Lite hemfixande...

Tusen tack för alla kommentarer om den vita layouten. Jag hoppas att ni är många som hoppar på utmaningen, för det var verkligen superkul att göra. Jag är sugen på att scrappa monokromatiskt i andra färger också... vi får se om jag tar mig tid... :)

Idag har vi tagit ytterligare några små steg framåt när det gäller att göra fint här hemma. Vi är rätt usla på heminredning. Vi orkar inte riktigt prioritera det och har rätt svårt för att bestämma oss för vad vi gillar. Jag känner själv att jag tycker om så många olika stilar och jag skulle behöva köpa alla saker samtidigt för att få dem matchade och planerade för att passa ihop för annars har jag svårt att se vilka saker som funkar tillsammans. Så därför köper jag inget och gör inget istället... ungefär... :) Dessutom har vi väl inte lust att lägga hur mycket pengar som helst på dyra möbler och det känns inte heller som någon idé att köpa en massa dyrbara saker som vi måste vara rädda om, så länge barnen är så här små. Hur som helst - idag överraskade vi oss själva genom att köpa en röd matta till vardagsrummet. Ett nytt soffbord (ett billigt Lack från IKEA) blev det också och även om soffan plötsligt såg ännu lite sunkigare ut när det kom in nya saker brevid den så kändes det ändå som ett litet lyft för vardagsrummet.

Före:
image592

Efter:
image593

Vi har också fått upp en ny  lampa i hallen, vilket betydde att vi kunde flytta den som hittills hängt där och hänga den i hallen ovanför trappen där det varit väldigt mörkt på sistone... Vi såg ju vilka lampor vi behövde när vi flyttade in i våras, men sen glömde vi liksom bort det under den ljusare delen av året. :) Vi har köpt en vägglampa att ha i trappen också, men den har vi inte fått upp än.

Det är väl nästan alltid med blandade känslor man kommer hem från IKEA förresten? Vi har ett stort behov av någonting att ställa skrivare och scanner på, för de står på golvet här inne brevid datorn. Efter en hel del klurande, mätande och tänkande så kom vi på att en BESTÅ hylla skulle vara den perfekta lösningen. Förutom att vi skulle få upp skrivaren och datorn från golvet så sväljer den rätt mycket övriga pryttlar också och vi har fortfarande fyra flyttkartonger stående här inne (i pyssel- och datorrummet) så det verkar ju som om vi behöver förvaring. ;-) Men så var den SLUT, slut, slut, jätteslut. Och det dröjer många månader innan den kommer in igen. Tidigast i mars nästa år. Kanske inte förrän i augusti. Vad säger man? Skit också, sa jag. Och så blev jag rätt tjurig.

Men jag är glad över mattan och bordet och lamporna och de andra småpryttlarna vi fick med oss.

Nu ikväll har jag försökt städa lite här i pysselrummet. Jag har gott om plats och väldigt bra förutsättningar att få ett organiserat och fint scraprum, men OJ vad jag istället mest ägnar mig åt att förvara skräp i stora kaotiska högar. Det är väl helt enkelt så att det är himla himla mycket roligare att scrappa än att städa och organisera. :) Men några små framsteg har jag såklart gjort i alla fall.

Pladder, pladder... jag är sjukt trött och borde se till att komma i säng snart. God natt på er!

Kommentarer
Postat av: Monica

Vad roligt att ni börjat komma igång med boandet! Man (jag) trivs mycket bättre om det är fint runt omkring. Det behöver inte allt bli dyrt, men som du skrev krävs lite planerande. Vi har turen att bo jättenära IKEA och har hittat flera saker på fyndet, men Blocket är också jättebra om någon i familjen orkar kolla. Det är ju bra om man är på hugget där. Härligt med röd matta, förresten!

Postat av: LenaS

Åh vad fint jag har det bordet också fast det svartbruna och mattan har jag i köket ;o)
Ha en bra helg Vännen!!
Kramis/Lena S

2007-11-23 @ 12:05:03
URL: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad kanonsnyggt det blev med mattan och bordet.:O)

Visst är det roligare att skapa än att städa ett hobbyrum.:O) Det gör att mitt ser ut som en rövarkula just nu. hihi

Höstkramen Anna

2007-11-23 @ 12:48:44
URL: http://annastenman.blogg.se
Postat av: Tina

Jag tycker heminredning är jätteskoj - men man skulle önska att man hade pengar nog att köpa allt man behöver på en gång, så man liksom "fick ihop allt" och inte behövde vänta i en evighet... *suck* :-)

2007-11-24 @ 15:05:37
URL: http://tinajohansson.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Det blev ju stor skillnad med små medel! Snyggt!

Jag och min sambo gjorde så, samlade ihop pengar för att köpa det vi behövde i ett svep (möbler). Det kanske går att göra så för ett rum i taget? (Om det inte behövs allt för mycket nytt). Småsaker kompletterar vi med efter hand (lampor, kuddar, etc) - men det är svårt, för det blir lätt rörigt. (Därför har vi nu en i princip tom Expedit rumsavdelare).

2007-11-25 @ 14:41:46
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Så kul att få se hur det blev, jättefint! Vi är också på jakt efter ett soffbord men hittar inget vi gillar. Gillar denna typ av raka, ganska enkla, men de flesta är för breda för att passa hos oss.

2007-11-27 @ 21:42:28
URL: http://ulrikaulrika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback