Monday = Card sketch day


Det finns en ny skiss ritad av Susanne, uppe hos
Kortskissen!

Jag försökte städa mitt scraprum förra veckan och ordnade bland annat upp mina spillbitar på ett lite bättre sätt än tidigare. Det kändes sååå bra att lätt kunna hitta bitarna till det här kortet och att de kom till användning istället för att bara ligga och skräpa!

Jag har mönstrade papper i två mappvagnar från IKEA. En del papper är sorterade efter tillverkare, medan resten är sorterade efter färg. I varje färgmapp har jag stoppat en plastficka där jag petar ned spillbitar av rätt färg. Jag slängde rätt mycket spillbitar när jag städade och jag ska verkligen försöka att inte spara bitar som är typ 1x2 cm och lite sneda... =) Det är jobbigt för samlaren i mig att släppa taget, men jag blev faktiskt ganska duktig på att slänga saker under min stora utrensning. Jag är inte färdig, men jag var tvungen att ta en paus och läget är i alla fall väldigt mycket bättre än vad det var innan!

Hur som helst - jag har använt glimmer mist (key lime) på bakgrunden till det här kortet och även på den lilla fyrktanten bakom blomman. Blomman gjorde jag själv någon gång före jul, när jag hamnade i ett "göra egna blommor-stim". :) Jag använde Tim Holtz Tattered florals die, och följde någon av alla instruktioner som finns på you tube och på andra ställen på internet.

Jag har använt lite stickles på kanterna på blomman och knutit fast en bit spets. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

There's a new sketch up at Kortskissen! The sketch is made by Susanne.

I did some reorganization of my scraproom last week and I found so many nice pieces of scraps that I feel really good about using, for example for this card! :)

I used glimmer mist (key lime) for the background of this card, and also on the small rectangle placed under the flower. I made the flower some time before Christmas when I couldn't stop making my own flowers for a few days... =) I used the Tattered florals die and followed the instructions you can find "everywhere" on the internet. I added some stickles to the edges of the flower and tied some lace around the paper rectangle.

Ännu mer från marskitet...


...från
Cocoa Daisy...!

Jag har gjort mitt första kaffefilterkort... :) Sprayade filtret med Maya mist (från en add on) och klippte ut mönstrat papper i lagom storlek för att passa på framsidan. Jag har stämplat och skvätt lite färg över alltihop.
Sen har jag gjort en layout om vårt nya matbord som vi ställt in i vardagsrummet. Vi har haft en stor yta som länge mest varit "lekrum" och det blir en utmaning att försöka hålla stöket borta nu, för att försöka få det lite mysigare och mer ombonat. :)

Jag använde vit akrylfärg tillsammans med stämplarna.
Bokstäverna var kraft-färgade från början och jag har målat på lite vitt och sen duttat med den bruna stämpeldynan från kitet.

Den här handlar om när vi provade att locka Alvas hår med locktång. Hon ville ha likadana lockar som en kompis på dagis haft, men det första hon sa när hon tittade sig i spegeln var att det var fel, för kompisens lockar hade varit mindre... :)


Cocoa Daisy March kit...!


Coffee house goes on sale on March 1st, 12 am EST! So does the Ali Edwards's project kit "Scrapbook on the Road"! Check out all the add ons and the yummy yummy kit
here...!

I love love love the coffee/tea ring stamps...!!!!


Oooo, så roligt...!


Det har nog snart gått ett år sedan jag skickade iväg en layout över Atlanten och jag hade alldeles tappat greppet om när det var den där boken egentligen skulle komma ut. Lite kändes det som om det kanske inte skulle bli något, men jo då... det är på gång! Enligt schemat dessutom - det var bara jag som var snurrig.

Man kan se en liten
tjuvkik hos Amazon och min layout syns förvisso inte men mitt namn finns med i Index of Contributors. Jag vet med andra ord att min layout kommer att finnas på sidan 133. =) Såååå spännande! 

 


Cocoa Daisy March kit sneak peak...


The Gallery Reveal takes place tonight...!

Here's a little sneak of one of my layouts... I know it sounds like I'm on repeat, but I love this kit so much! :)Barnens Vasalopp...


En mycket stolt Linus kom hem med nummerlapp, medalj och diplom efter Barnens Vasalopp i tisdags. :) Toppenkul!Det är lite torka här i bloggen. Sportlov betyder i år lediga barn och ledig J och det är full rulle här hemma. Jag har dessutom ägnat en massa tid åt att röja i pysselrummet istället för att pyssla... :) Men nu har jag tagit paus i städandet och äntligen grävt fram tillräckligt mycket skrivbordsyta för att kunna scrappa igen!

Sport på sportlovet...


Det var premiär för Alva på skidor igår! Vi försökte sätta henne på pyttesmå slalomskidor för snart 2 år sedan, men det gick inte alls. Hon skrek som en galning och vägrade. Nu igår när Johan kom hem med nyinköpta längdskidor blev hon först helt stum och såg lätt panikslagen ut. Sen blev hon nyfiken och jag tror det faktum att hon fick använda sina vanliga skor istället för klumpiga, otäcka slalompjäxor gjorde stor skillnad. 

Efter lunch bar det ut i lilla spåret och himmel vad kul det var! Linus tyckte också att det var kalaskul och satte i väg i full fart..!
Scraplift hos Pysselmyran...


Kolla in
veckans utmaning hos Pysselmyran, en scraplift av en layout jag känner igen. =) Deadline är 26/2 och det ska koras två vinnare, en lottad och en utsedd. Tack till Pysselmyrans DT för att ni valde att lifta en av mina layouter! :)

-------------------------------------------------------------------------------------

Check out the challenge of the week at Pysselmyran, a scraplift of a layout I think I've seen before. =) Deadline is 26/2 and two winners will be announced, one after a random drawing and one who is choosen. Thank you to the Pysselmyran DT for scraplifting one of my layouts! :)
Kortskiss nr 124...!


Idag är det dags för skiss nr 124 hos
Kortskissen! Mitt kort ser ut så här:

--------------------------------------------------------------------------------------

It's time for another card sketch at Kortskissen...! My card turned out like this:På den rosa lappen har jag stämplat med versamark, embossat med genomskinligt pulver, sprayat med glimmer mist, embossat i Cuttlebuggen (för att få prickarna) och färgat med distress ink. Bokstäverna är några riktigt gamla stickers från Arctic Frog som det kändes toppen att få användning för. :) Jag försöker städa och organisera i mitt pysselrum och det är skrämmande vad jag samlat på mig saker. =)

Pappret med fågelburarna är ett canvasark från Prima... superhärligt!

------------------------------------------------------------------------------------

On the pink piece of paper I stamped (using a stamp from Purple Onion Designs) with versamark, heat embossed with clear powder, sprayed with glimmer mist, embossed with the cuttlebug (to get the dots) and inked with Distress inks. The letter stickers are some really old ones from Arctic Frog and I felt soo good using them...! :) I'm trying to organize my scraproom a little, and I can't believe all the stuff I've been hoarding...  =)

I love the canvas sheet with the bird cages, from Prima...!Självporträtt nr 5, 6 och 7...


Jag har visst glömt att visa mina självporträtt...! Här kommer de... för de tre senaste veckorna!

Vecka 5


Vecka 6


Vecka 7

Chokladkort...!


Jag blev så inspirerad av
det här blogginlägget hos Pysseltagen att jag var tvungen att prova att göra ett par chokladkort. Barnen ska få dem nu på lördag, för choklad passar ju bra även om det inte är Alla Hjärtans Dag, eller hur?!

Jag använde februarikitet + add ons från Cocoa Daisy för att göra korten.

-------------------------------------------------------------------------------------

I was so inspired by this post over at Pysseltagen, that I had to create my own Chocolate cards. I'm giving them to Alva and Linus tomorrow, because chocolate is never wrong, even if we've already put Valentine's Day behind us, right?!

I used the Cocoa Daisy Feb kit + add ons, to create the cards.
Jag tror jag missade det här...


...när det faktiskt hände...
Aussie Scrap Source från november 2010. Jag låg väl på soffan och mådde illa istället... =)

Det här missade jag också och jag trodde ett tag att de inte tog med layouten alls, men så hittade jag den till sist. =) Kolla in GingerScrapStreet Magazine.

----------------------------------------------------------------------------------------

I think I missed this when it was actually published... Aussie Scrap Source, november 2010. I guess I was too busy lying on the couch, feeling sick... =)

I also missed this and for a while I thought they didn't publish the layout after all... but then I found it. =) Check out the GingerScrapStreet Magazine.

Teknikutmaning hos SWE Scrapbook...


Den här veckan handlar det om att använda många hjärtan på sin layout! Kolla in utmaningen och de fina bidragen från teamet
här. Jag gjorde en bakgrund med gesso och "ritade" hjärtan i gesson och lät det torka. Sedan målade jag med akrylfärg över. Jag har också stansat ut en massa mindre hjärtan ur boksidor.

---------------------------------------------------------------------------------

The technique challenge at SWE Scrapbook this week is all about using lots of hearts on your layout. Check out the beautiful layouts made by the team here. I created my background using gesso and paint, and I also die cut a bunch of smaller hearts out of book pages.


En till canvas...


En liten en, den här gången.
Fjärilstavlan får så sakteliga sällskap av andra kompisar på hyllan. :)

Här har jag också använt modelling paste och silkespapper, men jag målade över alltihop med kopparfärgad "specialty glaze" från Making Memories. Hjärtat är utklippt ur en bit kartong och målat med samma glaze + distress crackle paint i pewter ovanpå. Det lilla hjärtat och nyckeln är gjorda i polymerlera (premo sculpey) och färgade med PearlEx. Små pärlor har jag limmat fast också... jag kan inte låta bli dem. =)

Edit: Jag kanske kunde ha varit mer specifik än "liten"... :) Tavlan är 15x15 cm.

--------------------------------------------------------------------------------------

I've created another canvas. The butterfly canvas is slowly getting company on the shelf... :)

I've used modelling paste and tissue paper for the background and I covered all of it with copper specialty glaze from Making Memories. The heart is made out of cardboard and painted with the same glaze + pewter distress crackle paint on top. The small heart and the key are made out of polymer clay (premo sculpey) and colored with PearlEx. I also added lots of tiny beads... 'cause I can't resist them... =)

Edit: I just wanted to add that the canvas is 15x15 cm, approx. 6x6 inches.
Coffee House and AliE project kit...


Check out these sneak peaks of the Cocoa Daisy March kit - Coffee House... It arrived here a couple of days ago and I love it soooo much! The add ons are fabulous and how excting with the news about the Ali Edwards' project kit....!!

Main kit "Coffee House" - look at those awesome tea/coffee ring stamps...!


Add on "Chocolate Sprinkles"


Add on "Caramel Macchiato"


Add on "Spiced Chai"


Add on "Cafe' Ole'"


Ali Edwards' project kit... awesome...!

Happy Birthday...!


Jag kunde inte låta bli att än en gång hänga på en utmaning hos
Tickled Pink Stamps. Den här gången skulle man göra ett grattiskort, så ett sånt fick det bli. :)

Motivet (som är en digi stämpel) är färglagt med Promarkers. Jag har använt papper från Sassafras, lite glossy accents på de söta hjärtana, massor med lim för att få knuten att hålla ihop, ett par brads från MME...

--------------------------------------------------------------------------------------

I couldn't resist this week's challenge over at Tickled Pink Stamps! Birthday is the theme for the challenge, and thus... I put together a birthday card. I used Promarkers to color the pretty girl (who is a digi stamp), papers from Sassafras, some glossy accents on the small hearts, lots of glue to keep the knot together, and a couple of brads from MME.


Happy Valentine's Day...!Veckans kortskiss...


Brrrrr... det är kallt....! Värm dig genom att kika in på alla fina kort gjorda efter veckans skiss, hos
Kortskissen förstås!

Halsband designat av Alva...


Jag har gjort ett litet halsband av en teckning som Alva ritat. Ett självporträtt. :) Jag scannade teckningen och förminskade den rejält innan jag skrev ut den på cardstock. Sen har jag fäst den till "glasgrejen" med Glossy Accents. När det hade torkat skar jag loss pappret runt om glaset och sen täckte jag även baksidan med ett lager glossy.  Jag har även fäst den silverfärgade öglan på baksidan mha glossy accents och jag vet inte om det kommer att hålla bra. Jag såg i alla fall att någon annan hade gjort så och då tänkte jag att jag kan prova och se. Annars använder sig en del av ett lim som heter E6000 men jag var osäker på om det var så lämpligt att använda det på ytan av glossy. Någon som vet? Det är kanske bara att prova, det också.

Avslöja nu inget för Alva bara, för jag tänkte att hon skulle få det som en liten alla hjärtans dags-present. :)I made this cute necklace, using a drawing that Alva made (a self portrait). :) I scanned the drawing, reduced the size and printed it on cardstock. I added the glass tile to the cardstock with glossy accents and when it was dry I cut the paper around the glass. I then covered the back with glossy as well. I also added the bail using glossy accents. I'm not sure if that will be good enough, but I saw someone else doing that and I wasn't sure if the E6000 glue was good to use together with the surface covered with glossy. I might just have to try that, to see what happens.

Anyway, don't tell Alva about this... because it's my little Valentine's present for her. :)

Teknikutmaning hos SWE Scrapbook igen...


Japp, det är torsdag och dags för veckans teknikutmaning hos
SWE Scrapbook. Idag handlar det om att använda ett hand-, fot- eller tassavrtryck på sin layout. Jag valde att måla min egen hand alldeles gul och trycka dit. :) Sen skrev jag min text i handen. Bakgrunden till den här layouten, med boksidor, silkespapper och en massa färg, gjorde jag faktiskt för ett tag sedan och så har den legat här och väntat på att rätt idé och sammanhang skulle dyka upp.

-------------------------------------------------------------------------------------

It's Thursday, which means it's time for another technique challenge at SWE Scrapbook. Today it's all about using a hand-, foot- or paw print on your layout. I decided to paint my own hand yellow and put it onto my layout. :) I then wrote my journaling in the hand print. I actually made this background, using book pages, tissue paper and lot's of paint, a while ago and since then it's been lying here... waiting for the right story and the right idea to come along. :)


Seriously, I love her writing...


Love letter to Egypt... go ahead and read!
Skissutmaning hos Cocoa Daisy...


Häng med på månadens skissutmaning! Deadline är 28/2 och du behöver inte vara prenumerant eller använda material från något kit för att vara med.

--------------------------------------------------------------------------------------

Come and join us for the February sketch challenge over at Cocoa Daisy! You don't have to be a subscriber or use material from any of the kits, to participate. Deadline is February 28.Min tolkning blev så här:
Ett par ganska olika kort...


Det här har jag gjort till en utmaning hos
Tickled Pink. Det var jättekul att göra, men jag tycker verkligen att det är svårt att färglägga och det tog lååång tid. :) Jag hoppas att jag kommer mig för att öva mer, för skoj är det i alla fall. Och Lilith är ju så söt. :)

------------------------------------------------------------------------------------

This first card was made for a challenge over at Tickled Pink. I had so much fun creating it, but I really think that it's difficult to do the coloring and it took me forever. :) I hope I'll go ahead and make sure to get some more practicing, because I really like it! And I love Lilith so much! :)Mitt andra kort är gjort efter veckans skiss hos Kortskissen. Jag använde modelling paste för att göra cirkelmönstret på den nedre triangeln, innan jag målade med akrylfärg.

-------------------------------------------------------------------------------------

The second card - which is quite different from the first one =) - was made after the sketch of the week at Kortskissen. For the lower triangle I used modelling paste to create the texture, before adding acrylic paint.

Scrapträff igår...


Jag var på scrapträff hemma hos en kompis igår och det var supertrevligt förstås! (Tack Susanne!) Jag lyckades göra en hel layout färdig och några stycken andra blev påbörjade. Jag vill ofta hem till symaskinen eller något annat som jag bara glömt att ta med mig, innan jag känner mig helt klar. :)

Men den här blev gjord ganska snabbt. Det ljuvliga Sassafras-pappret behöver man ju liksom inte göra så mycket med om man inte vill, för det är så fint i sig självt. Jag skar ut en bit där jag kunde stoppa ned fotot och så la jag till små tejpbitar här och där, en brad, en träfågel, ett par fågelgnuggisar, textremsor och en rubrik. Klart!

Texten lyder: "Ibland låter det som om det är jag som pratar men det är egentligen min hjärna som pratar." Alva skyller ifrån sig vid läggdags.

Och rubriken... "tyst hjärna!" var vad Alva sa, när hon sa till hjärnan på skarpen... =)

Papper, rub ons och bokstäverna till rubriken kommer från Cocoa Daisy's Februarikit.

I had a great time at a small crop at a friend's house yesterday! I only finished one layout - this one - but I started a bunch of others too. I often need to get home to my sewing machine or to something that I've forgotten to bring, before I can finish my layouts when cropping. :)

But using this gorgeous paper from Sassafras Lass I managed to finish my layout... the paper is so beautiful in itself that I didn't need to add that many details :) I added small pieces of tape, a brad, a wooden bird, journaling strips, bird rub ons, my title and voilà - finished! :)

The journaling says: "Sometimes it sounds like it's me who is talking, but it is really my brain who is talking." Alva is coming up with excuses at bedtime.

And the title says "quiet brain!" because that's what Alva said to her brain... =)

The paper, rub ons and the letter stickers are from the Cocoa Daisy February kit.


Work in progress...


I wanted to make something more colorful after the mostly white butterfly-painting. :) I like this so far, but the problem is - as most of the times I'm trying something like this - that I don't know how to continue. =)


Teknikutmaning hos SWE...


Kolla in veckans teknikutmaning hos
SWE Scrapbook! Man ska använda säkerhetsnålar och jag pillade dit några stycken som dekoration. De håller fast en bit papper i en bit tyg. :)

Allt material utom tyget och säkerhetsnålarna kommer från Cocoa Daisys februarikit + add ons.

-----------------------------------------------------------------------------------

Check out the technique challenge of the week, over at SWE Scrapbook. The challenge is to use safety pins on a layout and I attached a piece of paper to a piece of fabric, using a few pins. :)

Everything except the fabric and the safety pins is from the Cocoa Daisy February kit + add ons.


Självporträtt nr 4...


Bebismagen vid cirkus 20 veckor...


En orange layout...


Tusen tack för kommentarerna på mitt förra inlägg. Längtar efter att hitta på fler skojsiga saker med leran... :) You Tube (och internet i övrigt förstås) kryllar av roliga exempel på saker man kan göra, sök på "polymer clay".

Jag har gjort ytterligare en layout med februarikitet från Cocoa Daisy. Den handlar om hur Alva nyligen lärde sig att säga "v" i början av ord. Tidigare har hon bara hoppat över det, så "vinter" blev "inter" osv... Plötsligt en dag i bilen på vägen hem från dagis så sa hon"Vvvvvviggo" och efter det började hon öva som bara den. I början fick hon anstränga sig ganska mycket och det blev mycket "vvvvvv" i början av orden. Ibland lite för mycket, som när vi övade på att säga "vanligt vitt papper" och Alva sa "vvvvvanligt vvvvvvittt vvvvvpapper". =) Nu har hon fått kläm på det och det går nästan av bara farten! :)

Det här vit/orange pappret från Sassafras är sååå ljuvligt...!Gissa om jag blev glad när jag hittade den här sidan, i en gammal skolbok som jag köpt och använder sidor ur då och då! =)Jag försökte mig på att rita med svart tusch runt bokstäverna i rubriken men det blev jättefult, så då målade jag över alltihop med lite vit gesso istället.Den söta fågeln och den blå/orange etiketten kommer från februaris add on "Found Objects".