Jag hoppas att...


...ni har en mysig första advent...!Jag är inte så värst bra på att sy...


Jag trodde väl inte heller att jag kunde... jag syr ju mest lite hit och dit på mina papper titt som tätt och det är inte direkt något avancerat symaskinsanvändande det rör sig om. Men när jag gav mig på att sy
en sån här igår så vill jag lova att det var nödvändigt att yppa en och annan svordom under arbetets gång... och då är det ändå nybörjarversionen jag gör, dvs utan någon mysig öppning där rymdfararen kan bo. Visst är den fin! Och jag är så imponerad av folk som hittar på såna här fina saker! Trots svordomarna är jag till sist ganska nöjd med vad jag har åstadkommit. Nu måste jag "bara" inhandla stoppning och stoppa den full och sy igen. :)Jag har i alla fall lärt mig ganska mycket, så om jag skulle få för mig att göra en till skulle det nog vara ett och annat som blev rätt första gången istället för tredje, som igår. Det är åtminstone vad jag tror och hoppas. =)

En annan sak jag imponerades av igår var den här beskrivningen. Jag har börjat så smått, men jag är inte 100% säker på att jag någonsin kommer att bli klar. :) Men en rolig grej är det!


Mer om groddburken...


Först av allt - tusen tack till
Johanna för de jättejättefina och superanvändbara bokstäverna som kom hem till mig i ett så jättefint paket! : )

Lina ville veta mer om groddburken... Den är toppen! Ingen komplicerad mojäng, utan den består helt enkelt av fyra lösa bitar som går att ställa i varandra. Det är två "våningsplan" - de genomskinliga delarna på bilden - där man kan grodda. Det är som två skålar/burkar där hela botten är en sil. Underst ställer man en uppsamlingsskål (mörkgrönt) och överst kan man ha ett lock som också det är fullt med hål så att man kan hälla på vatten genom det om man vill.

Jag har bara groddat mungbönor i burken än så länge (alfaalfafrön har stått på inköpslistan ett tag, men de vägrar visst ta in det på Willys där vi oftast handlar...)  och de ska först ligga i blöt 8-12 timmar och sen är det bara att lägga dem på ett av "våningsplanen". Man plockar bort de bönor som inte svällt och sen är det enda som behövs att man sköljer lite 2 ggr/dygn. Det är här groddburken är så bra, för tidigare har jag spänt en silduk över en tillbringare eller burk med hjälp av gummisnoddar och så har jag fått greja och fixa för att den där sen ska stå på ett sätt så att vattnet kan rinna av ordentligt utan att duken trillar av eller att alla bönor/groddar fastnar innan för silduken, på utsidan av burken... Nu behöver jag bara skölja, ställa dit "våningsplanet" på sin plats och så får det stå så. Gärna med en diskhandduk över, för det går bättre i mörker.

Jag köpte till en extra "våning" också förresten. 2 följde med burken. Om man är riktigt flitig kan man ju ha flera omgångar igång samtidigt, så att de blir klara med några dagars mellanrum. Just mungbönor är klara att äta efter 3-5 dagar. Mums! :)

EDIT: Jag har köpt burken i en hälsokostaffär. Tror det är bästa tipset, om någon vill ha en egen. :)


Ett par layouter med foton från förra julen...


...för att försöka komma i julstämning kanske...? Det är några månader sedan jag gjorde de här layouterna nu. Jag är för tillfället ordentligt förkyld och dras med halsont som aldrig verkar vilja försvinna och känner mig allmänt trött och tom på energi. Skulle vilja bli frisk och pigg och till exempel orka ägna mig åt julpysslande... :)

------------------------------------------------------------------------

These are a couple of layouts with photos from last christmas, that I made a few months ago. Maybe it's time to take a look at them again now, to try and find the right christmas spirit? ;-) I have a very annoying cold and a sore throat and I don't have that much energy right now... I'm hoping to feel better soon so I can do stuff like these cute santas below... =)
SWE Scrapbook söker inspiratörer...!


Kul, eller hur?! Kolla in infon
här och sen är det väl inte så mycket att fundera över....? Sätt igång! :) 

Ny vecka hos Kortskissen...


Jag undrar om jag borde ta och börja göra lite julkort... ;-) Eller så blir det kanske inga i år? Det vore ju lite trist... Hur som helst, veckans skiss är uppe hos
Kortskissen och mitt kort ser ut så här.

Det var lite mörkt när jag fotade och bling cardstock tycker jag alltid är svårt att få bettigt på bild. Damaskmönstret är en stämpel från Purple Onion Designs - jag har stämplat och sen embossat med clearpulver. Bokstäverna är mitt nya neat freak - gillar det skarpt. :)--------------------------------------------------------------------------------------
There is a new sketch up at Kortskissen. I think I ought to get started with the christmas cards really soon, if I'm going to get any done this year...!

It was pretty dark when I took this photo so the colors are kind of weird and I always find it difficult to get bazzil bling to look good. Anyway - I used a damask stamp from Purple Onion Designs that I'm in love with! I used a clear embossing powder to give it a shiny look.

Scrappar du ikväll? Eller imorgon kväll?


Då är det väl läge att hoppa på
Cocoa Daisys Scrap Off-tävling och därmed ha chans att få ett av de härliga kiten och att gästdesigna en månad???!!!

Deadline är imorgon... gott om tid...! :) Man får använda vilket material man vill och behöver inte vara kund hos CD för att hänga på.

Jag har glömt...


...att visa den här layouten, som jag gjorde till Scrappariets cybercrop förra helgen... :) De prickiga cirklarna är tyg och vissa av dem har jag sytt fast på layouten. Ramen till journalingen ritade jag på ett mönstrat papper och klippte ut. På några av knapparna har jag limmat fast en bit ihopknuten tyll. En massa lek, helt enkelt...

Edit: Jag fick en liten fråga... han har inte ritat bilen själv. :) Han tvingar sin mamma att rita bilar då och då... =) Men han har färglagt den coola elden alldeles själv. :)Det var förstås väldigt mysigt med afternoon tea igår. Nybakade scones och ett glas champagne kanske man skulle unna sig fler lördagseftermiddagar...? ;-) Framför allt hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills jag träffar det här tjejgänget nästa gång.

Nu kommer  Johan och barnen hem efter att ha tillbringat natten hos barnens farmor! Så nu ska jag kramas... =)


Blandad kompott...


Jag ska snart cykla iväg till stationen och hoppa på tåget till Stockholm. Som om jag inte fick nog av den resan under måndag - fredag. ;-) Men idag blir det roligare, för jag ska ägna mig åt lyxigt Afternoon Tea, tillsammans med en hel hög mysiga tjejer som jag träffar alldeles för sällan. Det ska bli jätteskoj!

Jag tänkte visa den här - ett bra inköp jag gjorde för några veckor sedan. Jag har velat ha en groddburk bra länge, för det är så krångligt att hålla på och spänna sildukar över tillbringare som jag gjort tidigare. Den här mojängen förenklade det hela avsevärt och det är så gott med groddar!En annan rolig grej förvånade jag mig själv med att köpa på Syfestivalen för ett par veckor sedan - en Cuttlebug. Jag som inte använt min QK på år och dag har plötsligt börjat rota bland mina gamla dies igen. Och ett sprillans nytt neat freak-alfabet trillade också ned i min brevlåda häromdagen. :)Det verkar som om det är grön färg som är grejen?

Hoppas ni får en härlig helg allihop!

Tre små tavlor...

Jag har gjort de här tre små tavlorna åt Cocoa Daisy. Jag har använt material från novemberkitet och tavlorna är 6x6 tum (ca 15x15 cm).

Jag skar ut ramar av samma cardstock som jag använde till bakgrunden. Lace cardstocken är fäst i ramarna och sedan är ram + lace fastsatt med 3D-kuddar så att det är lite avstånd till bakgrunden. På den mittersta tavlan är det mönstrade pappret fastsatt på bakgrunden men ramen och rutan med våra namn är upphöjda med hjälp av 3D-kuddarna.Kolla också in välgörenhetskampanjen som Tricia har dragit igång. Om man inte har möjlighet att skänka mat till behövande kan man bidra med pengar via Cocoa Daisy. Alla som deltar i kampanjen kommer att tilldelas lotter till den stora lottdragningen och det är inga dåliga sponsorer som har hakat på!

Ett till foto från helgen...


Det var svårt att få båda att se glada ut samtidigt... =)

----------------------------------------------------------------

I had a really hard time getting them both to smile at the same time... =)


Min favoritlayout...

Oj oj oj... Johanna har utlyst en tävling där man ska visa upp sin favoritlayout. Man får bara välja en... det är superdupersvårt.

Men efter att ha klurat lite så var jag ju ändå tvungen att försöka välja och då blev det den här.Jag gillar den för att det var en av de första layouterna där jag kladdade så här mycket med färg och rev sönder papper och stämplade och använde rub ons och bara öste på. Det känns också bra att det är flera foton på den, för annars är de allra allra flesta av mina favoriter layouter med bara ett foto. Till sist är temat viktigt - jag är fortfarande alldeles för dålig på att leva här och nu... och förresten... det är ju inte heller så tokigt att det är en layout med foton på mig tillsammans med barnen. Det är ju annars oftast jag som står bakom kameran.

Rolig tävling hos Cocoa Daisy...!!!!


Jag tycker absolut att ni ska kolla in den spännande tävlingen som börjar hos
Cocoa Daisy den här veckan...!!!! Det är en tävlig som löper över 4 veckor med start nu bums - deadline för första uppgiften är 24/11. Den som vinner blir Guest Daisy Diva för en månad. Tävlingen är öppen för alla och man behöver absolut inte vara prenumerant eller använda material från CD's kit för att kunna vara med.

Häng på...!!! Det skulle vara så kul med svenska deltagare...!!! :)

Sen är också tredje utlottningen av fyra igång i Cocoa Daisy's blog (utlottningen är i samma inlägg som det där vinnaren i förra utlottningen presenteras, scrolla ned lite bara...) Tricia lottar ut ett superduperfint decemberkit - missa inte det!

En liten tjuvkik på en layout som jag gjort med just det kitet...Check out the fun Daisy Diner Scrap Off that has just begun at Cocoa Daisy...!!! It's a four week competition and the winner will be a guest daisy diva. Deadline for the first week is November 24th. Check out all the details in the message board. You don't have to be a subscriber to take part and you don't have to use the kits to take part in this contest! I hope you'll join us...!

And be sure not to miss the giveaway in the blog. One lucky person will recieve the gorgeous December kit. Above is a little sneak peak of one of the layout I've made with the kit.

Alfabetsstämplar...


Jag hade tänkt mig att jag skulle klippa isär de här bokstäverna och använda dem var och en för sig, för att göra ord och meningar, men när de kom så tyckte jag att de var så himla fina som de satt, så till att börja med ville jag gärna behålla dem så här (fast jag klippte bort "z" för det var liksom i vägen... ;-).

Det är ju svårt att se här, men bokstäverna är stämplade med svart dyna och embossat med genomskinligt pulver, så de är fint upphöjda. Åsså har jag sytt på symaskinen runt det vita pappret.

Bokstavsstämplarna kommer från
Purple Onion Designs.

---------------------------------------------------------------------------------

I was intending to cut these stamps apart, but when they arrived they looked so cute together, so I decided to keep them like this to begin with. It doesn't show clearly on this photo, but I used black ink and a clear embossing powder, so they are slightly raised.

You'll find these letter stamps at Purple Onion Designs.

"Övar" means "practicing" by the way. =)


Nyhetsbrev från Paper Trunk...

Senaste nyhetsbrevet från Paper Trunk är fullproppat med jul- och presentrelaterade idéer. Jag dekorerarde ett lakrisal-rör från flygresan till Finland nyligen, och tänkte fylla det med något mumsigt(?) eller vad det nu kan bli... och ge bort som julklapp. :)

--------------------------------------------------------------------------

Check out the latest newsletter from Paper Trunk! It's full of ideas for gifts and holiday related decorating. I altered this canister and I think I'll stuff it with something yummy as a christmas gift. :)


Så här såg det ut...


Och så här blev det...

En bild till...


Tusen tack till Susanne som hjälpte till och tog en hel del kort, till exempel det här. :)

--------------------------------------------------------------------------------------

We were a bunch of girls who got to spend the day in a photo studio today! We got some instructions from the owner of the studio this morning, but then we got to play around all by ourselves. We got a few really great shots and some not so great shots... =) It was difficult but sooo much fun! I want to say a huge thank you to Susanne who helped me and took a lot of photos - for example this one above. I would loooove to have my own studio... *dreaming*


Fotostudio


Oooo så kul det vore att ha en egen fotostudio! Vi är ett gäng som gått ihop och hyrt en fotostudio idag och jag hade första "passet" nu på morgonen. Det var verkligen jättekul. Ganska svårt, men väldigt kul.  

Barnen var ganska vilda. Eller väldigt vilda. Så det var inte det lättaste att fånga dem på bild. Hade inte motiven varit så rörliga och oförutsägbara hade jag nog experimenterat lite mer med t.ex. kamerans inställningar och med hur ljuset från blixten föll, men det fanns inte riktigt tid till det...  Men det var superkul och jag tycker att jag fick flera jättebra bilder.

Ett par smakprov... Den är nog inte helt skarp den här första bilden, men jag gillar den ändå!
Ytterligare en Purple Onion layout...


Det här var den tredje av layouterna jag skickade in till "finalen". Jag har stämplat en hel drös med "vintage blank labels" som finns på
den här sidan och sedan färglagt dem med Twinklings. Till sist sydde jag fast mina små labels med symaskinen och skrev min journaling med hjälp av MM stickers.

------------------------------------------------------------------

This was my third layout for the Creative Team final. I used the vintage blank label - can be seen here - and colored them with Twinklings. I then used my sewing machine to attach them to my page and wrote my journaling using MM stickers.


Ytterligare en utlottning!


Har ni varit inne hos
Cocoa Daisy och kommenterat nu då, så att ni har chans att vinna ett finfint pris? Det är också en bra idé att ni börjar förbereda er för en superduperskojsig 4 veckors tävling som drar igång hos Cocoa Daisy nu på måndag! Håll utkik, jag kommer förstås att hojta igen när det drar igång!

Sen måste ni också kika in hos Purple Onion Designs , för Michele lottar ut ett underbart set med datumstämplar. Det är också väl värt att kika in på alla urläckra projekt som teamet gjort med stämplarna! Söndag kväll/natten till måndag (vilken amerikansk tidszon det nu är som gäller den här gången ;-) är deadline för den utlottningen.

----------------------------------------------------------------

Have you visited the Cocoa Daisy blog and left a comment to have a chance on the giveaway? It's also a good idea to get ready for a really fun Anniversary challenge that will begin at the Cocoa Daisy site this Monday! :)

You also need to check out the Purple Onion Designs blog, because the team really rocked the cool date me stamp set! And there is also a giveaway....!!! Make sure you leave a comment...!

Utlottning....!


...det är dags för ännu en utlottning hos
Cocoa Daisy! Skynda er dit...! :)


Time for another giveaway at the Cocoa Daisy blog. Hurry...! :)

Lagade en av dem...!


Tack vare Peterlinas peppande kommentar så orkade jag igår kväll uppbåda tillräckligt med energi för att ge mig på den av stansarna som det fastnat ett tunt papper i. Jag fick loss det! Och den funkar! (Utan bank i bordet.) Hurra! Och tack Karolina!

Jag tror inte att den andra går att rädda, tyvärr... men jag tror jag ska ta med den ut och prova att banka den i en sten, innan jag ger upp helt och hållet. ;-)

Till sist denna gråa novemberdag (ge mig snö eller vår, tack!) - jag tycker verkligen att ni ska kolla in
Paper Trunk och skicka in ett bidrag för att ha chansen att bli gästdesigner i december!!! Deadline är 21/11, så det är gott om tid kvar.

Irritation...


Kan ni begripa att jag har lyckats förstöra BÅDA mina stora cirkelstansar!!!! :( Är det inte extremt dumt? Den ena försökte jag stansa i tyg med - det skulle jag aldrig ha gett mig på. Tyget fastnade och även om jag till sist fick bort det så blev stansen sig inte lik igen. Den blev lite sned och vind och funkar inte. Den andra minns jag inte vad det var jag försökte stansa i - det var inte tyg, men lik förbaskat något som var för mjukt. Jag minns att jag tänkte samtidigt som jag gjorde det att "nej, nu gör jag det ju igen!". Och visst. Det sitter fast. Ska kanske ge mig på att försöka få loss det någon dag, men går det så är väl risken stor att jag ändå rubbat den på samma sätt som den första, så att de inte fungerar. Så dumt, så dumt.


Kortskissen...!


Det är nypremiär på
kortskissen idag och dessutom sökes fler inspiratörer - kolla in det!

Mitt kort ser ut så här...Jag har beställt 4 st nya album nu. Vi får väl se hur långt de räcker. Borde sortera ordentligt för jag har ganska många layouter som sitter i album som är i "oordning" också... Men oj oj oj, jag blir trött bara jag tänker på det. =)

Minst 128...


Jag har gjort minst 128 layouter hittills i år. Eller, det är garanterat fler förresten, för jag har gjort 128 layouter med foton från i år, och ett och annat äldre foto har jag nog också scrappat...

Ingen av alla dessa layouter sitter i ännu i album.

Jag har alltså lite att ta i tu med när det gäller organisering och sortering. Och shopping, är jag rädd. Jag har absolut inte plats för alla dessa layouter i de album jag redan äger. Vem säljer billiga AC ringalbum och har gratis frakt? ;-)


Imorgon är det nypremiär för
kortskissen. Missa inte det! :)

-----------------------------------------------

I've made more than 128 layout so far this year. That is 128 layouts with photos from 2008. None of them are in albums yet, so you could say I have some organising to take care of... some day... ;-) And shopping I'm afraid... I really need to buy me some new albums...!

Tomorrow "kortskissen" will back again! (A card sketch blog.) Don't miss it!!!

Purple Onion Designs...


Här är två av layouterna jag gjorde till finalomgången av uttagningen av teamet hos Purple Onion. På den första har jag stämplat med Twinklings och gjort en "journaling spot".
Och här har jag använt en bakgrundsstämpel och gjort mitt eget "ledger"-papper.De nya stämplarna för oktober är uppe på
Purple Onions hemsida. Urgulliga vinterstämplar av Michelle Clement hittar ni här och jättesnygga datumstämplar designade av Liz Tamanaha hittar ni här.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

These are two of the layouts I made for the final round of the Creative Team search for Purple Onion Designs. On the first layout I used Twinklings H2O to stamp with, to create a journaling spot. On the second layout I used a background stamp and created my own antique ledger paper.

You need to check out the new stamps that are up on the Purple Onion sites. Adorable winter stamps designed by Michelle Clement and fabulous date stamps designed by Liz Tamanaha.

Utlottning hos Cocoa Daisy...


Kolla in i
bloggen för en utlottning - den första av 4 för att fira att Cocoa Daisy fyller 2 år. Grattis Cocoa Daisy...!!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Check out the Cocoa Daisy blog for a giveaway - the first out of 4 giveaways as a part of the Cocoa Daisy Anniversary Celebration. Happy birthday Cocoa Daisy...!!!!

December Trunk Designer


Är du sugen på att bli Trunk Designer i december? Kika in i
bloggen... tävlingen går ut på att scrappa julklappar och man behöver inte använda produkter från Paper Trunk för att kunna vara med.

November med Cocoa Daisy


Det är ingen mindre än Stacy Julian som har komponerat ihop novembers härliga kit hos
Cocoa Daisy.

På den första av layouterna kunde jag inte låta bli att leka lite med gesso och akrylfärg. Jag går en online art journalingkurs med Dina Wakely som är såååå kul. :) Det ingår en "glitz giant roller doodle grid" i kitet från CD och jag bara älskar den! (Man ser ett rutmönster här och där i mitt färgkladd... =)

---------------------------------------------------------------------------------

The November Cocoa Daisy kit is put together by the fabulous Stacy Julian and here are my layouts using the kit.

I'm taking an online art journaling class with Dina Wakely and I couldn't help myself from trying some of the techniques we've learned on this first layout - playing with gesso, acrylic paint and the Glitz giant roller doodle (grid).


Dagen idag...


Det har förvisso varit kallt, men ooo vilket underbart väder med sol och blå himmel. Här är några bilder från vår dag. Jag tyckte att det frostiga lövet var så vackert och jag blev glatt överraskad av bilden jag lyckades få av såpbubblan. :) Och på kyrkogården blev det äntligen fint, med ljung och runda stenar. Alva är lite suddig, men o så söt ändå. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

It's been cold but oooo such a wonderful weather today. Here are some photos from our day. I loved the cold leaf and the photo I got of the soap bubble. On the cemetary we finally planted some heather and placed out the stones I collected a while ago. Alva is a bit blurry, but still very cute... :)