Hahaha.... scrappat i rosa...!

Jag visste det - att jag skulle trilla dit på rosa... Det är ju nu inte jag som köpt pyjamasen i alla fall... :-) Fast jag tycker att elefanterna på den är hemskt söta. Har ju för övrigt en LO på temat rosa i huvudet, men jag har inte kommit längre än till tanken med den. Jag tycker Alva ser sååå konstig ut i rosa och i kläder med små spetsar osv... det är liksom inte min bebis då... =)

njuter

Sen har jag dekorerat en chipboardbokstav till
SWE Scrapbook. Målade med akrylfärg och använde krackeleringsmedium - superlätt att använda och en klar favorit.

chipboard

Sen har jag ju pysslat med lite andra saker som jag inte fått visa tidigare, eftersom jag sökte till Minneskattens DT. :-) Och det är verkligen med spänning och glädje jag ser fram mot uppdraget! Tack igen Mikia! *dansar en glad liten dans* Jag gjorde bland annat den här lilla asken för hemlisar. I ansökan ingick att man skulle göra något som handlade om varför man ville vara med i ett DT och just det blev min första hemlis... :-)

Hemliga lådan 4 bilder

hemlis 1 fram o bak

Och så gjorde jag den här LO:n, där det mesta av materialet finns att köpa hos Minneskatten. Den handlar om att jag inte varit mycket till rolig mamma för Linus på bra länge nu...

Lär mig leka

Texten lyder:
Vilken hemsk insikt – jag är usel på att leka! Under alldeles för lång tid har jag ständigt haft någon ursäkt att ta det lugnt och stå brevid. Jag var gravid, jag fick ont i ryggen, jag var klumpig och stor. Hugo dog, jag var nysnittad, i chock, i sorg, utan kraft. Jag blev gravid igen, illamående, dödstrött, ömtåligare än ömtåligast, på sjukhus. Alva föddes och jag var återigen nysnittad och öm och bräcklig.  Din förvånade och väldigt glada min när jag nyligen lyfte upp dig på riktigt för första gången på många, många månader fick mig att förstå lite mer av hur du påverkats av den långa tiden med en mamma som inte kan, inte får, inte orkar...  Och nu den här insikten om leken på lekplatsen. Jag är van att stå brevid. Jag tittar på dig när du klättrar upp i klätterställningen och åker rutschkana ned. Har jag ens varit uppe i klätterställningen någon gång? Det är verkligen på tiden... Jag måste börja klättra och åka kana! Jag är inte ömtålig längre. Vill du lära mig att leka Linus?  Bild 16/7-06

Text 17/7-06

Och den här LOn har jag bestämt inte visat någonstans tidigare heller. Den scrappade jag när jag var på sjukhuset i våras, rätt så inspirerad av Ali Edwards.

första cykeltur

Det var väl allt för idag... :-)
 


Sommarlayout...

Jag har gjort en LO till Scrapperiets sommarutmaning och det blev visst inte alls som jag hade tänkt mig... I huvudet i förväg fanns något stilrent och vackert men det här blev istället ganska kaotiskt... :-) Jag hade så många foton jag ville ha med och istället för att försöka få till en dubbel-LO så täckte jag hela bakgrunden med somriga foton. Inte mycket plats över till papper och dekorationer med andra ord. Jag har använt band från We R Memorykeepers, några QK-figurer, ett stämplat smultron (återigen Linda Muhrs design, från Inkywings) och en journalinglapp som jag gjort själv i Word och sen skrivit ut och skrivit för hand på. Och så rub ons från Gin-X och en vit gelly roll...

Linus sommar 2006

Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om reslutatet ännu, men det är kul att leka och prova nya saker... (men jag kan ju inte fortsätta så här, för vad ska jag då med alla papper till...?) och jag tror jag gillar den bättre IRL än på skärmen, för det blir ju ännu plottrigare när man förminskar... :-) Jaja, full med sommar är den helt klart!

Och tack för tröstande ord om huset. Är fortfarande gräsligt ledsen och jag tror inte ett dugg på att saker händer för att det finns någon mening... men jag inser också att det här såklart inte var "det enda huset" bara för att det känns så just nu...

...ledsen...

Just nu vill jag aldrig mer bjuda på något hus... Fy, sååå gräsligt jobbigt att behöva släppa drömmen och ge sig i en budgivning... Depp, depp, depp... :-( Riktigt, riktigt pisstrist...

Men för att prata om något helt annat, för jag nu är det ju bara att glömma och gå vidare, så har jag just fått en liten aha-upplevelse när det gäller hur mycket det går att förändra färgerna i photoshop. Scannade in ett litet kort (ja, jag har visst också trillat dit på Penny Blacks söta kottar... ;-) och det blev inte alls sig likt i färgen.
 
Så här blev det och det är den blåa färgen som är helt fel - alldeles för mörk och för skarpt blå:
PB golfkort scannat

Efter att ha försökt fixa det i photoshop så fick jag fram det här - inte rätt men närmare sanningen:
PB golfkort-blått

och under trixandets gång så gjorde jag det här - som ju inte alls stämmer med sanningen men som hade varit rätt snyggt det också... ;-)
PB-golfkort grönt

Så nu gäller det ju bara att lära sig behärska det här lite bättre, så kan man ju fixa till lite vad som helst... =)

tavla till dagis

Kan det verkligen vara sant att det är Linus sista dag på småbarnsavdelningen idag? Det känns jättesorgligt, för vi har trivts så himla bra! Jag tror ju i och för sig att det blir lika bra på nästa avdelning också och inskolningen där har gått jättebra, men ändå... det är ett bevis på hur tiden flyger iväg...

Jag skrev ju tidigare att jag skulle försöka göra en tavla och nu är den gjord. Lite rörig kanske, men jag älskar verkligen Linda Muhrs stämplar. Det gröna pappret är KI memoreies, fonten heter CK Evie och jag har fyllt i bokstäverna med gul akrylfärg. Alltihop är monterat på en rödmålad canvasduk. Några av blommorna och smultronen är monterade med 3D-kuddar.

hej då smultronet

Sommarens små glädjeämnen

Jag gjorde fyra layouter till SWE Scrapbook på temat "Sommarens små glädjeämnen" och nu kan man läsa mer om mig i Helene och Åsas fina blogg. :-)

Den första visar en av Linus favvosysselsättningar i början av sommaren - blåsa såpbubblor på balkongen. Det stora Linusfotot var för ljust, så då lekte jag med det i photoshop och gjorde det ännu ljusare med flit. Papper från We R Memorykeepers och KI Memories.

såpbubblor


...och sen gick vi på tigerjakt under en av sommarens promenader... Linus har så härlig fantasi. :-) Titeln skrev jag ut på OH-plast och så fyllde jag i bokstäverna med gul akrylfärg.

tigerjakt

Den sista är en dubbel och innehåller bilder från ett uuuunderbart badställe vi hittade fram till i sommar...

oas 1

oas 2
Fler som är släkt?

Kanske finns det en och annan likhet här också?

AnnaoAlva

Jag städar egentligen idag, men då gör man visst såna här fynd som man bara måste få ägna sig åt en stund... :-)


Jag har scrappat!

Jag borde ägna varje ledig sekund åt att röja och städa här hemma (för den dag vi hittar vårt hus och det blir dags att ha visning på den här lägenheten blir det rätt mycket att göra...) men idag tog jag paus och scrappade istället och det får mig att må SÅ bra! :-)

Det har varit lite trögt med scrappingen ett tag och tidsbristen gör att jag inte orkar göra så avancerade LOs eller använda så mycket dekorationer, för det är så besvärligt att dra fram för mycket saker som sen måste plockas undan (scrappar ju vid köksbordet). Så idag bestämde jag mig för att det inte gör något och att jag skulle scrappa snabbt och inte tänka så mycket och strunta i om det blev lite tokigt eller om det skulle bli annorlunda om jag funderade i en halvtimme till... och det var så skoj att bara scrappa på och jag kan inte tänka mig att jag någonsin gjort tre LOs så här snabbt någon gång förut. Det hjälper ju till att de är i lettersize också förstås. Är himlans nöjd med det formatet!

Först ett foto som togs när vi precis kommit hem med Alva första gången.

äntligen hemma

bazzill, KI memories-papper, knappar från autumn leaves, font CK love life, fluid chalk, zig writer


Och så ett foto från sjukhuset, precis innan hemfärden.

På väg hem

bazzill och papper från KI Memories, autumn leaves + något jag glömt (blomman och ena cirkeln), band från We R Memory keepers, font: CK Evie (har fyllt i med ljusblå akvarellpenna), zig writer

Och så ett foto på Alva som jag lekt lite i photoshop med. Tycker det är svårt att få till det snyggt med penslarna men det är väl bara till att öva lite mer...
Vacker

Pappre och band från basic grey, chipboardgrejen är målad med vit akrylfäg och så har jag stämplat med en stämpel från MM magnetic stamps ornaments. Rubriken är QK studio skinnimini: målade med vit akrylfärg, klistrade dit bokstäver, målade blått och tog bort bokstäverna.

Japp, undrar när jag får en sån här scrapdag igen nästa gång?

Alva och Linus

Nu är ju inte barnen lika gamla på de här bilderna - fotot på Alva är taget idag (dvs hon är snart 3 månader) och Linus var nog hela 8 månader när bilden på honom togs - men jag tycker att det var lite kul ändå... :-) De är ju inte alls exakt lika... men nog syns det att de är syskon?

syskon


Sommaren dröjer sig kvar...

Jag vägrar släppa taget om sommaren och har pysslat ihop ett väldigt somrigt kort till ljudet av smattrande regn... Underbara sommarstämplar från Muhrens kollektion hos Inkywings och så en hÄngel. All färgläggning är gjord med distressrefiller och de tre stora blommorna sitter på 3D-kuddar. Det här är egentligen ett test inför en tavla jag tänkt fixa till Linus avdelning på dagis, när han nu ska flytta upp bland de stooora barnen nästa vecka (himmel och pannkaka - hur blev han så stor?). Småbarnsavdelningen han gått på heter Smultronet. :-) Om jag lyckas enligt planen får ni såklart se resultatet här så småningom...

sommarkort

Tusen tack till Linda och Marie som designar så underbara stämplar!

Jag kan förresten inte riktigt tro att det är sant att jag får vara med på ett hörn i Helenes och Åsas nya projekt SWE Scrapbook. Blir så stolt att jag nästan svimmar när jag ser mitt namn i samma lista som mina stora scrapidoler... Fantastiskt roligt och spännande!

SWE Scrapbook

Jag har ingen aning om hur man får till en bild så att den blir en länk inser jag... :-) så länken kommer istället här.

På husfronten - tack för era kommentarer till mitt tidigare inlägg. Vi kommer inte att bjuda på det där första huset vi tittade på eftersom vi kom fram till att det fanns för många saker på minuslistan och det fick oss att känna oss för osäkra. Det känns skönt att ha bestämt det - men nu är det visning av nästa "drömhus" som gäller på söndag. Är redan inflyttad och klar ;-) och jag älskar läget - nära till många bra saker - och att det är byggt 2003... men vi får väl se hur det känns på söndag...


Att köpa eller att inte köpa?

...och nu handlar det varken om senaste Chatterboxpappren, några läckra chipboardfigurer eller nya fluid chalks...

Utan det är det där med HUS som har vänt upp och ned på tillvaron. Att köpa eller att inte köpa...? Eller, det är klart att vi någon gång ska köpa ett hus. Så långt är det inte så svårt. Men tänkt om det där "någon gång" är nu? Och tänkt om nu faktiskt är NU och inte om ett år eller två... Jag tror inte att jag orkar hålla på och leta hus år ut och år in.

Och så det där med pengarna... En och en halv miljon eller två och en halv miljon? Kanske tre miljoner? Det är såna fantasisummor att man inte kan greppa det. Ett nytt hus som är dyrare eller ett gammalt hus som kräver en massa jobb och pengar till renoveringar? Vad blir egentligen billigast/dyrast i slutänden? Och tid, vi som aldrig tycks ha någon tid över som det är nu... och som verkligen inte är begåvade med några snickerikunskaper... Vad ger bäst livskvalitet?

Vi hade bestämt oss för att bjuda på huset vi tittade på för en dryg vecka sedan... Men så tänkte vi om. Hittade en massa nackdelar. Men det gnager lite... eller mycket... tänk om vi ångrar oss. Det finns ju en massa fördelar också... *suck*

Sådär låter det i mitt huvud just nu. Jobbigt och besvärligt surr... ;-)


Några frågor...

...som jag hittade på Jennys blogg...  Den som känner sig manad kan ju få svara... :-) och att den är på engelska är för att varken jag eller Jenny orkat översätta men man får såklart svara på svenska om man vill... =)

1. Name:
2. Age/Birthday:
3. Single or Taken:
4. Favorite Movie:
5. Favorite Song:
6. Favorite Band/Rapper/Artist:
7. Favorite Book/Comic Book:
8. Tattoos and/or Piercings:
9. Favorite TV Show:
10. Favorite Video Game/Board Game:
11. Do we know each other outside of Livejournal?
12. Would you give me a kidney?
13. Tell me one odd/interesting fact about you:
14. If you could change anything about your current life, would you?

Scrappat också...

Jag har äntligen hunnit scappa lite också! Bilder från när vi var på Lådbilslandet tidigare i sommar (hur kan det redan ha gått en månad sedan dess...?!) och sidorna är gjorda med utgångspunkt i en skiss av Becky Higgins.

Vägmärkena skrev jag ut på vanligt skrivarpapper och monterade på cardstock. För att dölja lite ojämnheter i kanterna har jag duttat på svart fluid chalk.

lådbilslandet 1

lådbilslandet 2

De mönstrade papprena kommer från Chatterbox och KI Memories. Chipboardbokstäverna är från Heidi Swapp.

Tjoho - att pyssla väcker ju bara ännu mer pysselsug... men nu är det snart dags för mig och Alva att hämta Linus på dagis, så jag ska nog packa undan för idag...

Antog utmaningen...

Linda har en utmaning i sin blogg och jag blev väldans inspirerad! Resultatet blev kanske inte helt vad jag tänkt mig - det blev lite för tomt med den vita bakgrunden - men jag hade i alla fall kul under tillverkningen. :-) Istället för att göra om så tar jag med mig lärdomen till nästa projekt... Tusen tack för utmaningen Linda!

tagtack

Jag har använt chatterboxpapper, bazzill, distressrefiller, torrchalk och fluid chalk, minibrads, QK: tag, runda ringar, flourish, fotohörn och alfabet paige. Jag är så glad att jag lyckas använda min QK mer och mer för ett tag ångrade jag verkligen att jag köpt den eftersom den bara blev liggande. Nu känns den helt klart roligare som tur är!

Om jag har lite tur så får jag hem en Summera mappvagn från IKEA idag! Jag har länge tänkt att jag inte kan ha en sån, både för att jag inte får plats och för att Linus är klåfingrig... :-) Jag får fortfarande inte plats egentligen och Linus är väl fortfarande rätt nyfiken på det mesta, men det ska nog bli bra ändå... ;-) Vad det gäller platsbristen så får vi väl lösa det genom att skynda oss att köpa hus...?

Försöker rensa...

Oavsett om vi ska flytta någon gång i höst eller inte så skulle vi må mycket bra av en rejäl utrensning här hemma, så det har jag försökt börja med idag... men i vilket hörn jag än börjar så kommer jag knappt någon vart för att det egentligen behövs städas och röjas i ett annat hörn först. Det är oerhört enerverande... Var ska man egentligen göra av alla saker och hur gör man egentligen för att hålla ordning? Jag har bland annat sorterat lite barnkläder idag - både såna som är för små för Linus nu och som Alva kan ha sen och såna som även Alva växt ur. Önskedrömmen vore ju 1000 snygga och matchande förvaringslådor att ha alla såna här saker i (och dessutom någonstans att göra av alla lådor), men tillräckligt många såna äger jag tyvärr inte än i alla fall. Hur göra man? Har ni några tips? =)

Det är mycket roligare att vara glad...

...och framför allt är det roligare när Alva är glad och inte bara ledsen. Det har varit mycket lugnare nu i några dagar, men jag vet inte alls om det beror på att jag slutat med mjölkprodukter eller om det är för att det blivit lugnare här hemma (förra veckan var sista semesterveckan och vi hade rätt många besök och det var lite full fart) eller om det bara går upp och ned ändå och inte beror på något speciellt. Det är i alla fall lättare att undvika mjölk än jag trodde, fast i den här värmen saknar jag att käka fil till lunch... Idag lyckades jag i alla fall fixa ihop riktig lunchmat (vi har en massa matlådor i frysen men de innehåller såklart sånt jag inte vill äta allihopa) istället för att bara äta mackor...

Så här glad kan Alva vara och just på det här fotot tittar hon på de roliga tygdjuren i en mobil. Ett grönt får till exempel, vem har kommit på något så tokigt...? :-)

Alva skrattar

Kvällarna är fortfarande lite knepiga och det verkar faktiskt som att hon säger till framåt kl 20-21 att hon vill sova. Det värsta är att hon omöjligen somnar om inte jag går och lägger mig jag också... och det är jag inte så sugen på så dags. Det vore nämligen lite kul att hinna med att utbyta några ord med sambon i någorlunda lugn och ro, efter att yrvädret Linus somnat... Så i bästa fall somnar Alva istället i soffan i min famn och sen är jag mer eller mindre fast där tills vi faktiskt går och lägger oss. I värsta fall kommer hon inte till ro och då blir det en himla massa skrik och snuttande... Vi borde väl försöka få henne att somna i egen säng på kvällarna, men jag förstår då rakt inte hur det ska gå till. Det känns som ett mysterium...


Trodde jag att jag skulle ha mycket tid...

...när jag och Alva blev hemma själva...? På ett sätt har jag ju naturligtvis det, men timmarna svischar ändå förbi ruggigt snabbt och med alla blöjbyten, amningar, tvättmaskiner, diskmaskiner och vad det nu är som sysselsätter mig (just ja, det är friidrotts-EM på tv också) så blir det inte så mycket lugn pysseltid över i alla fall.

Men jag har i alla fall lyckats göra klart en LO som legat länge nu. Det är en dubbel full med Linusprat från en av sommarens bilresor. Han sa så mycket skojiga saker att jag började anteckna vad han sa och även om allt inte just  r o l i g t  så blev det till sist ett ganska bra dokument för att beskriva hur Linus pratar just nu. För pratar det gör han - oavbrutet... :-)

Sidan två blev lite av en nödlösning eftersom det blev fullt på sid 1, så den är jag  inte så  nöjd med, men jag orkar som vanligt inte göra om och det är ju ändå textlapparna och orden som är det viktiga.

åka bil 1

Det är väl egentligen inte av intresse för någon annan än oss, men här är texterna:

Var är vi nu? I Grebo.
Var är vi nu? I Grebo.
Var är vi nu? I Grebo.
Igen?
Nej, fortfarande.

Jag såg några bruna kor med horn. Som äter sån't brunt gräs.

Nu hörs det inget. (håller för öronen)

Vi får inte köra på de som bygger klart bilvägen.
Titta jag såg en till grävskopa.
Är det en gubbe där i? (i en annan grävskopa)

Det regnar.
Kommer det vattenpölar från regnet?
Regnar det? Nej.
Men jag vill vara i regn!
Jag vill ha regn!

Finns det några fler ladugårdar?
Finns det några mera kor här?
De har stoppat huvudet i gräset och börjat tugga på jorden. (kossorna)

åka bil 2

Ser du mig här ute mamma? (när jag fotograferar)

Titta pappa de gräver!
De bygger en väg!

Jag vill se på Meckar Micke när ja gkommer hem.

Nu har vi åkt SÅ långt!
Mamma nu är vi i Strängnäs.

Jag såg en katt förbi!

Jag vill ha hallonkakakex!
Vill ni ha lite smultron med kex?
Jag menar det gröna.

Jag vill till farmor. (när vi nästan är hemma)
Jag vill åka till farmor.

Papprena är bazzill och KI Memories. Har också använt foamstamps Misunderstood och QK stiletto.

Angående husvisningen så var det spännande... vi får se vad som händer nu... :-)

Ett par foton istället för pyssel...

Semestern lider mot sitt slut och igår var vi på utflykt till Taxinge slott (även känt som "kakslottet") och åt godsaker som man egentligen blev proppmätt av att bara titta på. Runt slottet var det väldigt grönt och vackert och vi gick en mysig liten promenad.

Anna o Alva
Jag och Alva...

Linus på stubbe
Linus sitter på en stubbe och "fiskar"...

Mer pyssel kommer förhoppningsvis att dyka upp här i bloggen under nästa vecka. Alva och jag får ju lite mer lugn och ro när killarna går tillbaka till jobb och dagis... ;-)

Imorgon ska vi på vår allra första husvisning. Ett kedjehus som jag verkligen inte vet alls vad vi kommer att tycka om. Men ganska spännande känns det allt... :-)


En gammal LO igen...

...som jag scrappade på sjukhuset i våras och inte har visat förut. När jag fick en ny kamera i vintras ville Linus såklart också ha en, så vi byggde en legokamera. :-)

klick

Papper: bazzill och basic grey
Chipboard och akrylfärg : making memories
Loopy brads och floss: karen foster

Annars är det lite rörigt här hemma nu. Trötta föräldrar, en treåring med energi likt en duracellkanin och en bebis som inte är så värst nöjd med tillvaron... Men jag vet ju att bättre dagar kommer, hoppas bara att det blir ganska snart.  

Ett till kort....

...och den här gången är jag mer nöjd. :-) Mysig stämpel från Magnolia och härliga papper från KI Memories. Till färgläggningen har jag förstås använt distresser och de underbart färgglada blommorna fick jag i mitt pris från Pysselpunkten. Tack Lina! :-) Typsnittet är CK Elsie och så har jag visst använt fluid chalk och minibrads också.

lugnt och skönt

Lugnt och skönt hoppas jag att ni har det eller har haft det eller kommer att få det på era semestrar! :-)