Att köpa eller att inte köpa?

...och nu handlar det varken om senaste Chatterboxpappren, några läckra chipboardfigurer eller nya fluid chalks...

Utan det är det där med HUS som har vänt upp och ned på tillvaron. Att köpa eller att inte köpa...? Eller, det är klart att vi någon gång ska köpa ett hus. Så långt är det inte så svårt. Men tänkt om det där "någon gång" är nu? Och tänkt om nu faktiskt är NU och inte om ett år eller två... Jag tror inte att jag orkar hålla på och leta hus år ut och år in.

Och så det där med pengarna... En och en halv miljon eller två och en halv miljon? Kanske tre miljoner? Det är såna fantasisummor att man inte kan greppa det. Ett nytt hus som är dyrare eller ett gammalt hus som kräver en massa jobb och pengar till renoveringar? Vad blir egentligen billigast/dyrast i slutänden? Och tid, vi som aldrig tycks ha någon tid över som det är nu... och som verkligen inte är begåvade med några snickerikunskaper... Vad ger bäst livskvalitet?

Vi hade bestämt oss för att bjuda på huset vi tittade på för en dryg vecka sedan... Men så tänkte vi om. Hittade en massa nackdelar. Men det gnager lite... eller mycket... tänk om vi ångrar oss. Det finns ju en massa fördelar också... *suck*

Sådär låter det i mitt huvud just nu. Jobbigt och besvärligt surr... ;-)


Kommentarer
Postat av: Epona

Hej! Vi är i samma läge, tittar också på hus, även om priserna inte är detsamma här i Norrköpingstrakterna. Men om det inte känns rätt i magen så vänta! det finns fler hus! Lita på magkänslan, det blir oftast det bästa i slutändan. Om man ska köpa nyare/äldre är svårt.. Nyare = dyrare och det kan vara produktionsfel och allt däremellan. Gamla hus, ja det kan bli mycket jobb det med. Men köp ett hus där ni kommer TRIVAS, det är det viktigaste!!

Postat av: Lindzi

Det rätta tillfället kommer och då känenr ni att ni ska slå till! Håller tummen!

2006-08-15 @ 09:57:25
URL: http://lindzi.blogg.se
Postat av: Jenny Li

NÅGON gång kommer "nån gång" alltid att bli NU... Så är det ju bara - annars blir det ju "ingen gång" och det vore ju synd! Men som sagt - köp när det KÄNNS rätt, när det känns som hemma när ni kliver över tröskeln. Eller ser ritningen, som i vårt fall...!

2006-08-23 @ 13:45:53
URL: http://himmelochord.livejournal.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback