Min blogg har flyttat.../My blog has moved...


...and from now on you'll find me at

My Messy Spot

Välkommen! Welcome! 


 

Glada nyheter...


Idag är jag väldigt glad och stolt och ännu mer glad över
det här....!!!!! Tusen tack till Petra och de andra tjejerna för att jag blivit så väl mottagen och varmt välkomnad i gänget!
I övrigt försöker jag just nu packa för 5-6 veckors scrapträff med mig själv... =) Det är inte det lättaste, men det går sakta framåt.

8 åringen...


Det var en konstig dag den där dagen då Linus föddes, den 2 april 2003. =) Jag hade mått lite småkonstigt i några dagar, men inte värre än att jag trodde att jag bara hade en förkylning i kroppen. Tog jag ett par alvedon mådde jag bra igen. På kvällen den 1 april hade vi föräldrarutbildning och jag kom försent till den på grund av ett inställt tåg. Jag hade stått på Centralen med tårarna sprutande för att jag var så arg på SJ och jag hade god lust att skrika till den stackars personalen "Jag skulle hem för att lära mig om smärtlindring ikväll, skulle du vilja föda barn utan att kunna något om det kanske?!"...

Väl på plats på utbildningen kollade min barnmorska mitt blodtryck, eftersom jag av någon anledning nämnde att jag mått lite konstigt. Det kanske var tur att jag är bra på att pladdra... ;-) Hon sa aldrig hur illa det var och förmodligen var hon inte säker heller, eftersom jag var så pass uppjagad på grund av tågstrulet, men hon ville att jag skulle komma upp och kolla igen direkt på morgonen därpå.

När jag gjorde det så visade det sig att blodtrycket var skyhögt. Så där så att hon mätte flera gånger och till sist kallade in en kollega som också fick prova - med samma resultat. De lyckades ändå så fantastiskt bra med att hålla mig lugn. Jag blev tillsagd att ringa min sambo och att vi skulle åka in till förlossningen på koll, men jag trodde på fullt allvar när vi åkte dit att vi bara skulle på kontroll. Jag vet att jag sa till Johan att "ibland kan man nog få stanna kvar någon natt, så att de kan kolla trycket under lite längre tid".

Jag hade verkligen ingen aning om hur pass illa det var. När vi kom in till sjukhuset hade jag 175/120 i blodtryck och 3+ i urinen. Mina reflexer var helspattiga, fast det förstod jag inte ens när de kollade dem, och läkaren stormade in i rummet och släckte alla lampor och sa att jag var ljuskänslig och jättesjuk och att de nog var tvugna att plocka ut bebisen samma dag eller senast dagen därpå. Jag var i v.33+6 och inte det minsta beredd. Jag hade ju en och en halv månad kvar och jag kände mig verkligen inte så där sjuk som de påstod att jag var.

Det dröjde till kvällen innan Linus till sist föddes med kejsarsnitt, så vi tillbringade ganska många timmar med att bara vänta. Jag minns framför allt att de fick kämpa något otroligt för att få ur mig något blod, som de kunde skicka på analys. De stack och stack och stack och var nära att ge sig på att sticka mig i foten, när de till sist lyckades få ur mig tillräckligt med blod ur ovansidan av handen istället. Jag minns också att jag fick skäll när jag hade varit uppe och kissat, för det visade sig att jag överhuvudtaget inte fick kliva upp ur sängen och jag tyckte att de var så fåniga... ;-)

Linus vägde 1648 g när han föddes och vi fick träffas en kort stund uppe på prematuravdelningen, innan jag fick tillbringa natten på intensiven. Jag sov så himla gott på den smärtstillande medicinen jag fick och jag hade inga som helst problem att somna om efter varje gång jag blev väckt. De som kom in och tittade till mig var så snälla, så snälla... Det känns som om jag var rejält drogad och full av "ludd" den där natten. =)

Alla jag träffade sa "grattis" och det kändes så himla konstigt, för jag kunde då verkligen inte begripa att vi hade fått ett barn. Ett litet ett... :) Han verkade må bra, men ingen ville ändå lova något. Det var en otrolig ovisshetskänsla och jag undrade allt ifrån om han överhuvudtaget skulle klara sig till hur länge vi skulle behöva vara kvar på sjukhuset.

Och nu är han åtta år! Finaste Linusen...!

Jag har gjort en layout för
Engströms med härliga papper från My Mind's Eye, blommor och spets från Prima, nyckel från Tattered Angels och stämpel (den lilla tårtan som jag clear embossat på den blå bakgrunden) från Hot Off The Press.

Nu har jag 4 nätter kvar att sova hemma innan jag ska läggas in på sjukhuset. Det är galet! Jag ska försöka börja packa idag... det blir nog ett äventyr... ;-)
Blogcandy hos Scrapfabriken...


Jag kan faktiskt inte motstå den här utlottningen, utan vill gärna vinna det här fina paketet...! :) Kolla in hos
Scrapfabriken du också.


Scraplift...


Hos
SWE Scrapbook har vi scrapliftat Danielle Layton, som är designerkollega till mig hos Cocoa Daisy. Det var verkligen toppenkul att lifta hennes stilrena layout och jag blir sugen på lite mer "clean and simple" fast uppblandat med annat, på mitt sätt.

Jag gjorde om lettersize-formatet till en 12x12-layout och sprayade med grön glimmermist över bakgrunden. Jag lät också några av detaljerna sticka ut utanför kanten på blocket i mitten. Jag har använt aprilkitet från Cocoa Daisy till min layout!

-----------------------------------------------------------------------------------

This week at SWE Scrapbook we scraplifted a friend of mine from the Cocoa Daisy design team, Danielle Layton.

I totally love her clean and graphic design and creating this layout was so much fun! I used the april kit from Cocoa Daisy, for my layout.

 

Tippsäkra era möbler...!!!


Vi är ju hönsiga föräldrar, det vet jag. Titt som tätt inser vi att vi går till överdrift och vi försöker att öva på att släppa barnen mer och mer... Det är en process och att vi är medvetna om att vi måste jobba på det är ju en bra början. :)

MEN att bygga bort faror i hemmet och att på ett enkelt sätt minska risken för dumma och onödiga olyckor, såna små saker som verkligen gör skillnad om man tittar på olycksstatistiken för barn i hemmet, det är jag fullkomligt FÖR. Det är så dumt att låta bli.

Igår välte Alva en byrå över sig. Hon var arg och drog ut alla lådorna lite häftigt. Den översta lådan innehöll dumt nog rätt mycket tunga saker och det behövdes inte mer än att alla nästan alla lådor åkte ut så vips så välte hela schabraket. Rätt ned mot Alva och mot det hårda klinkersgolvet.

Den var tippsäkrad i lägenheten där vi bodde innan vi flyttade till huset och både J och jag blev väldigt förvånade över att den inte satt fast här. En enkel liten miss. Jag tror att de flesta andra möbler vi har som är lite högre sitter fast, (men gissa om jag ska dubbelkolla!).

På bara några sekunder förvandlades allt till totalt kaos. Alva skrek, jag skrek, J slängde tandbosten all världens väg och Linus blev förstås livrädd. Först visste jag inte alls hur mycket av byrån Alva fått på sig och sen trodde jag en kort stund att hon var helt ok och inte hade blivit träffad alls, utan mest hade blivit rädd. Johan såg dock väldigt snart att hon fått en ordentlig smäll på ena handen och hon blev lite blå över ena handleden och vi var rätt rädda att den var bruten där ett tag. Det hade just varit något det - att tillbringa hela Linus födelsedag på akuten...

Tack och lov så var hon ok! Hon har ett blåmärke och är väldigt öm på en liten punkt, men hon var glad och lekte och stojade hela dagen igår, efter olyckan. Bland annat kröp hon omkring och lekte med sin lilla kusin och hon använde handen och stöttade på den osv... så det kan knappast vara något som är av.

Men tänk... det är inte bara den icke-brutna handleden jag är tacksam över. Det hade kunnat gå så mycket värre än så!

Så det är bara ett tips... man vill inte ångra sig när olyckan väl är framme!

(En betydligt mindre sak i sammanhanget men också något att glädja sig över - kameran som råkade ligga ovanpå byrån landade mirkulöst nog i den utdragna översta byrålådan istället för i det hårda golvet. Pust.)

Bästa åttaåringen...


...har vi firat hela dagen idag! Hipp hipp hurra och stort grattis älskade Linus! :)

--------------------------------------------------------------------------------------

We've had a birthday party for the best 8-year-old around all day today! Hip hip hooray and huge congratulations to our Linus...!


Pencil Lines...


Får ni nyhetsbrevet från
Pencil Lines? I så fall så såg ni igår presentationen av det nya designteamet! Tjoho! Det speciella nyhetsbrevsteamet kommer att presenteras närmare nästa gång.

Här är min layout som jag skickade in till dem, baserad på en av deras skisser.

Har ni sett att Pencil Lines finns på Facebook? Vi närmar oss 1000 fans och dååååå blir det utlottningsdags. Så hoppa in och tryck på "gilla" om du inte redan gjort det! :)

Nu ska jag ägna mig åt åttaårskalas hela dagen...!!!! =)


Gamla layouter...


Jag fick tillbaka några gamla layouter i brevlådan häromveckan... De gjordes till en bok som aldrig blev någon bok och jag tror bestämt att de är gjorda 2008.

Den första av dem gillar jag fortfarande jättemycket! Jag tror bestämt att jag kan ha använt ett gammalt kit från Cocoa Daisy till den... :) 

-------------------------------------------------------------------------------------

I got some really OLD layouts in the mail the other week. They were made for a book that never became a book... and I think I made them in 2008.

This first one I still like a lot! I actually think I might have used an old Cocoa Daisy kit for this one... :)En enkel en om när barnen bygger koja... :)Och så en med lite färgkladd och en "transparency"...