Scrappat en liten händelse...

Ikväll har jag scrappat en sån här liten historia som jag länge tänkt att jag måste se till att skriva ned. Jag minns inte exakt när det hände, men det var en morgon vid frukostbordet och Johan berättade att han under natten drömt att han och Linus var ute någonstans och att han tappade bort Linus och sen sprang runt och letade efter honom i drömmen. Stackars Linus levde sig in så i sin pappas dröm att han började gråta där vid frukostbordet. Lilla älsklingen... inlevelseförmågan är det då inte något fel på. :)

Layouten är ett exempel på när foto och story inte alls hänger ihop. Den här lilla berättelsen utspelade sig någon gång innan vi flyttade till huset (dvs före mars -07) och fotot är taget nu i juni. Men det tycker inte jag spelar någon roll.

image571
Det mesta av materialet kommer från ett par olika kit från Cocoa Daisy.

Lite gamla layouter...

...som varit publicerade i Scrapbooking m.m. och som jag glömt bort att jag får visa nu!

image566

image567

image568

image569

image570

Det är lite skumt att visa dem nu efter så himla lång tid... De är väl scrappade i januari-februari, eller något i den stilen. Jag är nöjd med en del fortfarande, men som vanligt är jag nästan mest nöjd med de senaste layouterna jag gjort och ser en massa jag inte gillar hos de gamla. Brukar inte ni också känna så? Fast jag skulle aldrig få för mig att förstöra någon gammal layout och jag har ingen lust att scrappa om dem heller. Jag gillar dem, trots allt. :)

Apropå nya layouter så har jag scrappat både igår och idag, men det är inget jag kan visa än...

underbara 4-åring

Linus tar fullkomligt musten ur mig med sin vilda framfart. Han pratar konstant, studsar, hoppar och flänger... Det är urjobbigt men såklart alldeles alldeles underbart också... Igår följde jag med Linus på tennislekis och det är så kul att se hur han är fullkomligt orädd och tar för sig i en stor grupp med barn. Idag var vi på barnteater och trots att han hoppat och studsat precis konstant nu i helgen (och det var ju inga problem igår på tennisen, utan där kunde han fortsätta i samma stil) satt han förstås alldeles stilla och var helt uppslukad av "sagokappan" och allt som utspelade sig på den lilla scenen. Han var så hjälpsam när en liten flicka behövde få hjälp att ta av sig skorna innan teatern började. Han svarade högt och tydligt när skådespelerskan ställde frågor till barnen och han vände sig om mot mig och viskade "visst är det fint" någon gång mitt under teatern. När föreställningen var slut sträckte han armarna högt i luften och applåderade och jag höll på att börja grina för att det var så gulligt... =) Det är tur att den där vilda virvelvinden som vägrar att göra som vi säger kan vara så där alldeles fantastiskt underbar också!

Linus balanserar...

Jag har gjort en till layout med de roliga sakerna från design by Peterlina. Här har jag använt en utskuren doodle, som jag knöt fast ett tunt orange band i, och en bubbel-spot.

image565
Mönstrade papper från BG och Tinkering Ink. Paper frills från Doodlebug, rub ons från hambly och MM.

Hoppas ni får en kalasbra helg!

Saxofonspelande...

På den andra layouten jag gjorde igår har jag använt ett par foton som är ett och ett halvt år gamla. De gamla mapparna på datorn är ju egentligen en guldgruva. Det finns hur mycket foton som helst att scrappa! :) Tur att jag inte har någon ambition att ligga "i fas" eller något i den stilen.

image564

Jag har nog blandat grejor från 2 olika Cocoa Daisy-kit på den här layouten.

Hej hopp...

...och tusen tack för alla snälla saker ni skriver. Konkurrensen i scrappiztävlingen var enorm och alla gjorde alldeles underbara saker (kolla in själva, vettja - när man är inloggad finns en länk till vänster där det står tävlingsbidrag).  

Minialbumets pärmar är tjocka genomskinliga akrylplattor, från D.Reeves som jag fick i ett månadspaket från Cocoa Daisy. Sidorna inne i albumet är omväxlande gjorda av cardstock och av tomma, laminerade ark.

Jag var på scrappträff igår kväll. Vi träffas ju nästan varje måndag, ett gäng här i Strängnäs. Jag brukar tycka att det går lite trögt med själva scrappandet på träffarna. Dels är jag dålig på att packa grejor och dels är det så trevligt att pladdra... :D Men igår gjorde jag klart 2 layouter från 0 till färdigt och den ena kommer här. Jag har använt en underbar liten fjäril från design by Peterlina.

image563
Allt det andra materialet kommer från Cocoa Daisy's oktoberkit.

Finalen i Scrappiztävlingen

Till sist är Scrappiz stora tävling slut. 4 deltävlingar och en final - alla med rejält utmanande och kluriga uppgifter! Jag hade jättegärna vunnit en Craft Robo eller en Silhouette... =) men jag är glad ändå och väldigt nöjd med att överhuvudtaget ha lyckats få ihop bidragen till alla omgångar. Grattis till alla vinnare!

Till finalomgången skulle man göra två saker som på något sätt skulle höra ihop, på temat "musik med sommarkänsla". Minst ett delmoment från var och en av de tidigare 4 omgångarna skulle också finnas med på bidragen. Jag hade stooora problem att komma på något alls att göra på temat... det sa mig till en början inte ett skvatt, men till sist kom jag på att jag kunde göra ett minialbum om alla musikfestivaler jag varit på. Det är ju musik och sommarkänsla i allra högsta grad, i alla fall för mig och alla andra festivalbesökare...   :D  Mitt andra bidrag till finalen blev en väska till albumet. Jag sydde den själv, målade på den, sydde fast foton och filtdekorationer.

image552

image553

image554

image555

image556

image557

image558

image560

image561

image562
En lampa från Kairo...

Jag har fått lite scraptid ikväll och det blidde en layout om en lampa som vi fick i present av min bror när han kom hem från Kairo i våras. Den är hur cool som helst. :) Layouten är gjord till en utmaning på Scrap In Style TV där man skulle scraplifta sig själv. Jag har gjort en variant på min kelli crowe scrapjack.

image551

Jag skar till 3 lika stora cardstockbitar som jag sen täckte med småbitar av mönstrat papper och sen fäste på svart cardstock. Både fotot och rubriken - alla språkpoliser får väl förresten snabbt springa härifrån eller blunda eller utfärda böter eller så... :D - syns bättre mot bakgrunden i verkligheten.


Nu är det lite spännande, eller hur?

Oj vad det var svårt att välja ut bara en layout! Juryn har haft det riktigt knepigt och komplicerat, vill jag lova. :-) Till sist lyckades vi dock enas, även om jag egentligen skulle vilja ge er pris allihopa!

Vinnaren är......


...ta dam ta dam........spännande.....


...vinnaren är....
......Renée! Grattis grattis!  :D 

Om du mailar mig din adress (till zoegakatten[snabel-a]yahoo[punkt]se) så ska jag försöka få iväg prispaketet så snart som möjligt!

Här är Renées härliga lilla layout!
image550


5 ord om mig

Den här väldigt enkla layouten gjorde jag till SWE Scrapbook och projektet hemligheter. Jag tänkte när jag gjort klart den att layouter som den här verkligen inte motiverar all scrapshopping jag ägnar mig åt... Jag kanske måste börja scrappa lite mer dekorerat? ;-)

image549
Papprena kommer från ett Cocoa Daisy-kit. Är fullkomligt överförtjust i just det kitet. Pratbubblorna är stämplar från Bam Pop.

Igår kväll fick jag lite tid över att jobba med några av Peterlinas stämplar för första gången. Resultatet får ni vänta lite på men jag kan bara säga.... OJ!!!! vad de är fina och roliga att pyssla med!!! *jätteglad*

Om den spännande tävlingen... jag HADE räknat fel faktiskt så det är inte 13 utan hela 14 bidrag som vi ska försöka välja bland. Jag är ledsen att det dröjt lite men förhoppningsvis kan juryn enas ganska snart... kanske redan ikväll... :D

Tävlingen!!!!

Å så himla skoj att det blev så många bidrag. Om jag inte räknade fel så är det hela 13 stycken! Jätteskoj! Tusen tack för att ni hakade på! =) Jag räknar med att det tar några dagar innan vi hunnit kika ordentligt på alla och bestämma oss... men jag lovar att återkomma innan veckan är slut.


mer fina saker från Peterlina

Man kan köpa helt fantastiskt fina utskurna fjärilar hos design by Peterlina. De är så himla detaljrika och verkligen vackra. Jag håller på och klurar för fullt på vad jag ska hitta på med de andra jag fått och har flera roliga idéer. Här blev det en ganska färgstark layout (och ROSA igen! ) utan så värst mycket journaling, där jag använde fjärilen som den är. Fina, fina, fina Alvan... :D

image547

Även den bubbliga journalingrutan kommer från Peterlinas butik.

image548
Papper från KI Memories och Creative Imaginations.

Det är superkul att det är så många som testat att göra en minilayout till min lilla tävling. Det finns tid kvar ännu... sista dag är imorgon. :D


Starka och svaga sidor...

Jag har gjort 2 layouter för SWE Scrapbook, till projektet "Hemligheter" om mina starka och svaga sidor. Att komma på saker jag är bra på hör inte till mina starka sidor, upptäckte jag. (Det var väl ingen nyhet, i och för sig.)

image545

Men det fick liksom bli en del av layouten och jag borde väl försöka hitta en massa bra saker att fylla det där utrymmet med...

Och så några saker som inte är så bra...

image546

Jag hade tänkt försöka scrappa ikväll, men jag är så sjukt trött så nu blir det tidigt i säng istället. Titta förresten in hos SWE Scrapbook och kolla på utmaningen för vecka 41. Ulrika har gjort så himla fina Otto-layouter.

Första gäst-DT layouten

Igår fick jag en hel massa skojigt att leka med från design by Peterlina. Superinspirerande och oj vad skönt det var att få scrappa och rensa hjärnan igår kväll. En layout blev färdig och den är egentligen 12x12, men det funkade tokdåligt med scanningen och så här dags är det ju alldeles för mörkt för att fota... men det gick ju så här också. :)

Den handlar om mitt förhållande till rosa. Om jag någon gång var "en rosa tjej" så var det väldigt länge sedan och det har snarare varit tvärt om i många år. Anti-rosa. Men det är ju tur att man kan ändra sig... Jag blir nog aldrig galen i rosa, men färgen har i alla fall tillåtits komma in i mitt liv. Rosa är helt ok.

Jag har använt underbara utskurna journalingrutor med svart ram och blå blommor (flowerspots), från Peterlina.

image543

Blingstenarna ser ju tyvärr lite knasiga ut när man scannar dem... Den rosa "snurklan" är en bit av Queen&cos nya filtdekorationer. Självhäftande är ju bra, men oj vad det var trixigt att få dit den på något vettigt sätt. Den var lite tunn och sladdrig. Men får man in tekniken går det nog bättre.

Edit: så här ser den ut om man fotograferar den... Lite knepigt med ett sånt här rutmönstrat papper för det syns så tydligt när allt inte är rakt...
image544

Första tandborstningen...

Jag har nästan scrappat mer om mig själv än om barnen på sistone och det har defintivt inte blivit så många "stora händelser-layouter" eller vad man nu ska kalla det - födelsedagar och högtider osv... Men nu har jag i alla fall scrappat om Alvas första tandborstning ikväll. Det känns lite bra. :) Jag använde en skiss från Pencil Lines.

image542
Papper från Basic grey, overlay från Hambly, thickers från AC, journalingstickers från 7gypsies.

Jag gillar inte att det inte blir någon ram runt bilderna för det blir så knäppt när man använder vit bakgrund. Är det någon som vet hur man fixar det? Jag kanske kan lista ut det om jag tittar i en parallell blogg och försöker förstå koden, men det verkar jobbigt...

Det är ingen fara...

Jag tänkte mig inte riktigt för när jag var så där hemlig tidigare. Det är ingen fara. En dålig dag... Nu har jag varit och scrappat och pladdrat och skrattat och det var skönt och gjorde gott! Orkar bara inte scanna layouten jag gjorde just precis nu... men vi får se om det hinns med innan läggdags. :)

Är det någon som har något att glädjas över?

Snälla dela med er av alla glada saker ni kan komma på! Det behövs idag, vill jag lova!

Hej hopp

Tack för alla grattis! Det ska bli sååå spännande med uppdraget för Peterlina.

Den lilla tävlingen pågår ju en hel vecka till. Det är jättekul att flera stycken redan länkat till sina fina bidrag. Tack för att ni är med!

Jag tänkte visa två höstlayouter och det passar väl bra nu när löven faller mer och mer... Den första är ny, gjord till en utmaning på Scrap In Style Tv. Titlen skulle enligt utmaningen innehålla ordet oktober, om ni undrar över att den är lite krystad... =)

image540
Papper från basic grey och KI Memories. Liten filtblomma från Queen&Co, rub ons basic grey, stickers chatterbox.
Den andra layouten gjorde jag för rätt länge sedan, för jag skickade in den till Scrapbooking mm och de ville förstås ha höstlayouterna mitt sommaren. Layouten är ok, men det är inte så att jag skickade in den för att jag tyckte den var något mästerverk... så det är också helt ok att de inte ville ha den. =)

image541
Papper från DaisyD's och KI Memories.

Jag hoppas att ni haft en bra helg! Här har vi fått en del välbehövlig städning gjord (inte för att det betyder att det nu är städat och rent här hemma, men här och där har klara framsteg gjorts...), sambon och jag såg hör och häpna på en bra film i fredags kväll (så dumt att det händer så sällan), igår kväll åt vi middag hos vänner, Linus har varit på sitt tennislekis och Alva hon bara går mer och mer och ser så himla glad ut!

Den glada hemligheten...

...är inte hemlig längre! Jag har fått ett gästdesigneruppdrag (phu, långt ord...) hos Peterlina!!! Hurra!

Hennes butik innehåller alldeles fantastiskt fina saker och jag är så himla glad. Kika in i butiken och håll utkik här i bloggen efter layouter framöver... :)

image539

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Igår kväll såg vi på text-tv om en misstänkt explosion i tågtunneln här i Strängnäs. Jag har ingen aning om varför de började prata om explosioner, för det visade sig vara någon som hade satt eld på en hög med bråte inne i tunneln och det var mycket rök, men någon smäll har jag inte hört något om. Hur som helst så var det ju lite spännande att se hur tågen skulle gå nu på morgonen... (Igår kom jag tack och lov hem en timme innan det här hände och stoppade all trafik.)

Det såg ok ut när jag kikade på sj:s hemsida i morse och i tidningen stod det att de igår hade gissat att allt skulle vara ok nu idag. MEN, då visste de inte att ett tåg skulle krocka med en älg precis på andra sidan samma tågtunnel nu på morgonen... så resultatet blev att tågen stod helt stilla idag igen och jag tillbringade en dryg timme på tågstationen imorse i väntan på de beställda bussarna som skulle köra oss till Nykvarn, varifrån vi skulle få fortsätta med tåg... De två första bussarna som kom ca 8.15 (och då fanns det folk på stationen som väntat sedan 06.35) blev fulla direkt (för det satt ju redan en massa folk från E-tuna på dem). Då gav jag upp och åkte hem. En oväntad semesterdag... Det känns just nu helt ok, för himlen är blå och solen skiner. :)

Jag scrappade en enkel layout igår. Tokiga bilder på Linus som lydde mig och såg glad, gladare, gladast ut... =) Den är till en utmaning på Scrap In Style, där man skulle göra tags.

image538
Papper från Basic Grey, thickers från American Crafts, fluid chalk, stjärn-gnuggisar från Cherry Arte...

Visst utlovade jag en tävling...?

Eftersom det är så stilla här i bloggen så får jag väl öka farten lite genom att utlysa en liten tävling. Jag har funderat hit och dit för jag vill ju inte krångla till det så mycket att ni inte vill/hinner/orkar vara med... men lite mer jobb än att bara lämna en kommentar tänkte jag ändå att ni skulle få ägna er åt. Om ni vill. :)

Priset är lite Deja Views-pryttlar: ett minialbumkit (cardstock cover, 2 yards of ribbon, 12 pages) i storlek 20,3x 20,3 cm, 1 ark med rub ons (mest ord, men några figurer/bilder också), 1 förp. monogram alfabetsstickers,1 förp framed clips och sist men inte minst 1 block med 8x8-papper + "cardstock embellishments". Alltihop är i Fresh prints-serien Cherry.

Och vad är uppgiften? Jo, gör en liten minilayout i storlek 10x15 cm (eller 15x10 cm för den delen)! Det var skoj och annorlunda att jobba i det pyttiga formatet tyckte jag när jag gjorde
den här. Jag och familjen här hemma är jury och jag vill att du länkar till din layout i en kommentar här i det här inlägget i bloggen senast söndag 14 oktober. Låter det bra?

Edit: Ja, minilayouten ska vara nygjord men ni får visa den var ni vill (och jag vill ju bara ha en länk här). Om man gör den ny nu får man också gärna tävla med den hur mycket man vill på annat håll också...

Annars - lite sömn, en del jobb, en glad hemlis, en del scrap som jag inte kan visa här ännu, förkyld Alva, trött Anna... :)