Saker man kan göra med böcker...


Det finns alla möjliga typer av konstverk, gjorda utifrån redan existerande böcker. Jag har sett fantastiska art journals, hur man kan använda boksidor till för att skapa fantastiska dekorationer till hemmet, i sin scrapbooking eller i samband med kortmakeri. Jag har också länge varit fascinerad över vilka fantastiska skapelser som går att skära ut ur en bok. Det finns de som är galet duktiga på att skapa tredimensionella konstverk genom att på rätt sätt skära sig genom sidorna i en bok. Kolla till exempel
Brian Dettmer eller Su Blackwell. Jag har varit jättesugen på att prova något liknande, men det känns väldigt svårt och som vanligt har jag fullt upp ändå förstås... =)

Nu trillade jag (via Swissmiss) över Jonathan Safran Foers senaste bok, Tree of codes. Så grym! Han har tagit en befintlig bok (The streets of crocodiles av Bruno Schulz) och skurit ut en ny berättelse ur den befintliga.Här kan man höra författaren själv berätta om boken. Sånt här gör mig så glad. :)

Kan passa på att tipsa om det här också. En annan typ av konst gjord av böcker och tidningar.


...äntligen... lite pyssel...!


Decembers galleri hos
Cocoa Daisy är uppe och här är ett par av mina layouter. Det är inte alls någon dum idé att kika in på allt fint som alla gjort - kolla här.

Fågelburarna är stämplade med versamarkdyna och embossade med genomskinligt pulver.


Den bruna ramen kommer från ett annat papper, där jag skar ut "innehållet".
Jag målade en chipboardcirkel vit och täckte med glossy accents och 'mica snow'. Överst blev det ytterligare ett lager med glossy accents och sen petade jag in en brad i hålet och la en chipboardknapp från Jenni Bowlin underst.

Snöret la jag först ut som jag ville ha det över layouten och sen fäste jag med små limduttar här och där. Jag brukar limma på några ställen först, låta det torka och sen fortsätta att limma lite till.


Bra postdag igår och adventspyssel idag...


Nu ska jag ägna mig åt avancerat tejpande framöver... =) En liten hög med tyger fick jag också... problemet är bara att de är så fina att jag kanske inte vågar använda dem.Idag har vi bakat lussebullar......fixat ljusstaken inför imorgon... (Skulle behövt fler stenar, men vad sjutton... De brinner inte i alla fall. :)...och hängt upp stjärnor...


Tillfälligt avbrott...


...kan man ju tro att det är här i bloggen. :) Men idag blir det i alla fall ett litet avbrott i avbrottet...

Jag har tecknat lite mer. Det började ganska bra tyckte jag, men jag vågar inte fortsätta på den här för då förstör jag den säkert. =) Fotot är lite kasst, men det får ni stå ut med.Den här är betydligt mindre lik, men det ser ju i alla fall mycket mer ut som en människa än det hade gjort om jag inte hade ritat av ett foto. *fniss*Sen gav jag mig på att försöka rita av ett foto på Linus också, men det blev verkligen inte bra. Jag tror det var ett för svårt foto och jag har skrivit ut några andra som jag förhoppningsvis ska ge mig på snart.

Här kommer förresten ett par små tjuvittar på ett par av mina Cocoa Daisy-layouter för December också:
En liten scrapfeber...


Jag hade storslagna ambitioner när jag anmälde mig till
Magdas Scrapfeber tidigare i höst... men LIVET kom emellan och av 12 utmaningar kan jag nu på sista dagen konstatera att bara 2 blev gjorda. Typiskt.

Men jag är jätteglad över de två bidragen jag fick till och det är jättekul att kolla på vad alla andra har gjort för fina saker till alla de inspirerande och skojiga utmaningarna. Det är bara att acceptera att det blir så här ibland. :)

Till en skissutmaning gjorde jag den här layouten med härliga bilder från i somras.Jag har skvätt akrylfärg, använt en bit av en kartong, färgat in en tygremsa med glimmermist chalkboard, limmat fast halvpärlor och snöre, kantstansat och förstås sytt på symaskinen...
Till en teknikutmaning där det var definierat att man skulle ha med något mjukt, något färgat och något veckat gjorde jag den här layouten om min fina stockros. Jag frösådde några stycken i början av året 2009 och den enda som överlevde blommade ÄNTLIGEN när vi kom hem från Öland nu i somras...! Tjohooo! Snacka om glädje, efter så lång väntan... :)Jag skvätte färg här också, och färgade in tyg och thickers med glimmer mist. På hjärtat i chipboard har jag använt gesso, glimmer mist och crackle accent. Jag veckade bandet mha symaskinen och kunde förstås inte låta bli att sy lite här och där också.

December sneak peak...


Här är några sneaks på det kommande decemberkitet från Cocoa Daisy. Oooo så ljuvligt! Det är verkligen lika spännande varje månad. :) Det ska bli jättespännande att testa 'mica snow' för det har jag aldrig gjort förut.

-----------------------------------------------------------------------------------

Here are some sneak peaks of the
Cocoa Daisy December kit. Wow... I'm so happy that this beauty is soon arriving at my house...! :) And I hope soon is really soon, because I can't wait...!

Do you see the Mica snow...? I haven't tried it before and I'm really excited to get to do so.

From the add on 'Shiny bits':From the add on 'Feather your nest':From the add on 'Ekster':


In the Garden


Den sista av mina utmaningar under helgens crop var på temat "In the Garden" och du hittar den
här. Min layout är till största delen gjord med novemberkitet + add ons. Jag använde den superfina stämpeln från kitet och stämplade på silkespapper och gjorde en blomma.

Det är såååå kul att se alla bidrag som trillar in till utmaningarna. Om du t.ex. är nyfiken på hur man kan använda chokladströssel på sin layout, kolla här (scrolla ned en bit).

Deadline är först 21 november, 8 pm EST (dvs klockan 2 natten mellan söndag och måndag för oss) så du kan fortfarande hänga på...!


Skulle vilja lära mig teckna...


Jag gjorde ett snabbt självporträtt i helgen, under cropen hos Cocoa Daisy. :) Inte så där jättesnyggt... MEN jag blev suge på att teckna! Jag fick ett ryck i februari och satte mig och försökte öva och rita av ett reklamfoto i en tidning. Det var kul, men sen kom jag förstås av mig och gjorde inget mer. Nu blev jag sugen igen, efter helgens snabbporträtt :) och jag har skrivit ut ett par foton på Alva som jag skulle vilja ge mig på att försöka rita av.

Helgens snygga självporträtt... =)


Från februari...
Mera cybercrop förstås...!


For the second challenge over at the Cocoa Daisy crop I made this layout. Go
HERE to check the challenge out and participate in the fun! The deadline for all the challenges (which will continue to be posted later on today and tomorrow) is Sunday November 21st, 8 pm EST. (Det blir alltså klockan 2 natten mot måndag den 22 november här i Sverige.)The third challenge was posted while I was sleeping and you can find it here. =) My layout looks like this and I had a lot of fun using some crackers to stamp on this layout. See more info on the Cocoa Daisy message board. I used the November kit for this layout.Då är vi igång...


...och den här layouten gjorde jag till den första utmaningen, som ordnas av Lisa. Du hittar den
här. Lisas layout är helt olika min och det är sånt som är så roligt med utmaningar, att man kan inspireras på så många olika sätt utifrån samma sak.

Min layout blev inte alls som jag hade tänkt mig i förväg. Så kan det gå! :) Jag blev lite glad när jag hittade de här gamla fotona på Alva. Jag hade glömt hur kul hon tyckte att det var att med ett väldigt busigt leende stoppa haklappen full med mat...
Ikväll kl 21...


börjar Cropen hos
Cocoa Daisy...! Deadline för alla utmaningar är den 21 november, så man har en hel vecka på sig och man behöver absolut inte använda produkter från CD, eller vara prenumerant, för att hänga med!

Den här minikursen hålls av Ronda imorgon kväll, kl 23. Min första utmaning dyker upp på forumet kl 23 ikväll. :)


Det blir mer scrap...


...
i helgen... Så länge får ni hålla till godo med de här sötnosarna som jag har virkat till Linus. Jag har gjort en prinsessan Leia också, men hon var försvunnen vid fototillfället. :)Jag har köpt mönster här och har således en hel del virkande kvar att göra, om jag får lust. =) Just nu är jag lite trött på det pilliga och småttiga och har ett par andra, något större virkprojekt på gång istället. Men en Chewbacca och en Ewok måste jag ju nästan göra så småningom i alla fall... :)


I helgen smäller det...!


Japp, då är det dags för
Cocoa Daisys höstcrop! Det blir en proppfylld helg, full med skojsiga utmaningar och superinspirerande minikurser. Man behöver inte vara prenumerant på kiten för att få vara med, utan det är fritt fram för den som vill att kasta sig in och man får använda precis vilket material man vill till tävlingarna. Jag är i dagsläget inte säker på när deadline kommer att vara, men en gissning är att det blir ungefär en vecka efter cropen, så man har lite tid på sig.

Schemat ser ut så här och tidsskillnaden är 6 timmar, så det betyder att det börjar kl 21 på fredag kväll och på lördagen drar vi sen igång igen kl 15 på eftermiddagen. Om du vill vara med på bingo (kl 20 lördag kväll) så finns orden på Cocoa Daisys forum och du måste välja ut dina bingoord och maila dem till Ronda för att kunna vara med.

Du kanske är en snabb scrappare, eller bara gillar att utmana dig själv? Då är entimmesutmaningarna garanterat superskoj. :) Den första blir kl 18 på lördag och den andra kl 21 på söndag.Jag måste göra lite reklam för de superfina minikurserna också! Detaljerade instruktioner för projekten läggs upp på forumet enligt schemat, men de finns förstås kvar efteråt också om man inte har tid att följa med just när det händer.

Alva