Ibland kopierar jag mig själv...


När jag hittar en teknik jag gillar upprepar jag den ofta på massor av layouter, tills jag tröttnar och hittar någon annan favoritteknik. 

Igår tror jag dock att hjärnan var någon annanstans när jag scrappade, för det var inte förrän en bra stund efter att jag var färdig med den här layouten till
SWE Scrapbooks utmaning att använda obehandlad chipboard, som jag insåg exakt HUR lik den blev den rosa layouten som jag gjorde på träffen i Ärla i helgen. Det var visst inte bara tekniken att droppa färg som upprepade sig. =) Inte för att det gör något, men det var lite komiskt att jag inte insåg vad jag höll på med.

Blomman är färgad med chalkboard glimmer mist och färgen jag droppat är akrylfärg. Jag använde symaskinen (en teknik som jag glatt upprepar på nästan allt jag gör och som har stått sig länge) för att sy fast chipboardramen.Ganska likt blev det, eller hur...? =)


Happy day


Oktoberkitet från Cocoa Daisy är höstigt och häääärligt! Det betyder dock inte att man måste scrappa om hösten bara för det.

Den här layouten handlar om vår långa sommarledighet och alla härliga, lata dagar vi hade... :) Jag hittade en gammal mall från Bazzill som jag använde när jag broderade.


Dumheter!


Jag läste en insändare i Metro igår, som drog upp ett resonemang som återkommer titt som tätt i olika sammanhang. Insändaren handlade om "curling-Sverige" och jag ska inte ge mig in på att diskutera det övergripande budskapet.

Oavsett vilka delar som är sanna eller osanna i insändarskribentens samhällsanalys så är jag innerligt trött på den här typen av resonemang:

"Vi som föddes på 50, 60- och 70-talet... vi har överlevt. Det fanns inga bilbälten, och bak i bilen hade vi kul."

Uff, det kryper i kroppen på mig när jag läser saker som det här!

De som inte överlevde har nämligen väldigt svårt att komma till tals. De som var med om svåra bilolyckor och vars liv hade kunnat räddas med hjälp av något så simpelt som ett bilbälte, kan inte ställa sig upp och säga "nej vänta nu, jag överlevde inte alls!". 

Tidigare har jag hört liknande resonemang när det gäller vad man rekommenderas att äta och inte äta när man är gravid.  "Min mamma käkade minsann massor med opastöriserad ost och titta på mig - jag blev ju som jag skulle."

Gaaaah... det är så dumt så jag tror jag spricker!

Självklart kommer väldigt många människor som åker bil utan att använda bilbälte att överleva. Självklart är risken att något går fel för bebisen i magen väldigt liten, även om mamman äter opastöriserad ost.

Sjävklart märks det inte på den som klarar sig att det gick fel för någon annan.

Men faktum kvarstår - bilbälten räddar liv och OM man har otur kan man smittas av en infektion som är så allvarlig att fostret dör, om man äter opastöriserad ost när man är gravid. (Fast vad dagens rekommendationer från livsmedelsverket säger har jag ingen aning om.)

Nu ägnat halva dagen åt att försöka komma på någon bra avslutning på mitt svamlande, men det går inte. Så jag struntar i det. =) Lev ditt liv hur du vill. Ta en massa risker om du har lust, men låtsas då inte att riskerna inte finns utan gör ett medvetet val!

--------------------------------------------------------------

Jag VAB:ar idag, men det verkar som om L kan gå till skolan igen imorgon och det är tur, för det passar uselt för både J och mig att stanna hemma just nu. Mitt jobb är oftast inte så stressigt att lite VAB är någon större katastrof, men ibland... ibland passar det riktigt dåligt och jag är kass som sjutton på att hantera den stressen. Det är förstås inte något att göra. Måste man vara hemma med ett sjukt barn så måste man. Allt skulle ordna sig, på ett eller annat vis. Men jag har ruggigt svårt att skaka av mig tankarna på jobbet.

Pyssel... är det inte dags för pyssel, undrar någon kanske...? Jodå... det kommer pyssel snart. =)

Ett par grejor från träffen igår...


Det är så bra med utmaningar för att få igång pyssellusten! På träffen igår inledde vi med en snabbutmaning där man skulle välja en rad från en "bingobricka" och skapa ett kort där alla saker på den valda raden fanns med. Min rad innehöll: vitt, fjäril, pins, spets och blad och mitt kort blev visst ganska somrigt, så här mitt i höstvädret. :)En annan utmaning handlade om att göra något ROSA! Jag började leta efter rosa bakgrundspapper men gav efter en stund upp och bestämde mig för att skvätta färg istället. Det är alltid bra att hitta en anledning att få kladda lite. =) Jag vann ett priiiis för den här layouten och tusen tack både till Malin och Mia som arrangerade träffen och till Karlssons Scrapperi som sponsrade tävlingen! *glad*


En hel dag full av pyssel...


Jag har tillbringat hela dagen på scrapträff i Ärla och haft det riktigt toppenbra! Trevligt sällskap, skojsiga tävlingar och en himla massa pyssel. Kan det bli bättre?

Det är väl inte omöjligt att det dyker upp något pysslat här i bloggen imorgon... men nu är det godnatt!

Använda gamla böcker...


Jag tyckte till en början att det kändes ganska hemskt att förstöra gamla böcker, men nu har jag i alla fall delvis kommit över det motståndet. Jag river inte förstås inte sönder vad som helst! Det finns så ofantligt många gamla böcker som ingen bryr sig om och som bara står och samlar damm och aldrig någonsin kommer att bli lästa igen. Då måste det ju vara bättre att jag använder dem till något, än att de bara ruttnar bort?

Här är en layout som jag gjort till teknikutmaningen hos 
SWE Scrapbook. Jag använde cuttlebuggen och stansade ut "scalloped-cirklar" som jag färgade med chalkboard glimmer mist.

En målad bakgrund har jag minsann använt igen också! Jag skulle ju försöka göra det oftare... :)
Veckans kortskiss, skisstävling, tjuvkik...


Kolla in veckans kortskiss
här...!

Hos Cocoa Daisy pågår en skisstävling. Man behöver inte vara prenumerant eller använda material från något speciellt kit för att kunna vara med. Skissen är gjord av Ronda och du kan se alla detaljer här. Sista datum är 30 september.Det har också dykt upp några härliga tjuvtittar på oktoberkitet från Cocoa Daisy. Layouterna är gjorda av Christine och jag ska precis sätta tänderna (eller var det händerna?) i kitet själv!

Och här är en liten tjuvkik på en "add on".
Inspirerad...


Jag har gjort en layout till
bloggen hos Cocoa Daisy och jag valde att utmana mig själv att försöka scrappa med MER saker på sidan... För att hitta inspiration surfade jag runt hos den fantastiska Michelle Clement och jag tittade väldigt mycket på hur hon lägger saker lager på lager, använder färg och syr på sina layouter. Jag liftade inte en speciell layout, utan tittade på flera olika layouter och lånade lite inspiration från alla håll och kanter.

Resultatet blev ganska rörigt... =) Jag behöver nog öva på det här med att vräka på MER utan att det blir alldeles för plottrigt. Jag ser saker jag hade velat ändra nu i efterhand, men det är väl det som är att utvecklas och att lära sig mer. Vissa detaljer är jag väldigt nöjd med och framför allt hade jag galet KUL när jag gjorde den här.Vi har varit bortresta i helgen och jag är så tröööööött idag. Det är nackdelen med att göra något roligt... och dessutom blir ju tvätt och sånt gräsligt eftersatt, vilket inte är så bra inför den kommande jobbveckan. Jag har gått upp lite i arbetstid jämfört med i våras och jobbar nu 75% istället för 60%. De dagar jag ska hämta barnen (vilket blir nästan jämt) så har jag tänkt att åka med 05.58-tåget på morgonen och det betyder att det blir ganska tidiga mornar... Än så länge har jag bara gjort det 3 gånger, för vintertiden på jobbet började i onsdags förra veckan (blev jag brutalt påmind om i tisdags... min hjärna hade helt sorterat bort den informationen...), och det funkade hyggligt, men bidrar nog till tröttheten idag.

Gårdagens kortskiss...


...är ritad av Monnah och skissen och teamets tolkningar kan man kolla in
här.

Mitt kort är gjort med material från Cocoa Daisys septemberkit.


Brighter skies... till sist!


Nu har jag pysslat ihop ett gäng layouter - och ett kort - med septemberkitet från
Cocoa Daisy.

Foton från Lådbilslandet förra sommaren...


Ibland förvånar de mig... :) Jag ville ta lite foton på barnen och de ställde upp så villigt så och lät mig ta massor med fina bilder!


Ett av de gulliga Alva-orden vi har kvar i huset... :)


Om nya vanor, nya känslor, nya insikter, nya kläder och min nya vikt. :)


Ett kort blev det också!

Anteckningsbok...


Jag har gjort ett litet inlägg på
Cocoa Daisys blog, där jag berättar hur jag gjorde om den här anteckningsboken. Enkelt, men lite roligare än i original. :) Materialet kommer från septembers kit + add ons.


Band, band, band...


Jag har gjort en layout med en massa band till
SWE Scrapbook. Jag stämplade med mina gamla magnetstämplar på twillband och knöt och limmade fast på layouten. Fotona är från sommarens Ölandssemester... *längtar tillbaka*

Jag har sytt lite på maskin förstås, använt knappar och glimmer mist och filtfiguren och blomman är från Prima. Genom knuten har jag stoppat en blingig nål från Jenni Bowlin.

Fotot är lite snett och vint, men det får ni leva med... :)Projekt 365, 18 juli - 26 juli


18 juli, UNO-spel på verandan till stugan vi hyrde på Öland...


19 juni, mmmm god mat på semesterns favvorestaurang...


20 juli, åker trampbåt...


21 juli, en väg som ser ut att leda rätt ut i ingenting... men som egentligen leder till några av J's släktingars supermysiga sommarstugor...


22 juli, barnen leker i stora sängen i stugan...


23 juli, den sista dagen öste regnet ner och vi skippade stranden och besökte slottet istället...


24 juli, de långa bilresorna vi gjorde i sommar gick fantastiskt bra - mycket tack vare ett gäng Kalle Anka-pockets...


25 juli, vilken lycka att komma hem till en blommande stockros...! Jag frösådde den tidigt 2009 och den enda plantan som överlevde blev till sist så här fin!


26 juli, Alva och jag och Hello Kitty var ute på en liten cykeltur... :)


Projekt 365, 7 juli - 17 juli


Oj oj oj... jag är bara i juli än med mina fotouppladdningar... Men det kanske kan vara härligt att återuppleva lite av sommaren...?

7 juli, vi överraskade Linus med Super Mario Galaxy 2...


8 juli, konsert med Lars Winnerbäck mfl, i Linköping...


9 juli, glad Linus hos sin farmor...


10 juli, jag missade en dag för första gången!

11 juli, min bror och hans flickvän hälsade på och barnen var som klistrade på gästerna... De hade nyss sprungit och svalkat sig med vattenspridaren - därav badkläderna.


12 juli, det var mitt i värmeböljan och Alva satt ute i skuggan av träden och lekte själv med UNO-korten... Min brors flickvän hade gjort de fina flätorna.


13 juli, drakflygning...


14 juli, vi var tvugna att ta ned plommonträdet. Halva blåste ned för två år sedan och nu brakade plötsligt hälften av det som var kvar. Vi visste att det inte skulle gå att ha kvar för evigt, men att det var i så dåligt skick hade vi ingen aning om!


15 juli, dags för prinsesskalas!


16 juli, barnen leker så bra tillsammans ibland!


17 juli, Ölandsdags...!

 

Huskort...


Idag gav J och A bort det här kortet. Linus och jag fick stanna hemma från festligheterna, eftersom han inte är helt kry ännu. Nu är i alla fall febern så gott som borta, så jag hoppas på att han vaknar upp som en alldeles frisk kille imorgon bitti (så när som på lite hosta kanske).Rolig kalender

Wow, den här kalendersjalen var ju ungefär hur söt som helt. Den skulle dock inte alls funka hemma hos oss, med vilda barn och katter som är tokiga i snören... Året skulle ta slut väldigt snabbt är jag rädd... =) men kul är den! Hittad via Swissmiss.
Tygalbum...


Jag har tänkt ett bra tag nu att jag ville göra ett eget tygalbum från grunden. Det finns ju flera olika färdiga canvasalbum, från Prima och Maya Road till exempel och jag tänkte att det inte borde vara så svårt att göra ett liknande själv.

Till sist tog jag tag i det och gjorde ett album med foton från stranden på Öland. Det var sååå kul! Jag använde mest små spillbitar av tyg, men även gesso, stämplar, knappar och trådtrassel... = Den nya symaskinen har verkligen blivit flitigt använd nu i sommar och det känns toppen.

Nu vill jag göra fler...! 


Brighter Skies


Å, jag längtar efter mitt Cocoa Daisy-kit! Vi i den "internationella" delen av designteamet fick vänta lite extra på våra kit den här månaden och oj, det gör ju inte att man blir mindre sugen direkt... ;) Speciellt inte efter att den första delen av galleriet blev tillgängligt för ett par dagar sedan! 

Kitet finns till salu nu -
här.

Huvudkitet heter Brighter Skies och innehåller papper från Basic Grey, American Crafts, My Mind's Eye, Cosmo Cricket, Crate Paper, October Afternoon, Jillibean Soup och Jenni Bowlin. Det tycker jag är en av de väldigt braiga sakerna med Cocoa Daisy - att man får ett välmatchat kit med material från så många av de allra största tillverkarna!Här är add on nr 1:


Och en pappers add-on: