akut tandbrist och stora gungan...


Här är ett par av mina layouter med junikitet från
Cocoa Daisy- Cubicle. Jag har även använt material från "Water Cooler" och "Rolodex" (add ons).Här har jag skvätt färg, gnuggat rutiga rubons och sytt på symaskinen.


Birthday party again...


Alva had her first birthday party with friends today. 5 of her friends were here and they all seemed to have a great time. It was pretty 'calm' compared to a couple of the other parties we've had, for Linus. ;-) It was the first time for most of her friends and my guess is that it'll be a huge difference next year.

Alva really enjoyed her self... =)


Gott om såna här...


Japp, det kryllar av maskrosor på vår tomt. Och utanför. Det är liksom inte ett krig som är möjligt att vinna. Så jag tog fram kameran istället. Ser fram emot att öva mer med macroobjektivet framöver!


Använd mist...!


Jag gjorde den här enkla layouten till en utmaning på
SWE Scrapbook. Man skulle använda mist och jag har använt en underbar gul Maya Mist. Jag använde resterna av ett ark med chipboardcirklar som "mask" när jag sprayade. Sen la jag bara till foton, en liten symaskinssöm och några smådetaljer.


Ali Edwards' project kit


Be sure to check out the project kit designed by Ali Edwards, on sale today/tonight at
Cocoa Daisy. (And already available if you're a subscriber!) It is looking sooo fabulous!


Cubicle...!


Ooooo, I am in loooove! Junikitet från
Cocoa Daisy är så snyggt! Jag håller på och scrappar med det för fullt! :)


Gamla papper...

Till en utmaning på SWE Scrapbook rotade jag bland mina gamla papper och gjorde den här layouten. Om det bara fanns mer tid... Jag har mycket gamla godingar i högarna, som jag gärna skulle scrappa med om jag bara hann. =)


Någon här hemma fyller fyra år idag...!Och det var väldigt vad mycket rosa saker det blev bland paketen... =) Så kan det gå!
Och om födelsedagsbarnet själv får välja mat... ja, då blir det så här! =) Men hon sa faktiskt häromdagen att "jag vill smaka sushi någon gång" och det var ju lovande. Vi äter aldrig sushi hemma, men jag äter det rätt ofta till lunch, så hon hör ändå talas om det titt som tätt.


Kortskissen


Jag hade verkligen tänkt göra ett kort till den här skissen, men vips så hade tiden gått och det var för sent... :) Det är ju full fart så här års med födelsedagar och aktiviteter på dagis och i skolan och jag vet inte allt.

Hur som helst - kolla in de underbara korten
här...!


Igår sken solen...


...och vi smygstartade firandet av finaste 4-åringen (födelsedagen är imorgon)! Allra sötaste klänningen från Sudan hade hon på sig - tack Per och Anna! :)


Tävla med SWE Scrapbook...!


Häng med och tävla med SWE Scrapbook! Pion Design sponsrar en tävling där du kan vinna hela serien "Förgät mig ej", designad av Pysselgumman (Theresa Lundström).

Tävlingen går ut på att tolka en skiss och temat på layouten ska vara något romantiskt. Deadline är 31 maj och då kan läsa allt du behöver veta i
inlägget på SWE Scrapbook!  

Fästingsommar...?


Det sägs ju att fästingarna ska ha mått gott under snötäcket i vintras och jag måste säga att om det fortsätter som det börjat så blir de små rackarna inte roliga i sommar. Jag hittade en fästing i knävecket igår (och det kliiiiar nu) och i morse var det Alva som hade en yttepytteliten på halsen. Jag gjorde min upptäckt på tåget hem igår och gissa om det var frustrerande att inte kunna ta bort den bums. Bläää...

Det känns i alla fall bra att vi så sent som i tisdags var och vaccinerade oss mot TBE. Det var tredje sprutan för barnen och mig, så jag hoppas att vi har ett ganska gott skydd!
Igår var det 5 år sedan...


...som Hugo kom och lämnade oss. Jag har svårt att beskriva känslorna för det är så mycket på en gång. Det känns både overkligt och väldigt nära. Vi fikade lite och gjorde fint vid graven. Vi åkte också och köpte Linus allra första simmärke och barnen småtjafsade vid middagen. En helt vanlig dag, mitt i allt det ovanliga.
Äntligen...!
Inte för att jag vet hur vädret tänker vara nu framöver, men ooo så härligt att vi fick lite sol och värme och att det till sist blivit ordentlig fart på växtligheten där ute...!

Leker lite...


Ok, överdrivet jag vet... men det är roligt att experimentera...! :)


Naturen är förunderlig...


Det här fotot tog jag i måndags...


...och så här såg det ut igår, torsdag...


Zucchini ska det bli, minsann...!

Magnetstämplar...


När använde du dina gamla magnetstämplar senast...? För om du har scrappat ett tag, visst har du ett set liggande någonstans...? =)

Jag rotade fram mina "rummage" och använde till den här layouten, till en teknikutmaning hos
SWE Scrapbook. Kika in för att se fler exampel på att använda bokstavsstämplar.

Det mesta materialet jag använt i övrigt kommer från flera olika kit från Cocoa Daisy.

--------------------------------------------------------------------

When did you last use your magnetic stamps? If you've been into scrapbooking for a while, I'm pretty sure that you have a set stashed away somewhere...? =)

I found my old favourites "rummage" and used them on this layout, for a technique challenge at SWE Scrapbook. Check out the blog post to see other examples on using letter stamps.

Most of the other things I used are from a couple of different Cocoa Daisy kits.Och jaaaa, jag är på bättre humör idag! Trots galen åska i natt och hysteriskt regnande. Just nu är det i alla fall "bara" grått. Faktum är att min känsla stämde igår... det blev genast bättre med lite mat i magen. =)


Irriterad...!


Grrrr... jag är så irriterad! Jag hoppas snart ha skakat av mig känslan så att jag istället kan börja njuta av att jag har fyra dagars ledighet framför mig. ;-)

Irritationsmoment nr 1: Det var visst nära att vi blev av med A:s förskoleplats trots att vi inte ens var i närheten av att tacka ja till ett erbjudandet om flytt till annan förskola som vi fick i brevlådan i måndags. Vi stod i kö för flytt till ett annat ställe, men var inte ens säkra på att vi verkligen ville ha en plats där och så fick vi erbjudande om plats på "fel" ställe och två dagar efter att det erbjudandet landat i vår brevlåda, 5 dagar innan vi ens var ombedda att svara på erbjudandet, så har chefen för förskolan där A går nu "gett bort" A:s plats till någon annan! Som tur var tackade någon nej till en erbjuden plats, så allt ordnade sig utan krångel. Men jag kan inte låta bli att bli arg ändå. Jag kan aldrig föreställa mig att det verkligen hade slutat med att A blivit tvungen att flytta - det hade vi inte gått med på - men i alla fall... irritation...

Irritationsmoment nr 2: Jag hade skrivit till Försäkringskassan och bett om ett intyg som jag behöver till min arbetsgivare och OM intyget som landade i min brevlåda idag verkligen säger det jag bad om - väldigt tydligt bad jag dessutom om det - så är i alla fall jag inte klok nog att begripa det. Det blir till att ringa på fredag och försöka reda ut det hela. *suck*

Hm... det känns inte bättre än... men jag är hungrig, så det blir kanske bättre efter maten... =)

Projekt 365, 4 -8 maj

Det blir ännu en laddning bilder, innan läggdags!

4 maj, tro't eller ej men jag hittade motivet på mitt jobb... =) Hårt photoshoppat... för skojs skull...


5 maj, priset som man får om man vinner Rebusrallyt i Lkpg. Eftersom vi vann i höstas och det var dags för rally igen i helgen så var vi tvugna att fixa dit vårt lagnamn och jag scrappade en fin liten "plakett". Vi vann i lördags igen men priset hamnade inte hemma hos oss den här gången. =)


6 maj, det växer och växer...


7 maj, på väg till barnens farmor...


8 maj, så har kan det se ut när man åker rebusrally och det regnar och regnar och regnar utanför minibussen...projekt 365, 2-3 maj

Helgen var väldigt skoj men intensiv! Nu är det redan tisdag och imorgon är det nästan fredag eftersom det är en kort arbetsvecka. =) Det ska bli superskönt att vara ledig och hemma, inte minst eftersom vi var bortresta hela den föregående helgen. Jag hoppas nu bara att det inte regnar alla 4 dagarna... Om vårvärmen väntar mycket längre med att dyka upp på allvar så tror jag vi drabbas av en grav kollektiv depression här under regnmolnen.

2 maj, Linus på studsmattan... omöjligt ljus men en glad bild... =)


3 maj, jag tyckte barnens fötter var så söta... där de satt och väntade på godnattsaga... 


Häng med och scraplifta...


min layout hos
Cocoa Daisy... Deadline är 31 maj och man kan använda precis vilket material man vill och behöver absolut inte vara prenumerant hos Cocoa Daisy för att vara med.

Alva har på sistone pratat om "när jag blir mamma..." ungefär istället för "när jag blir stor...". När jag frågade när hon skulle bli det så sa hon att "Först måste jag gå på Stor..." (som är dagisavdelningen hon ska börja på i höst) "och sen måste jag gå klart alla skolorna..." (synnerligen klokt, eller hur?) och sen skulle hon bli mamma. =)
Join in on the scraplift of the month over at Cocoa Daisy. Scraplift my layout above, and check out this thread at the Cocoa Daisy message board! You don't need to use a CD kit to be able to participate!

The title of the layout says "when I become a mummy..". Alva has been saying that lately, sort of instead of "when I grow up...". Very cute... =)

Cardalicious no. 36


Check out the new challenge over at
Cardalicious - create a card using the colors yellow, pink and teal.

Here is my card:I can't belive how fast the weeks are flying by...! We have lots of fun plans this upcoming weekend and I think it's a good thing I'll have 4 days off next weekend, because then it's only one week left before Alva is turning 4 and we'll be very busy again! :)

And there are only a few weeks left of school...! Wow. This first school year has been very exciting and next year it's time for "real" school. First grade. Wow again! I can hardly believe it!

I'm looking forward to our summer vacation. I'll hopefully be able to take 7 whole weeks off and it'll be sooo nice getting to spend a lot of time together and have plenty of fun! But first... 2 more months of work. :)Linus och blommor


Kolla in den nya skissen och de urfina korten hos
veckans kortskiss!

Här är en enkel layout med fina foton på Linus och fina Prima-blommor. Om nu någon trodde att man inte kan ha blommor på en layout om en pojke så kan jag avslöja att det kan man visst...! :)


Alla nya skor...


Jag var ju tvungen att scrappa en layout om mitt nyfunna skointresse... =)Jag har använt material från både aprils och majs kit från
Cocoa Daisy. De härliga, gula bokstäverna från Prima är en ny favorit! De gula "fläckarna" på bakgrundspappret är Maya Mist - också det en ny favorit. :)

Några små frågor... eller snarare svar...


Jag fick några små frågor i kommentarerna och tänkte att jag skulle försöka svara. :) Tusen tack för dina kommentarer Katarina...!

Stämpeln som jag använde till bakgrunden på "växer"-layouten ingick i
en add on från Cocoa Daisy och jag vet tyvärr inte var man kan få tag på den, men det borde ju inte vara omöjligt att hitta den någonstans. Den heter i alla fall "Prima Donna Downey Large Flower Vine Foam Stamp". :)

Färgfläckarna på den översta av layouterna här har jag gjort genom att skvätta med pensel. För att göra de större fläckarna har jag hållt penseln över pappret och klämmt på den för att få färgen att droppa ned.

När det gäller att sy på layouter så använder jag inte någon speciell tråd (snarare tråd av sämre kvalitet, än om jag skulle sy något fint i tyg) och inte heller någon speciell nål. Det enda som jag vet att man kan tänka på är att möjligen minska trådspänningen lite, jämfört med när man syr i tyg, för att minska risken för att pappret rivs sönder. Annars är det bara att sy....! Om man känner sig osäker kan det förstås vara en bra idé att testa på lite spillbitar, innan man sätter igång och syr direkt på layouten. Det är rätt så beroende framkallande att sy på sitt papperspyssel... =)

Projekt 365, 26 april - 1 maj


26 april, det är mycket kulspel på skolan just nu...!


27 april, jag var hemma och vab:ade med Alva som var förkyld och hade klibbiga ögon


28 april, vab med Alva igen. Hon la upp 1000 småsaker på golvet och så tog hon bort allihop igen och fråga mig vilka som var borta. Bra träning för minnet... ;-)


29 april, jag rusade ut när jag skulle lägga barnen för att jag såg så fina vattendroppar på en buske där ute. De fotografierna blev inte alls som jag hade tänkt mig och det här tog jag verkligen bara i förbifarten på vägen in. Ingen speciell bild, men den påminner om att vi upplevde årets första regn som verkligen luktade sommar den här dagen! :)


30 april, den enda bilden jag tog under vårt storslagna Valborgsfirande. ;) Elden hade visst aldrig tagit sig, inte efter att vi gick hem heller, så högen med ris såg tydligen nästa likadan ut dagen efter, som innan.


1 maj, grillpremiär...! Mums!


mer Cocoa Daisy...


Natten blev lugn! Skönt!

Den här layouten blev helt galen. Jag gillar delar av den - som blommorna - men tycker nog att helheten är lite för kaotisk... men det var kul att göra den och det är väl huvudsaken. =) Jag gjorde den till en av utmaningarna till förra helgens Crop hos
Cocoa Daisy. Deadline för alla utmaningar är imorgon, 2 maj, så det finns fortfarande tid kvar!

Den stora bakgrundsstämplen är från Prima/Donna Downey. Jag stämplade med glimmer mist och den gula sprayen jag använt är en fantastiskt fin Maya Mist. Titeln gjorde jag genom att skriva ut den på cardstock och sen färglägga med promarker innan jag skar ut den. Blommorna är gjorda av utklippta delar av ett papper från October Afternoon.

Den här layouten gjorde jag faktiskt under själva cropen. Jag satt mest vid datorn och "pratade" men det blev liiite pyssel gjort också. :)

Till båda layouterna har jag använt material från majkitet + add ons, från Cocoa Daisy.