Mer från Cocoa Daisy...


Aprilkitet
finns till salu från den 1 april, 12 am EST vilket borde bli... klockan 6 imorgon bitti här hemma... Om jag inte alldeles rörde till det nu... Jag känner att min hjärna har fått nog för idag och försöker gå och lägga sig redan... ;-)

Här är ytterligare två layouter som jag gjort med kitet + add ons. Det gula "rosbandet" från American Crafts är verkligen ljuuuvligt vackert!

---------------------------------------------------------------------------------------------

The gorgeous Cocoa Daisy April kit and add ons will be available to the public on April 1st, 12 am EST! Here are another couple of layout that I made using the kit + add ons. The yellow rose ribbon from American Craft is sooo beautiful!Knasig tjej som inte gillar saft, eller hur?! :) Men festis går av någon anledning bra, speciellt en sommardag på stranden...Lite symaskin och lite färgstänk.... :) Det gröna bandet från huvudkitet är sååå fint också!
Linus Rockis...


Jag har gjort en layout för
Engströms om en av höstens stora händelser här hemma - Minimello och framträdandet som Linus Rockis gjorde i TV! Det var en väldigt spännande kväll...!

Material från Engströms: papper från My Mind's Eye, spets från Prima och stjärnstämpeln från Hot Off The Press.

Kortonsdag hos SWE Scrapbook...


Veckans kortutmaning hos
SWE Scrapbook är en scraplift av ett läsarbidrag! Kolla in i bloggen för att se Elsemajas fina kort och teamets tolkningar!

Så här blev mitt kort!

-------------------------------------------------------------------------------------------

The card challenge for this week at SWE Scrapbook, is a scraplift of a beautiful card made by one of our readers, Elsemaja. Check out the blog to see her card and what the team came up with! This is my card!
Central Park...


Möt våren med aprilkitet från
Cocoa Daisy...! :) (Jag låtsas inte om att det snöar och är otrevligt idag...) Här är ett par av mina layouter med det hääärliga kitet! Jag är jättekär i det här träfärgade/vita pappret från Crate och tillsammans med det gröna fina bandet, träfjärilarna och den lilla metalldekorationen... mums!Fjärilsstämpeln från Jenni Bowlin är också en ny favorit! Färgerna i det här pappret från Basic Grey passade så himla bra till cykelfotot med Alva. :)Jag gjorde också ett litet kort. Fjärilen är embossad med Zing embossingpulver från American Crafts.
Yttepytteliten tjuvtitt...


En väldigt liten tjuvtitt på en av mina layouter med
Cocoa Daisys aprilkit... Hela galleriet finns att beskåda senare ikväll! :)


Vecka 11 och 12, eller 28 veckor...


Tiden går snabbt och jag hajade till ordentligt idag när jag insåg att det förmodligen bara är två veckor kvar innan jag ska "flytta in" på sjukhuset... TVÅ veckor...! Det är ju ingenting. Gulp. Det känns bra på många sätt också, för det börjar bli så att jag får ont väldigt lätt och det blir tryggare att vara på sjukhuset... men ändå, just idag vill jag inte riktigt...

Här är i alla fall jag och magen! Den känns större än den ser ut här, tycker jag.. ;-)


Vecka 12


Vecka 11

Kalasat klart...


Nu har vi kalasat klart för ikväll och till och med katterna verkar utmattade... =)Det var ett bra kalas. Ett tag trodde jag att vårt recept för ett något lugnare kalas - filmkväll - skulle misslyckas fullständigt, men tack och lov så satt de hyggligt still och tittade när filmen väl var igång. =) Innan dess var det dock lite hemgjord pizza och glass med maränger och chokladsås som skulle klaras av. 


 


Modelling paste and perspectives...


Jag har idag en liten artikel hos
SWE Scrapbook om hur man kan göra roliga bakgrunder med strukturpasta och akrylfärg. Den färdiga layouten ser ut så här, men kolla in hos SWE för en beskrivning av hur jag har gjort.

-----------------------------------------------------------------------------------

Today I have a tutorial on SWE Scrapbook on how to create fun backgrounds using modelling paste and acrylic paint. The end results looks like this, but check out the SWE blog to see all the steps. It's written in Swedish, but there are lots of images... ;-)

Jag är också jättestolt och glad över att få vara med i ett projekt som min vän Sue dragit igång. Det ska bli jättespännande att följa words and perspectives på hennes blog under april månad!

-----------------------------------------------------------------------------------

I'm also very proud and happy to be a part of a project created by my friend Sue. I'm so excited to follow the words and perspectives on her blog during the month of april!
Idag/Today...


Idag är jag gräsligt stolt över lillbrorsan! Våra förbeställda ex av hans bok trillade ned här igår...! Tjoho vad han är bra och vad jag är glad för hans skull!

-------------------------------------------------------------------------------------

Today I am so proud of my little brother! Our pre-ordered copies of his book arrived here yesterday! I am so happy for him!Idag har jag funderat på om jag skulle kunna klara av att virka något liknande den här, bara genom att titta på hur den ser ut och använda den som mall...

--------------------------------------------------------------------------------------

Today I've been wondering if I could learn to crochet something like this, simply by watching this piece and use it as a template...Idag försöker jag att städa så smått inför Linus kalas imorgon kväll, men samtidigt försöker jag att rör mig så lite som möjligt för jag har känt mig lite mer ömtålig de senaste dagarna... :) Det är väl ingen idé att städa, när de ändå ska komma hit och stöka till, eller vad säger ni? ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------

Today I'm trying to clean the house a little, because Linus' birthday party is coming up tomorrow evening. But at the same time I'm trying to move as little as possible, since I'm feeling a bit more fragile these past few days... :) If you think about it, there isn't much use in cleaning if they're coming here to make a mess again so soon, is there? ;-)


Två kort...


...gjorda för
Engströms. Det första är väääldigt enkelt, men jag gillar det stilrena. Jag har stansat ut hjärtan, inkat kanterna och lagt dem på varandra. Nyckeln från Tattered Angels är så himla snygg och jag gillar "puss och kram-stämpeln" väldigt mycket också (Hot off the press)!Till det andra kortet har jag bland annat använt papper med musiktema från My Mind's Eye. Jag tycker att det röda med kassettbanden i bakgrunden (min cirkel) är så himla snyggt! Gitarrerna har jag klippt ut från andra sidan av samma papper och lackat med 3D-lack och det blev riktigt läckert. Linus fick syn på dem och ville gärna ha en fin gitarr, så kortet kanske får bli till hans födelsedag nästa vecka. :) Även den här lilla grattisstämpeln kommer från samma set från Hot off the press.Jag hoppas att ni alla får en bra torsdag!


Det pysslas en hel del...


...men det har blivit lite öde här i bloggen de sista dagarna. Det kommer att förändras ganska snart, som tur är. :) I väntan på något större kan ni få se en liten detalj. Jag har låtit en av mina polymerleranycklar få vingar, med hjälp av en stämpel från
Vilda Stamps. Resten av layouten får ni se någon gång i april. ;-)Annars då... magen växer och ryggen gör ont. :) Det är ingen fara så länge jag tar det lugnt, men jag är inte speciellt rörlig. Veckorna går och nu är jag i v.28. Linus ska ha kalas nu på fredag kväll och helgen därpå fyller han 8 år! Det är inte klokt! Inläggningen på sjukhuset närmar sig med stormsteg och det beräknas bli runt den 11 april. Det är för snart! (Fast det är ju bra att tiden går fort, också...)

Ja, det var väl det... en kort sammanfattning. :)

Kortskiss nr 128...


Skissen är ritad av Susanne, kolla in den och alla fina tolkningar
här!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

The sketch this week is made by Susanne. Check out the sketch and all the lovely cards here!


Minialbum...


Jag har använt marskitet + add ons från Cocoa Daisy för att göra ett roligt litet minialbum som jag tänkte använda för att dokumentera sonens annalkande födelsedag...! Jag hittade instruktionerna till albumet på YouTube men nu kan jag inte för mitt liv hitta tillbaka... :) Men jag har försökt visa med bilder och text hur jag gjorde albumet, i
bloggen hos Cocoa Daisy.

Om ni är sugna på VÅR så här mitt i snöovädret (det har inte kommit så mycket här än, men ändå... så himla onödigt..!) så kan jag ju fresta med lite tjuvkikar på aprilkitet från Cocoa Daisy... ljuuuvligt.... :) Eller hur?

Add on #1:


Add on #2:


Add on #3:Första layouten för Engströms...


...en väldigt enkel sådan i den fantastiska färgkombinationen orange och blått. Kika gärna in i
Engströms blogg! Jag insåg att det inte är så ofta jag använder cardstock i annat än neutrala färger nuförtiden, men jag gillade verkligen resultatet med den här blå färgen!

Jag har använt papper från My Mind's Eye och blommor och spets från Prima.

-----------------------------------------------------------------------------------

This is my first layout created for Engströms Artstudio! A very simple layout in the fabulous color combi orange and blue! I realized I don't use colored cardstock much these days, but I really loved doing so here!

I used papers from My Mind's Eye and lace and flowers from Prima.


Inspired by quotes...


Jag har gjort en layout till mars
månadsutmaning hos Cocoa Daisy. Utmaningen går ut på att inspireras av ett citat och jag fick idén av Sue till att använda just det här citatet: Every artist was once an amateur.

Min layout handlar om att jag måste våga testa och öva när det gäller tecknandet och målandet. Jag har aldrig trott att jag kan rita eller måla och nu ska jag slänga bort "jag kan inte-tankarna" och bara våga kasta mig ut! :)

Jag skrev ut små foton på några av alla teckningar jag övat med på sistone och så lät jag dem sticka ut ur kuvertet där jag skrev citatet. Jag har sytt på maskin och skvätt lite färg... :)I created this layout for the March challenge over at Cocoa Daisy, where we are inspired by quotes. Sue inspired me to use this particular quote, Every artist was once an amateur. This layout is about that I need to stop thinking that I can't draw or paint. I should just go for it and try and see what happens. I've been drawing a lot lately and I'm learning so much and having so much fun! I should just go for it and don't think too much!
So happy, proud and excited...


...to see my name on this list...!!!! =)


Ljuvlig vinst...!!!!


Jag fick hem den här uuuunderbara vinsten från
Stellas Februaritävling igår...! Tusen tusen tack...! Sååå fint!Jag tror bestämt att jag har glömt att visa layouten jag gjorde till tävlingen...! Det var länge sedan jag scrappade med svart cardstock i bakgrunden. Ett tag gjorde jag det jätteofta och jag gillar starka färger blandat med lite romantiska inslag, tillsammans med det svarta. Dessutom är jag väldigt sugen på att testa att kladda lite med akrylfärg, ovanpå svart! Jag insåg när jag städade scraprummet att jag har ett rejält förråd av just svart cardstock, så det kanske blir använt mer snart igen, vem vet. :)


Tävla med SWE Scrapbook...!!!


Ni missar väl inte
tävlingen som just dragit igång hos SWE Scrapbook...??? Det är bäst ni kilar in och läser, för det är en skoj tävling och priserna är alldeles toppen. Första pris är till exempel värt över 900 kr!Spännande... och självporträtt nr 10...


Idag har jag spännande och roliga nyheter....! Jag är sååå glad och stolt över att ha fått en plats i designteamet hos Engströms. Kolla
här! Jag ser jättemycket fram emot att få sätta igång!

Annars har jag lämnat bilen på verkstaden nu på morgonen. Jag besiktigade den förra veckan och fick veta att en bromsslang behöver bytas. Trist, men nödvändigt att fixa.

Här kommer självporträtt nr 10. Vad snabbt veckorna går! Om vi räknar "de andra veckorna" så är jag i v.27 nu... Det går undan!I have some fun and exciting news today...! I've been accepted as a design team member at a Swedish wholesaler, Engströms Artstudio. I'm so happy and I'm really looking forward to getting started....!

This is my self portrait no 10 and I can't believe how fast the weeks are going by!
Haft en mysig dag...


...med barnen hemma från dagis och skola idag (planeringsdag). Vi slog till på ett biblioteksbesök, följt av pannkakslunch på café. :)
Rosa hår...


Det kanske vore något att skaffa sig? Nu bestämde jag mig för att den här får vara klar! Jag skulle kunna pilla i evigheter, men det måste ju vara bättre att gå vidare och öva på nästa "figur" istället. Det där med att skugga ett ansikte är en hel vetenskap och jag inser att det finns mycket att förbättra, men jag tror som sagt att det är bättre att öva vidare på ett nytt objekt än att försöka få till det perfekt redan från start!

Jag har använt blyerts, akvarellpennor, vattenlösliga kritor (neocolor II), akrylfärg, gnuggisar, stämplar, boksidor som jag fäst med gelmedium, en virkad "doily" som jag fyndade för 2 kr hos Röda Korset, en Maya Road chipboardfjäril med akrylfärg, distress cracklefärg och lite neocolor II på... Hm... ja, det var nog det!I finally decided that this is finished! I need a lot more practicing, but I think it's a good idea to move on, practicing on the next "creature" instead of trying to get it all right from the start! :) What do you think, perhaps I should go for pink hair the next time I visit the hairdresser? =)

Anyway... I used pencils, watercolor pencils, watersoluble crayons (neocolor II), acrylic paint, rub ons, stamps, book pages that I glued on using gel medium, a thrifted doily and a Maya Road chipboard butterfly coverd with acrylic paint, distress crackle paint and some neocolor II... I think that's about it. =)


Använd tapeter...


Veckans teknikutmaning på SWE Scrapbook handlar om att använda tapeter och jag kom till sist till skott och använde en tapetsnutt som jag köpte för nästan inga pengar alls för flera år sedan. Jag stansade ut två hjärtan ur tapeten och ett ur ett foto och så stansade jag "scallopedhjärtan" av vit cardstock att sätta bakom. Jag använde symaskinen runt tapetkanterna och skrev min journaling i ett av hjärtana.

Det konstiga "glänset" bakom mina hjärtan ser mycket bättre ut IRL och är glittrande, härlig Glimmer Glam från Tattered Angels.

--------------------------------------------------------------------------------

The technique challenge for this week over att SWE Scrapbook is about using wall paper. I have had this small piece of wall paper for several years now and I'm happy that I finally managed to use it. :) I made a couple of hearts with my wall paper (using spellbinders dies and my cuttlebug) and also cut a heart out of my photo. I then made the scalloped hearts out of cardstock. I used my sewing machine around the edges of the wall paper and wrote my journaling in one of the hearts.

I used some Tattered Angels glimmer glam behind my hearts and it looks much better IRL than in this photo!
Övning pågår...


Jag vet inte hur många olika ansikten jag ritat de senaste dagarna... =) Övning pågår... Färgläggning och skuggning har jag dock inte hunnit så långt med ännu, utan det är mest enkla skisser så här långt. Här har jag kommit lite längre, men det är lååångt ifrån klart. Hur som helst så är det SÅ kul!

------------------------------------------------------------------------

I don't know how many different faces I've been sketching these last few days... =) I'm practicing, practicing and practicing some more... I haven't come that far when it comes to coloring and shading, but mostly I've been doing simple sketches. On this one I've added some color, but it's far from finished... Anyway, I'm having so much FUN!Prinsessa...


Bjuder på en fin prinsessa idag, bara så bloggen inte ska vara så tyst och tråkig... :) Jag har haft fullt upp idag (i alla fall med mina mått mätt, just för tillfället) och är alldeles väldigt trött. Imorgon förmiddag ska jag följa med Alva till dagis och sen är jag nog i ännu större behov av vila imorgon eftermiddag gissar jag... =) Pyssel pågår i alla fall så smått förstås och om det inte dyker upp något i bloggen imorgon så vet jag att det kommer något på torsdag i alla fall! Trevlig tisdagskväll på er!  

Självporträtt nr 8 och 9...


Nr 8 blev en kass bild tagen med mobilen, på toan på Intiman när vi var på utflykt med familjen och gick på Bamseteater. =)Och så vecka 9... hemma på golvet. =)

måndag = kortskiss...


Kolla in veckans kortskiss och alla fina tolkningar
här! Jag gjorde några "collageremsor" genom att limma fast rivna boksidor på remsor av cardstock. Sen har jag målat med glittrande "glimmer glam" från Tattered Angels. Tagen är stämplad med en stämpel från Purple Onion Designs och sedan målad med "glimmer glam". Jag har sytt lite på maskin och färgat in spetsen med Maya mist. Den lilla dekorationen är gjord av polymerlera.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Check out the card sketch of the week, and all the lovely cards made by the team!

I created "collage strips" by adding book pages to strips of cardstock, using gel medium. I then painted the strips with "glimmer glam" from Tattered Angels. The tag is made out of cardboard and I stamped it with a music background stamp from Purple Onion Designs and painted it with "glimmer glam". I used my sewing machine a little and the lace was colored with Maya mist. The small embellie was made out of polymer clay.


Kan inte motstå en online class... :)


Jag var tvungen att anmäla mig till
The She Art Workshop, för jag har visst lite svårt att motstå alla roliga "online classes" som man kan hitta. Det är så himla kul att få se hur andra gör, lära sig lite nya tips och tricks och få den där extra knuffen som behövs för att våga prova nya saker.

Jag har inte hunnit experimentera så mycket än, men roligt har jag... :)

-------------------------------------------------------------------------------------

I seem to be unable to resist all the fun online classes available out there... :) And of course I had to join the She Art Workshop. It's so much fun to learn new things and to be inspired to try new techniques. I haven't had the chance to play that much yet, but so far I'm having lots of fun! :)
Kombinationsutmaning hos SWE Scrapbook...


Dagens utmaning hos SWE Scrapbook är en kombinationsutmaning där man ska använda minst ett stämplat motiv, en tag och gem på sin layout.

Jag använde mestadels material från Cocoa Daisys marskit + add ons till min layout.

Alva leker bebis ganska ofta nu och säger säger "Så länge är jag eran bebis..." Det blir väldigt spännande att se hur allting blir när den riktiga bebisen väl är på plats, men det känns ju lite bra att A tänker sig att hon ska sluta vara bebis då. :) Samtidigt som jag gissar att det blir viktigt att vi låter A vara liten ibland också längre fram... hon har ju ändå varit minst rätt länge nu...

--------------------------------------------------------------------------------------

The challenge for today over at SWE Scrapbook is about using something stamped, a tag and a paper clip on your layout.

Almost everything on my layout is from the Cocoa Daisy March kit + add ons.

Alva is pretending that she is a baby quite often these days. She says that she is our baby until the real baby arrives... :) I'm so curious to know what everything will be like when the baby is finally here, but I'm kind of happy that A seems to have the intention to stop being our baby by then... :) At the same time I guess it'll be important for us to remember that she's been the youngest for very long... and that we'll allow her to still be little every now and then, even after we have our baby.


Liten fjärilscanvas...


Jag har gjort en till fjärilscanvas, en liten en den här gången. Den är 15x15 cm och jag har använt notpapper, silkespapper, modelling paste och akrylfärg. Det är sååå kul och jag vill bara göra fler och fler... :)

------------------------------------------------------------------------------------

I've created another butterly canvas, a small one this time. It's approx. 6x6 inches and I've used sheet music, tissue paper, modelling paste and acrylic paint. It's so  much fun! I think I could just go on and on... :)