Längtar lite nu...

Nu är det lördagskväll och lite tråkigt att vara själv hemma. Eller själv är jag ju inte för Alva är ju här också, men hon SOVER - trots att det är kväll, hör och häpna - så det är alldeles tyst och lugnt och jag längtar efter Linus och Johan!

Scrappandet började rätt bra idag, för jag gjorde klart en LO som jag blev rätt nöjd med. Den var inte alls tänkt att vara till tävlingen på Scrappiz med tema Lycka, men vips så blev den visst det ändå. Nästan av sig självt. ;-)
 
min lycka min familj

Sen har det gått trögare och det är väl typiskt, när man för en gångs skull har tid! Jag har i alla fall gjort ett litet grattiskort med en flygande Edwin från Magnolia. Jag tycker fortfarande att det är himla svårt att bli färdig med korten och jag dräller halvgjorda saker omkring mig. Det här motivet har legat och varit näääästan färdigt alldeles för länge nu och jag kände att det var bättre att göra något enkelt än att inte göra något alls. Men det behövs ju inte heller så mycket dekorationer eftersom motivet är så gulligt i sig självt!

grattis edwin flyger

Jag beställde som så många andra Magnolias månadspaket med stämplar, men de verkar ha blivit så överhopade av beställningar att alltihop blivit försenat. Jag hoppas att de dyker upp snart, för jag är ju väldans nyfiken. :-)Lingon och bär...

Månadens tema hos SWE Scrapbook har varit Lingon och bär och jag gjorde en LO om den fina krukan med smultronplantor som vi fick av en vän. Linus är fullkomligt galen i bär och även om det bara mognat några få smultron åt gången så har det blivit många riktiga högtidsstunder vid vår lilla kruka i sommar och nu i höst... :-) Totalt sett måste jag också säga att skörden överträffat alla förväntningar. :-) Jag fick användning för de fina smultronstämplarna igen, designade av Linda Muhr.

smultronkrukaUpp och ned...

Idag har jag plockat bort en fästing från mig själv... urk och usch och blä... och sen haft lönesamtal... vilket vore roligare om jag inte hade avslutat dåligt och sen varit sjukskriven, sjukskriven, sjukskriven och föräldraledig i en hel evinnerlighet... och så har jag lite allmän livsångest idag och fick inte alls så mycket scrap gjort som jag tänkt mig, trots att Alva har världens sovardag... känner mig lite ledsen och undrar om vi verkligen ska bo i hus och i så fall var det ska ligga och hur det ska se ut och vad det ska kosta osv...

Så gissa om dagen blev väldigt mycket roligare när jag var på Ica och postade ett paket och det visade sig att min stora uuuunderbara vinst från Scrapperiet låg där och väntade på mig trots att jag inte hunnit få någon avi idag! Hurra hurra! (Och tack till kassörskan som kände igen mig/mitt namn så att hon kunde ge mig paketet trots att jag inte ens visste att det fanns där... :-)

vinst

Det syns inte på den här bilden hur mycket fina saker jag egentligen fick för jag hade lite bråttom när jag fotade, men jag kan bara säga TUSEN TACK till Annika och hennes DT.  =)

Och så måste jag säga massor med tack till er som kommenterat så snällt om mina DT-layouter nedan! Det var allt liiiiite läskigt att premiärdesigna... =) Fast fantastiskt skoj också, så klart!


Äntligen hemma!

Hur mycket avskyr man inte program som slutar att fungera när man just är näääästan klar? Jag skrev nyss ett ganska långt inlägg om att det är så skönt att Johan är hemma igen och att jag är rätt utpumpad efter nästan en vecka med honom i Holland (fast med hjälp av barnens morfar här hemma, tack och lov). Och så slutade internet explorer plötsligt att funka... *suckar*

Den andra delen av inlägget handlade om att köpa hus. Jag blev ju rätt less när vi var tvugna att ge oss i en budgivning för ett tag sedan och inget som varit till salu sedan dess har riktigt stått sig mot det huset som var "vårt" men som vi inte fick... Men nu ska vi på en visning i eftermiddag igen och det känns lite spännande. Det är ett hus med många plus och några minus... och framför allt är ingen besiktning gjord ännu. Vi är inte intresserade av några stora renoveringar, så det känns ju lite avgörande hur det står till med allt viktigt och stort... Vi får se. :-)

Nu vågar jag inte skriva mer, för då kraschar väl allt igen... pyssel har jag inte haft tid med på ett tag, men kanske imorgon hoppas jag! Det kliar såklart i fingrarna... :-)


Mina första DT-layouter

Det var verkligen spännande att få första DT-paketet i brevlådan och lite blandat med både pirr och oj och jippie-känslor... :-)

Tre stycken sidor knåpade jag ihop av sakerna från
Minneskatten. På den första LOn har jag använt en glitterfärg som såklart syns jättedåligt efter scanningen, men på de ljusblå mojängerna (som jag ritat för hand och klippt ut) så får ni föreställa er att det glittrar som bara den. =)

mor och dotter

Material:
Glitter Glaze från Li'l Davis Designs, färg Ice
Mönstrat papper Fakie Blue, North Shore från Scenic Route Paper Co och Jawbreaker, Sugar från Three bugs in a rug.
Fluid chalk charcoal
QK Paige

Det glittrar om nästa sida också, för de orange detaljerna kommer från ett glittrigt papper från EK Success. :-) LOn handlar om hur Alva låg i magen och hur hon drog upp benen och knölade ihop sig fortfarande när hon var nyfödd.
nästan som i magen

Material:
mönstrade papper: Fakie Blue, North Shore och Boston Common, Charlotte från Scenic Route Paper Co och Fabulous flower patch från EK Success.
stor bookplate från Li'l Davis Designs
band - shaped ribbon, Ice
foam stamps Bonnymede från Li'l Davis Designs

På den tredje LOn har jag scrappat glada fotbollsfoton från i somras. Det var supervarmt och Linus sprang som en galning och dagen efter hade han 40 graders feber, stackarn...
sparka boll

Material:
mönstrade papper Boston Common, Charlotte och Wingnut Stripe, North Shore från Scenic Route och jawbreaker, sugar från Three bugs in a rug.
bookplates small från Li'l Davis Designs
QK studio skinnimini


Ett par LOs

Den här sidan blev jag ganska nöjd med... gillar i alla fall höstfärgerna och det udda ljusblå inslaget. Ett mysigt kort på min lillebror och lilla Alva. :-)

din morbror Per

Mönstrade papper från DaisyD's, WeRMemory keepers och KI Memories. Chipboardbokstäver från MM och heidi swapp, chipboardblomma från basic grey (tror jag).

Nästa LO är väldigt enkel och det känns lite som om det är en kopia av något som väldigt många gjort före mig och dessutom bättre. Men varje LO kan väl knappast behöva vara unik? Och det var kul att testa att göra "anteckningspapper". Det stör mig lite att färgerna i "på rad" är för klara jämfört med färgerna på pappret, men jag scrappade utan att egentligen ha tid och jag gillar inte att göra om... så strunt i det!

på rad

Chipboardbokstäver från Heidi Swapp och papper från KI Memories.

Själva hemma

Idag har Johan åkt till Holland för att jobba och jag och barnen får klara oss utan honom ända tills på tisdag. Det känns både tråkigt och jobbigt och som att det ändå kommer att funka ok... Min pappa är på väg hit så vi får som tur är lite hjälp och sällskap av honom. Linus fick plötsligt feber natten till igår, men tack och lov är han feberfri igen redan idag. Han är inte så värst förkyld heller, mest lite hostig, så jag vet inte vad det där var. Men barn får väl ofta febertoppar utan någon större anledning. Det ska bli kul att Linus får träffa sin morfar under flera dagar nu, för det har mest handlat om kortare besök tidigare. Och nästa vecka har Johan tagit ledigt på onsdag, så vi får en dag tillsammans allihopa när han kommit hem. Jag missar cybercropen på Scrappiz i helgen, men det känns rätt ok. De har ju kommit ganska tätt nu den senaste tiden, så förhoppningsvis dröjer det inte länge till nästa gång. :-)


Dagisfoton...

Uppdraget att scrappa dagisfoton var ju alldeles perfekt, för nog har jag tänkt göra något med dem men som så mycket annat så har det inte blivit av. Nu har jag påbörjat ett album i 8x8 där jag har tänkt att göra ett uppslag per år om Linus dagis och skola. Det första uppslaget handlar om Linus första dagisavdelning Smultronet och fotot är ganska precis ett år gammalt nu. Jag har gjort en mall med rubriker i Word och så fyllde jag i själva journalingen för hand (det är inte riktigt klart, som man kan se). Jag tänkte utgå från samma mall kommande år också, men modifierar den troligen efter behov.

smultronet

Någon behöver en kram...

Bara ett litet kort som jag tillverkade under tiden på sjukhus i våras och som nu ska skickas iväg till någon som inte mår så bra...

kram hänglaflicka


Några små kort...

Jag är verkligen helt såld på det här med stämpling och kortmakeri... också! Det är lite för många projekt på G här hemma samtidigt och jag har som vanligt inte alls tid med allt jag vill göra, men några små kort har i alla fall kommit igenom hela processen och faktiskt blivit färdiga också.

Det är visst stämplarna från
Magnolia som fått komma till användning på alla tre korten. Först en höstig flygtur på ett alldeles runt kort... :-) De små löven är stämplade, målade, utklippta och ditklistrade. Bokstäverna är QK Paige. Jag fick tips av Linda om att måla rosorna på kinderna med lite torrchalks på en tops och det ska jag helt klart testa, för jag har blivit arg på de röda fläckarna som inte gör som jag vill mer än en gång... Här blev hela Edwin lite sned i ansiktet pga det röda, men men...  Han är gullig ändå. :-)
höst-tack

Och så ett enkelt litet regnkort...

regnkort

Och så ett kort jag gjorde till SWE Scrapbook när jag testade lite olika limprodukter från Therm O Web. Jag fotade det för att man skulle se att det är lite 3D-effekt på själva motivet och jag tyckte att fotografiet blev rätt mysigt... :-) Papper från Crate och kram-ordet har jag gjort i cernitlera och stämplat med magnetstämplar.

fotat kramkort

Bokstaven A

Jag babblade ju tidigare om utmaningen på Scrappiz, där man ska göra ett album från A till Ö. Jag och många med mig blev väldans inspirerade och nu har jag äntligen gjort mina A-sidor klara! Designen är helt kopierad från fantastiska Cathy Zielske och mina A-ord blev Alva, Ani DiFranco, Ambulans och Anna. I en perfekt värld hade orden hamnat i alfabetisk ordning även inom bokstäverna i det här albumet, men lite oordning kan man väl tillåta sig... ;-)

De fina mönstrade papprena kommer från Scenic Routes serie Charlotte och finns hos Mikia på Minneskatten.

A till Ö bokstaven A sid 1

A till Ö bokstaven A sid 2

SWE Scrapbook-skiss

Jag har scrappat efter veckans skiss på SWE Scrapbook. Det är Åsa som har ritat den härliga skissen och det var jättekul att göra den här och skoj att se de andra superfina tolkningarna. Blev väldigt förtjust i Ullis LO. Vill också göra så där snygga swirls...!

Här kommer i alla fall min LO, med fina foton på fina Linus.

lekplatsen 2006

Jag förvånade mig själv med papperskombinationen - autumn leavespappret (det brunvita, blommiga) tillsammans med de färgstarka från basic grey - men blev efter lång tvekan rätt nöjd till sist. :-)


Inspirerad....

Karin har startat en utmaning på Scrappiz, som är inspirerad av Cathy Zielske. Cathy i sin tur inspirerades av boken "Encyklopedia of an ordinary life" som jag nog måste ta och skaffa mig... Det hela går ut på att göra ett album från A-Ö med ett till tre ord från vardagen på varje bokstav. Jag tror jag vill följa min idol Cathys upplägg och göra ganska enkla sidor med ett litet foto per uppslagsord och med texten i fokus. Karins första sida är SÅ snygg och gör mig bara ännu mer sugen på att sätta igång. Men efter att ha tänkt på det så måste jag nästan göra ett uppslag per bokstav istället för en sida, för det finns så många viktiga ord och jag är så dålig på att fatta mig kort... :-)

Faktum är att projektet med Alvas graviditetsalbum också är väldigt inspirerat av Cathy Z. Det var efter att ha suttit och bläddrat i hennes andra bok som jag till sist satte igång så smått. Jag har skrivit in mina graviditetesanteckningar i Word och kommer att skriva ut en himlans massa sidor som blir ganska lika varandra till utseendet, med en himla massa text. De sidorna kommer att vara vänstersidor i albumet och så har jag tänkt mig att placera foton och dekorera lite mer på högersidorna. Jag har lite putsning kvar att göra i datorn innan det är dags att skriva ut allting och sätta igång på allvar. Det blir mer min dagbok från graviditeten än ett gulligt litet album till Alva. Jag funderade på om jag verkligen skulle göra det så, för jag har som sagt skrivit ganska mycket dagbok och det skulle ju gå att göra ett album som mest dokumenterar den växande magen och inte så mycket mer... men kom till sist fram till att det skulle kännas fel att dölja så mycket av verkligheten. Sen kanske jag inte inkluderar vartenda ord jag skrivit, men ändå... ganska mycket text blir det.

Har tyvärr inte ett endaste dugg att visa i bildväg för tillfället, men det är saker på gång så om någon eller några dagar... :-)


Anteckningar om första året...

Jag har dekorerat en liten bok till Alva, för att göra anteckningar från hennes första år. När Linus var liten antecknade jag lite här och lite där och det blev ingen riktig ordning på allting, så nu tänkte jag att jag skulle skriva allt på samma ställe den här gången. (Det har inte riktigt blivit så, men lite bättre ordning är det trots allt... :-)

Boken är en Index Tab-bok från Junkitz. Den har rejäla ytterpärmar i tjock kartong och den innehåller 12 cremefärgade flikar och ett extra blad bakom varje flik. Jag har skrivit månaderna på flikarna och första månaden blev maj, för då föddes Alva.

Första året utsidan

Den är lite extra dekorerad i början, men sen är det mest tänkt att det ska vara plats att skriva.

Första året insida

Jag tänker sätta in några små foton här och där, om det blir plats över.

Första året inuti2

Nu ska jag bara se till att skriva duktigt i den också... =)

Ett endaste litet höst-hÄngelkort har jag hunnit med... Jag har alldeles för många nya stämplar och alldeles för lite tid... :-)

En hösthälsning

Och så måste jag bara säga tack också, för alla fina kommentarer jag får här i bloggen. De gör mig verkligen glad!