Veckans kortskiss...


Kolla in
veckans fina skiss och alla härliga kort...!

Jag har lekt lite med lera på sistone... Det är helt och hållet Mikaelas fel. :) Jag såg hennes fina saker och kunde inte undgå att bli galet inspirerad. Jag har förstås sååå många idéer som jag hoppas förverkliga. =) Än så länge är jag väldigt nöjd med den här nyckeln. Jag har använt en färdig form som jag köpt och även om det var lite pilligt så är jag supernöjd med resultatet. Jag har även köpt material för att kunna göra egna formar, så nu måste jag ge mig på jakt efter roliga små saker som jag vill kunna göra kopior av i lera. :) Även det lilla hjärtat är gjort i lera och båda två har jag borstat på PearlEx på innan jag stoppade in leran i ugnen.

Tack för inspirationen Mikaela...! :)

--------------------------------------------------------------------------------

Check out the card sketch of the week and all the lovely cards made by the team...!

I've been playing some with polymer clay lately and I totally blame Mikaela for giving me the inspiration! :) It is so much fun! For this card I made the key and the little heart out of clay. For the key I used a mould that I've bought, but I've also bought the stuff I need to be able to create my own moulds. Now I need to go hunt for fun little things that I want to be able to make replicas of, in polymer clay! :) I used PearlEx on both the key and the heart, before baking them.

Thank you so much for the inspiration Mikaela...! :)


Februari hos Cocoa Daisy...


Jag har fler projekt på gång, för det här kitet inspirerar såååå, men här är i alla fall de layouter jag hittills gjort med
februarikitet.

Här har jag målat med gesso över bakgrunden och stämplat med kitets coola bubbelplaststämpel. :) Här har jag förutom huvudkitet använt mig av den add on som heter "Assemblage" och bokstavsstickers, rub ons och blomman kommer därifrån.Jag använde en gammal mall från bazzill när jag broderade... 


19 maj, Hugos dag... kommer alltid att vara en väldigt speciell dag.Jag lade på lite glossy accents på en bit av en "border sticker" från Sassafras, och så limmade jag dit knappen ovanpå.En superenkel... gillar verkligen det här mönstrade pappret! Klistrade bara dit ett par foton, sydde några små korsstygn, satte fast titel, blomma och några små cirklar.... klart!!Jag hade knappast...


...följt med i det som händer i Egypten med så stort intresse som jag nu gör, om det inte varit för att min bror har bott där i tre år. Hans engagemang smittar av sig, även om det förstås är på en helt annan nivå här hemma. :) Hur som helst så har han bland annat länkat till
det här blogginlägget, som berörde mig väldigt starkt. Det är overkligt att tänka sig in i hur det är att vara mitt i allt det som sker. Läs det gärna!

Edit: Jag kom på att jag kanske ska tillägga att min bror bor i Stockholm för tillfället. Det är jag ju lite glad över, får jag erkänna... :)

Frayed Canvas...


Igår pysslade jag med Februarikitet från
Cocoa Daisy... och det är ett såååå roligt kit! Jag kunde inte hålla mig från att beställa alla 3 add ons och kitet innehåller så mycket härlig färg och fantastisk textur.

Här är några små bilder på kitet. Galleriet och kitet i sin helhet avslöjas ikväll, med start kl 22 svensk tid. Det blir lite skojsiga tävlingar och allmänt prat på forumet då - kika gärna in!

Add on Assemblage:


Add on Found Objects:


Patterned paper add on Mixed Media:


Kort sammanfattning...


Ja, en mycket kort sammanfattning till och med, av året som nyss tog slut. :)


Det blir så varmt i halsen...


Jag lärde mig igår att det är jättedumt att inte läsa på kryddburkarna och att råka ta Cayennepeppar istället för Paprikapulver. Speciellt när man försöker laga barnvänlig mat till superkinkiga småtroll. Linus som vanligen gillar potatis- och majsbiffar klagade på att det blev så varmt i halsen... När jag smakade kände jag det också. Hjärnan snurrade några extra varv och när jag reste mig och kollade kryddlådan fick jag min plötsliga misstanke bekräftad - jag hade vräkt i cayennepeppar i maten. Det gick absolut att äta, men nog blev det ganska varmt i halsen... =)


Tavlan...


Jag tror jag blivit helt blind av allt stirrande på den här tavlan nu... Jag vet inte om jag är klar eller inte, men nu ska den i alla fall få "vila" i några dagar så får vi se om jag kan se på den med lite nyare ögon sen. Jag funderade en stund på om jag skulle dra över alltihop med en massa vitt... för jag blev lite irriterad på färgen... men nu får den vara så här så länge i alla fall. =)

Oavsett vad jag tycker om den om några dagar så har jag i alla fall haft väldigt kul!

------------------------------------------------------------------------------------------

It feels like I've been staring at this for so many days now, that I've gone completely 'blind'. I don't know if it's finished or not, but I'm thinking that I'll have it resting for a fews days now and perhaps I'll be able to look at it with fresh eyes after a while... =) I was thinking about going over it with a lot of white, because the color was annoying me... but I'll leave it like this for now. Whatever I'll think of in a few days, I had SO much fun creating it!
 


Jag började med att limma fast lite notpapper i bakgrunden. Sen har jag också limmat dit skrynligt silkespapper, tyll och snöre... De små pärlorna limmade jag dit nästan sist.Cirkelmönstret är gjort med "modelling paste" och så har jag limmat fast lite snöre och tyll...Fjärilen gjorde jag genom att skriva ut en bild på en fjäril mha skrivaren, jag vågade nämligen inte försöka rita en själv =) och sedan kleta över med modelling paste som jag gjorde mönster i. Sen har jag målat i massor med lager och jag lät den mörkaste färgen hamna i fördjupningarna.


Bergsbestigning...


Å jag har så himla roligt med en stor (för att vara jag) canvas. Den är 30x40 cm så det är ju inte tokstort direkt, men jag har mest gjort små 15x15 och 20x20 tidigare. Och det är väl i ärlighetens namn inte så många jag har gjort heller... Men nu är jag sugen på att bara göra fler och fler och fler... =) Vi får väl se hur det går...

Här är en layout med barnen foton på barnen som klättrar i "snöberget" utanför vårt hus. Tyvärr så kom de och körde bort det mesta av det stora berget nu i veckan (och jag förstår att det är lite bra att de gör det också, men det är trist för barnen) och det som är kvar är mest stenhårt och isigt efter töväder och nya minusgrader.

Hur som helst hann de i alla fall ha MASSOR med roligt uppe på det där "berget" innan det försvann. Jag hade faktiskt inte tänkt att skvätta färg på den här layouten, men så råkade jag dra sönder det blå pappret så att det blev en vit fläck och då var det lika bra att göra fler fläckar. =)


Självporträtt nr 3...


Jag ville göra något annat än en närbild på mitt ansikte... :) Fråga mig inte vad jag håller på med, fjantar mig bara... Man ser fjärrutlösaren i min hand... men det gör inget. Ska jag hålla på i 52 veckor så måste jag väl variera mig lite. =)

----------------------------------------------------------------------------------

I wanted to do something else than just the regular headshot. Don't ask me what I'm doing... just being silly. But I was thinking that if I'm going to do this for 52 weeks, I need to play around a little... =)Tusen TACK för alla gulliga kommentarer jag får! Jag har kladdat ännu mer med färg de senaste dagarna och om det blir något resultat av det till sist så antar jag att det kommer att dyka upp bildbevis här i bloggen. Roligt är det i alla fall! :)

Feeling blue...


Det blidde inte mindre än två layouter till
veckans teknikutmaning hos SWE Scrapbook. Utmaningen går ut på att inte använda sig av mönstrade papper, utan att istället göra sina egna.

På den här första layouten har jag limmat fast silkespapper och sytt fast tyll, på en bakgrund som jag först målade vit. Sen kladdade jag på lite mer vit färg innan jag sprayade med chalkboard glimmer mist över alltihop. Till sist skvätte jag lite vit akrylfärg (det är beroendeframkallande!) här och där och dekorerade med knappar som jag färgat in med alcoinks.

-------------------------------------------------------------------------------------

I've created two layouts for this weeks technique challenge over at SWE Scrapbook. For the first one I used paint, tissue paper, tulle and chalkboard glimmer mist. The buttons are colored with alcoinks.Den andra layouten gjorde jag genom att använda digitala brushes (designade av Karla Dudley) som jag skrev ut tillsammans med texten på min bakgrund. Sedan färglade jag cirklarna med Promarkers, sydde lite på symaskinen, skvätte lite vit färg och hällde ut knappar. :)

-------------------------------------------------------------------------------------

For the second layout I printed my text and some brushes (designed by Karla Dudley) and then colored the circles using Promarkers. I then splattered some white acrylic paint over (it's an addiction!) and used my sewing machine around some of the circles.
Men jag vill inte se dens rumpa tack!


Himmel vad det är roligt med pyssel just nu! På den här layouten har jag sytt fast tyg, tyll och spets och sedan kladdat på med vit färg. Grunden är ett gammalt mönsterpapper från 7gypsies.

Alva och jag pratade om bebisen och om hur hon kommer att kunna hjälpa till. "Du kanske kan hjälpa till att byta blöja" sa jag... "Ja, men jag vill inte se dens rumpa, tack!" svarade Alva. :) Hon kanske kommer att kunna springa och hämta nya blöjor eller så, i alla fall.. =)

-----------------------------------------------------------------------------------------

I really love playing with paint right now! On this layout I used my sewing machine to attach some fabric, lace and tulle, before adding some white paint. The background is an older 7gypsies paper.
Jag snurrade ihop snöret och målade det med lite vit färg. I mitten limmade jag fast en pärla.


Kortskissdags...


Veckans kortskiss och alla fina tolkningar hittar du
här!

--------------------------------------------------------------------------------

Check out the new card sketch and all the lovely cards made by the team, here!Utsikt...


Jag har gjort en layout till veckans skiss hos
SWE Scrapbook. Det är verkligen en toppenskiss och SWE-bloggen är proppfull med snygga tolknkingar!

------------------------------------------------------------------------------------


I made this layout for this weeks sketch challenge at SWE Scrapbook. It's a fab sketch and there are a whole bunch of great interpreatations in the blog - go check them out!Självporträtt nr 2...


...blev svartvitt...


Utmaning hos Cocoa Daisy...


Kolla in
månadens utmaning hos Cocoa Daisy! Jag hade väldigt roligt när jag gjorde min layout. Färgkladd är kul. :) Man behöver inte vara prenumerant hos Cocoa Daisy eller använda sig av något kit, för att kunna delta i utmaningen. Deadline är 10 februari.

------------------------------------------------------------------------------

Check out the January challenge over at Cocoa Daisy! I had a lot of fun when I created my layout. I love playing with paint! :) The challenge is open to anyone and you don't have to use the kits to play along. Deadline is February 10.


En hel del kladd...


There's a whole lot of messy stuff going on at my desk right now. Among other things I played with my art journal today. I hope to do that more often, because it's so much fun! :)
En till julklapp...


Jag har glömt att visa det här albumet som jag gav bort i julklapp... det innehåller lite favoritfoton från 2010. Grunden är ett chipboardalbum från 7gypsies och jag började med att måla alla sidor med akrylfärg. Sen är innehållet väldigt enkelt. Mest foton och små remsor med text.
52 självporträtt...


Vad tror ni om det? Efter att ha gett mig på Projekt 365 förra året - och inte riktigt slutfört det - så känns det ju lite mer överkomligt med ett foto i veckan. Även om det nu ska vara ett självporträtt... Det var
Ronda som gav mig idén och det är många inne på Cocoa Daisy som har hängt på.

Jag har faktiskt tänkt att försöka göra klart Projekt 365, trots alla missade foton under hösten. Jag hängde med otroligt bra ända tills jag blev gravid ungefär... sen rasade det samman. Men det skulle verkligen kännas bra att sammanställa alla foton som jag faktiskt tog och att göra det så komplett som det går. Det handlar bara om att välja och sortera foton och det står på "att göra listan". :) Precis som att slutföra mitt decemberalbum också står på listan... =)

Men den här nya utmaningen då, 52 veckor och 52 självporträtt. Det kan ju bli gräsligt enformigt och tråkigt. =) Eller så blir det kul.

Mitt första foto ser i alla fall ut så här. Jag gillar ljuset från julgranen i bakgrunden.

Kortskissen drar igång igen...!


Här är mitt första kort för i år, efter Carinas fina skiss! Kolla in
här för att se skissen och alla fina kort!

 


hämta barn...


Jag har gjort en layout till veckans skiss hos SWE Scrapbook. Kolla in
här för att se skissen och de övriga tolkningarna.

--------------------------------------------------------------------------------------

I made this layout for the sketch challenge at SWE Scrapbook. Check out the sketch and the other layouts made by the team here.Jag limmade fast metallfjärilen inuti den stora knappen med hjälp av glossy accents.På det bruna "blombandet" har jag använt lite distress stickles "Clear Rock Candy".Barnen är hemma idag, för det är planeringsdag på skola och dagis, så det är imorgon som vardagen drar igång på riktigt. Det är ju dock en ganska ovanlig vardag för tillfället, på grund av sjukskrivningen och bebisen i magen. Allt känns bra, men jag ser fram emot ett nytt läkarbesök snart, för det var ett tag sedan nu. Jag hade några riktigt jobbiga dagar ungefär en vecka innan julafton. Förmodligen var det kanske bara så att magen gjorde ett ryck och växte just då, men jag var ganska orolig på grund av det ömmade och högg så mycket. Jag känner igen vissa hugg och småsmärtor som "normala" och det är när det dyker upp nya saker som känns lite annorlunda, som det blir jobbigt. Dessutom tror jag att jag hade ganska mycket sammandragningar (även om det var svårt att vara riktigt säker eftersom magen inte var så stor än) och jag såg framför mig hur jag skulle få tillbringa resten av graviditeten på soffan för att undvika dem. Det lugnade sig tack och lov och nu känns det mer normalt. Ibland kan jag röra mig ganska mycket utan att känna något speciellt och ibland behövs det mindre för att magen ska protestera. Jag försöker att vara försiktig och väljer att vila när det känns som om det behövs. Jag är i vecka 17 nu och på ett sätt känns det som om tiden går fort och på ett annat som att den går väldigt långsamt... :)

Ett fotoSkissutmaning hos Cocoa Daisy...


Kim har ritat den här underbara skissen till
månadens skissutmaning hos Cocoa Daisy. Deadline är 31 januari och vem som helst får vara med! Man behöver inte vara prenumerant eller använda något specielt material, utan det är fritt fram att scrappa med vad man har till hands. :)Jag gjorde en layout med foton från besöket i fotostudion tidigare i höstas. Tack till Sofie som tog foton på oss alla 4!
Till bakgrunden har jag använt en stämpel från Purple Onion Designs och för att matta ned det stämplade lite målade jag lite gesso över. Allt material förutom knapparna och spetsen kommer från Cocoa Daisy's januarikit + add ons.
 

Nytt år med SWE Scrapbook


Hur aktiv jag varit hos
SWE Scrapbook har verkligen varierat ett bra tag nu, men nu är det full fart på planeringen av bloggen och det känns jättekul! Det finns absolut anledning att hålla koll på vad som kommer att dyka upp i bloggen framöver!

Mitt första bidrag för i år är gjort till veckans teknikutmaning. Kolla in utmaningen här.  Min layout handlar om när vi kollade på Kalle Anka på julafton. :)
Idag har vi gjort det här...


...och barnen också har varit ute och lekt i snön massor här utanför huset de senaste dagarna. Vi bor vid en vändplan där de lägger upp ett stort "snöberg". =)


Smycken...


Jag sorterade lite foton och hittade bilder på ett par smycken som jag gjorde tidigt i höstas.
-------------------------------------------------------------------------------------
I was doing some photo organization earlier today and found the photos of these necklaces that I made earlier this autumn.

Den här halsbandet har blivit en riktig favorit.
------------------------------------------------------------------------------------
This is really a favourite of mine right now.


Mer Domestic Bliss...


Tack så himla mycket för alla söta kommentarer...!

Här kommer resten av layouterna jag gjort med
januarikitet från Cocoa Daisy. Jag kände mig mer än lovligt ringrostig efter höstens illamående och så julhelgen på det... det har inte blivit så mycket scrappat, men nu tror jag att jag börjar få lite fart till sist. Håller på med lite olika grejer som kommer att dyka upp här i bloggen längre fram.
Jag har gjort bakgrunden genom att stämpla med Versamark och embossa med ett genomskinligt pulver. Sen sprayade jag Chalkboard glimmermist över alltihop.

Använde symaskinen lite här och där, men det syns lite dåligt på fotona. Gjorde bland annat en "ram" runt titeln.
Domestic Bliss - Cocoa Daisy January kit


It's a new year...! I hope 2011 has started out in a good way for all of you! 

It's also time for a new Cocoa Daisy kit...! You can find Domestic bliss
here. This kit makes me oh so happy!

This is one of the layouts I've created so far. "Läsa" means reading and Linus really loves to read.
Here's an image of the main kit:
And here's the add on "Cup of sugar":
These Maya Road bingo pieces are just fabulous (4 included in the main kit)!
...and so are the exclusive Cocoa Daisy stamps. Did you know that you can buy these separately?