Semester...!


Min semester är här...! Vi har inga speciella planer så här i början. J jobbar den kommande veckan, så jag och barnen ska försöka roa oss ganska mycket på egen hand. Det är jätteskönt att inte behöva tänka på jobbet på ett tag! En hel del scrapping står på schemat på kvällstid framöver, men vi får väl se... håll en tumme för att barnen sover lugnt är ni snälla. :)

Jag har ju inte skrivit om sömn på ett tag. Brottas som så många andra lite med funderingar kring hur mycket jag egentligen ska skriva om barnen här på bloggen... men sammanfattningsvis så hade vi efter en jobbig vinter (eller efter ett par jobbiga år, kanske jag skulle skriva ;-) en helt fantastisk period för några veckor sedan, då A för första gången somnade själv, i sin egen säng, utan trassel, under ett par veckors tid. Det var inget vi gjorde annorlunda eller så, utan det var helt enkelt hon som inte blev lika hysterisk när vi lämnade henne. För skrek gjorde hon ändå de första kvällarna, men det var ett annat skrik än det vi var vana vid, ett skrik som faktiskt gick att stå ut med. Inte höll hon på speciellt länge heller, och efter inte så många kvällar vinkade hon plötsligt glatt godnatt och somnade själv utan protest. Det var fantastiskt! Och jag insåg att i de fall det funkar SÅ, förstår jag verkligen de som förespråkar 5-minutersmetoden. Men sen kom A på andra tankar... och det vanliga skriket kom tillbaka. Dvs det som får tårar, snor och saliv att spruta och som är så hysteriskt att det inte finns en chans i världen att mamma och pappa står ut. Dessutom håller det på länge, länge om man nu försöker vänta ut det... Så nu är vi tillbaka i något mellanläge. Vissa kvällar och nätter är lugna, även om själva läggningen tar en stund. Men några gånger har vi också träffat nattskräcken (eller vad det nu är) igen och det är inte det allra minsta roligt. Så som sagt, håll gärna en tumme eller två för att den där magiska, lugna och bra perioden kommer tillbaka snart. =)

Och scrap kommer det att bli här i bloggen, det lovar jag... om inte annat är det ju stort partaj hos
Paper Trunk på tisdag, när det är ettårsfirande för hela slanten...!

Glöm inte...


...att kika in i
Paper Trunks blogg den 1 juli, för då firar vi nämligen Paper Trunks ettårsdag...!!! Det blir skojsiga utmaningar med fantastiska priser...! Kika på andra inlägget i bloggen, så får du en hint.

Dessutom är fredag sista dag att delta i Julis TDOM Challenge - dvs utmaningen där vinnaren blir "Trunk Designer of The Month".

---------------------------------------------------------

Don't forget to check out the Paper Trunk blog on the 1st of July because we're having a big birthday celebration with fun challenges and fabulous prizes! Check out the second post on the blog, and you'll get some clues...

And Friday is the last day to take part in the TDOM Challenge for July... you don't wanna miss this chance...! :)

Du har fortfarande några dagar på dig...


...att söka till designteamet hos The Nook...! Om du är det allra minsta intresserad rekommenderar jag dig verkligen att söka, för det är ett helmysigt ställe där jag trivs väldigt bra...!

Info hittar du här:
Design Team

----------------------------------------

There are still a few days left to apply for the design team at the Nook...! Come on...! Go for it! :)

More info here: Design Team

Hemma efter några dagar i Holland...

I år åkte vi till Holland och firade midsommar, hela familjen. Vi har aldrig varit utomlands med barnen förut, så det var premiär på flyget för både Linus och Alva. Dessutom har vi lyckats åka både bil, tåg och buss och för oss som inte direkt är vana att resa med barnen så var det en rejäl utmaning. Linus hade aldrig åkt buss förut och för Alva var det första gången både på buss och tåg, förutom flyget då. =) Det gick bra... men vi är rejält trötta nu efter alla nya intryck och skulle nog behöva lite semester så här efter semestern... ;-)


Förväntansfulla barn på flygplatsens parkering...Linus var väldigt spänd inför flygningen...!


Vi var i en stad som heter Delft. Det är så fint med kanalerna som går precis överallt genom staden.
Vi gick till IKEA och shoppade lite midsommarmat och där hittade vi också en midsommarstång...! :) Omgivningen var dock inte så dansvänlig...


Det är inte så att jag har något emot Hollands fotbollslag... men det var faktiskt rätt skönt att de fick stryk i EM-fotbollen i lördags kväll, för det hade blivit så fasligt svårt att sova annars. När Holland gjorde 1-1 så kändes det faktiskt som om vi hörde hela landet jubla för det var helt sanslöst vilket vrål det blev. Och det var ett rätt så rejält partaj där ett tag efter målet... sen förbyttes det hela i en väldigt tystnad... som i och för sig inte hindrade Alva från att hosta, vara febrig och hålla oss vaken, men det hade nog varit totalt omöjligt att sova något alls om Holland hade vunnit, för hela stan var nog beredd på party natten lång med tutande bilar och dans på gatorna. Och det var ju ändå "bara" kvartsfinalen. Det är ganska mycket som är orange i det där landet... och det har sålts rätt mycket vimplar så här inför EM... =)

Japp, jag var också där... :)Johan har burit Linus vääääldigt mycket på axlarna... Linus var på sitt allra bästa "jag oooooorkar inte gåååååå"-humör... ;-)Ledsen, ledsen... i väntan på tåget på hemvägen...Lite glad och busig också, ibland... på Eindhovens flygplats.
Väntan, väntan... på att få flyga hem...


Moln kan vara så himla fina...


Det är svårt att ta kort på allt man vill när man har en familj att hålla ordning på också... =) Det kryllade av fina hus, gulliga dörrar, fina blomsterplanteringar osv... som jag hade fotat om jag haft möjlighet. Men det är ju helt ok att minnas en del av resan utan att ha den på bild också... =)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
We've been to Holland for a few days, the whole family. We visited Swedish friends who are living there for the moment. We haven't travelled (except for some shorter trips by car) with the kids before and it was their first time abroad and their first time flying. We also had to take a bus and we spent about an hour and a half on a train and Linus had never been on a bus before and Alva had neither gone by bus or by train, so we had a lot of new experiences during our trip... =) Everything went fine, but we are really exhausted now... I think we could use some vacation now, after being on vacation... ;-)

Alva had a fever for a couple of days and the trip home was rather tough on her, my poor little girl. The fever was gone yesterday luckily, but it was still sooo hot on the train, on the bus and while waiting on the airport. And when the plane took off and landed she had to sit in her own seat and she did NOT like that... but got rather hysterical. Luckily we could take her up during the rest of the flight and then she was ok.

I wasn't able to take as many photos as I wanted since I had to keep track of the rest of the family... =) But I guess it's ok to preserve a few memories without having them on photos, too...

I was pretty happy that Holland didn't win the football game on Saturday... (sorry, I have nothing against Holland but this was special...  ;-) because it would have been impossible to get any sleep at all if they had won... It felt like we heard the whole country screaming when they scored... There was quite a lot of noise going on for a while after the goal, but when the game was finished everything was oooo so quiet. (Except Alva who had a fever and kept us awake way too much, anyway...)


Små grodorna, små grodorna...


Jag vill bara önska alla en glad midsommar....!!!!!! :) Hoppas ni har fint väder och får en bra helg!

Lekt med stämplar...


Paper Trunk har himla fina "border stamps" till alla 4 kollektioner och jag har lekt lite med en av stämplarna på den här layouten. Kolla på Paper Trunks blogg och glöm inte att följa länken till nyhetsbrevet...!I love the border stamps from Paper Trunk. Check out their blog and don't forget to follow the link to the newsletter....!

Färgkladd...


När J upptäckte färgstänk i halva köket idag kände jag mig väldigt skyldig, trots att jag inte alls varit där inne och hållt på med färg. De gröna stänken i köket får nog fortsätta att vara ett mysterium... men jag erkänner villigt att jag kladdade ordentligt här i pysselrummet igår, när jag gjorde flera målade bakgrunder med hjälp av tips och tricks från
Celine Navarro. =) En färdig layout blidde det också. Jag har använt tidningspapper och gamla boksidor (måste snarast uppsöka något lämpligt ställe för att hitta gamla böcker att demolera...!), massor med färg och gel medium. Jag äger ännu ingen gesso, men det ska införskaffas snarast... =) Det verkar vara något man vanligen använder för att förbereda bakgrunder och för att blanda med färg, om man vill ha mer struktur i det man målar. Hm... det är väl ungefär det som man gör med gel medium också...? Jag är verkligen ingen expert, men det bästa är att man inte behöver vara det heller för att kunna kladda och leka...! =)--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I took an online class with Celine Navarro this past weekend and I made several painted backgrounds and one complete layout. I've done a few similar things before, but I learned a lot from the class too and I'm still a beginner at these things... I used newspapers, pages from old books, gel medium, a lot of paint... I still don't have any gesso, but I definately need to get some soon. =)

Det är ettårsfirande på Scrap In Style...


Det är ettårsfirande på
Scrap In Style TV i helgen och jag är helt säker på att de som är på "liveträffen" någonstans långt där borta på andra sidan havet har det precis hur bra som helst. Som tur är för oss som inte kunde åka dit så är det firande över nätet också, med massor med skojsiga utmaningar. Jag har gjort snabba layouter, i vissa fall racersnabba... ;-) eftersom jag egentligen inte haft så mycket lugn scraptid, utan jag har snott åt mig lite tid här och där.

Här skulle man stämpla sin titel och del av bakgrunden och så skulle man använda något från det digitala kitet man fick om man anmälde sig till cropen. Ramen och det blå bandet är "digitala" och utskrivna tillsammans med fotot på ett vanligt fotopapper. Man fick inte använda något mönstrat papper heller, förresten. Layouten handlar om mina nya skor som jag köpte i fredags. =)Om mig!Utmaningen löd: använd färgerna gul och grå, använd minst 3 stämplar och ett 4x6 foto och ett där du klipper ut siluetten på någon... =) Den blev lite tokig, men kul var det!Här hade man en låååång lista med tekniker som man var tvungen att välja minst 5 av. En var tvungen att vara "hybrid" och jag använde en journalingtag som följde med digikitet från SiS, speciellt gjort för cropen. Sen använde jag också inking, beading, machine stitching och stamping. =)

Jag har också gått en "kurs" (i form av en PDF-fil och chans att ställa frågor) ledd av Celine Navarro och jag har inte mindre än 3 extremt kladdiga och färgrika 12x12 bakgrunder på tork. En är en nästan färdig layout, men på de andra 2 har färgen inte torkat än. Sååååå roligt...!!!

Jag har förresten designat ett digitalt papper också. =) Kanske inte superfantastiskt, men det är så himla himla skoj att leka och om det bara fanns obegränsat med tid... ja, ni vet... =) Grenarna här är i alla fall från ett foto jag tagit.----------------------------------------------------------------------------------------------------
Phew, I did a lot of writing today.... I don't think I'll translate all of it...  There's a "Sisiversery" going on at Scrap In Style TV this weekend... yep, that's a one year anniversary. =) I wasn't expecting to get that much scrappy time, but I've actually managed to create several - all very quick - layouts for some of the very fun challenges. I also took an online class with Celine Navarro and I have a LOT of very messy painty stuff on my desk right now... ! =)

Trädgårdssnack...


Jag gillar det här fotot på luktärterna som tar tag i snörena och klättrar uppåt. De har växt en hel del sedan jag planterade ut dem, men ser fortfarande rätt futtiga ut i förhållande till pinnarna och snörena jag satt upp. Det ska bli spännande att se hur det blir till slut...
Den här krukan med sommarblommor som jag lyckats sätta ihop är jag också nöjd med! Och än så länge har jag lyckats hålla liv i den ritkigt bra, måste jag säga... :) Nere i hörnet till vänster skymtar lite timjan.
Det här är en mindre rolig bild... jag vet inte vad vi ska göra åt vår ganska stora grusyta som är alldeles full med ogräs och ser rätt så bedrövlig ut. Ha kvar gruset och rensa ordentligt? Måste man använda gift då, för att hålla den fri från växtlighet, eller ska man rensa som en galning...???? Gräsmattan brevid är också rätt bedrövlig, så hela framsidan skulle verkligen behöva en uppryckning. Jag skulle gärna sätta igång, men problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Vi måste väl göra upp någon sorts plan först...

Det är förresten en akleja som skymtas bland ogräset... =) (Det var den jag tog kort på egentligen.) Jag vet inte om jag ska försöka spara fröna (hur gör man då?) eller om jag ska försöka spara själva plantan och plantera om den...


OLW - One


Jag älskar
One Little Word och är så glad att jag lyckades få ihop en layout till deras ettårsjubileum. Jag fick klura ett tag på ordet "one" men när jag väl fick den här idén blev jag väldigt nöjd. :) Går det att läsa texten? Det står "Det är i alla fall en av er som är skarp" och det var ju väldigt nära att det här fotot blev ett himlans gulligt och fint syskonfoto. Ja, det är det ju nu också förstås, men två skarpa barn hade ju varit snäppet bättre... =)

Jag veckade bandet mha crystal brads och använde baksidan från en bit självhäftande filt från Prima, nedanför bandet. Symaskinen fick hjälpa till att göra en ram runt fotot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I just love One Little Word and I'm so happy that I managed to create a layout for their first anniversary! I had to think a while about the word "one" but when I finally got this idea I really liked it. The journaling says "At least one of you is in focus"... This was very close to becoming a really cute brother-sister photograpy - well I guess it IS even now - but it would have been even better with 2 kids in focus... =)


Ännu mer the Nook... och en tävling ni måste kolla in...


Jag vet inte om ni tröttnar(?), men det gör i alla fall inte jag... ;-) så här kommer ytterligare en layout och en liten tag, gjorda med Juni-kitet från
the Nook. Layouten handlar om Alva när hon äter något väldigt konstigt och kallt... =)Och den här lilla grattistagen är gjord med pappersbiten från en bradsförpackning som grund. Istället för att slänga. =) Jag använde också pappret som satt på baksidan av den självhäftande filten, för det var ju snyggt som bara den och gick ju inte att slänga...! :)Förresten - ni måste kika in hos Leah...!!! Det är inte bara så att hon har en väldigt snygg och nydesignad blogg, hon har också en tävling där man kan vinna ett 20$ presentkort hos The Nook. Så det är en väldigt bra idé att rusa dit nu bums. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
I've made another couple of things with the June kit from My Scrapbook Nook. The layout is about Alva when she is eating something really cold and strange... =) (the title says "eating ice cream") The tag is made from a part of a packaging with brads and it says "congratulations". I also used the backing from the self adhesive felt, on the tag because it was way too pretty to throw away! :)

And now you need to go visit Leah...! She has redesigned her blog and besides that it's really pretty and that you need to check the design out... she's having a contest where you can win a 20$ gift certificate to the Nook and you wouldn't want to miss that chance, right...? Off you go...! :)

mer med junikitet från the Nook...


Ni har väl sett inlägget nedan - om att man kan tävla hos
Paper Trunk om att bli gästdesigner för juli. Prova vettja...!

Jag har gjort ytterligare ett par layouter med junikitet från the Nook. Den första handlar om att det är så gott med rödvin. =) Allt är från kitet utom klistermärkena jag använde till titeln, knapparna och blingstenarna.Här lekte jag lite med symaskinen... och layouten handlar om att Alva skaffar sig favoriter och när något fått den rollen är det inget annat som duger. Nyss har vi haft en Bamse-period då det gällde att illa kvickt skaffa henne en Bamsetidning så fort hon vaknade eller kom hem... =)-------------------------------------------------------------------------------------------------
I've made a couple of more layouts using the June kit from My Scrapbook Nook. The first one is about that I love red wine... =) Everything is from the kit, except the stickers for the title, the buttons and the bling. The second layout is about one of Alva's recent favourites - a Swedish comic for kids. She wantd to have it in her knee when I took her photo... and she can go crazy if she doesn't find it fast enough or if we try to give her the "wrong" issue... =) Everything is from the kit except for the title letters.

Gästdesigna för Paper Trunk...?


Kolla in i
bloggen - där har tävlingen där vinnaren får gästdesigna i Juli kommit upp...!

Check out the Paper Trunk blog - the Trunk Designer of the Month Challenge for July is up...!


Grönt, grönt, grönt...


Ja, världen är ju rätt så grön och vacker nu... även om torkan börjar göra den mer gul än grön, här och var.... :)
Scrapaddicted har webmara i helgen och efter att mest ha ägnat mig åt uttnyttjande av shoppingerbjudanden fredag-lördag så har jag äntligen lyckats scrappa ett tävlingsbidrag också. =) Utmaningen bestod i att scrappa monokromatiskt och det är verkligen jättekul. Har provat vitt, gult och grönt nu... vi får se om det blir någon mer färg framöver. =)Annars har vi ägnat oss åt en del trädgårdsarbete i helgen. Jag har utan att egentligen veta vad jag håller på med beskurit våra rosenrips- och syrenbuskar lite... =) Det är nog ingen fara för jag har mest tagit bort gamla, döda grenar. Och en del av syrenens många nya skott. Flera växte upp på utsidan av vårt staket och det hänger fortfarande ut en del grenar över vägen, som jag inte riktigt vet vad vi ska göra med. Men men... man måste ju börja någonstans. =)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
The world is beautiful and green right now, even if the lack of rain is starting to turn some of the green into yellow... Scrapaddicted has a cybercrop this weekend and I managed to join in on one of the challenges - a monochromatic one. I've tried white, yellow and green now. I might try another color too, because it's really fun and a different way of creating. =)

Among other things we've been doing some gardening this weekend. I don't really know how to do it, but I tried to prune (? trim ??? I don't know which word is correct) a couple of our bushes... I mostly removed dead branches, so I don't think I did something completely wrong.... but we really are beginners at this whole gardening thing. =)

En till ...


En till layout med det ljuvliga junikitet från
My Scrapbook Nook. Jag tror jag ofta använder ordet ljuvligt om deras kit? Det är väl bara så det är... =) Foton på vår glada Alva... Allt kommer från kitet utom de AC thickers jag använt till rubriken.--------------------------------------------------------------------------------------------------
This is another layout made with the gorgeous June kit from My Scrapbook Nook!!! I really love the Prima stuff - the papers, the felt, the flowers... Everything is from the kit except the AC thickers in the title.

Chipboard wheel...


Paper Trunk har såna här roliga chipboard wheels, som man kan hitta på allt möjligt roligt med. Jag gjorde ett morsdagskort där man kan snurra fram bilder på barnbarnen... =)

Papprena är från Gigi collection och de mörka utklippta blommorna har jag täckt med ett ganska tunt lager glossy accents. Det är därför de böjer sig uppåt. Längs kanten på den inre cirkeln har jag satt fast små glaspärlor (mha glossy accents).

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Paper Trunk have these fun chipboard wheels that can be used in a thousend different ways. I made a card for Mothers Day, displaying photos of the grandchildren. :) I used the Gigi collection and the dark cut out flowers were coverd with a thin layer of glossy accents. Along the edge of the inner circle I attached small beads, also using glossy accents.

Photoshoppat...


Jag har haft alldeles för lite tid att leka med allt skoj vi lärt oss på
Mikaelas photoshopkurs, men jag har ändå lärt mig massor och ser fram emot att ta mig igenom resten också, bit för bit. :)

Idag har jag i alla fall testat en texture på ett par trädgårdsbilder och det var ju superduperskoj! Synd att jag är för klok för att sitta uppe hela natten och testa... ;-) Äpplen och kaprifol är det förresten jag fotograferat.
Vad är det här...?


Kan någon hjälpa mig med vad den här heter...? En perenn grej som växer så det knakar. :)


Ett par foton...


....Alva provar brorsans solbrillor... =)...och Linus leker med den otroligt roliga hajen som han fick i present av morbror Per... =)----------------------------------------------------------
I just wanted to post a couple of recent photos. Alva is trying on her brothers sun glasses =) and Linus is playing with the fabulous shark he got as a present from my brother the other day.

Sååå mycket på gång...

Tusen tack för alla grattis. Det känns alldeles overkligt faktiskt... att lilla jag ska få ett så himla skoj uppdrag... men väldigt, väldigt roligt ska det bli...!!!!


Det är alldeles otroligt mycket på gång hos
the Nook just nu och jag är glad att jag i alla fall lyckats locka med några av er på den stora, skojsiga Scrap Off-tävlingen!!! Och så är Zarahs spännande utmaning med deadline på fredag öppen för vem helst som vill ha en chans att vinna presentkort (du hittar den under "Contests & Challenges" i forumet: Pre-summer challenge, week 3).
 
Som om inte det vore nog så är det dessutom dags för DT call...!!!! Det är ett himlans trevligt ställe att designa för, så om du är sugen så tycker jag absolut du ska söka...! :) Info finns i forumet...!