Blommor i nordväst...?


Det sitter lite spikar och krokar vid entrén till vårt hus, som tyder på att de haft blommor där en gång i tiden. Läget är typ nordväst, så det är inte sådär väldans mycket sol. Finns det några fina blommor/väster som man skulle kunna hänga i krukor där, som tycker det är helt ok med mest skugga?

Vi själva är ju mest på baksidan, men det skulle vara kul att snygga upp framsidan lite också.... ;-)

Kommentarer
Postat av: Zarah

Om du vill ha en permanent klättrare kan klätterhortensia vara ett alternativ - dock med en disclaimer. De suger sig fast ENORMT och kan på sikt förstöra underliggande fasad - och den är sjukt svår att få bort. Men vacker...!

I kruka kan jag rekommendera bland annat följande sötnosar:

Fuchsia, Flitiga Lisa (och hennes "syrra" Lyckliga Lotta), silverax, blomstertobak, begonia, petunia (million bells till exempel), vit hänglobelia (blå med - men jag tycker mest om den vita, jag...) ochäven luktärt. Dessa brukar klara sig även i norrläge.



Lite mer permanent kan jag föreslå lungört, alunrot, löjtnantshjärta och blå bergvallmo.



(Märks det att jag gillar vita/rosa/blå blommor...? hehe)



Sen, om du har utrymme på marken, så är ju funkia aldrig fel. passionerad funkiaälskare



Lycka till! :D

Postat av: Monica Bernpaintner

Jag gillar också funkia! Det skulle funka jättebra i det läget (vår granne har, inga trädgårdsmänniskor, men de där växterna klarar sig själva). När det gäller hängväxter ska man komma ihåg att man måste vara ihärdig med vattenkannan. Det är lätt att torka ut t ex Lisan och Lottan, allt med tunna blad och blommor. Man kan förbättra genom att göra en hängkorg som kläs med mossa (håller fukten bra och blir snyggt, Bosse Rappne gjorde det på något program i fyran för något eller ett par år sedan). Löjtnanshjärtan är supersöta och de klarar sig bra på egen hand. Jag skulle satsa mer på perenner (eftersom vi ofta åker bort i några dagar och inte kan vattna)...

2008-05-15 @ 08:02:56
URL: http://monnahs.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback