 stycken kvar...


Prima dröjer med att avslöja...


...sin stora hemlighet och jag kan ju inte låta bli att försöka vinna ett av de stora priserna igen. :) Ni får ursäkta, om det känns tjatigt.

Here is the link to the post on the
Prima blog.That's Right! Prima is giving away two more AMAZING prize packages in conjunction with our BIG SECRET!
We want EVERYONE to have a chance to win so we are changing the rules a bit.

  • Please copy this write-up and link us on your blog, Facebook, or any other site that you frequent (please follow their TOU). 
  • Then post here with a link to your blog, Facebook or site post for your chance to win BIG with Prima!
  • One US and one International winner will be chosen on Thursday, March 4th, 2010.Ozzie & Harriet


Japp, det är namnet på det underbara mars-kitet från
Cocoa Daisy!

Här är ett par av mina layouter!

SuperAlva med gosedjuret SuperLina. Full fart mot spännande uppdrag! :) Här har jag blandat material från huvudkitet och från add-ons:en.Och här en väldans enkel layout med enbart material från huvudkitet.
Uppdatering från sjukstugan...


Det kändes verkligen inte bra igår kväll. Alva var förvisso rätt pigg en stund precis när jag kom hem och det var tur att jag fick se det, för sen steg febern över 39 igen och kvällen och natten bestod mest av ett enda springande fram och tillbaka mellan febriga och hostande barn. Linus var också uppe över 39 grader i natt och när klockan var 5 imorse så hade Alva 39.6-39.7 graders feber igen. Efter 5 dygn.

Jag kände mig gräsligt spänd och orolig igår kväll. Inte för att det var någon akut fara med henne. Vi har ju koll på henne och hon har absolut inte varit farligt dålig. Men det börjar dra ut så förfärligt på tiden det här och jag började oroa mig för vad som skulle kunna hända om hon inte fixar att bekämpa den här infektionen själv. Jag blev helt enkelt väldigt rädd att hon snabbt skulle bli mycket sämre. Så där som man läser i tidningen att det blir ibland.

Hur som helst - nu har vi varit med båda barnen på Vårdcentralen och resultatet var att Linus har halsfluss och har fått Kåvepenin. Alva visar tecken på en infektion längre ned i luftvägarna. Hon har ett något förhöjt CRP (33) och hon har ett litet biljud på andningen. MEN hon är tydligen inte tillräckligt dålig för att behöva medicin och hon ser fin ut i halsen, så de tog inte ens något halsprov på henne. Det kändes väldigt bakvänt att den som vi anser vara sjukast inte behöver någon behandling, men förhoppningsvis visste läkaren vad han pratade om. Och blir hon det allra minsta sämre så åker vi in med henne bums.

Just nu känns det faktiskt ganska ok - förutom att jag är galet trött och har ont i huvudet - för båda barnen är ganska pigga och Alva har inte fått tillbaka den höga febern efter medicinen imorse. Men jag går liksom bara och väntar på att den ska stiga igen. Förhoppningsvis väntar jag förgäves...!